Astrologie symbolen

Astrologie

Astrologie is de overtuigingen dat er overeenkomsten zijn tussen de stand van hemellichamen en aardse gebeurtenissen maar ook het karakter van iemand die onder een bepaalde combinatie van standen van hemellichamen geboren is. De oudste vormen van astrologie gaan terug naar zo’n 3000 jaar voor Christus, met kalendersystemen, seizoenen en het gebruikmaken van de hemelse cycli als tekenen van goddelijke communicatie. Tot de 17e eeuw was er nog niet een groot onderscheid tussen astronomie en astrologie en werd het in samenhang met alchemie, meteorologie en geneeskunde gebruikt. Aan het einde van de 17e eeuw werd astronomie een wetenschap en astrologie een zogenaamde pseudowetenschap omdat empirisch onderzoek uitwees dat het vaak niet accuraat was. In de 20e eeuw kreeg astrologie weer een grotere populariteit bij de consument door de invloed van media en krantenhoroscopen. In de astrologie wordt de mens niet alleen beïnvloed door erfelijke factoren en de omgeving, maar ook door de toestand van ons zonnestelsel op het moment van geboorte en onze geboorteplaats. Maar ook gedurende het leven van de mens hebben de verschuivingen van de positie van de planeten ten opzichte van elkaar een invloed op het leven. Een deel van de horoscoop kan dus verschuiven tijdens het leven. Binnen de astrologie hangt men de overtuiging aan dat astrologie in staat is om op basis van de geboortehoroscoop een compleet en veelomvattend beeld te geven van de persoon en zijn potentieel. Binnen de Westerse astrologie gebruikt men veel symbolen, daarnaast kent men ook de Chinese astrologie, ook deze symbolen kunt u op deze pagina vinden. Astrologie symbolen worden veel gebruikt als tattoo ofwel (tatoeage) en veel mensen komen pas kijken op deze pagina om achteraf te controleren of ze de goede symbool hebben laten zetten. Het zou veel verstandiger zijn om dit vooraf op te zoeken omdat het wel erg wrang is om een verkeerd symbool voor eeuwig op het lichaam te dragen. En geloof me, ik heb het meegemaakt dat iemand beweerde dat er een fout op deze pagina stond, wat achteraf een fout van de tattooshop bleek te zijn. Vriendelijke groet, Hein Pragt.

Op de inhoud van deze pagina rust copyright © Hein Pragt.

Astrologie symbolen.

Hier staan de meest gebruikte symbolen voor sterrenbeelden met een korte algemene gangbare omschrijving van het karakter dat bij dit sterrenbeeld type hoort. Voor een meer uitgebreide omschrijving kunt u beter op andere wensites kijken.

RAM (21 maart – 20 april)

astrologie symbool ram astrologie symbool ram astrologie symbool ram Een ram heeft een sterk onafhankelijk karakter, een geboren leider, is positief ingesteld, avontuurlijk, ambitieus, zelfverzekerd, charismatisch, slaat zich overal doorheen en is strijdlustig. Maar een Ram is ook impulsief en denkt vaak niet goed na voordat hij of zij iets zegt of doet. Een Ram is vaak onbevangen kinderlijk en openhartig maar kan ook emotioneel afstandelijk zijn, een Ram vindt het moeilijk om over gevoelens te praten. Een Ram is ook vaak koppig, ongeduldig en een echte driftkikker als iets niet snel genoeg gaat.

STIER (21 april – 21 mei)

astrologie symbool stier astrologie symbool stier astrologie symbool stier Een stier is attent, toegewijd, stabiel, betrokken, volhardend, eerlijk en geduldig, ze nemen liever geen risico’s en hebben liever emotionele en financiële zekerheid en stieren houden van rust en regelmaat maar zijn ook echte levensgenieters. Maar wanneer een stier zich aangevallen voelt kan een stier ook erg opstandig, onredelijk en koppig zijn. Een stier kan vaak goed praten maar kunnen ook erg lang wrok koesteren en de hele wereld de schuld geven. Een stier heeft ook vaak snel een eigen mening en is niet snel van gedachten te veranderen en sluit niet graag compromissen. Stieren hebben vaak een goed gevoel voor humor, zijn over het algemeen makkelijk in de omgang.

TWEELINGEN (22 mei – 21 juni)

astrologie symbool tweelingen astrologie symbool tweelingen astrologie symbool tweelingen Tweelingen zijn inventief, intelligent, fascinerend, scherpzinnig, charmant, geestig, energiek, veelzijdig en communicatief en steeds bezig met kennis vergaren. Een tweelingen is ook wel vaak wispelturig, de behoefte aan verandering is groot en saaiheid is hun grootste vijand. Een Tweelingen houdt ook van opwinding en gezonde spanning. Tweelingen zijn vaak heel goed met woorden en zal altijd een weerwoord hebben, maar ze kunnen ook erg sarcastisch zijn en om de waarheid heen draaien om een conflict te vermijden en een Tweelingen heeft geen moeite met een leugentje om bestwil. Tweelingen zijn vaak vrij onafhankelijk en willen niet vastgepind worden door wie dan ook.

KREEFT (22 juni – 22 juli)

astrologie symbool kreeft astrologie symbool kreeft astrologie symbool kreeft Een kreeft is sympathiek, liefdevol, tolerant, mondig, toegewijd, fantasierijk, verleidelijk, fascinerend, beschermend en geduldig. Maar een kreeft is ook vaak verlegen en heeft een sterk gevoel voor eigenwaarde. Een kreeft is niet veeleisend maar als de Kreeft iets wil, kan Kreeft behoorlijk vasthoudend zijn. Ondanks dat kreeften de neiging hebben om conflicten uit de weg te gaan, kunnen ze ook behoorlijk agressief zijn wanneer ze hun zin niet krijgen. Een kreeft heeft ook wel moeite met loslaten van vervelende dingen of ervaringen en is niet zo goed in vergeten en vergeven. Kreeften zoeken niet snel de confrontatie maar kunnen wel eeuwig alles opnieuw oprakelen.

LEEUW (23 juli – 23 aug)

astrologie symbool leeuw astrologie symbool leeuw astrologie symbool leeuw Een leeuw is loyaal, betrokken, betrouwbaar, eerlijk, nobel, integer, zelfverzekerd, sympathiek, heeft een goed gevoel voor humor, is warmhartig en genereus. Een leeuw is hartstochtelijk en vecht voor wat hij of zij wil hebben. Leeuwen houden zich meestal aan hun afspraken en verwachten dit vaak ook van anderen. Ze houden van humor en lachen en vermijden mensen met met een negatieve instelling het liefst. Leeuwen maken liever geen ruzie, maar als ze gedwongen worden kunnen ze hard uithalen en hard terugslaan. Leeuwen hebben ook vak veel aandacht en liefde nodig en ze kunnen ook wel vrij veeleisend en dramatisch zijn.

MAAGD (24 aug – 22 sep)

astrologie symbool maagd astrologie symbool maagd astrologie symbool maagd Een maagd is attent, slim, perfectionistisch, aardig, kieskeurig, ietwat geheimzinnig, praktisch, kalm, redelijk, bescheiden en kan hard werken. Een Maagd vindt het niet zo nodig alles over zichzelf te vertellen, ze zijn vrij nuchter en zien zaken zoals ze zijn. Maagden laten zich niet snel meeslepen door emoties en staat meestal wel met beide benen op de grond. Maagden verwachten dat mensen hun beloftes nakomen, ze zijn vaak zelf moeilijk in te schatten en lopen snel weg van ruzie en confrontaties zonder verdere uitleg te geven. De meeste maagden zijn vrij zelfstandig en kunnen goed voor zichzelf zorgen.

WEEGSCHAAL (23 sep – 22 okt)

astrologie symbool weegschaal astrologie symbool weegschaal astrologie symbool weegschaal Een weegschaal is charmant, grappig, slim, beschaafd, diplomatiek, welgemanierd, overtuigend en een goede bemiddelaar in conflicten, recht door zee, rechtvaardig, onbevangen en een goede strateeg. Een weegschaal heeft behoefte aan harmonie en evenwicht en kan goed bruggen slaan tussen mensen en een situatie van alle kanten kan bekijken. Maar weegschalen vinden het ook leuk om anderen uit hun evenwicht te brengen en humor van een weegschaal gaat vaak ten koste van een ander. Een weegschaal is meestal goedhartig en leuk om mee om te gaan, maar ze kunnen ook vrij zelfzuchtig, lastig en veeleisend zijn en ze zijn zich vaak niet zo bewust van de behoeften van anderen.

SCHORPIOEN (23 okt – 21 nov)

astrologie symbool schorpioen astrologie symbool schorpioen astrologie symbool schorpioen Een schorpioen is vaak verleidelijk, sexy, charmant, vastbesloten, doelgericht, mysterieus, loyaal, diepgaand, intuïtief en trekt veel aandacht. Schorpioenen zijn vaak erg onafhankelijk en houden graag de controle in eigen handen en zich door anderen te laten sturen. Een schorpioen is verbaal sterk en zal niet snel als eerste ruzie maken, maar als het wel tot ruzie komt gaat een schorpioen door tot het bittere einde. Een breuk met Schorpioen is moeilijk want een schorpioen kan moeilijk vergeven en soms nog jaren wrok voelen en wraak nemen. De meeste schorpioenen zijn intelligent en hebben veel diepgang en ze beschikken over een heel goed geheugen. Een schorpioen ziet het leven zwart-wit en sluit zelden compromissen, het is meestal alles of niets.

BOOGSCHUTTER (22 nov – 22 dec)

astrologie symbool boogschutter astrologie symbool boogschutter astrologie symbool boogschutter Een boogschutter is slim, wijs, veel kennis, avontuurlijk, competitief, recht door zee, optimistisch en een geweldig gevoel voor humor. Boogschutters houden vaak van de natuur en in dieren, ze zijn graag onder mensen en hebben een open mind. Boogschutters zijn een beetje filosofen en zoeken vaak naar de zin van het leven, ze zijn sociaal en goed in het sluiten van vriendschappen. Een boogschutter is heel oprecht maar kan ijzig kil zijn als ze bedrogen worden. Een boogschutter praat niet zo over de eigen gevoelens en gaan negatieve mensen vaak uit de weg. Een boogschutter heeft meestal een hekel aan verplichtingen en te strakke afspraken.

STEENBOK (23 dec – 20 jan)

astrologie symbool steenbok astrologie symbool steenbok astrologie symbool steenbok Een steenbok is aantrekkelijk, wijs, intelligent, vastberaden, ambitieus, extreem geduldig, gedisciplineerd, verantwoordelijk, betrouwbaar en heeft een goede smaak. Een steenbokken moet vaak iets hebben wat hun leven betekenis geeft, ze zijn vaak iets melancholisch en streng voor zichzelf door zelfdiscipline en verantwoordelijkheid en nemen het leven vaak iets te serieus. Een steenboek geeft zichzelf niet zo snel bloot maar is luistert wel goed naar een ander en zal een ander niet snel in de steek laten. Een steenbok is ook vaak eigenwijs en heeft daardoor regelmatig meningsverschillen met anderen en in ruzie is de steenbok ook erg goed.

WATERMAN (21 jan – 19 feb)

astrologie symbool waterman astrologie symbool waterman astrologie symbool waterman Een waterman kan meedogenloos, heel ambitieus, materialistisch, een enorme stijfkop, maar ook origineel, intelligent, spontaan, excentriek, onvoorspelbaar en zelfverzekerd zijn. Een waterman is vrij sociaal en heeft meestal een vrije geest, is vriendelijk en onafhankelijk en heeft graag plezier. Een waterman is vrij eigenzinnig, trekt zich weinig aan van wat anderen denken, kan ook redelijk dominant zijn en moeilijk te doorgronden. Een waterman houd er niet van wanneer mensen hem of haar claimen, ze hebben hun vrijheid nodig. Maar de meeste waterman is over het algemeen makkelijk in omgang en heeft een goed humeur en ziet kansen en oplossingen waar anderen obstakels zien.

VISSEN (20 feb – 20 mrt)

astrologie symbool vissen astrologie symbool vissen astrologie symbool vissen Het sterrenbeeld vissen is vaak spiritueel, zachtaardig, empathisch, rustig, dromerig, artistiek, intuïtief, veelzijdig, fantasierijk, leergierig en heeft een uitstekend geheugen. Vissen voelen problemen van anderen goed aan, kunnen goed luisteren en tonen graag medeleven. Vissen houden niet van conflicten en gaan deze ook graag uit de weg, ze zijn vrij meegaand maar zeker geen meelopers. Ze hebben een sterke eigen mening en zijn het liefst in gezelschap met gelijkgestemden. Toch hebben ze ook een behoefte aan alleen zijn. Bij vissen is het vaak alles of niets en vissen kunnen zwelgen in zelfmedelijden. Vissen kunnen vaak extreem vrolijk, maar ook extreem verdrietig zijn.

Korte lijst van kenmerken van dierenriemtekens.

Ram Pionieren. Levensmoed. Het begin. Impulsieve actie. Wilskracht.

Stier Stabiliseren. Innerlijke rust. Vormgeving. Materie. Zintuiglijk.

Tweelingen Communiceren. Mentaal. Nieuwsgierig. Doorgeven. Rationeel.

Kreeft Verzorgen. Innerlijke diepte ervaren. Verteren. Voelen. Kwetsbaar.

Leeuw Zelfexpressie. Zelfontplooiing. Creativiteit. Middelpunt. Warmte.

Maagd Ordening. Zuiverheid. Oogsten. Analytisch. Dienstbaarheid.

Weegschaal Evenwicht. Samenwerking. Compromis. Tact. Bemiddeling. Twijfel.

Schorpioen Essentie. Transformatie. Intens. Emotionele groei. Dood. Regeneratie.

Boogschutter Idealiseren. Bewustzijnsverruiming. Ervaren. Verbanden leggen.

Steenbok Structureren. Vormgeven. Verantwoordelijkheid. Beperking. Perfectie.

Waterman Individualiteit. Sociaal functioneren. Gelijkheid. Onafhankelijkheid.

Vissen Beschouwen. Spiritualiteit. Eenheidsbeleving. Liefde voor alles.

Sterrenbeeld die bij elkaar passen

Hoewel ik astrologie niet als een exacte wetenschap beschouw lijkt er een wel een overeenkomst te zijn tussen de twaalf dierenriemtekens en relaties. Sommige dierenriemtekens passen prima bij elkaar en genieten van vergelijkbare activiteiten, terwijl andere combinaties daar meer moeite mee hebben. Sommige tekens zijn praktischer van geest en andere zijn extravert en vrijgevochten. Een Waterman gaat misschien van een goed rockconcert voor een eerste date, terwijl een Maagd veel liever een rustig diner heeft. Dit overzicht is natuurlijk redelijk beperkt, er zijn veel meer factoren in een geboortehoroscoop (zoals de ascendant) die van invloed zijn op een goede combinatie van twee mensen in een relatie. Deze tabel geeft de globale gangbare visie op het geen of wel een goed combinatie zijn van sterrenbeelden weer. Ter leering ende vermaeck.

Ram

De perfecte match is met het sterrenbeeld: Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Schorpioen
Gaat goed samen met het sterrenbeeld: Ram, Stier, Steenbok, Boogschutter, Waterman
Is een slechte match met het sterrenbeeld: Vissen, Kreeft, Maagd.

Stier

De perfecte match is met het sterrenbeeld: Vissen, Weegschaal, Schorpioen, Steenbok, Maagd
Gaat goed samen met het sterrenbeeld: Stier, Kreeft, Waterman, Waterman
Is een slechte match met het sterrenbeeld: Ram, Tweelingen, Leeuw, Boogschutter.

Tweelingen

De perfecte match is met het sterrenbeeld: Weegschaal, Boogschutter, Waterman
Gaat goed samen met het sterrenbeeld: Maagd, Leeuw
Is een slechte match met het sterrenbeeld: Stier, Kreeft, Schorpioen, Vissen, Steenbok.

Kreeft

De perfecte match is met het sterrenbeeld: Schorpioen, Vissen, Waterman, Stier
Gaat goed samen met het sterrenbeeld: Steenbok, Kreeft, Leeuw
Is een slechte match met het sterrenbeeld: Ram, Tweelingen, Weegschaal, Boogschutter, Maagd.

Leeuw

De perfecte match is met het sterrenbeeld: Tweelingen, Leeuw, Schorpioen, Steenbok
Gaat goed samen met het sterrenbeeld: Kreeft, Ram, Weegschaal, Boogschutter
Is een slechte match met het sterrenbeeld: Stier, Maagd, Waterman, Vissen.

Maagd

De perfecte match is met het sterrenbeeld: Vissen, Tweelingen, Stier, Kreeft, Steenbok
Gaat goed samen met het sterrenbeeld: Maagd, Weegschaal
Is een slechte match met het sterrenbeeld: Ram, Boogschutter, Waterman, Leeuw, Schorpioen.

Weegschaal

De perfecte match is met het sterrenbeeld: Ram, Tweelingen, Leeuw, Waterman
Gaat goed samen met het sterrenbeeld: Weegschaal, Boogschutter
Is een slechte match met het sterrenbeeld: Stier, Kreeft, Schorpioen, Steenbok, Maagd, Vissen.

Schorpioen

De perfecte match is met het sterrenbeeld: Ram, Leeuw, Vissen, Steenbok, Kreeft
Gaat goed samen met het sterrenbeeld: Maagd, Schorpioen, Boogschutter
Is een slechte match met het sterrenbeeld: Stier, Tweelingen, Weegschaal, Waterman.

Boogschutter

De perfecte match is met het sterrenbeeld: Ram, Tweelingen, Maagd, Waterman
Gaat goed samen met het sterrenbeeld: Leeuw, Weegschaal, Boogschutter
Is een slechte match met het sterrenbeeld: Stier, Kreeft, Steenbok, Vissen, Schorpioen.

Steenbok

De perfecte match is met het sterrenbeeld: Stier, Leeuw, Schorpioen, Maagd
Gaat goed samen met het sterrenbeeld: Kreeft, Vissen
Is een slechte match met het sterrenbeeld: Weegschaal, Tweelingen, Waterman, Steenbok, Ram, Boogschutter.

Waterman

De perfecte match is met het sterrenbeeld: Tweelingen, Weegschaal, Boogschutter
Gaat goed samen met het sterrenbeeld: Ram, Stier, Kreeft, Vissen
Is een slechte match met het sterrenbeeld: Maagd, Steenbok, Schorpioen, Leeuw.

Vissen

De perfecte match is met het sterrenbeeld: Stier, Kreeft, Steenbok, Schorpioen, Maagd
Gaat goed samen met het sterrenbeeld: Vissen, Waterman, Tweelingen
Is een slechte match met het sterrenbeeld: Boogschutter, Weegschaal, Tweelingen, Ram, Leeuw.

Symbolen van planeten binnen de astrologie

atrologie zon symboolZon symbool. In de astrologie wordt de zon als een van de planeten gezien waarbij men de zon ziet als de ster in het midden van ons zonnestelsel, waar de aarde en de andere planeten omheen draaien. Elke dag verschijnt de zon op een iets andere plek aan de hemel, wat wijst op de veranderende baan van de aarde om de zon. De zon reist elk jaar door de twaalf tekens van de dierenriem en de stand van de zon op iemands geboortedag bepaalt zijn sterrenbeeld. In de astrologie symboliseert de zon het bewuste ego, het eigen wezen. Ook is de zon is yang, mannelijk, vaderlijk en staat de zon voor levenskracht. Eigenschappen als persoonlijke macht, assertiviteit, trots, gezag, leiderschap, spontaniteit, gezondheid en vitaliteit worden aan de zon toegeschreven.
atrologie maan symboolMaan symbool. De stand van de maan bij iemands geboorte is zijn maanteken en de eigenschappen van dat sterrenbeeld hebben invloed op de uiting van die maan. In de astrologie wordt de maan in verbenad gebracht met de emoties, het onderbewustzijn, herinneringen, wisselende stemmingen en het vermogen om op andere mensen en andere omgevingen te reageren en zich hieraan aan te kunnen passen. De zon beheerst de individualiteit, maar de maan beheerst de diepere aspecten van de persoonlijkheid, inclusief de verborgen aspecten. De maan is yin, vrouwelijk, moederlijk, ontvankelijk en staat voor de behoefte aan zekerheid.
atrologie mercurius symboolMercurius symbool. Mercurius is de heersende planeet van Tweelingen en Maagd. In de mythologie was Mercurius de snelle boodschapper van de goden, en de planeet Mercurius draait in maar 88 dagen om de zon. In de astrologie staat Mercurius voor communicatie, rationaliteit, redenering en aanpassingsvermogen. Mercurius is de planeet van onderwijs, buren, broers en zusters, neven en nichten, en allerlei boodschappen en het verzamelen van informatie in net algemeen.
atrologie venus symboolVenus symbool. Venus is de heersende planeet van Stier en Weegschaal en na de maan net felste object in de nachtelijke hemel. In de Romeinse mythologie was Venus de god van liefde en schoonheid. De planeet Venus draait in 225 dagen om de zon. In de astrologie staat Venus voor harmonie, schoonheid, gevoel, genegenheid. Venus staat ook voor plezier, sensualiteit, romantiek en huwelijk.
atrologie mars symboolMars symbool. Mars is de heersende planeet van Stier. Voor de ontdekking van Pluto werd Mars ook gezien als de heerser van Schorpioen. Mars was de Romeinse oorlogsgod. De planeet Mars draait in 687 dagen om de zon. In de astrologie wordt de planeet Mars geassocieerd met mannelijkheid, vertrouwen, ego, energie, passie, agressie, seksualiteit, kracht, ambitie en rivaliteit. De energie van Mars kan constructief of destructief zijn en doorzettingsvermogen, ambitie en succes kunnen positieve uitingen zijn.
atrologie neptunus symboolNeptunes symbool. Neptunus is de heersende planeet van Vissen en in de Romeinse mythologie was Neptunus de god van de zee. De planeet Neptunus draait in 165 jaar om de zon. In de astrologie wordt Neptunus geassocieerd met idealisme, mededogen, spiritualiteit, mysticisme, verbeelding, paranormale verschijnselen en veranderd bewustzijn. In zijn negatieve aspect staat het voor verwarring, misleiding en drugs en alcohol. Neptunus heerst over de wereld van illusie, tv, theater en mode en nodigt ze uit hun spiritualiteit op een positieve manier te verdiepen.
atrologie saturnus symboolSaturnus symbool. Saturnus is de heersende planeet van Steenbok en voor de ontdekking van Uranus, ook van Waterman. Saturnus was de Romeinse god van landbouw en beschaving. De planeet Saturnus draait in 29,5 jaar om de zon. In de astrologie wordt Saturnus geassocieerd met beperking, grenzen, uitvoerbaarheid, realiteit en plannen voor de lange termijn. Saturnus staat ook voor discipline en verantwoordelijkheid en de terugkeer van Saturnus, ongeveer elke dertig jaar, zou belangrijke veranderingen in ieders leven markeren.
atrologie pluto symboolPluto symbool. Pluto is de heersende planeet van Schorpioen en in de Romeinse mythologie was Pluto de god van de onderwereld en rijkdom. De planeet Pluto draait in 248 jaar om de zon en in de astrologie wordt Pluto geassocieerd met vernietiging als voorbode van vernieuwing en verandering. Pluto wordt verbonden aan macht, persoonlijk talent, de diepten van het onderbewustzijn, het gemeenschappelijke en dat wat is verborgen voor het oog. In zijn negatieve aspect beheerst Pluto misdaad, corruptie, obsessie, dwang en terrorisme. In zijn positieve aspect, superioriteit, verlossing en wedergeboorte.
atrologie jupiter symboolJupiter symbool. Jupiter is de heersende planeet van Boogschutter en voor de ontdekking van Neptunus, ook van Vissen. In de Romeinse mythologie was Jupiter de heerser van de goden en zijn symbool was de bliksemschicht. De grote planeet Jupiter heeft 11,9 jaar nodig voor zijn baan om de zon. In de astrologie staat Jupiter voor groei, uitbreiding voorspoed, geluk, vrije tijd, rijkdom, religie, filosofie, lange reizen en hogere doelen.
atrologie uranus symboolUranus symbool. Uranus is de heersende planeet van Waterman en in de Griekse mythologie was Uranus de belichaming van de hemel, die de liefde bedreef met de godin Gaia, de aarde. Omdat de planeet Uranus op zijn zij omwentelt, staat hij voor het onconventionele. Uranus draait in 84 jaar om de zon en hij staat voor traditie, genialiteit, individualiteit, nieuwe technologie en nieuwe ontdekking en vrijheid van meningsuiting, idealen gelijkheid en vrijheid.

De vier elementen Vuur, Aarde, Lucht en Water.

In de 12 dierenriemtekens zijn 4 zogenaamde “elementen” te onderscheiden: Vuur, Aarde, Lucht en Water:

atrologie vuur symboolVuur symbool. (Ram, Leeuw en Boogschutter) heeft te maken met intuïtie, het instinktief weten waar iets vandaan komt en waar het naar toe leidt. Vuurtekens zijn altijd positief, aktief, ekstravert. Vuur staat voor kracht en energie, licht, warmte, bewustzijn, wil, datgene wat opwekt, inspireert of bewust maakt.
atrologie water symboolWater symbool. (Kreeft, Schorpioen en Vissen) heeft te maken met gevoel, hoe voelen dingen aan. Water hoort net als aarde tot de negatieve elementen en is derhalve passief en introvert ingesteld. Water is het element van verbondenheid, van inleven en meeleven.
atrologie lucht symboolLucht symbool. (Tweelingen, Weegschaal en Waterman) moet het hebben van het weten en denken, van herkennen, van objektieve gegevens, van kommuniceren, van intellect en verstand. Lucht is dus verstandelijk ingesteld, relativeert alles en is ook enigszins onpersoonlijk. Ook Lucht is een positief, ekstravert aktief element.
atrologie aarde symboolAarde symbool. (Stier, Maagd en Steenbok) heeft te maken met gewaarworden of waarnemen, het in kontakt komen met dingen. Aarde staat voor materie, dat wat vorm krijgt en gegeven wordt, de weerstand waarop wordt ingewerkt, het tastbare en het stabiele. Aardetekens zijn altijd negatief, passief, introvert.

Chinese astrologische symbolen.

In de Chinese astrologie gebruikt men ook een dierenriem, voor ieder jaar gebruikt men een ander dier. Er zijn in totaal twaalf verschillende dieren en wanneer de cyclus van al deze twaalf dieren rond is, wordt er weer opnieuw begonnen. Het is een beetje te vergelijken met onze twaalf sterrenbeelden maar die wisselen per maand, Chinees dierenteken wisselen per jaar. De Chinese astrologie bestaat al duizenden jaren en is daarmee dus veel ouder dan de westerse astrologie, aan de hand van opgravingen heft men ontdekt dat de Chinese astrologie minimaal 5000 jaar oud moet zijn. Hier staat een lijst van de Chinese dierenriemtekens met hun afbeelding en naam.

Chinese astrologie Rat
RAT
Chinese astrologie Os
OS
Chinese astrologie Tijger
TIJGER
Chinese astrologie Konijn
KONIJN
Chinese astrologie Draak
DRAAK
Chinese astrologie Slang
SLANG
Chinese astrologie Paard
PAARD
Chinese astrologie Geit
GEIT
Chinese astrologie Aap
AAP
Chinese astrologie Haan
HAAN
Chinese astrologie Hond
HOND
Chinese astrologie Zwijn
ZWIJN


Zoek het jaar waarin u geboren bent en lees welk Chinees astrologisch teken u bent.

1900 31 jan1901 18 febRAT
1901 19 feb1902 7 febOS
1902 8 feb1903 28 janTIJGER
1903 29 jan1904 15 febKONIJN
1904 16 feb1905 3 febDRAAK
1905 4 feb1906 24 janSLANG
1906 25 jan1907 12 febPAARD
1907 13 feb1908 1 febGEIT
1908 2 feb1909 21 janAAP
1909 22 jan1910 9 febHAAN
1910 10 feb1911 29 janHOND
1911 30 jan1912 17 febVARKEN
1912 18 feb1913 5 febRAT
1913 6 feb1914 25 janOS
1914 26 jan1915 13 febTIJGER
1915 14 feb1916 2 febKONIJN
1916 3 feb1917 22 janDRAAK
1917 23 jan1917 10 febSLANG
1918 11 feb1919 31 janPAARD
1919 1 feb1920 19 febGEIT
1920 20 feb1921 7 febAAP
1921 8 feb1922 27 janHAAN
1922 28 jan1923 15 febHOND
1923 16 feb1924 4 febVARKEN
1924 5 feb1925 14 febRAT
1925 25 jan1926 12 febOS
1926 13 feb1927 1 febTIJGER
1927 2 feb1928 22 janKONIJN
1928 23 jan1929 9 febDRAAK
1929 10 feb1930 29 junSLANG
1930 30 jan1931 16 febPAARD
1931 17 feb1932 5 febGEIT
1932 6 feb1933 25 janAAP
1933 26 jan1934 13 febHAAN
1934 14 feb1935 3 febHOND
1935 4 feb1936 23 janVARKEN
1936 24 jan1937 10 febRAT
1937 11 feb1938 30 janOS
1938 31 jan1939 18 febTIJGER
1939 19 feb1940 7 febKONIJN
1940 8 feb1941 26 janDRAAK
1941 27 jan1942 14 febSLANG
1942 15 feb1943 4 febPAARD
1943 5 feb1944 24 janGEIT
1944 25 jan1945 12 febAAP
1945 13 feb1946 1 febHAAN
1946 2 feb1947 21 janHOND
1947 22 jan1948 9 febVARKEN
1948 10 feb1949 28 janRAT
1949 29 jan1950 15 febOS
1950 17 feb1951 5 febTIJGER
1951 6 feb1952 26 janKONIJN
1952 27 jan1953 13 febDRAAK
1953 14 feb1954 2 febSLANG
1954 3 feb1955 23 janPAARD
1955 24 jan1956 11 febGEIT
1956 12 feb1957 30 janAAP
1957 31 jan1958 17 febHAAN
1958 18 feb1959 7 febHOND
1959 9 feb1960 27 janVARKEN
1960 28 jan1961 14 febRAT
1961 15 feb1962 4 febOS
1962 5 feb1963 24 janTIJGER
1963 25 jan1964 12 febKONIJN
1964 13 feb1965 1 febDRAAK
1965 2 feb1966 20 janSLANG
1966 21 jan1978 8 febPAARD
1967 9 feb1968 29 janGEIT
1968 30 jan1969 16 febAAP
1969 17 feb1970 5 febHAAN
1970 6 feb1971 26 janHOND
1971 27 jan1972 14 febVARKEN
1972 15 feb1972 2 febRAT
1973 2 feb1974 22 janOS
1974 23 jan1975 10 febTIJGER
1975 11 feb1976 30 janKONIJN
1976 31 jan1977 17 febDRAAK
1977 18 feb1978 6 febSLANG
1978 7 feb1979 27 janPAARD
1979 28 jan1980 15 febGEIT
1980 16 feb1981 4 febAAP
1981 5 feb1982 24 janHAAN
1982 25 jan1983 12 febHOND
1983 13 feb1984 1 febVARKEN
1984 2 feb1985 19 febRAT
1985 20 feb1986 8 febOS
1986 9 feb1987 28 janTIJGER
1987 29 jan1988 16 febKONIJN
1988 17 feb1989 5 febDRAAK
1989 6 feb1990 26 janSLANG
1990 15 feb1991 3 febPAARD
1991 15 feb1992 3 febGEIT
1992 4 feb1993 22 janAAP
1993 23 jan1994 9 febHAAN
1994 10 feb1995 30 janHOND
1995 31 jan1996 18 febVARKEN
1996 19 feb1997 6 febRAT
1997 7 feb1998 27 janOS
1998 28 jan1999 15 febTIJGER
1999 16 feb2000 4 febKONIJN
2000 5 feb2001 24 janDRAAK
2001 25 jan2002 12 febSLANG
2002 13 Feb2003 31 janPAARD
2003 1 feb2004 12 febGEIT
2004 13 feb2005 8 febAAP
2005 9 feb2006 28 janHAAN
2006 29 jan2007 16 febHOND
2007 17 feb2008 6 febVARKEN
2008 7 feb2009 25 janRAT
2009 26 jan2010 23 febOS
2010 24 feb2011 2 febTIJGER
2011 3 feb2012 22 janKONIJN
2012 23 jan2013 9 febDRAAK
2013 10 feb2014 30 janSLANG
2014 31 jan2015 17 febPAARD
2015 18 feb2016 6 febGEIT
2016 7 feb2017 26 janAAP
2017 27 jan2018 14 febHAAN
2018 15 feb2019 3 febHOND
2019 4 feb2020 23 janVARKEN
2020 24 jan2021 10 febRAT
2021 11 feb2022 31 janOS

Meer symbolen pagina’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *