Welkom op heinpragt.com

site logo De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en de site is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 2000 pagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek die weer onderverdeeld zijn in diverse thema pagina's. De website is opgezet als een soort online naslagwerk over diverse onderwerpen waar ik mij mijn hele leven al belangstelling voor heb met een ruim gevulde boekenkast waarvan u de boeken ook vaak als bron onder veel pagina's kunt vinden. Mijn doel is op een positieve wijze betrouwbare informatie en inzicht te bieden en belangstelling en inspiratie op te wekken voor zaken die ook mijn belangstelling hebben. Ik verdiep mij bijvoorbeeld al meer dan veertig jaar in de betekenis en herkomst van symbolen en heb ook veel boeken over dit onderwerp, op deze website kunt u de herkomst en betekenis van meer dan 850 symbolen vinden. Naast het algemene deel is er ook een persoonlijk deel op deze website te vinden, ook is een klein deel van de website in het Engels geschreven. Deze website is ingeschreven bij de KvK en gevestigd in Veenendaal. Ik besteed veel aandacht aan correcte informatie op deze website, mocht u desondanks nog foutjes of onvolkomenheden vinden, of wanneer u een suggestie heeft voor verbetering, kunt u contact met mij opnemen. Dit kan natuurlijk ook voor een persoonlijke vraag. Vriendelijke groet, Hein Pragt.
Op de inhoud van deze pagina rust copyright © Hein Pragt.

Oordelen is maar al te vaak een vlucht voor wat men niet wil weten. (Hein Pragt)


Nieuw / aangepast

nieuw op deze site Met regelmaat verschijnen er nieuwe pagina's of onderwerpen op de site, of pas ik een pagina aan. In dit overzicht staan links naar de pagina's die nieuw of aangepast zijn zodat u snel wijzigingen of nieuwe pagina's en onderwerpen kunt vinden.


3D print service Veenendaal

3D print service Wanner u iets wilt laten 3D printen dan kunt u via deze website een aanvraag doen voor het 3D printen van een door u aangeleverd object in STL formaat. Ik zal vooraf een prijs afgeven die gebaseerd is op kosten filament en tijd van printen. U kunt deze service ook gebruiken om een prototype of praat- of demonstratie model te laten maken van een nieuw product. Op aanvraag kan ik ook 3D objecten vanuit een bestaand object opnieuw tekenen in het 3D Cad pakket Freecad wanneer deze onjecten niet te complex zijn. Ook hiervoor kunt een prijsaanvraag doen via deze website.
Ga naar de 3D print service pagina.


Thema: Betekenis en herkomst van symbolen


Thema: Spreuken en citaten


Thema: Communicatie en taal


Thema: Autisme


Thema: Denkwerk


Thema: Levensbeschouwing

De waarheid

wat is waarheid Veel mensen hechten grote waarde aan de waarheid, het geeft ons zekerheden en een min of meer stabiel beeld op ons leven en onze omgeving. We leren onze kinderen ook om de waarheid te spreken en straffen ze wanneer ze liegen toch zijn we soms wel selectief met ons waarheidsprincipe. Iedereen kent wel het bekende "leugentje om bestwil" waarmee we onze behoefte naar "de waarheid en niets dan de waarheid" af weten te zwakken. Naarmate ik ouder ben geworden heb ik meer en meer geleerd dat er meerdere versies van een waarheid kunnen zijn die ogenschijnlijk zelfs tegenstrijdig kunnen zijn, maar die een mildere overkoepelende waarheid hebben die niet strijdig hoeft te zijn.
Lees meer over de waarheid.

Thema: Cultuur


Thema: Wijsheden en verhalen


Thema: Mensenwerk


Thema: Man vrouw verschillen


Liefde en relatie's


Thema: Dieren en natuur

Paddenstoelen in Nederland

aardappelbovist Aangezien dit thema dieren en natuur is komt ook natuur aan de orde in de vorm van een paddenstoelen pagina. Elk jaar is het weer leuk om er op uit te gaan en diverse soorten paddenstoelen te zoeken en te herkennen. Veel soorten zijn gebonden aan een bepaald leefgebied dat noem je ook wel biotoop. Sommige soorten zie je alleen in bemeste weilanden, Op deze pagina staat een overzicht van diverse soorten paddenstoelen met een afbeelding.
Lees meer over paddenstoelen.

Houden en verzorgen van kippen

kippen houden Als kind hadden we thuis altijd kippen en ik heb nu zelf al vele jaren een aantal kippen in mijn achtertuin, na vele jaren heb ik de nodige ervaring opgedaan in het houden en verzorgen van kippen. Iedereen die een tuin heeft kan een paar kippen houden, het zijn gezellige, levendige en vriendelijke dieren die een beetje scharrelen en niet extreem veel verzorging nodig hebben. De meeste kinderen zijn gek op kippen en de verzorging van de dieren leert ze verantwoordelijkheid nemen en zorg dragen voor de natuur.De pagina over het houden van kippen is dan ook een op zichzelf staande pagina geworden.
Lees meer over het houden van kippen.

Thema: Persoonlijk

Persoonlijk pagina's

Hein Pragt persoonlijk Ik probeer op deze site zo objectief en algemeen mogelijk te schrijven, desondanks verwerk ik ook wel mijn persoonlijke ervaring in mijn artikelen waarbij ik de privacy van de ander zeer respecteer. Op deze set pagina's staat bewust wat informatie over mijzelf, mijn levensvisie en informatie over het ontstaan en doel van deze site. Zo ben ik dankzij mijn online c.v. al enkele keren aan een leuke nieuwe baan gekomen. Ook is het leuk om meer dan 30 jaar optreden met bands te beschrijven, soms komt iemand op deze pagina's oude herinneringen ophalen. Ik ben een integer, ietwat introvert, vriendelijk en zeer open persoon (met respect voor iedereen om mij heen) en de mensen die mij kennen vinden dit over het algemeen erg prettig.


Thema: Creativiteit

Laser graveren

Laser graveren service Wilt u uw favoriete tekst, slogan, spreuk of symbool op hout (bijvoorbeeld een sleutelhanger), bamboe, leer of kunststof laten graveren door middel van een laser dan kunt u bij mij een aanvraag doen dit te laten uitvoeren. Leuk als cadeau of als persoonlijk relatiegeschenk. Ik ben een eenmanszaak, ik ben al een aantal jaren bezig met 3D printen en sinds kort heb ik ook een laser graveer machine. Deze is slechts 3 watt maar dit is ruim voldoende te graveren (branden) in diverse (niet metalen) materialen. Ook kan ik houten sleutelhangers en andere houten voorwerpen leveren om uw eigen tekst of afbeelding te laten graveren.
Ga naar de Laser graveren service pagina.

Fotografie pagina's

Nikon D3200 camera Eén van mijn vele hobby's is fotograferen, als tiener was ik al lid van een fotoclub. Deze fotoclub had een eigen doka, camera's en een echt beroepsfotograaf als leraar. We konden alleen zwart foto's ontwikkelen maar leerden wel alle kneepjes van het vak en heel veel doka technieken. Helaas viel de club wegens geldgebrek uit elkaar maar ik heb wel vele uren in de doka doorgebracht en veel geleerd over de techniek van fotografie. In 2001 kocht ik mijn eerste (Minolta) digitale camera en toen werden de mogelijkheden weer wat groter. Langzamerhand ging ik weer meer fotograferen en ook weer meer op de techniek en compositie letten. Mijn doka is nu al vele jaren photoshop en gebruik ik tegenwoordig een mooie Nikon D3200 digitale camera.


Thema: Humor

Lachende smily Humor is het vermogen om iets dat grappig is aan te voelen, te begrijpen, te waarderen of tot uitdrukking te brengen. Het vermogen om een grap te begrijpen en te lachen is een typisch menselijke eigenschap en een teken van menselijke intelligentie. De term humor is afgeleid van het Griekse woord voor vocht of sap, de oude Grieken meenden namelijk dat de lichaamssappen het menselijke temperament of stemming regelden. Bij gevoel voor humor spelen individuele verschillen een belangrijke rol, zoals verschillen in etnische achtergrond, leeftijd, opleidingsniveau en intelligentie. Ironische humor kan zeer leerzaam zijn omdat het op een prettige wijze de eigen overtuiging iets kan bijstellen of ter discussie kan stellen. Op dit deel van mijn website ga ik in op diverse soorten humor.


Thema: Software / hardware ontwikkeling


Engelstalig deel van deze website

Engelse taal De laatste jaren is een deel van de website Engelstalig geworden. Dit heeft een aantal redenen, door het toenemend aantal zzp’ers met een eigen website en het overnemen van allerlei content is de Nederlandse markt voor bepaalde onderwerpen bijna verzadigd te noemen en omdat veel Nederlanders momenteel een addblocker gebruiken is het niet meer zo lucratief om voor het Nederlandstalige gebied te schrijven. En sommige (vaak technische) onderwerpen leven niet zo in Nederland maar wel Internationaal. Bovendien zijn de advertentie-inkomsten van internationale bezoekers hoger en ook de hostingkosten van deze website moeten ergens van betaald worden. Het Engelstalige bezoek blijft stijgen en ik schrijf graag om ook gelezen te worden. Ook is het leuk om reacties te krijgen van over de gehele wereld en dit inspireert zeker om Engelstalig te schrijven. Ik heb een Engeltalige hoofdpagina, maar hier staat een Nederlandse index van mijn Engelstalige pagina’s.Thema: Software development (Eng)

` `

Dit is een overzicht van de andere technische Engelstalige pagina's op deze website.

 
Last update: 18-05-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).