Archief: Emotionele manipulatie of emotionele chantage

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2013-11-04 13:27:00
Reactie op de pagina: Emotionele manipulatie of emotionele chantage
Archief reacties op het onderwerp: Emotionele manipulatie of emotionele chantage.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2013-11-04 13:27:00
Het is verdorie niet gemakkelijk om de tips toe te passen. Heb teveel schrik. Het is nu zover gekomen dat inderdaad mijn zelfbeeld en vertrouwen onder het vriespunt ligt. Ik ben helemaal kapot van de verwijten. Wat ik hem jaren geleden vertelde en waarvoor ik begrip kreeg van hem wordt nu als een wijzende vinger naar mij gewezen. Ik wordt behandeld als een klein kind nog erger soms. De kinderen komen er nog beter vanaf dan ik. Dat is mijn troost. Voor de buitenwereld is hij een ideale man. Nog nooit heb ik zo schrik gehad en voelde ik me zo gekraakt door iemand. Ik ben bah! Gekraakt ben ik, kapot, leef nog van dag tot dag voor mijn kinderen. Kan hem niet meer vastpakken door de verwijten of een kus geven. Ik ben te diep vernederd en gekrengd. 1 persoon heeft de gedragingen van hem gezien en gehoord en moest weggaan omdat ze het niet meer kon aanhoren en probeert me in alle opzichten te helpen. Praten lees ik veel en krijg ik als tip. Maar als je praat en telkens een ander gevoel wordt gezegd dan je gevoel dan stop je ermee. Want ik ben de schuldige.
(4356) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-11-08 15:17:00
Ook ik heb hier moeite mee, het is familie.. weglopen hiervan dat is wat men wil bereiken want men manipuleert niet 1 persoon een manipulator kweekt een fantasie wereld om zich heen en manipuleert de gehele omgeving. Ik zie wat er gebeurt en doe wat hier aangeraden wordt maar ze gaan dan verder en manipuleren met leugens en halve waarheden de gehele omgeving. Dan komt er een moment dat de waarheid op tafel komt, en alle betrokkenen zich ook niet meer laten manipuleren en zie je hoe diegene die je ondanks alles lief hebt in een isolement terecht komt en door een helderziende/paragnost gesteund wordt in haar opvattingen en daar leert dat engelen haar beschermen tegen demonen (dat zijn wij). De manipulator blijft gewoon door gaan. Ook van therapie willen ze niets weten. Ik wens veel wijsheid toe en geloof in je zelf!
(4360) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-12-08 14:09:00
ik zou dit eerst niet aangedurfd hebben,maar dit is geen leven meer. Ik heb enkel mijn pensioen mijn man is reeds vijf jaar overleden en mijn dochter zou de laatste euro uit mijn zakken halen. Doe ik dit niet, dan komt ze niet of belt ze niet. Dit is reeds jaren zo. Eerst had ik daar veel verdriet over, maar sinds kort besef ik dat daar en eind aan moet komen. Ik doe alles wat ik kan voor mijn kleinkinderen, maar nooit heeft ze genoeg. Vanaf nu doe ik niet alles meer wat ze wil. En de resultaten zijn er al ze komt niet meer of belt niet meer. Het doet geen pijn meer, wat ik voel is afkeer. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen voelen voor mijn eigen kind.
(4401) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-12-25 16:57:00
Ja, heel herkenbaar allemaal. Ik zit ook in zo'n situatie. De manipulator is een familielid en ik heb ooit bij haar hulp gezocht toen ik me los maakte van een andere manipulator. Het werkt bijna net zo als bij een verslaving: je denkt de ene verslaving overwonnen te hebben maar dan merk je dat je hem vervangen hebt door een andere. Ik ben nu wel zover om de stap te zetten om mijn grenzen duidelijk aan te geven en de tips zal ik zeker toepassen.
(4427) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-01-19 21:11:00
Ik lees de reactie van een moeder die afkeer voor haar dochter voelt. Ik begrijp haar.

Ik had nooit kunnen denken dat er een eind kan komen aan moederliefde. Ik ben niet meer naief. Ik maak hetzelfde mee als de reactie van deze moeder. Ik zie mijn kleinkinderen door haar niet meer. Ik deed ongelofelijk veel en liet me manipuleren. Mijn eerste nee en stop was voldoende het contact te verbreken.

Ik kan niet anders dan erin berusten. Al vind ik het voor de kleinkinderen verschrikkelijk. Zij moeten heel veel missen. Namelijk een oma die van ze houdt en ze heel veel had kunnen leren.
Ik kon niet meer verder met de manipulatie van dochter. Ik was voortdurend moe van al het werk wat ik voor haar deed. En ik word ook ouder, maar daar durfde ik geen woord over te zeggen.

Hoe zal zij zich gedragen als ze oud is? Ik denk te weten hoe. Klagen en zeuren over moeheid. Datgene wat ik niet mocht voelen mag zij ieder uur iedere minuut van de dag bij haar kinderen doen. Ik hoop dat de kinderen zo slim worden afstand te nemen van hun manipulerende moeder. Ik denk er nu zo over.

Wat erg, maar ik ga door en laat mijn kleinkinderen zien dat deze oma niet meer klein te krijgen is. Hopelijk ben ik een voorbeeld voor ze als ze me misschien later komen bezoeken.

Dorothe
(4454) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-01-23 14:21:00
Ik weet wat je mee maakt,ik zit in het zelfde op het moment nooit kunnen denken dat ik mijn dochter zou haten. Zij dreigt mij iedere dag,van mijn kleinkind niet meer te laten komen,zei weet dat hij alles is voor mij.van zijn geboorte tot nu is hij altijd bij mij geweest,Ik begrijp niet hoe iemand zijn moeder en kind dat kan aandoen,maar ik besef ook dat ik degene ben die het heeft toe gelaten,en ik ga nu proberen er verandering in te brengen.
(4456) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-02-12 06:35:00
Al zo'n 8 jaar een relatie met een manipulatieve partner.
Waar hij eerst lief leuk en aardig leek, kwam ik pas later achter zijn werkelijke gezicht.
De negatieve opmerkingen over mijzelf, het huishouden, mijn familie, vrienden en ga zo maar door. Nu weet ik waar de afkeer voor hem vandaan komt. Hij is er niet voor mij, altijd als ik lichamelijk iets mankeer is het bij hem tien keer erger.
Nu dreigt hij zelfs met lichamelijk contact met anderen omdat hij het niet genoeg krijgt.
Het is zo moeilijk om los te komen, ook al weet ik dat het voor mij en de kinderen veel beter is.
(4475) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-03-22 20:18:00
Precies zoals het in mijn relatie ook was. Op het moment dat ik me losmaakte van hem begon het manipuleren en dreigen. Iedereen werd erbij betrokken, iedereen moest weten wat voor een slechte vrouw ik was. Dat ik wegliep voor confrontaties, me alleen voor de kinderen inzette, geen sterke vrouw was en vooral niet moest denken dat ik het alleen zou kunnen. Dit heeft zo'n twee jaar geduurd, ik was inmiddels vertrokken, maar had nog contact met hem i.v.m. de kinderen. Zelfs de politie was erbij betrokken omdat hij bij een ontmoeting zijn handjes niet kon thuis houden en me daarna bleef stalken via sms/bellen en mails. Volgens zijn zeggen had ik dit zelf uitgelokt en alleen maar door bij hem terug te komen zou alles weer normaal worden... Hij kon vergeven en vergeten...
Ik heb mijn leven verder vorm en inhoud kunnen geven, zonder hem, en dat heeft hij niet aan gekund. De vele dreigementen dat als ik niet bij hem terug zou komen hij een eind aan zijn leven zou maken, heeft hij helaas vorige maand omgezet in daden.... Een schuldgevoel heb ik (nog?) niet. Het enige wat ik me kan verwijten is dat ik de emotionele manipulatie te lang in stand heb gehouden door te denken dat het beter was voor de kinderen om bij elkaar te blijven. Ik moest me er echt uit knokken.
En ik ben boos omdat hij de kinderen opzadelt met een mega verdriet. Dat vooral.
(4648) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-03-23 09:04:00
Ik heb ook veel begrip voor de moeders met een manipulerende (volwassen) zoon of dochter. Mijn dochter van dertig is uiterst manipulatief, probeert het bij iedereen, maar ikzelf ben haar grootste slachtoffer... het doet zo n pijn dat je kind zo is en niet lijkt te kunnen veranderen. Ze leunt sterk aan bij borderline of zelfs erger. Ik probeer de band zo klein mogelijk te maken, ik probeer zoveel mogelijk los te laten, maar zij laat mij niet los.. op dit moment heeft zij buiten mij ook niemand meer... dus probeer je er altijd toch nog een beetje te zijn.. sterker dan mezelf.. Zou zo graag willen dat ze in de eerste plaats zichzelf gelukkig kan maken en dan ook anderen..maar het lijkt zo hopeloos.
(4650) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-04-18 15:17:00
mijn moeder manipuleert me athans dat probeert ze ze zegt vaak omdat ze ziek is niemand kijkt naar mij ik kan het niet meer aan heb geen zin meer om te leven had ik maar dit en had ik maar dat gaat urenlang over dr zelf door aan een stuk anderen mensen komen niet aan het woord en ze roddelt ook over mensen en als ik dan in een heel klein stukje ergens zeg van o ja dat is zo dan gaat ze naar de andere toe om te vertellen wat ik gezegt heb en ze dreigt regel matig met zelf doding of euthansie enz boos dat kaar kinderen nooit bij haar op bezoek komen gebruikt regelmatig pillen om te kalmeren maakt al haar kinderen zwart bij de andere kinderen heel moeilijk om mee om te gaan ik ben zo ver dat ik er klaar mee ben en er nooit heen ga groetjes en ik ben trots op mezelf dat ik heel sterk ben en geniet van mn leven groetjes een prachtige vrouw
(4754) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-04-27 18:19:00
In mijn relatie heb ik ook emotionele chantage net zoals hierboven vermeld. Ik probeerde zo een vijf jaar geleden weg tegaan en ben ten slotte gebleven voor de kinderen omdat ik dacht dat het beter voor hen zou zijn om beide ouders te hebben. Nu ben ik weer in dezelfde situatie maar niet alleen de kinderen werden opgevoed door zijn chantage en ik merk dat de grootste die ook begint te gebruiken tegen haar zus en tegen mij. Ik wil dezelfde situatie niet hebben zoals de moeders die gechanteerd zijn door hun kinderen later. Ik hoop vooral dat het voor mijn dochters nog niet te laat is. Want dit is de opvoeding niet die ik voor hen wens. En hij kleineerd de oudste ook veel,hij maakt haar uit omdat ze in het zand speelt met haar nieuwe schoene hij doet dat voor iedereen in de naschoolse opvang al wetend dat ze al gepest is op school,hij zegt dat ze kindelijk is dat ze nooit zal groeien maar heeft haar de kans niet dit te doen. Ik zeg nu STOP ik liet me als volwassene manipuleren maar laat mijn dochters niet in de steek ik wil dit niet voor hen.
(4785) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-05-31 13:53:00
Het is vaak zo dat mensen elkaar manipuleren. Als voorbeeld kan ik niet anders dan Dorothee noemen op basis van het bericht hierboven.
(4881) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-06-09 23:34:00
Ik word idd ook een beetje misselijk van die moeders die zich gemanipuleerd voelen door hun dochters. Hoe zijn die dochters zo geworden dan? Het kan niet anders dat het een reactie is op de opvoeding. Zelf heb ik ook zo'n moeder. Ze wordt zelf ook gemanipuleerd door haar zus en mijn broer. Ik wist eerst niet hoe het in elkaar stak, maar doordat ze me iets voor de voeten wierp wat alleen mijn broer kon weten, wist ik dat hij haar opgebeld had en gedreigd had om haar niet meer te komen helpen. Ook haar zus bedreigt haar, ze kon niet eens naar de begrafenis van mijn schoonvader, dan zou ze een paar uur te laat bij haar zus aankomen. Toen ze beiden bij mij op bezoek kwamen, kreeg ik via via een verwijt dat ik iets niet had aangeboden, terwijl ze niet eens de vraag gesteld hadden! Ze weet zo goed hoe ik iets moet ervaren, het komt niet eens in haar op dat het anders bij mij binnen komt dan bij haar, bv omdat ik er niet bij ben geweest.
(4906) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-06-29 18:53:00
5jaar lang ben ik emotioneel gemanipuleert en mijn dochter en een goede kenis zag ook de leugens hier van een zeer lieve vrouw maar onder dat lieve zat een boze wolf en bedriegen dat de kinderen moesten zwijgen en ook andere mensen hun kinderen had zij hen opgelegd dat ze moesten zwijgen dat ze dan nog ruzie met die ouders begon te maken weetende dat ze naast haar schoenen liep ,en haar familie mij probeerde te manipuleeren om dingen te doen die ik niet wou en van zo n mensen krijg ik een afkeer van logisch denk ik dan toch
en het ergste van het verhaal is dan dat ze mijn oudste dochter tegen mij heefd laten liegen dat het arme kind er op zat te zien dat ze een andere man zat te kussen en haar oplegde dat ze niets mocht zeggen ,en heb haar dan zelf betrapt dan staat die daar mij nog te manipuleren dat ik het verkeerd gezien heb heb ik ge antwoord dat je dat lef hebt.we zijn uit elkaar door de manipulatie van haar kant daar valt niet mee te leven net zoals alles kapot maken maar ja ik heb al veel gezien en meegemaakt en heb gezegt als je weg wil ik zal je niet tegen houden je bent tenslotte niet mijn bezit word gelukkig ik hoop voor jou dat je nog in de spiegel kunt kijken mvgik ga gewoon verder met men leven voorde kinderen vind ik het erg weer kinderen met gescheide ouders paece voor de kids
(5002) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-07-04 01:09:00
Na 4 jaar verkering met mijn vriend ken ik hem ondertussen Door en Door.
Tijdens onze ruzies komen altijd de zelfde kwesties naar boven ook al staan die los van het onderwerp. We wonen samen en ik heb hem tijdens mijn studie leren kennen.
Vrij vroeg zijn we samen gaan wonen ondanks het feit dat ik nog op school zat en alleen studiegeld ontving. We zijn nu in ons 4 jaar samen en ik ga nu me laatste jaar in en het enige wat ik hoor als we ruzie hebben. Ik betaal het huis en jij levert maar zoveel euro in, je hebt niks in te brengen, als je voor bbl gekozen had was het niet zo, blauw blauw enz.

Mijn vriend heeft dit niet van een vreemde, mijn schoonmoeder heeft dit gedrag veroorzaakt omdat zij dit ook doet. Alles Willen doen om controle over de situatie te behouden. Voorbeeld: mijn zoon gaat naar de kinder dagverblijf 3 dagen zij ondersteund mij financieel Door bij te leggen en voor te schieten wat ik te kort kom.
Een tijd geleden was de vakantie nabij en vroeg ze wat doe je dan met je zoom als je vrij bent? Ik gaf aan dat ik hem wel nog zou brengen. Maar geen hele dagen. Ik gaf daarbij ook aan dat k het belangrijk vond dat mijn kind een vast ritme bleef houden en ook bleef socialiseren voor zijn ontwikkeling.

Mijn schoonmoeder gaf aan dat als ik hem niet thuis deed houden dat zij zou stoppen met mij te ondersteunen financieel. En dit heeft ze zo gezegd omdat ze weet dat ik haar op dit moment nodig heb omdat ik anders niet mijn opleiding kan afmaken..
Ik kon dan ook niet anders dan toegeven. Ik ben overstuur naar huis gegaan.ik voelde me eigen gekleineerd machteloos verontwaardigd. Terwijl ik dit gedrag van haar al vaker heb gezien maar dan tegen mijn vriend.

Geen twijfel mogelijk dat hun moeder en zoon zijn.
(5020) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-08-30 14:29:00
Ik leef al jaren met een zus die dit doet zowel bij mijn ouders als bij mij.
Ik ben echt vatbaar hiervoor.
Ze weet dit ook, ze gebruikt allerlei dingen ik heb veel meegemaakt en jullie zijn erop uit om mij te kwetsen.
1 keer he ik het gekund haar te negeren via fb en sms en dit kon ze dus niet hebben.
tis en blijft mijn zus maar wil wel dat ze zich laat helpen.
probleem nu is dat ik hierdoor niks als ruzie heb met mijn man, en hij is er helemaal klaar mee begrijpelijk, maar zijn reacties helpen mijn gevoelens niet.
(5317) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-09-04 13:35:00
Goedendag mijn vrouw is eigenlijk van af dat ze kom lopen emotioneel kapot gemaakt door haar moeder ook bij mij probeerde ze het 11 jaar lang .ik heb alle contact verbroken want geloof me dat mens is gek gemeen gehaaid noem maar op 1week later verbrak mijn vrouw voorlopig contact een pas dagen later bleek ook dat mijn dochter van nu net 6 slachtoffer is . Hoe moet ik mijn vrouw helpen we zijn in therapie.maar ze breekt op alle fronten en is byv. Doodsbang voor haar opa en oma.en wat de toekomst met zich mee breng qua familie ik ben er niet bang voor.wie
heeft er ervaring of tips en wil dit met mij en mijn gezin delen? Mijn email is rensgerrit@gmail.com
(5349) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-09-11 00:46:00
Ik lees nergens respect voor de manipulator, ben er als een tijdje achter dat ik zelf ook af en toe onder vuur sta, Toch heb ik het idee dat de manipulator in kwestie zichzelf vaak verliest. Niet altijd achter zijn/haar mening staat, om dat ze zich niet beter weten te beschermen in een situatie. Ik lees hier verschillende verhalen waarvan ik bijna denk dat de mensen die zich gemanipuleerd voel(den). Dit zelf ook doen, en dat draag niet bij aan een oplossing.

one Love
(5374) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-09-19 09:24:00
Die punten waarom laat ik me manipuleren ga ik uit mijn hoofd leren, dat zal me helpen ipv te oordelen. Ik zit momenteel met een ruzie / nare woordenwisseling tussen leden van mijn gezin en mijn (door mij geliefde) broer. Het thema is hebberigheid. Zucht ... In ieder geval dank voor het plaatsen van dit essay op het internet.
(5394) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-10-04 07:49:00
Moeilijk zit in een situatie met mijn 16 jarige dochter drijft haar zin Door en stopt niet voel wanhoop Door bepaalde veranderingen toe te passen in manipulatie en doordrammen ben ik mijn 20 jarige zoon kwijt geraakt heb nu dus grote angst mijn dochter ook kwijt te raken ( daar zal het hem nu wel zitten) ben 4 jaar geleden gescheiden wel opnieuw getrouwd maar sta er nu dus toch alleen voor ik heb het niet over zomaar zin doordrijven uren doorgaan bellen appen deuren gooien naar vader bellen die mij d as n weer belt stampen op de trap deuren gooien zeggen dat ze niet meer wil leven uren gaat dat Door totdat ikzelf op instorten sta en uiteindelijk roep ga maar daarna roept ze hou van je mama zal nooit meer gebeuren ik ga er op Letten en pats boem volgende dag weer hetzelfde heb al Hulp gezocht hiervoor maar geen effect wat kan ik doen zonder dat ik haar ook kwijtraak omdat ik dingen niet toegeef als dat niet de regels zijn
(5433) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-10-07 19:36:00
reactie op bericht van one Love.
tussen de regels door lezend bedoel je misschien begrip voor de manipulator in plaats van respect. het tweeslachtige in de verwikkeling tussen de manipulator en diens slachtoffer is -mijns inziens- dat beiden zich slachtoffer voelen en/of zijn(!) maar eigenlijk nooit tegelijk...
(5448) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-10-08 15:14:00
Spreken we ook over emotionele chantage als ik mijn vrouw een compliment geef omdat het huis er iedere dag perfect uitziet als ik thuis kom. Ze doet haar best om het compliment te krijgen. Als het huis eens niet perfect uitziet krijgt ze geen compliment maar maak ik haar ook geen verwijt. Het is een vorm van manipulatie ook al klinkt het positief.
(5450) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-12-11 17:45:00
oke, zeer leerzaam.

maar hoe kan ik het negeren als het 1 tegen 3 zijn?

in school probeer ik ze te negeren, zal al niet lukken, ze blijven aan rammen.
probeer ik gewoon mee te gaan dat ik me niet laat pakken in hun woorden, merken de andere 2 dat hij mij niet klein krijgt, geven zij hun steun door hem te helpen en mij verder te manipuleren, ik besluit dan om weg te gaan, ik zeg tegen vrienden dat ik dit kots beu ben, wat blijkt dan te zijn? staan ze me af te luisteren, en dan zeggen ze dat ze me laag vinden omdat ik dit zogezegd allemaal heb verteld was ze doen.

hoe kan ik hierin winnen?
(5672) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-01-04 12:31:00
Vandaag ben ik voor de spiegel gaan staan, na het lezen over een manipulator. Ik schrok ontzettend, toen ik ontdekte dat ik deze manipulator onbewust was. Ik manipuleer door te huilen. Door een ander leven, gescheiden, probeer ik mensen voor mij in te nemen door erg verdrietig te zijn. Het is geen excuus. Het zal niet makkelijk. Ga met de personen die ik hiermee erg veel verdriet heb gedaan, om te vragen of zij mij willen helpen. Else Swart.
(5805) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-01-22 10:35:00
Goede bijdrages hieronder (bovenin allemaal geblaat).

Het grappige is, dat in een relatie met een manipulator altijd beiden een manipulator moeten zijn. Het kan niet aan n persoon liggen, de ander heeft dan toch nog altijd de keuze gehad om te blijven. De keuze om te blijven, ondanks alles wat er gebeurt, geeft de manipulator de kans om zijn gedrag te ontplooien. Het is te makkelijk om alleen naar de manipulator te wijzen als boeman.

Ga je mee in het gedrag van de manipulator (door je te laten manipuleren en vroeg of laat ook zelf dit gedrag te vertonen), dan ben je minstens net zo schuldig aan de hele situatie. Manipulatie is heel normaal, alleen moet het in balans zijn en moeten grenzen gerespecteerd worden. Want laten we wel wezen, een klein beetje gebruik maken van lichaam/sx of verantwoordelijkheidsgevoel, dat mag best. Is ook heel slim.

Het wordt pas een probleem als er van die zwakke punten misbruik gemaakt wordt door de partner om zijn of haar(!) wil er doorheen te drukken. Dan worden namelijk de grenzen niet gerespecteerd, en gaat het van kwaad tot erger.

Dus in plaats van te wijzen naar de manipulator, zouden degenen die gemanipuleerd worden door hun partner, eens bij zichzelf te raden moeten gaan. Wat kun je zelf veranderen, zodat het manipulatieve gedrag geen effect meer heeft?

Als je dat niet wilt rest er n optie; einde aan de relatie. Maar wees dan ook zo stoer om het daadwerkelijk te doen. Want als je er alleen mee dreigt, bewijs je dat je zelf de boosdoener bent.
(5912) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-01-28 08:25:00
Dat komt op mij nogal dominant over. Klinkt als: "Wat ik zeg is waar en de rest is onzin."
Ieder mens is uniek, iedere relatie van iemand die manipuleert is een andere persoonlijkheid. Dus hoe kan je beweren dat de ander ook manipuleert? Natuurlijk komt dat voor en stond ook al in de uitleg. Maar de opmerking doet geen recht aan heel veel mensen die niet eens weten wat manipulatie is, maar er dagelijks door klein gehouden worden.
(5944) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-02-11 00:32:00
Ik zit ook in zo'n manipulatieve situatie. Mijn broer is tijdelijk bij mij inkomen wonen ongeveer 5 maanden geleden. En ik had hem bij voorbaat al gewaarschuwd dat het niet voor lange tijd kan omdat ik en mijn vriend eigenlijk nooit tijd voor ons zelf hebben gehad eerst heeft zijn dochter anderhalf jaar bij ons gewoont en vlak daarna mijn broer, mijn broer is 24 en ik 21 maar hij heeft nog nooit een eigen huis of kamer of wat dan ook gehad hij heeft altijd bij vrienden en familie ingewoond en is nooit zn verantwoordelijkheden nagekomen. Daarom had ik hem ook gezegd je kan hier terecht zolang je maar direct opzoek gaat naar een eigen huis en ervoor gaat sparen. Nu 5maanden later heeft hij nog geen cent gespaard en gedraagd hij zich ook zwaaar asociaal hij blowt de hele dag door hij gebruikt in het weekend drugs hij betaald het kostgeld van maar 200 euro nooit optijd terwijl ik hem al gematst heb met zulke lage huurkosten. Maar hij doet ook nog is niks in het huishouden hij laat al zn vieze kleren afwas en rotzooi liggen en staan en verwacht dat ik het maar allemaal achter zn kont opruim omdat ik niet werk kan ik dat wel doen zegt hij gewoon. Wat mij zwaar versteld laat staan... want telkens als ik ergens wat van zeg bijv het blowen elke dag waar ik niet tegen kan en niet meer wil hebben omdat ik inmiddels 14weken zwanger ben... Heeft hij gewoon ontzettende schijt aan en zegt tegen me dat ik niet moet zeuren.... hij betaald nooit optijd waar door ik en mijn vriend zonder geld zitten iedere keer en nu heb ik daar wat van gezegd en gaat hij gelijk tegen me schreeuwen dat ik niet moet zeuren en alleen maar ouwehoer... het liefst wil ik dat hij gewoon vertrekt maar omdat hij dus niet gespaard heeft kan hij nergens anders heen.. maar ik zit onder zware stress door hem. En hij zegt ook gewoon ja ik kan nergens heen en dat kan je niet maken maar ik wil aan mezelf denken en aan de baby en de korte tijd die ik en mn vriend nog samen hebben. Eerst had ik hem nog 2 maanden gegeven maar nu wil ik liever dat hij gwwon nu al weggaat.. want ik kan die stress niet hebben met de zwangerschap samen.. en durf niet tegen hem te zeggen dat ik wil dat hij nu al weggaat want telkens als ik ergens wat van zeg begint te schreeuwen en word hij boos.. en is er geen land meer mee te bezeilen.. pfff ben zo radeloos groetjes. Eva
(6030) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-02-24 16:34:00
Mijn situatie is dat ik in echtscheiding lig met mn toekomstige ex...op dit moment
"Proberen"we normaal te doen tegen elkaar door elkaar gewoon te ontlopen.Maar
dat word met de dag steeds moeilijker..waardoor we ruzie krijgen en mn toekomstige
ex ermee dreigt om mij met mn spulletjes lekker buiten te zetten als ik dus niet doe
wat hij wil...als ik ook maar iets verkeerds zeg wat hij niet leuk vind gaat het: je moet
je mond houden en normaal doen want anders gooi ik je op straat met al je spullen!!
En dan zoek je het maar uit!! Terwijl hij weet dat ik nergens naar toe kan gaan...
Ik heb heel veel dingen meegemaakt in mijn verleden (bv verkrachting,loslaten van familieleden)die mij voor altijd getekend hebben..ik heb bijna niks meer!!en in 15 jaar dat we bij elkaar zijn geweest,heb ik mij geopend naar mn ex en hem heel veel dingen verteld wat voor mij erg moeilijk was..en nu omdat hij dat dus weet kan hij als de beste manipuleren door te gaan dreigen en mij steeds verder de afgrond in te werken! Ik kan er helemaal niets aan doen...dan zo snel mogelijk weg gaan hier...maar ja is niet makkelijk om andere woonruimte te krijgen! Maar ik weet dat t met mij wel gaat goed komen...en daar heb ik meneer de Manipulator niet voor nodig!
(6119) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-02-28 19:39:00
Mijn vriend loopt in een heftige ruzie weg van huis mt onze dochter van 1,5. Hij zegt op dat moment dat ik mijzelf niet onder controle heb en hij weggaat totdat ik weer "perspectief" zie. Ik raak steeds (nu 2 keer gebeurd) helemaal in paniek omdat hij onze dochter meeneemt. Bij het bijleggen de vorige keer heb ik ook uitgelegd dat een time-out voor een van ons nooit mag betekenen dat onze dochter wordt meegenomen, degene die de time-out wil gaat gewoon zelf even weg.
Hij is het hier niet mee eens. Vindt dat ik overdrijf, het is ook zijn kind en ik moet hem toch goed genoeg kennen en vertrouwen om te weten dat hij haar niet ontvoert. Mijn paniek kan ik echt niet controleren, ik heb huilend voor de auto gestaan, tegen de deur aan gehangen, op mijn knieen gezeten...alles om hem zover te krijgen dat hij in ieder geval niet met ons kind op dat moment wegloopt. Ik kan het niet anders uitleggen dan dat het als een vreselijke straf voelt, mijn hart wordt eruit gerukt omdat hij op dat moment bepaalt waar zij heen gaat (als ik mij volgens hem niet normaal gedraag).
Wat vinden jullie: overdrijf ik en moet ik vertrouwen op zijn woord of mag ik verwachten dat onze dochter in huis blijft als een van ons in een ruzie emotioneel het huis verlaat?
(6151) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-03-21 18:39:00
Mijn echtscheiding van een manipulator was een meer dan 4 jarige vechtscheiding. Met bedreigingen tot de dood aan toe, telefoon terror, doorsturen van mailverkeer naar zijn mailbox, opmaken van al het geld van spaarrekeningen ( meer dan 50.000), liegen tegen de rechtbank, mijn eigen ouders-, vrienden en kinderen tegen mij opzetten.
In een woord liegen en bedriegen en de hele straat, wijk, school, familie tegen je opzetten.Mijn tip: hou controle over bankrekeningen, hou contact met je ouders, je vrienden, school. Dat ook hun weten wie de manipulator is. Hou de focus en bescherm je met een nieuwe telefoonnummer, e-mail, rekeningnummer en verblijfsplaats. Alleen lukt het meestal niet om van de manipulator los te komen. Je hebt tenminste familie of 1 vriend nodig en je moet vooral duidelijk, consequent en sterk zijn.
Tip 2: als je de scheiding al hebt aangevraagd ga dan direct na een advocaat ( als je geen inkomen hebt is dit gratis) en vraag " voorlopige voorzieningen aan". Geld voor onderhoud van de kinderen en een verzoek voor de wooningstichting ivm een spoedprocedure woonruimte, zodat je snel een eigen plek hebt. Voordat je weggaat of zegt dat je weggaat maak een lijst met alle persoonlijke bezittingen die echt dierbaar voor je zijn, zoals sierraden, cadeau's van je ouders enz. En neem die dan als je vertrekt mee, net zoals je kinderen. Als je met een manipulator over echtscheiding praat haalt hij jouw over om te blijven of dreigt hij met zelfmoord. Geen diskussie, gaan en actie ondernemen. Uiteindelijk ben ik ontzettend blij en trots op mezelf dat ik doorgezet heb.
Succes!!!
(6209) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-03-22 22:30:00
Ik ben redelijke ontdaan nadat ik zojuist 2 berichten hiervoor las.

Het is zeker niet normaal dat je man jullie dochtertje van 1,5 mee het huis uit neemt omdat hij jou 'vaderlijk' de les wil lezen; jij moet dingen maar eerst eens even in perspectief zien! Is hij 'God' of zo? Wat in hem plaatst zijn visie boven jou visie?
Dit is zeer ongelijkwaardig n respectloos naar jou toe! En waar gaat dit naartoe?
Welk beeld gaat jouw kindje over jou ontwikkelen op deze manier? "kom maar kindje, mama denkt weer eens niet normaal, wij gaan even weg en kijken straks of mama weer net zoals papa over de dingen kan denken'.

Dit is pure manipulatie in zijn ergste soort!!!

Jouw gevoelens en enorme paniekgevoelens zijn heel normaal!

Zoek zo spoedig mogelijk, morgen nog!, hulp voor dit. Ga in ieder geval praten met je huisarts en bijv. maatschappelijk werk in jouw gemeente.

Heel veel sterkte!! Ik voel met je mee: Knuffel!
(6214) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-03-23 09:47:00
(Lesbische stel)Ik heb nu bijna 2 jaar een relatie met een vrouw.
Zij komt uit een eerdere relatie met 3 kinderen.
Haar ex heeft 3 kinderen. Gezien zij 3 of 3.5 jaar een relatie met haar heeft gehad hebben ze veel lief en leed met elkaar gedeeld..
Nu is het zo dat wij nu al bijna 2 jaar een relatie hebben en zij tot de dag van vandaag nog steeds te horen krijgt van haar ex dat ze hun in de steek gelaten heeft.
Ze word emotioneel gemanipuleerd met het feit dat ze er niet meer voor die kinderen is en ze dus aan het lot heeft overgelaten.
Haar ex verwacht dus dat ze haar verantwoordelijkheid neemt voor die drie kinderen.
Ik vraag me af in hoeverre dit nog acceptabel blijft voor haar.
Ze word eigenlijk gedwongen om verantwoordelijkheid te nemen over 3 kinderen die niet van haar zijn.
wat kan ik als haar partner nog doen of zegge om haar wijs te maken dat ze zich niet moet laten manipuleren en dus niet verplicht is om verantwoordelijkheid over 3 kinderen te nemen die uit haar vorige relatie komen..

graag advies
(6218) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-04-11 14:12:00
Hallo ik ben een jonge met een dochter van 6 jaar. Mijn vriend heeft 3 zonen. Let mij heeft hij gen kind, maar heeft mijn dochter erkend. Ik ken hem al een jaar. We krijgen elke dag ruzie, want hij kan niet tegen zijn verlies en ook al heeft hij ongelijk hij geeft het nooit toe. Elke keer als ik zeg dat ik wegga bij hem dan dreigt hij om de erkenning van mijn dochter in te trekken en dan wordt mijn pas ingetrokken en dan wordt ik het land uitgezet. Hij liegt. Hij haalt oude koeien uit de sloot.hij draait over dingen heen. Als me pink zeer doet dan doet zijn hele lichaam zeer. Hij zegt dat hij de enige is die mij wilt. Ik mag van hem niet werken en ook niet studeren. Ik krijg 285 kinder geld van me dochter en meneer neemt alles en hij geeft me 20. Ik word in het bij zijn van de kinderen uitgescholden. Zijn drie zonen die schelden mij allemaal uit wanneer ze zin hebben. Als het goed gaat in de relatie dan ligt het aan mij, want dan stem ik met alles mee en dan doe ik alles wat hij zegt. Het moment dat ik wil opkomen voor me eigen dan begin de ruzie weer. Want alleen wanneer ik hem laat doen gaat het. Ik weet niet waar ik heen moet. De oudste zoon van 18 jaar heeft een maand geleden met mij gevochten omdat ze me dochter in een kamer hadden opgesloten toen ik dr wou meenemen. Ik wordt bedreigd door de zonen en de man zelf.
(6259) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-04-12 14:21:00
Sinds 2 jaar heb ik een relatie waarin we allebei erg gelukkig zijn. Zijn dochter is een manipulator naar mijn idee. Mijn partner denkt dat het onbewuste acties van haar zijn.Ze negeert me compleet, praat honderduit tegen haar vader en als ik even alleen ben met haar is het stil, alleen als ik haar iets vraag krijg krijg ik kort antwoord. met mijn verjaardag heeft ze net zolang gezeurd tegen haar vader dat hij met haar moest gaan motorrijden(ze is 33)want ze durfde niet meer alleen. Het kwam op mij over alsof er een meisje van 12 stond te drammen.Ik ben van ellende met de hond gaan lopen. Toen ik terug kwam stonden ze de motorkleding aan te trekken en gingen ze weg. Dit jaar deed ze dit door samen met haar vader bijna een uur lang foto`s te gaan kijken, terwijl ik druk bezig was met de voorbereidingen van de rest van de visite. Ik kan nog talloze van dit soort vb op noemen. Mijn partner vind dat ik het overdrijf en pakt mij nu terug op verhalen die ik hem in vertrouwen verteld heb over dat mensen mij pakten op mijn overgevoeligheid.Je hebt een hekel aan haar zegt hij nu. het is volgens mij net andersom. Graag advies.
(6262) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-04-14 15:39:00
ik ben volgens mij in zo'n situatie. Bij is het tijd en geld. De vader is bang dat als hij die dingen niet doet die kinderen van hem wegblijven. De kinderen hebben nu een band met hem omdat hij nu in een relatie zit met mij. Waarschijnlijk zijn ze bang dat ik als zijn geld ga opmaken. Die dochter doe heel subtiel dingen. Teveel om op te noemen en de vader vindt dat zij geen slecht hart heeft. De rest is tegen haar...
Teveel om op te noemen. Ik stress en frusteer maar zie wel in dat ik het niet moet doen omdat ik daarmee mezelf ziek maak. Probeer vaak niets te zeggen wat niet altijd lukt. Wat ik doe is om voorbeelden aan te halen om hem een sein te geven maar ik weet niet of hij dat wel weet. Misschien ook wel. Het wel over alsof ik jaloers ben en zijn kinderen niets gunt wat van hem komt. Ik praat dan over kinderen van 33 en 32 jaar in een relatie. Ik vind ze profiteurs. Doen niets voor hun vader terug. Voor mij hoeven ze niets te doen. Ik werk en doen m'n ding ook zelf. Vaak zegt m'n vriend dat ik voorzichtig moet zijn met mn geld maar tegelijkertijd betaalt hij alles voor zijn dochter ook haar belasting voor het huis en zo maar door.
(6273) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-04-19 10:26:00
Komt me bekend voor. Mijn vriend betaalt ook allerlei dingen voor zijn dochter, terwijl ik niet te dure producten moet kopen. Vorig jaar wilde zijn dochter een motor kopen en een auto, maar daar had ze geen geld voor. Heeft hij het betaald! Nou ja! Nu zijn ze samen naar de motorrace, is ook betaald voor haar. Ik wilde niet mee, ik kan niet meer in de aanwezigheid van zijn dochter zijn, ik heb er dagenlang last van. Ze heeft zo`n negatieve lading om zich heen hangen, ik wordt er werkelijk moe van.
Laatst heeft mijn vriend aan zijn dochter gevraagd of ze een hekel aan me heeft. Nee, natuurlijk niet. Zelf zegt mijn vriend wel dat ze idd moeilijk gedrag heeft maar dat hij wel van haar houd. Dat kan ik me ook wel voorstellen, het is zijn dochter. Maar wat mij betreft mag hij het wel eens voor me opnemen. Als zijn dochter hier is, wordt ik genegeerd. Het voelt alsof je dood bent. Klinkt raar, maar zo voelt het voor mij. En het laatste woord is er ook nog niet over gezegd. In mijn vorige relatie ben ik nl jarenlang respectloos behandeld en dat laat ik me niet weer overkomen. Als er geen respect kan komen voor mijn gevoelens ben ik liever alleen.
(6286) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-04-25 21:35:00
Mijn vriend heeft een dominante moeder en wordt gekleineerd. Wij komen niet verder. Heeft hij nu zo weinig zelfinzicht, moed om zich van zijn moeder te ontdoen?
(6313) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-05-08 23:05:00
wanneer is het emotionele manipulatie en wanneer is het echt verdriet om wat de ander doet. Lastig.Al 1,5 jaar heb ik een relatie met een gevoelige vrouw die last heeft van terugvallen . Op moment dat ze terugvalt naar verdriet en pijn ben ik geneigd alles te doen om haar weer gelukkig te maken en ga daar ook over grenzen heen. Maar is dat gevoeligheid bij haar of manipulatie?
(6351) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-05-27 22:27:00
Aan degene wiens vriend een dominante moeder heeft: Ik begrijp heel goed hoe ontzet je je moet voelen als je ziet hoe je vriend zich nog steeds laat manipuleren door zijn moeder. Graag laat ik je weten dat dit niet perse ligt aan zijn gebrek aan zelfinzicht of moed. Kinderen die zijn grootgebracht door een tiran hebben al heel wat te verduren gehad en ontwikkelen vaak een gedragspatroon dat heel moeilijk doch niet onmogelijk te doorbreken is. Buitenstaanders hebben meestal geen idee van de manipulatietechnieken die op zulke kinderen gebotvierd werden. Als je als kind nooit anders hebt gekend, hoe kan het dan weten hoe het er in een normaal gezin aan toe gaat? Vroeg of laat zal je vriend misschien het besef krijgen dat er iets niet klopt in zijn leven. Hopelijk zal jij hem dan,samen met een professionele hulpverlener, hier doorheen helpen. Onderschat niet de storm waar hij nog doorheen moet, maar vergeet ook niet dat iemand die hieruit komt een prachtig nieuw mens zal zijn. Veel sterkte vanwege een ervaringsdeskundige
(6382) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-07-25 12:06:00
Ik ben door omstandigheden mijn woning kwijt geraakt ,een "vriend" zou mij wel helpen door mij in huis te nemen ,vervolgens constant geld lenen niet terug betalen tot ruim 4000 euro toe ,vervolgens krijg ik alleen maar leugens over terug betalen .Ik zou me bij hem inschrijven zodat ik een woonplek heb en weer cursussen kan gaan doen en ook hierover word constant gelogen ,met het gevolg dat ik mijn uitkering tijdelijk niet krijg tot de inschrijving geregeld is en hij nu bewust gewoon dagen weg gaat zonder dat ik te eten heb ,vervolgens terug komt en net doet of het normaal is en zich opsluit in zijn slaapkamer. Ondertussen ben ik al een laptop telefoon en tablet kwijt omdat hij die bij een pandjeszaak heeft gebracht en blijkbaar nooit heeft terug gehaald ,ook die bonnetjes zijn spontaan verdwenen en weet hij zogenaamd niet waar die zijn , hij weet dat hij een machtpositie heeft en maakt hier grondig misbruik van dat ik begin te twijfelen of dit niet gewoon oplichting is en strafbaar , geld meenemen en iemand dagen zonder fatsoenlijk eten laten zitten terwijl men zegt dat er boodschappen gedaan worden is bijna sadistisch.
Ik weet niet hoe ik hier uit kom ,maar weet wel dat dit een keertje goed uit de hand gaat lopen.
(6467) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-09-10 12:49:00
Ga naar de huisarts, maatschappelijk werk, bel met veilig thuis. Iemand zonder eten laten zitten is mishandeling.
(6518) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-11-25 12:03:00
Ik als 14 jarige jongen, zit op het middelbare school Havo.
Wij op school hebben 2 soorten manieren om les te krijgen, 1 manier is gewoon het regulier school normale les zoals elke school heeft. De andere manier is Accent, een unieke leerweg van het regiuscollege. dit moet je minstens 1 jaar doen dan mag je er vanaf.
Na 2 jaar 'accent'te hebben gedaan wou ik stoppen omdat het niet echt mijn straatje was, ik vind het niet meer leuk.
Ik ging bij de teamleider van de school op gesprek om te praten of ik misschien naar 'Regulier' zou mogen. In het eerste schooljaar en ook deels het tweede, had ik veel emotionele problemen met klasgenoten en andere activiteiten waarmee ik ook vaker met de teamleider op gesprek moest. Ik wou niet dat mijn ouders over al die dingen wisten, dat was ook niet gebeurd.

Toen op dat gesprek over het naar een andere leerweg over te stappen dreigden de teamleider alles aan mijn ouders te vertellen wat er allemaal aan de hand was. Ik moest op 'Accent' blijven anders zou die vrouw dus alles vertellen.
Natuurlijk bleef ik op 'Accent' want ik wou absoluut niet dat dit aan mijn ouders verteld.

Nu ik in dat derde jaar op Accent zit ben ik er echt niet blij mee en heb echt zin om naar de teamleider te stappen om alles te vertellen en alles recht te zetten wat ze allemaal heeft aangedaan.

Waarom ze dit heeft gedaan denk ik ook te weten, 'Accent' is een unieke leerweg dat alleen deze school aanbied aan leerlingen, niemand is ooit van accent naar regulier overgestapt. Ik denk dat ze hun trots 'Accent' willen beschermen en het niet voor hebben met leerlingen maar alleen hun eigen reputatie en die van de school hoog te houden door middel van leerlingen emotioneel te chanteren. Weten jullie wat ik hiermee kan doen? Ik heb al bij een schoolpsycholoog geprobeerd maar die verdedigd de school en de teamleider net zo hard.

Weet een van jullie iets wat ik moet doen? mail me dan naar 130252@regiuscollege.nl Alvast dankjullie wel!
(6615) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-03-16 00:56:00
We vriendin heeft het een en ander mee gemaakt in haar verleden, waardoor ze het vertrouwen in de mens is verloren. Ik heb het zelf ook niet al te makkelijk gehad, maar toen ik haar zag nam ik haar gelijk in vertrouwen. Nou is het zo als ik met al me liefde zegt dat ik van haar houd, krijg ik terug van dat het nep is. Ik doe inderdaad alles voor haar om haar te laten inzien dat ze me kan vertrouwen. Maar elke keer als ze een terugval krijg krijg ik alles terug naar me hoofd gesmeten en ja dan ga ik inderdaad dingen terug halen die ik voor haar gedaan heb, maar dan ben ik een manipulator en zegt ze dat ik alles doe om niet de controle kwijt te raken.

Voor mijn gevoel hou ik echt heel veel van haar maar begin aan de ene kant dan toch te twijfelen of ik dan echt zo slecht ben dat ik dat dan zeg. Ben ik nou echt een manipulator? Ik weet het niet meer kan iemand me alsjeblieft uitleggen hoe het nou wel zit?
(6932) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-03-18 09:17:00
Het begrip ''emotionele chantage'' is naar mijn idee toch moeilijker te definiren dan hier op slechts een pagina wordt gedaan. Er worden een aantal zinnen gegeven die zonder context moeten aantonen dat het onder emotionele manipulatie valt.

''Als je echt van me zou houden dan...'' Stel dat in dit geval de man vreemd gaat en de vrouw zegt, ''als je echt van me zou houden dan was je niet vreemd gegaan.''. Is de vrouw dan een emotionele manipulator? Als ik de definitie van manipuleren opzoek dan vind ik het volgende: Opzettelijk verandering of benvloeding (vaak met slecht bedoelingen). In dit geval komt het zogezegd ''emotionele manipuleren'' niet vanuit een slechte bedoeling om iemands psyche te bewerken of om hem of haar van iets te overtuigen. Naar mijn idee komt het voort uit onrecht en het uiten van oprechte gevoelens.

Op deze wijze kan je alle zinnen die volgens deze website onder ''Emotionele manipulatie'' ook bekijken. Ik vind het te kort door de bocht hoe men hier anderen overtuigt van dingen die niet zomaar op een pagina kunnen gedefinieerd worden.
(6933) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-03-18 19:27:00
Natuurlijk worden deze zinnen niet alleen in de context van manipulatie gebruikt. Zo kan bijvoorbeeld de zin "ik haat je" ook lachen uitgesproken worden als liefkozing. Deze zinnen staan als voorbeeld genoemd omdat ze vaak in de context van manipulatie gebruikt worden. Ik probeer op deze pagina een zo goed mogelijke uitleg te geven van de veel voorkomende vormen van emotionele manipulatie, dit zal nooit een sluitende definitie zijn want ik heb zelfs een compleet boek over dit onderwerp in mijn boekenkast staan. En zelfs dit boek zal niet compleet zijn. Ik hoop op deze pagina in duidelijke bewoording een eenvoudige uitleg te geven van de meest voorkomende vormen van emotionele manipulatie en ik schrijf vanuit eigen ervaring en wat ik er van geleerd heb uit mijn boeken.

Vriendelijke groet, Hein Pragt
2016-04-03 08:55:00
Heel erg duidelijk. En tjah... ben een gevoelsmens.
Heb mijn fouten gemaakt.... na een relatie van bijna 21 jaar vreemd gegaan. Maar het was de eerste x en heb mijn lesje geleerd. Was net 3 maanden getrouwd en kwam er achter 2 dagen voor de kerstdagen dat mijn partner vreemd was gegaan met zijn collega. Al die jaren werd er niet over gesproken. Maar toen ik dacht ... ik heb altijd klaar gestaan voor jouw en ben die shit die ik over me heen krijg zat... was er maar 1 schuldige en dat was ik. Het verhaal auto... klinkt zo bekend in de oren. En ja... ik moet mijn mond telkens d8cht houde. Want hierboven beschreven chantagezinnen... daar kan ik er zeker een stuk of 6 uithalen..
Ik heb echt zo hard en goed mogelijk geprobeerd alles te doen volgens de regels. Geslikt en gestikt. Vernederingen en letterlijk de klappen op gevangen. Maar daar mag je niets van zeggen. En als ik smeekte hou op.. hou op.... doorgaan...en later weer zielig doen. Wat ik eis respect en ga op je knien voor me ... want jij doet het fout. En het is allemaal jouw schuld want jij bent vreemd gegaan.lieve4 de rest van mijn leven alleen door het leven... dan nog eens een kerel als dit soort weer.... want ik deug toch niet en geestelijk gehandicapt en contact gestoord etc... nee ik trek me terug en bouw de muur weer omhoog en nog dikker omdathij zijn ogen dicht had. Want hij zei : ik ken je beter dan jij jezelf en iedereen jouw kent. Hoe kan iemand in godsvredes naam jouw kennen als hij je tranen ziet en maar door blijft gaan razen tieren en vernederen
(6956) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-04-19 12:08:00
@gevoelsmens: Wegwezen uit die relatie.

Liefde is een keuze. Op het moment dat er besloten wordt het vreemdgaan te vergeven en door te gaan, mag er na het samen doorgemaakte proces van verwerking niet telkens naar terug worden gegrepen als machtsmiddel.
Als ik de rest van je verhaal lees praten we hier niet meer alleen over manipulatie maar over geestelijke (en fysieke?) mishandeling.

Wegwezen dus. Iedereen met gezond verstand zal je keuze begrijpen en velen zullen je willen helpen als ze de waarheid kennen.
(7014) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-06-04 06:05:00
Even van mij afschrijven;

Hier zit ik dan, hoogzwanger op het toilet na een slapeloze nacht (de zoveelste). De combinatie van zwangerschap, een zeer complexe man die met een psychologisch proces bezig is en ontzettend veel aandacht vraagt en het slaaptekort:
Ik ben er even helemaal klaar mee. Terwijl ik dit typ is mijn man al een half uur onafgebroken aan het huilen, mijn dochter van 3 huilt nog minder dramatisch dan dit.

En het is niet de eerste keer. Elke keer als hij mij weer probeert te manipuleren (wat overigens 910 niet lukt) barst hij in tranen of in drift uit en ik probeer daar zo min mogelijk aandacht aan te besteden.

En ja, vandaag was ik onredelijk, na herhaaldelijk aangegeven te hebben mij gewoon met rust te laten. De laatste loodjes zijn gewoon even loodzwaar.
Mijn man huilt omdat hij gek zegt te worden van mijn hormonen. Prima. Ik word gek van hem. De hele dag door berichtjes sturen, als ik niet reageer dan gelijk bellen, alles maar dan ook alles wat hij meemaakt willen bespreken of om advies vragen. Ik word er knettergek van.

Ik sta serieus op het punt om een nachtje elders te verblijven, en dit terwijl ik elk moment kan gaan bevallen.

Heeft iemand nog wat advies voor mij?
(7151) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-06-17 17:16:00
Bij welke instantie kan ik terecht voor indoctrinatie van grootouders op mijn kinderen? Ik heb ze al geen 5 jaar gezien. Wat is het verdomde moeilijk om als gescheiden ouder gehoord te worden voor hulp.

Wie mij advies kan geven graag via: laptop-arion@home.nl
(7193) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-11-20 23:25:00
Is iemand die een hoop onzin loopt uit te kramen en eindigt met de zin: 'dat weet jij ook wel' (terwijl die ander dat helemaal niet weet) ook een vorm van manipulatie?
(7638) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-11-24 23:56:00
Ik ga vreemd maar wil daarmee stoppen. Ze dreigt nu alles te gaan zeggen tegen haar man (ze gaat dus zelf ook vreemd) waardoor mijn vrouw/gezin het ook krijgt te horen en ze dreigt met zelfmoord. Ze heeft last van depressiviteit dus ik ben bang dat het geen loze bedreigingen zijn. Voel me nu gevangen in haar web en weet niet hoe ik eruit moet komen.
(7653) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-12-30 15:24:00
Mijn moeder werd geopereerd aan de aortaklep en verblijft in een zorghotel! Ik had aan mijn tantes per mail gevraagd het bezoek te beperken tot 1 1/2 uur per dag omdat moeder nog veel moet rusten! Ze blijven te lang en vertellen soms negatieve zaken! Mijn moeder bevestigde dit aan mij! Mijn ene tante reageerde normaal! De andere begon in de cafetaria te zeggen : welke dokter heeft dat gezegd en waarom mag ik maar 1 1/2 uur blijven! Nu blijf ik nooit meer langer dan 1 1/2 uur! Ik vraag me af waar haar verstand gebleven is! Zulke heisa om niks! Ik bedoel het goed en wil mijn moeder sparen! Toen is ze even weggemop en ben ik ook uiteindelijk weggegaan! Mijn moeder zei plots dat ze van haar zussen hield en ik Dr mail niet had moeten sturen! Dit heeft mij geraakt in de ziel van mijn hart. Ik ben sprakeloos! Waar heb ik dit aan verdiend! Ik ga er een eind aan maken, heb er genoeg van stank voor dank noemen ze dut, ongeloof !
(7737) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-10-19 10:04:00
Nu lees ik dit artikel. En vraag ik me af ben ik nu de manipulator of me vriend. Ik gebruik vaak die zinnen van boven en inderdaad uit de angst om hem kwijt te raken. Maar daar en tegen slaat hij mij. Liegt hij over alles. Scheld hij mij uit voor de meest kwetsende dingen. Dat hij hoopt dat ik k krijg zodat hij van me af is. Komt hij nooit afspraken met mij na.. hij gebruikt dingen uit het verleden tegen mij.. en dan zeg ik inderdaad vaak. Als je van me houdt lieg je niet. Als je van me houdt doe je beter je best etc etc. Wie is hier nou de manipulator? Ben ik dat dan toch? Want zo lees ik het wel?. Ben ik dan degene die dit negatieve gedrag inatant houdt?. Hoop op een antwoord want ben nu wel benieuwd of het echt aan mij ligt dat ik dit verdien?
(8212) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-10-19 20:16:00
Maakt het uit wie wat is? Hij slaat je, vervloekt je de meest erge dingen toe en wat nog meer. Dat is toch geen relatie meer? Wat heeft het voor zin naar een reden te zoeken? Dit is niet normaal, niet gezond, destructief en daardoor is het zeer onlogisch om deze relatie in stand te houden. Dit brengt je niets behalve een enorme deuk in je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Wegwezen!
(8214) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-11-07 19:58:00
Hallo, ik ben 4 jaar samen met mijn vriend , we hebben al heel veel woorden gehad maar telkens komt het goed. Ik heb bij mijn ouders mijn hart gelucht en over onze ruzies gepraat . Mijn ouders hebben hem hun gedacht gezegd met als gevolg een hele grote ruzie, mijn dochter heeft hem ook zijn gedacht gezegd. Alles was ontploft , einde relatie. Paar dagen later wou hij ons nog een kans geven mits excuses van ouders en dochter, maar mijn dochter wou niet, hij heeft haar dan een email gestuurd met hoe ze is opgevoed, geen respect heeft tegenover mij , een hele waslijst dus nu is het volledig kapot, hij vind dat ik geen enkel teken naar hem toon dat zij verkeerd is ! Telkens zegd hij zij heeft lij wel verweten , ik ben echt teneinde raad ik zit tussen hem en mijn dochter , zie ze allebei graag , heb een schuldgevoel tegenover hem maar hij blijft erover doordrammen , ik zeg we kunnen toch samen verder mijn dochter leidt haar eigen leven maar voor hem blijft het knagen 😕
(8281) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-11-07 20:19:00
Hoe oud is je dochter?
(8282) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-01-04 12:35:00
JA DAT IS ZEKER JA, een leuk verhaal. Het is helaas een aangeleerd gedrag geworden. Waar de kans van slagen op bijna 99% zit. Tip voor de slachtoffers die ontploffen. Er bestaat een Magische gezegde..... op verschillende manieren te brengen.

maar granaten doden geen mensen, de gene die de pin er uit trekt. Dat is de gene die beslist!!!

Dus als gevoel als explosief wordt gebruikt, ben je geen tikkende tijdbom? Maar een afstandbestuurbare. maar ben benieuwd wie debediening beheert. als ik het voel tikken ben ik weg.

en wat mij helemaal kwaad maakt, en dan ook nog met de kinderen er bij! bah bah
(8573) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-01-29 15:48:00
De genoemde termen gebruik ik ook.
Maar ik voel me geen emotionele manipulator. Mijn vriend, waar ik vaak deze dingen tegen zeg, heeft namelijk eerst een jaar of 10 mij van alles beloofd te doen als hij van alles eerst heeft afgehandeld. Zoals schulden van zijn vorige relatie aflossen om die als alles is afgelost (gedeeltelijk) te verhalen op zijn ex. Zijn huur opzeggen om samen met mij in een woning te gaan, nadat zijn kinderen (boven de 30) die nu in zijn flat zitten weer een eigen woning hebben.
Kortom, hij leeft al 10 jaar in mijn huis, waar ik overal voor zorg, en hij heeft alleen nog gezorgd voor zijn ex, kinderen, ouders enz. maar niet voor mij. Nu is de tijd aangekomen om zijn beloften in te lossen, maar hij maakt er geen enkele aanstalten en dan voel ik me gemanipuleerd en gebruikt. Zelfs al gebruik ik de zinnen en bewoordingen die in de rubriek worden aangehaald, ik zie ze als een soort verdediging nadat ik blijkbaar jarenlang ben gemanipuleerd.
(8656) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-08-06 21:40:00
Inpakken en wegwezen.Het wordt tijd dat je voor je zelf kiest
(9116) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-12-11 23:48:00
Oh, wat fijn dit artikel. Kwam op het beste moment op mijn pad. Ik ben ook een slachtoffer van emotionele chantage; helaas wordt deze tactiek door te veel mensen gebruikt. Ik was al een tijdje al bewust van deze dinamiek in mijn laatste 2 relaties en tijdens mijn scheiding heb ik mij hier weerbaar voor gemaakt, toch ervaar ik met mijn nieuwe partner dezelfde. Na 5,5 jaar relatie komt de aap uit de mouw en door angst dat hij mij verliest (hij voelt steeds dat ik mijn eigen keuzes blijft volgen) toont hij een steeds aandringend en bepalend (bijna tirannus-)- gedrag tegen mij. Ik voel me steeds benauwder in deze relatie. Hij vindt dat als ik niet doe wat hij wil dan kies ik voor mijzelf dus ben egostisch. Precies hoe u het beschreef. Ik heb door uw schrijven een bevestiging gekregen dat ik juist handel en blijf ik dus mijn eigen keuzes maken.
(9242) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-03-19 21:54:00
Mooie tekst, sterk standpunt. Maar toch iets te uitgesproken en zwart/wit geformuleerd. Het lijkt alsof argumenteren quasi per definitie gelijk staat met manipuleren. Soms zijn zaken wat ze zijn en mogen of moeten die benoemd worden, zonder dat daar n of andere strategie achter schuilt. Met deze tekst bestaat het gevaar dat dit ook dit als manipulatie bestempeld wordt. Het is nochtans genuanceerder als dat. Doelbewust een zwakke plek uitkiezen en daarop duwen is manipulatie. Zaken benoemen niet per s...
(9314) Reactie van een bezoeker van de site!

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.


Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 06-11-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).