Vakantie Eiland van Maurik

Blogje

Vandaag zijn we thuisgekomen van een werkelijk fantastische vakantie op het Eiland van Maurik. Drie weken geleden trokken Romy en ik er op uit met de auto volgeladen met tent en alle spullen die we nodig zouden hebben voor drie weken. We hadden geen geluk de eerste dag, op het moment dat ik de tent wilde opzetten begon het te regenen. Gelukkig kon Romy bij de buren in de caravan schuilen en hielpen ze mij even mee om snel de tent op te zetten. Altijd weer dat stukje hulpvaardigheid op de camping. Na een uurtje stond alles en waren de luchtbedden opgepompt en kon de vakantie beginnen.

De eerste week was heerlijk, lekker elke ochtend verse broodjes halen en om tien uur begon het knutselen al. Er zat een geweldig animatie team van Cosmo en er was bijna altijd wat te doen voor Romy. En ik ging lekker mee om even te helpen of lekker wat te lezen. In de hal konden Romy en ik samen tafeltennis spelen en er waren veel speeltuintjes en klimtorens, springkussens e.d. en natuurlijk veel kinderen. Romy maakt heel snel kennis dus na een paar dagen kenden al veel kinderen Romy en stond er regelmatig weer iemand bij de tent naar Romy te vragen. Elke avond zaten we samen in avontura spelletjes te doen en er werd ook nog een paar keer een voorstelling door de kinderen georganiseerd. En natuurlijk de klimwand waar Romy helemaal weg van was!

We hadden wel wat regen af en toe maar daar trokken we ons niets van aan, wij zaten lekker droog in de tent. Het laatste weekend kwam ook nog Floor logeren en dat was ook super gezellig, we hebben samen heel veel lol gehad. De laatste week was wat minder druk maar dat was ook leuk omdat het animatie team nu heel veel aandacht voor de paar kinderen die er waren had. Toen we weggingen was er bijna een emotioneel afscheid van Romy en ik stond er verbaast over dat het leek of iedereen Romy kende.

De laatste avond zouden we gaan banaanvaren, nou ja bankvaren is het maar wel super spannend. Helaas was de boot stuk en konden we de dag erna nog een keer inhalen, voordat we vertrokken. Samen met Romy zat ik op het kussen dat door een zware motorboot met hoge snelheid met bochten over het meer getrokken werd. Soms vlogen we in het boegwater wel een halve meter de lucht in en zeilden we over het water. Romy zat te gillen en vond het super spannend en helemaal geweldig. Het kussen naast ons ging nog om maar dat was omdat de meiden daarin wat capriolen uithaalden. Achteraf vond ze dat het hoogtepunt van de vakantie en wil ze volgend jaar weer naar Eiland van Maurik.

Ik heb drie heerlijke weken genoten van wonen in een tent, eten koken op een eenpits gasstel en slapen in een tent met het zachte ruisen van de regen op je dak. Ik hou, net als Romy, erg veel van kamperen en we gaan dit zeker nog vaker doen. Mijn jongste zoon Raoul heeft tijdens onze vakantie op het huis en de dieren gepast, samen met een paar vrienden. Ze hebben hier dus hun vakantie gehad en naar ik begrepen hen best wat lol gehad. Ik moet zeggen dat ze het huis in vrij nette staat achtergelaten hebben 🙂 ook dit is voor mij voor herhaling vatbaar.

Vriendelijke groet, Hein Pragt

Reacties

  1. Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *