Mijn apps pagina

© 2014 Hein Pragt

mijn apps in de appstoreIn 2013 ben ik begonnen met het maken van apps voor Android en sinds 2014 bouw ik ook apps voor Windows Desktop, Tablet en Phone. Ik ben geen Apple fan dus ik schrijf geen IOS apps. Alle apps zijn geschreven in HTML5 / Css3 / Javascript, soms vanuit het pakket Construct2 waarbij gebruik gemaakt is van canvas. Voor het bouwen van de app packages voor de Android apps gebruik ik meestal de Intel XDK omdat deze eenvoudig gesignde Android packages kan genereren. De laatste tijd gebruik ik Microsoft Visual Studio als ontwikkelomgeving voor alle apps en maak ik ook gebruik van WinJS waar ik een grote fan van ben geworden en maak ik tegenwoordig zogenaamde Universal apps die in één keer geschikt zijn voor alle devices. Dus één set broncode voor de app voor meerdere platformen. Dit lijkt te mooi om waar te zijn maar in Visual Studio is het mogelijk. Ik ben ook redelijk ervaren (en heb met succes het Microsoft examen gedaan) in HTML5 / Css3 en Javascript. Veel ontwikkelaars denken hier wat makkelijk over maar het is een zeer uitgebreide en kennisintensieve programmeer omgeving die zeer veel mogelijkheden biedt. WinJS is een schitterend platform voor het maken van echt Universal apps en een schitterende toolbox om mooie en goed functionerende apps te bouwen. De laatste tijd concentreer ik me dan ook meer op het bouwen van Windows apps. Op deze pagina staat een overzicht van alle apps die ik ontwikkeld heb met een korte beschrijving en een link naar de appstore waar deze app voor uw toestel te downloaden is. Vriendelijke groet, Hein Pragt


Animated Slider Puzzle

Windows 8 / 10 en Windows Phone versie

Animated Slider Puzzle appDit is een schuifpuzzel met een bewegend plaatje wat het oplossen van de puzzel een behoorlijk ingewikkelde klus maakt. Het spel heeft drie niveaus, 3x3, 4,4 en 5x5. Het spel is een Windows Universal App geschreven met HTML5 Canvas en Javascrip in combinatie met de WinJS library. Veel speelplezier, Hein Pragt.

This is a animated slider puzzle with 3 levels (3x3)(4x4) and (5x5). The challenge is that the image is constantly animated while you try to solve the puzzle. Regards, Hein Pragt.

Download uit de Windows appstore


Schetsboek

Windows 8 / 10 versie

schetsboekd appEen eenvoudig tekenprogramma om de leukste tekeningen te maken. Kies een kleur en de dikte van de pen, kies een achtergrondkleur of doe een stap terug. Eenvoudige bediening, ook geschikt voor jonge kinderen. In de laatste versie kunt u ook afbeeldingen laden en de tekening opslaan. Deze app is in HTML5 Canvas met Javascript geschreven en maakt gebruik van Jquery en WinJS. Veel speelplezier, Romy en Hein Pragt.

Download uit de Windows appstore


Rekenmemory

Android / Windows 8 / 10 versie

rekenmemory appDit is een spel waarbij je goed moet kunnen rekenen maar ook goed moet kunnen onthouden. Op de rode kaartjes staan de sommen en op de blauwe kaartjes de uitkomsten. Selecteer eerst een rood kaartje en daarna een blauw kaartje om de goede uitkomst bij de goede som te vinden. Op het eerste scherm kun je kiezen hoe groot de getallen mogen zijn en welke bewerkingen (+-/*) er gebruikt worden. Door bijvoorbeeld alleen vermenigvuldigen te kiezen kun je de tafels op een leuke wijze oefenen. Een leuk leerzaam spel voor kinderen, maar ook een leuke uitdaging voor volwassenen. Het spel is het best op een tablet te spelen maar wanneer het scherm groot genoeg is werkt het ook goed op een telefoon. Veel speelplezier, Romy en Hein Pragt.

Download uit de Google Play appstore

Download uit de Windows appstore


Het platformspel: Rainbowcat

Windows 8 / 10 versie

rainbowcat spel appRainbowcat is een zogenaamd platformspel met als hoofdpersoon een bijzondere kat. In dit spel is het de bedoeling om alle kristallen en alle sleutels te verzamelen en op de honden te springen om ze te elimineren. U kunt ook op speciale opjecten springen zoals de regenboogbal en de muis om speciale Rainbowcat krachten te krijgen. Het spel heeft drie levels en een eindbaas. Het spel is met toetsen maar ook met touch screen controls te spelen. De touchscreen controls verschijnen alleen wanneer u touchscreen heeft. Vriendelijke groet, Hein Pragt.

Rainbow Cat is a platform arcade game about a special cat. In this game you have to collect all Gems and Keys and jump on dogs to destroy them. You can also jump on objects like rainbow ball and mouse to change the cat to Rainbow Cat and obtain special powers. The game contains three levels. The game can be controlled by keyboard and onschreen touch controls. Regards, Hein Pragt

Download uit de Windows appstore


Scott Adams Adventure Interpreter

Android / Windows 8 / 10 versie

adventure interpreter appDit is een Scott Adams adventure game interpreter programma, het werd oorspronkelijk geschreven in 1997 en is geport naar HTML5/CSS/Javascript in 2014 door Hein Pragt uit Nederland. Dit programma kan worden gebruikt op elk Android-toestel als het scherm groot genoeg is, maar het werd het ontworpen om te gebruiken op tablets. In de app zitten de originele spel databestanden, (met toestemming van Scott Adams). De gebruikersinterface heeft knoppen voor veelgebruikte commando, een aparte inventaris venster, en drop-down lijst met alle zelfstandige naamwoorden en werkwoorden. Dit maakt het makkelijker om te spelen, want in de oude versies van het spel was het vaak meer “verzin de zoekwoorden”. Deze versie maakt het makkelijker om de games met een meer moderne en gebruiksvriendelijke userinterface te spelen. Ik heb dit programma "just for fun" gemaakt, want soms moet je iets doen om de programmeren leuk te laten blijven zonder enig commercieel belang. Ik heb genoten van het programmeren van deze app en het spelen van de oude games, ik hoop dat u ook zult genieten van het spelen van deze games. >This is a Scott Adams adventure game interpreter program, it was originally written in 1997 and ported to HTML5/CSS/Javascript in 2014 by Hein Pragt from the Netherlands. This program can be used on any Android device if the screen is large enough, it was designed to use on tablets. I included the original game data files, (with permission of Scott Adams). The user interface has buttons for common command, a separate inventory window, and drop-down list with all nouns and verbs. This makes it easier to play, because in the old versions the game was more like guess the keywords. This version makes it easier to play the games with a more modern and user friendly user interface. I created this program "just for fun" because sometimes you need to do something to enjoy programming without any commercial use. I enjoyed programming this interpreter and playing the old games, I hope you will enjoy playing these games as well. Regards, Hein Pragt

Download uit de Google Play appstore

Download uit de Windows appstore


Spellingspel

Android versie

spellingspel appDit is een spel waarbij je telkens tien korte zinnen te zien krijgt met daarin een woord waarin een letter of een paar letters ontbreken. Achter de zin kun je kiezen welke letters er zouden moeten staan. Wanneer je alle tien hebt gedaan kan de computer het nakijken en zie je welke woorden je goed hebt en wel welke woorden je nog beter moet oefenen. Veel speelplezier, Romy en Hein Pragt.

Download uit de Google Play appstore

Tafels oefenen app

Android versie

tafels oefenen appMet deze app kun je de tafels van 1 tot en met 10 oefenen. Je kunt de tafels netjes op volgorde of in willekeurige volgorde oefenen. Druk op een knopje bovenaan om een tafel te kiezen en of je het op volgorde (eerste rij) of door elkaar (tweede rij) wilt oefenen. Wanneer je alle sommen hebt gemaakt kun je op de controleer knop drukken om te zien hoe je het gedaan hebt. Wanneer je een fout gemaakt hebt staat er ook het goede antwoord in een rode kleur. Na de controle moet je eerst weer een tafel aanklikken om nog een keer te oefenen, bij door elkaar zal de volgorde steeds anders zijn!

Download uit de Google Play appstore
Last update: 08-01-2018

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).