Archief: Verliefd of vriendschap?

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2008-12-02 12:30:00
Verliefd of vriendschap
Ik vraag me soms af of ik op zoek ben naar iemand die mij volledig begrijpt. Helemaal mijzelf open en eerlijk kan zijn, zonder mij te veroordelen. Zo iemand heb ik nu gevonden. We voelen elkaar heel goed aan. Een blik is al voldoende. Ik voel me vrij als we samen zijn, begrepen en rust. Voel ik nu een dieper liggende vriendschap of iets anders. Ligt dit niet kort bijelkaar?
Wat denken jullie?

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2008-12-02 12:30:00
Weet je, ik heb precies hetzelfde.... Voel me heerlijk bij mijn allerliefste vriendin, kan helemaal mezelf zijn, helemaal ontspannen en zij voelt precies aan wat ik nodig heb. Precies zoals jij. Ik voel echte, diepe liefde voor mijn vriendin en ik denk zeker dat vriendschap en liefde/verliefdheid dicht bij elkaar kunnen liggen. Moeilijk, maar ergens ook wel logisch. Geniet van je diepe gevoelens en van elkaar. Dit is erg bijzonder!
(1393) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-12-02 17:07:00
Hoi, Heel herkenbaar wat je schrijft!
Ik denk idd ook dat vriendschap soms verwarrend kan zijn, omdat er ook gevoelens van liefde meespelen.... Je bent gek op die ander, houdt van hem/haar en juist in vriendschap deel je vaak heel intieme dingen... soms nog intiemere onderwerpen dan in een relatie... Vriendschap heeft vele lagen. Ik heb zelf ook een vrouw ontmoet, waarbij ik een diepe genegenheid voelde.... We praten over de meest uiteenlopende dingen en ik voel dan soms de behoefte om haar te knuffelen en dat kan verwarrend zijn, omdat je maar "gewoon" vrienden bent... Geniet van wat je met de ander hebt en als het te ingewikkeld wordt, bespreek het dan.... dat houdt de zaak luchtig, want ja, vriendschap is liefde!
Succes ermee..
(1395) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-06-29 14:47:00
Fijn om jullie reactie te lezen. En dat jullie dit erkennen.
De tekst: vriendschap is liefde. Ontroerde me. Maar het slaat de spijker op zijn kop. denk ik. Het doet goed om te weten dat meer mensen dit ervaren.
(1982) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-10-03 16:54:00
Het is myns inziens gewoon vriendschap. Liefde deel je wel met een ieder, maar spreken we van verliefdheid dan is er sprake dat je gevoelens krygt de ander te willen kussen.
(2251) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-10-06 19:27:00
Ik heb onlangs met mijn vriendin gesproken. Met de vraag ben ik verliefd op je. de gevoelens zijn verwarrend. 1 ding weet ik zeker. Ik wil zoveel mogelijk bij haar zijn.
Het was eruit voordat ik er erg in had. Gelukkig nam ze het goed op. We hebben er heel goed over kunnen spreken. Nu weet ik dat het geen verliefdheid is. Zij zorgt ervoor dat ik me vrij voel, mezelf kan zijn. En haalt mij uit mijn eigen isolement. Ik heb jaren muren om me heen opgetrokken, om mij zelf te beschermen. Na 25 jaar wist ik niet beter. Zij heeft er voor gezorgd dat die muren weggehaald werden. Ik heb iemand nodig die ik helemaal kan vertrouwen. Me helemaal bloot aan kan geven. Dat geeft zo'n heerlijk gevoel. Gevoel van geluk. zodra ik een week geen contact met haar had, begin ik mezelf weer op te sluiten. Ik heb in het verleden veel vervelende ervaringen met mannen gehad. Nu weet ik waar het aan ligt en vertrouw erop dat er een moment komt dat die muren definitief afgebroken blijven. Zeker nu mijn dierbare, goede, vertrouwde hartsvriendin, mij blijft steunen. Ik ben trots en vereerd dat ik haar heb leren kennen en haar vriendin mag zijn.
(2267) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-02-12 22:03:00
ja hier ben ik ook eens ' ik ben 20jaar getroud en ik heb geen hobby's alleen
horrorfilms ..
ik praat weinig ' en thuis zeg ik ook weinig ' voel geen goeje baan meer hier .
we kunnen moelijk praaten ik en me'n vrouw '
op mijn werk heb ik iemand ontmoet en zo zijn we op een dag aan de praat
gekoomen over daglijks werk ...
zo hebben we meer en meer contackt met elkaar ' en door een en ander vrtelde we meer en meer over mij en prev van mij ''
zo groejde een grote vriendschap met haar uit ' maar met verliefdheid hebben
we er over gepraat voor misverstanden te krijgen en dat is beeter eerlijk zijn aan elkaar ' ' daarvoor heb je een goeje vriendin voor en ik zie ze graag dat weet ze wel ' vertrouw ze op 100 %
maar door haar ben ik meer op mijn gemak en voel me beeter ' als ik
het eens moelijk heb denk ik aan haar en dat help me wel een hoe deel .
ik hebb het haar verteld en dat weet mijn vriendin .
bedankt voor je aandacht
(2585) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-02-26 14:55:00
Tranen rollen over onze wangen van het lachen, praten over echt van alles. Als mensen ons zien, noemen ze ons het verliefde paartje. We bellen en smsen meerdere malen per dag met elkaar. Zeggen ook tegen elkaar dat wij van elkaar houden en dat doen wij ook, alleen wij zijn niet intiem met elkaar.
Soms zoenen, maar meestal na heel gezellig samen zijn niet eens een kus bij het afscheid. Vind het geweldig om iemand te hebben gevonden die mij aanvoelt, begrijpt, lief heeft, respecteert en heel veel lol mee heb. En toch voelt het raar en is het vaak verwarrend. Tuurlijk praten wij hier ook over, maar wij hebben beide niet te behoefte om elkaar te bespringen. Persoonlijk vind ik het ook moeilijk als hij met andere vrouwen interessant vindt, toch een soort jaloezie, uiteraard gun ik hem al het geluk. Wat is dit nu? Ook mijn dates vergelijk ik met hem en inderdaad die zijn lang niet zo leuk. Nou ja geniet er maar gewoon van maar als iemand een idee heeft hoor ik het graag.
(2634) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-12-04 15:59:00
Sinds kort msn ik ook met een meisje en het contakt is erg goed soms zelfs intiem.Na haar falen voor het rijexamen besprak ze met mij haar teleurstelling.Een dag of wat daarna stuurde ze me een sms waarin ze me bedankte voor de aandacht die ik voor haar had.Aan het einde van het smsje sloot ze af met:hvj (hou van jou).De keren erna op msn,eindig ik ook vaak met hvj,en zij dan weer :iovj.Wat moet ik ervan denken.Ik vertelde haar dat ik om haar gaf.Zij op haar beurt zei dat het niet wederzijds was.Maar ze blijft wel zeggen dat ze ook van me houd.We bellen veel ,msnen veel en smsen veel.Wat moet ik hiervan denken? Ik ben stapel gek op haar.Wat moet ik doen.
(3136) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-12-13 19:15:00
Zo herkenbaar, ik ben ook een gelukkige, ik heb mijn man als maatje, maar een goede vriend van ons is ook mijn maatje, met hem deel ik weer hele andere gesprekken als met mijn man. Ik ben stapel gek op mijn man, en houd van deze vriend. Ik deel heel veel met hem, en heb me wel es afgevraagd of ik misschien niet verliefd was op hem. Nee, ik hou van hem zoals hij is, een lieve goede vriend om mijn hart soms even te luchten.

Maar ik moet hem wel met regelmaat zien, anders krijg ik heimwee...
(3151) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-07-13 18:44:00
heel herkenbaar. Ik heb een maatje op mijn werk. Mensen denken dat we een stel zijn, maar dat zijn we niet. Ik weet wel dat ik me bij hem helemaal mezelf kan zijn. Hij neemt me zoals ik ben, zonder oordeel. Wat ik ook doe, wat ik ook zeg,.. ik kan mezelf zijn en dat ben ik heel lang niet geweest. We lachen, we huilen, een blik is voldoende, we steunen elkaar door dik en dun! Onze vriendschap hebben we ook naar elkaar uitgesproken. Soms vind ik het zelf ook verwarrend, vooral omdat anderen er zo op aan dringen dat we wel heel close zijn en dat dat problemen gaat geven. Vriendschap tussen man en vrouw is blijkbaar not done. Maar hierdoor vraag ik me soms wel af: Wat nou als hij geen gezin zou hebben? zouden we dan meer hebben? Ik weet het niet. Ik voel in elk geval heel veel vriendschap voor hem, met heel veel liefde. Tijdens de vakanties en het weekend mis ik hem echt. Maar ik weet uit ervaring dat ik dat ook zou ik hebben als hij een vriendin zou zijn. Daarom probeer ik zoveel mogelijk te genieten van onze vriendschap en dat geeft een heel fijn gevoel.
(3991) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-14 08:03:00
hier ook heel herkenbaar.. mijn buurman is mn grootste vriend.ik. woon hier nu net 2 jaar en na een depressief tijd wist hij me zo op te vrolijken dat ik weer ging houden van het leven.. we doen alles samen eten.. uitgaan.. naar z'n familie op bezoek.. lachen.. we zeggen ook elke dag dat we gek zijn met elkaar. aleen nu komt het ik ben meer voor hem gaan voelen. meer een gevoel van houden van..een bindend gevoel.. ik word jaloers als hij over andere vrouwen praat..terwijl zijn relaties kwamen en gingen.. en ik echt wel weet dat onze band veel specialer is.. ben ik toch bang geworden ..want wat als hij toch iemand vind waarmee hij alles kan doen.. ik heb geen sxueele aantrekkingskracht met hem.. maar mijn gevoel voor hem ligt dieper.. ik zou gerust altijd zo door kunnen gaan.. en geen relatie er bij naast kunnen hebben..maar ik weet dat hij anders is.. en dat beangstigd me.. ik heb mn gevoel besproken met hem..omdat ik dacht hij ook het zelfde zou voelen. alles leek er op .. anders had ik het ook niet besproken.. z'n blik..z'n handelen.. geen relaties aan willen gaan. soms mij een beetje jaloers willen maken om te zien hoe ik zou reageren.. maar dan zegt hij dat alles gebaseerd is op een vriendschappelijke band die hij voelde voor me.. dus het word voor mij wat te verwarrend.. en nu sta ik op een punt dak niet goed weet wat ik moet.. want zo door gaan lijkt me niet gezond.. ik hecht me te veel aan hem.. ik vind dat hij gewoon niet duidelijk is..terwijl hij vind dat hij dat juist wel is.. hij houd van me zoals hij van z'n zus houd.. tja.. dus een vriendschappelijke relatie tussen man en vrouw kan wel denk ik voor even..
(7299) Reactie van een bezoeker van de site!

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 06-02-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).