De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Liefdesvertdriet

liefdesverdrietLiefdesverdriet of een gebroken hart is de (soms zelfs fysieke) pijn die men voelt bij het verbreken van een relatie of bij een onbereikbare liefde. In het geval van een verbroken relatie of huwelijk spreekt men over scheidingsrouw. Liefdesverdriet is een aandoening met symptomen vergelijkbaar met een ziekte, het kan leiden tot geestelijke en fysieke pijn, vergelijkbaar met een depressie, men spreekt niet voor niets over een gebroken hart. De verschijnselen van liefdesverdriet kunnen zijn: zich lusteloos en nietswaardig voelen, hoofdpijn, moeheid en slapeloosheid en vooral een mateloos verdriet. De duur van liefdesverdriet is niet te voorspellen maar vaak wel afhankelijk van de duur van de relatie. In de volksmond heet het ook wel lullevedu als eufemisme. Sommige mensen zijn echt ziek van liefdesverdriet, het kan een zeer serieus probleem zijn. Deze pagina gaat over het onderwerp liefdesverdriet, vriendelijke groet, Hein Pragt

Op de inhoud van deze pagina rust copyright © Hein Pragt.

Over liefdesverdriet

Liefdesverdriet is vergelijkbaar met afkicken en dat verder op dan u denkt. De oorzaak ligt in de fysieke onthoudingsverschijnselen van een verloren liefde. Het hart is niet datgene dat pijn doet maar de hersenen moeten terug schakelen naar een nieuwe evenwichtige biochemische toestand. Alle stofjes die al die plezierige lichamelijke en geestelijke reacties en gevoelens veroorzaakten, vallen weg en bewerkstellingen nu juist het omgekeerde. Zeker in het begin is dit nog vermengd met de oude emoties van verlangen, behoefte aan fysiek contact en gehechtheid. Deze combinatie maakt liefdesverdriet zo verwarrend en moeilijk voor het verstand om greep op te krijgen.

Wie verlaten is door zijn of haar wederhelft is vaak bezeten met het terugkrijgen van de geliefde. De achterblijver breekt zich het hoofd over wat er fout ging en hoe de vlam weer aangewakkerd kan worden. Soms doen mensen in deze toestand zelf hele rare en zichzelf verlagende dingen, het lijkt er op dat men in deze toestand niet helemaal toerekeningsvatbaar is. Het vreemde is dat naarmate de teleurstellingen toeneemt ook de hartstocht toeneemt. Het meest onzinnige dat u in dit geval kunt zeggen tegen iemand met liefdesverdriet is: 'kom op er is geen handvol maar een landvol'. De persoon met liefdesverdriet is nog geheel in de ban van de verloren liefde en denkt niet aan een nieuwe liefde en zeker niet aan de toekomst. Ik kon vroeger heel boos reageren op deze opmerking en ik heb hem helaas meerdere keren moeten horen.

Liefde en haat liggen dicht bij elkaar

Mensen die liefdesverdriet ervaren wisselen vaak van gevoelens van liefde en haat. Hoe is het mogelijk dat we degene van wie we het meeste houden tegelijkertijd ook intens kunnen haten? Liefde en haat zijn niet elkaars tegenpolen, het tegenovergestelde van liefde is onverschilligheid. Wanneer de liefde gefrustreerd raakt, zetten onze hersenen de passie om in woede en kwaadheid. De vraag is of dit een zinnige functie heeft, waarschijnlijk is het zo dat woede en haat ertoe bijdragen dat men zich sneller los kan maken van de ex geliefde. Bovendien leiden dit soort gevoelens tot strijdvaardigheid wat een hogere overlevingskans tot gevolg heeft. Wanneer men uiteindelijk accepteert dat de liefde voorbij is volgen uiteindelijk wanhoop en daarna berusting. We accepteren het verlies, huilen uit en beginnen opnieuw.

Liefdeverdriet en een tweede kans

Laatst hoorde ik weer eens het diep dramatische verhaal van een meisje wiens wereld totaal instortte omdat de jongen waarmee ze dacht een innige relatie te hebben en waarmee ze zelfs de rest van haar leven mee door wilde brengen, het in haar ogen plotseling uitmaakte. De jongen had daarentegen al wekenlang opgezien tegen het gesprek omdat hij het zo zielig vond voor het meisje. Het meisje was kapot van liefdesverdriet en kon het ook maar niet begrijpen en wilde graag, ondanks dat dit erg onrealistisch was, nog een tweede kans.

Liefdesverdriet kan een diepe en innige verscheurende pijn zijn, het duurt soms even voor het allemaal goed doordringt en meestal had een van beide partners het niet verwacht en ervaart deze het liefdesverdriet als een echt trauma. Maar helaas rest je vaak nog maar een ding en dat is leren om te gaan met het liefdesverdriet en het te verwerken, hoe pijnlijk het ook kan zijn. Het duurt even voor je jezelf kunt realiseren dat leven met iemand die niet meer echt van je houdt ook geen realistische oplossing is. Je doet jezelf dan echt te kort en je trekt dan toch altijd aan het kortste eind, je krijgt toch niet de liefde die je jezelf toewenst. Liefde kun je niet afdwingen. Een tweede kans betekent vaak het heel lang uitsmeren van de pijn en verdriet. En natuurlijk wil je het liefdesverdriet achter je laten maar je hele leven en al je zekerheden staan op de kop. Bedenk dan dat je het waard dat je vroeg of laat een partner ontmoet die net zoveel van jou houd als jij van hem en dat liefdesverdriet tijdelijk is, ook al is het een vreselijke tijd.

Zal het nog weer goedkomen?

Veel mensen die last hebben van liefdesverdriet en verlaten zijn hebben soms de stille hoop dat alles nog weer goed komt. Tegen beter weten in hopen ze dat de ex partner zich nog bedenkt en dat alles weer kan worden zoals het vroeger was. Soms verlagen mensen zichzelf zelfs door alle schuld op zich te nemen en zelf te willen veranderen om de ander maar terug te winnen. De ander is vaak ondertussen al weer aan het doorgaan met het leven en heeft de weg terug al lang afgesloten. Maar kan het nog goed komen?

Het zijn vooral vaak vrouwen die na het verbreken van een relatie hoop blijven koesteren dat het op een of andere manier toch weer goedkomt. Veel vrouwen denken dat na het verbreken van een relatie weer een doorstart mogelijk is, net alsof men even een computer herstart. Maar zo makkelijk is het helaas niet. Veel vrouwen houden toch nog de deur op een kier wanneer een relatie uitgaat, ze koesteren een kleine kans dat het weer goedkomt. Voor de meest mannen werkt het anders, de meeste mannen zetten echt een punt achter de relatie en doen de deur definitief dicht.

Natuurlijk komt het wel eens voor dat een relatie een doorstart maakt maar de vraag is dan hoe stabiel deze relatie is en of oude problemen niet weer de kop opzullen steken. Kijk eens om u heen hoeveel mensen u kent die een doorstart maakten met hun relatie nadat het uit was gegaan en hoeveel van die mensen zijn nu nog steeds gelukkig bij elkaar zijn. Hoop kan een goede eigenschap zijn maar ten aanzien van verbroken relaties doet u er verstandiger aan om uw energie te richten op uzelf en te zorgen dat u snel weer door kunt gaan met uw leven. Vaak moet u eerst realiseren dat u meer waarde bent dat uw ex relatie en dat u uw ex partner niet nodig heeft voor uw eigen geluk. Wanneer u weer aan zichzelf werkt en er weer goed uit wilt zien en aan uw uiterlijk en kleding werkt, doe dit dan voor uzelf en niet om uw partner terug te winnen. Laat uw leven en uw toekomst niet bepalen door het verleden.

Wraakfoto van de ex

Wat kun in ieder geval niet moet doen met uw liefdesverdriet is wraak nemen op uw ex. Een nieuw fenomeen op Internet is de wraaksites die uitnodigen om pikante of sexueel getinte foto's of filmpjes van de ex vriendin of vriend openbaar te maken. Tegenwoordig is het maken van deze foto's en filmpjes heel eenvoudig met de komst van de mobiele telefoon en wat begint als een leuk spannend grapje kan ernstige gevolgend krijgen. Ondanks dat wraak nemen met intieme foto's en filmpjes erg gemeen is, is het juridisch ook zeer omstreden. Kortom, volgens de wet mag het niet, maar in de praktijk merk ik dat hier weinig handhaving is. Sites die aanzetten tot het plaatsen van deze foto's zetten aan tot een misdrijf, maar wanneer deze site gehost worden in een land waar dit niet strafbaar is kan de Nederlandse wetgever niet veel beginnen. Het is dan zaak om de bron van de foto aan te pakken en zo verwijdering af te dwingen.

Uit wraak een topless of naaktfoto van een ex vriendin verspreiden is vrij eenvoudig maar zeer strafbaar. Niet alleen jongens zijn de daders, er zijn ook meiden die jongens voor de webcam uit de kleren proberen te praten met alle gevolgen van dien. Her beste advies dat ik dan ook kan geven is, hoe gewoon het ook mag lijken, hoe spannend het ook kan zijn, maak dit soort foto's en filmpjes niet, het kan altijd eens misbruikt worden. Hoe verliefd u ook bent en hoe u de ander denkt te vertrouwen, de praktijk wijst helaas uit dat weinige mnensen de intieme foto's van de ex partner echt verwijderen en een ander deel deelt deze zelfs uit wraak.

De daders zijn in bijna alle gevallen ex partners of bedrogen ex vrienden of vriendinnen en over het algemeen zijn het mannen. De reden voor het plaatsen van deze foto's is bijna altijd wraak. Dat deze wraak het tegenovergestelde zal veroorzaken hebben de meeste daders niet door. In bijna alle gevallen geeft de dader aan wat voor een klootzak hijzelf is en zal bijna iedereen medeleven of medelijden hebben met het slachtoffer. Ze mag blij zijn dat ze van die vent af is zullen de meeste mensen denken. Welke vrouw zal een relatie willen hebben met een man die zoiets geflikt heeft bij zijn ex-partner. Denk dus heel goed na voordat u besluit tot dit soort wraakacties en doe het niet.

Wraak is een gifbeker die je zelf drinkt in de hoop dat de ander doodgaat. De beste wraak naar een ex vriendin die je bedrogen heeft is uithuilen en doorgaan met je leven en gewoon een gelukkige nieuwe relatie vinden. De meeste bedrogen partners of ex partners die het verlies niet kunnen verkroppen, zijn meestal niet zo rationeel en nadenkend. Vooral als er dan nog sites zijn die aanzetten tot deze vorm van wraak is de misstap snel gemaakt, met alle kwalijke gevolgen van dien.

Tips bij liefdesverdriet

Wat kunt u dan wel doen aan liefdesverdriet, helaas niet zo veel. Meestal zit er niets ander op dan de hele reeks van emoties maar te ervaren en te proberen het zo goed mogelijk te overleven.Het lichaam en onze hersenen hebben nu eenmaal de tijd nodig om zich weer opnieuw aan te passen. Ga niet met jezelf in gevecht door de gevoelens te onderdrukken, laat ze goed gedoseerd komen, praat erover, schrijf erover of schreeuw het uit. Probeer wel afleiding te zoeken door weer leuke dingen met vrienden te gaan doen, probeer positief te denken over uzelf en uw leven, maak goede voornemens, probeer er niet 24 uur per dag mee bezig te zijn, denk na en probeer redenen te vinden waarom het beter is dat de relatie is gestrand en probeer het te accepteren. Maak nieuwe plannen en haal de banden met vrienden weer aan, werk aan uw sociale netwerk. Wanneer uw ex partner u bedrogen heeft kunt u proberen dit te vergeven, niet voor uw ex partner maar voor uzelf. Vergeven hoe moeilijk het ook is, werkt zeer goed voor uw eigen gemoedstoestand. Wraak en haatgevoelens zijn de gifbeker die men zelf drinkt in de hoop dat de ander doodgaat. Uiteindelijk kunt u het verlies accepteren, uithuilen en opnieuw beginnen.

Hier is nog een overzicht van dingen die u kunt doen om het liefdesverdriet te verzachten:

Huil wel maar met mate

Wanneer u last heeft van liefdesverdriet is het heel verleidelijk om uzelf te laten meevoeren op de golven van verdriet. Er is niets mis mee om uzelf af en toe eens helemaal over te geven aan het verdriet en te huilen om het verlies, maar er in blijven hangen is niet goed. Het is beter het verdriet op een actieve manier te verwerken.

Blijf vooral leuke dingen doen

Hoe moeilijk het ook is, als u last heeft van liefdesverdriet, om leuke dingen te doen, het is wel belangrijk om het leven weer op te pakken. U heeft misschien helemaal geen zin in die sportschool of een club of vereniging of om een avond uit te gaan, maar het is wel de beste afleiding. Ook moet u weer leren dat u ook zonder uw ex kunt genieten van het leven.

Praat met mate over uw rotgevoel

Wanneer u vol zit van liefdesverdriet wilt u dit graag delen met de mensen die dicht om u heen staan en wat medeleven en steun ontvangen. Dat is goed maar met mate, ook uw vrienden en kennissen kunnen niet altijd voor u klaarstaan en u loopt het risico dat mensen u gaan mijden waardoor u zich nog eenzamer en ongelukkiger gaat voelen.

Probeer positief te denken

Hoewel het moeilijk is om positief te denken wanneer u last heeft van liefdesverdriet moet u toch proberen positief te denken. Niet over de liefde of de ex, maar vooral over uzelf en uw eigen leven. Probeer uzelf op te peppen en eens te verwennen en zorg ervoor dat u er goed uitziet want dan voelt u zich meteen een stuk beter.

Doe eens gek

Door liefdesverdriet krijgt uw eigenwaarde vaak een behoorlijk knauw, u kunt uw eigenwaarde weer enigszins oppeppen door iets te gaan doen wat u al lang wilde doen maar waar u nooit aan toegekomen bent. Voorbeelden hiervan zijn een verwen arrangement in een beauty farm of sauna of een city trip naar Londen of Parijs.

Probeer het te accepteren

Liefdesverdriet hoort nou eenmaal bij het leven, het best is het dus te accepteren en verwerk het met mate. Iedereen maakt wel eens mee dat een relatie sneuvelt, het is niet het einde van de wereld, probeer er van te leren en vol zelfbezinning naar uw eigen aandeel te kijken.

Een rebound of troostrelaties helpt niet

Hoewel het verleidelijk is wanneer u liefdesverdriet heeft, probeer te vorkomen dat u in de valkuil stapt van een troostrelatie. Wanneer u in een nieuwe relatie stapt terwijl u de oude relatie nog niet verwerkt heeft, vraagt u om problemen. U kunt op deze site meer lezen over zogenaamde rebound relaties.

Lang leve de liefde!

Nuttige boeken m.b.t. liefdesvertdriet

Liefdesverdriet - zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf. Liefdesverdriet, zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf helpt je om de storm van emoties te doorstaan waar je in belandt als je relatie verbroken is. Je bent misschien boos, bang, jaloers, verdrietig - of alles tegelijk. De pijn en ontreddering die liefdesverdriet met zich meebrengt wordt zo vaak onderschat. Dit boek helpt je om met jouw verlies om te gaan en jezelf weer terug te vinden in je nieuwe werkelijkheid: die zonder je geliefde. Dit moment gaat over jou. Petra van der Heiden combineert haar ervaring als psycholoog in de begeleiding van honderden cli�nten met haar kennis uit de psychologie, de hechtingsleer en het lichaamsgewaarzijn. Je zult al snel merken dat dit proces over meer gaat dan over dit verlies nu. Het verwerken van onze liefdesbeschadigingen brengt ons dichter bij onszelf en doet ons als mens groeien.


Stop liefdesverdriet - hoe loslaten jouw relatie verandert. Ervaar je onrust in je relatie? Kies je de verkeerde partners? Durf jij je niet te binden of durft jouw partner dat niet? Heb je langdurig grote pijn als de relatie uit gaat, ook al neem je zelf het initiatief? Ben je bang alleen te blijven? Vermoed je dat je relatieverslaafd bent? Stop liefdesverdriet gaat over liefde en liefdesverdriet: waarom het in de liefde niet altijd lukt, wat je eigen aandeel daarin is en wat je er zelf aan kunt doen. Met praktijkvoorbeelden, waarbij de auteur niet schuwt over haar eigen ervaring te schrijven, en pakkende citaten van haar klanten. Daarmee biedt het boek naast diepgaande informatie ook herkenning en erkenning. Stop liefdesverdriet is zowel een verbreding als verdieping op het boek Als hij maar gelukkig is van Robin Norwood en is geschreven om apart daarvan gelezen te worden.


Forum vragen over: 25 - Liefde  : Liefdesverdriet

Vraag of reactieReactiesDatum en tijd
• Mijn ex heeft het gedaan gemaakt,door overlijden van haar papa?(0 )2018-07-17 16:45:00
• verdriet nog steeds(1 )2016-01-30 11:21:00
• Reacties op de pagina: Liefdesverdriet(12 )2013-04-24 15:08:00
• voor relatie vechten(1 )2012-05-07 09:39:00
• komt het terug goed met mijn ex?(1 )2012-03-12 11:40:00
• Negatieve gevoelens hebben(4 )2012-02-29 01:35:00
• verdriet om beslissing pubergedrag dochter(3 )2012-01-05 15:32:00
• Waarom voel ik me super verdrietig als de liefde niet wederzijds is?(4 )2011-09-29 09:48:00
• Wil hem niet terug maar waarom zo vreselijk veel pijn?(1 )2011-06-29 11:33:00
• hoe kan ik een vriendin helpen met haar liefdesverdriet(2 )2011-06-27 10:25:00
• brief schrijven(1 )2011-03-30 02:08:00
• Hoe lang duurt liefdesverdriet?(7 )2010-10-11 17:50:00
• hoe mijn 20 jarige dochter steunen in haar liefdesverdriet(2 )2010-07-26 14:04:00
• Liefdesverdriet(1 )2009-10-05 13:53:00
• Ik heb het gevoel dat mijn vriend mij niet respecteerd(1 )2009-10-01 23:31:00
• ik wil hem niet terug maar ben toch verdrietig over zijn nieuwe vriendin(4 )2009-06-12 15:15:00
• Waarom voel ik veel verdriet en pijn doordat ik geen liefde meer voor hem voel?(3 )2009-03-19 15:14:00
• Waarom wil iemand de liefde verbreken?(1 )2008-04-29 18:58:00
• Wat kan ik doen om liefdesverdriet kwijt te raken?(17 )2008-01-30 15:41:00

Laatste 10 reacties!

Wat kan ik doen om liefdesverdriet kwijt te raken?
hoi hoi

IK heb pas hetzelfde meegemaakt na 2 en half jaar samen en een jaar samengewoond te hebben heeft hij het derder kerstdag uitgemaakt ik had alles voor hem opgezegt in brabant mijn werk en flat ect en ben bij hem gaan inwonen in axel zeeuws vlaanderen een gat maar goed ik heb ook erg veel verdriet omdat ik veel om hem geef ik woon niog tijdelijk bij hem todat ik weer ander werk heb in brabant en ga ik tijdelijk bij mijn ouders wonen todat ik ook weer woonruimte heb. Je moet zoveel mogelijk afleiding zoeken ik werk ook nog steeds in terneuzen en ik praat veel met collegas en vrienden familie ect en veel uithuilen dan ga je je beter voelen gelukkig kan ik nog goed met mijn ex praten en ik heb ook terug gekeken met hem naar onze relatie en waar het fout is gegaan ect hij zegt ook niet dat het aan mij ligt maar aan hem maar goed het is idd niet makkeiijk maar blijf positief kruip beetje bij beetje op verwen jezelf een keer lekker naar de kapper schoonheidspecialist en denk bij je eigen hij is mij het niet waard!! inde toekomst vind je echt wel weer iemand anders die jou wel de moeite waard vind voor mij was het ook moeilijk in he begin maar je moet naar je eigen kijken en je leventje en je geluk niet bepalen door zon vent want ik hoor het al te vaak en ik heb ook geleerd dat ik niets meer opgeeft voor een vent dat moet ie maar voor mij over hebben maar goed we hebben het nog even zwaar maar blijf met je vriendinnen leuke dingen doen en ook je werk school is goede afleiding ga lekker een weekje of weekendje weg met je vriendinnen of familie maar verneder je niet tegenover je ex daar heb je alleen jezelf mee je moet denken ik ben het waard hoppaaaaa een nieuw begin een nieuwe start moet je denken is niet altijd makkelijk ik weet het ik heb ook genoeg tegenslagen gehad in mijn leven maar je leert er alleen maar van meid ik wens je in ieder geval heel veel sterkte en kom op meid je bent het waard!!

dikke knuffel sanne
Wat kan ik doen om liefdesverdriet kwijt te raken?
Ik begrijp je. Ik heb dat ook, en weet niet een pasklaar antwoord. Ik heb ook de neiging me terug te trekken om mijn ex niet te hoeven ontmoeten met haar nieuwe vriend, Dat is erg pijnlijk. Maar ik heb wel het gevoel dat je dat toch gewoon moet doen, de confrontatie aangaan en daarna weer, tot het misschien gewoon wordt. Ik besef en weet dat dat heel erg pijn doet en dat je wilt vluchten. Tenminste dat denk ik, maar nu ik dit opschrijf sterkt me dat ik dat ook zo zou moeten doen.
Een jaar geleden is het tussen ons uit geraakt, zij had een ander, en daardoor was een of ander contact om dingen te bespreken niet mogelijk, althans het had weinig zin. Heb daarna nog wel sms contact, ehb nog een een keer met haar gegeten en dan bloeit de oude liefde weer op, wederzijds, maar ze blijft bij haar nieuwe liefde. Onlangs zouden we weer uitgaan eten, ik heb dat afgezegd, omdat het teveel pijn zou doen. Ik heb ook wel een beetje spijt, want nu zie ik haar neit en is de kans bekeken dat ik haar weer kan verleiden. Zo jojo ik op en neer en is het heel moeilijk het verdriet te verwerken. Natuurlijk moet je met vrieden leuke dingen gaan doen, mnaar je komt toch weer alleen thuis en zit je alleen met je gedachten. Ik had vansaag een vrije dag, die is eigenlijk helemaal naar de knoppen omdat ik npog steeds verdrietig ben. Ik ben best een leuke vent, heb best veel sjans, maar kan me niet binden aan een nieuwe vrouw, dat is echt zonde...
Maar goed, heb het ff van me af kunnen schrijven, dat helpt altijd... Ik wens een ieder met ludevedu, veel sterkte want het is vaak erger dan je je omgeving duidelijk kunt maken.
Waarom wil iemand de liefde verbreken?
Liefde kan je niet dwingen helaas. als je vriendin het uit wilt maken dan is ze er al een tijdje mee bezig, dit gaat niet van de een op de andere dag.
maar als jullie voor elkaar bestemd zijn zullen jullie weer bij elkaar komen.
Sterkte ermee
Wat kan ik doen om liefdesverdriet kwijt te raken?
hallo wil even mijn verhaal doen hebben alles in gepakt om met mijn vriend te gaan samen wonen nu heeft zijn ex mij gebeld en gezegt dat ze nog steeds samen zijn (het is zo hij geeft het toe) nu heb ik dan een keuze moeten maken want ik ga niet met 2 vrouwen vechten om een man. Dus heb er een eind aan gemaakt dit doet alles zo pijn je probeert het te snapen en het lukt niet.eerst boos en verdrietig en nu zulke verschillende gevoelens.dit gaat lang duren.heb veel hulp gehad en heb zelf therapie gevolgd omdat ik niet wist hoe ik het moest verwerken.het doet nu nog pijn er zijn herineringen die zullen je blijven volgen en vrienden om je heen.ben maanden thuis gebleven om maar niemand onder ogen te hoeven komen om maar niks meer erover te vertelen want dat doet pijn de pijn zal blijven en het afvragen waarom.
zie om je heen wat je hebt dat heb je aan jezelf te danken word sterk met de dingen om je heenkrijg zelf weer de hoop het kan over gaan maar je moet een hele sterke wil hebben ik wens je succes en geef het de tijd begin niks opnieuw je valt terug vrgr wilma
Wat kan ik doen om liefdesverdriet kwijt te raken?
hoi, ik was zwanger toen ik achter kwam dat mijn ex een ander heeft hij had een relatie van 2 jaar met ander vrouw. maar toch ik wilde ons een nieuw kans geven.uiteindlelijk ben ik weg gegaan met dochterje van 4manden.ik had toen niks geen huis geen geld geen vaste baan je wil niet eens weten hoe zo het zijn met kind zonder niks .wat ik heb mee gemaakt is heeeeel lange verhaal.ik huilde ook veel dag en nacht ik was dood verdrietig maar van verdriet ga je niet dood.maak niet uit wat je mee maak in jou leven de leven gaat door dus ik ging ook door met zoeken naar geluk op dat moment ik woon met mijn kindje ik volg opleiding ik werk voor een goededoel.de vraag waarom hij vreemd ging doet me nog steeds pijn maar ik geloof in mijn zelf.ik geloof dat mensen kan je van buiten pijn doen maar pijn van binnen doe je zelf.ik geloof ook dat ergens een prince op een witte paard op me wacht. dus meisje ik ben 24 ik was 21toen ik weg ging bij mijn ex met een kind als ik kan het kan je ook doe even een mooie kleren aan ga lekkere met jou vrienden koffie drinken.leven gaat door maar hoe je wil leven bepaal je zelf. kusje mariam
Waarom voel ik veel verdriet en pijn doordat ik geen liefde meer voor hem voel?
Mijn vriend heeft een weekje terug zijn relatie met mij verbroken. Ik sta dus aan de 'andere kant'. Mijn vriend heeft het, ondanks dat hij weer verder gaat met een nieuwe vlam, ook erg moeilijk mee. Ik denk dat het te maken heeft met het loslaten van gewoontes, schuldgevoel en het afscheid nemen van een bepaald leven wat je hebt opgebouwd samen. Ook al heb je zelf deze keus gemaakt, dit kan nog steeds pijn doen. Of misschien kom je er wel achter dat je toch nog liefde voor hem voelt? Alleen jij kan daar het antwoord op geven.
Sterkte ermee.
Wat kan ik doen om liefdesverdriet kwijt te raken?
Jeetje wat rot zeg, als je erachter komt dat je vriend een ander heeft terwijl je zwanger bent! Ik heb het vorige week uitgemaakt met mijn vriend, na ruim 2 jaar. Het ging al een tijdje niet goed. Hij doet de hele dag niets, zoekt geen werk, gaat niet meer naar school... Zit maar wat te computeren en te niksen. Ik heb hem vaak geprobeerd te helpen om zijn leven een ebetje op te bouwen, maar hij werkte niet mee. Er spelen nog wel meer dingen mee, bijvoorbeeld dat hij soms heel naar met me om kan gaan (en het andere moment weer heel leif is). Het is heel erg moeilijk, omdat we allebei nog heel veel van elkaar houden. Ik heb heel vaak de neiging om naar hem toe te gaan en in zijn armen te liggen. Hij heeft me gevraagd om hem nog een kans te geven maar het is bij mij helemaal op. Hij moet zichzelf eerst bewijzen voordat ik hem weer iets kan geven. Ik heb veel verdriet, maar stiekem ook nog een beetje hoop dat hij aan zichzelf werkt. Maar tot nu toe heeft hij er nog geen verandering in gebracht. het doet me pijn om te zien dat hij me liever kwijt is dan dat hij een beetje moeite doet. Ik zie wel hoe het loopt. het is denk ik beter om hem een tijdje met rust te laten maar dat vind ik erg moeilijk. Ik denk er de hele dag aan. En hij zit gewoon de hele dag te computeren dus denkt niet eens aan mij.
ik wil hem niet terug maar ben toch verdrietig over zijn nieuwe vriendin
Ik zit net weer even in een siepmoment. Ik heb precies hetzelfde meegemaakt als jij. Samen waren we het eens dat wij niet voor een relatie waren geschapen met elkaar, wel goed als vrienden. Een paar maanden nadat het uit was hoorde ik dat hij alweer een nieuwe vriendin had. Toen begon mijn gesnotter pas. Echt ontzettend verdrietig, terwijl ik hem en haar heus hun geluk gun. Maar het voelt alsof ik er uiteindelijk niet zoveel toe heb gedaan bij hem. Hij was me blijkbaar wel heel snel weer vergeten. Hop! Volgende. En maar roepen dat zij het wel is en hoe gelukkig zij hem wel niet maakt. Heb ik blijkbaar een jaar lang voor niets mijn best gedaan. Poepoe, ik heb het er erg zwaar mee. Ik put soms kracht uit gewoon lekker janken als het moet en dan maar denken aan leuke dingen die ik nog ga doen. Lekker hard meezingen met muziek op mijn iPod, terwijl ik de longen al uit mijn lijf fiets. En bedenken dat ik de allerleukste dingen ook zonder hem heb gedaan. Ik weet uit ervaring dat ik over liefdesverdriet heenkom, dus over hem heenkomen moet ook lukken. Het duurt alleen zo lang.... Sterkte in ieder geval. Gaat uiteindelijk goedkomen met ons! ;o)
Wat kan ik doen om liefdesverdriet kwijt te raken?
Dat hij de hele dag zit te computeren wil niet zeggen dat hij niet aan je denkt misschien is dat wel zijn manier van afleiding zoeken, zie het anders zo, hij zou het waarschijnlijk fijner vinden om weer bij jou te zijn anders vroeg hij ook niet om een 2de kans.
Wat kan ik doen om liefdesverdriet kwijt te raken?
na het lezen van deze verhalen wil ik mn verhaal hier ook doen..
na 9 maanden ben ik geestelijk en lichamelijk op..ik heb 9 maanden geleden een jongen leren kennen, en was direct verliefd, hij ook...het was de eerste maanden..een verliefd gevoel hij aanbad me. belde me de hele dag, smsen noem het maar op..maar ik merkte al snel, ik kon niet naar zn huis komen, hij kwam altijd bij mij. lang verhaal kort..hij leid een dubbelleven..nu na 9 maanden kom ik erachter dat hij een woning heeft met zoals hij zegt zn ex..hij heeft nog wat dingen af te handelen..ik kon hem eigelijk ook nooit savonds laat bereiken, hij sliep bijna niet bij me..en zn tel..die ging regelmatig af maar hij nam niet altijd op.
toen ik vorige keer om 12 uur snachts voor zn deur stond, en hun beide namen op het bordje zag staan knapte er iets in me. ik sloopte uit frustratie zijn ruitewissers..de bel stond uit dus ik kon niet anders als weer weggaan hij nam zn tel ook niet aan.
ik kom vanaf dat ik hem ken al bij zijn moeder thuis, er zijn kinderen in het spel. ik voel me zo bedrogen. en hij blijft volhoudnen dat ik de enige ben, dat hij niks meer met haar heeft. ik voel me klein, vernederend en zo in de maling genomen. zn familie ken ik, vrienden van hem kennen me. ze hebben ons vaak samen gezien. ik snap het niet..waarom doet iemand dit?
hij houdt vol dat ie van mij houdt, en dat we snel samen zullen zijn maar ik ben op..heb lichamelijke klachten nu, mijn werk lijd eronder..
we hebben alleen nog maar ruzie over de telefoon..
zijn er meer meiden die dit meemaken?
en waarom heb ik toch de drang om na een paar dagen een sms te sturen? het frusteert me dat ik ook zelf hem niet kan of wil loslaten.
schaam me voor mijn gedrag, en dat ik niet kan denken van. voor jou tien anderen..na 9 maanden is er een gevoel onstaan, maar nu ben ik zo boos en verdrietig..
Last update: 04-08-2020


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).