Archief: Vraag en antwoord bindingsangst

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2013-08-29 18:10:00
Reactie op de pagina: Bindingsangst
Reacties over het onderwerp: Bindingsangst. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2013-08-29 18:10:00
Ik lees hier dat mannen bindingsangst misbruiken om er tussen uit te kunnen knijpen als het ze te heet onder de voeten gaat worden. Nou ik ben zo'n man die alleen woont en er niet meer aan denkt om weer samen te gaan wonen. Ik heb een paar serieuze relaties gehad en heb zelfs een keer samengewoond, in het begin is het leuk en gezellig maar dan moet het ineens serieuzer en gaat de vrouw vaak ineens eisen stellen en wil ze dingen aan je veranderen en moet je ineens gaan praten over gevoelens en de relatie. Bovendien begint dan het "gezeur" en is de gezelligheid ver te zoeken en dan ben ik weg, ik heb daar echt geen zin meer in. Volgens mij klagen die vrouwen wel dat mannen zo snel afhaken maar ik denk dat de meeste mannen het "gezeur" zat zijn en denken dan maar alleen wonen en alleen maar losse relaties met vrouwen die niet zo moeilijk doen. Ik denk dat vrouwen waarbij de mannen vaak afhaken eens naar zichzelf moeten kijken, want zij jagen de mannen zelf weg en geven de mannen dan de schuld. Laat mij maar lekker bindingsangst hebben, ik heb een gezellig leven, een leuk huis en ik date af en toe wat en kom zo in vrouwelijke gezelligheid ook niet te kort. Waarom zou ik dit opgeven...
Groet Henk
(4197) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-09-15 10:40:00
Goed artikel. Heb bindingsangst door een moeder die mij emotioneel verwaarloosd en mishandeld heeft. Schreeuwde op mijn 7de bv. tegen mij dat ik de duivel in mijn ogen had en dat ze wou dat ik nooit geboren was. Zolang ik kan herinneren geen steun, knuffels enz. maar enorm kwetsen, in de steek laten, negeren, devalueren, verraden, emotioneel en later ook financieel misbruik van mij maken. Mijn vader heeft ze met hetzelfde gedrag, toen ik 19 was, tot sucide gedreven. Dit heeft mijn relaties later bepaalt weet ik nu. Geen enkele vrouw heeft ooit deze pijn herkent en/of er iets mee kunnen/willen doen. En ik had/heb dan ook nog de paradoxale neiging verliefd te worden op vrouwen die juist veel op mijn moeder bleken te lijken, doordat ze zich hetzelfde gingen gedragen. Dus opnieuw erg gekwetst worden.

Relaties met vrouwen die niet zo waren voelden veiliger maar op die vrouwen was ik nooit verliefd; dus veilig. Deed precies wat in het artikel beschreven wordt en daarmee die vrouwen veel pijn. Probleem was daarbij ook, dat die vrouwen wl wouden binden en daar op aanstuurden steeds (begrijpelijk) maar zich nooit echt wouden- of konden verdiepen in mijn pijn. Als dit zich bij mij uitte werd dit gerriteerd afgewezen of werd het hl stil. Ze konden er niets mee en lieten mij zo dus ook in de steek/alleen op een punt wat voor mij juist zo belangrijk was in de relatie.

Mijn ervaring is daarmee k, dat vrouwen (en iedereen eigenlijk) in de eerste plaats voor hun eigen belang gaan en inderdaad alles proberen dat voor elkaar te krijgen. Ook jou proberen te veranderen, zodat je aan hun verwachtingen en eisen gaat voldoen. Dt stond altijd voorop. Ik durf mijzelf (mijn pijn) niet meer bloot te geven. Het gaat zelfs zover, dat ik het nu alleen nog expres doe als ik van iemand af wil, want dat werkt tot nu toe altijd. Binnen de kortste keren gaan ze op zoek naar een ander, zijn ze vertrokken en hoor je er nooit meer iets van.

Ik ervaar het als een noodlot wat mij is overkomen in mijn jeugd en daarna. Het is een door niemand te herstellen wond gebleken. Ondanks mijn bindingsangst wou ik mij wel heel graag binden en heb dat naar mijn idee echt geprobeerd. Niemand kon echter iets met mijn pijn en daarmee konden zij zich nooit aan mij binden. En ik kan ze dat niet eens kwalijk nemen. Het is een paradox waarin je gevangen zit en blijft.
(4306) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-11-17 15:24:00
Ik heb wel raad nodig ..ikzelf ben een 30 er en een slanke vrouw . Ik ben sinds 2 jaar en half samen met mijn partner ...een ingenieur van opleiding . Een denker ipv doener . ..als ik wil praten over de toekomst samenwonen en eventueel kindjes dan ben ik een zaag ook steeds zegt hij en beloofd hij me veel en doet werkelijk niks . Hij zoekt niet om een woning te vinden . Doet niks . Ook zijn eigen zus en mama mag ik niet eens zien . Ikzelf ben opgegroeid met waarden normen en beleefdheden. Ik kom uit een zeer stabiel en liefhebbend gezin . Hij tja iets minder ....ook heb ik hem in het begin van onze relatie betrapt op leugens . Kleine en grotere leugens ... Dit heb ik hem al kunnen doen inzien . Gelukkig ! Tijdens zijn jeugd heeft hij een tijdje in de synthologie geweest . En een zwaar jeugdtrauma van mishandeling is hem overkomen. ( niks te maken met zen ouders . . Hij is wel een zeer gevoelig persoon en ik zeker ook . Maar ik voel me echt een maitresse den duur .. Ook woonde hij bij mij . Maar het word me echt teveel ! Waarom kan hij niet de leiding nemen. Het lijkt me te gemakkelijk als hij me zegt ' ik kan er ook niet aandoen wat er in men verleden gebeurd is . Zijn verleden maakt mijn toekomst niet . Punt . Ik heb ook een trauma meegemaakt maar ik denk ok ik. Moet toch verder . Ook heeft hij net hetzelfde gedaan bij zijn ex vriendinnetjes tss. Ik hou (spijtig genoeg )heel veeeel van hem . Maak wij komen geen steek vooruit ! Echt schaamelijk op de duur tegenover mijn familie en iedereen Ik heb er vandaag wel degelijk een punt achter gezet ..hoewel mijn hard bloed !! En ik nog meer.......bij hem wil zijn sinds ik het gedaan maakte . Maar ik hou me sterk . En ik plooi niet meer als er geen evolutie komt . Ook beloofde hij naar een therapeut te gaan . die heb ik ook nooit gezien . Wat moet ik doen ? .....
(4375) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-12-06 11:18:00
Hallo Henk, niet alleen mannen hebben last van bindingsangst hoor, ik ben een vrouw van midden veertig en ook ik heb na een huwelijk en een paar keer samenwonen de conclusie getrokken dat ik geen vaste relatie meer wil en dat ik nooit meer ga samenwonen. Ik hoef geen man meer die mijn leven wil gaan bepalen of die mij beperkingen wil opleggen, dat bepaal ik zelf wel. Ik heb ook genoeg van het gezeur en moeilijk doen binnen relaties. Ik woon nu alleen, de kinderen zijn de deur uit, ik heb alles goed voor elkaar, leuke vrienden en vriendinnen, wanneer ik zin heb ga ik uit en versier een leuke man, die weet dat hij een nacht mag blijven en sommigen mogen op herhaling. Sommige mensen noemen dit dus bindingsangst, ik zie het meer als voor jezelf kiezen en geen belemmerende binding meer aan te gaan. Als vrouw ben je tegenwoordig niet meer afhankelijk van een man en ik geniet nu echt van mijn leven.
(4397) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-12-12 20:37:00
Ik vind dat de meeste mannen tegenwoordig zich er wel erg makkelijk vanaf maken. Alleen wonen, lekker uitgaan, vrouwtje versieren voor de nacht en vooral geen verantwoordelijkheid aangaan of commitment. Wanneer een vrouw wat meer wil dan is ze lastig en dan moet ze snel gedumpt worden want dan krijgt meneer ineens bindingsangst. Als vrouw word je neergezet als lastig en zeurend en daar hebben de heren geen zin meer in zeggen ze. Als alleenstaande vrouw van boven de veertig is er amper nog een (leuke) man te vinden die een serieuze relatie aan wil gaan. En bindingsangst is het beste excuus dat meneer heeft om zich terug te trekken als het hem te heet onder de voeten wordt, ik noem het gewoon gemakzucht.
Vera.
(4412) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-12-01 22:32:00
Beste Hein, ik heb onlangs een vrouw ontmoet op een datingsite, echt een hele lieve vrouw met een goed hart. We hebben eerst veel met elkaar gemaild, en ik kan zeggen dat met elkaar heel veel hebben gedeeld, diepgaande gesprekken, en ook intieme gesprekken. Kortom er ontstond echt al een band tussen ons, en er kwamen ook al gevoelens vrij, bij beide. Uiteindelijke hebben we afgesproken en het was een hele mooie en fijne avond, gewoon gezellig. Ik had wel zoiets dat ik niet op de eerste avond sx wilde, gewoon uit respect. We waren allebei erg blij en verliefd. De volgende dag voelde ik gewoon dat het bij haar niet goed zat, en dat bleek ook. De reactie was dat ze het niet aan kan, dat het haar beangstigd, dat het te dichtbij komt, dat ze gevoelens had die te heftig zijn. Ik heb het gevoel dat ze in de knoop zit met haar gevoelens en heb haar gezegd, dat ze daar zelf uit moet zien te komen. Maar ik wil ook voor haar vechten, heb namelijk het gevoel dat ik iets moois laat schieten, voor zowel mijzelf als haar. Kun je mij misschien helpen, wat te doen, of juist niet te doen, want zij is het waard om voor te gaan. Met vriendelijke groet Harold.
(5607) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-12-01 22:57:00
Hallo Harold, dit is een gevoelige kwestie die mij ook wel eens is overkomen. Ik denk dat er inderdaad achter zit dat op het moment het allemaal even rozengeur en maneschijn lijkt en dat deze vrouw de dag erna toch gaat nadenken over de beren die ze ineens ziet opduiken. Ik probeer in deze situatie toch te gaan voor de meest positieve uitleg en dat er toch sprake van verliefdheid is. Door nu erg aan te dringen denk ik dat je haar weg gaat duwen, ik denk dat het beste is in dit geval aan te geven dat je haar de ruimte wil geven om na te denken en dat jij wel gelooft in iets tussen jullie en dat je bereid bent om rustig aan te doen en haar tempo te volgen. En soms lukt het niet helaas maar probeer niet te snel op te geven maar ook niet opdringerig te doen. Ik hoop dat je iets aan dit antwoord hebt.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
2014-12-01 23:29:00
Hallo Hein, erg bedankt voor je antwoord. Hier heb ik iets aan. Gelukkig heb ik precies gedaan wat jij nu hebt geantwoord. Nogmaals bedankt. Met vriendelijke groet Harold
(5610) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-12-29 22:18:00
Hallo Hein, het is een mooi om via deze weg te vinden, wanneer je vriendin binding angst vertoond. Mijn vriendin en ik kennen elkaar al 5 jaar. We hebben veel meegemaakt in onze ingewikkeld relatie. Maar als ik er over begin van hoe het zit in onze relatie wilt zij geen antwoord geven. Nu heb ik haar mijn liefde verklaard (dat ik van haar hou) . Gedraagt zij meer terughoudend, ze reageert niet meer op mijn sms. Omdat ik weet hoe zij in elkaar zit weet ik dat ik haar de ruimte moet geven om over na te denken dat ik gevoelens voor haar heb. Het is nu geduld hebben en niet opdringerig opstellen
Met vriendelijke groet Richie
(5760) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-02-09 00:37:00
Hoi Hein, dank voor je verhelderende stuk. Ik ben zelf een vrouw van 30 jaar en ben na een relatie van 2 jaar al bijna 5 jaar single. In die tijd heb ik met veel verschillende mannen geprobeerd een relatie op te bouwen maar steeds na een paar weken of maanden dacht ik 'nee, dit is het toch niet.' Nu ben ik sinds kort weer een relatie aangegaan met een man waarmee ik in eerste instantie een prachtige toekomst zag, maar opnieuw word ik overladen door twijfels... Dit terwijl ik heel graag iets bijzonders met iemand wil opbouwen en het idee van samenwonen en kinderen niet beangstigend maar juist mooi en fijn vind en bijna niet kan wachten tot het zover is. Hoe kom ik erachter of ik last heb van bindingsangst of dat het met de mannen tot nu toe gewoon niet 'meant-to-be' was?

Dank & groet,
S.
(6014) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-01-25 11:40:00
Hoi Hein,
Bedankt voor je verhelderende artikel. Ik heb nog nooit een relatie gehad en zelfs durven hebben. Al een aantal keer heb ik dezelfde persoon waar ik verliefd op was, laten schieten omdat ik vreselijk bang werd voor alles wat zou komen als ik een relatie met hem aan zou gaan. Toch heb ik telkens weer het idee dat ik de verkeerde keus maak, maar ik durf gewoon niet! Hij is al veel te geduldig geweest, want hij heeft me meerdere kansen gegeven. Ik weet niet of er ooit nog iemand anders zal zijn waar ik zo gek op kan worden als op hem.
Ik denk dat ik bindingsangst heb. Ik kan me echter niet herinneren dat ik bewust problemen heb gehad met relaties oid. Kan zoiets ook onbewust groeien?
Groet, Margreet
(6772) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-02-13 11:28:00
Hoi Hein, Zucht.... ik heb net een relatie achter de rug. Van 19 jaar! Met een zeer afstandelijke man, waarbij ik hard moest werken en voegen om maar een beetje liefde te krijgen. Ik zag in dat ik zo niet ga krijgen wat ik nodig heb. Ik kon het niet volhouden tot mijn 80ste. Maar nu dan?
Een hele lieve man, die me alles geeft waar ik ooit van gedroomd heb, tegengekomen. Helaas ben ik nu zelf het probleem. Hoe meer hij geeft, des te meer ik terug trek. Als hij me ophemelt (wat ik heel fijn vind) krijg ik hartkloppingen, ga ik zweten en wil ik eigenlijk heel hard weg rennen. En zo is er nog meer wat er fysiologisch gebeurt. Terwijl mijn verstand zegt dat het een hele lieve man is voor mij, een goede partner, alles klopt. Maar mijn gevoel werkt me tegen. Keer op keer. Alsof ik alleen maar rustig en tevreden ben met een moeilijke afstandelijke relatie waarbij er veel ruzie is. Ik weet dat ik dat gewend ben, ook van huis uit. Dus dat mijn hart daarom wil dat ik in zo'n zelfde situatie terecht kom, want dat is bekend. Dat voelt 'vertrouwd'. Maar vertrouwd voelen betekent voor mij niet dat het goed voor mij is. Dat weet ik. Ik word er gek van, dat ik weet dat het niet goed is maar als ik het goede doe, dus liefde krijgen, ontvangen, toelaten, nemen maar natuurlijk ook geven, dat ik me dan onrustig voel, rot, beklemd, niet goed genoeg, slecht omdat ik neem. Wat moet ik nou dan?
Hoe krijg ik mijn hart op dezelfde lijn als mijn verstand? Ik word er zo moe van, echt onuitputtelijk moe.... Please... ik wil alles lezen, elke therapie doen maar ik krijg het niet voor elkaar.
Louisa
(6835) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-04-27 22:37:00
Bindingsangst...nu op dit moment ben ik heel erg verliefd op een man..die ook bindingsangst heeft..zelf noemt hij het een muur om zich heen gebouwd. Maar toch zoekt ie me steeds weer op....helaas niet meer hopelijk alleen voor dit moment face to face maar nu is het voornamelijk via whatsapp. .laatste tijd niet veel meer...maar we hebben al met al contact.heel vaak heb ik zo moeten huilen vanwege hem en ook het gevoel van zeer gekwetst te zijn door hem...janken avond na avond....maar wat wil het geval hij is goudeerlijk geweest tegen mij....legde alles uit hoe hij in elkaar zit enz enz..uiteindelijk heeft die mij om tijd gevraagt...en ik zo gek op hem als ik ben ...denkt hem dat te kunnen geven.. maar het is met de dag moeilijker aan het worden..heb ookal voorgesteld om weg te gaan af en toe ....maar dan komt tie ook met een vluchtschema. ...er is meer met hem ..maar dat schrijf ik hier liever niet neer...wil en kan hem niet laten gaan...probeer het steeds...maar het lukt me eenvoudig niet..terwijl een ander had ik zo laten zitten....je begrijpt ben hartstikke gek op hem....maar me tranen xopx is dat het waard.....dagelijks vraag ik het mij af..zit echt met me handen in het haar...weet 100 procent zeker dat die net zo gek op mij is...wat kan ik hiermee....wat kan ik doen....vr grtjes pip
(7039) Reactie van een bezoeker van de site!

Ga naar het onderwerp op deze website »


Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 07-02-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).