Wacht niet op de steen

Inspiring StoriesHet volgende verhaal is een vertaling van een Engels verhaal wat mij zeer aansprak. Een jonge succesvolle manager reed in zijn mooie Jaguar door een straat in een wijk, een beetje te hard want hij had het druk. Hij probeerde wat extra op te letten bij de geparkeerde auto’s omdat er weleens kinderen tussenuit konden komen. Maar toen hij er langs reed, verscheen er geen kind, maar een steen knalde tegen zijn portier. Hij trapte op de rem en rende naar de plek waar de steen gegooid was. Hij was woedend, hij pakte het kind dat er stond, duwde het tegen de auto en schreeuwde waar de jongen in vredesnaam mee bezig was en dat de steen veel schade aan zijn dure auto veroorzaak had.

De jongen keek hem aan en verontschuldigde zich, “Alstublieft meneer, het spijt me maar ik wist echt niet meer wat ik anders moest doen. Ik gooide de steen omdat niemand wilde stoppen” en de tranen liepen van zijn gezicht toen hij naar de plek op de stoep wees. “Dat is mijn broer, hij rolde met zijn rolstoel van de stoeprand en viel eruit, ik kan hem er niet meer in krijgen!”. “Wilt u mij helpen om hem weer in zijn rolstoel te zetten, hij heeft veel pijn en is te zwaar voor mij”. Getroffen door deze woorden, viel de woede weg, slikte de jonge manager even de brok in zijn keel weg en hielp hij de jongen weer in zijn rolstoel. Hij nam zijn dure zakdoek en maakte de wonden van de jongen schoon. Hij inspecteerde de jongen even en zag dat het wel goed zou komen, “Dank u uit de naam van God” zei de jongen in de rolstoel en de jonge welbespraakte manager wist even geen woorden te vinden toen hij de jongen zijn oudere broer weg zag rijden.

Hij liep weer terug naar zijn auto en bekeek zijn deur, de schade was duidelijk zichtbaar, maar hij liet het niet repareren. Hij hield de deuk als waarschuwing, “Ga niet zo snel door het leven dat iemand een steen moet gooien om je aandacht te krijgen”. Het leven geeft ons telkens subtiele boodschappen en maar al te vaak hebben we geen tijd om er naar te luisteren, totdat iemand een steen gooit. (Deze steen kan ook een burn-out, depressie of hartaanval zijn!) Het is onze keuze om te luisteren, of te wachten op de steen.

Meer pagina’s met mooie verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *