Welcome bij HeinPragt.com software en hardware ontwikkeling

site logo Mijn naam is Hein Pragt en ik ben een software en hardware ontwikkelaar sinds 1977 en ik was een van de ontwikkelaars van thuiscomputers in het vroege begin van personal computers. Ik begon ooit als embedded programmeur en hardware ontwerper en werkte aan vele innovaties in de computerindustrie in datacommunicatie en internet. Ook heb ik meegewerkt aan de eerste GSM data implementaties. Mijn belangrijkste programmeertalen waren destijds assembler, C en C++. Ik heb ook een paar spellen ontwikkeld in die tijd. In 1999 ben ik volledig overgestapt op internetprogrammeren in Perl en PHP, HTML, CSS en Javascript en na een tijdje naar C# en DotNet. Toen Android-apps hot waren, ontwikkelde ik ook enkele Android-apps, maar mijn grootste interesse gaat uit naar Windows applicaties. Momenteel ontwikkel ik mijn games in de Unity game engine, mijn applicaties in C#, C++ en C, en mijn webapps in HTML5, CSS3 en Javascript. In 2018 heb ik een klein bedrijfje opgericht naast mijn baan om mijn applicaties te maken en te verkopen. Op deze pagina's vind u een overzicht van mijn applicaties, instructies en documentatie en links om de applicaties te downloaden of te kopen.

De meeste van deze (utility) programma's zijn ontwikkeld vanuit mijn eigen behoefte, meestal omdat iets op dat moment niet beschikbaar was, of ik niet tevreden was met een bestaande oplossingen. De meeste van deze programma's zijn Freeware, u kunt ze downloaden van deze website. Ik hou van ‘portable’ programma's die geen installatieprogramma nodig hebben, maar soms is een installatieprogramma nodig. Ik zal de diskruimte zo schoon mogelijk houden en probeer nooit bestanden achter te laten. Deze programma's zijn geschreven in C, C++ of C# en alle uitvoerbare bestanden zijn digitaal ondertekend met mijn bedrijfscertificaat voor veiligheid. Vriendelijke groet, Hein Pragt.

Er is ook een HeinPragt.com Software (Engelstalige variant) van deze pagina's op het Engelstalige deel van deze website! Vele (download) links zullen ook doorverwijzen naar een Engelstalige pagina omdat de software zelf meestal ook Engelstalig is voor internationaal gebruik.


Windows programs die u kunt download

` ` `

Software ontwikkeling


` `

Classic Windows spellen


Hmp_reversi for windows 3.02 (freeware) 64 Bit

download hmp reversi Windows game Dit is een recente versie van mijn reversi (of othello) programma waar ik verschillende optimalisaties heb toegepast. Ten eerste is het nu 64 bits zodat een veld kan worden opgeslagen in twee 64-bits woorden. De game maakt gebruik van bitboards, efficiente smart flip algorithmes, alpha beta pruning, hashing / caching, move ordering, opening book en evaluatie op basis van patronen. Het spel kan 12 tot 20 zetten diep lijken en heeft geen instelling om het zwakker te laten spelen. Het spel speelt altijd op het beste niveau, net als een menselijke tegenstander. Voor mij is het winnen van een reversi-programma dat is ingesteld op een laag niveau is precies goed zoiets als winnen in een hardloopwedstrijd wanneer de tegenstander een touw om beide benen heeft. Deze is geen echte overwinning als je de tegenstander een handicap geeft. De game is erg basic met alleen de mogelijkheid om terug te nemen en een game opslaan of laden. Het spel speelt behoorlijk sterk, het verliest helaas van zebra en nboard als ze op een hoog niveau worden gezet. De game is 'portable', het bestaat uit één exe-bestand dat niet hoeft te worden geïnstalleerd. Het programma is gezipt en moet worden uitgepakt na het downloaden. (64-bits versie 3.02)
Download: Hmp_reversi voor windows via deze link.

Reversi for windows (WIn 32). (freeware)

download mickey reversi Windows game Ik schreef mijn eerste versie van reversi of othello in basic op de trs80-computer. Dit was een heel eenvoudige versie met O en X als stukken op het veld en een eenvoudige min/max-berekening op 2 niveaus. Later op de eerste pc werd het herschreven voor Windows 95, maar deze keer met behulp van visual studio en de programmeertaal C en assembler. Aangezien de computers nog niet zo snel waren, was elke kleine optimalisatie welkom om meer zetten te kunnen berekenen. De routines om velden te spelen en te evalueren werden daarom geschreven in een zeer compacte assembler. Mijn zoon vond de achtergrond te saai en bedacht een grappige look voor het spel. Ik heb de nieuwste versie van het spel gemaakt 1999 maar aangezien het ontwerp van het spel een min / max was met slimme dynamische veldwaarden en de evaluatie van 4 tot 6 niveaus geschreven in assembler, was verdere verbetering van het spel was erg moeilijk. In 2000 ben ik het resultaat van een back-upfout alle broncode verloren. Dit is dus een kleine en 'portable' versie van de game reversi voor Windows, het is geen supersterke versie maar soms verrassend in zijn spel. De grafische achtergrond is ontworpen door mijn zoon Robert op 12-jarige leeftijd. (Versie 1.04)
Download: Mickey reversi voor windows via deze link.


Hardware / software projecten


`

Overzicht van de andere technische Nederlandstalige pagina's op deze website.


Overzicht van de andere technische Engelstalige pagina's op deze website.

Last update: 12-10-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).