Vakantie boekenlijst

Hier staan mijn vakantie boekenlijsten. Lezen blijft een heerlijk ontspannende bezigheid en wanneer je er ook nog iets van opsteekt is het dubbel zo leuk. Ik lees graag informatieve en populair wetenschappelijke boeken over onderwerpen die mijn interesseren. Voor mij, en denk ik voor velen onder ons, is de vakantie een tijd dat ik helemaal uit mijn normale ritme ben, even weinig teken en verantwoordelijkheden, even zonder enig schuldgevoel tijd voor jezelf nemen. Vaak ik het zo dat ik voorafgaande aam de vakantie al een bekenlijst aan het samenstellen ben en ik moet ze niet te vroeg bestellen want anders ga ik ze uit nieuwgierigheid al vast lezen en wordt de vakantie boekenlijst weer kleiner. Mijn vakantie boekenlijst is wel afhankelijk van de gebeurtenissen van het jaar daarvoor en de situatie waarin ik op dat moment zit. Zo heb ik op één vakantie het boek "ik ben oke, jij bent een sukkel" gelezen en ben ik na de vakantie begonnen dit met veel succes in de praktijk toe te passen. Een collega van mij nam elk jaar een koffer boeken mee zoor hemzelf en zijn vrouw, maar sinds ze beiden een e-reader hebben, laden ze beiden hun e-reader vol op vakantie en dat scheelt een hele koffer. Ik heb ook een e-reader maar ik blijf een papieren boek fijner vinden, het staat ook leuker in de boekenkast en je pakt het ook sneller weer even op. Desondanks heb ik wel een paar boeken in de e-reader, wanneer het prijsverschil te groot is of het op papier niet meer leverbaar is en natuurlijk de e-books van de bibliotheek. Wanneer u zoekt naar een paar leuke boeken voor uw vakantie kunt u eens op mijn vakantie boekenlijst kijken. Vriendelijke groet, Hein Pragt

Vakantie boekenlijst 2020

Stil

boek bestellenStil, de kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen. Het boek is geschreven in een persoonlijke en warme stijl. Als opvolger van mijn vorige boek over introvert zijn heb ik dit boek gekocht. Minstens een derde van de mensen is introvert. Introverte mensen hebben het moeilijk in onze maatschappij waarin extraversie als de norm beschouwd wordt. Susan Cain laat zien hoe introverten stelselmatig onderschat worden en toont haarscherp de voordelen aan van stil zijn in een wereld vol lawaai.
Bekijk dit boek op www.bol.com

Ik moet nog even kijken of ik kan

boek bestellenIk moet nog even kijken of ik kan, de stille revolutie van de introverte mens. Dit boek vond ik geweldig leuk en ik kan het iedereen aanbevelen. Introvert zijn: ineens was het er. Niet voor de introverten; zij wisten allang dat ze bestonden. Maar voor de rest van de wereld stond het onderwerp plotseling op de kaart. En dat is broodnodig, als je beseft dat de mensheid zeker voor een derde uit introverte mensen bestaat. Hoog tijd dus dat we serieus kennisnemen van deze 'soort': wat is introversie nu precies allemaal wel en vooral ook niet, hoe kun je een echte introvert herkennen en niet te vergeten: wat is reuze herkenbaar, zelfs voor mensen die wél uit een taart durven te springen op hun verjaardag? In Ik moet nog even kijken of ik kan rekent Liesbeth Smit af met het idee dat introversie iets zieligs of saais zou zijn.
Bekijk dit boek op www.bol.com

Natuurlijk Gelukkig!

boek bestellenNatuurlijk Gelukkig! Ik ben al mijn heel leven gek op boeken van Desmond Morris, de bekende Engelse zoöloog, publicist, kunstschilder, tv-presentator en tv-programmamaker. Hij is in staat om onderwerpen op een boeiende en interessante wijze uit te leggen met een culturele en wetenschappelijke achtergrond. Dit boek gaat over, wat is geluk? Is het de eerste blik die je als ouder werpt op je pasgeboren kind? Of is het de invulling van een langgekoesterde ambitie? In Natuurlijk gelukkig! gaat Desmond Morris op zoek naar een antwoord op deze veelomvattende vraag.
Bekijk dit boek op www.bol.com

Van gedachte naar werkelijkheid

boek bestellenVan gedachte naar werkelijkheid ,eerst geloven, dan zien De titel en beschrijving van dit boek sprak me heel erg aan. De werkelijkheid, is wat wij er van maken... Hoe bezie jij de werkelijkheid? Staat deze los van jou? Als dit het geval is, dan zou dit betekenen dat je zelf geen invloed hebt op je werkelijkheid. Je staat machteloos. Of weet je inmiddels dat je werkelijkheid niet los staat van jou? Een belangrijk uitgangspunt uit bijvoorbeeld de Gestalttherapie onderschrijft dit: de werkelijkheid is geen objectief en voor iedereen gelijk gegeven, maar subjectief, persoonlijk en afhankelijk van hoe ze bekeken wordt. Met andere woorden: De werkelijkheid is wat wij ervan maken. Als we bijvoorbeeld geloven dat we niet de moeite waard zijn, dan zullen we dat in een of andere vorm terug zien in onze werkelijkheid. Niet omdat het zo is, maar omdat dit de bril is waarmee we kijken. Als we beseffen dat onze dagelijkse werkelijkheid, en hoe we deze beleven, niet losstaat van wat we geloven en denken, dan hebben we invloed op de kwaliteit van ons leven.
Bekijk dit boek op www.bol.com

De antwoorden op de grote vragen

boek bestellenDe antwoorden op de grote vragen Dit is het laatste boek dat Stephen Hawking geschreven heeft, sterker nog, het was nog niet helemaal af toen hij in maart 2018 overleed. Dit is een bijzonder boek juist omdat hij probeert de dingen simpel uit te leggen door vergelijkingen te maken met zaken en dingen die gemakkelijker te begrijpen zijn. Nu is het natuurlijk niet gemakkelijk om de grote vragen van het leven uit te leggen. De wereldberoemde wetenschapper en bestsellerauteur Stephen Hawking laat ons zijn laatste ideeën over de grootste vragen van het universum na in dit briljante, postuum uitgegeven werk.
Bekijk dit boek op www.bol.com

Angst En Depressie

boek bestellenAngst En Depressie Over angsten, depressies en aanverwante problematiek, een leidraad voor ouders en leerkrachten. Dit boek staat op mijn lijst naar aanleiding van het uit het leven stappen van een dierbare, het klinkt als een zwaar onderwerp maar het is bedoeld om toch iets meer te begrijpen. Bij veel kinderen gaat opgroeien en ontwikkelen min of meer spelenderwijs, met vallen en opstaan. Tegenslagen horen uiteraard bij het leven, maar door ernstige tegenslagen kan een voorspoedige ontwikkeling onder druk komen te staan. Veel vaker dan gedacht kampen kinderen en jongeren met onder andere angsten, eetstoornissen, hechtingsproblematiek, depressiviteit, of psychoses, wat zich uit in vermijdend of teruggetrokken gedrag, koppigheid, zelfverwonding of agressiviteit. Niet zelden is bij deze kinderen en jongeren sprake van een lage zelfwaardering en negatief zelfbeeld. Het is van groot belang dat volwassenen in de omgeving, ouders én leraren, de signalen oppikken en zo vroeg mogelijk onderkennen om vervolgens juist en tijdig te kunnen handelen.
Bekijk dit boek op www.bol.com

Anders denken

boek bestellenAnders denken, de valkuilen en verborgen talenten van autisme Die inflexibele collega, het kind dat niet wil spelen met andere kinderen, de stugge buurman die je wel altijd helpt met je computer maar nooit gewoon op de koffie komt: het autismespectrum is zo breed dat iedereen wel iemand kent die erop zit. Er zijn veel vooroordelen en misverstanden over het autismespectrum. Maar waar men vroeger gewoon als "kluizenaar' werd bestempeld, is er nu ook veel meer aandacht voor autisme. In de populaire cultuur maar ook bij bedrijven die kansen zien in het autistische brein. In Anders denken legt Goddard de manier van denken en de valkuilen van mensen met autisme uit, maar richt ze zich ook op de verborgen talenten van het autistische brein. Dr. Marcia Goddard studeerde in 2012 cum laude af in de klinische neuropsychologie aan de Universiteit Leiden. In 2015 promoveerde zij op hersenonderzoek naar autisme, onder supervisie van professor Swaab en dr. Van Rijn. Daarnaast begeleidde ze kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Inmiddels werkt Marcia als wetenschapper bij YoungCapital, waar ze onderzoek doet en trainingen ontwikkelt op het gebied van (sociaal) functioneren op de werkvloer.
Bekijk dit boek op www.bol.com

Vakantie boekenlijst voorgaande jaren

Hier staan boeken die ik gelezen heb op vakantie en die ik ook echt leuk vond, soms lijkt een titel aantrekkelijk maar valt het boek tegen, de tegenvallende boeken beschrijf ik hier niet.

Het slimme onbewuste

boek bestellenHet slimme onbewuste, denken met gevoel Waarom helpt nadenken vaak niet bij het nemen van beslissingen? Waarom vinden we een liedje dat al weken op nummer 1 staat in de hitlijsten leuker dan een liedje dat we voor het eerst horen? En hadden Mozart en Einstein een beter functionerend bewustzijn dan wij, of was het hun onbewuste dat hen tot genieën maakte? We plaatsen het bewustzijn op een voetstuk, zien het als de kroon op de evolutie en denken dat het ons onderscheidt van andere dieren: dat het ons verstandig en rationeel maakt, dat het de baas is in ons brein en dat het ons gedrag stuurt. Ons onbewuste daarentegen zien we als ondergeschikt. Het is niet meer dan een hulpje van het bewustzijn. Freud zag het al als een vergaarbak van ellendige herinneringen en dierlijke driften die door het bewustzijn beteugeld moeten worden. Het slimme onbewuste laat zien dat deze zienswijze onzinnig is en dat juist het onbewuste allesbepalend is. Ons onbewuste stuurt (met een verwerkingscapaciteit die ongeveer 200.000 keer zo groot is als die van het bewustzijn) ons gedrag, ons denken en onze gevoelens. Ap Dijksterhuis weet op verbluffend heldere wijze duidelijk te maken hoe menselijk gedrag werkt.
Bekijk dit boek op www.bol.com

Het Emotionele DNA

boek bestellenHet Emotionele DNA, gevoelens bestaan niet, zij ontstaan Wanneer we het over onze gevoelens hebben, kunnen we ze meestal precies omschrijven. Maar hoe ze ontstaan, waar ze vandaan komen en, nog belangrijker, wat ze allemaal met ons doen, weten we vaak niet. Ze dwarrelen als een soort mist door ons hele lijf. Het wordt echter steeds duidelijker dat gevoelens verbonden zijn aan keiharde biochemie. Zij zijn niet alleen van invloed op het ontstaan en verloop van ziekten, maar ook bepalend voor de gezondheid en zelfs onze levensduur. Pierre Capel legt aan de hand van uitgebreide studies op verbluffend heldere wijze uit hoe gevoelens onze gezondheid aansturen én hoe we dit kunnen beïnvloeden, waarmee we zelf onze levenskwaliteit kunnen verbeteren. In onze cultuur denken we dat we voornamelijk rationele wezens zijn, maar is dat wel zo? Positieve en negatieve gevoelens hebben een onvoorstelbaar sterke werking op het ontstaan en verloop van allerlei ziekten, zoals onvruchtbaarheid, aderverkalking, depressie, tumoren, diabetes etc., maar ook bij symptomen als pijn en angst. In de geneeskunde zijn de laatste eeuw ziekteprocessen steeds beter in kaart gebracht. Het resultaat is fantastisch, complexe moleculen zijn ontrafeld en de meest geavanceerde metingen kunnen worden gedaan. Maar omdat gevoelens wel reëel maar niet materieel zijn, vallen ze snel buiten een moleculaire aanpak waardoor hun invloed op het ontstaan en verloop van ziekten onderschat wordt.
Bekijk dit boek op www.bol.com

Ga lekker zelf in je kracht staan

boek bestellenGa lekker zelf in je kracht staan, de ergste clichés op kantoor. Een heerlijk luchtig boekje om op de vakantie te lezen. Flexwerken, punten op de horizon, brainstormen en centraal stellen. De innovatieve kwaliteitsslagen vliegen ons om de oren op kantoor, maar worden we daar nou beter van, vraagt Japke-d. Bouma zich af. Is het nou wel zo goed om te durven dromen? Werken zelfsturende teams? Moeten de neuzen eigenlijk wel dezelfde kant op? En is succes écht een keuze? Kantoorexpert Japke-d. Bouma spreekt heldere taal: stop met al die vage managementmodes! Ze rekent af met de ergste en hardnekkigste trends en laat zien hoe het ook kan op kantoor. Vroeger was de klant nog gewoon koning. Tegenwoordig "staat hij centraal' of erger nog: wordt hij "centraal gezet'. Ik weet niet waar dat is misgegaan en wie ermee begonnen is; ik weet wel dat het behoorlijk druk geworden is op Centraal. Want niet alleen de klant staat daar tegenwoordig, ook "de leerling', "de burger', "de docent', "het kind', "de verbinding' en dan was er nog dat seminar waar laatst "uw uitdaging' centraal stond. Wat een gedoe. Want er staat nooit bij hoe je al die dingen en mensen centraal krijgt, of het daar dan niet te druk wordt en over welk centrum we het dan hebben.
Bekijk dit boek op www.bol.com

boek Het raadsel van alles wat leeftboek bestellenHet raadsel van alles wat leeft - Winnaar Gouden Griffel 2014, bekroond met het Gouden Penseel 2014, Winnaar van de Gouden Tulp 2014 & Winnaar Zilveren griffel - Informatief 2014. Met dit prachtige boek levert succesauteur Jan Paul Schutten zijn magnum opus af. Of in ieder geval zijn voorlopige magnum opus, want gelukkig denkt hij nog niet aan ophouden. Hij deelt hierin met ons zijn kennis over het wonder van het leven en de evolutie. Het raadsel van alles wat leeft wordt voorgelezen door Jan Paul Schutten en Isolde Hallensleben. Schutten is een succesvol kinderboekenauteur, bekend van onder meer Kinderen van Amsterdam (bekroond met een Gouden Griffel), Kinderen van Nederland en Jij bent je brein (samen met Dick Swaab). Isolde Hallensleben is als presentatrice onder meer bekend van De Wereld Draait Door en De Wereld Leert Door.

Het wonder van jou en je biljoenen bewoners

boek bestellenHet wonder van jou en je biljoenen bewoners. Een heerlijk luchtig boekje om op de vakantie te lezen. De boeken van Jan Paul bevatten altijd interessante wetenswaardigheden. In 2014 ontving hij opnieuw een Gouden Griffel, nu voor Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel, een boek over de evolutie en het eerste deel uit een trilogie. Dit boek werd bovendien bekroond met het Gouden Penseel voor de illustraties van Floor Rieder. Het boek werd daarnaast ook nog bekroond met de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek. In 2015 verscheen het tweede deel in de trilogie: Het wonder van jou en je biljoenen bewoners. Ook dit boek werd overladen met lof en ik kan het boek echt aanraden, ook voor volwassenen.
Bekijk dit boek op www.bol.com

Het mysterie van niks en oneindig veel snot

boek bestellenHet mysterie van niks en oneindig veel snot. Met Het mysterie van niks en oneindig veel snot over het ontstaan van het heelal maken Jan Paul Schutten en Floor Rieder hun gelauwerde non-fictietrilogie compleet. Duik mee in de wereld van natuurkunde en sterrenkunde; een wereld van tijdreizen, van zwarte gaten, van donkere materie, van deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten en van oneindig veel andere heelallen met oneindig veel andere jou's en mij's – echt waar! Een wereld van het kleinste van het kleinste tot het grootste van het grootste. En een wereld van briljante denkers en wetenschappers die over zo ongeveer alle vragen in het universum hebben nagedacht. Jan Paul Schutten toont zich de meester van het genre door de alleringewikkeldste kwesties op aarde feilloos uit te leggen. Floor Rieder overstijgt zichzelf opnieuw in sensationele illustraties van sterren en planeten, van quantumfluctuaties en E=MC2. Met Het mysterie van niks en oneindig veel snot is de grensverleggende non-fictietrilogie van Jan Paul Schutten en Floor Rieder compleet. De eerste twee delen, Het raadsel van alles wat leeft en Het wonder van jou en je biljoenen bewoners werden bejubeld in binnen- en buitenland; in Nederland gingen er bijna 100.000 exemplaren over de toonbank en de boeken werden aan elf landen verkocht.
Bekijk dit boek op www.bol.com

boek Ik ben oke jij bent een sukkelboek bestellenIk ben oke jij bent een sukkel Betweterige schoonzus, bemoeizuchtige baas of onhandelbaar kind? Stop ze te veranderen. Ze zijn wie ze zijn. En dat zal altijd zo blijven. Is dat erg? Nee. Denk het om. Ze zijn je goudmijn. Na de bestseller Ja-maar wat als alles lukt?, Huh?! en Omdenken is Berthold Gunster terug met een boek over een onderwerp wat iedereen zal aanspreken: relaties. We hebben er elke dag mee te maken. Ze kunnen een bron zijn van stress en verdriet. Maar goede relaties zijn ook datgene wat ons vrolijk en gelukkig maakt. In Ik ben okay. Jij bent een sukkel past Berthold Gunster de theorie van het omdenken toe op relaties, zowel in zakelijke als privésituaties. Het doel is om een voor beide partijen waardevolle relaties te creëren. Al kan het in sommige gevallen betekenen dat de relatie beter kan worden beëindigd. Waar de meeste adviesboeken nogal zweverig zijn, is dit boek juist down-to-earth. Aan de hand van situaties uit de dagelijkse praktijk vertelt de auteur hoe je kunt handelen bij irritaties en wat je moet doen als je het idee hebt dat je geen klik hebt met mensen.

boek Ja, omdenken als levenshoudingboek bestellenJa, omdenken als levenshouding"Ja" als levenshouding, maar veel meer nog "ja" als woord, als scheppende taal, is het meest creatieve, ontregelende, motiverende, kortom krachtigste instrument dat wij tot onze beschikking hebben. Het is het woord dat gelijkstaat aan alles wat leeft, de energie in de natuur, het verlangen van de mens, een rivier die naar beneden stroomt, een zwangere regenwolk, een zomerse stortbui, het plezier waarmee kinderen aan het eind van een schooldag een plein op rennen, de oerkracht waarmee een nieuw mens geboren wordt. Het leven is ja.

boek Lastige kinderen? Heb jij even gelukboek bestellenLastige kinderen? Heb jij even geluk, Omdenken in opvoeding en onderwijs Dit boek heb ik bijna in één keer uitgelezen en het was een bijzonder leerzame ervaring met ook veel herkenning. Kinderen, stop met ze op te voeden, het is vaak vastdenken: kijken naar wat er niet is en wel zou-moeten-zijn. Van een probleem een ramp maken. Een van de grootste tragedies in het leven is om dé perfecte ouder te willen zijn. Denk het dus om en maak van een probleem een mogelijkheid. Hoe je dit doet? Het is simpel. Door te kijken naar wat er is en wat er zou kunnen zijn, en van een gebrek een talent te maken. Dit boek is voor alle ouders, onderwijzers, jeugdleiders, trainers, verzorgers, ooms, oma's, peuterleiders, docenten, oppassers, opa's, badmeesters, hopmannen, kinderartsen, mentoren, gezinsvoogden, peetooms en -tantes, akela's, gidsen, kinderrechters, huisartsen, orthopedagogen, gezinsbegeleiders, tantes, jeugdzorgmedewerkers, pleegouders en alle anderen die kinderen en pubers een warm hart toedragen.

boek de vrije wilboek bestellenDe vrije wil Met een voorwoord van Dick Swaab. Geloof in een vrije wil raakt aan bijna alles wat wij waardevol vinden. Het is nauwelijks mogelijk om na te denken over wetgeving, politiek, religie, overheidsbeleid, intieme relaties, waarden en normen - en over schuldgevoelens of persoonlijke successen - zonder ervan uit te gaan dat het individu de uiteindelijke bron is van zijn of haar denken en handelen. In dit verhelderende, geraffineerde en provocerende boek ontmaskert Sam Harris aan de hand van neurowetenschap en psychologie de illusie van het bestaan van een vrije wil. Hij bepleit dat deze waarheid over de menselijke geest onze waarden en normen niet ondermijnt, en evenmin het belang van sociale en politieke vrijheid aantast. Bovendien laat hij aan de hand van zijn eigen ervaringen zien dat hij dankzij dit inzicht moreel gevoeliger en creatiever is geworden. Met humor en intellectuele meedogenloosheid schudt Harris je met De vrije wil je wakker en zet het aan tot het hebben van diepe gedachten. Lees dit boek, of niet, de keuze is toch niet aan u.

boek verlichting voor luie mensenboek bestellenVerlichting voor luie mensen Wat is verlichting? Kun je dat bereiken? Moet je daarvoor iets doen? En word je daar dan ook heel moe van? Gelukkig niet! Er is niets wat je hoeft te doen. Je hoeft geen techniek te leren, je hoeft niet te mediteren, je hoeft er niet voor naar India, je hoeft niet vegetarisch te eten en je hoeft niet eens op je ademhaling te letten! Verlichting heeft te maken met één eenvoudig, maar radicaal inzicht. Wat dat inzicht is, sla daarvoor het boekje even open. Ik had het ook hier op de achterflap kunnen schrijven, maar ik ben daar gewoon net iets te lui voor ... Veel leesplezier, Paul Smit. Het bereiken van verlichting is voor velen een ultiem doel in het leven, maar dit boekje rekent daar definitief mee af. Voor een breed publiek geschikt met herkenbare voorbeelden die op humoristische wijze zijn beschreven.

boek alles kan een mens gelukkig makenboek bestellenAlles kan een mens gelukkig maken - 52 lessen voor een leuker leven. Dit boek heb ik met heel veel plezier gelezen. Sinds 2016 publiceren David en Arjan van 365 Dagen Succesvol een wekelijkse column in het bestgelezen weekblad van Nederland: de zaterdagbijlage van het Algemeen Dagblad, De Gelderlander, De Stentor en vele andere regionale kranten. Elke week een prikkelende gedachte om anders te kijken naar de wereld en jezelf. Soms een inzicht, dan een glimlach, soms een wijze les en soms word je gewoon boos om wat er staat. 52 van de eerste columns zijn nu niet alleen gebundeld, maar ook nog eens verrijkt met een inspirerende oefening om zelf aan de slag te gaan. 52 vliegen in 1 klap dus! David en Arjan hebben als missie om Nederland het gelukkigste land van de wereld te maken.

boek Altijd in het NUboek bestellenAltijd in het NU, Je huisdier als zenmeester Ik ben zelf een grote dierenliefhebber en kreeg een leuk boek cadeau van Eckhart Tolle met de titel "Altijd in het NU, Je huisdier als zenmeester". De teksten zijn geschreven door Eckhart Tolle en de tekeningen zijn van de striptekenaar Patrick McDonnell. Het is een heel vermakelijk boekje om van uw huisdier te leren hoe u in het leven zou kunnen staan. Want heeft u een hond zich ooit druk zien maken over wat een ander van hem vindt? Of een kat over wat er nog allemaal moet gebeuren in zijn mandje? Dieren genieten gewoon van het moment, ze kijken niet terug en ze kijken niet vooruit, kortom ze zijn altijd in het Nu. Elke bladzijde van dit boekje bevat een vrolijke, grappige tekening met daarnaast een pakkende tekst of quote waar je even over kunt nadenken.

boek Samen leven met AD(H)Dboek bestellenSamen leven met AD(H)D - een nieuwe visie. (Dit boek vond ik zelf erg goed!) Eén op de honderd Nederlanders heeft AD(H)D. Deze diagnose brengt niet alleen problemen met zich mee voor de AD(H)D'er zelf, maar ook voor zijn directe omgeving. AD(H)D kan (nog) niet worden genezen; de behandeling is daarom gericht op het onderdrukken van symptomen en het leren omgaan met de problemen die menig AD(H)D'er ervaart in het dagelijks leven. De sociale omgeving van de AD(H)D'er krijgt hierin een belangrijke rol toebedeeld. In de praktijk legt dit vooral een grote druk op de partner van de AD(H)D'er. Die verlegt vaak voortdurend zijn of haar grenzen om alles draaiende te houden, veelal ten koste van zichzelf. Uiteindelijk kan de relatie hierop stuklopen. Ans Ettema en Annemiek Nieborg laten zien dat het ook anders kan. Ze benadrukken de noodzaak van gelijkwaardigheid van beide partners in een relatie, ook wanneer een van de twee AD(H)D heeft. Dit boek geeft antwoord op veel vragen die leven bij partners van AD(H)D'ers. De beschrijvingen van casussen zorgen voor veel herkenning. Door de praktische tips vormt dit boek bovendien voor partners een bron van inspiratie om constructief te werken aan een gelukkige relatie met iemand met AD(H)D zonder daarbij hun eigen identiteit te verliezen. Dit boek is een richtlijn voor mensen die als partner van een ADHD-patient voorlichting en informatie wensen om hierdoor beter te kunnen omgaan met hun man of vrouw.

boek Liefdesbang - Overwin verlatingsangst en bindingsangstboek bestellenLiefdesbang - Overwin verlatingsangst en bindingsangst Heb jij last van verlatingsangst of bindingsangst? Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Verlang je naar een partner maar loopt deze steeds weg als jij dichterbij komt? Of verdwijnen al jouw gevoelens als iemand voor jou wil gaan? Misschien heb je een relatie maar mis je de intimiteit. In Liefdesbang legt Hannah Cuppen uit dat dit allemaal met verlatingsangst en bindingsangst te maken heeft en hoe je hiermee om kunt gaan. Nederland telt naar schatting 2,4 miljoen singles. Het blijkt nog niet zo eenvoudig om de prins of prinses op het witte paard tegen te komen. En staat die opeens wel voor je deur, dan is het lastig om de teugels uit handen te geven. Vervelende ervaringen of verlies hebben je misschien liefdesbang gemaakt. Hannah Cuppen is zelf ervaringsdeskundige. Ze durfde zich kwetsbaar op te stellen en schreef Liefdesbang vanuit haar jarenlange zelfonderzoek. Daarnaast interviewde ze vele mensen over hun ervaringen met verlatingsangst en bindingsangst. Haar oplossingsgerichte boek biedt zo behalve inzichten en tips ook veel authentieke verhalen uit de praktijk. Het laat zien hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Zo krijgt de liefde een eerlijke kans.

boek gezond egoismeboek bestellenGezond egoisme Opkomen voor jezelf!Wie alleen egoïstisch is, krijgt conflicten met zijn omgeving. En wie alleen altruïstisch is, krijgt conflicten met zichzelf. Iemand met gezond egoisme houdt zowel rekening met de wensen van anderen als met zijn eigen wensen. Psycholoog Jeffrey Wijnberg laat zien hoe belangrijk een gezonde dosis egoisme is om te komen tot innerlijke rust. Kleine innerlijke conflicten kunnen grote gevolgen hebben, en het dagelijks leven zwaar en frustrerend maken. Dit boek moedigt aan om te kijken naar de scheurtjes in de ziel. Wijnberg draagt niet alleen ideeën aan voor reparatie, maar stimuleert ook het probleemoplossend vermogen en de creativiteit van de lezer. Het motto van dit boek is dan ook: wie kan leven met zichzelf, is een inspiratie voor anderen. Gezond egoisme gaat uit van de gedachte dat een mens zowel rekening dient te houden met de wensen en behoeften van anderen alsook met de wensen en behoeften van zichzelf. Dit boek dat gezien moet worden als een 'self-help'-boek, probeert de lezer te ondersteunen bij het vinden van een gezonde balans tussen onaantrekkelijk bot egoisme en extreem altruïsme. In dit gemakkelijk geschreven boek wordt onder meer ingegaan op onderwerpen als 'loskomen van thuis', piekeren, schuldgevoel, zelfdiscipline, innerlijke rust, aandacht geven en krijgen etc. De auteur, die al ruim 35 jaar werkzaam is als zelfstandig therapeut, heeft een heel aardig boek afgeleverd. Inhoudelijk zeer verantwoord en tegelijkertijd goed toegankelijk geschreven. Zonder twijfel kan iedereen die in contacten met anderen beter voor zichzelf wenst op te komen, zijn voordeel doen met dit boek. Voorzien van vele striptekeningen ('Sigmund' van Peter de Wit).

boek laat je hersenen niet zittenboek bestellenLaat je hersenen niet zitten Beweging baat het brein, en daarmee de gezondheid, van de wieg tot het graf. Als kinderen sporten worden ze slimmer, en wie meer beweegt verkleint de risico's op het ontwikkelen van dementie. Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer 'gewoon' te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Het beoefenen van topsport is echt niet nodig. Laat je hersenen niet zitten beschrijft de beloning die je krijgt als je beweegt, maar ook de nadelige gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid als je ervoor blijft weglopen. Met recht kan worden geconcludeerd: bewegen is niet alleen van belang voor de slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van het brein!

BoekenBoeken

Last update: 01-08-2020
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).