De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Verbitterd?

24 feb 2021

Ik sprak de laatste week weer eens over mijn datingsite ervaringen en kreeg te horen dat ik enigszins verbitterd klonk. Ik dacht hier een tijdje over na, maar vond het zelf niet zo verbitterd maar eerder iets teleurgesteld. Verbitterd is “vol haat en wrok” en dan neem je anderen ook echt iets kwalijk, teleurgesteld is veel milder, dan komt dat waar je op hoopte niet uit. Verbitterd zit niet zo in mijn  karakter, teleurstelling wel een beetje. Ik probeer zelf altijd goed te doen en eerlijk, aardig, vriendelijk en behulpzaam te zijn en kan dan soms wat teleurgesteld zijn in de schijnbare zelfzuchtigheid van anderen. Toch zal dit mijn niet meer berekenend maken, ik blijf liever in de positieve wereld geloven. Een citaat van mijzelf is: “Er zijn meer eerlijke en betrouwbare mensen op deze wereld dan je soms zou denken, we vallen alleen minder op.”.

Maar waarom ben ik dan teleurgesteld in online dating? Ik ben al meerdere jaren alleenstaande vader, ik heb een jonge dochter om te verzorgen, ik probeer de nodig aandacht te geven aan mijn kinderen en ex-stiefkinderen, ik heb geleerd mijzelf goed te redden en werk, huishouden, kinderen, mijn huisdieren en tijd voor mijzelf en mijn hobby’s goed in balans te brengen. Mijn leven is goed gevuld maar desondanks zit ik ook regelmatig alleen thuis. Ik mis soms een arm om mij heen, iemand om zonder oordelen in vertrouwen mijn diepste gevoelens mee te delen, iemand om intens plezier mee te beleven, samen te lachten en te huilen, iemand die mij intens lief heeft en die ik intens lief heb. Uit deze omschrijving mag duidelijk zijn dan ik niet zo voor losse scharrels en “we zien het wel” relaties ga. Ik geloof nog dat mensen spontaan intens verliefd kunnen worden.

Ik zat jarenlang op een spirituele datingsite omdat daar niet zo de nadruk lag op materiële wensen / eisen maar meer op het persoonlijke vlak. Echter kwam ik ook vaak HSP vrouwen tegen die in allerlei zaken geloofden die tegen alle natuurwetten ingaan, die soms redelijk wereldvreemd zijn of in allerlei open relatievormen geloven en dat past ook niet zo bij mij omdat mijn spirituele belangstelling meer cultureel gericht is. Maar op andere datingsites zoals Lexa, Relatieplanet, Ematching en 50 plus match, kwam ik veel eisen en wensen tegen waar ik nooit aan kon voldoen. Veel aantrekkelijk vrouwen wensen een minstens tien jaar jongere partner, met geld, geen (inwonende) kinderen, soms zelf geen kleinkinderen, om veel verre reizen mee te maken (die ze zelf vaak niet kunnen betalen) of een golf maatje. De wensen en eisenlijstjes zijn vaak erg materieel en zakelijk ingesteld. Toch probeer je daar dan een beetje doorheen te kijken, zo van men probeert een beetje te filteren in de soms honderden mannen die reageren op een nog beetje aantrekkelijk vrouw.

Maar wanneer ik na weken meestal gewoon geen enkele reactie krijg op mijn vriendelijk berichten en als ik wel reactie krijg, ik te horen krijg “hoe ik het in vredesnaam in mijn hoofd haal om op haar te reageren”, of van een vrouw die nota bene een jaar ouder ik dan ik te horen krijg dat ik veel te oud ben en dat ze op zoek is naar iemand die zeker tien jaar jonger is, dan begin ik enigszins teleurgesteld te raken. Een vrouw die best ver bij mij vandaan woont en aangeeft dat ze geen problemen heeft met een lange afstand relatie waarna ik er achter komt dat ze zelf geen auto heeft en verwacht dat ik elk weekend op en neer ga rijden.

Natuurlijk reageren er ook vrouwen op mij die ik niet echt aantrekkelijk vind, maar ik antwoord altijd vriendelijk dat ik geen klik ervaar en dat ik ze veel succes wens bij het vinden van een leuke partner. Ook al heb je geen belangstelling, we kunnen toch gewoon vriendelijk blijven tegen elkaar? Na de laatste reactie van “hoe ik het in mijn hoofd haalde” heb ik me weer uitgeschreven en ben ik weer voor een tijdje genezen. Ik ben niet verbitterd, wel wat teleurgesteld in de ervaringen die ik heb gehad met een redelijk aantal vrouwen op datingsites. Ik zoek iemand om weer echt verliefd te kunnen worden voor een hopelijk langdurige, gelukkige relatie, maar als dat er niet meer inzit, om wat voor reden dan ook, dan moet ik er het beste van maken in mijn eentje.

Het leven komt zoals het komt en gaat zoals het gaat, je moet er gewoon het beste van maken en vooral genieten van de dingen die er wel zijn. Dat lukt me prima, maar het stille verlangen blijft er wel. Wie weet wat het leven nog gaat brengen, wie weet loopt er ergens nog een (voor mij) aantrekkelijke soulmate rond en wie weet kom ik haar nog eens tegen. Cest la vie.

Tot schrijfs, Hein Pragt.

Last update: 12-04-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).