3D printen Veenendaal

Wilt u iets op een 3D printer laten printen en heeft u zelf geen 3D printer dan kunt u bij mij een aanvraag doen om het te laten printen. Ik ben geen bedrijf, ik ben al een aantal jaren hobbymatig bezig met 3D printen en heb zelf een aangepaste en verbeterde Prusa 3D printer hier thuis in Veenendaal staan. Ook heb ik diverse kleuren filament (plastic) op voorraad, het meeste PLA een paar kleuren ABS en een speciale kleuren zoals glow in the dark en koper / goud kleur. Ik doe dit om de hobby te bekostigen en de prijs is gebaseerd op tijd en het aantal meters filament. Mijn printer heeft een nozzle (spuitmondje) van 0.4 mm en dit bepaald dus ook de minimale verticale dikte van de 3D print. Mijn printplaat is 22 x 22 cm met een hoogte van c.a. 23 cm wat dus effectief neerkomt op een maximale afmeting van 20 x 20 x 22 cm. Let er op dat hoe groter het object de tijd om het te printen enorm kan toenemen. Ook kunt u zelf bepalen hoeveel vulling het object moet hebben, in de meest eenvoudige vorm is dit een soort honingraat tot een volledige vulling. Voor objecten die nogal stevig moeten zijn is een hoge vulling nodig, voor objecten die niet extreem sterk hoeven te zijn kan de vulling graad kleiner zijn. De kosten bepaal ik op basis van de hoeveelheid filament en de tijd die de afdruk duurt, ik geef altijd vooraf duidelijk aan wat de kosten zijn.

Ik kan kleine plastic onderdelen, dopjes, plugjes, plastic auto onderdelen, onderdelen voor modelbouw (bijvoorbeeld modelspoor) prototypes voor ontwerpen 3D printen, eigenlijk alles wat u op de website Thingiverse kunt vinden. Toets hier een zoekterm in, zoals een automerk, of een naam van een onderdeel (soms is het handiger de Engelse term te gebruiken) en bekijk de lijst van 3D objecten. Wanneer u mij de link van thingyverse stuurt kan ik een opgave van de tijd en prijs maken. Ook kunt u mij een zogenaamde STL file sturen waarna ik een prijs kan bepalen die deze afdruk zal kosten. Wanneer u een plastic onderdeel heeft dat u niet meer kunt verkrijgen, (zoals in mijn eigen geval een deksel van een doucheputje of een afdekdopje dat stuk gegaan was) dan kan ik dit ook namaken door er weer een 3D ontwerp van te maken. Ik werk met het pakket FreeCad en kan hiermee objecten ontwerpen en ook namaken wanneer u het (eventueel defecte) origineel nog heeft. Ook kan ik 3D ontwerpen op specificatie maken zolang ze niet enorm complex zijn. Vraag ook hier gewoon wat mogelijk is.

Neem voor vragen of prijsopgave (3D printen of ontwerpen) contact op per (email) of stel uw vraag onderaan deze pagina. Betaling kan via bank, contant of Bitcoins.

Mijn 3D printer

Zonestar prusa i3 3D printerIk heb een Reprap Prusa i3 van Zonestar 3D printer, ik ben zeer tevreden met deze printer. De Reprap Prusa i3 is door mijzelf op enkele punten aangepast en verbeterd.De specificaties van deze printer zijn:

Filament

filament voor de 3D printerFilamenten zijn het materiaal waarmee de 3D-printers printen en deze zijn meestal gemaakt van thermoplastic. Er zijn verschillende soorten met verschillende eigenschappen maar de voornaamste zijn PLA, ABS. De soort PLA is het meest gebruikt bij hobbyisten, het is een natuurproduct en het smelt op een redelijk lage temperatuur. ABS is sterker maar tijdens het printen met ABS komt er een stinkende (schadelijke) plastic lucht vrij en bovendien heeft ABS last van kromtrekken tijdens het printen. Voor het printen met ABS heeft u dan ook zeker een verwarmde bouwplaat (heated plate of heated bed) nodig. Filamenten zijn er in veel verschillende kleuren, ook glanzend en mat en er is zelfs glow in de dark filament. Een rol filament is wel redelijk duur maar gelukkig ook via Internet (per 1000 gr rol) wat goedkoper te bestellen.

Voorbeelden van 3D prints

3D print PLA voorbeeld 1
Caster (rolwiel) met knikker om niet al te
grote voorwerpen maakelijk
rolbaar te maken.
3D print PLA voorbeeld 2
Voorbeeld van een complexer
beeldje, in divers losse
onderdelen geprint.
3D print PLA voorbeeld 3
Een kunstof lager, in diverse
formaten voor niet
al te zware toepassingen.
3D print PLA voorbeeld 4
3D print van diverse losse
(schroefbare) onderdelen
voor een robot project.
3D print PLA voorbeeld 5
Deurhaak voor kleding met
twee kledinghaken, op maat
te maken voor elke deur.

Voorbeelden van mijn eigen 3D ontwerpen

Tent haakje

digitaal 3D object: Tent haakjeHoewel de ten niet echt een huis is, zijn er wel huishoudelijk artikelen nodig. In een tent heeft u vaak een probleem dat u weinig haakjes heeft om dingen aan op te hangen. Mijn eigen tent heeft metalen buizen met een diameter van 18 mm en ik heb een S vormig clipje ontworpen dat heel eenvoudig over een metalen tentbuis klikt en dan een hangertje vormt waaraan u een jas of handdoek kunt ophangen. Wanneer uw tent een andere diameter heeft van de buizen kun u dit via de schaal functie het STL bestand aanpassen aan de afmeting van de stangen van uw eigen tent. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Deurhaakje

digitaal 3D object: DeurhaakjeDit is een haakje die over een standaard binnendeur past met een 13mm buitenrand. Het is stevig genoeg om een badjas of een handdoek aan op te hangen. Het onderdeel heeft een ronde rand aan de haak waardoor er geen beschadigingen optreden en het kledingstuk of handdoek stevig blijven hangen. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Wc-rol houder

digitaal 3D object: Wc-rol houderDit is een wc-rol houder die ik zelf ontworpen heb. Toen bij mij thuis boven de wc-rol houder afbrak zaten er al een aantal gaten in de muur. Ik heb de gaten opgemeten en op basis van de bestaande drie gaten een nieuw ontwerp gemaakt. Ik vond dat het er ook nog wel leuk uit mocht zien dus heb ik naast de correcte afmetingen ook rekening gehouden met praktisch gebruik, een extra gat in de rol zodat de houder eenvoudig te monteren is en het is een ontwerp dat zonder extreme overhang (dus zonder raft en ondersteuning) geprint kan worden. Het resultaat is fraai en handig en hangt momenteel bij mijzelf aan de muur. Het kan met drie schroeven bevestigd worden. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Douche afvoer dekseltje

digitaal 3D object: Douche afvoer dekseltjeIk had een ingemetseld douche afvoer putje met een gammel dekstje dat langzaam stuk ging. Toen het helemaal stuk was ging ik op zoek naar een nieuw dekseltje maar de afmeting die ik had (87 mm) was nergens meer te koop. Wel een kleinere versie die net groot genoeg was en die dus net niet goed afsloot waardoor er regelmatig een putlucht in de douche hing. Het pijpje onderaan was ook net niet diep genoeg om in het water van het putje te staan en regelmatig kwam het er dus boven te staan. Dit afvoer dekseltje is precies groot genoeg, het past weer prima in het afvoerputje en het sluit onderaan weer prima af. Ook het water loopt goed weg, dus na het zelf in gebruikt genomen te hebben, staat hier het printbare bestand online. Om een mooie gladde bovekant te krijgen heb ik wel een kleine raft gebruikt bij het printen. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Afstandbusjes 4mm

digitaal 3D object: Afstandbusjes 4mmDe laatste keer dat ik kunsstof afstandbusjes kocht in de elektronica winkel schrok ik van de prijs per stuk. Dit is dus echt iets wat men goedkoop zelf kan 3D printen. Voor het gemak heb ik hier maar 10 afstandbusjes tegelijk in één STL file gezet. De buitenmaat is 7mm, de binnenmaat is 4mm en de lengte is 10mm. Dit is gelijk aan de standaard afstandbusjes die men in de winkel kan kopen. Wanneer u afstandbusjes van een andere langte of andere diameter nodig heeft kunt u het STL bestand schalen voordat u het 3D afdrukt. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Zadel voor buis 20mm

digitaal 3D object: Buis zadel 20mmMet deze buis klem of ook wel zadel genoemd kunt u een 20mm buis (bijv: afvoerbuis) vastschroeven aan een wand. De buis klemt er stevig in en klemt goed vast. De dikte van de buisklem of zadel is 4mm bij een diameter van 20mm. Let op dat deze dikte ook veranderd wanneer u het object gaat schalen. Het is liggend neergezet en kan zonder raft of support geprint worden. U kunt het STL bestand van het hzadel schalen naar de diameter die u nodig heeft en het dan afdrukken op de 3D-printer. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

CD rekje

digitaal 3D object: Cd rekjeIk had een CD rekje nodig om de meest populaire CD's bovenop de CD speler te plaatsen. Ik weet je deze dingen zeer goedkoop kunt kopen maar ik besloot er toch een zelf te ontwerpen en te printen. Er kunnen 11 (rekenfoutje) CD's in, het is stevig genoeg en toch heb ik veel ruimte bespaard waardoor het toch niet veel filament kost en redelijk snel te 3D printen is. Ik heb het zelf in gebruik en het werkt prima. U kunt het zelf in elke gewenste kleur 3D printen, ik heb het met rood PLA gedaan. ABS zal denk ik niet zo lukken omdat het een groot oppervlak is en het heel snel zal kromtrekken. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Wc-rol dopje

digitaal 3D object: Wc-rol dopjeIk bewaarde vaak lege wc rollen om er iets mee te knutselen en plots kreeg ik het idee dat het ook wel leuke opberg kokers zouden zijn wanneer er dopjes voor zouden bestaan. Ik heb toen zelf een dopje ontworpen en door middel van dit dopje kunt u het lege wc rolletje omtoveren in een opberg kokertje dat u zelfs kunt beschrijven of kleuren. Door het rolletje bijvoorbeeld met rijst te vullen kunt u er ook een muziekinstrument van maken. U kunt dit dopje ook schalen voor grotere papieren kokers. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Massage rollers

digitaal 3D object: Massage rollersOoit had ik een houten massage roller om je partner bijvoorbeeld op de rug lekker te masseren. Ik heb deze massage roller nagemaakt doot middel van Freecad als losse onderdelen die na in elkaar lijmen een solide massage roller vormen. Op de site thingiverse staan de diverse DTL bestanden en een voorbeeld van het in elkaar zetten.
Download dit object als stl bestand op thingiverse.

Lingam beeldje

digitaal 3D object: Lingam beeldjeDe lingam ook wel linga, lingamyoni of shivalingam genoemd is een symbool dat meestal in de vorm van een stenen of marmeren beeldje een mannelijk lid voorstelt dat omhuld wordt door het vrouwelijke deel en het symbool is voor de vereniging van man en vrouw. Voor Hindoes is het een symbool voor de verering van de god Shiva en in India komt dit symbool dan ook veel voor, ook in tempels. Tijdens rituelen wordt er melk of water over de lingam gegoten en vervolgens worden er bloemen op gelegd. Het mannelijke deel staat rechtop, de vrouwelijke vorm is de rand waar de geofferde vloeistoffen in opgevangen worden en waar men de bloemen op kan leggen. Het beeldje is standaard 85mm hoog maar u kunt het zelf schalen. U moet het wel met onderdteuning afdrukken omdat anders de uitstekende yoni niet goed geprint kan worden. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Toilet deurplaatje

digitaal 3D object: Toilet deurplaatjeDit is een naamplaatje met daarop het woord Toilet die u op de toiletdeur kunt schroeven. Standaard is deze 10 cm lang met twee schroefgaten aan de zijkant. Wanneer u dit plaatje in een ander formaat nodig heeft kunt u het STL bestand schalen voordat u het 3D afdrukt. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Badkamer deurplaatje

digitaal 3D object: Badkamer deurplaatjeDit is een naamplaatje met daarop het woord Badkamer die u op de bakamerdeur kunt schroeven. Standaard is deze 12 cm lang met twee schroefgaten aan de zijkant. Wanneer u dit plaatje in een ander formaat nodig heeft kunt u het STL bestand schalen voordat u het 3D afdrukt. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Adam en Eva beeldjes

digitaal 3D object: Adam en Eva beeldjesDit is de digitale versie van de bekende Adam en Eva beeldjes die in de jaren 70 erg populair waren. Het zijn eenvoudige beeldjes die precies in elkaar passen. In deze stl file zijn ze 6 cm, hoog maar u kunt ze zelf eventueel nog groter of kleine schalen. Beide beeldjes zullen tgelijk afgedrukt worden en kunnen zonder support 3d geprint worden. U kunt dit onderdeel ook hier bestellen, de prijs voor één setje van twee beeldjes exemplaar is 4 euro afdrukkosten (excl. verzendkosten) (Email). Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Yin Yang 3D symbool

digitaal 3D object: Yin Yang 3DDit is een door mijzelf ontworpen versie van het Yin Yang symbool die u ergens kunt neerleggen of ophangen. Het bestaat uit een losse Yin en een losse Yang die samen precies in een behuizing passen die ze bij elkaar kan houden. Dit zipbestand bevat twee STL bestanden, het ene bestand is de behuizing waar de Yin en Yang beide in passen en het andere bestand is één Yin of Yang figuur mnet een opening voor het ronde schijfje en een rond schijfje ernaast. Het is de bedoeling dat u deze twee keer afdrukt, één keer in wit en één keer in zwart. Hierna kunt u het witte schijfje in de zwarte afdruk duwen en het zwarte schijfje in de witte afdruk waardoor er een Yin en een Yang ontstaan. De totale afmeting is 10 cm rond en 7 mm dik. U kunt dit onderdeel ook hier bestellen, de prijs voor één exemplaar is 5 euro afdrukkosten (excl. verzendkosten) (Email). Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Doosje in hartvorm

3D object: Doosje in hartvormDit is een leuk doosje in de vorm van een hartje, het bestaat uit een los doosje en een deksel wat er vrij goed op (omheen) klemt. Het is een leuk doosje om bijboorbeeld sierraden in op te bergen of om een leuk klein cadeautje in te verpakken. De totale afmeting is 6 cm hoog en 2 cm dik. U kunt dit doosje ook hier bestellen, de prijs voor één exemplaar is 1 euro afdrukkosten (excl. verzendkosten) (Email). Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Pokeball sleutelhanger

3D object: Pokeball sleutelhangerNu iedereen Pokemon Go aan het spelen is leek het me een leuke idee om een pokeball sleutelhanger te ontwerpen. Ik heb de sleutelhanger in drie set onderdelen in drie kleuren gemaakt die uiteindelijk allemaal in elkaar klikken om zo de sleutelhanger te vormen. Ik heb op het achterste gedeelte van de houder een beetje lijm gedaan om alles goed bij elkaar te houden. Het zip bestand bevat drie stl bestanden, elk voor de juiste kleur. De pokeball sleutelhanger heeft een diameter van 4 cm en is 3 mm dik. U kunt dit doosje ook hier bestellen, de prijs voor één exemplaar is 2 euro afdrukkosten (excl. verzendkosten) (Email). Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Batterij compartiment + schakelaar

digitaal 3D object: Batterijcompartiment + schakelaarVoor mijn eigen kleine lijnenvolger had ik een houder nodig waar ik het blokje met de vier penlight batterijen in kon vastzetten en er moest een aan/uit schakelaar op zitten. Het leek me handig om beiden te combineren in één ontwerp en de 3D geprinte houder zit nu achterop de lijnenvolger gemonteerd zodat het schakelaartje aan de bovenkant zit. De batterijhouder van de batterijen ligt er redelijk los in maar zal er door de opstaande randjes niet uitvallen. Het ontwerp heeft wel supportmateriaal nodig voor de overhangende rand maar dat is er simpel af te breken. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Robot ball caster met knikker

digitaal 3D object: Robot ball caster met knikkerdigitaal 3D object: Robot ball caster met knikkerVoor mijn lijnevolger kocht ik ooit een ball caster (rolwieltje) voor een paar euro en het ding was niet echt sterk en na een tijdje viel het balletje er zelfs uit. Tijd om wat zelf te ontwerpen en dit is het resultaat. Een ball caster (rolwieltje) voor een robot of lijnenvolger met als balletje een standaard 16mm knikker. Het is een stevig ontwerp, de knikker blijft goed zitten en het rolt prima alle kanten op. Het is wel raadzaam om het op de hoogste resulutie (in mijn geval 0,1 mm) af te drukken omdat de randjes van het filament wel wrijving veroorzaken. Voor de stevigheid is het ook raadzaam om een hele hoge infill factor te gebruiken. U kunt dit onderdeel ook hier bestellen, de prijs voor één exemplaar is 3 euro en vier stuks voor 10 Euro (excl. verzendkosten) (Email). Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Hoekje 3 vlakken

digitaal 3D object: Hoekje 3 vlakkenWanneer u zelf dingen maakt heeft u voor de verbinding van drie stukken materiaal soms een hoekje nodig waarmee u deze stukken (hout bijvoorbeeld) aan elkaar kunt schroeven. Maar dit hoekstukje kan ook gebruikt worden om een hoek aan de buitenkant te beschermen. Het hoekje heeft drie vlakken en de gaten zijn zo geplaatst dat de schroeven elkaar niet in de weg zitten. U kunt het STL bestand van het hoekje schalen naar de grootte die u nodig heeft en het dan afdrukken op de 3D-printer. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Hoekje 2 vlakken

digitaal 3D object: Hoekje 2 vlakkenWanneer u zelf dingen maakt heeft u voor de verbinding van twee stukken materiaal soms een hoekje nodig waarmee u deze stukken (hout bijvoorbeeld) aan elkaar kunt schroeven. Dit hoekje heeft in tegenstelling tot het hoekje hierboven twee vlakken en de gaten zijn ook hier zo geplaatst dat de schroeven elkaar niet in de weg zitten. U kunt het STL bestand van het hoekje schalen naar de grootte die u nodig heeft en het dan afdrukken op de 3D-printer. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Hoekje binnem verzonken gaten

digitaal 3D object: Hoekje binnem verzonken gatenWanneer u zelf dingen maakt heeft u voor de verbinding van twee stukken materiaal soms een hoekje nodig waarmee u deze stukken (hout bijvoorbeeld) aan elkaar kunt schroeven. Dit hoekje is bedoeld voor plaatsing aan de binnenkant van de verbinding en heeft twee dikke vlakken en de gaten zijn verzonken zodat de kopjes van de schroeven niet uitsteken. Deze versie is 60 mm breed en heeft een schroefgat voor M5 schroeven met een platte kop. Wanneer u deze beugel voor M4 nodig heeft kunt u het STL bestand 20 procent schalen voordat u het 3D afdrukt. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Hoekje binnen verzonken gaten schuin

digitaal 3D object: Hoekje binnen verzonken gaten schuinWanneer u zelf dingen maakt heeft u voor de verbinding van twee stukken materiaal soms een hoekje nodig waarmee u deze stukken (hout bijvoorbeeld) aan elkaar kunt schroeven. Dit hoekje is bedoeld voor plaatsing aan de binnenkant van de verbinding en heeft twee dikke vlakken en de gaten zijn verzonken zodat de kopjes van de schroeven niet uitsteken. Deze versie is 60 mm breed en heeft een schroefgat voor M5 schroeven met een schuine kop. Wanneer u deze beugel voor M4 nodig heeft kunt u het STL bestand 20 procent schalen voordat u het 3D afdrukt. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Hoekje buiten verzonken gaten

digitaal 3D object: Hoekje buiten verzonken gatenWanneer u zelf dingen maakt heeft u voor de verbinding van twee stukken materiaal soms een hoekje nodig waarmee u deze stukken (hout bijvoorbeeld) aan elkaar kunt schroeven. Dit hoekje is bedoeld voor plaatsing aan de buitenkant van de verbinding en heeft twee dikke vlakken en de gaten zijn verzonken zodat de kopjes van de schroeven niet uitsteken. Deze versie is 60 mm breed en heeft een schroefgat voor M5 schroeven met een rechte kop. Wanneer u deze beugel voor M4 nodig heeft kunt u het STL bestand 20 procent schalen voordat u het 3D afdrukt. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Hoekje buiten verzonken gaten rond

digitaal 3D object: Hoekje buiten verzonken gaten rondWanneer u zelf dingen maakt heeft u voor de verbinding van twee stukken materiaal soms een hoekje nodig waarmee u deze stukken (hout bijvoorbeeld) aan elkaar kunt schroeven. Dit hoekje is bedoeld voor plaatsing aan de buitenkant van de verbinding en heeft twee dikke vlakken en de gaten zijn verzonken zodat de kopjes van de schroeven niet uitsteken. Deze versie is 60 mm breed en heeft een schroefgat voor M5 schroeven met een rechte kop. De rechte kant van hety hoekje is afgerond. Wanneer u deze beugel voor M4 nodig heeft kunt u het STL bestand 20 procent schalen voordat u het 3D afdrukt. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Hoekje buiten afgeschuinde gaten rond

digitaal 3D object: Hoekje buiten afgeschuinde gaten rondWanneer u zelf dingen maakt heeft u voor de verbinding van twee stukken materiaal soms een hoekje nodig waarmee u deze stukken (hout bijvoorbeeld) aan elkaar kunt schroeven. Dit hoekje is bedoeld voor plaatsing aan de buitenkant van de verbinding en heeft twee dikke vlakken en de gaten zijn verzonken zodat de kopjes van de schroeven niet uitsteken. Deze versie is 60 mm breed en heeft een schroefgat voor M5 schroeven met een schuine kop. De rechte kant van hety hoekje is afgerond. Wanneer u deze beugel voor M4 nodig heeft kunt u het STL bestand 20 procent schalen voordat u het 3D afdrukt. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Plaatsteun voor 3 mm platen

digitaal 3D object: Plaatsteun voor 3 mm platenSoms moet u een plaat vastzetten of in mijn geval een stuk plexiglas vastzetten op een houten uitsparing. Dit steuntje is bedoeld voor plaatsing aan de buitenkant van de verbinding en heeft een uitsparing voor de plaat of het plexiglas. Het is 8 mm dik en de gleuf is 3 mm dik. De gaten zijn verzonken zodat de kopjes van de schroeven niet uitsteken. Het schroefgat is bedoeld voor M5 schroeven met een rechte kop. Wanneer u deze plaatsteun in een ander formaat nodig heeft kunt u het STL bestand schalen voordat u het 3D afdrukt. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Plaatsteun voor 3 mm platen

digitaal 3D object: Plaatsteun voor 3 mm platen 2Soms moet u een plaat vastzetten of in mijn geval een stuk plexiglas vastzetten op een houten uitsparing. Dit steuntje is bedoeld voor plaatsing aan de buitenkant van de verbinding en heeft een uitsparing voor de plaat of het plexiglas. Het is 8 mm dik en de gleuf is 3 mm dik. De gaten zijn verzonken zodat de kopjes van de schroeven niet uitsteken. Het schroefgat is bedoeld voor M5 schroeven met een schuine kop. Wanneer u deze plaatsteun in een ander formaat nodig heeft kunt u het STL bestand schalen voordat u het 3D afdrukt. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Plaatsteun voor 4 mm platen

digitaal 3D object: Plaatsteun voor 4 mm platenSoms moet u een plaat vastzetten of in mijn geval een stuk plexiglas vastzetten op een houten uitsparing. Dit steuntje is bedoeld voor plaatsing aan de buitenkant van de verbinding en heeft een uitsparing voor de plaat of het plexiglas. Het is 8 mm dik en de gleuf is 4 mm dik. De gaten zijn verzonken zodat de kopjes van de schroeven niet uitsteken. Het schroefgat is bedoeld voor M5 schroeven met een rechte kop. Wanneer u deze plaatsteun in een ander formaat nodig heeft kunt u het STL bestand schalen voordat u het 3D afdrukt. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Plaatsteun voor 4 mm platen

digitaal 3D object: Plaatsteun voor 4 mm platen 2Soms moet u een plaat vastzetten of in mijn geval een stuk plexiglas vastzetten op een houten uitsparing. Dit steuntje is bedoeld voor plaatsing aan de buitenkant van de verbinding en heeft een uitsparing voor de plaat of het plexiglas. Het is 8 mm dik en de gleuf is 4 mm dik. De gaten zijn verzonken zodat de kopjes van de schroeven niet uitsteken. Het schroefgat is bedoeld voor M5 schroeven met een schuine kop. Wanneer u deze plaatsteun in een ander formaat nodig heeft kunt u het STL bestand schalen voordat u het 3D afdrukt. Dit onderdeel is gemaakt met het programma FreeCad en daarna omgzet door middel van Cura.
Download dit object als stl bestand.

Reacties op het onderwerp: 3D Printen


32 - Techniek »  -  3D Printen »
2018-02-04 16:58:00
Hier kunt u vragen stellen over 3D printen, reacties zullen pas na goedkeuring geplaatst worden.
Reactie van een bezoeker van de site!
3D printen Veenendaal
Er zijn: 2 reacties!
2018-02-04 16:58:00
Goedemiddag,

Ik heb een set oude stoelen waarvan de vloerglijders na 60 jaar gebroken zijn, zou u deze voor ons kunnen maken?

Het gaat om de stoel (via google afbeeldingen is deze goed te vinden) en dan om de gebogen u-profiel vloerglijder/ dop die onder de 4 stoelpoten is bevestigd, deze zijn ruwweg 13cm x 3cm x 2,4cm. In totaal heb ik er 8 nodig.

Graag hoor ik van u of printen mogelijk is en wat de kosten van printen zijn per vloerglijder?

Alvast mijn hartelijke dank.

Groeten P. Savelkouls
Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-04 17:31:00
Ik denk dat dit wel zal gaan, ik zal ze dan eerst even moeten ontwerpen in Freecad. Daarvoor zou ik een oud exemplaar moeten hebben om op te kunnen meten. Neemt u even contact op via de email dan kunnen we het bespreken.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
Reageren!


Last update: 01-12-2017

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).