Internetdating en datingsites

Momenteel kunt u op zeer veel datingsites de liefde van uw leven zoeken en het aantal datingsites blijft maar stijgen, want daten op internet is razend populair. Veel datingsites zijn de laatste jaren opgekocht door een aantal grote organisaties, het betreft hier vaak de grote en dure betaalde datingsites waar men ook zeer goed oplet of u niet stiekem buiten de site om contact probeert te leggen (want men wil er aan verdienen) en men sterke censuur pleegt op profielen en foto's. Volgens de sites zou dit de kwaliteit ten goede komen, in de praktijk is dat niet het geval en is het puur ter bescherming van de eigen inkomsten en om te zorgen dat men gebruik blijft maken van de betaalde diensten van de datingsite. Een aantal datingsites onderscheiden zich van elkaar door zich alleen te concentreren op een speciale doelgroep of leeftijd zoals hoger opgeleiden of veertigplussers of vijftigplussers. Soms is het zoeken wat eenvoudiger wanneer de doelgroep al enigszins bepaald is door de datingsite. Ook zijn er steeds meer gratis datingsites die hun inkomsten halen uit de vaak overdadige advertenties. Dit zegt niets over de kwaliteit van de site, het grote aanbod van advertenties en de vaak wat tragere site doordat er telkens advertenties getoond worden, moet u wel op de koop toe nemen. Niets is helemaal voor niets op Internet. Bij veel datingsites heeft u de mogelijkheid om zich gratis in te schrijven om u naar de site te lokken, hierna merkt u dat u meestal veel minder mogelijkheden heeft dan een betaald lid, zeker wanneer u contact wilt leggen. Er surfen natuurlijk niet allemaal integere heren en dames rond op Internet, maar een voordeel van Internet dating is dat wanneer u uw identiteit weet af te schermen, het contact zeer eenvoudig te verbreken is. Wel zijn er een aantal zaken waar u goed op moet letten wanneer u begint met daten op Internet, ook hier probeer ik aandacht aan te besteden op deze pagina. Vriendelijke groet, Hein Pragt

Over internetdating

(C) 2010 Hein Pragt

Uit eigen ervaring weet ik dat Internetdating en correspondentie heel leuk kan zijn, dat het een goede wijze is om nieuwe mensen te leren kennen en ook een goede opening kan bieden om een nieuwe liefde te vinden. Werd er tien jaar geleden nog wel eens een beetje neerbuigend gedaan over deze wijze van contact zoeken met andere mensen, tegenwoordig is het vrij gangbaar geworden en doet jong en oud het. Zowel jonge singles als de herintreders op de relatiemarkt hebben vaak het probleem dat ze een druk bestaan hebben, er binnen hun vrienden en kennissenkring geen geschikte partner te vinden is, of dat men simpelweg niet zoveel mogelijkheden heeft om uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten. Ook als men wel regelmatig uitgaat is de kans dat men een leuk persoon ontmoet veel kleiner geworden omdat tegenwoordig ook veel mensen met een vaste relatie met vrienden of vriendinnen uitgaan, weet u niet wie ook op zoek is naar een relatie. Ik heb zelf mogen ervaren dat na een gezellig avond en hoge verwachtingen van mijn kant, ik bij het afscheid te horen kreeg dat ze getrouwd was en wilde kijken of ze nog in de markt lag en dat ik geen verwachtingen moest hebben. Maar ook vallen mensen na een scheiding vaak in een sociaal niemandsland, doordat de kennissen- en vriendenkring zich vaak opsplitst of in het geheel partij kiest. Vooral vrouwen met kinderen zijn vaak aan huis gebonden waardoor men ook niet snel in contact kan komen met een eventuele nieuwe liefde. Een heleboel redenen dus om via een medium als Internet contact te zoeken met andere mensen en op zoek te gaan naar de liefde. Het aantal mannen dat ingeschreven staat bij een datingsite is ongeveer vier keer zo hoog als het aantal vrouwen (hoewel sommige site dite nogal eens anders proberen te beweren) en ook reageren mannen vaker op advertenties van vrouwen, dan andersom. Ondanks dat we in een moderne tijd leven, blijkt het initiatief voor contact toch nog vaak van de man uit te moeten gaan. Hoewel het aantal mannen na het 40e levensjaar minder is en met het stijgen van de leeftijd het aantal zoekende vrouwen toeneemt, boven de 50 jaar het aantal zoekende vrouwen zelfs groter is dan het aanbod van vrijgezelle mannen en dat ook vrouwen in deze leeftijd categorie iets assertiever zijn.

Er zijn ook vrij veel datingsites die gebruik maken van nep-profielen of lok-profielen, dit hebben ze vaak in hun voorwaarden juridisch afgedekt. Vaak zijn dit profielen van leuk mannen en leuke vrouwen die bedoeld zijn om leden over de streep te trekken om betaald lid te worden. Wanneer men (na betaling) contract opneemt met zo'n profiel zal men of aan het lijntje gehouden worden als er per bericht betaald moet worden, of men krijgt een standaard afwijzing. Vaak zijn het ingehuurde studenten die de berichten van deze profielen afhandelen, of een medewerker van de datingsite zelf. Dat deze profielen bestaan heb ik zelf wel gemerkt, ik kwam ooit na twee jaar terug op een datingsite en zag daar veel dezelfde "betaalde" leuke profielen weer staan. Mijns inziens zijn er weinig leuke aantrekkelijke vrouwen die tegen forse kosten meer dan twee jaar achtereen op dezelfde datingsite zitten. Dit zijn dus zeker kandidaten voor de term nep- of lok-profiel.

De gevaren van datingsites

Hier volgen enkele tips voor mensen die online contact zoeken:

  • Begin een correspondentie altijd voorzichtig, vertel datgene van uzelf dat belangrijk is en loop vooral niet te hard van stapel. Dit gaat ook op voor andere vormen van contact zoeken, als iemand in een uitgaansgelegenheid te opdringerig is of zijn of haar complete echtscheiding doorneemt, werkt dat vaak niet erg positief.
  • Hoewel Email correspondentie vrij anoniem is, moet u oppassen en geen dingen schrijven die u normaal ook niet hardop zou zeggen. Probeer een zo eerlijk mogelijk beeld van uzelf te schetsen, u loop het risico om uiteindelijk bij een eerste afspraakje door de mand te vallen wat u dan zeer kwalijk genomen kan worden.
  • Gebruik bij voorkeur niet uw eigen email account, maar neem voor online dating een account bij bijvoorbeeld Hotmail, Gmail of Yahoo. Dit voorkomt ook totale vervuiling van uw normale email inbox, en is een extra stukje veiligheid. U kunt na een tijdje altijd nog uw andere email adres geven.
  • Wees voorzichtig met namen en plaatsen, gebruik in eerste instantie alleen uw voornaam of een bijnaam (nickname). Via zoekmachines en online gidsen is vaak vrij eenvoudig achter de identiteit van iemand te komen en het laatste wat u wilt is een stalker of ongewenst huisbezoek.
  • Geef nooit zomaar uw telefoonnummer, wanneer u na een tijdje wilt bellen, bel dan eerst met nummeronderdrukking door middel van *31* voor het vaste telefoonnummer of schakel uw nummer weergeven uit bij uw mobiel.
  • Wees vooral eerlijk, schep niet te hoge verwachtingen en stuur recente foto´s en lieg niet over uw leeftijd en uiterlijk. Er is niets hinderlijker dan een eerste date waarbij de ander 10 jaar ouder, 20 kilo zwaarder of kaal is. Dit kan alleen tot teleurstellingen leiden, voor uzelf en de ander en het NIET zo dat men als men verliefd is op een karakter het uiterlijk of leeftijd niet meer zo belangrijk is.

Eerste de oude relatie afsluiten

Over het algemeen is er nog een belangrijke valkuil voor Internetdating en dat is dat men tegenwoordig niet meer de tijd neemt om een relatie goed af te sluiten en te verwerken. Soms zijn mensen al op zoek naar een nieuwe relatie voor ze de oude hebben afgesloten. Voor u het weet zit u in een zogenaamde "rebound relatie". Op Internet komt u hier niet zo snel achter, veel mensen beginnen al aan een nieuwe relatie voor ze de oude verwerkt of zelf afgesloten hebben en beginnen dus een nieuwe relatie met oude problemen. Wanneer beide partner dit doen kan dit interessant maar ook heel pijnlijke gevolgen hebben voor de nieuwe relatie en in een rebound relatie loopt u de kans dat u de ander mag opvangen en helpen de relatiebreuk te verwerken, waarna deze u dumpt voor de echte nieuwe liefde.

Meerdere dates tegelijk!

Wees ook op de hoede voor mensen die op zeker spelen en met meerdere mensen tegelijk daten om de kans groter te maken. Ook zijn er mensen die een lijst op volgorde afwerken, dus u bent nummer 4 op de lijst en wanneer u niet bevalt dan gaat men snel over op de volgende persoon op de lijst. Uit mijn eigen ervaring weet ik dat sommige mensen pas na een date al dan niet met intimiteit of seks, de andere partner afwijzen. Hierbij is vaak de ander "op proef" terwijl deze denkt dat het de andere persoon serieus is. Dit kan tot zeer grote teleurstellingen leiden. Wees daarom altijd eerlijk maar ook op uw hoede voor deze praktijken.

Alleen voor de seks

De klacht van veel vrouwen op datingsites is toch dat er een grote groep mannen (en ook wel vrouwen) is die geen relatie zoeken maar alleen maar voor seks aan het daten is. Men wekt de indruk dat men serieus een relatie zoekt maar na een of meerdere keren intiem geweest te zijn gaan ze over naar de volgende verovering of merkt u dat ze gebonden of getrouwd zijn. Een goede tip is daarom ook om ondanks de behoefte na een tijd van onthouding, toch te wachten met intimiteit tot er van beide kanten de intentie duidelijk is om er echt voor te gaan. Het is echt niet modern of preuts om zuinig op uzelf te zijn en vooral veilig vrijen want zeker van een Internet date weet u niet de seksuele geschiedenis en achtergrond. Wanneer beide partner alleen uit is op de seks is er natuurlijk geen enkel probleem.

Gedragsproblemen en psychische stoornissen.

Helaas is het ook zo dat u gedragsproblemen en psychische stoornissen niet zo snel kunt onderkennen wanneer u via email of zelfs via de telefoon contact heeft. Veel mensen met een stoornis zoals bijvoorbeeld borderline, kunnen zeer charmant en vriendelijke zijn, tot u een keer kennismaakt met het extreme gedrag. Een tijdje geleden zat er een stel achter mij op een terras die elkaar via Internet ontmoet hadden, zij had in het verleden vaak psychische problemen gehad en wist nooit wat ze echt wilde en hij zat nog midden in een scheiding. Ze bespraken de oude relaties en klaagden veel over de wederzijdse exen waarbij ze elkaar veel troostend en begrijpend toespraken. Er leek een fysieke aantrekkingskracht te zijn en in mijn hart dacht ik, oei oei oei, dat heeft ook nog wederzijds kinderen. Ook dit komt u tegen op dating sites, maar ondanks dat de meeste mensen wel hun relatie hebben afgesloten en wel hun leven eerst weer op orde gebracht hebben, kunt u dit op Internet in het datingsite profiel vaak niet terugvinden. Ook gedragstoornissen zoals narcisme, ADHD, borderline, stalking en dergelijke kunt u in het vaak erg mooie profiel niet terugvinden, maar deze komen zeker bij online dating erg vaak voor omdat het op Internet zeer goed te verhullen is. Helaas is het kenmerk van bijvoorbeeld een narcist dat hij of zij erg charmant is en dus lastig te doorzien. Ook personen met andere gedragstoornissen zijn perfect in het verbergen en doen zich vaak totaal anders voor. Dit is op een virtueel medium als Internet natuurlijk moeilijk te ontdekken, het is dus altijd oppassen geblazen en bij enige twijfel goed nadenken.

Pas op met aantrekken en afstoten gedrag

Er zijn best wel wat mensen in het internetdating circuit die beschadigd zijn geraakt door hun vorige relatie. Eén van de belangrijkste kenmerken waaraan u dit eenvoudig kunt herkennen is het gedrag van aantrekken en afstoten. In eerste instantie blijk geven van interesse en veel mailen en sms'en en bellen, om vervolgens weer van alles zodanig te interpreteren dat er sprake is van afstoten en het contact weer verkoelen. Met als gevolg dat de integere dater juist meer wil communiceren maar daarmee het risico loopt nóg meer dergelijk gedrag uit te lokken. En dát kan iemand behoorlijk beschadigen en kwetsen, zodanig dat u uiteindelijk minder vertrouwen in het andere geslacht kunt krijgen. Een tips is: laat de spontaniteit gewoon gaan en accepteer niets minder dan spontaniteit bij het leren kennen van elkaar. Iedere reactie om het contact na een leuke periode van aantrekken en weer vertragen is een teken van onverwerkte emoties en het niet werkelijk open staan voor een nieuwe relatie.

Bindingsangst

Steeds vaker spreken mensen van bindingsangst als afwijking en mannen maken er dankbaar gebruik van. Ze nemen een vriendin, genieten van de intimiteit, lekkere maaltijden en alle gemakken van de relatie maar zodra de minnares kreten als 'samenwonen', 'zwangerschap,' of 'toekomst' in de mond neemt, dan krijgen ze een gesimuleerde paniekaanval. Het gaat zelfs zover dat hij bereid is zich te melden bij de psycholoog, al was het maar alleen om te benadrukken dat hij psychisch ziek is. Bindingsangst als geestelijke afwijking, komt eigenlijk alleen maar voor bij volwassenen die in hun aller-prilste jeugd door de ouders fysiek en emotioneel in de steek zijn gelaten; en gelukkig komt dat in onze samenleving niet zo vaak voor. Voor alle andere mensen is een zekere mate van bindingsangst (net als scheidingsangst) een heel normaal verschijnsel, omdat iedereen moeite heeft met de consequenties die voortvloeien uit het maken van een definitieve keuze. Bindingsangst is dus niets anders dan een duur woord voor de menselijke neiging om verantwoordelijkheden te ontlopen en vooral mannen hebben daar een handje van. Het liefste houden ze allerlei achterdeurtjes open om er vandoor te gaan als het hun uitkomt. Door hun gemakzucht als psychische schade te benoemen krijgen veel mannen het voor elkaar om in een vrijblijvende verhouding hun partners toch aan het lijntje te houden. Want hij kan er toch ook niets aan doen... of wel?

Hoe maakt u een goed internetdating profiel

(C) 2010 Hein Pragt

De meeste mensen besteden hoogstens tien minuten aan het maken van een datingsite profiel. Wanneer diezelfde mensen een c.v. moeten maken voor een sollicitatie of een profiel moeten schrijven voor hun werk zijn ze daar ten minste een paar uur mee bezig. Aangezien Internet snel is en mensen op een datingsite ook snel beslissen wanneer ze door de eindeloze lijst met profielen bladeren, dient u er voor te zorgen dat uw profiel kort, bondig en pakkend is. Zeker op datingsites geldt dat u nooit een tweede kans krijgt om een eerste indruk te maken. Ga eerst eens na wat u zelf doet wanneer u profielen van anderen doorzoekt, u bekijkt eerst de foto en als die bevalt leest u snel het profiel van deze persoon door. Wanneer ook dit bevalt zult u meestal de rest van het profiel ook lezen, zo niet bladert u door naar een volgend profiel.

Voorzie uw profiel dus altijd met een (wel recente) goede foto waar u netjes en bij voorkeur lachend opstaat en een korte en bondige tekst waarin u uzelf beschrijft. Probeer uzelf niet te erg op te hemelen want ook dit kan een zeer grote afknapper zijn. Wanneer u geen idee heeft wat u over uzelf zou moeten schrijven, vraag dan een vriend of vriendin om u te helpen. Anderen zien u vaak door een iets minder gekleurde bril. Beschrijf wat uw goede eigenschappen zijn en waarom iemand de moeite zou moeten nemen om u te leren kennen. Door middel van uw gebruikersnaam of nickname bent u bekend op de dating site. Maak op dating sites bij voorkeur geen gebruik van uw eigen naam (dit is wat veel sites ook verbieden) en probeer een gebruikersnaam te verzinnen die grappig en eenvoudig te onthouden is en die bij voorkeur ook nog iets over u of bijvoorbeeld uw hobby zegt.

Vertel geen onzin in uw profiel, u zult daarmee niet de aandacht trekken van de personen die u zoekt en dat is een teleurstelling voor twee mensen nu of in toekomst. Vermeldt niet op u profiel dat u gevoel voor humor hebt want dat doet iedereen, maar laat zien dat u humor hebt in uw tekst. Demonstreer niet dat u romantisch bent door te beginnen over een toastje met en wijntje op de bank bij een leuke film, want dat heeft bijna iedereen in zijn profiel staan. Hoewel het soms moeilijk lijkt, wees origineel en neem niet iets over uit een ander profiel wat u wel aanspreekt. Wanneer het eerste contact er is en u begint met berichten over en weer te sturen, waarover kunt u dan corresponderen om een beetje een beeld te krijgen van de andere persoon? Hoewel dit heel persoonlijk is, zijn er een aantal algemene tips:

  • Geef een beknopte beschrijving van uw persoonlijkheid, hoe u denkt over zaken in het leven, welke hobby's u heeft, welke boeken u leest, uw favoriete tv-programma´s, uw favoriete films of uw favoriete eten. Overdrijf hierbij niet.
  • Beschrijf eens een dag uit uw leven en welke dingen u bezighouden.
  • Vertel iets over uw werk en waarom u voor dit beroep gekozen heeft, pas wel op met aangeven waar u werkt.
  • Maak eens een lijst van dingen die u aantrekkelijk vindt, en dingen die u minder leuk vindt in andere mensen, en zoek overeenkomsten en verschillen. Wees niet bang om een eerlijke mening te geven, zorg dat het beeld dat u schept aan de werkelijkheid beantwoord.

Kinderen hinderen bij het vinden van een nieuwe partner!

(C) 2010 H.M. Pragt

Vooral in de categorie mannen en vrouwen boven de 30 jaar zijn kinderen soms een heikel punt. Veel mensen boven de 30 jaar hebben nou eenmaal kinderen uit een vorige relatie die of permanent bij deze persoon wonen, waarmee men een omgangsregeling heeft of co-ouderschap. Feit is dat de categorie zonder kinderen meer populair is dan de categorie met kinderen en bij mannen is co-ouderschap ook niet een voordeel om in een datingsite profiel te vermelden. Kinderen uit een vorige relatie kunnen lastig zijn, de ouder heeft nou eenmaal verplichtingen naar zijn of haar kinderen en dat geeft ze minder vrijheid maar ook is het de vraag of de kinderen u wel zullen accepteren. Ook het zo dat wanneer u met iemand gaat samenleven die al kinderen heeft er in de meeste gevallen ook een ex partner is, u moet hier wel mee om kunnen gaan. Uw nieuwe partner en de ex zijn uit elkaar zijn gegaan maar ze blijven door de kinderen altijd een bepaalde band houden. Hier zult u mee om moeten kunnen gaan. Wat hierbij een goede tips is voor zowel mannen en vrouwen is dat het belangrijk is om wel te vermelden dat men kinderen heeft maar hier niet te uitgebreid op in te gaan. Ook niet op omgangsregelingen en eventueel co-ouderschap, dit kunt u altijd later nog aan de orde brengen. Dit kan namelijk al snel afschrikken en de eerste stap tot kennismaken al blokkeren.

Wanneer u absoluut geen partner met kinderen wilt en u dit niet vriendelijk op de site kunt aangeven is het verstandig om het met een vriendelijke opmerking in uw profiel te vermelden dat uw voorkeur uitgaat naar een partner zonder kinderen. Wel is het handig om een eventuele kinderwens wel te vermelden wanneer dit serieus is zodat u een partner treft die dezelfde wens heeft. Aangezien veel mensen boven de 30 jaar wel kinderen hebben beperkt u wel uw kansen. Wanneer uw grote liefde al één of meerdere kinderen heeft, dan is er meestal wel een manier om daar goed mee om te gaan. Maar het is wel belangrijk om er van te voren wel over na te denken. Als man van boven de vijftig merk ik dat inwonende kinderen een absoluut afwijspunt is, veel vrouwen van boven de vijftig hebben zelf de kinderen uit huis en willen weer van hun nieuwe vrijheid genieten. En daar past dan een partner die nog wel kinderen thuis heeft blijkbaar niet bij. Ik heb als test dit wel eens uit mijn profiel gehaald waarna ik sneller contact kreeg, maar ook telkens weer te horen kreeg dat ze geen man zochten met inwonende kinderen, hoe leuk deze man ook was. Dit is mijn eigen ervaring ik denk dat voor veel vrouwen de ervaring hetzelfde is.

Eindelijk een date, wat gaat u doen?

(C) 2010 Hein Pragt

Wanneer u besluit iemand te ontmoeten, spreek dan het liefst af in een openbare gelegenheid. Een goed voorbeeld is een stationsrestauratie of een terras in de stad. Zorg dat er altijd mensen om u heen zijn, wanneer u denkt dat het goed zit kunt u zich altijd nog afzonderen. Spreek bij voorkeur niet af om elkaar in uw eigen of het huis van de ander te ontmoeten, dit kan gevaarlijk zijn, bovendien geeft u een stuk privacy op. Een gezellig etentje in een restaurant lijkt leuk, maar als de andere persoon tegenvalt, zit u er wel een paar uur aan vast. Drink eerst samen een kop koffie en verken elkaar een beetje. Hoewel foto´s een redelijk beeld kunnen geven, kan iemand er bij een eerste ontmoeting toch heel anders uitzien dan u verwacht had. U schept namelijk een bepaald beeld van de andere persoon dat een beetje gekleurd is door uw persoonlijke voorkeur. Mocht de persoon helemaal aan uw verwachtingen voldoen dan kun u samen iets leuks gaan ondernemen en bijvoorbeeld de stad ingaan, of samen uit eten gaan. Wees aan het einde van uw eerste afspraak wel eerlijk over wat u denkt en voelt en als u geen vervolg wilt, hoe moeilijk dit soms ook lijkt en geef dit dan duidelijk aan. Een afwijzende email achteraf kan veel irritatie oproepen.

Is Internetdating voor en tegens

(C) 2010 H.M. Pragt

De laatste jaren heeft de commercie fors toegeslagen in datingland en zijn er veel overnames geweest door bedrijven die datingsites exploiteren en proberen meerder partijen goed geld aan te verdienen aan relatiebemiddeling. Ook is de maatschapij veranderd en mijn ervaringen van de laatste tijd zijn niet meer zo positief. Op deze pagina wil ik dan ook eens kritisch kijken naar het fenomeen Internetdating en alle misstanden die in deze wereld momenteel rondgaan. Niet alles is negatief dus probeer ik hier ook wanneer dit mogelijk is wat te relativeren. Datingsites zijn populair, ze zijn er in alle soorten en veel mensen bezoeken ze in de hoop de liefde van hun leven te vinden, een leuke langdurige relatie maar ook zijn er mensen die minnaars aan het shoppen zijn. Wat wel opvalt is dat de meeste datingsites bevolkt worden door een overschot aan mannen. Vaak kunnen vrouwen zich gratis inschrijven, mannen moeten betalen en zo hoopt de site eigenaar de verhoudingen weer wat recht te trekken. De meeste vrouwen geven aan dat ze op zoek zijn naar een serieuze relatie en veel mannen lijken vooral op zoek te zijn naar een spannend avontuurtje.

Internetdating en eerlijkheid

Het is de mens eigen dat men zich goed wil presenteren, wanneer men eerlijk aangeeft dat men een beetje dik is en een slecht gebit heeft dan zal men waarschijnlijk niet zoveel reacties krijgen. Mannen liegen vooral over hun status en vrouwen liegen er graag een paar kilootjes en een paar jaren van de leeftijd af en iedereen is jong en sportief, heeft humor en er zijn natuurlijk alleen maar sociale drinkers en rokers op datingsites. Ook de foto's zijn vaak van een paar jaar geleden, ik heb wel een een ex gezien op lexa die foto's van 8 jaar geleden geplaatst had (die ik notabene nog gemaakt heb) en haar leeftijd ook een paar jaar naar beneden bijgesteld had. Dit betekent dat u nog al eens bedrogen uit kunt komen als u iemand in het echt ontmoet. Uit onderzoek is gebleken dat slechts 1 op de 8 mensen vonden dat hun date met het opgegeven profiel overeen kwam en dat is een triest aantal. Ook ik heb een aantal dates gehad die totaal niet leken op de profielfoto, die zeker twintig kilo zwaarder waren en die veel ouder waren dan op de foto. Ze hoopten dat het uiterlijk niet meer zo belangrijk was als ik ze een beetje had leren kennen. Maar zo werkt het helaas niet, ook mannen die bij de eerste ontmoeting ineens bijna kaal zijn met een bierbuik die niet op de foto stond hebben niet echt veel kans dat de ander daar overheen kijkt.

Maar niet alleen de klanten liegen.

Datingsites zelf nemen het ook soms niet zo nauw met de waarheid, er bestaan vaak nep profielen van leuke knappe mensen die nooit reageren omdat ze gewoonweg niet bestaan en een veelgebruikte truc is bij gratis inschrijving dat men ineens een email krijgt dat een paar mensen uw profiel al bezocht hebben. Dit zijn vaak leuke en knappe mensen en u krijgt de uitnodiging om zich tegen betaling in te schijven om zelf contact op te kunnen nemen. Na betaling blijken deze mensen niet te reageren of soms zijn ze ineens spoorloos verdwenen. Dit lokken met nep profielen gebeurt op veel commerciële datingsites of krijgt men een standaard afwijzing als men contact opneemt. Het ligt er net aan hoe handig de site dit weet te brengen.

Datingsites moeten het hebben van een iets oudere doelgroep vaak zijn dit gescheiden, alleenstaande ouders en weduwnaars en weduwen of mensen van middelbare leeftijd met weinig tijd om hun vertier in het uitgaansleven te zoeken. Deze mensen hebben geld en willen maar al te graag weer een leuke relatie, hier valt dus veel geld te verdienen door ze zo lang mogelijk vast te houden en te zorgen dat alles (met strenge controle) via de datingsite blijft lopen. Datingsites doen er veel aan om te voorkomen dat klanten stiekem hun gegevens uitwisselen om zo buiten de site om contact te maken. Ook zijn nep profielen moeilijker te ontdekken als alles anoniem via de datingsite gaat.

Niet iedereen is eerlijk op zoek naar een langdurige relatie.

Een veelgehoorde klacht van dames is dat er zoveel heren zitten die alleen op een avontuurtje uit zijn en zelfs getrouwde mannen die via een datingsite proberen vreemd te gaan. Dit komt helaas vrij veel voor. Maar ook de dames kunnen er wat van, vaak kiezen ze een top tien uit de vele reacties, houden een paar mannen aan het lijntje om dan na een tijd een keuze te maken en een aantal verwachtingsvolle mannen die veel tijd in deze dame gestoken hebben, als een blok te laten vallen. Maar ook mannen schieten vaak met grove hagel, ze reageren op alles wat maar enigszins in de smaak valt en hopen dat er dan wel eentje tussenzit die positief zal reageren. Hierdoor komt het voor dat een beetje aantrekkelijke vrouw binnen één week over de honderd reacties heeft.

Wat mij zelf persoonlijk verder opviel is dat veel vrouwen klagen over hun ex die niet naar de kinderen omkijkt maar zelf een man zoeken die geen kinderen heeft of in ieder geval niet te veel tijd in zijn kinderen steekt want die tijd willen de nieuwe partners graag helemaal voor zichzelf. Kinderen is dus wederzijds een bijzondere hindernis op dating sites, zeker inwonende kinderen. Ook heb ik meerdere keren vernomen dat men co-ouderschap als afkeurpunt aangaf. Het lijkt er op dat de meeste mensen naar een partner zonder kinderen, met een goede baan en geen finaciele verplichtingen zoekt die niet gebonden is en vrij beschikbaar is om de schaarse vrije tijd van de zoekende persoon te vullen met leuke uitstapjes, lekker uit eten, leuke vakanties en andere genoegens van het leven. Dit klinkt redelijk berekenend en mijn ervaring is dan ook dat met het stijgen van de leeftijd mensen ook steeds meer berekenend worden in hun partnerkeuze.

Ook zijn er mensen die heel lang blijven hangen op een datingsite en blijkbaar geen keuze kunnen maken. Een online datingsite is te vergelijken met een online winkel, alleen zijn de mensen die hier in de aanbieding. Beschikbare partners staan gesorteerd op goed doorzoekbare kenmerken zoals geslacht, leeftijd, gewicht, land, plaats en inkomen in de rij. Door het grote aanbod leggen veel mensen de selectie criteria hoger, waardoor men "boven het eigen niveau" gaat daten. Het blijkt namelijk dat de meeste mensen hun eigen aantrekkelijkheid als partner vaak te hoog schatten, zeker als het aanbod groot lijkt. Sommige mensen proberen eerst alles uit wat niet binnen hun bereik ligt voordat ze aan de "mindere" kandidaten beginnen.

Internetdating en lange afstand relatie

Een van de problemen met Internetdating is dat mensen een leuke liefde tegenkomen die aan de andere kant van het land woont. Ooit heb ik een collega naar Mexico zien vertrekken om samen te gaan wonen met de liefde van zijn leven die hij via Internet ontmoet had. Maar ook 100 kilometer afstand kan voor de nodige problemen zorgen. Een liefde op afstand betekent vaak verdriet, hartzeer, jaloezie en misverstanden, soms zelfs ontrouw. Beide partners moeten bereid zijn om te reizen en moeten ook mobiel zijn. Ook al is er communicatie zoals Internet en mobiele telefoons, wanneer u echt een arm om uw schouder nodig heeft, is de afstand wel een bezwaar. Wanneer een van de partners of beiden ook nog kinderen hebben uit een vorige relatie kan dit ook voor veel problemen zorgen omdat men dan ook op gezette tijden aan huis gebonden is door de kinderen. Wanneer de relatie tot een punt van samenwonen komt is er het probleem wie van de twee de vertrouwde omgeving opgeeft en wie gaat zijn ex vertellen dat hij of zij de kinderen in het vervolg 100 kilometer ver moet halen om ze te zien. Ook is dit een belangrijke reden waardoor co-ouderschap naar de knoppen gaat en dit zijn wel dingen om over na te denken voor u aan een lange afstand relatie begint.

Veel gevallen van datingfraude.

Soms ontvang ik nog steeds mails die opgesteld zijn in het Engels of gebrekkig Nederlands waarin een leuk jonge dame, soms zelfs uit een ver land, blij aangeeft dat ze me op Internet gezien heeft en me heel leuk vindt en graag kennis wil maken via deze onsympathieke weg. De foto bijlage die er dan bij zit toont een leuke aantrekkelijk dame waarbij ik bij voorbaat weet dat het niet in de haak is. Maar ook via reguliere datingsites schijnen er dames te zijn die contact proberen te maken met een Nederlands man om deze daarna met mooie en vaak zielige verhalen van veel geld te ontdoen. Alleen al het laatste jaar kreeg de froudehelpdesk (FHD) al 660 meldingen binnen van mensen die op die manier opgelicht zijn voor een gemiddeld bedrag van 2250 euro. Er waren zelfs zoekende mannen bij die voor enkele tonnen opgelicht werden, het gaat hierbij meestal om 50 plussers die via een datingsite aan een partner proberen te komen. De gebruikte methode is vaak steeds hetzelfde, eerst bouwt de vrouw via e-mail, sms en telefoon een band op met een potentieel slachtoffer en vervolgens begint de oplichtster de verliefde virtuele datingpartner met een smoes steeds meer en grotere bedragen over te laten maken. Dit gaat goed zolang te partner de relatie niet te ver wil aantrekken, meestal zal deze na keer op keer afgehouden te zijn wel een vermoeden krijgen van de fraude. Helaas is dan de virtuele relatie of date niet te achterhalen en moet men het verlies (op meerdere vlakken) maar accepteren en er natuurlijk les uit trekken.

Reacties op het onderwerp: Ervaringen met Internet dating


03 - Liefde »  -  Ervaringen met Internet dating »
2015-12-28 17:26:00
Op deze pagina kunt u anoniem uw eigen dating ervaringen delen. Dit kunnen zogenaamde dating gruwel verhalen zijn maar ook verhalen die eigenlijk te belachelijk voor woorden zijn. Na een redelijk aantal jaren ervaring met internet dating kan en zal ik hier ook zelf een aantal ervaringen plaatsen. Deze rubriek mag niet als wraak site gebruikt worden, namen, telefoonnummers e.d. worden niet toegestaan (namen van datingsites wel) en elk verhaal zal eerst nagekeken worden voordat het geplaatst zal worden, dit om de integriteit van deze site te waarborgen.


p.s. Mijn eigen verhalen kunnen de indruk wekken dat alle dates een rampdate waren, het tegendeel is waar. Ik heb ook hele leuke dates gehad die waarbij we aan het einde constateerden dat het geen relatie zou worden en van enkele dates heb ik leuke vriendinnen overgehouden. Het is dus niet een en al kommer en kwel.
Reactie van een bezoeker van de site!
Dating verhalen van mannen en vrouwen
Er zijn: 15 reacties!
We tonen hier de laatste 10 reacties, meer reacties kunt u lezen op het forum: Ervaringen met Internet dating »

2016-02-21 09:50:00
Wanneer je wilt weten hoe er gelogen en bedrogen wordt op datingsites merk je pas echt wanneer je het profiel van je ex partner tegenkomt en leest. Ik keek als eerste naar de foto en dacht, die is aardig opgepoetst met Photoshop en daarna las ik het profiel en ik begrijp dat je niet schrijft dat je niet al te slim bent maar om dan te schrijven dat je een intelligente vrouw bent. Een diep gevoelsleven is niet overdreven want gevoel voor drama had ze zeker. Ze schrijft dat ze financieel onafhankelijk is en haar wensen zijn redelijk luxe, ik weet dat ze amper rond kan komen. Ze wil een relatie waarbij naast dingen samen ook beiden je eigen ding kan doen, ik ken haar als iemand die zo wantrouwend en jaloers was dat ze mijn gangen permanent natrok en ik me overal voor moest verantwoorden. Dit geeft me wel weer te denken als ik de andere zo positieve profielen lees en een ding heb ik wel geleerd, nergens liegt men zoveel als op datingsites, eerst goed de kat uit de boom kijken is mijn goede raad.
groet Ed.
Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-01 14:38:00
Ik ben een man van achter in de veertig en ik ben nu al weer een paar jaar alleen. Ik zie er niet slecht uit maar ben niet rijk en heb geen flitsende baan en ben al blij wanneer ik één keer per jaar op vakantie kan. Mijn ervaring is nu na een paar jaar ook dat de meeste knappe vrouwen voor de dure, knappe en vaak jongere man gaan en dat die ook meestal na een paar weken tot een maand alweer vertrokken zijn op een datingsite. Wat er dan overblijft zijn is vaak ook niet echt aantrekkelijk (veel vrouwen hebben zich in de jaren van hun huwelijk blijkbaar erg verwaarloosd) meer te noemen en als je dan nog een leuke vrouw treft heeft ze een wensenlijst van hier tot ginder of komen er ineens allerlei lijken uit de kast wanneer de gesprekken wat closer worden. Ik had soms het gevoel dat ik in het afvoerputje van het Internet aan het roeren was om te zien of er nog iets tussenzat wat een ander over het hoofd gezien had. Nu een paar jaar verder heb ik maar besloten dat ik mijn geld beter kan besteden en ben ik gestopt met datingsites en ben ik me maar weer wat gaan toeleggen op het normale sociale leven. Niet dat dit een groot succes is maar het voelt in ieder geval wat natuurlijke en eerlijker.
B.
Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-02 12:32:00
Ik vind het bovenstaande bericht een beetje verbitterd overkomen hoewel er ook wel waarheid in zit. Ik denk dat hetzelfde namelijk opgaat voor vrouwen, de leuke mannen zijn snel weg en wat er blijft hangen daar ga je ook niet erg vrolijk van worden.
C.
Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-22 20:23:00
Nou zeg, mijnheer B. Zoals u het nu stelt, zegt u dat alle aantrekkelijke vrouwen op rijke snelle mannen vallen. En alle lelijke vrouwen overblijven voor de minder flitsende mijnheren. En u dan? U valt zo te lezen ook op aantrekkelijk en flitsen, alleen dan de vrouwelijke vorm. Dus dat maakt u geen haar anders dan de mensen die u beschrijft. Dat u verbittert bent is tot daaraan toe maar kijk alstublieft ook naar uw eigen bijdrage in uw teleurstelling en wijs niet alleen maar naar andere mensen met hun eigen wensen.
Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-23 14:41:00
Nou en, er is toch niets mis mee om te gaan voor het hoogst haalbare. Ik geef zowel de mevouwen als mijnheren helemaal gelijk als zij gaan voor hun wensen. Het is hun leven en als een datingsite in deze wensen kan voorzien moet je ze dat niet kwalijk nemen maar zelf een andere manier zoeken om te vinden wat je wenst. Als zij vinden wat zij zoeken...nou en. Dat het jouw wensen niet zijn en dat je er een forse mening op heb helpt jezelf niet in het vinden wat jij zoekt. Er zijn meerdere wegen die bewandeld kunnen worden. Dus...neem anderen het niet kwalijk maar kijk naar jezelf en pas je eigen zoekgedrag aan. Neem verantwoordelijkheid voor jezelf ipv het gedrag van een ander onder de loep te nemen. Zij veranderen er niet door, en de jij ben er niet door geholpen.

(Met "je en jij "bedoel ik in het algemeen personen die teleurgesteld zijn door het zoekgedrag van een ander, dus niet Hein of mijnheer "B"in het bijzonder )
Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-24 11:30:00
Kijk, dat is een in mijn ogen een wat eerlijkere omschrijving in een zoekproces. Als je niet van tomaten houdt moet je niet kopen en klagen dat ze vies zijn. De tomaat is niet vies, je houdt er zelf niet van dus neem iets wat je wel lekker vindt. Enfin, tot zover een nogal knullige metafoor.

Mijn opvatting is overigens dat daten een manier van ontmoeten is die zelden een blijvend effect heeft (hoewel ik dit natuurlijk ook prima mis kan hebben) Een mijns inziens prettigere manier is om eerst te kijken wat jezelf leuk vindt om te doen, welke activiteiten je aanspreken en vandaaruit mensen ontmoeten. Dus houd je van fotograferen, je aansluiten bij een fotogroep, of intekenen op een fotowandeling. Houd je van op cafe gaan, dan is de actie daarop ook snel bedacht. Houd je van wandelen in de natuur, wordt lid van de IVN en teken je een keer in op een lange wandeling door een onbekend natuurgebied. Dat is allemaal een paar uur, dus te overzien. Want het blijft natuurlijk best spannend om dit soort dingen te ondernemen. Maar dat is daten ook. Contact zoeken op een datinsite is minder spannend omdat je dit gewoon vanuit je eigen huiskamer kan doen. Maar heeft dus naar mijn mening ook minder effect omdat het vluchtig is en over het algemeen aan de oppervlakte blijft. Mensen ontmoeten vanuit een gezamenlijke interesse (waarbij de interesse centraal staat en niet het vrijgezel zijn) is prettiger omdat iets wat je leuk vindt de basis vormt van het contact. Zo kom je al veel sneller bij de "echte"persoon omdat mensen minder hun best hoeven te doen zich leuk, gezellig en geweldig voor te doen (zoals bij dating vaak wel het geval is) Je moet er echter wel voor uit je stoel komen, over een grens in jezelf heenstappen en het bekende voor even verlaten,en dat is eng. Maar levert wel veel meer op. Als laatste: veel mensen geven aan geen interesses te hebben maar dat blijkt vaak alleen maar een opwerping te zijn omdat de spanning voor het iets ondernemen daarbij een grote rol speelt. En dat is begrijpelijk maar het is wel handig dan eerlijk te blijven kijken naar jezelf. Ik heb namelijk het idee dat iedereen een interesse heeft. Van torren determineren tot vliegtuigspotten, van kruissteekpatronen tot ambachtelijke gereedschappen verzamelen en alles wat er tussen zit. Van de geschiedenis van Riga tot...nou ja, vul maar in :-) Fijne dag, Karin
Reactie van een bezoeker van de site!
2016-12-16 11:15:00
Dat uiterlijk ook voor vrouwen zeer belangrijk is blijk wel hoe vaak de namen Richard Gere en George Clooney in de profielen van vrouwen voorkomen. Ben jij die George Clooney? Mail me dan snel. Moet een man dan alleen maar genoegen nemen met een vrouw die er uit ziet als Doutzens Kroes, Chantal Janzen, Kim Feenstra of Sylvie Meis? Dan moet hij wel multimiljonair zijn anders gaat hem dit niet lukken. Als een man kritiek op het uiterlijk van een vrouw heeft is het commentaar niet van de lucht. Vrouwen mogen wel kritiek op het uiterlijk van een man hebben.
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-03-30 22:06:00
Ongeacht welke dating site je ook probeert , de vrouwen hebben de mannen via deze weg in de hand . Het enigste wat telt zijn de Euro's die binnenkomen. Afspraken worden niet nagekomen en vaak zijn de afbeeldingen en leeftijden niet correct , dus gooi alsjeblieft al die dating site's in de prullenbak en ga gewoon op een terrasje zitten . Kleed je leuk , haartjes geknipt , lekker luchie en de klap komt vanzelf .
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-07-28 14:45:00
De wensen en eisenlijstjes zijn soms absurd, ik ben als 50+ man al afgewezen om de meest rare dingen, maar afgelopen week haakte een vrouw af omdat " ik geen vaatwasser heb", het is te absurd voor woorden en ik moest er zelf ook even van bijkomen.
Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-27 11:48:00
L.S.,
Ik kijk af en toe eens op uw site en leer er soms wat van. Maar, wat me opvalt is dat het allemaal tamelijk gedateerde verhalen en reacties zijn. We leven in 2018 en er is volgens mij in de afgelopen jaren wel een en ander veranderd. Ik zoek nog naar positieve verhalen/reacties en verhalen 'anno nu'.
Reactie van een bezoeker van de site!


Reacties op het onderwerp: Internet dating


01 - Menswerk »  -  Internet dating »
2008-12-14 09:35:00
Ik ben eens op zoek geweest en heb verschillende sites bekeken, ze bieden bijna allemaal hetzelfde. Maar welke site is het meest betrouwbaar en dan bedoel ik niet alleen de mensen die er op staan maar ook of de selectie van geschikte kandidaten een beetje betrouwbaar is en dat er niet echt geld uit de zak geklopt wordt voor van alles en nog wat. Wat zijn jullie ervaringen?
Reactie van een bezoeker van de site!
Welke dating site is het meest betrouwbaar?
Er zijn: 50 reacties!
We tonen hier de laatste 10 reacties, meer reacties kunt u lezen op het forum: Internet dating »

2016-12-21 22:59:00
Ik heb zo mijn bedenkingen over de eerlijkheid van datingsites. Ik was twee jaar geleden ingeschreven op een bekende site en na drie maanden ging ik er weer af. Een jaar later keek ik weer op dezelfde site en het viel me op dat in mijn regio er een aantal nieuwe (niet zo aantrekkelijke) vrouwen waren maar ook een tiental dezelfde aantrekkelijke vrouwen als een jaar geleden. Wanneer je deze vrouwen benaderd krijg je snel te horen dat ze geen belangstelling hebben of dat ze al met iemand in contact zijn. Weer ging ik er af. Weer een half jaar later keek ik weer op deze site, weer een groep nieuwe minder aantrekkelijke vrouwen, maar nog steeds dezelfde tiental aantrekkelijk vrouwen. Het lijkt me raar dat deze aantrekkelijke vrouwen binnen anderhalf jaar geen leuke partner hebben gevonden en dat ze nog steeds betaald lid zijn. Ik denk dat dit duidelijk nep profielen zijn om mannen te lokken. Zou me ook niet verbazen wanneer hier gewoon studenten achter deze accounts zitten die betaald worden om mannen af te wijzen. Ik ben huiverig geworden om nog weer een smak geld neer te tellen voor zo'n lidmaatschap.
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-02-06 00:59:00
Ook ik heb online daten geprobeerd via Lexa. Ik ben enorm geschrokken van de wijze waarop ik werd aangesproken door mannen. Het leek wel een mistwolk aan valse profielen, neppe beschrijvingen en zeer wanhopige mannen. Ik zou bij de meeste nog durven zeggen dat ze een verstandelijke beperking hadden aan de foto's en schrijfwijze te zien. Toen ik uiteindelijk toch een toffe man sprak en daarmee op date ging na enkele weken, was het de druppel die de emmer deed overlopen. Terwijl ik daar zal, netjes aangekleed, neutrale plek, geen drank etc, begon hij over het net verloren zijn van de bankpas etc. Het voelde aan als een leugen Uiteindelijk heb ik mogen opdraaien voor de rekening en was hij zeer gepikeerd dat ik geen geld wilde geven voor benzine. Ik besefte toen pas dat ik het best zsm kon vertrekken. Nadien ook nooit meer wat gehoord van de beste man, behalve nogmaals een verzoek tot het overmaken van geld. Ik heb toen alles geblokkeerd en een melding gedaan bij Lexa. Helaas zit hij er nog op.
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-02-11 16:27:00
Mijn ervaringen als man zijn ook niet altijd positief. Ik ben een vrij normale verzorgde man en ik zie er nog goed uit voor mijn leeftijd. Ik reageer niet op alles wat ik tegenkom en selecteer echt wel vrouwen waar ik van denk dat ze qua uiterlijk en levensopvatting een beetje bij mij passen. Soms krijg ik ook reactie van een vrouw en wanneer ik dit niet zie zitten stuur ik een beleef en net antwoord terug waarin ik aangeeft dat ik helaas geen klik ervaar. Mensen stellen zich toch kwetsbaar op door te reageren en daar moet je mijn inziens respectvol mee omgaan. Een reactie die ik laatst kreeg heeft er voor gezorgd dat ik een paar weken van slag was en niet meer op de site wilde reageren. Ik had een beleefd en vriendelijk bericht naar een vrouw verzonden waarin ik aangaf dat haar profiel leuke vond en dat ik vond dat ze er leuk uitzag. Kreeg ik een dag later een bericht terug, dat al begon met: Hoe ik het in mijn hoofd haalde om op haar te reageren, er was volgens haar geen enkele match en die zou er ook nooit komen. Dit ging nog een paar regels door met de mededeling dat ze mij wel zou blokkeren. Ik had mij kwetsbaar opgesteld door een vriendelijk en respectvol bericht te sturen en daar kreeg ik dit op terug? Ik heb deze vrouw zelf geblokkeerd en ben er ook maar niet meer op ingegaan, we waren inderdaad (gezien haar reactie) geen match alleen al op de wijze waarop we men andere mensen omgaan. Je kunt het van je af laten vallen maar toch laat hert een krasje op je ziel achter.
groet H.
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-05-01 13:27:00
Ik heb ervaring met meerdere datingsites en als man moet je er snel bij zijn want anders is ze zo weg. Dit is ook de reden denk ik dat zoveel (leuke) vrouwen het idee hebben dat de "besprongen" worden door wel honderd mannen tegelijk. Mijn ervaring is dat wanneer een echt leuke en knappe vrouw op de site komt, deze vaak binnen een paar weken weer weg is of aangeeft dat ze al met iemand in contact is. Wat er dus na een paar maand overblijft zijn de echt onaantrekkelijke mensen en de mensen met extreem hoge of vreemde eisen. (Dit zegt ook iets over mijzelf hoor). Na een maand zit je op een site waar je alle leuke vrouwen al eens benaderd hebt en er alleen nog onaantrekkelijke vrouwen (lichamelijk en/of in wensen en eisen) overblijven. Ik ben zelf nog nooit door een leuke aantrekkelijk vrouw benaderd, (dit kan ook iets over mij zeggen) ik denk dat de echt leuke vrouwen dat ook niet nodig hebben omdat de mannen daar het initiatief wel nemen. Wat ik zie is dat er veel vrouwen zijn die langere tijd op een datingsite zitten en die helaas een beetje onrealistische verwachtingen hebben of er echt niet meer aantrekkelijk uitzien. En van een mooi karakter moet je het niet hebben op een datingsite want het is en blijft een vleeskeuring met een wensen/eisenlijstje. Maar bij gebrek aan beter moeten we het er mee doen, want alleen blijven willen we ook niet.
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-05-03 07:45:00
Ik ben het er mee eens dat de leukste vrouwen het eerste weer weg zijn, ik was na drie maanden uitgekeken op een site en een half jaar later schreef ik me weer in. Zag ik zeker de helft van de oude foto's weer voorbijkomen. Er waren blijkbaar in die tijd wel een paar nieuwe geweest die snel weer een man gevonden hadden en de rest staat er al heel lang op. En ja, ik ben zelf ook een van die kneuzen die niemand meer wil :-) of, ik ben ook te kieskeurig.
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-05-11 07:55:00
Ik ben als man van 50 ook vrij teleurgesteld in diverse datingsites en ik geloof ook dat de leukste en beste mannen en vrouwen weer snel weg zijn. Wat er overblijft m.i. zijn twee groepen, de vrouwen, de groep die nog best knap is maar geen man kunnen vinden omdat ze een onmogelijk eisenpakket hebben en de onaantrekkelijke vrouwen (waarvan ik me soms afvraag waarom ze zich zo enorm verwaarloosd hebben) waar ook weinig mannen naar omkijken. Dit mag misschien wat cynisch klinken maar zo zie ik het momenteel.
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-05-13 23:16:00
Ook ik ben eens op ¨onderzoek" gegaan in de virtuele wereld van online daten. Leerzame ervaring, leuke (oppervlakkige) contacten, 3 keer een date op een respectvolle manier afgesloten. Het heeft me geen cent gekost om in contact te komen, uitgezonderd van de koffie, thee, cola light en ice-tea die ik afgerekend heb. Maar laat ik het zo stellen, de meeste vrouwen / mannen hebben een onrealistische beeldvorming tijdens hun soms intensieve contact. Dat geldt voor beiden partijen in het online daten (tenminste voor diegene die serieus op zoek zijn naar een relatie) En beide partijen willen een gelijkwaardige relatie.

Wat mij ontzettend opviel was dat de dames met wie ik toch een intensief contact had zich heel kwetsbaar opstellen en soms erg onzeker (ik ben vrij gezet..is dat een probleem?) en dus plotseling de sportschool gingen bezoeken waarbij ik zelfs hun resultaten kreeg toegestuurd. Het hele beeld wordt misvormd en dat is toch wel triest. Denk vooral dat dit komt omdat men erg wordt beiinvloed door de vele prikkels aan informatie die wij dagelijks binnen krijgen via de media, onze smartphone, tablet, pc, tv..noem het maar op! en dat vervormd de realiteit met vele procenten. De man verlangt naar een lekker wijf, de vrouw naar een heerlijke stud. En juist daar gaat het fout in ons bovenkamertje en onze dromen. Men wil een slanke vrouw met een mooi en symmetrisch gezicht met een prachtige uitstraling, andersom een redelijk gespierde torso en symmetrisch gezicht en de uitstraling van een bad boy. Klinkt heel onrealistisch maar helaas is dat wel het beeld wat zich langzaam is gaan ontwikkelen door al deze prikkels. Maar voordat je begint aan online daten, moet je voor jezelf eerst een realistisch beeld kunnen vormen voor jezelf en over jezelf. En dan pas heb je eerlijk gezegd nog maar 10 procent van datgene wat er allemaal nog moet gebeuren voordat het zover is om je online ¨geliefde¨ te vinden in deze soms vervelende virtuele wereld.
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-05-14 17:13:00
Het is toch wel bijzonder. Deze site van Dhr. Pragt omvat alles in notendop. De ene helft heeft problemen met de liefde en zijn/ haar geliefde en de andere helft problemen met het niet hebben van de liefde/ een geliefde (en het zoeken daarnaar). Ik heb aan beide kanten gestaan en het alternatief, alleen zijn, is eigenlijk het meest prettige heb ik inmiddels ervaren. Al is geen enkele situatie continue ideaal natuurlijk.
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-06-27 10:43:00
Welke sites het meest betrouwbaar zijn, dat durf ik niet te zeggen want dat overzicht heb ik niet. Wel heb ik enkele heel goede en heel beroerde ervaringen, en dat wil ik graag delen.

Parship en Lexa staan altijd bovenaan de lijsten met positieve evaluaties, en dat komt overduidelijk omdat die bedrijven daar het meest aan marketing doen. Het zijn commerciële bedrijven die zoveel mogelijk aan je willen verdienen.

Peperdure Parship doet dat door je compleet van hen afhankelijk te maken: in plaats van dat je vrijelijk je eigen profiel kunt opstellen en dat van anderen bekijken, word je onderworpen aan allerlei idiote detailvragen over jouw persoon - waarna zij wel zullen uitmaken wie geschikt is voor jou. Zo kunnen ze je lang aan het lijntje houden - kassa!

Linke Lexa blijft een stroom van nep-profielen en nep-berichten op je af sturen, vooral als je als gratis lid bent ingeschreven. Alles om je te bewegen zo gauw mogelijk te betalen. En het is nog knap lastig om jezelf van die spam-lijst af te voeren.

Relatie-planet scoort in dit opzicht al veel beter. Geen last van nep-profielen, daar wordt kennelijk goed op gecontroleerd.
Jammer genoeg wordt er niet goed gecontroleerd op leden die zich ooit hebben gemeld maar die maanden- en soms jarenlang niet meer hebben ingelogd. Op de 20 berichten die je verzendt komen er hooguit 5 of 6 reacties terug, en als je dan nog eens naar die profielen kijkt zie je inderdaad dat die leden al heel lang niet meer actief zijn.
Benader je de helpdesk hierover dan zijn ze daar zowaar eerlijk over: "eigenlijk moeten we dat bestand eens een keer opschonen".
Nou ja, ze hebben in ieder geval de intentie. Dat Parship en Lexa pretenderen bij de grootste te horen komt natuurlijk ook door het grote aantal verouderde profielen, maar die laten ze lekker staan.

Heel erg verkeerd is 50liefde bezig. Als je daarop inschrijft weet je zeker dat je gebombardeerd wordt met de meest onwaarschijnlijke en quasi-attractieve uitnodigingen. Ga je er een keertje op in dan krijg je nietszeggende zinnetjes terug (al die teksten lijken ook nog eens op elkaar), overduidelijk ingevuld door verveelde werkstudenten die de opdracht hebben zoveel mogelijk betalende leden aan te trekken.
Als je ze hierover benadert en de gewraakte profielen meldt, zeggen ze dat ze die profielen "terecht geverifieerd hebben" waarmee ze bedoelen dat ze volgens hen in orde blijken te zijn. Met andere woorden: 50Liefde houdt ze met opzet in stand.

RelatiePlanet, e-Matching en 50PlusMatch horen duidelijk bij de integere sites die ook echt hun best doen een goed product te leveren - en je goed te woord te staan als je vragen hebt. Nog nooit een nep-profiel tegengekomen. Als ik bij een nieuwe inschrijving zo mijn bedenkingen heb constateer ik een paar uur later dat dat profiel alweer is verwijderd.

Om met een knaller te eindigen: deWandeldate. Heel integer en liefdevol opgezet, en heel goed begeleid. Alleen dan weer jammer dat die site niet zo bekend is en dus ook niet zoveel leden heeft.
Reactie van een bezoeker van de site!
2017-10-09 16:34:00
Ik ben zelf nu driekwart jaar lid van Parship en vind het een fijne, serieuze site, naar mijn idee alleen echte profielen, geen spam, geen onrealistische fotomodellen en veel leuk contact/dates. Wel is de nieuwe aanwas mbt vrouwen niet heel groot, zodat ik iedere week maar een paar nieuwe kandidates krijg bij de partnervoorstellen. In het begin had ik het daardoor een stuk drukker omdat ik toen nog door de hele database met geschikte kandidaten kon ploegen. De echte liefde nog niet gevonden (7 van de 10 wezen mij af na 1 of meerdere dates, vaak omdat ik toch meer introvert ben dan ze dachten) maar de aanhouder wint, dit soort dingen laat zich niet sturen.
Reactie van een bezoeker van de site!


Forum vragen over: 03 - Liefde  : Ervaringen met Internet dating

Vraag of reactieReactiesDatum en tijd
Dating verhalen van mannen en vrouwen(15 )2015-12-28 17:26:00
Waarom liegt iedereen over zijn of haar leeftijd?(3 )2012-03-09 23:19:00
Hebben jullie ook de ervaring dat kinderen dates afstoten?(3 )2011-08-27 19:13:00

Last update: 12-06-2018


 Lees hier de privacyverklaring van deze site.

Disclaimer.

Hoewel de heer Hein Pragt de informatie beschikbaar op deze pagina met grote zorg samenstelt, sluit de heer Pragt alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via zijn site wordt aangeboden. Het opnemen van een afbeelding of verwijzing is uitsluitend bedoeld als een mogelijke bron van informatie voor de bezoeker en mag op generlei wijze als instemming, goedkeuring of afkeuring worden uitgelegd, noch kunnen daaraan rechten worden ontleend. Op de artikelen van de heer Pragt op deze Internetsite rust auteursrecht. Overname van informatie (tekst en afbeeldingen) is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Voor vragen over copyright en het gebruik van de informatie op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Dit is mijn