Unalome symbool

unalome

De Unalome is een oosters (sommige bronnen geven aan een boeddhistisch) symbool die een spiraal en / of een zigzaglijn voorstelt die eindigt in een rechte lijn, soms met één of drie punten aam het einde. De vorm van de Unalome staat voor het kronkelige levenspad dat elk mens aflegt tijdens zijn of haar leven. Uiteindelijk gaat de zigzaglijn over een een rechte lijn die aangeeft dat men uiteindelijk de verlichting, wijsheid, rust en stabiliteit vindt. De drie puntjes staan voor levenswijsheid, inzicht en verlichting, soms staat er ook één enkele stip aan het einde van de tatoeage, dan is de betekenis van de stip het einde van het leven, het moment dat we vervagen. Dit symbool is erg populair in tatoeages, vaak in combinatie met een lotusbloem. Dit is mede omdat de betekenis van de Unalome veel mensen aanspreekt en het symbool daarnaast alleen maar een positieve betekenis heeft en er geen occulte of negatieve betekenis te vinden is. Daarnaast is het ook een erg sierlijk symbool wat het als tattoo ook erg geliefd maakt bij zowel de dragers als de vele mooie varianten die ontworpen worden door tattoo designers.

Betekenis Unalome tatoeage

Unalome symbool Dit is mijn eigen Unalome tatoeage, hij staat de binnenzijde van mijn rechter onderarm en is dus goed zichtbaar wanneer ik een T-shirt draag. Ook deze tatoeage heb ik na lang zoeken op het Internet gevonden en Hanz van Yugen Tattoo heeft weer gezet. We hebben de tattoo een beetje naar eigen inzicht aangepast wat het ook iets persoonlijker maakt. Ik heb bewust gekozen om de Unalome te combineren met een Lotusbloem omdat de betekenissen van deze twee symbolen zo mooi bij elkaar passen. De Unalome als het levenspad vol obstakels, uitdagingen en omwegen naar de rechte lijn en de drie puntjes van levenswijsheid, inzicht en verlichting, de lotusbloem voor wedergeboorte, de zuivering van de geest, en het pad naar verlichting en het overwinnen van de tegenslagen op de levensweg.

Lotus symbool

Lotus symbool De lotus als symbool komt voor in vele culturen, in het verre oosten werd het meestal in verband gebracht met zon en maan, geboorte en dood. Bij de Egyptenaren de zonnegod en bij Semitische volken juist de maangodin. Het is ook een symbool voor de schepping en het ontstaan van de gehele kosmos en het is de bloem van het licht. In China is de lotus het symbool van reinheid, volmaaktheid, lieflijkheid van de geest, vrede, het vrouwelijke en van een rijke oogst. Omdat de lotusplant tegelijkertijd knoppen, bloemen en vruchtbeginsel draagt wordt zij ook wel beschouwd als symbool van verleden, heden en toekomst. In het oude Egypte stond de lotus voor wedergeboorte en bij de Grieken en Romeinen hoorde de lotus bij de godin Aphrodite (of Venus), de godin van liefde en vruchtbaarheid. In het Hindoeïsme is het een symbool van wedergeboorte maar ook van reinheid, schoonheid, lang leven, gezondheid, roem, geluk.

Meer symbolen pagina’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *