Verschil man vrouw volgens Allan en Barbara Pease.

Ruime tijd nadat ik de boeken van John Gray gelezen had vond ik het boek van Allan en Barbara Pease met de pakkende titel "Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen". In dit boek verklaren Allan en Barbara Pease ook de gangbare verschillen tussen man en vrouw maar dan met iets meer humor en iets minder belerend dan John Gray. Ze gebruiken duidelijk praktische voorbeelden en de boeken zijn makkelijk leesbaar. Op deze pagina wil ik de boeken en de auteurs aan u voorstellen en u uitnodigen deze boeken ook eens te lezen. Vriendelijke groet, Hein Pragt.

Op de inhoud van deze pagina rust copyright © Hein Pragt.

Over Allan en Barbara Pease.

Barbara & Allan Pease zijn zeer succesvolle auteurs van boeken over lichaamstaal, relaties en verschillen tussen mannen en vrouwen. Ze hebben 18 bestsellers geschreven en geven seminars en ze verschijnen regelmatig in de media over de hele wereld. Allan Pease is geboren in 1962 in Australie en hij is een is een expert op het gebied van lichaamstaal en relaties en zijn meest bekende boek is "Body Language" waarvan meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht zijn. Hij geeft wereldwijd seminars en lezingen over menselijke communicatie. Barbara Pease is geboren in 1950 en is CEO van Pease International, dat video's, trainingen en seminars produceert voor bedrijven en overheden over de hele wereld. Daarnaast is ze ook co-auteur van de bekende mannen en vrouwen boeken die ze samen met haar man schrijft.
Hun website peaseinternational.com

Boeken van Allan en Barbara Pease

boekboek bestellenWaarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen In dit boek verklaren Allan en Barbara Pease de soms schijnbaar onoverbrugbare verschillen tussen man en vrouw. Veel nuchtere feiten en wetenschappelijke gegevens worden, aan de hand van voorbeelden en met pakkende titels en slogans op een humoristische manier gepresenteerd. Daarbij gaat het om voor velen herkenbare situaties, zoals liegen, aandacht vragen, zeuren, huilen, dingen eindeloos uitpraten, het uiterlijk, familierelaties en veelvoorkomende misverstanden. Een is een gemakkelijk leesbaar boek vol herkenbare situaties en ervaringen voor een breed lezerspubliek.

boekboek bestellenAlles wat vrouwen willen weten over mannen en mannen niet over vrouwen Dit is een geweldig boek wat duidelijkheid verschaft over de (oer) biologische drijfveren van vrouwen en mannen die tot op vandaag in hun relaties doorspelen. In Alles wat vrouwen over mannen willen weten en mannen niet over vrouwen bundelen zij al hun kennis en ervaring over de seksen in een grappig, compact, leerzaam en informatief boek. Het is een soort van handleiding voor iedereen die zich wel eens afvraagt waarom het andere geslacht zo anders is, of dit nu is op het werk, in de supermarkt, in vriendschap of thuis tussen de lakens is. Het boek is totaal geen psychologische sessie het is daarentegen duidelijk, luchtig en humorvol geschreven. Wanneer meer mannen en vrouwen dit zouden lezen zou het er in relaties een stuk harmonieuzer aan toe gaan.

boekboek bestellenWaarom mannen maar één ding tegelijk kunnen en vrouwen aan een stuk door praten Ook in dit boek beschrijven Allan en Barbara Pease aan de hand van grappige voorbeelden en op luchtige wijze duidelijk waaróm de beide seksen zo anders zijn. In de oertijd verzamelden en verzorgden de vrouwen, terwijl de mannen jaagden en beschermden en dit evolutionair biologisch gegeven zorgt er nog steeds voor dat ze de wereld niet op dezelfde manier waarnemen. Ook gaan de auteurs in op onder meer het functioneren van de linker- en rechterhersenhelft, praten en luisteren, gedrag en gevoelens, en seksualiteit. Het is een leuk grappig en leerzaam boek is een aanrader voor zowel mannen als vrouwen.

boekboek bestellenWaarom vrouwen liefde nodig hebben Ook in dit boek beschrijven Allan en Barbara Pease op luchtige wijze duidelijk nog een ander aspect waaróm de beide seksen zo anders zijn. Onze primaire driften en prioriteiten verschillen zo enorm, dat we bijna kunnen stellen dat mannen en vrouwen wat seks betreft niet goed bij elkaar passen. Als het op liefde en seks aankomt, zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen pas goed merkbaar. Mensen proberen alles te bepalen en naar hun hand te zetten, maar de liefde blijft iets ongrijpbaars. Een zeer nuttig boek voor zowel mannen als vrouwen die zich willen verdiepen in de verschillen tussen mannen en vrouwen in een liefdesrelatie.

boekboek bestellenWaarom mannen altijd alles uitstellen en vrouwen alles zo goed voor elkaar hebben Ook dit is een goed boek al is de titel iets minder goed gekozen. Het centrale thema in dit boek is de betekenis van Kerstmis in het leven van mannen en vrouwen. Kerstmis is voor vrouwen de stressperiode bij uitstek en voor mannen regelmatig een periode van grote leegte, van gedwongen nietsdoen, van onderbreken van het werkritme. Op een humoristische manier belichten de auteurs veel aspecten rondom Kerstmis. Met dit boek voorkomt men de gebruikelijke valkuilen en beleef men een harmonieuze decembermaand.

boekboek bestellenWaarom mannen en vrouwen met hun lichaam zeggen wat ze eigenlijk niet willen vertellenDoor lichaamstaal straal je vaak onbewust iets anders uit dan je zelf denkt. Allan en Barabara Pease laten zien hoe dat komt, aan de hand van recente psychologische, biologische en sociale inzichten. Voorbeelden zoals waarom staan mannen in de 'kapotte-rits'-houding? Waarom moet je nooit je armen over elkaar slaan? Waarom laat een vrouw als ze flirt haar kin op haar handen rusten? Waarom stappen we liever niet in een volle lift? Hoe komt het dat voeten de waarheid vertellen? Met veel humor vertellen ze over de duimvertoon, de tunnelvisie van mannen, het miniroksyndroom, pluisjesplukken, de cowboypose en territoriumdrift bij automobilisten. Dit boek vol herkenbare voorbeelden maakt je bewust van je lichaamstaal, wat handig is in situaties op het werk, met vrienden en liefde.

Andere man versus Vrouw pagina's

Last update: 22-01-2020

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).