Een nieuw jaar!

12 jan 2020
nieuwjaar

Het nieuwe jaar is goed begonnen, ik heb een soort van bijgeloof dat de laatste dag van het oude jaar een beetje toonaangevend is voor het gehele nieuwe jaar. Ik had oudejaarsdag een gezellig huis vol,  mijn dochter was er en mijn jongste zoon met zijn vriendin. Ik hou van gezellige drukte in huis, ik sta vroeg op, bak broodjes, dek de ontbijttafel en dan vind ik het gezellig om gezamenlijk te ontbijten. Ik had van alles in huis gehaald en de oliebollen en appelflappen hoorden er ook bij, net als allerlei vegetarische hapjes. Om twaalf uur hebben we samen geproost op een heel goed en gelukkig 2020 en hebben we samen naar het vuurwerk gekeken.

De dag erop ging mijn dochter naar haar moeder en vrijdag vertrok ook mijn zoon en vrijdagavond lag ik alleen op de bank en mistte is de gezellige drukte een beetje. Gelukkig kwam zondagochtend mijn dochter al weer hier en begon de eerste week van het jaar met school, vrijwilligerswerk, werk, (judo, muziekles, toneel les, scouting voor mijn dochter), huishouden, de was, koken, alles wat weer normaal is in het leven van een alleenstaande vader. Het went weer snel merk ik, ik hou wel van regelmaat met gepaste afwijkingen.

Ik heb weer de nodige energie, ik ben het nieuwe jaar fijn in gegaan en een fijne start is altijd leuk. Ik heb nog veel ideeën, meer ideeën dan tijd als gewoonlijk, ik verveel me zelden. Toch bouw ik af en toe wel bewust wat rustmomenten is, even mediteren, even lekker lezen op de bank. Ik heb weer een nieuwe band ontdekt (Simon Philips, Protocol) en gelijk drie CD’s besteld bij Amazon. Ja ik weet dat CD’s hopeloos ouderwets zijn, maar ik digitaliseer ze onmiddellijk voor op mijn NAS en mijn media player waar ondertussen meer dan 400 albums op staan.

De mei en de zomervakantie zijn alweer geboekt en ik heb deze week het dierenverblijf achter in de tuin grondig verbouwd. Mijn dochter zit gitaar te spelen en te zingen op de bank en straks gaan we samen “heel Holland bakt” kijken. Mijn leven is niet groots, het is precies goed (op een lief na dan) en ik geniet van alle kleine dingen om mij heen. Voor mijn gevoel gaat het een goed jaar worden.

Tot schrijfs, Hein Pragt.

Last update: 12-04-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).