Archief: Wat kan ik doen om liefdesverdriet kwijt te raken?

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2008-01-30 15:41:00
Wat kan ik doen om liefdesverdriet kwijt te raken?
Mijn vriend heeft na 3 jaar ineens een ander en maakt het uit. Ik hield zielsveel van hem en wilde met hem een toekomst opbouwen. Nu ben ik een een gat gevallen en al maanden voel ik me zo verdrietig en heb ik nergens zin meer in. Ik ga niet meer uit om hem niet tegen te komen, ik sluit me op in mijn kamer en lees veel om mijn gedachten maar van hem af te leiden. Maar 's nachts doet het soms i.d.d. lichamelijk pijn en ik heb het gevoel dat dit verdriet nooit meer overgaat. Mijn vriendinnen proberen van alles om me op te monteren maar ik heb nergens zin in. Ik ben bang dat zij straks er ook een keer genoeg van hebben en dat ik helemaal alleen kom te staan. Wat kan ik hier in vredesnaam aan doen, ook op deze pagina vond ik het antwoord niet.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2008-01-30 15:41:00
hoi hoi

IK heb pas hetzelfde meegemaakt na 2 en half jaar samen en een jaar samengewoond te hebben heeft hij het derder kerstdag uitgemaakt ik had alles voor hem opgezegt in brabant mijn werk en flat ect en ben bij hem gaan inwonen in axel zeeuws vlaanderen een gat maar goed ik heb ook erg veel verdriet omdat ik veel om hem geef ik woon niog tijdelijk bij hem todat ik weer ander werk heb in brabant en ga ik tijdelijk bij mijn ouders wonen todat ik ook weer woonruimte heb. Je moet zoveel mogelijk afleiding zoeken ik werk ook nog steeds in terneuzen en ik praat veel met collegas en vrienden familie ect en veel uithuilen dan ga je je beter voelen gelukkig kan ik nog goed met mijn ex praten en ik heb ook terug gekeken met hem naar onze relatie en waar het fout is gegaan ect hij zegt ook niet dat het aan mij ligt maar aan hem maar goed het is idd niet makkeiijk maar blijf positief kruip beetje bij beetje op verwen jezelf een keer lekker naar de kapper schoonheidspecialist en denk bij je eigen hij is mij het niet waard!! inde toekomst vind je echt wel weer iemand anders die jou wel de moeite waard vind voor mij was het ook moeilijk in he begin maar je moet naar je eigen kijken en je leventje en je geluk niet bepalen door zon vent want ik hoor het al te vaak en ik heb ook geleerd dat ik niets meer opgeeft voor een vent dat moet ie maar voor mij over hebben maar goed we hebben het nog even zwaar maar blijf met je vriendinnen leuke dingen doen en ook je werk school is goede afleiding ga lekker een weekje of weekendje weg met je vriendinnen of familie maar verneder je niet tegenover je ex daar heb je alleen jezelf mee je moet denken ik ben het waard hoppaaaaa een nieuw begin een nieuwe start moet je denken is niet altijd makkelijk ik weet het ik heb ook genoeg tegenslagen gehad in mijn leven maar je leert er alleen maar van meid ik wens je in ieder geval heel veel sterkte en kom op meid je bent het waard!!

dikke knuffel sanne
(255) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-04-09 18:04:00
Ik begrijp je. Ik heb dat ook, en weet niet een pasklaar antwoord. Ik heb ook de neiging me terug te trekken om mijn ex niet te hoeven ontmoeten met haar nieuwe vriend, Dat is erg pijnlijk. Maar ik heb wel het gevoel dat je dat toch gewoon moet doen, de confrontatie aangaan en daarna weer, tot het misschien gewoon wordt. Ik besef en weet dat dat heel erg pijn doet en dat je wilt vluchten. Tenminste dat denk ik, maar nu ik dit opschrijf sterkt me dat ik dat ook zo zou moeten doen.
Een jaar geleden is het tussen ons uit geraakt, zij had een ander, en daardoor was een of ander contact om dingen te bespreken niet mogelijk, althans het had weinig zin. Heb daarna nog wel sms contact, ehb nog een een keer met haar gegeten en dan bloeit de oude liefde weer op, wederzijds, maar ze blijft bij haar nieuwe liefde. Onlangs zouden we weer uitgaan eten, ik heb dat afgezegd, omdat het teveel pijn zou doen. Ik heb ook wel een beetje spijt, want nu zie ik haar neit en is de kans bekeken dat ik haar weer kan verleiden. Zo jojo ik op en neer en is het heel moeilijk het verdriet te verwerken. Natuurlijk moet je met vrieden leuke dingen gaan doen, mnaar je komt toch weer alleen thuis en zit je alleen met je gedachten. Ik had vansaag een vrije dag, die is eigenlijk helemaal naar de knoppen omdat ik npog steeds verdrietig ben. Ik ben best een leuke vent, heb best veel sjans, maar kan me niet binden aan een nieuwe vrouw, dat is echt zonde...
Maar goed, heb het ff van me af kunnen schrijven, dat helpt altijd... Ik wens een ieder met ludevedu, veel sterkte want het is vaak erger dan je je omgeving duidelijk kunt maken.
(484) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-08-20 22:32:00
hallo wil even mijn verhaal doen hebben alles in gepakt om met mijn vriend te gaan samen wonen nu heeft zijn ex mij gebeld en gezegt dat ze nog steeds samen zijn (het is zo hij geeft het toe) nu heb ik dan een keuze moeten maken want ik ga niet met 2 vrouwen vechten om een man. Dus heb er een eind aan gemaakt dit doet alles zo pijn je probeert het te snapen en het lukt niet.eerst boos en verdrietig en nu zulke verschillende gevoelens.dit gaat lang duren.heb veel hulp gehad en heb zelf therapie gevolgd omdat ik niet wist hoe ik het moest verwerken.het doet nu nog pijn er zijn herineringen die zullen je blijven volgen en vrienden om je heen.ben maanden thuis gebleven om maar niemand onder ogen te hoeven komen om maar niks meer erover te vertelen want dat doet pijn de pijn zal blijven en het afvragen waarom.
zie om je heen wat je hebt dat heb je aan jezelf te danken word sterk met de dingen om je heenkrijg zelf weer de hoop het kan over gaan maar je moet een hele sterke wil hebben ik wens je succes en geef het de tijd begin niks opnieuw je valt terug vrgr wilma
(1123) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-09-08 15:14:00
hoi, ik was zwanger toen ik achter kwam dat mijn ex een ander heeft hij had een relatie van 2 jaar met ander vrouw. maar toch ik wilde ons een nieuw kans geven.uiteindlelijk ben ik weg gegaan met dochterje van 4manden.ik had toen niks geen huis geen geld geen vaste baan je wil niet eens weten hoe zo het zijn met kind zonder niks .wat ik heb mee gemaakt is heeeeel lange verhaal.ik huilde ook veel dag en nacht ik was dood verdrietig maar van verdriet ga je niet dood.maak niet uit wat je mee maak in jou leven de leven gaat door dus ik ging ook door met zoeken naar geluk op dat moment ik woon met mijn kindje ik volg opleiding ik werk voor een goededoel.de vraag waarom hij vreemd ging doet me nog steeds pijn maar ik geloof in mijn zelf.ik geloof dat mensen kan je van buiten pijn doen maar pijn van binnen doe je zelf.ik geloof ook dat ergens een prince op een witte paard op me wacht. dus meisje ik ben 24 ik was 21toen ik weg ging bij mijn ex met een kind als ik kan het kan je ook doe even een mooie kleren aan ga lekkere met jou vrienden koffie drinken.leven gaat door maar hoe je wil leven bepaal je zelf. kusje mariam
(1159) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-05-21 23:03:00
Jeetje wat rot zeg, als je erachter komt dat je vriend een ander heeft terwijl je zwanger bent! Ik heb het vorige week uitgemaakt met mijn vriend, na ruim 2 jaar. Het ging al een tijdje niet goed. Hij doet de hele dag niets, zoekt geen werk, gaat niet meer naar school... Zit maar wat te computeren en te niksen. Ik heb hem vaak geprobeerd te helpen om zijn leven een ebetje op te bouwen, maar hij werkte niet mee. Er spelen nog wel meer dingen mee, bijvoorbeeld dat hij soms heel naar met me om kan gaan (en het andere moment weer heel leif is). Het is heel erg moeilijk, omdat we allebei nog heel veel van elkaar houden. Ik heb heel vaak de neiging om naar hem toe te gaan en in zijn armen te liggen. Hij heeft me gevraagd om hem nog een kans te geven maar het is bij mij helemaal op. Hij moet zichzelf eerst bewijzen voordat ik hem weer iets kan geven. Ik heb veel verdriet, maar stiekem ook nog een beetje hoop dat hij aan zichzelf werkt. Maar tot nu toe heeft hij er nog geen verandering in gebracht. het doet me pijn om te zien dat hij me liever kwijt is dan dat hij een beetje moeite doet. Ik zie wel hoe het loopt. het is denk ik beter om hem een tijdje met rust te laten maar dat vind ik erg moeilijk. Ik denk er de hele dag aan. En hij zit gewoon de hele dag te computeren dus denkt niet eens aan mij.
(1915) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-08-07 23:35:00
Dat hij de hele dag zit te computeren wil niet zeggen dat hij niet aan je denkt misschien is dat wel zijn manier van afleiding zoeken, zie het anders zo, hij zou het waarschijnlijk fijner vinden om weer bij jou te zijn anders vroeg hij ook niet om een 2de kans.
(2085) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-09-01 21:35:00
na het lezen van deze verhalen wil ik mn verhaal hier ook doen..
na 9 maanden ben ik geestelijk en lichamelijk op..ik heb 9 maanden geleden een jongen leren kennen, en was direct verliefd, hij ook...het was de eerste maanden..een verliefd gevoel hij aanbad me. belde me de hele dag, smsen noem het maar op..maar ik merkte al snel, ik kon niet naar zn huis komen, hij kwam altijd bij mij. lang verhaal kort..hij leid een dubbelleven..nu na 9 maanden kom ik erachter dat hij een woning heeft met zoals hij zegt zn ex..hij heeft nog wat dingen af te handelen..ik kon hem eigelijk ook nooit savonds laat bereiken, hij sliep bijna niet bij me..en zn tel..die ging regelmatig af maar hij nam niet altijd op.
toen ik vorige keer om 12 uur snachts voor zn deur stond, en hun beide namen op het bordje zag staan knapte er iets in me. ik sloopte uit frustratie zijn ruitewissers..de bel stond uit dus ik kon niet anders als weer weggaan hij nam zn tel ook niet aan.
ik kom vanaf dat ik hem ken al bij zijn moeder thuis, er zijn kinderen in het spel. ik voel me zo bedrogen. en hij blijft volhoudnen dat ik de enige ben, dat hij niks meer met haar heeft. ik voel me klein, vernederend en zo in de maling genomen. zn familie ken ik, vrienden van hem kennen me. ze hebben ons vaak samen gezien. ik snap het niet..waarom doet iemand dit?
hij houdt vol dat ie van mij houdt, en dat we snel samen zullen zijn maar ik ben op..heb lichamelijke klachten nu, mijn werk lijd eronder..
we hebben alleen nog maar ruzie over de telefoon..
zijn er meer meiden die dit meemaken?
en waarom heb ik toch de drang om na een paar dagen een sms te sturen? het frusteert me dat ik ook zelf hem niet kan of wil loslaten.
schaam me voor mijn gedrag, en dat ik niet kan denken van. voor jou tien anderen..na 9 maanden is er een gevoel onstaan, maar nu ben ik zo boos en verdrietig..
(2137) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-09-18 08:49:00
Ik leef erg met jullie mee. Mijn ex-vriendin waar ik 3 jaar een relatie mee heb gehad heeft mij anderhalve maand geleden erg bespeeld en ik begrijp wat je bedoelt als je zegt dat je lichamelijke pijn voelt. Gisteren zag ik nog een foto van haar en haar nieuwe vriendje op het internet en ik werd echt gigantisch misselijk, hoofdpijn erbij, alles erop en eraan. Bij sommige mensen staat het lichaam en de psyche gewoon heel dicht bij elkaar. Maar andersom werkt het dus ook, zorg goed voor je lichaam en dat heeft ook een positieve invloed op je psyche. Probeer genoeg te slapen, juist te eten, enz, zelfs als je er geen zin in hebt. Natuurlijk haalt het niet alle pijn weg, maar het heeft een positieve invloed en alle beetjes helpen.

Mariam, mijn sympathie gaat ook echt naar jouw uit. Ik ken de details niet maar alleen al van die paar zinnen kan ik opmaken eruit dat het wel echt een hel moet zijn/zijn geweest voor je. Ik vind het ook knap dat je met volle moed ertegen aankijkt nu. Dat geeft mij ook zeker moed. Ik heb ook veel ellende meegemaakt en je bent dus ook kracht naar mij toe met die houding.

Chris
(2192) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-01-09 21:02:00
hallo ik heb ook zoiets meegemaakt. ik was getrouwd 2 kinderen mooi huis ben toen een ex van me tegen gekomen van het 1 kwam het ander heb toen voor me ex gekozen ben gaan scheiden en by haar ingetrokken toen ik by haar ingetrokken was kwamen de problemen mocht van haar de kinderen niet zien enz enz voort ik deed dat uiteraard toch wat logisch is had inmiddels ook een kindje by haar maar ze zei op een gegeven moment blyf maar by die 2 kinderen van je en ook zei ze je had me 10 jaar geleden laten staan nu heb ik jou te pakken ze gooide me spullen naar buiten en kon vertrekken daar stond ik dan zonder huis had niks meer de wanhoop dreef mei zowat tot zelfmoord ik heb inmiddels wel weer een huisje en autootje maar u begrypt my haat en woede verdriet probeer er elke dag tegen te vechten hoe moeilyk dit ook is ben nu 4 jaar vedder en er nog niet over heen vecht wel elke dag maar doet zoveel pyn dat je adem en je spieren soms gewoon ontnomen worden ik heb het nu nog kort gehouden maar ik wens iedereen sterkte met deze soort van wanhoop pyn frustratie haat boosheid en wat al nog meer
gr henk
(2513) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-01-25 21:23:00
mijn vrouw heeft mij gezegd dat ze iemand heeft ontmoet via een site. kon en kan het nog steeds niet geloven, waarom? ik voel me als een jojo mijn liefde is nog zo groot voor haar maar dat verandert in haat, haat die ik moet in me moet verwerken want ik hou nog altijd van haar ik ben nooit een haatdragend man geweest maar nu ben ik bang van me zelf ik ben geen mens meer maar een dier.
(2539) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-06-23 19:36:00
Goh wat een verhalen zit ik dan met liefdesverdriet wat net gebeurd is...
Ik ben twee jaar geleden gescheiden en ben vorig jaar een dacht ik leuke man tegen gekomen via internet. Een tijdje gedate en toch al vrij snel vorig jaar september gaan samen wonen na 4 maanden. Hij heeft al van het begin af aan veel problemen met zijn ex gehad over geld en de kids.
Ik heb hem al die tijd geholpen en gesteund. Brieven opgesteld voor de advocaat noem maar op. Hij komt uit Utrecht en ik uit Venlo en hij is bij mij komen wonen in een huis waar ik 1 september introk. 4 weken geleden kreeg meneer ineens de kolder in zijn kop en wilde stoppen had al zijn spullen ingepakt om te vertrekken hij kon niet aarden hier wil een goede verstandhouding met zijn ex om ook een goed contact met zijn kinderen te krijgen. Ik er alles voor gedaan om hem toch bij me te houden. Alleen 4 weken later zijn we terug bij af ik ging afgelopen vrijdag werken en toen ik thuis kwam was meneer vertrokken een brief op tafel en al zijn spullen weg. Hoe laf ben je om een relatie op zo'n manier te beindigen en niet eerlijk te zijn over wat er speelt. Je denkt dat je iemand kent en dat blijkt 1 grote leugen te zijn ik ben er echt kapot van. Hoe oneerlijk kan het zijn en wat voor eerlijke kans heb ik gekregen in deze.....
Gr Angelique
(3572) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-04-28 13:13:00
mijn vriend heeft het plots uitgemaakt hij had een oogje op een ander en wilde met mij niet meer verder. terwijl hij drie jaar lang mij aanbad elke dag bellen elke dag zeggen hoeveel hij van mij houd en dan plots houd het op en gaat hij weg van mij. ik ben er kapot van letterlijk ziek van geworden. ik sluit me op en hoop dat hij terug komt. elke minuut kijk ik op mijn gsm op hoop dat hij me gebeld of gesmst heeft. iedere keer weer een teleurstelling. heb mijn werk opgegeven omdat ik geestelijk kapot was; geraak ni meer buiten. sociale contacten zijn er niet meer omdat ik niemand anders wil zien dan mijn ex! ik eet nix! drink om de twee dagen een fles leeg! heb geen geld! geen werk meer! niet veel vrienden! maar dat doet me helemaal niets het enige wat er momenteel toe doet is mijn ex! mijn ex om wie ik zoveel heb gegeven mijn ex die ik zooo mis! het is ondraaglijk gewoon! en ik denk eerlijk gezegd niet dat ik het overleef! op dit moment wil ik gewoon dood!
(3942) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-06-22 17:54:00
Ik ben jong, en ervaar het jammergenoeg ook mee, ik heb het al enkele keren ervaren, en hoevaker dit gebeurt, hoe harder ik breek. Liefde is het mooiste wat er is, maar toch bereid ik me voor dat het tiendubbel zo hard terug kan slaan, en ik trap er elke keer weer in... Je wordt er steenhard van. Wat ik doe, is vaak als een zombie afspreken met mijn vrienden, en liters bier te drinken, dat is leuk, maar de volgende dag sta je niet alleen op met een kater die meer pijn doet als gewoonlijk. Ik probeer mijn liefde om te zetten in haat, en na lang begint dit te lukken. Als je dan iemand tegenkomt, en je word weer verliefd, begin je gegarendeert je ex te vergeten, maar bereid je weer voor op dezelfde gebeurtenis, wat mijn oplossing is, is om je passie niet in n iemand te steken, maar zoek jou passie, zoek een hobby of een sport die je echt aanspreekt, volgens mij helpt dit.
(3973) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-09-03 10:40:00
na deze verhalen gelezen te hebben wil ik ook mijn verhaal doen.
heb een relatie van 16jaar achter de rug. mijn relatie is 2jaar geleden stuk gelopen jammer genoeg en dat komt door het geloof ben zelf gelovig en mijn ex niet maar 2jaar geleden kwam dat in opspraak en ze wou wel gaan geloven maar dan zou ze het alleen maar voor mij doen en niet dat ze echt overtuigt zou zijn en toen hebben we samen besloten om niet verder te gaan samen. maar nu 2jaar verder heb ik nog steeds verdriet voel me eenzaam gespannen misselijk durf geen relatie meer aan tegaan doe ook geen leuke dingen meer voel me gewoon verdoofd en heb met familie vrienden gepraat loop ook bij ggz maar volgens mij helpt niets en zit ik gewoon in een diepe dip.
ik hou dus nog enorm van mijn ex en mijn gevoelens voor haar raak ik ook niet kwijt. weet iemand hoe ik het wel kwijt kan raken want ik weet dat het wel over is tussen mijn ex en ik. wens iedereen sterkte en veel geluk in de leifde groetjes mij.
(4025) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-05-05 22:37:00
ik heb net een huwelijk van 12 jaar achter mijn rug verteld ze me dat ze geen gevoelens meer heeft voor mij en dat ze scheiden wil ze had dit al aangemeld bij haar advocaat, de pijn van liefde en haat zitten dicht bij elkaar kan er gewoon niet tegen dat ze er zonder gevoel een punt achter zet en op een of andere dag bij ouders gaat wonen en dan bijna elke dag wel bij een kerel op bezoek gaat terwijl we nog getrouwd zijn .
we hebben een dochter van 10 jaar.
ik heb gewoon een gevoel dat ik er niet meer tegen kan terwijl mijn gevoelens voor haar nog oprecht zijn.
(4130) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-01-04 13:19:00
jaa ik heb heel veel liefdes verdriet wat moet ik nou doen weten julie het?
(5806) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-10-17 06:01:00
Wat te doen:
1. Verwijder alles wat je aan hem/haar doet denken of berg het op..
2. Ga mediteren. Belangrijk is om te weten wat er nu met je gebeurt: je herbeleeft de hele relatie keer op keer of de laatste maanden, waarin je zoekt naar aanwijzingen. Voortekenen. Dit sla je steeds op in je geheugen als onverwerkt gegeven. Onverwerkte gegevens komen steeds onverwachts terug en slokken jouw werkgeheugen op waardoor je minder in staat bent om goed te functioneren. Meditatie helpt om deze gegevens een plek te geven, waardoor je weer kan slapen en beter functioneren.
3. Kijk niet terug, maar ga het onvermijdelijk pijnlijke gesprek met jezelf aan. Het is klaar.. Hij if zij wil jou niet meer. Daar verander je niets meer aan. Zijn of haar gemis,.. Jij kan kiezen.. Wil je bouwen of wil je jezelf afbreken? Kijk vooruit, de relatie was al een tijd lang niet geweldig, straks ga je weer opbouwen met een nieuwe liefde, voel je weer vlinders, word je weer eens echt uit elkaar getrokken en niet plichtmatig.
4. Pijn voelen mag, jezelf erin verliezen niet. En elke volgende keer ba acceptatie wordt de pijn minder tot je je afvraagt: hoe heb ik ooit om hem.of haar een traan kunnen laten.
5. Tijd heelt alles, maar de sleutel voor de eerste stap ligt bij jou.
(7527) Reactie van een bezoeker van de site!

Ga naar het onderwerp op deze website »

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 07-02-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).