Techniek algemeen

Op deze pagina staat een overzicht van artikelen die te maken hebben met (computer) techniek in het algemeen zoals ebooks, gsm, windows, android en gadgets. Vriendelijke groet, Hein Pragt
 

Handige boeken

boekboek bestellenZo werkt het werkt zo - van de wc doortrekken tot typen op je tablet. Dit boek biedt je een kijkje achter de schermen van de apparaten die je elke dag gebruikt, maar waarvan je eigenlijk niet weet hoe ze precies werken. Je kijk op technologie zal nooit meer dezelfde zijn. Het riool, de koelkast, de haardroger, het weerbericht en de televisie: je maakt er dagelijks gebruik van, maar hoe werkt het eigenlijk allemaal? In dit boek (ruim A4-formaat) passeren 27 onderwerpen de revue in telkens twee pagina's. Soms moet je het boek een kwartslag draaien om de tekst te kunnen lezen. De smartphone en nog drie onderwerpen hebben extra (enigszins kwetsbare) uitklappagina's. De tekst staat in kleine tekstblokjes bij de paginagrote schematische kleurentekeningen. Die bevatten veel informatie - met pijltjes en bijschriften toegelicht - en lenen zich niet voor "vluchtig kijken". Grappig detail in de stripachtige illustraties zijn de kleine mensjes die suggereren dat er een spreekwoordelijk mannetje in de radio zit. Technische zaken aan kinderen uitleggen is lastig, omdat ze nog geen basale achtergrondkennis hebben over bijvoorbeeld natuurkunde. Soms is de uitleg wat kort door de bocht, maar over het algemeen zijn de makers erin geslaagd moeilijke zaken helder uit te leggen. Een interessant boek voor nieuwsgierige kinderen die zich graag in techniek verdiepen.


boekboek bestellenTechnologie, overal om ons heen - Onze samenleving is niet denkbaar zonder techniek. Het gebruik van technische producten heeft een diepgaande invloed op zowel jongeren als ouderen. De technische revolutie is voelbaar in onze samenleving. Het is belangrijk dat christenen een bijbelse visie hebben op de manier waarop we techniek een verantwoorde plaats in ons leven geven. De auteur is bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Technische Universiteit in Delft. Vanuit zijn christen-zijn schreef hij dit boek, waarin het centrale thema is 'dat wij een bijbelse visie op onze persoonlijke verantwoordelijkheid in het gebruik van techniek krijgen' die houvast biedt bij het maken van keuzes in de omgang met techniek. Techniek is het praktische gebruik van materialen. De complexiteit van de werkelijkheid is een scheppingsgegeven, net als de ordelijkheid ervan. Door de zonde is dat alles veranderd, en de auteur staat uitvoerig stil bij paradijs en zondeval, Kan en Abel, de torenbouw van Babel en de zondvloed. Scherp ziet en belicht hij de gevaren, de verleiding en de zin- en de waaromvraag van de techniek, de oppervlakkigheid van de sociale media en wat het gebruik daarvan betekent in de kerk. Aan het eind formuleert hij vragen per hoofdstuk voor persoonlijke overdenking en groepsbespreking. Een informatief boek vanuit een christelijke invalshoek om te overdenken hoe je verantwoord omgaat met techniek.


boekboek bestellenGadgetboek - Overal om je heen vind je coole gadgets, futuristische gebouwen en technische hoogstandjes. Maar hoe werkt het nu eigenlijk? Sla dit boek open en ontdek: hoe je spelletjesconsole werkt, hoe je met een speciale camera in het donker kunt zien, de virtuele wereld van Second Life, hoe het dak van een voetbalstadion zoals dat van de Arena open en dicht gaat. Het gadgetboek laat je zien hoe het werkt en neemt je mee op een ontdekkingstocht. Supersonische gadgets worden op spectaculaire wijze belicht en van alle kanten bekeken. Je komt alles te weten over de techniek van vandaag en de gadgets van morgen. Dit populair-wetenschappelijke boek legt uit hoe technologie werkt in het dagelijks leven en in de wetenschap. Achtereenvolgens komen technische vindingen aan de orde op het gebied van dagelijks leven (onder andere rookmelder, hightechtoilet, bioplastic), contact (laptop, computermuis, huisdiercam), spelen (spelconsoles, simulators, Second Life), vervoer (robotauto, Segway, superboten), ontdekken (Mars Rover, telescoop, fusiereactor), bouwen (megabouwwerken, superdak) en veiligheid (spionage, schietstoel, kevlar). Van elk onderwerp wordt op twee tegenoverliggende pagina's uitgelegd wat het is, wat het doet en vooral hoe het werkt en welke natuurwetenschappelijke principes eraan ten grondslag liggen. De talrijke kleurenillustraties en de drukke lay-out geven het boek een magazine-achtige uitstraling. Niet alle onderwerpen zijn even nieuw, cool en flitsend (de vuurtoren, beton en de verrekijker bestaan al eeuwen), maar ook veel nieuwe, trendy gadgets komen aan de orde. Als bijlagen een blik op toekomstige ontwikkelingen en een verklarende woordenlijst. Met register. Een leerzaam koffietafelboek dat door het taalgebruik en de aangekaarte onderwerpen ook geschikt is voor jeugdige lezers vanaf ca. 13 jaar. Voor een breed publiek dat ook graag kijkt naar Discovery Channel.

Last update: 18-05-2015

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).