Citaten Deepak Chopra

Deepak Chopra is een Indiase schrijver van boeken over spiritualiteit, alternatieve geneeskunde en zijn grootste invloed komt van zijn van huis uit hindoeïstische geloof. Hij heeft tal van mooie citaten en uitspraken op zijn naam staan. Op deze pagina staat een door mijzelf samengestelde verzameling citaten van Deepak Chopra. Vriendelijke groet, Hein Pragt

Citaten van Deepak Chopra

Alles wat er gebeurt in het mentale universum laat sporen achter in de fysieke wereld.
(Deepak Chopra)


Alles wat van waarde is in het leven, vermenigvuldigt zich alleen wanneer het wordt gegeven.
(Deepak Chopra)


Als je de werkelijkheid tot leermeester neemt, dan heb je vele leermeesters en vele kansen om te groeien.
(Deepak Chopra)


Als je echt spiritueel bent, dan zou je volledig onafhankelijk moeten zijn van de goede en slechte meningen van de wereld, je zou vertrouwen moeten hebben in jezelf.
(Deepak Chopra)


Als je een staat van gelukzaligheid wilt bereiken, ga dan verder dan je ego en de interne dialoog. Neem een ??beslissing om af te zien van de noodzaak om te controleren, de noodzaak om te worden goedgekeurd en de noodzaak om te oordelen. Dat zijn de drie dingen die het ego de hele tijd aan het doen is. Het is heel belangrijk dat je je ervan bewust bent elke keer dat ze verschijnen.
(Deepak Chopra)


Als je geobsedeerd bent of je de juiste beslissing neemt, ga je er in de grond van uit dat het universum je voor één ding zal belonen en je straft voor een ander ding.
(Deepak Chopra)


Als je je gewaarzijn naar je wezen verschuift, zal het jouw toegangsbewijs tot vrijheid zijn.
(Deepak Chopra)


Als je probeert van angst en woede af te komen zonder de betekenis ervan te kennen, zullen ze sterker worden en terugkeren.
(Deepak Chopra)


Als je zwakheden hebt, betekent dat niet je zwak bent maar dat je compleet bent.
(Deepak Chopra)


Als jij en ik op dit moment één enkele gedachte van geweld of haat tegen iemand in de wereld hebben, dragen we bij aan de verwoesting van de wereld.
(Deepak Chopra)


Als we delen met zorgzame, luchtige en liefde, zullen we overvloed en vreugde voor elkaar creëren. En dan is dit moment de moeite waard geweest.
(Deepak Chopra)


Angst is de herinnering aan pijn. Verslaving is de herinnering aan plezier. Vrijheid gaat beide te boven.
(Deepak Chopra)


Dankbaarheid opent de deur naar, de kracht, de wijsheid, de creativiteit van het universum.
(Deepak Chopra)


De beste manier om je op de waarheid te concentreren, is de anderen uit het beeld weg te nemen.
(Deepak Chopra)


De beste manier om van de pijn af te komen is door de pijn te voelen. En wanneer je de pijn voelt en er voorbij gaat, zul je zien dat er een zeer intense liefde is die zichzelf wil laten ontwaken.
(Deepak Chopra)


De moderne geneeskunde weet, ondanks al haar vorderingen, minder dan 10 procent van wat jouw lichaam instinctief weet.
(Deepak Chopra)


Door niet te oordelen, schep je stilte in je geest.
(Deepak Chopra)


Een risicovrij leven is verre van een gezond leven.
(Deepak Chopra)


Elke persoon is een God in embryo, zijn enige wens is om geboren te worden.
(Deepak Chopra)


Elke relatie is een reflectie van de relatie met jezelf.
(Deepak Chopra)


Er is geen substituut voor de creatieve inspiratie, kennis en stabiliteit die voortvloeit uit weten hoe je contact maakt met de kern van je innerlijke stilte.
(Deepak Chopra)


Ga altijd mee met je passies. Vraag jezelf nooit of het realistisch is of niet.
(Deepak Chopra)


Geluk is een voortzetting van gebeurtenissen die niet worden weerstaan.
(Deepak Chopra)


Het doel van het leven is de uitbreiding van het geluk.
(Deepak Chopra)


Het ego is echter niet wie je echt bent. Het ego is je zelfbeeld; het is je sociale masker; het is de rol die je speelt. Je sociale masker gedijt op goedkeuring. Het wil controle, en het wordt ondersteund door macht, omdat het leeft in angst.
(Deepak Chopra)


Het leven geeft je voldoende tijd om te doen wat je wilt doen als je in het huidige moment blijft.
(Deepak Chopra)


Het maakt niet uit wat de situatie is, sluit je ogen en denk aan alle dingen waar je nu dankbaar voor kunt zijn in je leven.
(Deepak Chopra)


Hoe minder je je hart openstelt voor anderen, hoe meer je hart lijdt.
(Deepak Chopra)


Iedereen handelt vanuit zijn eigen bewustzijnsniveau. Dit is alles wat we van onszelf of iemand anders kunnen vragen. Hoe kwetsend iemand ook is, hij doet zijn uiterste best, gezien de grenzen van zijn bewustzijn.
(Deepak Chopra)


Ik leer mensen dat het niet uitmaakt hoe de situatie is, hoe chaotisch ook, hoeveel drama er ook om je heen is, je kunt genezen door je aanwezigheid als je gewoon in je centrum blijft.
(Deepak Chopra)


In het proces van loslaten verlies je veel dingen uit het verleden, maar je zult merken dat je jezelf bent.
(Deepak Chopra)


In mijn leven gaat er niets mis. Als dingen niet aan mijn verwachtingen voldoen, laat ik los hoe ik denk dat dingen moeten zijn. Het is een kwestie van geen gehechtheid hebben aan een bepaald resultaat.
(Deepak Chopra)


In onze verbeelding geloven we dat liefde buiten ons staat. Eigenlijk is er niets dan liefde, als we eenmaal klaar zijn om het te accepteren. Als je echt liefde vindt, merk je dat jezelf.
(Deepak Chopra)


Je ergens aan vasthouden is als je adem vasthouden. Je zult stikken. De enige manier om iets in het fysieke universum te krijgen, is door het los te laten. Laat los en het zal voor altijd van jou zijn.
(Deepak Chopra)


Je gelooft dat jij in de wereld leeft, terwijl in werkelijkheid de wereld in jou leeft.
(Deepak Chopra)


Jij en ik zijn in wezen oneindige keuzesmakers. In elk moment van ons bestaan ??bevinden we ons in dat veld van alle mogelijkheden waar we toegang hebben tot oneindige keuzes.
(Deepak Chopra)


Liefde gaat nooit over bezitten, maar loslaten.
(Deepak Chopra)


Liefde is het begin van de reis, het einde en de reis zelf.
(Deepak Chopra)


Meer bewust zijn schept verantwoordelijkheid. Wat betekent verantwoordelijkheid? Het betekent het vermogen om te reageren. Hoe meer je bewust bent in je vermogen om te reageren, des te creatiever je zult zijn.
(Deepak Chopra)


Mensen die zich geliefd voelen, leven langer; minder verkoudheden, lagere bloeddruk en lagere kankercijfers; en hebben minder hartaanvallen.
(Deepak Chopra)


Mijn lichaam is een beleving die ik heb in tijd en ruimte. Het heeft een plaats in de ruimte en het bestaat in de tijd. Het heeft een begin, een midden en een eind.
(Deepak Chopra)


Net zoals licht de duisternis verlicht, kan het ontdekken van innerlijke vervulling elke stoornis of ongemak elimineren. Dit is echt de sleutel tot het creëren van balans en harmonie in alles wat je doet.
(Deepak Chopra)


Om ware zelfmacht te verwerven, moet je je onder niemand voelen, immuun zijn voor kritiek en onbevreesd zijn.
(Deepak Chopra)


Onderzoek heeft aangetoond dat de beste manier om gelukkig te zijn is om elke dag gelukkig te maken.
(Deepak Chopra)


Ons denken en ons gedrag zijn altijd in afwachting van een antwoord. Het is daarom op angst gebaseerd.
(Deepak Chopra)


Ontspanning is de voorwaarde voor die innerlijke expansie die een persoon in staat stelt de bron van inspiratie en vreugde binnenin uit te drukken.
(Deepak Chopra)


Op elk moment geeft het universum je het best mogelijke resultaat.
(Deepak Chopra)


Probeer de rivier niet te sturen.
(Deepak Chopra)


Seks is altijd over emoties. Goede seks gaat over vrije emoties; slechte seks gaat over geblokkeerde emoties.
(Deepak Chopra)


Succes is een reis, niet een bestemming.
(Deepak Chopra)


Succes komt wanneer mensen samenwerken; mislukking heeft de neiging om alleen te gebeuren.
(Deepak Chopra)


Terwijl je het heden omarmt en er één mee wordt en ermee versmolt, zul je een vuur, een gloed, een sprankeling van extase in elk levend wezen voelen kloppen. Wanneer je deze geestverheffing begint te ervaren in alles wat leeft, als je er intiem mee wordt, zal er vreugde in je geboren worden en zul je de verschrikkelijke lasten van afweer, wrok en kwetsbaarheid laten vallen, dan zul je luchtig worden, zorgeloos, vrolijk en gratis.
(Deepak Chopra)


Voordat een brein een gedachte kan registreren, moet een geest het denken, elke stap van de weg is de geest boven de materie. We hebben onze hersens voortdurend onderdrukt.
(Deepak Chopra)


Vraag telkens wanneer je in de verleiding komt om op dezelfde oude manier te reageren, of je een gevangene uit het verleden wilt zijn of een pionier van de toekomst.
(Deepak Chopra)


Vreugde is een terugkeer naar de diepe harmonie van lichaam, geest en ziel die de jouwe was bij de geboorte en die weer van jou kan zijn. Die openheid naar liefde, dat vermogen om heel te zijn met de wereld om je heen, is nog steeds in je.
(Deepak Chopra)


Wanneer je angst oproept, zet je de fysiologie van stress in werking die het biologische ouder worden versnelt. Je laat deze angst los om veroudering tegen te gaan.
(Deepak Chopra)


Wanneer je werkelijk in harmonie bent met je lichaam, wordt het een vertrouwde leraar en gids.
(Deepak Chopra)


We kunnen het denken niet opsluiten in de hersenen. Het denken bevindt zich in elke cel van ons lichaam.
(Deepak Chopra)


Wees aardig voor jezelf en anderen. Kom uit liefde, elk moment dat je kunt. Nooit de hoop opgeven. Weet dat je geliefd bent.
(Deepak Chopra)


Wees gelukkig zonder reden, zoals een kind. Als je gelukkig bent om een ??reden, zit je in de problemen, omdat die reden bij jou kan worden weggenomen.
(Deepak Chopra)


Welke relaties je ook in je leven op dit moment hebt aangetrokken, zijn precies de relaties die je op dit moment nodig hebt in je leven. Er zit een verborgen betekenis achter alle gebeurtenissen, en deze verborgen betekenis dient je eigen evolutie.
(Deepak Chopra)


Zolang je denkt aan je ware zelf als de persoon die je bent, dan zul je natuurlijk bang zijn voor de dood. Maar wat is een persoon? Een persoon is een gedragspatroon, van een groter bewustzijn. Weet je, de tweejarige sterft voordat de drie-jarige verschijnt, de drie-jarige sterft voordat de tiener verschijnt.
(Deepak Chopra)


Meer citaten pagina’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *