Citaten over autisme

Autisme preuken en citaten Op deze pagina heb ik een aantal citaten, spreuken en wijze uitspraken die betrekking hebben op autisme verzameld. Autisme wordt vaak als probleem beschouwd maar ook autisme heeft hele mooie kanten. Veel bekende mensen die mensen met autisme een hart onder de riem willen steken hebben zichzelf hier over uitgesproken. Aangezien ik zelf de nodige ervaring heb met autisme sprak dit onderwerp voor spreuken en citaten me dan ook persoonlijk erg aan. Ik wens u veel leesplezier, vriendelijke groet, Hein Pragt

Spreuken, uitspraken en citaten m.b.t. autisme


Als een gezin zich richt op bekwaamheid in plaats van op handicap, is alles mogelijk… Liefde en acceptatie is de sleutel. We moeten omgaan met mensen met autisme door belangstelling te tonen voor hun belangen.
(Amanda Rae Ross)


Als je één persoon met autisme hebt ontmoet, heb je ook één persoon met autisme ontmoet.
(Dr. Stephen Shore)


Als ze de manier waarop we lesgeven niet kunnen leren, leren we de manier waarop ze leren.
(O. Ivar Lovaas)


Autisme biedt ons de kans om een glimp op te vangen van een ontzagwekkende visie op de wereld die anders aan ons voorbij zou kunnen gaan.
(Dr. Colin Zimbleman)


Autisme is als een regenboog. Het heeft een lichte kant en een donkere kant. Maar elke tint is belangrijk en mooi.
(Rosie Tennant Doran)


Autisme is de bomen zien in plaats van het bos.
(Onbekend )


Autisme is eigenlijk meer een verschil om mee samen te werken dan een monolithische vijand die moet worden gedood of vernietigd.
(Stephen Shore)


Autisme is hier om te blijven en kan worden beschouwd als een onderdeel van de diversiteit van de menselijke genenpool.
(Dr. Stephen Shore)


Autisme kan mij niet definiëren. Ik definieer autisme.
(Kerry Magro)


Autisme laat je luider luisteren. Het zorgt ervoor dat je zowel op emotioneel als op intellectueel niveau let.
(Jace King)


Autisme maakt deel uit van mijn kind, het is niet alles wat hij is. Mijn kind is zoveel meer dan een diagnose.
(S.L. Coelho)


Autisme maakt evenzeer deel uit van de mensheid als het vermogen om te dromen.
(Kathleen Seidel)


Autisme zorgt ervoor dat je harder luistert. Het zorgt ervoor dat je zowel op emotioneel als intellectueel niveau aandacht schenkt.
(Jace King)


Denk niet dat er zich achter het autisme een ander, beter kind” verbergt . Dit is je kind. Houd van het kind voor je. Moedig zijn sterke punten aan, vier zijn eigenaardigheden en verbeter zijn zwakke punten, zoals je bij elk kind zou doen.
(Claire Scovell LaZebnik)


Engels is mijn tweede taal, autisme is mijn eerste.
(Dani Bowman)


Er moet veel meer nadruk worden gelegd op wat een kind KAN DOEN in plaats van op wat hij niet kan doen.
(Dr. Temple Grandin)


Ga uit van intelligentie bij alle kinderen met autisme. Stel dat ze allemaal naar je luisteren.
(Lori Shayew)


Het lijkt erop dat voor succes in wetenschap en kunst een vleugje autisme essentieel is.
(Hans Asperger)


Het verschil tussen hoog functionerend autisme en laag functionerend is dat hoog functionerend betekent dat uw tekortkomingen worden genegeerd, en laag functionerend betekent dat uw talenten worden genegeerd.
(Laura Tisoncik)


Ik ben anders. Niet minder.
(Dr. Temple Grandin)


Ik beschouw autisme als een busongeluk en je wordt niet genezen van een busongeluk, maar je kunt herstellen.
(Jenny McCarthy)


Ik heb geleerd dat ieder mens, met of zonder handicap, ernaar moet streven om zijn best te doen, en door naar geluk te streven kom je tot geluk. Voor ons, zie je, is autisme normaal, dus we kunnen niet zeker weten hoe je ‘normaal’ er eigenlijk uitziet. Maar zolang we kunnen leren van onszelf te houden, weet ik niet hoeveel het uitmaakt of we normaal of autistisch zijn.
(Naoki Higashida)


Ik vind het altijd grappig dat normale mensen altijd zeggen dat autistische kinderen ‘in hun eigen kleine wereld leven’. Als je een tijdje met dieren werkt, begin je je te realiseren dat je hetzelfde kunt zeggen over normale mensen. Er is een hele grote, mooie wereld die veel normale mensen nauwelijks in zich opnemen. Autistische mensen en dieren zien een heel register van de visuele wereld die normale mensen niet kunnen of niet.
(Dr. Temple Grandin)


Ik zie autistisch als een woord voor een deel van hoe mijn brein werkt, niet voor een beperkte reeks gedragingen en zeker niet voor een reeks grenzen van een stereotype waar ik binnen moet blijven.
(Amanda Baggs)


Jaren voordat doctoren mij op de hoogte brachten van mijn hoog functionerend autisme en de loskoppeling die het veroorzaakt tussen persoon en taal, moest ik de wereld zo goed mogelijk uitzoeken. Ik was een buitenbeentje. De wereld bestond uit woorden. Maar ik dacht en voelde en droomde soms in een eigen taal van cijfers.
(Daniel Tammet)


Kinderen met autisme ontwikkelen allerlei soorten enthousiasme … misschien geeft de focus op één onderwerp het kind een gevoel van controle, voorspelbaarheid en veiligheid in een wereld die onvoorspelbaar en eng kan zijn.
(Barry M. Prizant)


Kinderen met autisme zijn kleurrijk – ze zijn vaak erg mooi en vallen net als de regenboog op.
(Adele Devine)


Licht autisme betekent niet dat iemand autisme mild ervaart. Het betekent dat JIJ hun milde autisme ervaart. Je weet misschien niet hoe hard ze hebben moeten werken om het niveau te bereiken waar ze zijn.
(Adam Walton)


Mijn autisme is als de smaak van lauwe saké, anders maar interessant.
(Sue Rubin)


Mijn autisme is de reden dat ik studeer en succesvol ben. Het is de reden dat ik goed ben in wiskunde en wetenschappen. Dat is de reden waarom het mij iets kan schelen.
(Jacob Barnett)


Nobelprijsgenieën hebben vaak bepaalde autistische kernkenmerken in hun hart.
(Allan Snyder)


Om het succes van onze samenlevingen te meten, moeten we onderzoeken hoe goed mensen met verschillende capaciteiten, inclusief personen met autisme, worden geïntegreerd als volwaardige en gewaardeerde leden.
(Ban Ki-Moon)


Sommige mensen met autisme kunnen hun naam misschien niet spreken of beantwoorden, maar ze kunnen uw woorden nog steeds horen en uw vriendelijkheid voelen.
(Onbekend)


Zijn autisme is niet besmettelijk, maar zijn glimlach wel.
(Onbekend)


Boeken over autisme


Maar je ziet er helemaal niet autistisch uitMaar je ziet er helemaal niet autistisch uit. Een boek dat ik echt kan aanbevelen, ik heb het al luisterboek gekocht. Bianca Toeps legt je in dit boek haarfijn uit wat het betekent als je autisme hebt. Dat doet ze bijvoorbeeld door te kijken wat de wetenschap zegt over autisme (en waarom sommige theorieën de prullenbak in kunnen), maar ook door haar eigen verhaal te vertellen, en andere mensen met autisme te interviewen. Bianca beschrijft op een frisse en luchtige manier de verschillende situaties waar je als autist tegenaan loopt in het dagelijks leven.
kopen knop


dit is autisme Dit is autisme! Meer dan 550.000 Nederlanders hebben autisme. Zij worstelen iedere dag met het uitvoeren van kleine dagelijkse bezigheden zoals tandenpoetsen, rommel opruimen of een gezellig gesprek voeren. Het lijkt wel alsof steeds meer mensen autisme hebben. Toch weten veel mensen niet precies wat autisme is en hoe je er mee omgaat. Dat leidt vaak tot ongemakkelijke momenten, woede-uitbarstingen of zelfs tot stukgelopen relaties. Juist dat is waar autisme-expert Colette de Bruin met haar nieuwe boek ‘Dit is autisme!’, verandering in brengt.
kopen knop


eigen weg met jouw autisme Vind je eigen weg met jouw autisme Als je autisme hebt, werken jouw hersenen anders dan bij de meeste mensen. Je verwerkt informatie op een andere manier. In je kinderjaren bepalen volwassenen wat jij nodig hebt. Maar als je in de bovenbouw van de basisschool komt, of naar het voortgezet onderwijs gaat.
kopen knop


Meer pagina’s over autisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *