Leef je leven

leef

Deze week was een bewogen week, vier weken geleden dronk ik nog een biertje met mijn buurman en vriend in zijn tuin onder de boom en we moesten lachen omdat een duif op mijn hoofd scheet. Drie weken geleden bracht ik hem even voor een onderzoek naar het ziekenhuis en twee dagen later lag hij in de hospice. De laatste drie weken ben ik elk avond bij hem geweest en hebben we gepraat over het leven, zijn leven en lol gehad en samen nog veel gelachen. Hij was nog steeds opgewekt en had vrede met zijn lot, hij zei dat hij een goed leven had gehad en dat het zijn tijd was. Zijn optimisme en realisme hebben me altijd goed gedaan, ook in deze laatste weken. Het zet je ook even aan het denken over je eigen leven en het feit dat het leven kwetsbaar is en dat je gewoon van het leven moet proberen te genieten.

Het leven is niet altijd lol, het is niet altijd onbezorgd zijn, het leven heeft zijn mooie dagen en ook minder mooie dagen. Een half jaar geleden zag ik ook niet meer de mooie kanten van het leven omdat mijn brein even in een depressie zat na een burn-out, iets waar mensen met goede wil wel vaker last van kunnen hebben. Maar ik heb altijd een positieve levensinstelling gehad en heb altijd hard gewerkt om iets van mijn leven te maken. Ik heb geleerd om de minder leuke kanten van mijn leven niet in wraakzucht en beschuldigingen naar anderen om te zetten, maar te kijken wat ik zelf kon doen om dit te overwinnen en het negatieve achter me te laten. Ik heb geleerd dat de beste reactie op wraakzucht en mensen die je leven omlaag willen halen, gewoon gelukkig verder te leven en je er niets van aan te trekken is. Het is jouw leven en als iemand teert op negativiteit, verwijten en wraakzucht dan moet je berusten in de gedachte dat ook deze persoon zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen leven. Laat het vooral niet jouw leven aantasten en blijf vriendelijk tegen deze mensen, ze hebben het ook niet makkelijk.

Koester de mensen in je leven die iets waardevols toevoegen, familie, vrienden en vriendinnen, collega’s en kennissen die je accepteren en zelfs waarderen om wie je bent en voor wie ook jij een steun kunt zijn in dit leven. Ik geloof in karma, al het goede wat je doet zal ook bij je terugkeren, ik geloof dat mijn karma schaal naar de positieve kant uitwijkt. Een nadeel van ouder worden is dat je uiteindelijk veel van je vrienden en vriendinnen gaat overleven, je moet afscheid nemen. Maar ik heb tot nu toe altijd afscheid kunnen nemen met een toast op het leven, de boodschap om vooral iets van je leven te maken en het positieve op te zoeken in je leven. Ik realiseer me dat de meeste vrienden en vriendinnen die ik heb juist een hele positieve levensinstelling hebben (of hadden). Ook ik wil uiteindelijk graag gaan met een laatste toast op het leven, samen met de mensen die me echt lief zijn.

De belangrijkste boodschap is geniet van je leven maak jezelf en de mensen om je heen gelukkiger en ban negativiteit uit en je leven. Doe je best om ruzie, conflicten en misverstanden zo positief mogelijk op te lossen en samen weer positief door te gaan in het leven en wees niet bang om afscheid te nemen van mensen die blijven hangen in verwijten en negativiteit. Probeer gewoon een goed en positief mens te zijn!

Tot schrijfs, Hein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *