Kobo e-reader

Kobo Libra 2 e-reader Ik bezit en gebruik zelf de Kobo Libra 2 e-reader nadat ik jarenlang een Sony e-reader gebruikt heb. Ik ben al mijn hele leven gek op boeken en ik bezit ook een ruime boekenkast. Echter werd de collectie zo groot dat er boeken naar zolder verdwenen en uiteindelijk naar de kringloop. Ik bewaar de boeken die ik als naslagwerk gebruik. Ondanks dat ik een echt boek nog steeds fijner vind om te lezen en vast te houden heeft de e-reader het uiteindelijk toch een beetje gewonnen. Ik koop nog steeds papieren boeken, maar de laatste jaren ook vaak e-books en luisterboeken. Luisterboeken ben ik gaan waarderen toen ik een burn-out had en me niet goed kon concentreren op letters en zinnen, ik vond het heerlijk ontspannen om mij even helemaal af te sluiten en een boek voor te laten lezen, dit is daarna een beetje gebleven. Ik lees soms ook meerdere boeken tegelijkertijd en dan is het fijn om bijvoorbeeld in een trein op dat moment een keuze te kunnen maken wat je wilt gaan lezen. En het cliché van de vakantie, ook ik sleepte vroegen een hele tas boeken mee die ik ruim voor de vakantie al verzameld had, nu neem ik soms nog wel een boek mee maar meestal alleen de e-reader. Kortom, een e-reader heeft een paar voordelen ten opzichte van een papieren boek, maar bij mij zal het nooit het papieren boek helemaal vervangen. Met vriendelijke groet, Hein Pragt

Mijn ervaring met de Kobo Libra 2

Kobo Libra 2 e-reader

Ik kan wel alle technische specificaties op gaan sommen maar die staan ook op de verkoop websites, dit zijn voor mij de belangrijkste:

  • de Kobo Libra 2 heeft een interne opslag van 32 Gb waardoor er wel 20000 ebooks op passen;
  • de accu gaat erg lang mee, maar daarvoor moet je wel de wifi en bluetooth uitzetten;
  • de Kobo Libra 2 heeft een 7 inch scherm, mijn vorige had een 6 inch, dit is net iets prettiger;
  • de Kobo Libra 2 is waterproof, dit kan handig zijn, ik ga het niet uitproberen;
  • de prijs is prima.

Mijn vorige e-reader heb ik weggedaan omdat de accu na zoveel jaren op was en ik hem te vaak moest opladen. Daarom heb ik deze keer ook wel op de accuduur gelet. Veel nieuwe e-readers hebben naast het lezen van boeken ook vele andere functies, voor mij was alleen het kunnen luisteren van luisterboeken belangrijk, voor alle andere dingen heb ik een tablet. Wel erg handig zijn de fysieke knoppen om te bladeren en wat ook handig is dat het scherm automatisch mee kantelt als je het toestel met de knoppen onderaan wilt gebruiken en een iets breder scherm wil hebben. Het achtergrondlicht van deze e-reader vind ik ook heel prettig vooral wanneer je ?s avonds in bed nog even wilt lezen voor het slapengaan.

Het instellen was wel even puzzelen, dan moet je wel het touchscreen gebruiken en door de diverse instellingen bladeren. Vooral het pairen van de draadloze hoofdtelefoon was even puzzelen. Zijn er ook nadelen? Er wordt geen netstroom adapter meegeleverd voor het opladen alleen een usb C kabel, maar ik had nog wel wat laders van oude telefoons liggen. Mijn e-books op mijn PC kon ik via de USB kabel wel op de e-reader zetten maar de Kobo Libra ondersteunt alleen audioboeken die je via de Kobo Store (of Bol.com) aanschaft of met een Kobo Plus abonnement leent. Ook zit er standaard geen hoesje bij, deze heb ik tegelijkertijd met de aankoop van de e-reader er extra bij moeten kopen.

Voor het geld is het een mooie compacte e-reader en ik ben er persoonlijk zeer tevreden over, er zijn ook duurdere exemplaren, maar ik zou zeker niet goedkoper gaan zoeken.


e-reader

Ik heb deze e-reader gekocht bij Bol.com in combinatie met een hoesje en een ebook abonnement. Inderdaad alles de volgende dag in huis en ik kon mijn al eerder aangekocht e-books bijna onmiddellijk downloaden en ook een aantal luisterboeken. Ik kocht deze e-reader bij Bol.com omdat zij voor mij nog steeds mijn belangrijkste boekenleverancier zijn en ik graag voor één productsoort bij ??n en dezelfde leverancier wil blijven.


Combinatie Bol.com ebook abonnement

Nog een reden voor mij om deze keer een Kobo e-reader te kopen was de combinatie met een Bol.com e-book-abonnement (en aanvullend luisterboek abonnement voor 3 euro extra). Voor ? 9,99 per maand heb je toegang tot een groot aanbod digitale boeken, er zijn nu meer dan 40.000 e-books beschikbaar, waaronder ruim 16.000 Nederlandstalige titels. Na de selectie op de Bol.com website zijn ze via de Wifi verbinding direct beschikbaar op de e-reader. Een leuke verrassing voor mij was dat ik na aanschaf van de e-reader en het instellen van de Wifi verbinding, ineens alle e-books die ik ooit bij Bol.com gekocht had al kon downloaden. En luisterboeken werkt op dezelfde eenvoudige wijze.

Waarom werkt een tablet niet zo goed?

Ook op mijn Samsung Galaxy Tab tablet heb ik een hele lading boeken als naslagwerk staan, dit is vooral handig tijdens mijn werk. Maar een tablet is ontzettend onhandig om langdurig te lezen omdat het scherm in de zon amper te lezen is omdat het scherm een beetje spiegelt en de accu vrij snel leeg is wanneer je hem een langere tijd aan hebt staan. Niet echt ideaal voor langdurig lezen, wel handig om even iets op te zoeken. Een e-ink scherm is veel beter leesbaar en veel fijner voor de ogen en de accu van een e-reader werkt vele malen langer dan een tablet.

Disclaimer

Mijn website bevat geen gesponsorde content en zal dit ook nooit gaan doen, wanneer ik een product aanbeveel is dit mijn persoonlijke ervaring en ik kan eerlijk zijn dat ik voor elke product dat u aanschaft via een link op mijn website, een zeer kleine provisie ontvang, maar dit doe ik als alternatief voor storende en opdringerige advertenties. Het hosten en onderhouden van deze website kost geld en dat probeer ik op deze wijze enigszins te compenseren. Mijn oordeel en mening zijn echter niet voor geld te koop!


Meer pagina’s over communicatie & taal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *