Download mijn apps, spellen en programma's.

Download pagina met een overzicht van mijn apps, spellen en andere programma's, alle spellen en apps zijn voor uw veiligheid digitaal ondertekend zodat er niet stiekem iets aan veranderd kan worden en ze ook door Microsoft en Google op veiligheid gecontroleerd worden. Ik ben al mijn hele leven programmeur, beroepsmatig maar ook prive, in veel programmeertalen en verschillende platformen. Ik zie het programmeren nog steeds als een zeer leuk en creatief proces. Mijn favoriet programmeertaal blijft C en C++ maar de laatste jaren programmeer ik ook graag in HTML5 en javascript, Unity game engine en C#. Ik heb meerdere applicaties geschreven en in het verleden ook verkocht via deze site, de laatste jaren programmeer ik meestal freeware en portable programma's. Naast programma's voor Windows computers, maak ik de laatste jaren ook apps voor zowel tablets als telefoons, echter nooit voor Apple platformen. Ik wens u veel plezier met deze applicaties die u hier gratis en veilig kunt downloaden, vriendelijke groet, Hein Pragt

Windows programma's en apps

Dit is een overzicht van alle Windows (Win32/64,UWP) programma's die ik ontwikkeld heb en die u hier kunt downloaden.

Adventure spel - Bon Vivant

Scott Adams game interpreter 3.0.4.

adventure interpreterIn deze versie (3.0.4) 2018 is het window te resizen waardoor de volledige tekst van de inventory nu zichtbaar is. Met behulp van dit interpreter programma kunt u de oude tekst adventures van Scott Adams (Adventure International) spelen op uw Windows PC. Veertien originele adventure games zitten in hetzelfde zip bestand. Deze versie heeft een sterk verbeterde (Engeltalige) gebruikersinterface, knoppen voor de meest gebruikte commando's, een gescheiden inventory venster en dropdown lists met alle commando's en voorwerpen. U kunt het programma gratis downloaden vanaf deze internetsite. Deze portable versie van het programma maakt het eenvoudiger om deze oude adventure spellen te spelen met een moderne gebruikersinterface. Dit programma is ook in de USA op een Adventure Game verzamel CD uitgebracht.
Veilig downloaden vanaf deze site: download adventure interpreter 3.0.4 AdvInt304.zip

De Scott Adams game interpreter is ook beschikbaar als Windows 10 app in de Microsoft Appstore, vanuit deze Appstore kunt u het velig installeren op uw Windows 10 computer. In deze versie zijn de adventure spellen reeds meegeleverd in het programma zelf.

 Installeren als Windows 10 App vanuit de Microsoft Appstore.

PragtTextUtil programma

pragt text utilPragtTextUtil is geen editor hoewel de basis functies om tekst te kunnen bewerken wel aanwezig zijn in het programma. Het programma is bedoeld om bewerkingen uit te voeren op tekst zoals het omzetten naar hoofd of kleine letters of het verwijderen van HTML tags en het omzetten naar nette paragrafen. Maar ook zijn veel Unix utilties zoals wc, trim, uniq, sort, grep, head, tail en filtering in dit programma opgenomen maar ook complexe bewerking zoals een gesorteerd woord frequentie overzicht. Ook kunt u bijvoorbeeld uit een logbestand alle regels filteren die een bepaald woord bevatten of juist niet een bepaald woord bevatten. Ook een leuke optie is zoek en vervang met de mogelijkheid om CTRL tekens te gebruiken in de zoek maar ook de vervang tekst. Een heel handig portable programma wanneer u ontwikkelaar of beheerder bent of veel bewerkingen op teksten moet uitvoeren. In de laatste versie 1.07 is het sorteren tien keer zo snel gemaakt. U kunt het programma gratis downloaden vanaf deze internetsite.
Veilig downloaden vanaf deze site: pragttextutil-1.07.zip (Versie 1.07 2018)

Hmp_reversi voor windows 3.02 (freeware / gratis) 64 Bit

download hmp reversi Dit is een recente versie van mijn reversi (of othello) programma waarbij ik meerdere optimalisaties heb toegepast. Ten eerste is het programma nu 64 bits waardoor een veld in twee 64 bit woorden opgeslagen kan worden. Het spel maakt gebruik van bitboards, een heel efficiënt en slim flip algoritme, alpha beta pruning, hashing / caching, move ordering, openingsboek en evaluatie op basis van patterns. Het spel kan 12 tot 20 ply diep kijken en heeft geen instelling om het zwakker te laten spelen. Het spel speelt altijd op het beste niveau net als een menselijke tegenspeler. Voor mij is het winnen van een reversi programma dat op een laag niveau ingesteld staat net zoiets als winnen in een hardloopwedstrijd wanneer de tegenstander een touw om beide benen heeft. Dit is geen echt winnen wanneer je de tegenstander een handicap geeft. Het spel is zeer basis opgezet met alleen de mogelijkheid om zetten terug te nemen en een spel op te slaan of te laden. Het spel speelt behoorlijk sterk, het verliest helaas nog wel (maar laat zich niet van het bord spelen) van zebra en nboard wanneer deze op hoog niveau ingesteld staan. U kunt het programma gratis downloaden vanaf deze internetsite. Het spel is portable, het bestaat uit één exe bestand dat niet geïnstalleerd hoeft te worden. Het programma is gezipt opgeslagen en moet wel uitgepakt worden na download. (64 bit versie 3.02)
Veilig downloaden vanaf deze site: Hmp_reversi voor windows.

Reversi voor windows (WIn 32). (freeware / gratis)

download mickey reversi Mijn eerste versie van reversi of othello schreef ik in basic op de trs80 computer. Dit was een hele simpele versie met O en X als stukken op het veld en een simpele 2 niveau min/max berekening. Later op de eerste pc schreef ik het spel voor windows 95 opnieuw maar deze keer in visual studio en de programmeertaal C en assembler. Aangezien de computers nog niet zo snel waren, was elke kleine optimalisatie welkom om nog meer zetten te kunnen doorrekenen. De routines om velden te spelen en te evalueren was dan ook in heel compacte assembler geschreven. Mijn zoon vond de achtergrond te saai en heeft een grappig uiterlijk voor het spel bedacht. De laatste versie van het spel maakte ik in 1999 maar aangezien de opzet van het spel een min/max met slimme dynamische veld waarden was en de evaluatie van 4 tot 6 niveaus diep was en grote delen in assembler waren geschreven, was verder verbeteren van het spel erg moeilijk. In 2000 ben ik door een backup fout de sources kwijtgeraakt waardoor deze versie de laatste versie was die ik kan maken. U kunt het programma gratis downloaden vanaf deze internetsite. Dit is dus een kleine en portable versie van het spel reversi voor windows, het is niet een super sterke versie maar soms wel verassend in zijn spel. De grafische achtergrond is door mijn zoon Robert (op 12 jarige leeftijd) gemaakt. (Versie 1.04)
Veilig downloaden vanaf deze site: Mickey reversi voor windows.

PragtFotoManager voor windows (freeware / gratis)

pragt foto manager programmaPragtFotoManager is een klein Windows programma waarmee u één of meerdere bewerkingen tegelijk op één of meerdere (tot maximaal 999) foto's in batch) kunt uitvoeren. De bewerkingen zijn: foto's hernoemen (rename), foto's verkleinen (resize), miniatuurweergave (thumbnails) maken, exif informatie uit foto opslaan in textbestandjes, bestandstype omzetten, foto indexbladen maken en foto's van een copyright tekst voorzien (watermerken). Deze bewerkingen kunt u elk afzonderlijk maar ook allemaal tegelijk laten uitvoeren. Het programma is vooral handig wanneer u grote hoeveelheden foto's moet bewerken, bijvoorbeeld voor een website of verzending per email. Het programma zal niet uw originele foto's overschrijven (behalve bij het hernoemen) maar een kopie van de foto maken met de gewenste bewerking. Ik gebruik het programme ook om bijvoorbeeld all vakantiefoto's te hernomen met een volgnummer met de naam van de bestemming en het jaartal. Aangezien ik honderden foto's maak tijden de vakantie is dit handmatig niet te doen. Het programma is ook zeer goed te gebruiken als webmaster of webredacteur om het fotmaat van een foto snel aan te kunnen passen voor een website. Maar ook is het vaak belangrijk voor foto's die u op eem website plaatst dat er een copyright tekst of een watermerk in de foto opgenomen is, ook dit kan PragtFotoManager op een hele reeks geselecteerd foto's in één bewerking uitvoeren. Het programma is via winzip ingepakt, u dient het voor gebruik uit te pakken in een willekeurige map waarna u het kunt opstarten. Het programma is bijzonder compact geschreven (in de programmeertaal 'C') en bestaat slechts uit één exe bestand en is zogenaamd "portable", u hoeft het niet te installeren. U kunt het programma gratis downloaden vanaf deze internetsite.

Veilig downloaden vanaf deze site: PragtFotoManager (Versie 1.21) 64 bits (Freeware)

Veilig downloaden vanaf deze site: PragtFotoManager (Versie 1.14) 32 bits (Freeware)

Rekenmemory Windows 10 app

rekenmemory windows 10 appDit is een spel waarbij je goed moet kunnen rekenen maar ook goed moet kunnen onthouden. Op de rode kaartjes staan de sommen en op de blauwe kaartjes de uitkomsten. Selecteer eerst een rood kaartje en daarna een blauw kaartje om de goede uitkomst bij de goede som te vinden. Op het eerste scherm kun je kiezen hoe groot de getallen mogen zijn en welke bewerkingen (+-/*) er gebruikt worden. Door bijvoorbeeld alleen vermenigvuldigen te kiezen kun je de tafels op een leuke wijze oefenen. Een leuk leerzaam spel voor kinderen, maar ook een leuke uitdaging voor volwassenen. Het spel is zowel geschikt voor Windows tablet als Windows desktop.
Download uit de Microsoft appstore

RainbowCat Windows 10 app

RainbowCat windows 10 appRainbowCat is een platform arcade spel dat bedacht is door mijn dochter toen ze een jaar of acht was. Ik heb al haar ideeën geprogrammeerd in dit spel en de bedoeling is om per level alle kristallen te verzamelen en honden, spinnen en stekels te ontwijken. Ook moet je de weg door het level vinden en de sleutel naar het volgende leven vinden. Door op bepaalde voorwerpen te springen kan RainbowCat super krachten krijgen, dit kunt u zien aan de kleine regenboog boven RainbowCat. Deze superkracht is nodig om verder te komen binnen een level. Het spel heeft drie levels met drie verschillende thema's en een eindbaas in het laatste level. Ik wens je veel speelplezier, het spel ik als Windows 10 app te downloaden in de Microsoft Appstore. Het spel is zowel geschikt voor Windows tablet als Windows desktop.
Download uit de Microsoft appstore

Android apps

Dit is een overzicht van alle apps die ik voor Android (mobiel en tablet) ontwikkeld heb.

Scott Adams Adventure Interpreter Android app

adventure interpreter appDit is een Scott Adams adventure game interpreter programma, het werd oorspronkelijk geschreven in 1997 en is geport naar HTML5/CSS/Javascript in 2014 door Hein Pragt uit Nederland. Dit programma kan worden gebruikt op elk Android-toestel als het scherm groot genoeg is, maar het werd het ontworpen om te gebruiken op tablets. In de app zitten de originele spel databestanden, (met toestemming van Scott Adams). De gebruikersinterface heeft knoppen voor veelgebruikte commando, een aparte inventaris venster, en drop-down lijst met alle zelfstandige naamwoorden en werkwoorden. Ik heb dit programma "just for fun" gemaakt, want soms moet je iets doen om de programmeren leuk te laten blijven zonder enig commercieel belang. Ik heb genoten van het programmeren van deze app en het spelen van de oude games, ik hoop dat u ook zult genieten van het spelen van deze games.
Download uit de Google Play appstore

Rekenmemory Android app

rekenmemory appDit is een spel waarbij je goed moet kunnen rekenen maar ook goed moet kunnen onthouden. Op de rode kaartjes staan de sommen en op de blauwe kaartjes de uitkomsten. Selecteer eerst een rood kaartje en daarna een blauw kaartje om de goede uitkomst bij de goede som te vinden. Op het eerste scherm kun je kiezen hoe groot de getallen mogen zijn en welke bewerkingen (+-/*) er gebruikt worden. Door bijvoorbeeld alleen vermenigvuldigen te kiezen kun je de tafels op een leuke wijze oefenen. Een leuk leerzaam spel voor kinderen, maar ook een leuke uitdaging voor volwassenen. Het spel is het best op een tablet te spelen maar wanneer het scherm groot genoeg is werkt het ook goed op een telefoon.
Download uit de Google Play appstore

Spellingspel Android app

spellingspel appDit is een spel waarbij je telkens tien korte zinnen te zien krijgt met daarin een woord waarin een letter of een paar letters ontbreken. Achter de zin kun je kiezen welke letters er zouden moeten staan. Je kunt het verschil tussen ei en ij, g en ch en andere taaloeffeningen op een speelse wijze oefenen. Je kunbt de computer eenvoudig laten nakijken waarna je de woorden ziet aangegeven die je goed hebt en wel welke woorden je nog beter moet oefenen.
Download uit de Google Play appstore

Tafels oefenen Android app

tafels oefenen appMet deze app kun je de tafels van 1 tot en met 10 oefenen. Je kunt de tafels netjes op volgorde of in willekeurige volgorde oefenen. Druk op een knopje bovenaan om een tafel te kiezen en of u het op volgorde (eerste rij) of door elkaar (tweede rij) wilt oefenen. Wanneer je alle sommen gemaakt hebt kunt je op de controleer knop drukken om te zien hoe je het gedaan hebt. Wanneer je een fout gemaakt hebt staat er ook het goede antwoord in een rode kleur. Na de controle moet je eerst weer een tafel aanklikken om nog een keer te oefenen, bij tafels door elkaar zal de volgorde steeds anders zijn! Dit spel heb ik ooit ontwikkeld voor mijn eigen kinderen en is altijd weer de eerste maanden van een nieuw schooljaar populair.
Download uit de Google Play appstore

Mijn Progressive Web Apps

Progressive Web Apps zijn apps die u als webapplicatie online kunt gebruiken / spelen maar die u ook via de drie puntjes bovenin de browser op het startscherm van uw tablet of telefoon kunt laten plaatsen. De Progressive Web App is daarna op te starten door op het icoon te klikken en ook te gebruiken wanneer u niet online bent. Het is dus net een echte app uit de appstore maar dan veel eenvoudiger te installeren via een (https) veilige website. U kunt de app op uw telefoon (of tablet) installeren door het als snelkoppeling op het startscherm te plaatsen, daarna kunt u het ook offline gebruiken.

Last update: 11-09-2019

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).