Archief: Waarom halen vrouwen altijd oude koeien uit de sloot?

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2008-12-11 11:53:00
Waarom halen vrouwen altijd oude koeien uit de sloot?
Wanneer ik wel eens een woordenwisseling met mijn vrouw heb dan haalt ze er soms dingen bij die meer dan 4 jaar geleden gebeurt zijn. Dit doet ze niet af en toe maar heel vaak. Mijn tijdspanne van problemen is een paar weken en daarna is het zand er over, we hebben het uitgepraat niet meer over hebben. Maar blijkbaar werkt dat bij vrouwen anders, wie kan daar eens een logische (mannelijke) verklaring voor geven?
Groet Ad

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2008-12-11 11:53:00
een vrouw is trauma gevoeliger dan een man en zal dan ook de missers van haar man directer op de voorgrond in haar geheugen dragen!
(1406) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-05-05 12:04:00
omdat vrouwen nou nmaal niet zo snel iets kunnen "begraven" en er meer behoefte aan hebben om over hetzelfde onderwerp te praten en dit is vast niet altijd leuk voor een man, maar het is nou eenmaal niet anders.

het zou tevens heel goed mogelijk kunnen zijn dat het voor een vrouw toch niet helemaal uitgepraat is, maar waarschijnlijk omdat een man zo kortzichtig is en het liefst van het hele""probleem" af wil zijn dan op het moment van uitpraten maar ja en amen zegt en zo het gevoel hebben gegeven dat hij het helemaal snapt, maar eigenlijk dus niet waardoor de vrouw een gevoel van onbehagen blijft houden.

En het helpt al helemaal als er af en toe wordt gezegd tegen een vrouw dat je blij bent dat die problemen van (in dit geval) 4 jaar jaar geleden voorbij zijn.

Verder kan ik alleen maar zeggen ( als vrouw zijnde) dat als je vrouw erover wilt praten zij daar duidelijk behoefte aan heeft en als man kun je dan beter toch gewoon luisteren naar wat ze te zeggen heeft zodat je je als vrouw toch weer (voorlopig) even begrepen voelt, en dan bedoelen wij vrouwen echt luisteren.

in ieder geval succes ermee, en blijven praten is de beste remedie.
(1864) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-07-23 11:43:00
Mooi voorbeeld van die mevrouw, ze slaat de spijker op de kop. Het klopt helemaal dat mannen geen oude koeien uit de sloot willen halen. Maar als je dit als man doet dan is de verwarring pas echt compleet. Dan wordt er gevraagd waarom je dat niet eerder hebt uitgesproken. Maar wat doet het ertoe of het uitgesproken is of niet. Gedane zaken hebben geen keer en wat maakt het nu nog uit wat er jaren geleden is gebeurt. Vergeven en vergeten dames is mijn advies. Zo kan je nooit naar een hoger plan. Immers kan je van je fouten leren (heus waar dames).

Het grote probleem is dat we als mens dingen in onze gedachte halen die we niet delen. Hierdoor worden de problemen alleen maar groter. Dat merk ik vooral bij mijn nieuwe vriendin. Als ik een keertje geen zin heb in een diepgaand gesprek dan heeft ze direct het idee dat er iets is. Terwijl ik dan gewoon lekker thuis naar een filmpje wil kijken of met een maatje wil sporten of lekker om 10 uur in mijn bed zou willen liggen.

Grote fout die je als man kan maken is om te zegen dat je haar niet snapt. Dat er van een mug een olifant wordt gemaakt. Dan zit je ineens niet meer op een lijn,...............zucht. Het zal altijd een probleem blijven denk ik.

Blijven praten is het enige dat je kunt doen.
(2031) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-11-08 22:06:00
Als eerste ben ik het er mee eens met dat het voor een vrouw duidelijk moet zijn dat een man de pijn( wat door wat voor reden ook gevoeld/ervaren was)ook daadwerkelijk begrepen is,en met ja nee en amen dat geen toetsing is,omdat er dan niet echt een gesprek heeft plaats gevonden,maar dat meer overkomt als er zo snel mogelijk van af willen zijn.
Maar omdat een vrouw dat graag zeker wil weten en er nog steeds geen bevredigend gevoel over heb er dan steeds weer op terug komt om dit te checken.
Of de man het echt begrepen heeft door echt te luisteren,inleving krijgt hij echt inzicht en zal hij ook beter praten.
Ik vind ook dat als er zo een goed gesprek is geweest,moet een vrouw het ook echt proberen los te laten,en ook eens echt naarzichzelf kijken of dit nou het werkelijke probleem was of dat er ook nog andere dingen spelen.
want soms is het zo dat als een vrouw heel erg vaak loopt te klagen over haar man,ze zelf niet goed in haar vel zit of haar leventje zo niet leuk vind.
En dat eens duidelijk op een reitje te zetten.
En er ook gewoon mee komt ondanks dat een man het niet wil horen,maar ook dingen moet doen die haar gelukkig maken,dat zou de man ook fijn voor haar moeten vinden,als hij echt van haar houd.
(2372) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-12-17 11:32:00
Ik ben een vrouw en heb een grote hekel aan om oude koeien uit de sloot te halen. Ik wordt dan ook helemaal kregelig als een vriendin dat doet, vooral als er toendertijd er lang en breed over gepraat is geweest. Just move on.
(2435) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-03-04 09:07:00
Voor mij is het altijd een signaal van letop ...er zit weer wat dwars maar met dat onderwerp meegaan ,of er tegen ingaan heeft geen enkele zin ,blijf als man consequent dat is wat de vrouw van U wil op dat moment.... zekerheid en dus gewoon stevig blijven heren het is nu eenmaal zo dat je sturing geef aan de vrouw dat is je natuurlijke drive , en andersom sterke vrouwen doen dat voor hun mannen.
(2651) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-06-17 02:58:00
Een vrouw doet dat, omdat ze het nog niet verwerkt heeft, de man denkt al snel na 1 gesprek, het is over en klaar.......maar de vrouw is vaak niet eerlijk genoeg door de man te laten denken dat ze er klaar mee is, dus bij elke ruzie komt de oude pijn weer naar boven.
Vrouwen zijn volgens mij minder vergevingsgezind dan mannen. Ze onthouden alles wat hen pijn deed. En blijkbaar kunnen ze dingen niet zo snel aan de kant zetten als mannen.

Caroline
(2838) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-09-20 15:25:00
Zoals gezegd hebben de meeste vrouwen het moeilijk met de pijn door de tijd te verzachten. Het kan komen doordat ze de huidige situatie of een nieuw probleem vergelijken met pijnlijke momenten uit het verleden. Dat lijkt dan "eenvoudiger" om te plaatsen dan er nieuw licht op te werpen. Echter de veel mannen hebben de neiging alles als nieuw te zien om het verleden te laten rusten.
De vraag bijft voor beiden, heeft men geleerd van het verleden, maar belangrijker kan het verwijten plaats krijgen voor een probleem bespreken en oplossen.
(3015) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-12-28 10:34:00
Hoi allemaal,

Oude "koeien" uit de sloot halen kan ook een indirecte aanleiding en inleiding zijn voor een meer actueel onderwerp wat haar dwars kan zitten. Door schade en schande is mijn ervaring dat vrouwen vaak niet direct ter zake komen, maar liever eerst om het onderwerp heen praten.

Als man is dan gewoon het beste om gewoon goed echt te luisteren wat ze zegt, en af en toe ook door te vragen. Als ze zich op een gegeven moment begrepen voelt, komt ze meestal wel tot de kern van het huidige punt waar ze mee zit, en dan komt het goed. Door goed naar elkaar te luisteren en echt interesse voor haar te tonen, doet ze hetzelfde naar jou en komt je een stapje verder als waar je begon.

Persoonlijk heb ik daar dan veel voldoening van, je krijgt zelf ook het gevoel iets te hebben gedaan, al heb je enkel maar geluisterd...

Groet,

Nico.
(3823) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-04-21 04:01:00
Oude koeien uit de sloot halen wordt soms gebruikt als wapen tegen een man. Een man komt dan in een weerloze positie. De vrouw voelt veel langer gekwetst. De uitwisseling van gedachten hierover zou mannen kunnen helpen als er een oplossing werd aangedragen door iemand die daar succes mee gehad heeft.
(6289) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-08-29 15:48:00
vrouwen zijn sowieso angstiger om zaken los te laten; omdat ze bang zijn er (zelf) te makkelijk mee weg te komen en vervolgens projecteren ze dit weer op de ander (man) die dat vaak dus echt niet snapt.Hierdoor wordt uiteindelijk het totale probleem vaak opgeblazen en blijft ze kwaad.

Anton
(9159) Reactie van een bezoeker van de site!

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 06-11-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).