Liefdesvertdriet

liefdesverdrietLiefdesverdriet of een gebroken hart is de (soms zelfs fysieke) pijn die men voelt bij het verbreken van een relatie of bij een onbereikbare liefde. In het geval van een verbroken relatie of huwelijk spreekt men over scheidingsrouw. Liefdesverdriet is een aandoening met symptomen vergelijkbaar met een ziekte, het kan leiden tot geestelijke en fysieke pijn, vergelijkbaar met een depressie, men spreekt niet voor niets over een gebroken hart. De verschijnselen van liefdesverdriet kunnen zijn: zich lusteloos en nietswaardig voelen, hoofdpijn, moeheid en slapeloosheid en vooral een mateloos verdriet. De duur van liefdesverdriet is niet te voorspellen maar vaak wel afhankelijk van de duur van de relatie. In de volksmond heet het ook wel lullevedu als eufemisme. Sommige mensen zijn echt ziek van liefdesverdriet, het kan een zeer serieus probleem zijn. Deze pagina gaat over het onderwerp liefdesverdriet, vriendelijke groet, Hein Pragt

Op de inhoud van deze pagina rust copyright © Hein Pragt.

Over liefdesverdriet

Liefdesverdriet is vergelijkbaar met afkicken en dat verder op dan u denkt. De oorzaak ligt in de fysieke onthoudingsverschijnselen van een verloren liefde. Het hart is niet datgene dat pijn doet maar de hersenen moeten terug schakelen naar een nieuwe evenwichtige biochemische toestand. Alle stofjes die al die plezierige lichamelijke en geestelijke reacties en gevoelens veroorzaakten, vallen weg en bewerkstellingen nu juist het omgekeerde. Zeker in het begin is dit nog vermengd met de oude emoties van verlangen, behoefte aan fysiek contact en gehechtheid. Deze combinatie maakt liefdesverdriet zo verwarrend en moeilijk voor het verstand om greep op te krijgen.

Wie verlaten is door zijn of haar wederhelft is vaak bezeten met het terugkrijgen van de geliefde. De achterblijver breekt zich het hoofd over wat er fout ging en hoe de vlam weer aangewakkerd kan worden. Soms doen mensen in deze toestand zelf hele rare en zichzelf verlagende dingen, het lijkt er op dat men in deze toestand niet helemaal toerekeningsvatbaar is. Het vreemde is dat naarmate de teleurstellingen toeneemt ook de hartstocht toeneemt. Het meest onzinnige dat u in dit geval kunt zeggen tegen iemand met liefdesverdriet is: 'kom op er is geen handvol maar een landvol'. De persoon met liefdesverdriet is nog geheel in de ban van de verloren liefde en denkt niet aan een nieuwe liefde en zeker niet aan de toekomst. Ik kon vroeger heel boos reageren op deze opmerking en ik heb hem helaas meerdere keren moeten horen.

Liefde en haat liggen dicht bij elkaar

Mensen die liefdesverdriet ervaren wisselen vaak van gevoelens van liefde en haat. Hoe is het mogelijk dat we degene van wie we het meeste houden tegelijkertijd ook intens kunnen haten? Liefde en haat zijn niet elkaars tegenpolen, het tegenovergestelde van liefde is onverschilligheid. Wanneer de liefde gefrustreerd raakt, zetten onze hersenen de passie om in woede en kwaadheid. De vraag is of dit een zinnige functie heeft, waarschijnlijk is het zo dat woede en haat ertoe bijdragen dat men zich sneller los kan maken van de ex geliefde. Bovendien leiden dit soort gevoelens tot strijdvaardigheid wat een hogere overlevingskans tot gevolg heeft. Wanneer men uiteindelijk accepteert dat de liefde voorbij is volgen uiteindelijk wanhoop en daarna berusting. We accepteren het verlies, huilen uit en beginnen opnieuw.

Liefdeverdriet en een tweede kans

Laatst hoorde ik weer eens het diep dramatische verhaal van een meisje wiens wereld totaal instortte omdat de jongen waarmee ze dacht een innige relatie te hebben en waarmee ze zelfs de rest van haar leven mee door wilde brengen, het in haar ogen plotseling uitmaakte. De jongen had daarentegen al wekenlang opgezien tegen het gesprek omdat hij het zo zielig vond voor het meisje. Het meisje was kapot van liefdesverdriet en kon het ook maar niet begrijpen en wilde graag, ondanks dat dit erg onrealistisch was, nog een tweede kans.

Liefdesverdriet kan een diepe en innige verscheurende pijn zijn, het duurt soms even voor het allemaal goed doordringt en meestal had een van beide partners het niet verwacht en ervaart deze het liefdesverdriet als een echt trauma. Maar helaas rest je vaak nog maar een ding en dat is leren om te gaan met het liefdesverdriet en het te verwerken, hoe pijnlijk het ook kan zijn. Het duurt even voor je jezelf kunt realiseren dat leven met iemand die niet meer echt van je houdt ook geen realistische oplossing is. Je doet jezelf dan echt te kort en je trekt dan toch altijd aan het kortste eind, je krijgt toch niet de liefde die je jezelf toewenst. Liefde kun je niet afdwingen. Een tweede kans betekent vaak het heel lang uitsmeren van de pijn en verdriet. En natuurlijk wil je het liefdesverdriet achter je laten maar je hele leven en al je zekerheden staan op de kop. Bedenk dan dat je het waard dat je vroeg of laat een partner ontmoet die net zoveel van jou houd als jij van hem en dat liefdesverdriet tijdelijk is, ook al is het een vreselijke tijd.

Zal het nog weer goedkomen?

Veel mensen die last hebben van liefdesverdriet en verlaten zijn hebben soms de stille hoop dat alles nog weer goed komt. Tegen beter weten in hopen ze dat de ex partner zich nog bedenkt en dat alles weer kan worden zoals het vroeger was. Soms verlagen mensen zichzelf zelfs door alle schuld op zich te nemen en zelf te willen veranderen om de ander maar terug te winnen. De ander is vaak ondertussen al weer aan het doorgaan met het leven en heeft de weg terug al lang afgesloten. Maar kan het nog goed komen?

Het zijn vooral vaak vrouwen die na het verbreken van een relatie hoop blijven koesteren dat het op een of andere manier toch weer goedkomt. Veel vrouwen denken dat na het verbreken van een relatie weer een doorstart mogelijk is, net alsof men even een computer herstart. Maar zo makkelijk is het helaas niet. Veel vrouwen houden toch nog de deur op een kier wanneer een relatie uitgaat, ze koesteren een kleine kans dat het weer goedkomt. Voor de meest mannen werkt het anders, de meeste mannen zetten echt een punt achter de relatie en doen de deur definitief dicht.

Natuurlijk komt het wel eens voor dat een relatie een doorstart maakt maar de vraag is dan hoe stabiel deze relatie is en of oude problemen niet weer de kop opzullen steken. Kijk eens om u heen hoeveel mensen u kent die een doorstart maakten met hun relatie nadat het uit was gegaan en hoeveel van die mensen zijn nu nog steeds gelukkig bij elkaar zijn. Hoop kan een goede eigenschap zijn maar ten aanzien van verbroken relaties doet u er verstandiger aan om uw energie te richten op uzelf en te zorgen dat u snel weer door kunt gaan met uw leven. Vaak moet u eerst realiseren dat u meer waarde bent dat uw ex relatie en dat u uw ex partner niet nodig heeft voor uw eigen geluk. Wanneer u weer aan zichzelf werkt en er weer goed uit wilt zien en aan uw uiterlijk en kleding werkt, doe dit dan voor uzelf en niet om uw partner terug te winnen. Laat uw leven en uw toekomst niet bepalen door het verleden.

Wraakfoto van de ex

Wat kun in ieder geval niet moet doen met uw liefdesverdriet is wraak nemen op uw ex. Een nieuw fenomeen op Internet is de wraaksites die uitnodigen om pikante of sexueel getinte foto's of filmpjes van de ex vriendin of vriend openbaar te maken. Tegenwoordig is het maken van deze foto's en filmpjes heel eenvoudig met de komst van de mobiele telefoon en wat begint als een leuk spannend grapje kan ernstige gevolgend krijgen. Ondanks dat wraak nemen met intieme foto's en filmpjes erg gemeen is, is het juridisch ook zeer omstreden. Kortom, volgens de wet mag het niet, maar in de praktijk merk ik dat hier weinig handhaving is. Sites die aanzetten tot het plaatsen van deze foto's zetten aan tot een misdrijf, maar wanneer deze site gehost worden in een land waar dit niet strafbaar is kan de Nederlandse wetgever niet veel beginnen. Het is dan zaak om de bron van de foto aan te pakken en zo verwijdering af te dwingen.

Uit wraak een topless of naaktfoto van een ex vriendin verspreiden is vrij eenvoudig maar zeer strafbaar. Niet alleen jongens zijn de daders, er zijn ook meiden die jongens voor de webcam uit de kleren proberen te praten met alle gevolgen van dien. Her beste advies dat ik dan ook kan geven is, hoe gewoon het ook mag lijken, hoe spannend het ook kan zijn, maak dit soort foto's en filmpjes niet, het kan altijd eens misbruikt worden. Hoe verliefd u ook bent en hoe u de ander denkt te vertrouwen, de praktijk wijst helaas uit dat weinige mnensen de intieme foto's van de ex partner echt verwijderen en een ander deel deelt deze zelfs uit wraak.

De daders zijn in bijna alle gevallen ex partners of bedrogen ex vrienden of vriendinnen en over het algemeen zijn het mannen. De reden voor het plaatsen van deze foto's is bijna altijd wraak. Dat deze wraak het tegenovergestelde zal veroorzaken hebben de meeste daders niet door. In bijna alle gevallen geeft de dader aan wat voor een klootzak hijzelf is en zal bijna iedereen medeleven of medelijden hebben met het slachtoffer. Ze mag blij zijn dat ze van die vent af is zullen de meeste mensen denken. Welke vrouw zal een relatie willen hebben met een man die zoiets geflikt heeft bij zijn ex-partner. Denk dus heel goed na voordat u besluit tot dit soort wraakacties en doe het niet.

Wraak is een gifbeker die je zelf drinkt in de hoop dat de ander doodgaat. De beste wraak naar een ex vriendin die je bedrogen heeft is uithuilen en doorgaan met je leven en gewoon een gelukkige nieuwe relatie vinden. De meeste bedrogen partners of ex partners die het verlies niet kunnen verkroppen, zijn meestal niet zo rationeel en nadenkend. Vooral als er dan nog sites zijn die aanzetten tot deze vorm van wraak is de misstap snel gemaakt, met alle kwalijke gevolgen van dien.

Tips bij liefdesverdriet

Wat kunt u dan wel doen aan liefdesverdriet, helaas niet zo veel. Meestal zit er niets ander op dan de hele reeks van emoties maar te ervaren en te proberen het zo goed mogelijk te overleven.Het lichaam en onze hersenen hebben nu eenmaal de tijd nodig om zich weer opnieuw aan te passen. Ga niet met jezelf in gevecht door de gevoelens te onderdrukken, laat ze goed gedoseerd komen, praat erover, schrijf erover of schreeuw het uit. Probeer wel afleiding te zoeken door weer leuke dingen met vrienden te gaan doen, probeer positief te denken over uzelf en uw leven, maak goede voornemens, probeer er niet 24 uur per dag mee bezig te zijn, denk na en probeer redenen te vinden waarom het beter is dat de relatie is gestrand en probeer het te accepteren. Maak nieuwe plannen en haal de banden met vrienden weer aan, werk aan uw sociale netwerk. Wanneer uw ex partner u bedrogen heeft kunt u proberen dit te vergeven, niet voor uw ex partner maar voor uzelf. Vergeven hoe moeilijk het ook is, werkt zeer goed voor uw eigen gemoedstoestand. Wraak en haatgevoelens zijn de gifbeker die men zelf drinkt in de hoop dat de ander doodgaat. Uiteindelijk kunt u het verlies accepteren, uithuilen en opnieuw beginnen.

Hier is nog een overzicht van dingen die u kunt doen om het liefdesverdriet te verzachten:

Huil wel maar met mate

Wanneer u last heeft van liefdesverdriet is het heel verleidelijk om uzelf te laten meevoeren op de golven van verdriet. Er is niets mis mee om uzelf af en toe eens helemaal over te geven aan het verdriet en te huilen om het verlies, maar er in blijven hangen is niet goed. Het is beter het verdriet op een actieve manier te verwerken.

Blijf vooral leuke dingen doen

Hoe moeilijk het ook is, als u last heeft van liefdesverdriet, om leuke dingen te doen, het is wel belangrijk om het leven weer op te pakken. U heeft misschien helemaal geen zin in die sportschool of een club of vereniging of om een avond uit te gaan, maar het is wel de beste afleiding. Ook moet u weer leren dat u ook zonder uw ex kunt genieten van het leven.

Praat met mate over uw rotgevoel

Wanneer u vol zit van liefdesverdriet wilt u dit graag delen met de mensen die dicht om u heen staan en wat medeleven en steun ontvangen. Dat is goed maar met mate, ook uw vrienden en kennissen kunnen niet altijd voor u klaarstaan en u loopt het risico dat mensen u gaan mijden waardoor u zich nog eenzamer en ongelukkiger gaat voelen.

Probeer positief te denken

Hoewel het moeilijk is om positief te denken wanneer u last heeft van liefdesverdriet moet u toch proberen positief te denken. Niet over de liefde of de ex, maar vooral over uzelf en uw eigen leven. Probeer uzelf op te peppen en eens te verwennen en zorg ervoor dat u er goed uitziet want dan voelt u zich meteen een stuk beter.

Doe eens gek

Door liefdesverdriet krijgt uw eigenwaarde vaak een behoorlijk knauw, u kunt uw eigenwaarde weer enigszins oppeppen door iets te gaan doen wat u al lang wilde doen maar waar u nooit aan toegekomen bent. Voorbeelden hiervan zijn een verwen arrangement in een beauty farm of sauna of een city trip naar Londen of Parijs.

Probeer het te accepteren

Liefdesverdriet hoort nou eenmaal bij het leven, het best is het dus te accepteren en verwerk het met mate. Iedereen maakt wel eens mee dat een relatie sneuvelt, het is niet het einde van de wereld, probeer er van te leren en vol zelfbezinning naar uw eigen aandeel te kijken.

Een rebound of troostrelaties helpt niet

Hoewel het verleidelijk is wanneer u liefdesverdriet heeft, probeer te vorkomen dat u in de valkuil stapt van een troostrelatie. Wanneer u in een nieuwe relatie stapt terwijl u de oude relatie nog niet verwerkt heeft, vraagt u om problemen. U kunt op deze site meer lezen over zogenaamde rebound relaties.

Lang leve de liefde!

Nuttige boeken m.b.t. liefdesvertdriet

Liefdesverdriet - zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf. Liefdesverdriet, zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf helpt je om de storm van emoties te doorstaan waar je in belandt als je relatie verbroken is. Je bent misschien boos, bang, jaloers, verdrietig - of alles tegelijk. De pijn en ontreddering die liefdesverdriet met zich meebrengt wordt zo vaak onderschat. Dit boek helpt je om met jouw verlies om te gaan en jezelf weer terug te vinden in je nieuwe werkelijkheid: die zonder je geliefde. Dit moment gaat over jou. Petra van der Heiden combineert haar ervaring als psycholoog in de begeleiding van honderden cli´┐Żnten met haar kennis uit de psychologie, de hechtingsleer en het lichaamsgewaarzijn. Je zult al snel merken dat dit proces over meer gaat dan over dit verlies nu. Het verwerken van onze liefdesbeschadigingen brengt ons dichter bij onszelf en doet ons als mens groeien.


Stop liefdesverdriet - hoe loslaten jouw relatie verandert. Ervaar je onrust in je relatie? Kies je de verkeerde partners? Durf jij je niet te binden of durft jouw partner dat niet? Heb je langdurig grote pijn als de relatie uit gaat, ook al neem je zelf het initiatief? Ben je bang alleen te blijven? Vermoed je dat je relatieverslaafd bent? Stop liefdesverdriet gaat over liefde en liefdesverdriet: waarom het in de liefde niet altijd lukt, wat je eigen aandeel daarin is en wat je er zelf aan kunt doen. Met praktijkvoorbeelden, waarbij de auteur niet schuwt over haar eigen ervaring te schrijven, en pakkende citaten van haar klanten. Daarmee biedt het boek naast diepgaande informatie ook herkenning en erkenning. Stop liefdesverdriet is zowel een verbreding als verdieping op het boek Als hij maar gelukkig is van Robin Norwood en is geschreven om apart daarvan gelezen te worden.
Meest recente reacties op deze pagina!

2013-04-24 15:08:00
Ik had 9 maanden een vriend en alles leek in orde te zijn. Maar hoe langer we samen waren, hoe meer hij aandacht van andere meisjes nodig had. Wanneer ik hem hier dan mee confronteerde, vertelde hij mij dat hij zich te min voelde voor mij en daarom bevestiging zocht bij anderen. Ik heb het hem iedere keer weer vergeven tot hij me vertelde dat hij s&ks wou met een ander. Toen zijn we een tijdje uit elkaar geweest maar hebben we toch weer de weg naar elkaar gevonden. Ik was/ben kei verliefd op hem maar voelde altijd al dat dit niet was wat ik wou. Hij maakte nooit tijd voor me, ik kwam altijd op de tweede plaats, deed soms echt gemeen tegen me. Onlangs (een week geleden) maakte hij het gedaan omdat hij ineens niets meer voelde voor me. Maar diezelfde dag heeft hij nog tegen me gezegd dat hij me graag zag en me miste. Ik was dus echt geshockeerd door wat hij zei. Voelt hij dan helemaal niets meer voor me? zelfs niet een klein beetje? Ik snap het niet. We hebben samen stage dus ik ga hem nog 2 maanden lang elke dag zien. Als ik hem zie, smelt ik gewoon. Wat is er met me aan de hand? Ik weet dat het geen goede match voor me is maar toch ga ik eraan kapot. Ik eet niet meer, ik heb nergens meer zin in, ik huil alleen maar. Wanneer ik dan denk dat het beter met me gaat, dat ik hem aan het vergeten ben, denk ik aan hem en blijf ik gedurende lange tijd aan hem denken en voel ik me echt k*t. Wat moet ik doen om dit te vergeten?
(4128) Reactie van een bezoeker van de site!

2013-05-16 11:20:00
Leuke dingen doen met vriendinnen is ook een mogelijkheid! Dan ben je even met alleen maar leuke dingen doen bezig zonder te bedenken wat nu goed is of niet. Dan vergeet je even alle rompslomp, weet je weer wat je zelf in je eentje helemaal leuk vind (en daar valt dan wellicht een leuke jongen weer op!).
(4133) Reactie van een bezoeker van de site!

2014-02-02 10:51:00
Na 10 jaar huwelijk met mijn eerste ware liefde, is mijn vrouw (?!) verliefd geworden op een jongen welke wij bijstonden met een hulpproject. Na een jaar van relatieproblemen heeft zij mij nu verlaten en is veranderd in een soort koude steen. Ik heb er grote moeite mee dat iemand zo kan omkeren, maar dat doet verliefdheid: het maakt ego´stisch tot en met. Ergens gun ik haar het geluk, maar ze stort mij hiermee in diep ongeluk. Ik ga nu verder met mijn leven, maar worstel wel enorm met gevoelens van verlies, rouw, verraad en nog wat emoties. Heb al veel en vaak gehoord: het leven gaat door, kom op joh, er zijn vrouwen zat e.d. Niet iets waar ik nu wat aan heb. Zo makkelijk gezegd, maar ik ben wel m'n beste maatje kwijt...
(4468) Reactie van een bezoeker van de site!

2014-03-30 13:55:00
Het is inderdaad net afkicken. Mijn partner is klaar met onze relatie na 25 jaar. Altijd maar druk geweest met onze zaak. Dat gaf veel druk op de relatie. Ik vitten en hij star en er niet uitkomen. Je denkt tijd genoeg te hebben, dus niet. Onze gesprekken nu zijn beter dan ooit en we hebben nog steeds een intieme relatie, maar je moet beide het gevoel hebben dat er nog iets uit voort kan komen. Hij wil weer verliefd zijn, maar niet meer op mij. Het gekke is dat ik het ergens wel snap na zoveel jaren, maar mijn god wat doet het pijn. Kon je die persoon maar uit je hele systeem wissen. Onvoorstelbaar dat mijn maatje er straks niet meer dagelijks zal zijn. Want ondanks alles, was hij dat wel.
(4667) Reactie van een bezoeker van de site!

2014-06-08 11:55:00
Wat mij opvalt is dat liefdesverdriet vaak genoemd wordt met betrekking tot mensen die verlaten zijn. Zelf ben ik na een relatie van bijna 30 jaar weggegaan omdat ik helemaal vastliep. Ik worstel al 2 jaar variŰrend van een periode van onvoorstelbaar verdriet (nooit geweten dat een mens zoveel verdriet kon hebben) tot nadenken over wat er nu toch precies fout is gegaan. Mijn partner heeft ook heel veel verdriet en we proberen voorzichtig weer tot elkaar te komen. Tot op heden is mijn hart geblokt terwijl mijn wil er wel is. Mijn verstand zegt maak een eind aan deze slopende periode maar altijd is er dat stemmetje van probeer het is zus of zo. Het verhaal is lang en dit bericht compact. Wil ik ook nog even melden dat de gevoelens van schuld over het verlaten van je partner ook echt lichamelijk en geestelijk slopend zijn. Rest mij nog te vertellen dat ik een schat van een man heb/had en er niets is voorgevallen van ontrouw van beide.
(4898) Reactie van een bezoeker van de site!

2014-06-16 09:47:00
Ik ben kapot van verdriet na zeven jaar mij verlaten zonder reden ik blijf achter me onze dochter die ook mijn pijn voelt en onhandelbaar is het is zo hard iemand verliezen die je oneindig graag ziet
(4933) Reactie van een bezoeker van de site!

2014-06-25 21:53:00
Tja liefdesverdriet.....lang geleden dat ik dat gevoeld had. Na een huwelijk van ruim twintig jaar eindigde mijn huwelijk omdat ik mijn partner verloor. Hij koos ervoor om uit het leven te stappen na een ernstig ongeluk waarbij hij beperkingen opliep. Kapot was ik van verdriet....maar ik moest verder in het leven, ook voor onze dochter. Na een aantal jaar kwam ik een lieve man tegen. De klik was grootst en ik voelde mij weer intens gelukkig. Maar na een jaar was het gedaan met het geven van complimentjes en de aandacht en het samen ervoor gaan. Onderuit gezakt en verzorgd wilde hij worden. Geprobeerd het bespreekbaar te maken, maar hij was geen prater zei hij. Een relatie betekent ervoor een ander zijn, werken aan is mijn mening in voor en tegenspoed. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en de relatie verbroken...en wat doet dat een pijn zeg!!! Nu zes maanden later zijn er nog steeds dagen dat ik er niet doorheen kan komen, huilend op de bank zit. Er is geen weg terug...weet inmiddels dat ik te maken heb gehad met een narcistische persoon en dat het nooit zal opleveren wat ik verwacht in de liefde. Weet wel dat ik trots ben op mijzelf dat ik mezelf en mijn dochter het beste in het leven gun. En hoop dat er nog onvoorwaardelijke liefde bestaat!
(4980) Reactie van een bezoeker van de site!

2014-07-15 18:47:00
Ik "lees" het vaak terugkomen, onvoorwaardelijke onzelfzuchtige liefde. Als je dat kunt geven overwin je jezelf, geef je jezelf het grootste geschenk wat er bestaat, eigenwaarde en zelfrespekt. Het lijkt wel alsof we alleen door leiden echt gelukkig kunnen worden.
(5091) Reactie van een bezoeker van de site!

2014-07-27 23:41:00
ik verliet mijn man naar twaalf jaar huwelijk. terwijl ik al ruim twee jaar met de gedachten rond liep en aan het idee kon "wennen" (natuurlijk wist ik niet of het zo ver zou komen en ik ooit de moed had om het te doen), krijg hij het ijskoud op zijn dak. ik zou zo graag zijn verdriet over willen nemen maar dat kan niet. ik voel me schuldig omdat ik hem alleen liet. voor mij loopt alles verder en hij is zijn maatje kwijt, zijn vrouw en zijn alles. ik heb ook liefdesverdriet, alleen anders. MIJN hart breekt als ik moet horen hoe emotioneel slecht het met hem gaat.
(5129) Reactie van een bezoeker van de site!

2014-11-14 18:57:00
Mijn partner beŰindigde onze relatie van 11 jaar eind augustus. We hadden mondeling een huis gekocht en omdat we nog niets geregeld hadden zouden we kosteloos gaan trouwen. Daarna een klein feestje. Naar keukens kijken, meubeltjes enz... Mijn geluk kon niet op. Hij was mijn grote liefde en ik dacht dat ik dat ook voor hem was. Hij heeft mij al die 11 jaren laten geloven dat dit zo was. Na onze vakantie in KroatiŰ bij zijn zus en via ItaliŰ naar huis terug, zei hij 2 dagen na thuiskomst dat hij niet meer genoeg van me hield om verder te gaan. Door de jaren heen heeft hij regelmatig zijn twijfels gehad zei hij maar nooit uitgesproken naar mij toe. Wel had hij een hele lijst met ergernissen naar mij toe. Ook mijn zoon en dochter van 18 en 20 jaar die bij ons thuis wonen, hebben nooit iets gemerkt!
Ik heb altijd gedacht met hem oud te worden en dacht echt dat dit wederzijds was. Hij heeft dit ook altijd uitgesproken naar mij toe. Ik ben letterlijk ziek geworden van verdriet zowel lichamelijk als psychisch. Dit was echt het laatste op aarde wat ik verwacht had. Ben keihard in mijn depressie terug geworpen waar ik nog herstellende van was en aan het re´ntegreren was op mijn werk. In het ziekenhuis opgenomen wegens ondervoeding en uitdroging en daarna 5 weken intern bij GGZ. Ben nu weer thuis maar nog steeds kapot van verdriet. Volg nu therapie bij GGZ om te leren alleen verder te gaan en mijn relatiebreuk te kunnen verwerken. Ik voel mij nog steeds niet goed en heb nog heel erg veel verdriet. Ik weet dat ik het moet accepteren maar weet gewoon niet hoe. Hoe kom je zoiets te boven en gaat het echt weer goed komen met mij? Ik wil zo graag verder maar denk echt dat dit nooit meer goed komt... Alle tips of steun in de rug is welkom!
(5525) Reactie van een bezoeker van de site!

2014-12-13 01:02:00
Ik ben zelf getrouwd geweest met een Amerikaan. Ik ben blij dat ik van hem af ben. Ik mocht geen coca cola drinken en geen gebak eten. Mijn Sonja bakker dieet was niet goed. Hij dreigde mij dat als ik niet veranderde hij terug zou gaan naar de vs. Ik moest zijn achterlijke kinderen ook accepteren. Als wij naar bed gingen stonden hun op en als wij op stonden gingen hun naar bed. De hele nacht kon ik niet slapen omdat ze spelletjes waren spelen met de volume vol open. Ik kan een heel boek over die man schrijven. Ik heb daar heel veel verdriet van gehad en nog steeds wat iemand iemand anders aan kan doen. Hij sleepte mij ook naar de dokter omdat ik last van mijn hormonen had. Terwijl er niets was. De dokter wilde hem nog niet meer zien. Maar ondertussen kreeg ik ook nog de schuld van dingen die ik helemaal niet gedaan heb. Hij gebruikte drugs maakte een groot vuur achter in de tuin enz.

Kortom liefde kan omslaan in haat. Ik haat deze man wat hij mij allemaal heeft aangedaan. Hij stapt in het vliegtuig laat mij achter met een beschadigde auto en alle andere shit. Ik heb ook geen behoefte meer om deze zieke persoon tegen te komen ooit in mijn leven. Maar goed dat hij ook niet zo maar kan komen. Ik heb hier heel veel verdriet van wat hij mij heeft aangedaan. Maar ben blij dat ik van hem af ben
(5676) Reactie van een bezoeker van de site!

2016-10-24 21:15:00
Eindelijk een volwassen boek over liefdesverdriet. Met Liefdesverdriet - zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf - helpt psycholoog en relatietherapeut Petra van der Heiden iedereen met een gebroken hart. http://www.hulpbijliefdesverdriet.nl
(7553) Reactie van een bezoeker van de site!


Andere forum vragen over: Liefde  : Liefdesverdriet

Vraag of reactieReactiesDatum en tijd
• Mijn ex heeft het gedaan gemaakt,door overlijden van haar papa?(0 )2018-07-17 16:45:00
• verdriet nog steeds(1 )2016-01-30 11:21:00
• Reacties op de pagina: Liefdesverdriet(12 )2013-04-24 15:08:00
• voor relatie vechten(1 )2012-05-07 09:39:00
• komt het terug goed met mijn ex?(1 )2012-03-12 11:40:00
• Negatieve gevoelens hebben(4 )2012-02-29 01:35:00
• verdriet om beslissing pubergedrag dochter(3 )2012-01-05 15:32:00
• Waarom voel ik me super verdrietig als de liefde niet wederzijds is?(4 )2011-09-29 09:48:00
• Wil hem niet terug maar waarom zo vreselijk veel pijn?(1 )2011-06-29 11:33:00
• hoe kan ik een vriendin helpen met haar liefdesverdriet(2 )2011-06-27 10:25:00
• brief schrijven(1 )2011-03-30 02:08:00
• Hoe lang duurt liefdesverdriet?(7 )2010-10-11 17:50:00
• hoe mijn 20 jarige dochter steunen in haar liefdesverdriet(2 )2010-07-26 14:04:00
• Liefdesverdriet(1 )2009-10-05 13:53:00
• Ik heb het gevoel dat mijn vriend mij niet respecteerd(1 )2009-10-01 23:31:00
• ik wil hem niet terug maar ben toch verdrietig over zijn nieuwe vriendin(4 )2009-06-12 15:15:00
• Waarom voel ik veel verdriet en pijn doordat ik geen liefde meer voor hem voel?(3 )2009-03-19 15:14:00
• Waarom wil iemand de liefde verbreken?(1 )2008-04-29 18:58:00
• Wat kan ik doen om liefdesverdriet kwijt te raken?(17 )2008-01-30 15:41:00
Last update: 04-05-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).