Over Hein Pragt

recente foto hein pragt uit veenendaal

Mijn naam is Hein Pragt, ik ben een alleenstaande vader en woon in Veenendaal, de site heinpragt.com is in 1995 ontstaan als een simpele homepage met Curriculum Vitae en wat informatie over dingen die mijn belangstelling hadden en de site is afgelopen 24 jaar behoorlijk uitgegroeid en inmiddels een eigen bedrijfje geworden. Op deze site schrijf ik over algemene onderwerpen die mijn belangstelling hebben. Ik heb een uitgebreide boekenkast, een goede opleiding, de nodige cursussen en workshops gevolgd en een ruime levenservaring. In enkele onderwerpen ben ik na vele jaren echt deskundig en in andere onderwerpen voel ik mijzelf ervaringsdeskundige. Ik probeer op deze site zo objectief en algemeen mogelijk te schrijven, desondanks verwerk ik ook wel mijn persoonlijke ervaring in mijn artikelen waarbij ik de privacy van de ander zeer respecteer. Op deze set pagina's staat bewust wat informatie over mijzelf, zo ben ik dankzij mijn online c.v. al enkele keren aan een leuke nieuwe baan gekomen. Ook is het leuk om meer dan 30 jaar optreden met bands te beschrijven, soms komt iemand op deze pagina's oude herinneringen ophalen. Ik ben een integer, ietwat introvert, vriendelijk en zeer open persoon (met respect voor iedereen om mij heen) en de mensen die mij kennen vinden dit over het algemeen erg prettig. Heeft u een vraag of wilt u gewoon eens meekijken in mijn leven, kunt u ook contact maken via mijn persoonlijke facebook pagina. Heeft u een vraag dan kunt u het contactformulier op deze site (zie boven balk) gebruiken. Vriendelijke groet, Hein Pragt.

Leuke man zoekt leuke vrouw!

Ik ben al weer een aantal jaren vrijgezel, na de scheiding van de moeder van mijn dochter heb ik nog één langdurige relatie gehad. De laatste jaren heb ik mijzelf meer dan eens in de etalage gezet op een datingsite, maar merkte ik dat dit voor mij niet werkt. Meestal hield ik ook gemengde gevoelens over aan zo'n datingsite avontuur. Mijn wensen met betrekking tot een relatie wijkt blijkbaar wat af van de (in mijn ogen vaak materiele) wensen van de meeste vrouwen op datingsites. Desondanks blijft er wel een wens voor een liefdespartner, vandaar dat ik maar besloten heb om mijzelf op mijn eigen site in de etalage te zetten. Ik hoop deze alinea ooit weer op te mogen ruimen, wie weet is de persoon die dit nu leest de aanleiding. Zoals veel vrouwen als schrijven, "ik was je liever tegengekomen in de stad of bij de supermarkt, maar daar kom ik je telkens maar niet tegen!". Ook ik heb wel een paar voorkeuren, ik zoek een leuke vriendelijk actieve vrouw met een gezonde levensstijl (die dus niet rookt) en ik moet bekennen dat ik niet op dik of gezet val. Email: mail@heinpragt.com

Wie is Hein Pragt?

foto hein pragt

Mijn volledige naam is Heinrich Maria Pragt en ik ben 5 Maart 1959 geboren in het dorpje Bargercompascuum in de gemeente Emmen in Drenthe, waar ik ook tot de leeftijd van achtien jaar gewoond heb samen met mijn ouders die een eigen bedrijf hadden. Mijn ouders zijn helaas beiden overleden, op deze plek staat een nagedachtenis pagina. Ik ben een alleenstaande vader, ik heb vijf kinderen (zie verder op deze pagina). Ik heb een technisch beroep (ICT) maar heb daarnaast ook veel geleerd over psychologie, filosofie, spiritualiteit en de menselijke geest, alle onderwerpen die mijn belangstelling hebben kunt u terugvinden op deze site. Ik heb een gezellig thuis voor iedereen en als ik maar weet voor hoeveel mensen ik moet koken dan is het voor mij goed. In mijn vrije tijd schrijf ik veel teksten en artikelen over alles wat mijn belangstelling heeft, lees ik veel, leer ik graag nieuwe dingen en knutsel en ontwerpt ik graag. Ik ontwerp en bouw zonnepaneel projectjes en kleine robots, die de meeste mensen erg grappig vinden. Ik ben mijn hele leven al een voorstander van gelijkheid voor mannen en vrouwen en ik geloof zeker dat mannen en vrouwen twee totaal verschillende wezens zijn, maar volkomen gelijkwaardig. Ik geloof niet in een traditioneel rollenpatroon, ik ben zelf zeer zelfstandig, kan prima een huishouden runnen en voor kinderen zorgen, ik kan prima over emoties en gevoelens praten maar voel mij zeker een echte (redelijk rationele) man.

Ik ben een beetje wars van conventionele zaken en "hoe het moet", ik ben redelijk eigenwijs en eigenzinnig maar wel altijd met respect voor asnderen. Ik hou van de multiculturele samenleving en ook van heerlijk exotisch eten. Eerlijkheid, betrouwbaarheid, respect en vooral integriteit zijn voor mij heel belangrijk, maar ook speelsheid en een beetje avontuur. Ik ben ook sterk sociaal begaan, maar ook heel zorgzaam, optimistich en een levensgenieter. Ik hou niet van klagen en moeilijk doen, ik probeer me niet druk te maken over dingen die ik toch niet kan veranderen en probeer vooral van het leven te genieten. Ik heb een hele positieve levenshouding die redelijk in de buurt komt van het Boeddhisme, sprituele verlichting en Non-dualisme. Ik geloof in goed doen, eerlijk en oprecht leven en geen afgunst en haat koesteren maar behulpzaam zijn voor alle mensen om je heen en positiviteit verspreiden. Ik ben ook gek op dieren en ik heb er ook een aantal thuis maar ik ben helaas geen fan van honden. Ik hou niet zo van verre reizen maar wel van avontuurlijk er op uit, kamperen, een weekend (of een paar dagen) weg naar een mooie stad zoals Antwerpen, Londen of Keulen, Oostenrijk, of een weekend weg in een B&B en dan lekker genieten van alles in de omgeving. Ik ben een zeer open mens, kan vrij over alles praten en geloof in open en geweldloze communicatie.

Kinderen

klimbos Garderen

Ik heb vijf kinderen, vier zoons (Robert, Rick, Rene en Raoul) uit mijn eerste huwelijk en een dochter Romy uit mijn tweede huwelijk. Mijn jongste zoon is intussen jong volwassen en mijn oudste al ruim volwassen. Met mijn twee oudste zonen heb ik helaas geen contact meer, de één na jongste bel ik wekelijks en de jongste zoon, die bij zijn moeder woont, ondersteun ik nog bij zijn HBO studie. Mijn dochter van 15 woont de helft van de week bij mij en we hebben een goede band. Inmiddels ben ik weer elf jaar gescheiden maar ondanks dat elke scheiding emotioneel zwaar is hebben de moeder van Romy en ik wel snel besloten dat we de opvoeding van onze dochter in harmonie en samenwerking gingen doen en dat gaat tot op heden nog steeds heel goed. Het is vreselijk wanneer kinderen in een echtscheiding meegetrokken worden en zo dubbel de dupe zijn. Ook heb ik nog goed contact met mijn drie (inmiddels volwassen) ex stiefdochters die ik cadeau kreeg bij mijn tweede huwelijk. Ik heb ook een (kleine) tatoeage op mijn linker bovenarm met de vijf 'R' tekens van al mijn kinderen, ik hou van al mijn kinderen en mijn deur staat altijd voor ze open.

Gezonde levensstijl

Ik probeer een gezonde levensstijl te volgen zonder op de kwaliteit van het leven in te boeten. Als erfelijke aanleg heb ik kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatproblemen en door mijn zittend werk had ik ook kans op overgewicht. Aangezien ik maar één lijf heb voel ik mijzelf verplicht om uit respect voor mijn lichaam hier zo goed mogelijk voor te zorgen. Ik eet sinds vele jaren meestal vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch en ik hou erg van multicultureel eten. Ik let goed op mijn conditie en mijn lichaamsgewicht en probeer vrij actief te leven, ik ga meestal met de fiets i.p.v. de auto en hou er van om actieve dingen te doen zoals hier op deze foto in het klimbos in Garderen. Wanneer mijn conditie het toestaat train ik nog graag een Judo training mee, anders ben ik train ik wekelijks in de sportchool. Niet roken, amper alcolhol en een gezonde levensstijl zijn voor mij erg belangrijk, ik probeer mijzelf goed te verzorgen, zowel uiterlijk als innerlijk, ik pak meestal de fiets. Hoewel ik inmiddels 60 jaar oud ben voel ik me nog tien jaar jonger en ben ik niet iemand die rustig en gezapig op leeftijd is. Ik let zelf goed op mijn gewicht en figuur en ik viel dan ook meestal op tengere of slanke partners. Ook ga ik af en toe naar de sauna om mijn lichaam eens helemaal te reinigen en weer helemaal tot rust te komen. Ik probeer meestal geen oordeel te hebben maar ik vind het niet zo prettig wanneer mensen hun lichaam verwaarlozen door te roken, veel alcohol te drinken of overgewicht te negeren. Ik wil graag tot hoge leeftijd actief blijven en daarom zal ik goed voor dit lijf moeten zorgen. Ondanks dat de meningen over de gezondheid van tatoeages verschillend is heb ik er toch twee (relatief kleine) tatoeages die niet erg zichtbaar zijn omdat ze hoog op beide bovenarmen staan en twee (relatief kleine) tatoeages op de onderarmen die voor mij wel een bijzondere symbolische betekenis hebben.
Lees hier meer over mijn tatoeages

Mijn werk

Ik werk al sinds 1985 in de ICT als software engineer / technisch applicatiebeheerder en ben de laatste 34 jaar geen dag werkeloos geweest. Ik ben absoluut geen carrièretijger maar wel heel goed in mijn vakgebied, ik probeer werk en prive goed in balans te brengen door het aantal uren op mijn werk voldoende terug te brengen dat ik nog prima leven kan. Ik ben namelijk ook heel gek op vrije tijd en NU van het leven genieten en ik vind het belangrijk om alleenstaande vader, werk en prive zonder stress te kunnen combineren. Ik heb ook altijd, naast mijn werk, thuis veel ontwikkeld en programma's en apps geschreven. Meestal vanuit eigen belangstelling of wanneer ik een hulpprogramma nodig had dat ik nergens kon vinden. Ik leef niet om te werken hoewel ik een leuke en goede baan heb, geef ik niet om dure dingen en mode, maar werk om te kunnen leven, want de mensen die ik lief heb zijn voor mij het belangrijkste. Doordat ik momenteel 28 uur per week werk ben ik in staat om werk en zorg (huishouden) als alleenstaande man en hobby's goed te combineren zonder te stressen en dit is mij meer waard dan het extra geld. Ik heb helaas de laatste tien jaar diverse kennissen en collaga's hun welverdiende oude dag niet zien halen en dit is voor mij de harde les om vooral NU van het leven te genieten.

Mijn muziek en bands

band Shamrock uit EmmenIk speel toetsen (orgel, piano, synths)en gitaar en daarnaast heb ik jarenlang gezongen zowel solo zang als koorwerk. Vanaf de leeftijd van c.a. 8 jaar heb ik een aantal jaren klassiek orgelles gehad omdat ik helemaal weg was van het kerkorgel en ik graag kerk organist wilde worden. Toen ik 14 jaar oud was begon ik in een buurtbandje en heb ik mijzelf het spelen op piano en gitaar bijgebracht. Mijn eerste beroeps band was de band Shamrock uit Emmen en ik ben van achtien tot vierentwintig jaar beroepsmusicus geweest en daarna meer dan dertig jaar uitvoerend musicus. Daarna ben ik de ICT ingeggaan en vanaf die tijd heb ik naast mijn werk, mijn hele leven muziek gemaakt in diverse bands of alleen. De meeste bands waarin ik speelde waren zeer commercieel en het was meestal niet de muziek die ik prive ook beluister. Mijn persoonlijke voorkeur is toch wat stevigere muziek, countrymuziek, melodieuze rock, jazz en de passie van Italiaanse muziek. Na mijn echtscheiding was werk, kinderen en optreden niet meer te combineren en ben ik gestopt met optreden, meestal mis ik het niet maar als ik een live optreden van een goede band zie dan kriebelt het nog steeds. Tegenwoordig neem ik thuis nog nummers op en zing ik nummers in op mijn Tascam 8 sporen thuisstudio.
Lees hier mijn: Muziek opnamees en overzicht van bands en hier staat wat muziek die ik opgenomen heb op mijn youtube kanaal.

Woonplaats Veenendaal

Kort voor de geboorte van mijn jongste dochter ben ik vanuit een flat in Delft verhuist naar Veenendaal omdat de huizen in Veenendaal de helft zo goedkoop waren als in de randstad en omdat ik mijn dochter liever in een iets meer gemoedelijke omgeving wilde laten opgroeien. Hoewel Veenendaal ook enkele nadelen heeft die vooral vanuit de conservatieve hoek komen, is het over het algemeen een zeer gemoedelijke plaats. De nadelen wegen niet op tegen de vele voordelen, waaronder een ruim huis met tuin, ruim opgezette buurt, drie treinstations, centrale ligging en een goed aanbod aan winkels en scholen en een mooie omgeving. In en om Veenendaal is het goed vertoeven, het gebied leent zich voor mooie wandelingen en prachtige fietstochten. Veenendaal is in 1997 niet voor niets benoemd tot Groenste stad van Europa en in 2004 tot groenste stad van Nederland en dat Veenendaal door de landelijke Fietsersbond tot Fietsstad 2000 is uitgeroepen en is het in 2004 uitgeroepen tot beste koopstad van de provincie Utrecht.
Lees meer over Veenendaal op: www.allesoverveenendaal.nl

Nog meer persoonlijke pagina's en links

Adventure games

Al meer dan 40 jaar ben ik gek op adventure games, ik begon met de simpele tekst adventures en tegenwoordig speel ik de veelal mooie grafische point and click adventure games. Ook walking simoulators met een mooi verhaal speel ik graag. Op deze pagina staat een overzicht van de spellen die ik gespeeld heb met een korte beoordeling.
Lees meer over adventure games

Gedichten

Als puber schreef ik soms gedichten en in emotioneel intensieve tijden schreef ik ze ook. Op deze pagina staan enkele gedichten die door mijzelf de afgelopen 40 jaar geschreven zijn en een aantal gedichten van anderen die ik zelf erg mooi vind of die mij zeer aanspreken.
Lees meer op de gedichten pagina.

Mijn eigen spreuken en citaten

Soms bedenk ik zelf ook een leuke uitspraak of maak ik ineens een opmerking die blijft hangen. Vaak schrijf ik deze spreuk of uitspraak dan even op en controleer ik of deze al bestaat, zo niet zet ik de uitspraak op deze Internet pagina. Het is grappig om uiteindelijk je eigen spreuken en uitspraken soms weer tegen te komen in documenten van een ander of op een andere Internet site.
Lees meer op de mijn eigen spreuken en citaten pagina.

Plaatjes spreuken en levenswijsheden

Zoals u op een ander deel van deze site kunt zien ben ik gek op wijze spreuken en leuke, wijze of grappige uitspraken die aanzetten tot denken en inzicht. In mijn huis hangen veel van deze plaatjes op een prikbord in de WC en in een grote wissellijst bij mij op de slaapkamer. Ik heb ook een aantal spreuken en citaten op mijn eigen naam staan en ik maak ook regelmatig een plaatje / afbeelding met een leuke wijze spreuk of citaat.
Ga naar de plaatjes spreuken en levenswijsheden pagina.

Kunstzinnig naaktfotografie

Een kunstvorm die ik erg mooi vind is fotografie waarbij het menselijk lichaam (vaak naakt of weinig bedekt) als onderwerp gebruik is. Deze foto's zijn over het algemeen artistieke foto's en ze zijn over het algemeen niet bedoeld om opgewonden van te raken. Ik heb een aantal jaren op een fotoclub gezeten en een aantal workshops kunstzinnig naaktfotografie gevolgd. Dit was mijn specialisatie binnen de fotoclub, na mijn echtscheiding had ik naast werk en zorg voor de kinderen geen tijd meer voor fotograferen en ben ik gestopt met de fotoclub, waar ik toen inmiddels ook al in het bestuur zat. Toch heb ik nog een aantal mooie boeken over dit onderwerp en vind ik het nog steeds boeiend.
Lees hier meer over kunstzinnig naaktfotografie.

Mijn weblog

Met enige regelemaat schrijf ik een stukje blog over het onderwerp wat mij op dat moment bezighoud. Deze weblog is een soort van online dagboek, ook hier probeer ik open te zijn en toch respectvolle afstand te houden. Op de weblog pagina's is ook de mogelijkheid om te reageren.
Lees meer op mijn webkog.

Mijn c.v.

Hier staat mijn online Curriculum Vitae die ik ook regelmatig nog bijwerk met nieuwe cursussen of trainingen en nieuwe uitdagingen en werkervaring. In het verleden heb ik meer dan eens een leuke nieuwe baan gevonden via mijn online c.v. Tegenwoordig hou ik dit ook bij op de website van LinkeIn.
Lees hier mijn online C.V.

Mijn muziek c.v.

Ik ben van 18 tot 24 jaar beroepsmuzikant geweest en ik heb een paar schitterende jaren meegemaakt met veel ups en downs. Daarna speelde ik altijd in hobby of semi-beroeps bands, naast mijn gewone werk. Hier staat een overzicht van de bands waar ik ooit in gespeeld heb.
Lees meer op mijn muziek pagina.

Grappige T-shirts

Ik ben gek op T-shirts met een leuke spreuk of citaat, het mag soms best iets povocerend zijn voor mij. Ik draag ze vaak, ook op het werk en de meeste collega's kijken altijd even weer wat er vandaag weer op staat. Met regelmaart zoek ik een T-shirt die bij mijn stemming van die dag past.
Lees meer over mijn verzameling grappige t-shirts

Vakantie boekenlijst

Ieder jaar neem ik weer een stapel boeken mee op vakantie, voor mij is vakantie een heerlijke tijd om lekker rustig te lezen en vooral nieuwe dingen te leren en nieuwe inzichten op te doen. Op deze pagina staat een overzicht van de boeken die ik mee neem (of meegenomen heb) voor mijn vakantie.
Mijn vakantie boekenlijst

Mijn weblog

Ik schijf met tegelmaat een weblog waarbij ik meestal iets van mij afschrijf wat mij op dat moment bezig houdt. De weblog gaat eigenlijk al terug naar het jaar 2000. maar aangezien veel daarvan door de tijd is ingehaald, staan hier alleen de weblogs vanaf 2014 die de tand des tijds kunnen doorstaan.

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

Links

Last update: 24-09-2020
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).