De henna tattoo

henna tattoo hand De tatoeage is de laatste jaren steeds meer geaccepteerd en mensen van alle rangen en standen hebben er één of meer. Maar naast de gangbare manier van tatoeëren is er ook de mogelijkheid om een tijdelijke tatoeage te laten zetten en hier gebruikt men dus de henna tattoo voor. Een henna tattoo is van nature een rode tatoeage op maar door toevoeging van pigmenten kan de rode kleur veranderd worden in zwart of donker rood. Als hiervoor pigmenten van de indigo struik worden gebruikt heet de Henna indigo. De henna tattoo is dus eigenlijk een tijdelijke tatoeage voor mensen die een echte tatoeage toch een beetje te heftig vinden, of als een test om eventueel een "echte" tattoo te laten zetten. De Indiase variant van de henna tattoo maakt vooral gebruik van fijne, kant achtige bloem motieven en druppel vormen en vormen van vraagtekens op handen, onderarmen, voeten en schenen. Arabieren schilderen meer grove motieven in dikke lijnen. Vriendelijke groet, Hein Pragt

Op de inhoud van deze pagina rust copyright © Hein Pragt.

Oorsprong henna tattoo

henna tattoo In een aantal landen van Noord Afrika, het Midden Oosten tot delen in van Azië is een speciale huidversiering in zwang, die een paar dagen voor de huwelijksnacht bij een bruid wordt opgebracht. De stof die ervoor gebruikt wordt is een oranjerode kleurstof henna en hiermee worden zorgvuldig fijne en ingewikkelde patronen getekend. Henna wordt gemaakt van de tot poeder vermalen bladeren van een kleine heester genaamd Lawsonia. Deze struik groeit het beste in een warm en droog klimaat, en dit vinden we meestal in landen als Pakistan, India, Egypte en Marokko. Dit zijn dan ook de grootste producenten van de Henna. Na een ritueel bad moet de bruid onbeweeglijk en met gesloten ogen blijven zitten terwijl een kunstenares genaamd "hennaria de henna tekeningen op haar handen en voeten zet. Na afloop worden de handen en voeten van de bruid verbonden en zodat ze drogen zonder dat de henna kan vlekken. De henna tekeningen blijven drie tot vier weken intact. De tekening moeten de bruid beschermen tegen kwade geesten want volgens de overlevering zal de serene sfeer tijdens een huwelijksplechtigheid kwade machten aantrekken en daarom heeft het paar een extra dosis beschermende magie nodig. De beste manier om het Boze Oog af te schrikken is door het lichaam te beschilderen met beschermende patronen. Ook zou henna de dragers zuiveren van "aardse smet" en immuun maken voor aanvallen van de duivel of zijn handlangers.

Henna tattoo gevaren

henna tattoo zweren Maar een henna tattoo is niet altijd zo tijdelijk, vaak kunt u tijdens een vakantie in Marokko, Turkije, Tunesië een leuke henna tattoo laten zetten door een rondreizende artiest of een markt. Men denkt dan dat alle henna een natuurlijk product is dat vrij onschuldig is. En als het zuivere henna is dan klopt dat wel en dan is het zelfs goed voor de huid. En als de stoffen die worden gebruikt om de pasta mee aan te maken ook de juiste zijn, dan is er letterlijk niets aan de hand. Maar is het niet de goede soort pasta en met name die pasta die is aangemaakt met paraphenyleendiamine dan kan het zeer schadelijk zijn voor de huid. U krijgt dan een henna tattoo die zwart opkleurt en die soms akelige littekens en zweren kan veroorzaken en heftige pijn en zwellingen. Zwarte henna bestaat dus eigenlijk niet, henna is een groenbruine pasta en kleurt rood tot roodbruin op. Wanneer u ooit na een henna tatoeage een allergische reactie heeft gehad komt u er de rest van uw leven niet meer van af. U blijft overgevoeligheidsreactie houden voor leer, latex, lak, rubber, nylon en er kunnen eczeem achtige verschijnselen, of blaasjes ontstaan. Wanneer u afwijkende zaken merkt na het zetten van een henna tattoo ga dan altijd naar een dokter!


Boeken over de betekenis van symbolen

Dit boek is één van mijn favoriete boeken, op zijn vele reizen rond de wereld raakte Desmond Morris gefascineerd door de magische krachten die mensen aan alle mogelijke voorwerpen toekennen. Hij begon mascottes en amuletten te verzamelen en de achtergrond ervan te bestuderen. Hieruit is dit prachtige boek ontstaan.
kopen knop


Ook dit boek staat prominent in mijn boekenkaast. In deze gids vindt u de belangrijkste symbolen uit de kunst. Symbolen uit verschillende culturen worden per werelddeel besproken, of het nu gaat om symbolen uit de oudheid of uit de moderne tijd: de oorsprong, stijl en betekenis komen aan bod.
kopen knop


Op geheimzinnige wijze doken de Inka, Maya en Azteken schijnbaar uit het niets op en maakten geschiedenis, totdat ze door de veroveraars uit de 'Oude Wereld' (Europa) werden weggevaagd. Maar hun symbolen boeien ons nog steeds en vele ervan zijn intussen een deel van onze dagelijks leven geworden. In dit boek vindt u een groot aantal motieven, tekens en beelden van deze verloren gegane cultuur met hun betekenis.
kopen knop


Last update: 22-11-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).