Waarom ik nu bijna 9 jaar single ben.

19 jun 2022
single

Ik ben nu sinds september 2013 weer single man / alleenstaande vader, vrijgezelle man of hoe je het ook noemen wilt in de plaats Veenendaal in het midden van Nederland. Omgerekend heb ik dus al bijna negen jaar geen liefdesrelatie meer gehad en desondanks voel ik me niet eenzaam en zeker niet ongelukkig. Ik heb in mijn jeugd en tussen de vier langdurige relaties die ik gehad heb best veel gevlinderd en een ruim aantal vrouwen bemind. Het is niet zo dat ik in dit opzichte iets tekort gekomen ben in mijn leven, behalve dat waar ik echt op gehoopt had, iemand die mijn lief kon hebben voor het leven. Ik heb een goed leven, een eigen huis met tuin, een leuke goede baan, leuke kinderen waarvan er nog één van 17 voor een groot gedeelte bij mij woont, katten en kipjes in de tuin en vele hobby’s en interesses waar ik mijn tijd goed mee kan vullen.

Desondanks blijf ik af en toe wel daten, hoewel het aantal vrouwen dat mij nog kan bekoren behoorlijk uitgedund is, zeker in de omgeving waar ik woon. Ik geef grif toe dat ook ik er met het stijgen van de leeftijd er niet echt op vooruit ben gegaan. Als ik nog eens een leuke slanke en interessante (eigenzinnige) dame zonder hond, zonder geloof en zonder golfclubs zie dan woont ze meestal in de randstad en ik ben in mijn leven iets te vaak verhuist voor de liefde dan me lief is. Ook is het zo dat toen ik jonger was, beide partners nog meer open stonden voor vernieuwing in het leven, met het stijgen van de leeftijd zie ik dat steeds meer mensen verwachten dat een ander helemaal in hun leven en hun plaatje past. Meestal als ik een date gehad heb ben ik daarna weer een tijdje “genezen” wanneer ik gehoord heb wat de verwachtingen zijn die aan mij gesteld worden. Dan denk ik vaak genoeg, het is goed zo waarom zou ik dat weer allemaal gaan omgooien voor een eventuele liefdesrelatie.

Ik ben ook wel eens naar een single avond geweest maar de hitsige en broeierige sfeer ligt mij helemaal niet, ik ben ten eerste geen haantje en door mijn hoogfunctionerend autisme pik ik flirt signalen heel slecht op. In zeker zin zou de vrouw wat moeite moeten doen om mij te versieren, maar meestal wordt toch het omgekeerde verwacht. Ook vind ik het samen op de bank, tegen elkaar aan, met lekkere thee en een hapje en beiden een leuk boek om te lezen heel intiem, en dat delen niet zoveel vrouwen met mij. Dat wil niet zeggen dat ik niet lichamelijk ingesteld ben, integendeel ik hou ook veel van lichamelijk intimiteit, maar dan moet er ook lichamelijke aantrekkingskracht zijn.

Ik modder lekker tevreden door met mijn leven en komt er nog iemand langs om de rest te delen dan zou dat leuk zijn, maar anders maak ik er zelf wel iets leuks van.
Cest la vie.

Tot schrijfs, Hein Pragt.Last update: 18-06-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).