Na de zomervakantie

Blogje

Weer eens tijd voor een blog! Na de grote vakantie ben ik nu al weer een week aan het werk en is Romy deze week weer naar school. We zitten weer in ons “normale” co-ouderschap ritme en dat geeft ook weer rust voor iedereen. De vakantie was geweldig leuk, ik heb twee weken samen met Corien en Romy in een safaritent op het Eiland van Maurik doorgebracht en dat was super leuk. Romy was de hele dag druk in de weer met vriendjes en vriendinnetjes van de camping, het animatieteam, knutselen, dansen en wandklimmen. Corien en ik hebben ’s avonds voor de tent in de lounge stoelen zitten kletsen met leuke inspiratiekaarten en stukken gewandeld als Romy aan het knutselen was. Ook kwamen alle drie zussen van Romy een paar keer langs en zijn Tessa en daarna Britte nog een nachtje komen logeren bij ons in de tent. Britte heeft ook de dieren verzorgd tijdens de vakantie en ik ben heel blij met de grote zussen van Romy.

De week na de camping heb ik thuis de hele klussenlijst die er al maanden lag in één week afgewerkt. Slaapkamer van Romy verhuizen, schilderen en opnieuw inrichten, van de oude slaapkamer van Romy een logeerkamer maken en de zolderkamer opruimen en opnieuw inrichten voor mijn zonen. Naar de stortplaats rijden met alle rommel, de voordeur schilderen en huis en tuin opruimen. Ook heb ik de site www.eroses.eu verhuisd naar www.heinpragt.com en heb ik de site www.heinpragt.com een nieuw uiterlijk gegeven wat nu veel vriendelijker is voor tablets. De laatste zondag zijn we met zijn drieën nog naar de levenskunstbeurs geweest en dat was ook erg leuk, Romy heeft een uur lang een workshop mindfulness voor kinderen gedaan en was heel enthousiast.

Maar zoals gewoonlijk ga ik met klussen thuis altijd over mijn grenzen heen, wanneer ik ergens aan begin dan moet het ook af. Bij het schilderen van de kamer van Romy was ik al kapot maar dan moet ook net nog even dat laatste stukje schilderen zodat ik morgen het bed er in kan zetten. Het resultaat is dat ik dan om half 12 in de nacht kapot op de bank ga liggen en de volgende dag gewoon weer doorga. Wanneer je zo bezig bent en in de “flow” zit dan ga je gewoon verder en ben je trots op het resultaat. Maar een week later merk je dat je wat grenzen van jezelf overschreden hebt. Vanaf afgelopen woensdag zit mijn nek vast en heb ik hoofdpijn, niet levensbedreigend maar wel vervelend. Gelukkig is er met paracetamol, rust en warme douches wel iets aan te doen en weet ik wel dat het overgaat, de mens is altijd wel wat ongeduldig.

Mede omdat Romy zo enthousiast was ben ik me nog iets meer gaan verdiepen in mindfulness en ik heb net twee boeken besteld. Wanneer ik me ergens voor interesseer dan wil ik ook gelijk alles er over lezen en alles in mij opnemen en leren begrijpen. Dit is ook een (soms lastig) karaktertrekje van mijzelf, maar ook hier is goed mee te leven. Wanneer ik weer inspiratie heb zal ik in de nabije toekomst ook over dit onderwerp gaan schrijven.

Ik verveel me bijna nooit, integendeel, soms doe ik mensen wel een beetje tekort door alle dingen waar ik belangstelling voor heb. Gelukkig deelt Corien een groot deel van de dingen waar ik belangstelling voor heb en hebben we zo ook weer gesprekstof samen. En zo gaan we nu weer op naar de nazomer, herfst en de feestdagen.

Tot schrijfs, Hein Pragt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *