Verschil man vrouw volgens Allan en Barbara Pease

Allan en Barbara Pease Ruime tijd nadat ik de boeken van John Gray gelezen had vond ik het boek van Allan en Barbara Pease met de pakkende titel "Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen". In dit boek verklaren Allan en Barbara Pease ook de gangbare verschillen tussen man en vrouw maar dan met iets meer humor en iets minder belerend dan John Gray. Ze gebruiken duidelijk praktische voorbeelden en de boeken zijn makkelijk leesbaar. Op deze pagina wil ik de boeken en de auteurs aan u voorstellen en u uitnodigen deze boeken ook eens te lezen. Barbara & Allan Pease zijn zeer succesvolle auteurs van boeken over lichaamstaal, relaties en verschillen tussen mannen en vrouwen. Ze hebben 18 bestsellers geschreven en geven seminars en ze verschijnen regelmatig in de media over de hele wereld. Allan Pease is geboren in 1962 in Australie en hij is een is een expert op het gebied van lichaamstaal en relaties en zijn meest bekende boek is "Body Language" waarvan meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht zijn. Hij geeft wereldwijd seminars en lezingen over menselijke communicatie. Barbara Pease is geboren in 1950 en is CEO van Pease International, dat video's, trainingen en seminars produceert voor bedrijven en overheden over de hele wereld. Daarnaast is ze ook co-auteur van de bekende mannen en vrouwen boeken die ze samen met haar man schrijft. (Hun website peaseinternational.com)

In hun boeken verklaren Allan en Barbara Pease de soms schijnbaar onoverbrugbare verschillen tussen man en vrouw. Veel nuchtere feiten en wetenschappelijke gegevens worden, aan de hand van voorbeelden en met pakkende titels en slogans op een humoristische manier gepresenteerd. Daarbij gaat het om voor velen herkenbare situaties, zoals liegen, aandacht vragen, zeuren, huilen, dingen eindeloos uitpraten, het uiterlijk, familierelaties en veelvoorkomende misverstanden. Vaak gaan ze ook uit van de (oer) biologische drijfveren van vrouwen en mannen die tot op vandaag in hun relaties doorspelen. De boeken zijn vaak een soort van handleiding voor iedereen die zich wel eens afvraagt waarom het andere geslacht zo anders is, of dit nu is op het werk, in de supermarkt, in vriendschap of thuis tussen de lakens is. De boeken zijn totaal geen psychologische sessie het is daarentegen duidelijk, luchtig en humorvol geschreven. Wel gaan ze in op onder meer het functioneren van de linker- en rechterhersenhelft, praten en luisteren, gedrag en gevoelens, en seksualiteit. Ook gaan ze in op lichaamstaal waarmee we vaak iets amders uitzenden dan men zelf denkt. Allan en Barabara Pease laten zien hoe dat komt, aan de hand van recente psychologische, biologische en sociale inzichten. Ik heb veel van hun boeken met een grote glimlach gelezen.


Alles wat vrouwen willen weten over mannen, en mannen niet over vrouwen. Een boek van de bekende schrijvers Allan & Barbara Pease over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Op een prettige, goed leesbare manier geschreven met een vleugje humor. Allan en Barbara Pease schreven meerdere bestsellers over de verschillen tussen mannen en vrouwen, over liefde, relaties en over lichaamstaal. In Alles wat vrouwen over mannen willen weten en mannen niet over vrouwen bundelen zij al hun kennis en ervaring over de seksen in een grappig, compact, leerzaam en informatief boek. Een onmisbare handleiding voor iedereen die weleens te maken heeft met het andere geslacht, of dit nu is op het werk, in de supermarkt of thuis tussen de lakens.
kopen knopWaarom Vrouwen Liefde Nodig Hebben. Onze primaire driften en prioriteiten verschillen zo aanzienlijk, dat we kunnen stellen dat mannen en vrouwen wat seks betreft niet goed bij elkaar passen. Als het op liefde en seks aankomt, zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen pas goed merkbaar. We kunnen alles bepalen en naar onze hand zetten, maar de liefde blijft iets ongrijpbaars... Een boekje vol grappige illustraties, handige feiten, herkenbare anekdotes en nuchtere adviezen over liefde en seks.
kopen knopWaarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen. Mannen kunnen maar één ding tegelijk, vrouwen hebben geen ruimtelijk inzicht. Een van de vele verschillen tussen man en vrouw. De verschillen tussen man en vrouw zijn biologisch en mentaal bepaald. Dit boek toont glashelder aan waarom mannen de stadsplattegrond niet hoeven om te draaien om te kijken of de volgende afslag links of rechts is, en vrouwen wel. Aan de hand van vrolijke voorvallen en wetenschappelijk (hersen)onderzoek, evolutionaire biologie, psychologische analyses en sociale veranderingen bouwen de auteurs hun bewijslast op. Humoristisch, vaak zeer verhelderend en een enkele keer schokkend laten ze hun licht schijnen op het algehele raadsel van het verschil tussen man en vrouw.
kopen knopWaarom Mannen Seks Willen En Vrouwen Liefde Nodig Hebben. Het nieuwe boek van Allan en Barbara Pease, bekend van onder meer 'Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen', is weer heel leuk. In Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde nodig hebben behandelen zij wederom de vaak onoverbrugbare verschillen tussen mannen en vrouwen. Wat willen vrouwen nu echt? Hoe denken mannen over een relatie? Hoe ga je om met vreemdgaan? Hoe zit de biologie van de liefde in elkaar? En waarom is liefde geven zo belangrijk? Een boek om de andere sekse te leren begrijpen en je eigen patronen te herkennen. Met veel voorbeelden en handige tips.“We leggen uit hoe seks, liefde en romantiek ooit begonnen zijn, we onthullen waar volgens de wetenschap liefde in de hersenen gelokaliseerd is, en, misschien wel het belangrijkste, wat je met deze informatie kunt doen.
kopen knopWaarom Mannen Liegen En Vrouwen Altijd Schoenen Kopen. Dit boek van Allan en Barbara Pease gaat over relaties. Relaties tussen mannen en vrouwen onderling, maar ook met familieleden. Allan en Barbara Pease behandelen het thema relaties op de voor hun kenmerkende stijl: helder en duidelijk, herkenbaar en bovenal grappig. Een greep uit de inhoud: Liegen: mannen zouden eenzaam zijn als ze de waarheid zouden vertellen; Zeuren: dingen die mannen doen die vrouwen irriteren en omgekeerd; Affaires: hoe overleef je ze; De andere vrouw: zijn moeder; Uiterlijke verschijning: waarom is het zo belangrijk; Huilen: emotionele chantage; Sks: wat mannen écht willen en wat vrouwen écht willen; Familieleden, kinderen en tieners.
kopen knopWaarom Mannen En Vrouwen Met Hun Lichaam Zeggen Wat Ze Eigenlijk Niet Willen Vertellen. Waarom staan mannen in de 'kapotte-rits'-houding? Waarom moet je nooit je armen over elkaar slaan? Waarom laat een vrouw als ze flirt haar kin op haar handen rusten? Waarom stappen we liever niet in een volle lift? Hoe komt het dat voeten de waarheid vertellen? Door lichaamstaal straal je vaak onbewust iets anders uit dan je zelf denkt. Allan en Barbara Pease laten zien hoe dat komt, aan de hand van recente psychologische, biologische en sociale inzichten. Met veel humor vertellen ze over duimvertoon, de tunnelvisie van mannen, het miniroksyndroom, pluisjes plukken, de cowboypose en territoriumdrift bij automobilisten. Dit boek vol herkenbare voorbeelden maakt je bewust van je lichaamstaal, wat handig is in situaties op het werk, met vrienden en in de liefde.
kopen knop


Last update: 22-08-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).