Welkom op heinpragt.com

site logo De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en de site is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 340 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek die weer onderverdeeld zijn in diverse thema pagina's. De website is opgezet als een soort online naslagwerk over diverse onderwerpen waar ik mij mijn hele leven al belangstelling voor heb met een ruim gevulde boekenkast waarvan u de boeken ook vaak als bron onder veel pagina's kunt vinden. Mijn doel is op een positieve wijze betrouwbare informatie en inzicht te bieden en belangstelling en inspiratie op te wekken voor zaken die ook mijn belangstelling hebben. Ik verdiep mij bijvoorbeeld al meer dan veertig jaar in de betekenis en herkomst van symbolen en heb ook veel boeken over dit onderwerp, op deze website kunt u de herkomst en betekenis van meer dan 850 symbolen vinden. Naast het algemene deel is er ook een persoonlijk deel op deze website te vinden, ook is een klein deel van de website in het Engels geschreven. Deze website is ingeschreven bij de KvK en gevestigd in Veenendaal. Ik besteed veel aandacht aan correcte informatie op deze website, mocht u desondanks nog foutjes of onvolkomenheden vinden, of wanneer u een suggestie heeft voor verbetering, kunt u contact met mij opnemen. Dit kan natuurlijk ook voor een persoonlijke vraag. Vriendelijke groet, Hein Pragt.
Op de inhoud van deze pagina rust copyright © Hein Pragt.

Nieuw / aangepast

nieuw op deze site Met regelmaat verschijnen er nieuwe pagina's of onderwerpen op de site, of pas ik een pagina aan. In dit overzicht staan links naar de pagina's die nieuw of aangepast zijn zodat u snel wijzigingen of nieuwe pagina's en onderwerpen kunt vinden.

3D print service Veenendaal

3D print service Wanner u iets wilt laten 3D printen dan kunt u via deze website een aanvraag doen voor het 3D printen van een door u aangeleverd object in STL formaat. Ik zal vooraf een prijs afgeven die gebaseerd is op kosten filament en tijd van printen. U kunt deze service ook gebruiken om een prototype of praat- of demonstratie model te laten maken van een nieuw product. Op aanvraag kan ik ook 3D objecten vanuit een bestaand object opnieuw tekenen in het 3D Cad pakket Freecad wanneer deze onjecten niet te complex zijn. Ook hiervoor kunt een prijsaanvraag doen via deze website.
Ga naar de 3D print service pagina.

Laser graveren service Veenendaal

Laser graveren service Laser graveren in Veenendaal. Wilt u uw favoriete tekst, slogan, spreuk of symbool op hout (bijvoorbeeld een sleutelhanger), bamboe, leer of kunststof laten graveren door middel van een laser dan kunt u bij mij een aanvraag doen dit te laten uitvoeren. Leuk als cadeau of als persoonlijk relatiegeschenk. Ik ben een eenmanszaak, ik ben al een aantal jaren bezig met 3D printen en sinds kort heb ik ook een laser graveer machine. Deze is slechts 3 watt maar dit is ruim voldoende te graveren (branden) in diverse (niet metalen) materialen. Ook kan ik houten sleutelhangers en andere houten voorwerpen leveren om uw eigen tekst of afbeelding te laten graveren.
Ga naar de Laser graveren service pagina.

Thema: Betekenis en herkomst van symbolen


Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Thema: Spreuken en citatenThema: Communicatie en taal


Thema: Denkwerk


Thema: Levensbeschouwing

De waarheid

wat is waarheid Veel mensen hechten grote waarde aan de waarheid, het geeft ons zekerheden en een min of meer stabiel beeld op ons leven en onze omgeving. We leren onze kinderen ook om de waarheid te spreken en straffen ze wanneer ze liegen toch zijn we soms wel selectief met ons waarheidsprincipe. Iedereen kent wel het bekende "leugentje om bestwil" waarmee we onze behoefte naar "de waarheid en niets dan de waarheid" af weten te zwakken. Naarmate ik ouder ben geworden heb ik meer en meer geleerd dat er meerdere versies van een waarheid kunnen zijn die ogenschijnlijk zelfs tegenstrijdig kunnen zijn, maar die een mildere overkoepelende waarheid hebben die niet strijdig hoeft te zijn.
Lees meer over de waarheid.

Thema: Creativiteit


Thema: Kinderen


Thema: Cultuur


Thema: Mens en lichaam


Thema: Mensenwerk


Liefde en relatie's


Positiviteit


Thema: Wijsheden en verhalen


Thema: Dieren en natuur

Paddenstoelen in Nederland

aardappelbovist Aangezien dit thema dieren en natuur is komt ook natuur aan de orde in de vorm van een paddenstoelen pagina. Elk jaar is het weer leuk om er op uit te gaan en diverse soorten paddenstoelen te zoeken en te herkennen. Veel soorten zijn gebonden aan een bepaald leefgebied dat noem je ook wel biotoop. Sommige soorten zie je alleen in bemeste weilanden, Op deze pagina staat een overzicht van diverse soorten paddenstoelen met een afbeelding.
Lees meer over paddenstoelen.

Beestjes in Nederland

beestjes In Nederland komen heel veel dieren voor, klein en groot, de meeste mensen kennen ze niet meer. Wanneer men in de natuur loopt, of de natuur besluit bij mensen thuis te komen, vragen mensen zich vaak af wat voor beestje dat nou weer is. Helaas hebben de tegenwoordig vaak als eerste gedachte "dat beest moet dood", terwijl de meeste beestjes vaak banger zijn voor u dan u voor hen hoeft te zijn. Er zijn weinig giftige of gevaarlijke dieren in Nederland en u zou ook de beestjes kunnen vangen en weer uitzetten waar ze thuishoren. Zoals u inmiddels al begrepen hebt, ben ik een dierenvriend, ik red slakjes die met nat weer de weg oversteken, ik hou van alle dieren met uitzondering van vlooien, muggen, vliegen en wespen.
Lees meer over beestjes in Nederland.

Thema: Muziek


Thema: Fotografie

Fotografie pagina's

Nikon D3200 camera Eén van mijn vele hobby's is fotograferen, als tiener was ik al lid van een fotoclub. Deze fotoclub had een eigen doka, camera's en een echt beroepsfotograaf als leraar. We konden alleen zwart foto's ontwikkelen maar leerden wel alle kneepjes van het vak en heel veel doka technieken. Helaas viel de club wegens geldgebrek uit elkaar maar ik heb wel vele uren in de doka doorgebracht en veel geleerd over de techniek van fotografie. In 2001 kocht ik mijn eerste (Minolta) digitale camera en toen werden de mogelijkheden weer wat groter. Langzamerhand ging ik weer meer fotograferen en ook weer meer op de techniek en compositie letten. Mijn doka is nu al vele jaren photoshop en gebruik ik tegenwoordig een mooie Nikon D3200 digitale camera.

Thema: Persoonlijk

Persoonlijk pagina's

Hein Pragt persoonlijk Ik probeer op deze site zo objectief en algemeen mogelijk te schrijven, desondanks verwerk ik ook wel mijn persoonlijke ervaring in mijn artikelen waarbij ik de privacy van de ander zeer respecteer. Op deze set pagina's staat bewust wat informatie over mijzelf, mijn levensvisie en informatie over het ontstaan en doel van deze site. Zo ben ik dankzij mijn online c.v. al enkele keren aan een leuke nieuwe baan gekomen. Ook is het leuk om meer dan 30 jaar optreden met bands te beschrijven, soms komt iemand op deze pagina's oude herinneringen ophalen. Ik ben een integer, ietwat introvert, vriendelijk en zeer open persoon (met respect voor iedereen om mij heen) en de mensen die mij kennen vinden dit over het algemeen erg prettig.

Weblog


Thema: Techniek


Thema: Computer games

Thema: Retro computers

 
Last update: 18-05-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).