Archief: Verboden liefde en lust, het eeuwige dilemma

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2010-06-15 00:10:00
verboden liefde en lust, het eeuwige dilemma
Wat doe je als verliefdheid je overvalt... je niet verwacht dat hij verliefd op je wordt, je inziet dat hij het eerst zelf niet beseft heeft en dit gevoel ondertussen onbewust maar heel hevig ook groeit in jou? Tot het moment dat je je zalige geluk wel kan uitschreeuwen maar net op tijd en heel plots droogjes beseft wat er aan de hand is.
Hevig verliefd op een fijne, innerlijk zalig mooie en intelligente man, een collega, maar... tja, een gelukkig getrouwde man. Het is leuk samenwerken met hem, je voelt hem zo goed aan, hij heeft alleen oog voor jou, je kan je geluk niet op, je straalt optimisme en energie uit, je zit overvol van verboden gevoelens die je ook bij hem discreet merkt, maar die je niet mag beantwoorden? Je gaat weg van een fijne samenwerking naar vriendschap naar vertrouwen en aandacht, en dan die lust... Wat moet ik hier in godsnaam mee? Ellendig opgefokt als een slinger van neerslachtig tot intens blij gevoel, van pijnlijk realistisch tot ingebeelde volle overgave aan mijn diepste oerverlangens en weer terug heb ik me al gevoeld, deze laatste MAANDEN, ik krijg'm niet uit m'n hoofd. Ik, ik wil je zo graag. ... ???

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2010-06-15 00:10:00
ik ben verliefd op een getrouwde vrouw, ben zelf vrijgezel. maar inderdaad je kan er niks mee. ik ga haar huwelijk niet stuk maken. ik hou het voor mezelf maar het is knap lastig, zeker omdat ik vermoed dat andere collega's doorhebben wat ik voor haar voel. en zij? geen hoogte van te krijgen. waarschijnlijk merkt ze het niet eens wat ik voor haar voel.
(2833) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-06-17 17:15:00
Ik ben niet oud genoeg om te kunnen zeggen dat ik hier ervaring mee heb, maar ik ben het eens met de schrijver van het andere antwoord. Je mag iemands huwelijk niet kapotmaken. Zou jij jezelf nog aan kunnen kijken in de spiegel? En bovendien, weten jullie beide zeker wat je voelt? Misschien was hij verward, misschien verwar jij je gevoelens. Ik zou er zeker even goed over nadenken. Succes.
(2841) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-06-20 23:12:00
Kan me hier helemaal in vinden. Ik ben een gelukkig getrouwde vrouw en heb al meer dan 3 jaar gevoelens voor een collega. 2 jaar geleden werd duidelijk dat dit compleet wederzijds is. Sindsdien is het voor beide vechten tegen die zo intense gevoelens, een strijd die we af en toe lijken te verliezen. We zien elkaar graag maar hebben beide een eigen relatie die te goed is om op te geven. Het grootste probleem is dat we met deze gevoelens enkel bij elkaar terecht kunnen, niemand zou de intense band die we hebben aanvaarden of begrijpen. En juist omdat we enkel bij elkaar terecht kunnen worden onze gevoelens steeds erger. En ja, die lust is er zeker ook maar daar hebben we tot nu grotendeels kunnen aan weerstaan maar zet ons aub niet te lang alleen in een kamer want dat is dodelijk. Ik vrees dat we hiermee zullen moeten leren leven en omgaan maar makkelijk is het allemaal niet, het doet soms vreselijk veel pijn. En ding weet ik nu wel zeker : Je kan houden van 2 mensen tegelijk !!
(2850) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-07-22 02:06:00
Ja, wat doe je? Ben zelf een getrouwde man en al aantal maanden verliefd op een collega. Ik kan niet meer helder denken. Iedere keer als ik in haar ogen kijk, denk ik voor mezelf ik ga het zeggen. Maar wat bereik ik eigenlijk? Ik moet niet vergeten dat ik gelukkig getrouwd ben. Maar wat nu? Haar vergeten kan ik niet. Mijn verliefdheid wordt iedere dag sterker en pijnlijker. Kan me dus ook hier helemaal in vinden.
(2901) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-02-11 18:58:00
Het is inderdaad knap lastig om je gevoelens in balans te krijgen als het gaat om iemand die je echt wel graag ziet. Ondertussen is er 2 jaar over dat ik dit bericht gepost heb, en heb het een plaats kunnen geven die voor iedereen aanvaardbaar is. De verliefdheid is niet compleet over, af en toe ergens nog voelbaar, maar is echt wel getemperd en onder controle. En, het is echt wel beter zo. Ik kan nu genieten van zijn gezelschap als (fijne) collega tot het weer tijd is om los te laten, door bv. naar huis te gaan. Mooi toch dat het zo kan! Het geeft een tevreden en een juist gevoel.
(3287) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-03-09 11:35:00
Ik ben van mening dat vrijwel iedereen verliefd kan worden op een ander. Zeker als je al jaren een relatie hebt. Ik ben het er niet mee eens dat als je verliefd wordt op een ander, jouw huidige relatie niet goed is. Heb zelf 12,5 jaar een relatie, we zijn elkaars eerste liefde, jeugdliefde. Dus beiden nooit een ander gehad. Ondanks dat ik een lieve vriend heb, we nog steeds passie voelen (natuurlijk anders dan in het prille begin) ben ik ook verliefd geweest op anderen. Wat mijn conclusie is, is dat je jezelf niet moet verloochenen om je gevoelens. Wij zijn allemaal maar mensen. Ik ben open naar mijn vriend en hij weet wat er in mij omgaat en hij weet dat ik kan genieten van aandacht. Toen ik jaren geleden verliefd was op een ander heb ik dat verteld, toen een moeilijke tijd gehad, maar het is wel goed gekomen. Ook mijn vriend heeft wel eens warme gevoelens voor een ander gehad. ik accepteer het, omdat ik realistisch ben en weet hoe ik zelf in elkaar zit. Het is niet eerlijk om te verwachten dat jouw partner nooit die gevoelens kan/mag hebben. Ik geloof in eerlijkheid en dat je niet vreemd moet gaan. Maak bijv. Afspraken dat je bijv. wel gezellig kan dansen met anderen, maar niet kussen enz. Ik 'mag' bijv. dus gezellig/redelijk intiem dansen op de dansvloer met anderen als ik op stap ben (ga trouwens bijna nooit op stap) Dat geeft mij een gevoel van vrijheid en ik zal nooit verder gaan met een ander. Hij mag dat ook van mij. Klinkt missvhien stom maar ik gun het hem ook. Als je elkaar respecteerd en laten ZIJN kom je al heel ver in je relatie. Vroeger was mijn vriend behoorlijk jaloers, nu is dat niet meer zo omdat we elkaar door en door kennen. Na al die jaren (en echte openheid) weet je wel wat je aan elkaar hebt en na het overwinnen van verschillende crisissiuaties wordt de relatie sterker. Mijn vriend is naast mijn partner mijn maatje voor het leven en ik wil hem voor geen goud kwijt. En ondanks dat heb ik met enige terugkerende regelmaat warme gevoelens voor anderen. ik het niet meer als probleem. Zie het als een teken dat je leeft, maar ga niet over de grens.
Natuurlijk kan ik alleen namens mijzelf spreken. Maar vind het leuk om mijn verhaal te doen! Ik kan de relaties van ander niet beoordelen. Zelf ben ik een erg open, extravert persoon en heb denk ik veel van dat stofje in mijn hersenen wat verliefdheid kan veroorzaken . Ik maak snel en makkelijk contact met mensen en zou daardoor tot een risicogroep voor vreemdgaan kunnen behoren. Maar sinds ik mijn persoonlijkheid volledig accepteer en wel de nodige normen en waarden er op na houd kan ik goed met eventuele verliefdheid om gaan.
Succes allemaal!
(3348) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-10-14 10:16:00
Ben zelf vrijgezel en heb nu al meer dan 6 jaar een relatie met een getrouwde vrouw. Wordt er momenteel wel moedeloos van dat er geen schot zit in het beindigen van haar kant van haar huwelijk,ze is smoor op me maar blijft hangen in medelijden voor hem. Er wordt wel eens gezegd(op ieder potje past een deksel),dat gaat wel op voor ons beiden,en ik weet,en zij ook dat we heel gelukkig kunnen zijn samen. Maar ze durft de stap niet te nemen wegens de impact dat dit op haar leven geeft. Soms denk ik,nu ga ik het hem zelf vertellen,zo zit ik in het slop door al dit gedoe,en haar loslaten kan ik niet,wat te doen?.
groetjes,de verliefde
(3717) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-07-31 14:35:00
Zo moeilijk,beiden gebonden en zoveel gevoelens hebben voor elkaar.
(4166) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-12-15 21:05:00
Hallo, hier net hetzelfde. Ik ben een getrouwde vrouw en heb 3 kindjes. Een aantal weken geleden hebben wij iemand leren kennen via een kennis van ons. Natuurlijk sloegen de vonken meteen over! Zowel van mijn kant of zijn kant. De passie die er hangt tussen ons als we alleen, gewoon de aandacht en de lieve woordjes ervan, je zou ervan wegsmelten. Maar ik wil mijn huwelijk niet opgeven! Is de relatie wel blijvend? Niemand weet dit. Misschien blijf ik gewoon bij mijn man uit zekerheid, want een zekerheid op slagen van relatie met die ander weet niemand. Ik wil een oplossing zoeken, maar iemand zal gekwetst worden! wie kan helpen?
(4415) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-03-08 17:31:00
ik heb zelf een relatie beeindigd van 24 jaar voor een verliefdheid, die van de ander niet echt bleek te zijn. Het leek allemaal heel mooi toen ik nog in mijn relatie zat, het vertrouwde thuis en het spannende nieuwe van de ander, maar die ander bleek zo spannend te zijn bij meerdere vrouwen en geen respect voor relaties te hebben.
Nooit iets beginnen dus met iemand die nog in een relatie zit, van beide kanten.
(4605) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-05-11 21:07:00
Er is denk ik geen duidelijk antwoord op die vraag. Verliefdheid is een lichamelijke reactie. Gelukkig hebben we (meestal) een gezond verstand dat keuzes moet maken. Als we altijd toegeven aan ons lichaam zouden we niet meer zijn dan dieren. Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben smoorverliefd op een man die 20 jaar ouder is en vrijgezel, maar toch voelt het fout en is het ook onmogelijk, tevens weet ik niet of het van zijn kant ook zo is. Dit heb ik heel vaak, die verliefdheid bij volwassen, oudere mannen. In het verleden heb ik geleerd dat het voeden van die verliefdheid (door fantasieen over een (onmogelijke) toekomst samen) je emotioneel kapot maken omdat deze nooit beantwoord kunnen worden. Je houdt vast aan een fantasie, die je een heerlijk gevoel geeft, maar op de langere termijn het ware geluk onthoud. Mijn advies is dan ook maak in dat prille begin een weloverwogen keuze en knap die knoop door. Wil je niets doen met je verliefdheid, zorg dan ook dat je die niet gaat stimuleren (door elkaar priv berichten te sturen of alleen met elkaar te zien). Succes! P.S. van getrouwde mensen blijf je af! Gebruik alsjeblieft je verstand.
(4841) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-09-26 12:34:00
Mijn verhaal, is enorm ingewikkeld, ZO ingewikkeld dat ik er een boek kan over schrijven! .ik ben groot geworden bij mun zus , haar man is een turk.. zodus kwam in de turkse cultuur terecht, leerde een jongen kennen in die cultuur...maar hij had een een relatie met mijn jongere zus dus liet ik hem gaan,,, achteraf trouwde ik met een man van die cultuur, kreeg ik 2 kinderen een zoontjeh en een dochter.achteraf besefte ik dit dat mijn relatie met mijn man een grote vergissing was .. ben van nul moeten beginnen met alles woon nu eindelijk alleen ,,, alleen kwam ik te weten dat de jongen van mun leven nooit een relatie gehad heeft met mijn zus... al bij al spreken we nu af en hopen we naar een mooie toekomst maar beseffen we dat het niet kan omdat het verboden is om met een gescheiden vrouw te trouwen of een toekomst te maken absoluut is onze liefde tot vandaag nog altijd geheim omdat we weten dat heel de familie zijn rug zal keren we zitten allebei in de knoop hoe het verder moet want we weten vanaf dat iemand het zal weten van ons samen zijn dat we niet meer veilig zijn zo erg en moeilijk is deze spijtige situatie
(5414) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-11-08 23:41:00
Hallo ik ben al 13 jaar getrouwd. en 2 kinderen, en ben andere half jaar geleden me liefde van me leven weer tegengekomen op fb natuurlijk. zo gevalijk.mijn ex, heeft 20 jaar geleden het uit gemaakt. en ik was al heel snel na een man, waar ik nu mee ben getrouwd.hij had er al snel spijt van, dat hij het met mij heeft uitgemaakt. en ik dacht dat ik met mijn ex oud zou worden. hij heeft mij ook ontmaagd, omdat ik er zeker van was. maar dat had ik fout. nu 20 jaar later weet ik het pas, dat hij mij nog niet was vergeten. en ik hem niet. hij heeft nu ook 2 kinderen en een vrouw. maar toch mekaar blijven sms'en en bellen. tot dat hij me vroeg,of hij me mocht zien. ik zij nog dat het niet verstandig was.maar toch gedaan.en het was weer van ouds. en hebben een heel jaar een geheime relatie gehad. omdat we allebij niet weg willen van onze partners, van wegen de kinderen. die zijn nog niet zo oud maar echt hier word je niet gelukkig van ik mis hem zo,niet te doen.half jaar geleden hadden we besloten, om er mee te stoppen.omdat we dit gewoon niet kunnen maken.maar het gaat zo moeizaam.en we zagen elkaar toen niet zo heel veel. hij woond ver van mijn vandaan. maar als je besluit om er mee op te houden, is het gewoon zo moeilijk. alleen al zij berichtje mis ik al,en zijn raat als ik weer eens ruzie heb met mijn huidige man. ik mis alles en zins kort ging het niet zo goed met mij.moest na het ziekenhuis en heb hem toch maar weer ingelicht, en mekaar weer gebeld. dus het komt er op neer hoe moet je iemand vergeten als je het allebij niet echt wil. maar het moet. ik weet het niet.
(5512) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-07-06 23:03:00
Ik ben al jaren vrijgezel. Sinds een jaar of 2 is er een collega bijgekomen waar het de laatste tijd meer en meer mee klikt. We hebben dezelfde humor, dezelfde ideen over vele dingen, ze is lief, knap en slim... kortom, ze is 100% wat ik zoek ik een vrouw. Helaas is ze gelukkig getrouwd en heeft 2 kleine kindjes. Ik kan en wil haar dus niet zeggen hoe groot mijn gevoelens zijn voor haar. Alleen denk ik wel dat ze het doorheeft dat ik haar heel graag heb, maar ze heeft er nog niks over gevraagd. Soms doet ze wel wat flirterig, maar daar blijft het bij. Mijn verdriet is zelfs zo erg dat ik haar al mis eens het vrijdagavond is. Ik zie ze natuurlijk elke dag. Hoe meer ik er bij ben hoe groter worden mijn gevoelens. Ik wil ze wel 'vergeten', maar dat lukt dus niet...
(6441) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-07-29 18:35:00
Ik zit ook in zo'n soort situatie
Mijn werkgeefster werd zo'n 2 1/2 jaar geleden spontaan verliefd op mij
Ik vond haar altijd al leuk maar omdat ze een gezin heeft met 3 kinderen
Heb ik m'n gevoelens altijd verborgen gehouden.
Op het moment dat ik erachter kwam dat ze verliefd op me was was ik helemaal van de wereld, ik wist niet wat me overkwam
Ik was in een keer smoor verliefd.
Ik heb het aan het begin nog afgehouden omdat ik ook
Met haar partner omging en dat natuurlijk niet kan.
Maar zag haar bijna elke dag
Was het niet op het werk was ik wel bij hun op visite.
Ze heeft het na 2 weken verteld aan haar partner omdat ze Helemaal
De weg kwijt was van verliefdheid
Dat was dus einde vriendschap en baan, logisch.
Na een paar weken gingen we steeds maar sms'en en stiekem afspreken
Ze was wel duidelijk tegen mij dat ze niet d'r gezin zou verlaten omdat ze
Gelukkig was met d'r vriend.
Dat vond ik niet erg, ik had ook al een relatie van 14 jaar en een dochter van 7.
Toch werden mijn gevoelens steeds sterker en ook die van haar.
We Smste de hele dag als we elkaar niet zagen.
Haar vriend merkte dat ze erg veel contact met mij had en verbood nog enig contact met mij te hebben.
En we beseften dat dat beter was.
We hadden afgesproken dat ze me mocht sms'en
Om misschien over een tijdje te kijken hoe het ons vergaat.
Dat duurde 2 dagen die leken wel 2 weken te duren.
Dezelfde dag spraken we nog af.
Om het wat korter te maken. Dit is zo'n 4a 5 keer gebeurt.
Dat afscheid nemen hebben we maar opgegeven
Ze is er inmiddels achter gekomen dat ze helemaal niet zo'n gelukkig leven leide
Maar dat haar partner meerdere keren vreemd was gegaan
Niet een keetje maar regelmatig.
Nou is zij ook niet heilig in dit geval.
Kortom ze wil van hem af maar hij laat haar niet gaan.
Hij is een narcist en hij accepteert het niet.
Ze wil het liefst bij mij zijn maar is bang dat hij mij wat aan zou doen.
Dat had hij al aangegeven namelijk.
Ben zo'n 4 keer met de dood bedreigt en heeftbgeprobeert mensen op me af te sturen
Maar omdat ik getipt was heb ik dit kunnen voorkomen.
En hij is niet de doorsnee huisman zeg maar dus moet wel oppassen.
Ik word kortom helemaal gek, ik ben nog nooit zo gek van iemand geweest en zij heeft dat gevoel ook.
Hij houd haar zo in de gaten dat we eigenlijk niet meer kunnen afspreken
Zelfs zelden sms'en.
De liefde voor elkaar is er nog steeds maar is er alleen maar moeilijker op geworden.
Ik weet niet meer wat ik moet doen.
Moet ik haar maar vergeten?
Maar ze wil het liefst alleen bij mij zijn.
Ze durft niet bij hem weg te gaan en ik kan ook niks betekenen
Omdat hij echt gevaarlijk is en ik ook nog een dochter heb wil ik dat risico niet nemen
Ik neem al genoeg risico denk ik.
Heeft iemand raad?
(6473) Reactie van een bezoeker van de site!


2016-04-23 16:03:00
Ik ben verliefd op een weduwnaar. Het was kortstondig heftig tussen ons maar ik heb zelf aangegeven dat hij misschien wel spijt zou krijgen als hij niet eerst aan zijn rouwverwerking ging werken. Daar gaf hij mij gelijk in. Nu baal ik dat ik hem toch heb laten gaan want zelfs van die ene onschuldige vrijpartij (gekust) had hij al een schuldgevoel. Nu gaan mijn gevoelens met mij aan de loop en ik hoor niets meer van hem. Als gevolg dat ik hem telkens via mail, sms enzovoort op zoek. Ik ben stapelgek op hem en dat wordt erger naar mate ik hem niet meer zie.
Ben radeloos.
(7032) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-06-04 00:32:00
Hoi,

Ik heb even een heel erg lastig ding.
Ik zit al jaren in een dans team wat ontzettend leuk is omdat dansen echt mijn passie is. Maar nu 4 jaar ongeveer ben ik uit de kast gekomen. Iedereen weet er van en kreeg gelukkig veel positieve reacties. Maar sinds mijn coming out, hebben een vrouw van de groep en ik een steeds closere band gekregen. Je merkt gewoon dat er iets is, we zitten altijd een beetje met elkaar te kloten tijdens de les en pesten elkaar als 2 pubers. Dat de rest van de groep er soms moe van wordt. Ik denk zo vaak aan haar alleen een heel groot probleem, ze is getrouwd met een man en heeft 2 kinderen. Maar de band wordt alleen maar hechter en hechter. Vandaag zat ik naast haar tijdens een dansshow en iedere aanraking met haar is zo fijn, alleen al als onze armen elkaar aanraken. We kijken elkaar ook af en toe iets te lang en dit is het punt dat ik dacht, shit er is echt iets.. Maar ik kan het aan niemand kwijt.. Want 1, ik weet niet of het lust is of gewoon dat ze het interessant vind en 2, als ik iets zeg, wat ik heel graag wil, dan klapt de band tussen ons en ook van de groep want als t niet zo is, dan durf ik echt niet meer naar dansen te komen. HELP HELP!! Wat moet ik nou??!!!
(7150) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-06-17 09:04:00
Ook ik ken dit gevoel. Verliefd op een (ex) collega, maar weten dat het niet kan. Ik ben getrouwd en heb 2 kindjes. Ik wil mijn relatie niet opgeven, maar af en toe wordt ik gek van die andere gevoelens. Ik zie die ander niet meer zo vaak nu, maar toch wordt het gevoel niet minder, eerder meer als ik hem weer heb gezien. Ik heb al een aantal keer op het punt gestaan het hem te vertellen, maar durf het niet. Het haalt toch niks uit en maakt misschien alleen maar de vriendschap stuk die er nu tussen ons is.
Bovendien weet ik helemaal niet of hij ook wat voor mij voelt. En stel dat dat wel zo is, wat gebeurt er dan....
Dit duurt ondertussen al een jaar of 2.
(7190) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-06 12:40:00
Ik heb zelf momenteel ook met een collega, Hij is getrouwd al jaren en ik wil dit gevoel niet hebben maar kan het niet onderdrukken ik heb geen idee of hij het berhaupt door heeft (hoop van niet). Hij geeft verwarrende signalen af waar door ik soms nog meer van mijn stuk af ben maar open eerlijk naar hem zijn durf ik niet want ik wil niet stoken in een "goed" huwelijk.
Iemand tips om van dit gevoel af te komen. Het is namelijk erg vervelend en dan zeggen ze dat verliefd zijn zo leuk is 😳
(7275) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-08-08 02:47:00
Toen ik 15 was werd ik verliefd op een leuk meisje van mijn klas maar ik was toen zo verlegen om het aan te vragen en bleek dat het wederzijds was...
Toen dat schooljaar om was hebben we mekaar jaren niet meer gezien en ik heb zoveel aan dat meisje gedacht,ik miste haar erg en vond mezelf zo'n verschrikkelijke loser omdat ik het nooit had durven aanvragen en daarom geen contact mee had om haar toch eens te kunnen opzoeken. Jaren zijn voorbij gegaan en intussen heb ik wel andere relaties gehad en dat meisje in kwestie ook.
Intussen ben ik een gescheiden man met 2 kinderen, Op een dag schreef ik me in op een sociaal netwerk en zo voegden we mekaar terug toe als vriend,we begonnen te praten over van alles en vroeger en over haar huidige man waar ze ook onlangs een kindje mee kreeg. Ik had de indruk dat het wat minder liep met haar partner en ik gaf haar het advies om aan haar relatie te werken en dat ik niet tussen in wou komen, Tegelijk deed het mij verschrikkelijk veel pijn om haar te zeggen dat ik buiten haar relatie wou blijven maar ik hield het maar voor mijn eigen. Op een dag beslisten we om eens af te spreken zonder meer om wat bij te praten gewoon rustig.En toen was het duidelijk dat we nog altijd meer dan smoorverliefd op mekaar waren. Enkele maanden spraken we bijna elk weekend af om samen te zijn, ze zei thuis dat ze met een vriendin op wellness weekendje ging en dan spraken we af om bij mij thuis het weekend door te brengen, we waren zo verliefd op elkaar,we hadden een geheime passionele liefdesrelatie met geweldige Sx, alles was zo intens,we vulden mekaar aan en wisten direct wat we bedoelden zonder woorden,het was net een sprookje...
Tot op een dag dat haar man van Job veranderde en in het weekend moest werken en niet meer thuis kon zijn om op hun kindje te passen terwijl zijn vrouw bij mij in bed lag... Het doet me zo'n pijn om haar te missen omdat ik verschrikkelijk veel van haar hou.. Ik had zo graag gehad dat ze hem verliet voor bij mij te komen wonen maar daar heb ik helaas niks over te zeggen en zeker om dat ik eigenlijk niet tussen een koppel in mag komen. Omdat ze ook van hem houdt omdat ze samen een kindje hebben. Ik kan er nergens mee naartoe om mijn verhaal te vertellen want de mensen zouden mij het mij heel kwalijk kunnen nemen en haar ook natuurlijk. Ik ben radeloos nu ik weet niet wat te doen,het mag niet maar ik kan niet zonder haar...
(7365) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-08-23 00:05:00
Ook ik heb dat gevoel van verliefd zijn op een ander. Niet een collega niet een goede vriend, nee mijn dierenarts. Nu weet ik dat we wederzijds wel wat met elkaar hebben maar ik heb een vriend en hij heeft ook een vrouw en twee kinderen. Momenteel kom ik met regelmaat op bezoek en zo ook wel eens op zondag, gewoon omdat het nodig is. Hij zorgt er dan altijd voor dat we eventjes samen hebben en dan kunnen we even ons ei kwijt. Ik vind het heel moeilijk want ik wil geen relatie stuk maken en ik hou ook nog veel van mijn vriend. Maar wat is het toch, die aantrekkingskracht die wij samen hebben. Soms zeggen we wel eens laten we even doen alsof onze partners niet in beeld zijn, en dan gebeurt het wel eens dat we elkaar om de hals vliegen en even hevig zoenen. Verder zal er niets gebeuren, maar als het aan hem ligt gaat hij vreemd met mij. Ik weet dat er een tijd komt dat hij zijn relatie opgeeft voor mij, maar daar wil ik nog even niet aan denken. Hopeloos verliefd, heel moeilijk te bevatten, maar ik geen er (nog) niet aan toe!
(7398) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-08-28 13:20:00
Hij is getrouwd jij hebt ook een relatie... Hoezo "moet"je elke week bij hem zijn? Hebben je huisdieren een chronische aandoening? Dit is een typisch geval van kat op het spek binden. Zo houden jullie de spanning lekker in stand en wordt er veel ruimte gecreeerd voor dromen. Wat disrepectvol naar jullie partners toe. Bah. En laf! Of je kiest voor hetgeen jullie voelen voor elkaar en gaan de relatie aan. Of je stopt met deze egoistische lust-daden en kinderachtige verlangens en je geeft je eigen relatie weer meer inhoud. Dit is zo oneerlijk naar de partners toe. Die hebben zo natuurlijk geen schijn van kans. Doe volwassen, kies en draag de consequenties. Niet dit stiekeme en puberale gedoe tussen de teckels en parkieten. Net een hele slechte film.
(7412) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-08-28 20:54:00
Ook ik moet er aan geloven, onmogelijke liefde het valt zwaar maar tegelijken tijd ook niet. ik ben vrijgezel hij heeft een soort van (mislukte) relatie altijd is er ruzie (zegt hij) maar er zijn wel kinderen bij betrokken en die wil hij niet kwijt. hij komt zo nu en dan bij me langs om te klagen over zijn problemen er is absoluut een chemie tussen ons maar of het meer word dat is de vraag. Ik baal er van en mijn gevoel kan ik niet uitzetten hoe graag ik dat ook wil!!!
(7413) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-10-24 18:18:00
Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die gevoelens heeft voor die speciale collega, ik vrijgezel en zij getrouwd en 10 jaar ouder met 2 kinderen. Ik werk er al een 9 jaar mee samen en hebben een goede band. Nu de laatste maanden merkte ik dat ik gevoelens voor haar kreeg. Afgelopen weekend op een drink , heb ik het haar verteld, ze moest er eens om lachen en zei me dat ze hondstrouw is. Ik probeer het te plaatsen en wil ook niet dat haar huwelijk op de klippen loopt. Maar ik ben wel blij dat ik eerlijk tegenover haar geweest ben, en dat we op een volwassen manier hier mee omgaan.
(7549) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-11-14 09:56:00
het is mij nu ook overkomen, ik ben al 3 jaar verliefd op een getrouwde man, ik heb zelf ook een gezin, ik heb deze gevoelens steeds voor mezelf gehouden, maar sinds enkele maanden heb ik de indruk dat hij ook iets voelt voor mij, sinds 2 weken weet ik het zeker, en zijn we een verboden relatie begonnen, we zien elkaar regelmatig door een gemeenschappelijke hobby, ik had nooit gedacht dat ik iets zover kon laten komen, ik die liegen en bedriegen haat, voel me er slecht bij, maar wil hem en alle gevoelens die we samen hebben ook niet missen, het gevoel van aandacht, bemind worden en zijn warmte is zo fijn. We zijn ook niet van plan onze gezinnen te verlaten. ik besef goed dat dit niet kan en mag, maar nu hebben de gevoelens de overmacht.
(7621) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-11-14 19:11:00
Je bent nu toch al de grens overschreden. Jullie beider partners zijn nu toch al bedrogen. mochten ze er achter komen dan is het vertrouwen in jou, je integriteit en je trouw zijn toch al kapot. Pijn hebben jullie je partners nu toch al gedaan en jullie hebben ze nu toch al bedrogen en tot in hun diepste wezen gekwetst, hun vertrouwen en liefde in jou geschaad. Ga er nu dan ook maar gewoon mee door. Zijn er in ieder geval nog twee gelukkig. Of lustig.
(7622) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-11-25 15:29:00
Ben zelf een man en 20 jaar getrouwd met 3. Kids,ben smoorverliefd geworden op een vrijgezelle dame.Zei denkt alleen dat ik gescheiden ben.Ik wil ook niets liever dan bij haar zijn want mijn eigen huwelijk zit al jaren in het slop,meer broer zus..we slapen al tijden niet meer met elkaar .Ik kies voor een scheiding hoe moeilijk het ook gaat worden ,misschien krijg ik er later spijt van..maar ik kies voor haar
(7654) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-06-02 15:33:00
Hier ook het probleem! Beide getrouwd, hij 20 jaar ouder en collega. Maar o zo gek op elkaar! Beide blijven maar om elkaar heen draaien omdat we weten dat het niet kan. Maar voor ons beide wordt het steeds moeilijker. We blijven beide nadenken maar zijn graag samen! We proberen onze verliefdheid in toom te houden en zijn goede vrienden die voor elkaar klaar staan. Zo kunnen we bij elkaar zijn en van elkaars gezelschap genieten. Maar moeilijk is het soms wel!
(8960) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-07-17 08:25:00
Heel herkenbaar. Gelukkig getrouwd, 2 kinderen, alles zoals het hoort. Alleen, er is iemand nieuw in ons leven gekomen die halsoverkop verliefd werd op mij. Hoewel ik deze gevoelens niet kan beantwoorden laat de vrouw in kwestie me ook niet onbewogen.
De mens word dan wel verondersteld monogaam te zijn, een hart in vuur en vlam houdt men niet tegen....
(9038) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-07-17 18:20:00
maar wel hoe je daarmee omgaat.
(9041) Reactie van een bezoeker van de site!

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 21-08-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).