Zibu angelic symbolen.

Ondanks dat ik meer geïnteresseerd ben in de herkomst en betekenis van oude symbolen krijg ik regelmatig de vraag over de betekenis en herkomst van een "modern" symbool, meestal voor een tatoeage. Er ontstaan telkens weer nieuwe symbolen waar de bedenker dan een betekenis aan geeft. Vaak worden deze afbeeldingen dan overgenomen door website die er een iets andere betekenis aan geen en vaak is het dus totaal niet duidelijk wat de oorspronkelijke betekenis is. Dit hoeft geen probleem te zijn want zolang één van de betekenissen niet verkeerd s in uw ogen en u het symbool mooi vindt, is het uw tatoeage met de betekenis die u er aan toegekend heeft. Ik kom tegenwoordig regelmatig Zibu angelic symbolen tegen en dit zijn een set van 88 symbolen die bedacht zijn door een kunstenares met de naam Debbie Zylstra Almstedt die aangeeft dat ze aan haar verschenen zijn door engelen. Ze heeft al deze symbolen beschreven in een boek: "Zibu: The Power of Angelic Symbology" en ze verkoopt sieraden in de vorm van deze symbolen online. Echter vind ik met regelmaat verschillende betekenissen op het internet, vandaar dat ik een poging gedan heb om van al deze symbolen de oorspronkelijke betekenis te achterhalen. Omdat de symbolen veel op elkaar lijken zijn de vaak verschillende betekenissen wel te verklaren. Om een betrowbaar overzicht te maken heb ik meerdere internet bronnen vergeleken en ook de webshop van de oorsponkelijke bedenkster doorzocht. Op deze pagina kunt u een overzicht van deze Zibu symbolen met de betekenis vinden. De herkomst heb ik al hierboven beschreven. Vriendelijke groet, Hein Pragt

Op de inhoud van deze pagina rust copyright © Hein Pragt.

De betekenis van Zibu angelic symbolen.

Zibu hoop, baken van hoop
Zibu angelic symbool voor hoop ofwel baken van hoop (hope).
Zibu opnieuw beginnen
Dit zibu angelic symbool staat voor opnieuw beginnen (new beginning).
Zibu waarheid
Dit zibu angelic symbool staat voor de waarheid (truth).
Zibu dankbaarheid
Dit zibu angelic symbool staat voor dankbaarheid (gratitude).
Zibu geloof vertrouwen
Dit zibu angelic symbool staat voor geloof of vertrouwen (faith).
Zibu geluk
Dit zibu angelic symbool staat voor geluk (happiness).
Zibu omarm het leven
Dit zibu angelic symbool staat voor het leven omarmen (embrace life).
Zibu genezing
Dit zibu angelic symbool staat voor genezing (healing).
Zibu overgang
Dit zibu angelic symbool staat voor overgang naar (transition).
Zibu sereniteit
Dit zibu angelic symbool staat voor sereniteit (serenity).
Zibu universele liefde
Dit zibu angelic symbool staat voor universele liefde (universal love).
Zibu innerlijke vrede
Dit zibu angelic symbool staat voor innerlijke vrede (inner peace).
Zibu ontwaken
Dit zibu angelic symbool staat voor ontwaken (awakening).
Zibu aanmoediging
Dit zibu angelic symbool staat voor aanmoediging (encouragement).
Zibu creativiteit
Dit zibu angelic symbool staat voor creativiteit (creativity).
Zibu vitaliteit
Dit zibu angelic symbool staat voor vitaliteit (vitality).
Zibu hart lied
Dit zibu angelic symbool staat voor hart lied (heart song).
Zibu hart vriendschap
Dit zibu angelic symbool staat voor vriendschap (friendship).
Zibu eerlijkheid
Dit zibu angelic symbool staat voor eerlijkheid (honesty).
Zibu optimale gezondheid
Dit zibu angelic symbool staat voor optimale gezondheid (optimal health).
Dit symbool ben ik ook als kracht (strength) tegengekomen, dit zou ook een mogelijke betekenis kunnen zijn.

Wilt u controleren of uw symbool de juiste betekenis heeft dan kunt u het beste kijken op de website van de oorspronkelijke bedenkster van deze symbolen.

 

Boeken over de betekenis van symbolen

Dit boek is één van mijn favoriete boeken, op zijn vele reizen rond de wereld raakte Desmond Morris gefascineerd door de magische krachten die mensen aan alle mogelijke voorwerpen toekennen. Hij begon mascottes en amuletten te verzamelen en de achtergrond ervan te bestuderen. Hieruit is dit prachtige boek ontstaan. Waarom werden (worden) aan sommige voorwerpen meer krachten toegekend dan aan andere? Waarom zijn bepaalde mascottes zo populair geworden? Elke mascotte, iedere amulet heeft zijn eigen geschiedenis. Dit boek is voorzien van schitterende foto's en mooie, op wetenschappelijke basis, geschreven beschrijvingen.


Ook dit boek staat in mijn boekenkast, dit is een gids door onze wereld die zo rijk is aan talismannen en amuletten. In veel culturen spelen deze symbolen tot op heden een belangrijke rol voor de drager Ze beschermen, schenken liefde, genezing en magische krachten, brengen succes en maken iemand dapper. Talismannen en amuletten hebben een kracht waarmee ze eeuwen-, lang zijn opgeladen doordat men erin geloofde. Ze komen voor in,' de meest uiteenlopende tijden en culturen in de prehistorie, de Egyptische beschaving, de Europese Middeleeuwen en de Maya-cultuur. Dit boek biedt een keuze uit vroegere en moderne talismannen en amuletten, die voor het merendeel nog steeds te krijgen zijn. Als u ze gebruikt, wandelt u met vreugde op het pad van de harmonie.


Ook dit boek staat prominent in mijn boekenkaast, alle culturen en religies kennen mythische verhalen die doorspekt zijn met symbolen. Bij de oude Egyptenaren, de Kelten en de Maya's, in het boeddhisme, christendom en taoïsme: de diversiteit aan symbolen is indrukwekkend. Ze vertellen waar we vandaan komen, waarom we op aarde zijn en waar we op mogen hopen. In Spirituele Symbolen – Volkeren, Religies, Mysteries zijn de fraaiste,krachtigste en heiligste bijeengebracht. Allerzielen, andreaskruis, ankh, chakra, dharma, dondervogel, Driekoningen, fallus, feniks, Heilige Graal, hiërogliefen, I Tjing, kruisiging, het Lam Gods, lotus, de lijkwade van Turijn, mandala, mantra, Pasen en Pinksteren, Popol Vuh, raaf, scalp, scarabee, sfinx, sjamaan, slang, spirituele seks, swastika, de tarot, Thoth, totem, yin en yang,zonnedans en nog veel meer...


Nog een boek in mijn eigen boekenkast, in deze gids vindt u de belangrijkste symbolen uit de kunst. Symbolen uit verschillende culturen worden per werelddeel besproken, of het nu gaat om symbolen uit de oudheid of uit de moderne tijd: de oorsprong, stijl en betekenis komen aan bod.


Last update: 20-06-2020
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).