Hoe werkt het

We gebruiken elektronische apparaten dagelijks zonder vaak na te denken hoe deze apparaten nou eigenlijk werken. Toch zijn er mensen die niet alleen willen weten hoe het apparaat werkt maar die ook zelf wijzigingen of reparties willen kunnen uitvoeren. Op deze pagina staat een overzicht van de technische werking van appraten met voorbeelden, foto's en waar beschikbaar zelf elektronica schema's of diagrammen. Vriendelijke groet, Hein Pragt

Hoe werkt een hoverboard

hoe werkt een hoverboardToen ik zelf een hoverboard kocht was ik benieuwd naar de techniek die gebruikt werd in een hoverboard. Ik zocht op Internet en al snel vond ik enkele sites, maar het verhaal wat daar stond klopte niet met mijn elektrotechnische inzicht. Op Amerikaanse en Aziatische sites vond ik tenslotte een aantal artikelen die wel een goede en correcte uitleg gaven hoe de techniek van een hoverboard werkt. Een van de problemen die ik vaak zie is de verkeerde vertaling van de werking van de sensoren en het zelf niet begrijpen hoe een elektronische regelcircuit werkt. Daarom besloot ik een eigen pagina te schrijven over de werking van een hoverboard.
Ga naar: hoe werkt een hoverboard pagina.

Werking van de digitale camera

Digitale cameraOp deze pagina beschrijf ik de werking van verschillende soorten digitale camera's die tegenwoordig verkrijgbaar zijn en de overeenkomsten en verschillen met de traditionele fotocamera. De werking van een moderne digitale fotocamera is in principe gelijk aan de werking van de eerste fotocamera de camera obscura. De camera obscura (Latijn voor donkere kamer) is een verduisterde ruimte waarbij in een van de wanden een klein gaatje zit. In de moderne fotocamera is de kamer met het gaatje vervangen door een camerahuis, ook wel de body genoemd, waar licht binnenvalt door een of meerdere lenzen ook wel het objectief genoemd.
Ga naar: werking van de digitale camera pagina.
 
Last update: 07-07-2020
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).