Corona

20 mrt 2020
corona

De laatste week stond hier in het teken van het Corona virus, mijn werkgever gaf aan dat ik ten minste drie weken thuis moet werken en de school van mijn dochter is ook dicht en ze moet nu thuis les volgen. Het is echt niet vervelend om samen thuis te zijn dus het is eigenlijk wel gezellig zo. Alleen de laptop delen was even een probleem, Romy heeft een Ipad maar de office die daar op staat is lang niet voldoende voor schoolwerk. Na een korte irritatie van beide kanten heb ik de oude desktop computer weer helemaal up to date gebracht en er office op geïnstalleerd en deze staat nu in en op het bureau van Romy. Als alle problemen in de wereld eens zo makkelijk oplosbaar waren!

Desondanks had ik aangeboden om donderdag toch op mijn werklocatie in Zeist te werken omdat er twee nieuwe medewerkers zouden komen die anders niets konden doen de komende weken. We hebben met zijn drieën in een bijna verlaten pand gezeten en het is, met wat schuiven met wat interne regeltjes, allemaal gelukt. Regels zijn goed maar in noodgevallen moeten ze niet tegen je gaan werken. Gelukkig ken ik na twaalf jaar de nodige collega’s en helpen we elkaar graag. Aangezien ik toch al geen sociaal dier ben is het thuis werken en in kleine groep samenzijn voor mij zelfs prettig te noemen.

Toch moeten er boodschappen gedaan worden en dan pas ik wel extra op nu, zeker als ouders met hoestende kinderen naar de winkel gaan of jongeren die in close groepjes geen enkele vorm van afstand ouden. Ik hoorde iemand zeggen, laat ik het maar krijgen dan heb ik het gehad, maar mijn dochter heeft al opgezocht dat op mijn leeftijd de kans op overlijden vier procent is en dat vind ik een onaanvaardbaar risico. Ik vind sowieso dat de Nederlandse regering meer aan de economie dan aan de eigen burgers denk. Wanneer ik lees dat de helft van Nederland Corona gehad moet hebben voor de zogenaamde groepsimmuniteit en dat dit ongeveer 40.000 tot 80.000 doden (vooral ouderen maar die zijn voor de regering sowieso niet zo belangrijk) gaat opleveren, dan huiver ik een beetje. Het is misschien een links geluid, maar voor mij zijn mensen belangrijker dan de economie.

Ook zie je dat deze situatie het beste maar ook het slechtste (hamsteren en allen voor zichzelf zorgen) in de mens naar boven brengt. Toch hoop ik dat we door deze thuiswerk en thuis onderwijs omslag een beetje cultuuromslag gaan krijgen en dat voor veel mensen het combineren van werk en zorg makkelijke gaat worden wanneer dit allemaal voorbij is. Laten we ook de positieve dingen die nu ontstaan een langer leven gunnen dan alleen de Corona crisis. Voorlopig gaat het nog prima en is alles goed te doen, ik ben benieuwd hoe lang het allemaal gaat duren.

Tot schrijfs, Hein Pragt

Last update: 12-04-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).