Zibu angelic symbolen.

Ondanks dat ik meer geïnteresseerd ben in de herkomst en betekenis van oude symbolen krijg ik regelmatig de vraag over de betekenis en herkomst van een "modern" symbool, meestal voor een tatoeage. Er ontstaan telkens weer nieuwe symbolen waar de bedenker dan een betekenis aan geeft. Vaak worden deze afbeeldingen dan overgenomen door website die er een iets andere betekenis aan geen en vaak is het dus totaal niet duidelijk wat de oorspronkelijke betekenis is. Dit hoeft geen probleem te zijn want zolang één van de betekenissen niet verkeerd s in uw ogen en u het symbool mooi vindt, is het uw tatoeage met de betekenis die u er aan toegekend heeft. Ik kom tegenwoordig regelmatig Zibu angelic symbolen tegen en dit zijn een set van 88 symbolen die bedacht zijn door een kunstenares met de naam Debbie Zylstra Almstedt die aangeeft dat ze aan haar verschenen zijn door engelen. Ze heeft al deze symbolen beschreven in een boek: "Zibu: The Power of Angelic Symbology" en ze verkoopt sieraden in de vorm van deze symbolen online. Echter vind ik met regelmaat verschillende betekenissen op het internet, vandaar dat ik een poging gedan heb om van al deze symbolen de oorspronkelijke betekenis te achterhalen. Omdat de symbolen veel op elkaar lijken zijn de vaak verschillende betekenissen wel te verklaren. Om een betrowbaar overzicht te maken heb ik meerdere internet bronnen vergeleken en ook de webshop van de oorsponkelijke bedenkster doorzocht. Op deze pagina kunt u een overzicht van deze Zibu symbolen met de betekenis vinden. De herkomst heb ik al hierboven beschreven. Vriendelijke groet, Hein Pragt

Op de inhoud van deze pagina rust copyright © Hein Pragt.

De betekenis van Zibu angelic symbolen.

Zibu hoop, baken van hoop
Zibu angelic symbool voor hoop ofwel baken van hoop (hope).
Zibu opnieuw beginnen
Dit zibu angelic symbool staat voor opnieuw beginnen (new beginning).
Zibu waarheid
Dit zibu angelic symbool staat voor de waarheid (truth).
Zibu dankbaarheid
Dit zibu angelic symbool staat voor dankbaarheid (gratitude).
Zibu geloof vertrouwen
Dit zibu angelic symbool staat voor geloof of vertrouwen (faith).
Zibu geluk
Dit zibu angelic symbool staat voor geluk (happiness).
Zibu omarm het leven
Dit zibu angelic symbool staat voor het leven omarmen (embrace life).
Zibu genezing
Dit zibu angelic symbool staat voor genezing (healing).
Zibu overgang
Dit zibu angelic symbool staat voor overgang naar (transition).
Zibu sereniteit
Dit zibu angelic symbool staat voor sereniteit (serenity).
Zibu universele liefde
Dit zibu angelic symbool staat voor universele liefde (universal love).
Zibu innerlijke vrede
Dit zibu angelic symbool staat voor innerlijke vrede (inner peace).
Zibu ontwaken
Dit zibu angelic symbool staat voor ontwaken (awakening).
Zibu aanmoediging
Dit zibu angelic symbool staat voor aanmoediging (encouragement).
Zibu creativiteit
Dit zibu angelic symbool staat voor creativiteit (creativity).
Zibu vitaliteit
Dit zibu angelic symbool staat voor vitaliteit (vitality).
Zibu hart lied
Dit zibu angelic symbool staat voor hart lied (heart song).
Zibu hart vriendschap
Dit zibu angelic symbool staat voor vriendschap (friendship).
Zibu eerlijkheid
Dit zibu angelic symbool staat voor eerlijkheid (honesty).
Zibu optimale gezondheid
Dit zibu angelic symbool staat voor optimale gezondheid (optimal health).
Dit symbool ben ik ook als kracht (strength) tegengekomen, dit zou ook een mogelijke betekenis kunnen zijn.

Wilt u controleren of uw symbool de juiste betekenis heeft dan kunt u het beste kijken op de website van de oorspronkelijke bedenkster van deze symbolen.

Deze Zibu angelic symbolen vullen een gat in de markt omdat veel mensen op zoek zijn naar een mooi en sierlijk symbool voor een tattoo waarbij men dan vaak een bepaalde positieve betekenis wil voor dit symbool om een statement te maken of om bijvoorbeeld een moeilijke periode in het leven mee af te sluiten. Deze Zibu angelic symbolen lenen zich daar uitstekend voor omdat ze eigenlijk ook voor dit doel ontworpen zijn. Ik krijg me grote regelmaat de vraag of ik een symbool ken dat een bepaalde betekenis vertegenwoordigd maar vaak is de omschrijving zo uitgebreid dat er niet zo maar een symbool bij te vinden is. Ik leg dan ook vaak uit dat de betekenis van een tattoo vaak heel persoonlijk is en dat het iets moet vertegenwoordigen wat de drager wil uitdragen of een speciale betekenis heeft voor de drager. Voor mensen die op zoek zijn naar een betekenis bij een symbool voor een tattoo is deze pagina erg handig.

 

Boeken over de betekenis van symbolen

Dit boek is één van mijn favoriete boeken, op zijn vele reizen rond de wereld raakte Desmond Morris gefascineerd door de magische krachten die mensen aan alle mogelijke voorwerpen toekennen. Hij begon mascottes en amuletten te verzamelen en de achtergrond ervan te bestuderen. Hieruit is dit prachtige boek ontstaan.
kopen knop


Ook dit boek staat prominent in mijn boekenkaast. In deze gids vindt u de belangrijkste symbolen uit de kunst. Symbolen uit verschillende culturen worden per werelddeel besproken, of het nu gaat om symbolen uit de oudheid of uit de moderne tijd: de oorsprong, stijl en betekenis komen aan bod.
kopen knop


Op geheimzinnige wijze doken de Inka, Maya en Azteken schijnbaar uit het niets op en maakten geschiedenis, totdat ze door de veroveraars uit de 'Oude Wereld' (Europa) werden weggevaagd. Maar hun symbolen boeien ons nog steeds en vele ervan zijn intussen een deel van onze dagelijks leven geworden. In dit boek vindt u een groot aantal motieven, tekens en beelden van deze verloren gegane cultuur met hun betekenis.
kopen knop


Last update: 20-07-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).