En toen was ik ineens  64

vintage1959

Afgelopen week was mijn verjaardag en werd ik 64 jaar oud, iets dat ik me vroeger nooit kon voorstellen. Het was een leuke maar niet al te uitbundige verjaardag, alleen wat kinderen en een ex stiefdochter op bezoek en ik heb lekker voor ze gekookt. Als cadeautje kreeg ik Corona, maar dat is al weer bijna over. Nog even en ik ga met pensioen, om eerlijk te zijn geniet ik al een klein pensioen vanuit de grafische sector. Ik werk nog maar 28 uur per week als afbouwen naar alle tijd voor mijzelf. Om eerlijk te zijn, ik vind werken nog best leuk, maar het is niet meer een hoofdzaak in mijn leven, eerder een middel om de rekeningen te betalen. Ik heb zoveel andere dingen die ik leuk vind, dat ik me zelden verveel en vaak zelfs meer tijd zou kunnen gebruiken voor al mijn hobby’s.  

Ik zie er nog jong uit, de meeste mensen zijn verbaast als ik mijn leeftijd noem en meestal hoor ik dat ze dachten dat ik eind vijftig was. Ik voel me ook nog geen 64 en geestelijk al helemaal niet. Ergens rond mijn vijftigste ben ik gestopt men me geestelijk ouder voelen en dat hou ik er gewoon in. Ik draai nog volop mee in de wereld, heb nog overal belangstelling voor, leer elke dag nog weer nieuwe dingen en ben zeer geïnteresseerd in alles wat nieuw is, ook in techniek. We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen, is een bekende uitspraak. Ik ben vrije recent nog een facebook groep en een webshop begonnen om alle elektronica en computer kennis die ik in mijn leven heb opgedaan te delen met een nieuwe generatie (en wat senioren die ook nog actief zijn). Hier heb ik heel veel plezier in.

Ik ben op een punt in mijn leven dat niets meer “moet” zeker niet omdat het zo hoort, op deze leeftijd begin je meer te relativeren. Wat is echt belangrijk en wat is minder belangrijk, wat geeft me levensgeluk en wat niet,  waar wil ik me nog druk om maken? Ik was nooit zo goed in “nee” zeggen maar ik ben er stukken beter in geworden. Ik woon alleen en ga lekker mijn eigen gang, ik heb een paar leuke vrienden en vriendinnen waar ik heel blij mee ben en genoeg leuke kennissen. Zwaar gedoe me relaties hoeft voor mij niet zo meer, ik heb in mijn leven iets vaak niet wederkerige relaties gehad, eens is het genoeg geweest. Ik doe mijn best om gezond en actief te blijven en ik ben benieuwd hoe lang ik nog van dit leven kan genieten, ik stel er niets voor uit, het leven is wel NU. Het volgende doel is 65 jaar in goede gezondheid en nog lekker actief.

Tot schrijfs, Hein Pragt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *