Archief: Hoe krijg ik het vertrouwen in hem weer terug?

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2008-04-17 20:46:00
Hoe krijg ik het vertrouwen in hem weer terug?
Vorig jaar heeft mijn man op het werk een liefdesaffaire gehad. Toen ik erachter kwam heeft hij die affaire vaarwel gezegd en hij beweerd dat hij voor mij wil blijven gaan. Het is nu dus ruim een jaar geleden en ik blijf me hier erg rot over voelen. Elke keer als hij gaat werken hoop ik niet dat hij ''domme'' dingen doet. Verder is sindsdien ons intieme leven ook niet meer wat het geweest is. Ik heb simpelweg geen zin meer in. (stel dat hij aan haar denkt als we vrijen, nou nee, dan maar niet). Soms weet ik niet meer wat ik moet doen. Ik kan gewoon niet vrolijk en normaal leven omdat ik hem niet meer vertrouw. Hoe krijg ik het vertrouwen in hem weer terug? Of moet ik toch maar gaan scheiden.

gr S
Antwoorden en reacties
2008-04-17 20:46:00
S, vertrouwen komt vanuit jezelf dat is iets wat je moet hebben en de andere partij moet jou het gevoel geven dat hij het vertrouwen waard is. Je kunt best achterdochtig blijven(en dat zul je ook zijn) maar het brengt je nergens. Vrijen moet spontaan gebeuren zonder dat daar andere gedachtes bijkomen en dat gaat moeizaam. Probeer niet alles te controleren wat hij doet een blik in de ogen zegt vaak veel meer. Ook ik ben herstellende van een relatie die mijn vrouw een jaar gehad heeft en ben er nog steeds kapot van. Het kost nu eenmaal tijd en het zal nooit meer worden zoals het was. Ik probeer het meer te zien als een nieuwe kans in een nieuwe relatie waar bij je meer open moet staan naar elkaars behoeftes, zorgen, frustraties etc. Ik weet niet of we het redden maar vind wel dat wanneer er nog steeds "een houden van is"het zeker loont om het echt te proberen. Dat je moeite hebt met vrijen begrijp ik, ik probeer het vooral als iets intiems te zijn dat je samen deelt en praat dus liever over vrijen of de liefde bedrijven.
JK
(509) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-04-25 12:20:00
ook mijn man heeft een liefdesaffaire gehad niet zo lang geleden. in het begin van dit jaar kwam ik erachter dat hij me al meer dan een half jaar lang bedrogen heeft.
hij heeft toch voor mij gekozen, niet vanwege de kinderen, maar ergens diep van binnen houdt hij toch nog van mij, anders was hij allang weggeweest. het vertrouwen was bij mij helemaal weg. dit heeft hij weer langzaam opgebouwd. hij was er thuis weer voor ons. maar het is bij mij nog niet helemaal 100% terug. sinds kort gaan we weer douchen samen en zitten we weer aan elkaar. ook vanochtend heb ik de liefde met hem bedreven. dit voelde bij mij weer goed omdat ik minder aan het voorval denk en leuke dromen weer heb. zelf ben ik ook veranderd. ben weer gaan werken en thuis is het veel leuker geworden juist omdat je je eigen leven naast het gezinsleven hebt.
geef het niet op en praat met elkaar. kijk wat je samen hebt en hebt meegemaakt in het verleden.ik heb heel veel gepraat over wat er gebeurd is en nu hebben we er een streep onder gezet en hebben we het er niet meer over. we kijken allebei nu naar de toekomst.
veel sterkte met alles en ik hoop voor je dat het goed komt.
as
(565) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-02-11 15:09:00
ik heb het zelfde probleem mijn man is verliefd op een ander hij zegt dat hij voor mij heeft gekozen.maar het vertrouwen is weg ik wil mijn huwelijk niet op geven en hij ook niet maar weet niet zo goed hoe ik weer het vertrouwen terug moet krijgen. we werken er aan maar het is moeilijk al is ons intieme leven er wel beter van geworden.gr c
(1588) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-01-27 15:58:00
mijn man is ook verliefd op een ander en dit nadat ik een jaar ernstig ziek ben geweest, het ziek zijn heb ik helemaal alleen moeten door staan hij was er niet voor mij wel voor zijn nieuwe vlam ik hou wel nog zielsveel van hem en wil mijn huwelijk nog niet opgegeven voor mezelf niet en ook niet voor mijn kinderen . Het vertrouwen is helemaal zoek en weet niet meer goed wat ik moet doen .
(3856) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-06-09 11:20:00
Dat beloofd voor mij, ikzelf heb een week geleden ontdekt dat mijn partner verliefde gevoelens heeft voor een vrouw uit een chatroom mijn ergste nachtmerrie is uitgekomen we hebben er nu heel veel over gepraat en besloten om het nog een kans te geven maar toch wordt ik nog verscheurt door gevoelens waar ik op dit moment niet goed mee weet om te gaan ik heb alles opgegeven voor hem in Belgi. Ook al heeft hij terug voor mij gekozen toch heb ik het gevoel dat ik hem nog niet helemaal terug heb ik ben ook zo bang dat hij weer terug gaat naar die chatroom en die vrouw gaat spreken ook al weten ze van elkaar dat het niets kan worden omdat zij van Amerika is en hij uit Nederland. We zijn zes jaar samen toen we drie jaar samen waren kozen we er samen voor om aan kinderen te beginnen we waren zo blij toen we onze tweeling dochters kregen en nu nog eens drie jaar later gebeurt dit. Ik hoop dat ik de kracht heb om dit te boven te komen of er mee te kunnen leren leven.
(3964) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-08-19 23:52:00
Mijn man is vreemd gegaan en ik kan het niet vergeten. Vertrouwen doe ik hem niet. Loslaten en weggaan ook niet. Gegijzeld door het verleden. Terwijl ik daar niets aan kan veranderen, immers gebeurd is gebeurd. Mijn zelfvertrouwen is (soms) ook ver weg. Immers ik denk: hij ging vreemd omdat zij jonger/leuker/whatever is. Hij ontkent dat en zegt van mij te houden. Hij heeft door dit gedoe veel met me te stellen, dat weet ik wel.
(4021) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-09-17 17:31:00
Vorig jaar ben ik ook te weten gekomen dat hij drie keer met een collega gekust had. Dit was mijn allergrootste nachtmerrie als er iets was waar ik het zeer moeilijk mee had en nog steeds heb is met bedrog. We hebben zeer veel gepraat en het ging echt wel beter, ik dacht echt dat dit een mooi nieuw begin was maar nu is hij terug zoals ervoor. Attent is hij niet, eerder cool. Zal nooit eens zeggen dat ik er goed uitzie of iets intiemer. Ik begrijp het niet goed, maar ik ga dan natuurlijk wel denken dat hij me niet meer zo graag ziet of toch niet op de manier dat ik dat doe. Ik ben soms echt wel radeloos, kan ook moeilijk met hem praten want hij zegt dat hij me graag ziet. Maar ik heb gewoon meer bevestiging nodig. Wat moet ik hiermee?
(4029) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-09-22 12:23:00
een oplossing bieden kan ik ook niet, ook mijn man heeft een liefdesaffaire met een ander gehad, terwijl ik 5 maanden zwanger van hem was.
Ik probeer hem te vergeven omdat ik ons huwelijk een kans wil geven, voor ons maar vooral voor de kinderen, kom zelf uit een 1 ouder gezin en ben er zelf kapot van geweest. door zijn actie ben ik al mijn zelfvertrouwen kwijt geraakt en vertrouwen. ik wil het achter me laten maar het blijft elke dag in mijn hoofd spoken. ook ik zou graag willen weten hoe hier van af te komen, het belemmert mijn leven en gelukkig zijn.
(4031) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-12-03 12:47:00
Hallo. Ik heb 3 maand geleden ontdekt dat mijn man een hele goede band heeft met een vrouwelijke collega.. Er stond n smsje in zijn gsm waarmee hij haar een gelukkige verjaardag wenste.. Gelukkige verjaardag lieve schat ik hou van jou! Nu zegt mijn man dat hij dat enkel zo schreef omdat haar eigen man haar verjaardag was vergeten.. Nu heb ik ontdekt dat ze heel veel smsen samen als we op vakantie waren dagelijks wel 20.. Mijn man zegt dat het gewoon een goede vriendin is. Sinds 2 jaar waarom verbergen dan?? Het gaat al een tijdje niet zo goed tussen ons en hij zegt dat ze enkel over elkaars problemen praten.. Zij is een paar maand geleden bevallen en gaat nu scheiden.. Wij hebben samen een huis en een dochter.. Hij zei me dat hij ze niet meer zag en geen contact meer had maar weer heb ik ontdekt dat het niet zo is.. Ik zou willen dat het stopt ik zie mijn man graag en wil voor ons huwelijk vechten maar hij ziet het precies niet meer zitten ik mag hem niet dwingen om die relatie te verbreken zegt hij! Maar ik ga eraan kapot...
(4062) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-02-02 10:38:00
De vader van mijn kinderen heeft als muzikant vele vrouwen verslonden tijdens zijn werk en hij heeft dit 10 jaar lang ontkent. Zelfs toen ik een nacht in het ziekenhuis moest verblijven na de bevalling van onze eerste... Gebruikte hij ons bed voor zijn pleziertjes. Uiteindelijk ging hij weg voor nummer 160 en toen kwamen de leugens pas echt naar boven. Omdat ik natuurlijk besefte dat ik zo beter af was, heeft het toch wel 5 jaar geduurd voordat ik mezelf weer openstelde voor een nieuwe relatie. Helaas heeft hij dezelfde rugzak als ik en zijn onzekerheid dreef hem ook in de armen van de eerste die hem meer aandacht schonk. Veel spijt en verdriet heeft ons beide levens in hun greep. Ik vertik het om verbittert te raken. Wij proberen hard te werken aan onze relatie, maar ik vind dat de bedrogene vertrouwen terug moet krijgen doordat de bedrieger zich welwillend opstelt hierin opofferingen te maken. Als dit niet het geval is heeft het ook geen zin. Anders vecht je tegen de bierkaai... Waar er 2 kijven hebben er 2 schuld, maar het is maar net hoe sterk je bent.
(6805) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-02 20:46:00
Ik kan niet anders zeggen Dan....prachtig gezegd
(7270) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-02 20:49:00
Je bent wat waard in deze wereld,vergeet dat alsjeblieft nooit!!
(7271) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-12 10:33:00
Het vertouwen krijg je nooit meer terug!!Ik heb sinds 4 jaar een nieuwe vriend en hij was zo blij met mij, maar op een dag trapeerde ik heb met via messenger te schrijven met een van zijn vroegere vriendinnen, hij vroeg haar fots te sturen van haar in mooie lingerie, het was alsof mijn wereld onder de voeten weg zakte.Hij zei t was maar flauwekul stelde niks voor, maar ik denk we hebben beiden een slechte relatie achter de rug, ik dacht echt hij is de ware, niet dus mijn verstand zegt een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken.ik snap niet waarom mensen deze achterbakse dingen doen als je toch een goede partner hebt wat is het de spanning de sensatie?kijken wat ik nog kan krijgen,ik snap sommige mensen gewoon niet waarom ben je niet tevreden als je goede man of vrouw hebt??Waarom steeds weer verliefd willen zijn waarom mensen pijn doen, ben nu bijna half jaar verder nadat het gebeurt is maar ik kom er niet over heen, als ik zeker zou weten dat hij vreemd is gegaan dan kap ik er zo wiezo mee hoeveel pijn t ook doet maar sorry heb ook nog beetje eigenwaarde en mensen ik denk die een keer vreemd gaat die blijft vreemd gaan wil je jezelf kapot maken blijf dan bij je vreemdganger , maar iedereen heeft recht op geluk en op een eerlijke relatie iedereen sorry moest t even delen!!Veel suxes allemaal, ik ben er nog lang niet overheen.
(7294) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-28 17:42:00
Hoe is het op dit moment, vertrouwen terug of zijn jullie uit elkaar gegaan?
(8883) Reactie van een bezoeker van de site!

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 06-11-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).