Over Hein Pragt

recente foto hein pragt uit veenendaalMijn naam is Hein Pragt, ik ben een alleenstaande vader en woon in Veenendaal, de site heinpragt.com is in 1995 ontstaan als een simpele homepage met Curriculum Vitae en wat informatie over dingen die mijn belangstelling hadden en de site is afgelopen 24 jaar uitgegroeid naar meer dan 10000 pageviews per dag en inmiddels een eigen bedrijf geworden. Op deze site schrijf ik over algemene onderwerpen die mijn belangstelling hebben en ik heb een uitgebreide ruime boekenkast, een goede opleiding, de nodige cursussen en workshops gevolgt en een ruime levenservaring. In enkele onderwerpen ben ik na vele jaren echt deskundig en in andere onderwerpen voel ik mijzelf ervaringsdeskundige. Ik probeer op deze site zo objectief en algemeen mogelijk te schrijven, desondanks verwerk ik ook wel mijn persoonlijke ervaring in mijn artikelen en blogs waarbij ik de privacy van de ander zeer respecteer. Op deze set pagina's staat bewust wat informatie over mijzelf, zo ben ik dankzij mijn online c.v. al enkele keren aan een leuke nieuwe baan gekomen. Ook is het leuk om meer dan 30 jaar optreden met bands te beschrijven, soms komt iemand op deze pagina's oude herinneringen ophalen. Ik ben een integer, vriendelijk en zeer open persoon (met respect voor iedereen om mij heen) en de mensen die mij kennen vinden dit over het algemeen erg prettig. Door de jaren heen heeft deze site een goede reputatie opgebouwd waar ik ook actief aan blijf werken en ik sta altijd open voor positieve reacties en suggesties. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, vriendelijke groet, Hein Pragt.

Ik heb een haat / liefde verhouding met Internet dating en Tinder. Soms heb ik er even helemaal genoeg van maar vaak denk ik na korte tijd weer, "ik moet toch iets doen!". Ik heb nooit te klagen gehad over te weinig vrouwelijke aandacht, ik heb goede vriendinnen, maar bij een liefdespartner ben ik toch wat eenkennig. Ik val op tenger of slank, niet roken, gezonde levenshouding, integer, wederkerigheid, geestelijke én lichamelijke aantrekkingskracht, niet materieel ingesteld, positief en vrouwelijk, niet zo conventioneel voor een monogame latrelatie en dat is op mijn leeftijd blijkbaar een moeilijke combinatie. Voor wie eens vrijblijvend kennis wil maken is er ook het laagdrempelige Facebook en Instagram .

Wie is Hein Pragt?

foto hein pragtMijn volledige naam is Heinrich Maria Pragt en ik ben 5 Maart 1959 geboren in het dorpje Bargercompascuum in de gemeente Emmen in Drenthe, waar ik ook tot de leeftijd van achtien jaar gewoond heb samen met mijn ouders die een eigen bedrijf hadden. Mijn ouders zijn helaas beiden overleden, op deze plek staat een nagedachtenis pagina. Ik ben een alleenstaande vader, ik heb vijf kinderen (zie verder op deze pagina). Ik heb een technisch beroep (ICT) maar heb daarnaast ook veel geleerd over psychologie, filosofie, spiritualiteit en de menselijke geest, alle onderwerpen die mijn belangstelling hebben kunt u terugvinden op deze site. Ik heb een gezellig thuis voor iedereen en als ik maar weet voor hoeveel mensen ik moet koken dan is het voor mij goed. In mijn vrije tijd schrijf ik veel teksten en artikelen over alles wat mijn belangstelling heeft, lees ik veel, leer ik graag nieuwe dingen en knutsel en ontwerpt ik graag. Ik ben mijn hele leven al een voorstander van gelijkheid voor mannen en vrouwen en ik geloof zeker dat mannen en vrouwen twee totaal verschillende wezens zijn, maar volkomen gelijkwaardig. Ik geloof niet in een traditioneel rollenpatroon, ik ben zelf zeer zelfstandig, kan prima een huishouden runnen en voor kinderen zorgen, ik kan prima over emoties en gevoelens praten maar voel mij zeker een echte man.

Ik hou van de multiculturele samenleving en ook van heerlijk exotisch eten. Eerlijkheid, betrouwbaarheid, respect en vooral integriteit zijn voor mij heel belangrijk, maar ook speelsheid en een beetje avontuur. Ik ben ook sterk sociaal begaan, maar ook heel zorgzaam, optimistich en een levensgenieter. Ik hou niet van klagen en moeilijk doen, ik probeer me niet druk te maken over dingen die ik toch niet kan veranderen en probeer vooral van het leven te genieten. Ik heb een hele positieve levenshouding die redelijk in de buurt komt van het Boeddhisme, sprituele verlichting en Non-dualisme. Ik geloof in goed doen, eerlijk en oprecht leven en geen afgunst en haat koesteren maar behulpzaam zijn voor alle mensen om je heen en positiviteit verspreiden. Ik ben ook gek op dieren en ik heb er ook een aantal thuis maar ik ben helaas geen fan van honden. Ik hou niet zo van verre reizen maar wel van avontuurlijk er op uit, kamperen, een weekend (of een paar dagen) weg naar een mooie stad zoals Antwerpen, Londen of Keulen, Oostenrijk, of een weekend weg in een B&B en dan lekker genieten van alles in de omgeving. Ik ben een zeer open mens, kan vrij over alles praten en geloof in open en geweldloze communicatie.

Kinderen

Ik heb vijf kinderen, vier zoons (Robert, Rick, Rene en Raoul) uit mijn eerste huwelijk en een dochter Romy uit mijn tweede huwelijk. Mijn jongste zoon is intussen jong volwassen en mijn oudste al ruim volwassen. Met mijn twee oudste zonen heb ik helaas geen contact meer, de één na jongste bel ik wekelijks en de jongste zoon, die bij zijn moeder woont, ondersteun ik nog bij zijn HBO studie. Mijn dochter van 14 woont de helft van de week bij mij en we hebben een goede band. Inmiddels ben ik weer tien jaar gescheiden maar ondanks dat elke scheiding emotioneel zwaar is hebben de moeder van Romy en ik wel snel besloten dat we de opvoeding van onze dochter in harmonie en samenwerking gingen doen en dat gaat tot op heden nog steeds heel goed. Het is vreselijk wanneer kinderen in een echtscheiding meegetrokken worden en zo dubbel de dupe zijn. Ook heb ik nog goed contact met mijn drie (inmiddels volwassen) ex stiefdochters die ik cadeau kreeg bij mijn tweede huwelijk. Ik heb ook een (kleine) tatoeage op mijn linker bovenarm met de vijf 'R' tekens van al mijn kinderen, ik hou van al mijn kinderen en mijn deur staat altijd voor ze open.

Gezonde levensstijl

klimbos GarderenIk probeer een gezonde levensstijl te volgen zonder op de kwaliteit van het leven in te boeten. Als erfelijke aanleg heb ik kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatproblemen en door mijn zittend werk had ik ook kans op overgewicht. Aangezien ik maar één lijf heb voel ik mijzelf verplicht om uit respect voor mijn lichaam hier zo goed mogelijk voor te zorgen. Ik eet sinds vele jaren meestal vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch en ik hou erg van multicultureel eten. Ik let goed op mijn conditie en mijn lichaamsgewicht en probeer vrij actief te leven, ik ga meestal met de fiets i.p.v. de auto en hou er van om actieve dingen te doen zoals hier op deze foto in het klimbos in Garderen. Wanneer mijn conditie het toestaat train ik nog graag een Judo training mee, anders ben ik train ik wekelijks in de sportchool. Niet roken, amper alcolhol en een gezonde levensstijl zijn voor mij erg belangrijk, ik probeer mijzelf goed te verzorgen, zowel uiterlijk als innerlijk, ik pak meestal de fiets. Hoewel ik inmiddels 60 jaar oud ben voel ik me nog tien jaar jonger en ben ik niet iemand die rustig en gezapig op leeftijd is. Ik let zelf goed op mijn gewicht en figuur en ik val dan ook meestal op tengere of slanke partners. Ook ga ik af en toe naar de sauna om mijn lichaam eens helemaal te reinigen en weer helemaal tot rust te komen. Ik probeer meestal geen oordeel te hebben maar ik vind het niet zo prettig wanneer mensen hun lichaam verwaarlozen door te roken, veel alcohol te drinken of overgewicht te negeren. Ik wil graag tot hoge leeftijd actief blijven en daarom zal ik goed voor dit lijf moeten zorgen. Ondanks dat de meningen over de gezondheid van tatoeages verschillend is heb ik er toch twee (relatief kleine) tatoeages die niet erg zichtbaar zijn omdat ze hoog op beide bovenarmen staan en twee (relatief kleine) tatoeages op de onderarmen die voor mij wel een bijzondere symbolische betekenis hebben.
Lees hier meer over mijn tatoeages

Mijn werk

Ik werk al sinds 1985 in de ICT als software engineer / technisch applicatiebeheerder en ben de laatste 23 jaar geen dag werkeloos geweest. Ik ben absoluut geen carrièretijger maar wel heel goed in mijn vakgebied, ik probeer werk en prive goed in balans te brengen door het aantal uren op mijn werk voldoende terug te brengen dat ik nog prima leven kan. Ik ben namelijk ook heel gek op vrije tijd en NU van het leven genieten en ik vind het belangrijk om alleenstaande vader, werk en prive zonder stress te kunnen combineren. Ik heb ook altijd, naast mijn werk, thuis veel ontwikkeld en programma's en apps geschreven. Meestal vanuit eigen belangstelling of wanneer ik een hulpprogramma nodig had dat ik nergens kon vinden. Ik leef niet om te werken hoewel ik een leuke en goede baan heb, geef ik niet om dure dingen en mode, maar werk om te kunnen leven, want de mensen die ik lief heb zijn voor mij het belangrijkste. Doordat ik momenteel 28 uur per week werk ben ik in staat om werk en zorg (huishouden) als alleenstaande man en hobby's goed te combineren zonder te stressen en dit is mij meer waard dan het extra geld. Ik heb helaas de laatste tien jaar diverse kennissen en collaga's hun welverdiende oude dag niet zien halen en dit is voor mij de harde les om vooral NU van het leven te genieten.

Mijn muziek en bands

band Shamrock uit EmmenIk speel toetsen (orgel, piano, synths)en gitaar en daarnaast heb ik jarenlang gezongen zowel solo zang als koorwerk. Vanaf de leeftijd van c.a. 8 jaar heb ik een aantal jaren klassiek orgelles gehad omdat ik helemaal weg was van het kerkorgel en ik graag kerk organist wilde worden. Toen ik 14 jaar oud was begon ik in een buurtbandje en heb ik mijzelf het spelen op piano en gitaar bijgebracht. Mijn eerste beroeps band was de band Shamrock uit Emmen en ik ben van achtien tot vierentwintig jaar beroepsmusicus geweest en daarna meer dan dertig jaar uitvoerend musicus. Daarna ben ik de ICT ingeggaan en vanaf die tijd heb ik naast mijn werk, mijn hele leven muziek gemaakt in diverse bands of alleen. De meeste bands waarin ik speelde waren zeer commercieel en het was meestal niet de muziek die ik prive ook beluister. Mijn persoonlijke voorkeur is toch wat stevigere muziek, countrymuziek, melodieuze rock, jazz en de passie van Italiaanse muziek. Na mijn echtscheiding was werk, kinderen en optreden niet meer te combineren en ben ik gestopt met optreden, meestal mis ik het niet maar als ik een live optreden van een goede band zie dan kriebelt het nog steeds. Tegenwoordig neem ik thuis nog nummers op en zing ik nummers in op mijn Tascam 8 sporen thuisstudio.
Lees hier mijn: Muziek opnamees en overzicht van bands en hier staat wat muziek die ik opgenomen heb op mijn youtube kanaal.

Woonplaats Veenendaal

Kort voor de geboorte van mijn jongste dochter ben ik vanuit een flat in Delft verhuist naar Veenendaal omdat de huizen in Veenendaal de helft zo goedkoop waren als in de randstad en omdat ik mijn dochter liever in een iets meer gemoedelijke omgeving wilde laten opgroeien. Hoewel Veenendaal ook enkele nadelen heeft die vooral vanuit de conservatieve hoek komen, is het over het algemeen een zeer gemoedelijke plaats. De nadelen wegen niet op tegen de vele voordelen, waaronder een ruim huis met tuin, ruim opgezette buurt, drie treinstations, centrale ligging en een goed aanbod aan winkels en scholen en een mooie omgeving. In en om Veenendaal is het goed vertoeven, het gebied leent zich voor mooie wandelingen en prachtige fietstochten. Veenendaal is in 1997 niet voor niets benoemd tot Groenste stad van Europa en in 2004 tot groenste stad van Nederland en dat Veenendaal door de landelijke Fietsersbond tot Fietsstad 2000 is uitgeroepen en is het in 2004 uitgeroepen tot beste koopstad van de provincie Utrecht.
Lees meer over Veenendaal op: www.allesoverveenendaal.nl

Diverse informatieve links

Last update: 02-08-2019

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).