Archief: Mijn man krijgt een kind met een andere vrouw

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2010-05-20 19:31:00
mijn man krijgt een kind met een andere vrouw
Beste,
Ik ben een vrouw van 36 en woon samen met een man van 44. Voordat wij gingen samenwonen hadden wij al een open relatie. Mijn man is een geweldige man, maar monogamie is niet zijn sterkste kant. Ik heb dat stukje ook niet nod, wel eerlijkheid, passie en een sterke band. Die band is er. We hebben samen hard geknokt, hebben samen een bedrijf en hebben veel plezier samen. Alles was goed en het concept "open relatie"leek voor ons uitstekend te werken.
Zoals ik al zei, mijn man is het type "foute man" Hij trekt vrouwen aan en hij geniet van de aandacht. In veel van zijn relaties ging hij vreemd, het heeft niets met de vrouw te maken, het is niet dat hij iets te kort komt, het is niet dat hij niet van de vrouw houd, hij zoekt gewoon graag de spanning en aandacht. Ik wist dat, ik wist ook dat hem veranderen geen optie was, ik wilde alleen niet tegen gelogen worden. Dat doet hij niet. Hij heeft zich aangepast, houd rekening met mijn wensen, zo slaapt hij altijd thuis en is eigenlijk altijd thuis als ik thuis kom. Hij neemt altijd zijn telefoon op en zet mij duidelijk op de eerste plaats. Ik vraag niet teveel en als ik dat wel doe, dan krijg ik eerlijk antwoord. Ik wist wel van de andere dame, maar ze zat me niet in de weg. Hij was duidelijk, hij woont en deelt zijn leven met mij. Alles was prima....Totdat de andere dame in kwestie zwanger was.... de tweede keer in haar leven dat ze "per ongeluk" zwanger was. Ik ben natuurlijk door alle fases heen gegaan, van ongelofelijke woede tot intens verdriet. Hij wilde eigenlijk geen kinderen, zeker niet met haar, dat wist ze heel goed, maar toch... Het is fout gegaan en ze heeft het gehouden. Vandaag word het kindje geboren. Ik heb een tijdje geleden besloten het een kans te geven. Ik wilde niet alles opgeven wat we samen hadden. Hij wil er voor het kindje zijn en ik respecteer hem daar enorm in. Maar ik ben er natuurlijk ook nog, ik heb ook mijn verdriet en ben erg eenzaam. Niemand begrijpt dit en mensen vragen af waarom ik hem niet buitenzet. Maar moet ik dan echt alles opgeven omdat iemand anders heeft besloten zwanger te worden. Voor als nog wil hij kijken hoe het gaat om het kindje een paar keer in de week te zien. Hij weet niet hoe hij gaat reageren, maar wil niet van zijn verantwoording weg lopen. Ik kijk ook hoe het gaat, ik ben nu redelijk rustig, maar weet niet hoe ik straks moet reageren als hij thuis komt. Hij krijgt een kind vandaag, en ik ben er geen deel van. Stap voor stap ben ik door alle emoties heen gegaan, ik heb gehuild en gegild, ik heb dagen niet vooruit gekund. Maar we lachen ook veel samen en onze liefde is sterk. Ik vraag me alleen zo vaak af, of ik nu echt zo fout ben, om bij mijn man te blijven. ik heb hem wel gevraagd en gezegd dat hij misschien beter gewoon naar haar kon gaan en bij zijn nieuwe gezin zijn. Maar hij wil dat absoluut niet. Hij heeft haar atlijd gezegd niet bij haar te willen zijn om samen te wonen, hij wil niet zichzelf door een kind laten manipuleren. maar hij wil haar en het kindje ook niet kapot laten vallen en buigt zich nu door alle bochten om iedereen gelukkig te houden. ik weet niet hoe dit in de toekomst moet, soms denk ik, we redden het wel. Maar ben ik nu fout of heb ik het recht om te vechten waar ik van houd!
Antwoorden en reacties
2010-05-20 19:31:00
Ik persoonlijk zou niet kunnen wat jullie doen, je partner doet wat hij vindt wat hij moet doen en jij vindt alles goed zolang hij maar thuis slaapt. Volgens mij zijn er maar weinig relaties bestand tegen ne#ken buiten de deur. Bovendien vrijt je partner niet veilig en is zij "plotseling" zwanger. Ik vind vreemdgaan al een flinke uitdaging voor een relatie maar dan ook nog onveilig??? Kom op nou denk toch eens na en probeer iemand te vinden die wel de moeite wilt doen om bij jou alleen te blijven. Natuurlijk is het leuk om aandacht van een vrouw te krijgen en een beetje te flirten maar waarom moet er dan gelijk verder gegaan worden?
(2787) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-01-08 20:40:00
Zou graag in contact met je komen. Zit in zelfde situatie. Ben benieuwd hoe het nu met je is na zoveel jaar verder.
(7748) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-08-02 14:22:00
Graag zou ik ook van u willen weten hoe het u is vergaan na 7 jaren.
Ik bevind mij aan het begin van een soortgelijke situatie.

Dank Alvast!
(e-mail adres bekend bij meneer Hein)
(8119) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-13 12:56:00
Ik zou er zeer zeker voor vechten,ik begrijp uit je verhaal dat jullie het samen nog goed kunnen vinden en is de liefdes band nog strek go four it.
(8712) Reactie van een bezoeker van de site!

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 07-02-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).