Over foute mannen en foute vrouwen.

foute mannen en foute vrouwenEr is al veel geschreven over foute mannen en foute vrouwen. Wanneer je bewust alleenstaande bent of door een echtscheiding weer in de relatie markt terecht komt kun je weer ervaren dat het in relatie land niet altijd zo mooi, gelukkig en vredig is als je gehoopt of verwacht had. Nieuwe relaties kunnen heel spannend zijn maar er zit een zeker risico aan dat u een foute man of foute vrouw treft. Ook blijkt het zo te zijn dat sommige mensen telkens weer in een relatie met een foute man of vrouw terechtkomen, blijkbaar zoekt men dan toch bewust op dit type persoon. Wanneer u beiden verliefd bent dan valt het eerst nog niet zo op maar vaak komt u er na een tijdje achter en dan kunt u wel al eens verder gegaan zijn in een relatie dan u lief is. Ook zijn er veel mensen die (traumatische) ervaringen uit vorige relaties of ervaringen uit hun jeugd niet verwerkt hebben en dit maar telkens weer meeslepen in telkens weer een nieuwe relatie die alsmaar blijven mislukken en daarbij een spoor van ellende en verdriet achterlaten. Toch is het ook niet allemaal kommer en kwel, sommige mensen zoeken bewust een foute man of foute vrouw omdat ze dit spannend vinden en weten waar ze aan beginnen. Ik las ooit de verhalen van een vrouw die bewust foute mannen opzocht voor de spanning en het avontuur. Ze wist dat ze deze mannen nooit zou kunnen veranderen en accepteerde ze zoals ze waren en gebruikte ze ook in haar eigen voordeel. Alles heeft twee kanten. Het gaat meestal fout wanneer de verwachtingen van beide kanten verschillend zijn. Maar wat zijn dan foute mannen en foute vrouwen, ik heb er eens over gelezen en de volgende conclusies getrokken. Vriendelijke groet, Hein Pragt

Op de inhoud van deze pagina rust copyright © Hein Pragt.

Foute mannen!

Foute mannen zijn er in veel soorten, maar hoe fout zijn deze mannen en hoe belanden vrouwen bij deze heren? Ik las een mooie vergelijking, "Een foute man is als een gokkast. U stopt er van alles in, maar er komt bijna nooit iets uit. De vrouw blijft investeren in de hoop op verandering, dat gebeurt echter zelden. Ze zal steeds ongelukkiger worden." De foute man zelf lijdt niet echt en dat maakt hem juist zo fout. Het feit dat het hem zelf niets doet of zelfs goed doet onderscheidt de foute man van de problematische man. De problematische man realiseert zich wel dat het zijn probleem is en dat hij soms schade aanricht. Maar hij is ook bereid is daar verbetering in aan te brengen. Een man die dus een beetje afstand houdt of af en toe jaloerse trekjes heeft is dus niet per definitie een foute man.

In een relatie met een foute man overheerst het lijden en blijft de vrouw maar hopen op betere tijden, toch is dit vaak een relatie waar zo snel mogelijk een punt achter gezet moet worden omdat het totaal niet gebaseerd is op gelijkheid en respect voor de ander. Het probleem is echter dat de vrouw dit meestal niet durft. Vrouwen die blijven hangen bij een foute man kunnen meestal niet echt goed voor zichzelf opkomen, hebben vaak (ondanks de dat de buitenkant ander doet overkomen) een laag zelfbeeld en hebben soms ook verlatingsangst of angst om alleen te zijn. Het zijn geen zielige vrouwen, vaak zijn ze naar buiten toe succesvol, zelfverzekerd en intelligent. Maar dit zegt niets over het meisje dat er binnen in zit en de wijze waarop ze in relaties staan. Veel vrouwen verspillen een groot stuk van hun leven aan relaties met meerdere foute mannen. Veel vrouwen worden telkens weer verliefd op een man waar van ze van te voren al weten dat hij niet bij ze past en uiteindelijk lopen al deze relaties stuk.

Enkele soorten foute mannen:

Foute vrouwen!

Natuurlijk zijn er ook foute vrouwen:

Algemene fouten voor mannen en vrouwen.

Pas op aantrekken en wegduwen gedrag.

Er zijn behoorlijk veel vrouwen en ook wel mannen in de vrije relatie markt die behoorlijk beschadigd zijn geraakt door vorige relaties. Een van de kenmerken kan aantrekken en wegduwen gedrag zijn. Wanneer de ander steeds weer na een leuke periode van aantrekken, afstand neemt en de relatie weer laat verkoelen is dit vaak een teken van onverwerkte emoties en het niet werkelijk open staan voor een nieuwe relatie. Deze persoon dient eerst zijn of haar leven weer op orde te krijgen voor er weer aan een relatie begonnen gaat worden.

Hij of zij heeft (nog) een ander.

Heeft hij of zij (nog) een ander, maar belooft deze persoon spoedig bij hem of haar weg te gaan voor u dan is het snel wegwezen geblazen. Dit geeft al zeer goed aan hoe de ander over trouw denkt en voor u het weet bent u degene die ineens verlaten zal worden.

Niet kunnen loskomen van de ex.

Tijdens de eerste afspraakjes komt het gesprek steeds maar weer op zijn de ex. Waarschijnlijk heeft hij of zij de vorige relatie nog niet verwerkt, ga dan geen relatie aan maar laat de ander maar eerst de vorige relatie verwerken. Wanneer de ander nog steeds gevoelens heeft voor de ex is het nog meer oppassen geblazen. U wilt toch niet de tweede keuze zijn.

Precies het tegenovergestelde zoeken.

Veel mensen die uit een bepaalde relatie komen met een bepaald type partner gaan op zoek naar een partner die soms extreem deze eigenschappen niet heeft of totaal tegenovergestelde eigenschappen heeft. Dit is vaak ook weer tot mislukken gedoemd omdat dit ook weer een ander uiterste is. Een goede relatie is op gelijkheid en een redelijk aantal overeenkomsten gebaseerd. Neem na een relatie de tijd om weer rustig tot uzelf te komen en weer duidelijk te maken voor u zelf waar u normen en waarden liggen en wat voor u belangrijk is in het leven.

Te hard van stapel lopen.

Wanneer mensen al een of meerdere langdurige relaties achter de rug hebben, of bijvoorbeeld na een echtscheiding hebben mensen soms de neiging om in de verliefde fase al te hard van stapel te lopen door snel te gaan samenwonen of zelfs al snel weer te trouwen. Ze slaan dan essentiŽle fases van een relatie over waardoor de relatie erg onder druk kan komen te staan als de verliefdheid langzaam overgaat. Normaal duurt de verliefde fase c.a. 1 jaar waarna er voldoende basis in overeenkomst en genegenheid moet zijn om over te kunnen gaan in liefde. Wanneer de verliefde hormonen afnemen en de roze bril af gaat ziet men vaak de echte partner en kijkt men ook met iets meer realisme naar de relatie. Wanneer U dan al samenwoont of getrouwd bent is de stap terug vaak moeilijk te nemen, of heeft het grote gevolgen. Neem de tijd om een oude relatie te verwerken en hoe moeilijk het soms ook lijkt, neem de tijd om een relatie te laten groeien voor u verdere stappen onderneemt.

Nuttige boeken over foute mannen en foute vrouwen

boekboek bestellenDe aantrekkingskracht van foute mannen Carolien Roodvoets heeft tien jaar in een tbs-kliniek gewerkt, eerst als sociotherapeut en later als gezins- en relatietherapeut. Carolien Roodvoets is schrijfster van onder andere TBS - verdoemd leven, Het monsterverbond, Niemandskinderen, De duivelsdriehoek en Nu alleen de liefde nog. Foute mannen; waarom voelen vrouwen zich zo vaak aangetrokken door mannen die niet goed voor hen zijn? Gezins- en relatietherapeute Carolien Roodvoets portretteert in dit boek zeven typen 'foute mannen'. Uiteraard heeft ze ook aandacht voor de vrouwen die als het ware een abonnement hebben op foute mannen en als gevolg daarvan keer op keer hun relatie zien stranden. Hoe herken je een foute man en voorkom je dat je er opnieuw voor valt? In haar boek probeert relatietherapeute Carolien Roodvoets foute mannen in een aantal herkenbare categorieŽn onder te brengen, om zo de problematiek van uitzichtloze relaties inzichtelijk te maken.

boekboek bestellenHeb Jij Al Een Foute Man? Ik had niet gedacht dat ik als intelligente, zelfstandige en zelfverzekerde vrouw ooit zou vallen voor de foutste man van het eiland. Zou deze (voormalige?) playboy mijn hart breken met zijn charmes, die mooie woorden en beloften waar al zoveel vrouwen voor waren gevallen? Of meende hij het deze keer echt? Hoe serieus moest ik de bezorgde waarschuwingen van vrienden nemen? Moest ik voor de veiligste weg kiezen of toch voor het avontuur? Kan iemand echt veranderen? En moet je dat eigenlijk wel willen? Wat zegt zo'n onzekere situatie over je eigen karakter, verlangens en angsten? Langzaam begon ik te beseffen dat de reis belangrijker is dan de eindbestemming. Dat ik veel kon leren van deze situatie(s). Dat ik moest leren genieten van het moment en moest leren loslaten, ťcht loslaten.

boekboek bestellenFoute Mannen En Ander Leed Achtenveertig uur uit het leven van een tweeendertigjarige zelfstandige vrouw. In deze uren verbreekt ze de relatie met haar partner, een advocaat voor de rijken, en vlucht in haar auto naar een badplaats waaraan ze goede herinneringen heeft. Het is de badplaats waar de creme de la creme vertier zoekt. Ze drinkt veel en gaat met een jongere man mee, die later de zoon van een goede vriend van haar partner blijkt. Tijdens haar verblijf in de badplaats besluit ze een daad te stellen. De roman zit vol misverstanden, maar eind goed al goed. Het verhaal is humoristisch voor liefhebbers van dit soort humor: 'Oke, misschien had ze zijn voicemail niet af moeten luisteren. En misschien had ze eerst moeten praten voor ze een fles rode wijn over zijn dure pakken gooide. Maar..... een vrouw hoeft toch niet alles te pikken'. Een luchtige roman voor een paar uurtjes ontspanning.

br/>

Reacties op het onderwerp: Foute mannen en vrouwen


03 - Liefde »  -  Foute mannen en vrouwen »
2014-10-29 21:16:00
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Foute mannen en foute vrouwen. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.
Reactie van een bezoeker van de site!
Reacties op de pagina: Foute mannen en vrouwen
Er zijn: 8 reacties!
2014-10-29 21:16:00
Ik heb sinds kort een nieuwe relatie, waarin ik nu al mijn twijfels begin te krijgen.
Na twee faliekant mislukte huwelijken, dacht ik eindelijk het geluk gevonden te hebben, echter, na een romantisch uitje, weekendje of avondje, blokkeert mijn vriend me zonder pardon op facebook en whattsappp, hij kan geen uitleg geven hierover,
Het is nu een spel van aantrekken en afstoten, en het maakt mij opnieuw totaal onzeker.
Ik ben niet graag alleen, maar zoek naar het geluk, en begrijp werkelijk niet waarom hij steeds zo destructief reageert, en er vervolgens steeds weer op terugkomt.
Ik kan het niet plaatsen, en hij zit vast in mijn systeem, hij kan zo vreselijk lief zijn, maar zet me vervolgens ijskoud weer aan de kant... wat is dit toch?
Reactie van een bezoeker van de site!
2014-11-02 14:42:00
Dat heeft te maken door zijn oudere isuss dat kan best veel zijn, maar om te beginnen gaat het om bindingsangst om dat die gene niet had kunnen bereiken in zijn verleden wat hij graag zou willen bereiken, en dat neemt hij meestal onbewust mee naar het heden, begrijpelijk dat je onwetend er bij naast staat wegens dat moment zijn jullie heel gezellig bezig, alleen probleem is dat het voor hem meer een bewustzijn vlucht is om het andere te willen vergeten.dus wat jij mogelijk zou kunnen doen is het niet te laten blijken hoe jij je voelt. maar te laten zien wat hij ook laat zien en probeer eerlijk tegen je zelf te zeggen dat de waarheid ook zijn kwaaien kanten heeft dus probeer de situatie te accepteren en niet te manifesteren. vriendelijk groet anonieme. geeft je zelf liefde met de liefde van de heer ..
Reactie van een bezoeker van de site!
2014-12-04 04:03:00
shit! baal ervan dat ik mn verhaal kwijt ben Door een sigaret op te steken!!!
zegt al genoeg bij deze denk!
be continent...soon. ...hope so....grrr
Reactie van een bezoeker van de site!
2015-12-06 01:32:00
Ik ben een vrouw van 50 en zit vast aan een foute man. Bezitterig, wil altijd alles naar zijn hand zetten. Alles moet op tijd, is jaloers wens geen andere sociale contacten. Kan zo onredelijk zijn gebruikt verbaal geweld waarbij mijn onzekerheid toeneemt. Heeft nog nooit een cent betaald want hij heeft zgn geld in het buitenland waar hij niet aan kan komen. Is intelligent, sluw en overdondert je. Beweert alleen maar zielsveel van je te houden maar toont geen respect noch laat hij je in jouw waarde. Hij kent woedeuitbarstingen en is nergens bang voor. Hoe kom ik van deze man af. Ik zit verstrikt in zijn web van leugens en oneerlijkheid.
Reactie van een bezoeker van de site!
2015-12-30 10:00:00
Dit is zo'n bekend voorbeeld voor mij! Ook ik zit verstrikt in een web met een zeer dominante man die ook nog sksverslaafd en alcoholverslaving is hij weet mij in te palmen met zijn mooie praatjes en ik ga voor hem nu al een aantal maanden ook is hij een perfectionist en wil alles op zijn manier.. Hij is daar heel obsessief in en ik krijg geen kans om te bewijzen dat ik ook netjes ben... Hij heeft nu de relatie uitgemaakt omdat ik niet goed genoeg ben en heeft weer contact met zijn ex. Ik ben er emotioneel kapot van geweest dat hij mij heeft verlaten hij niet hij is medogenloos .
Nu ga ik toch nog weer net hem om maar wil een normaal leven met een leuke partner die mij respecteert maar trek steeds foute mannen aan

Anoniem
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-02-26 13:55:00
Als het mogelijk is weggaan!
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-04-26 10:36:00
ook ik heb soortgelijk meegemaakt. Bijna 2 jaar volgehouden. Emotioneel aan de grond. Zie nu de werkelijkheid. Beledigingen, kleineren, achterdocht etc. , ik ben mijzelf kwijt geraakt. Nu is tijd om aan mijzelf te werken, en voorkomen dat dit mij ooit nog overkomt. Ik was verliefd, hield van hem dacht ik (van een beeld in mijn hoofd dat ik gemaakt had). Ben er achter door google etc. dat het gaat om een narcistische persoonlijkheid. Hij deed nooit iets fout.
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-12-20 22:57:00
Ik herken dit allemaal...Zo iemand lief hebben dat je eindeloos hoopt dat ie veranderd of dat t meevalt...uiteindelijk is iemand puur uit eigen belangen met je..en is er vanuit 1kant spraken van liefde. .Vaak zitten die mannen bij jou omdat ze weten dat je ze vergeeft dus ideaal toch zo een vdin..tig x de fout ingaan zogenaamd onbedoeld en al die fouten stellen niets voor...het ligt toch altijd aan de ander en de vrouw moet niet zo overdrijven/zeuren.
Narcistisch gedrag! Geloof me hij veranderd nooit..je bent verliefd of houdt van een gewenst beeld van hem...die NIET bestaat!
Reactie van een bezoeker van de site!
Reageren!


Forum vragen over: 03 - Liefde  : Foute mannen en vrouwen

Vraag of reactieReactiesDatum en tijd
Kind van een overspelige man(2 )2017-04-15 07:47:00
Verward meisje(0 )2015-10-13 10:07:00
Van minnares naar zijn echte vriendin?(3 )2014-11-21 13:48:00
moederskind en betweter?(2 )2013-01-07 12:27:00
Aantrekken en afstoten(1 )2012-01-18 10:54:00
Bijna te laat vrouwen zijn foute vrouwen?(7 )2010-08-18 14:11:00
is dit een vriend?(2 )2010-07-17 19:58:00
Hoe kan ik een gepaste partner vinden en waar kan ik die vinden?(2 )2009-10-09 10:50:00
verliefdheid in de midlife(16 )2009-09-10 10:15:00
ik ga met de vrouw van me collega(1 )2009-08-23 10:17:00
Drastisch besluit van minnaar(129 )2009-03-31 09:35:00
Weer een foute man?(2 )2009-01-11 05:44:00
Niet los kunnen komen(4 )2008-12-14 12:43:00
Hoe wordt je verliefd?(2 )2008-06-11 14:31:00
Is er uberhaupt een goede man/vrouw?(5 )2008-04-25 10:40:00

Last update: 11-06-2018

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).