Vijftig plus singles

Single zijn boven de vijftig is niet altijd even handig, het grappige is dat dit een groep is die door bijvoorbeeld Tinder op één hoop gegooid wordt. Is op lagere leeftijd selectie op leeftijd op elke leeftijd mogelijk en zelfs te beperken tot één jaar verschil, boven de vijftig is het eenenvijftig tot tachtig en dat is niet te begrenzen. Leuk wanneer je als zestiger allemaal jonge dames van begin vijftig voorgesteld krijgt, die bijna allemaal een jongere partner zoeken. Het lijkt er zelfs op dat bijna iedereen een veel jongere en zeer aantrekkelijke partner zoekt, met geld genoeg een vooral geen inwonende kinderen. Zo kom ik de laatste vier jaar telkens weer dezelfde mensen tegen op Tinder, blijkbaar ben ik niet de enige die “te kieskeurig” is.

Ik ben ook wel eens lid geweest van zogenaamde single groepen maar als ik dan het bericht lees van een man die schrijft “dames het is weer dierendag dus vandaag goed voor de poes zorgen!” en dat heeft dan meer dan veertig likes, ook van de nodige vrouwen, dan denk ik, “hier hoor ik echt niet bij!”. Ook ben ik wel eens een paar keer naar een single uitgaansavond geweest maar de broeierige sfeer die daar hangt, de te jonge geklede oudere dames en de heren die zich zitten uit te sloven, daar word ik ook niet zo vrolijk van. Het is me nog nooit gelukt om een goed gesprek te hebben op zo’n avond.

Maar ja, je moet toch wat, zeker als je in een plaats woont waar het sociale leven van iets oudere mensen ook zeer beperkt is en de corona alle sociale contact nog minder maakt. Je gaat dan toch maar weer online zoeken, maar daar is het ook niet zo makkelijk. Door het grote aanbod worden mensen ook kieskeuriger en denken veel mensen dat met even wachten en rondkijken nog een leukere man of vrouw te scoren is. En ja, dat scoren is wel belangrijk, de nieuwe partner moet wel een verbetering zijn. Zo blijven we allemaal ronddraaien in een cirkeltje, wachten tot de ideale partner zich aandient en dan zelfs nog even kijken of er nog beter te krijgen is. Het is als rondlopen in een enorme snoepwinkel en geen keuze kunnen maken.

Ik probeer zelf zo open mogelijk te staan, wanneer ik iemand echt niet aantrekkelijk vind, zal ik ook vriendelijk bedanken, maar wat ik aantrekkelijk vind is niet altijd wat de meeste mannen  aantrekkelijk vinden. Ik val bijvoorbeeld zeker niet op de dames die iets van boven een foto van een erg groot decolleté maken. Ik ga voor een bepaalde blik in de ogen, iets vertrouwds, iemand waarbij ik mij op mijn gemak kan voelen. Ik vind het juist belangrijk om een goed gesprek te kunnen voeren en het over de belangrijke zaken in het leven een beetje eens te zijn. Ik hou van een beetje luchtigheid en speelsheid maar mensen die zich vijftig plus als een losgeslagen puber gedragen kan ik niet zo leuk vinden. Maar ja, het is zoals een vriendin die psychotherapeut is als zei: “de herwonnen vrijheid moet soms eerst even uitgeleefd worden!”.

Toch stemt het mij niet altijd even vrolijk, desondanks ga ik gewoon door want nooit geschoten is altijd mis, om maar even met een oud maar zeer waar gezegde te spreken. Laat we hopen dat de aanhouder wint.

Tot schrijfs, Hein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *