Mens en lichaam index pagina

anatomie menselijk lichaam Op deze pagina's wil ik ingaan op alles wat met ons menselijk lichaam te maken heeft, dingen die niet zo goed gaan met ons lichaam en we daar vaak zelf aan kunnen doen. Het menselijk lichaam is een heel bijzonder en complex geheel van organen, zintuigen, zenuwstelsel, stofwisseling, enzymen en hormonen en wanneer we ons daar van bewust worden kunnen we ons ook voorstellen dat er soms iets mis gaat in deze complexe structuur. Maar ook door omstandigheden van buitenaf kan dit schitterende systeem wat het menselijk lichaam is, sterk ontregeld worden wat kan leiden tot klachten van diverse aard. Ik heb zelf soms last van migraine en ik ben op latere leeftijd helaas gaan snurken. Maar ook andere lichamelijke ongemakken, zoals bijvoorbeeld rugklachten, heb ik mogen ervaren en soms heb ik daar een goede en effectieve oplossing voor gevonden of aangereikt gekregen. Soms kan de reguliere geneeskunde bepaalde zaken zeer goed oplossen, soms is er ook een alternatieve wijze, beide wil ik aan de orde laten komen. Zelf geloof ik sterk in een zoveel mogelijk natuurlijke geneeswijze en geloof ik zeker dat het menselijk lichaam zelf ook erg goed in staat is om zichzelf te genezen en te herstellen. Een opmerking wil ik nog vooraf maken, ik ben geen dokter en geef geen medische adviezen, met de tips en aanbevelingen die ik doe of geef heb ik goede ervaringen maar gebruik er van is geheel voor uw eigen risico en u moet zelf ontdekken of het ook baat voor u heeft. Wanneer u twijfels heeft kunt u de suggestie voorleggen aan uw eigen huisarts of alternatief arts. Met vriendelijke groet, Hein Pragt


 

Nuttige boeken over mens en lichaam

boekboek bestellenMigraine - Migraine is door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO in de top-twintig gezet van de meest beperkende aandoeningen. De aandoening is uitputtend en verontrustend, en bovendien hebben steeds meer mensen er last van. Dit praktische zelfhulpboek biedt u talloze manieren om migraine te verrichten. Het boek is gebaseerd op een holistische benadering van eenvoudige maar zeer effectieve methoden, die niet alleen de migraine verlichten maar ook goed zijn voor uw algehele welzijn. Tot op heden biedt de reguliere geneeskunst niet altijd een oplossing voor migraine. Daarom zijn steeds meer mensen op zoek naar een aanpak die niet alleen de symptomen bestrijdt, maar die tegelijkertijd de oorzaak van de migraine probeert aan te pakken. Zeer veel mensen hebben inmiddels profijt gehad van de technieken die in dit boek worden beschreven, en sommige mensen die voorheen aan migraine leden, hebben zelfs helemaal geen last van hun aandoening meer gehad.


boekboek bestellenSnurken - oplossing voor een hinderlijk slaapkamerprobleem. Snurken is een zeer vervelende nachtrustverstoorder. Het houdt mensen niet alleen uit de slaap maar kan ze zelfs uiteendrijven. Maar, is snurken iets onschuldigs of is het ziekte? Wordt snurken erger door nicotine en/of alcohol? Bestaan er behandelingen en zo ja, welke? Vooral bij mannen kan het nogal eens om een ongezonde vorm van snurken gaan en dan is er medische hulp noodzakelijk.


boekboek bestellenDe genezende kracht van planten en kruiden - Alles over de heilzame eigenschappen en het gebruik van meer dan 100 kruiden, wilde planten, groenten en fruit Natuurlijke geneesmiddelen worden niet altijd op basis van kruiden gemaakt. Dit boek beschrijft de geneeskrachtige eigenschappen van kamerplanten, wilde bloemen, specerijen en zelfs fruit en groenten. Zo kan materiaal uit eigen tuin en keukenkas of planten die in de vrije natuur te vinden zijn, gebruikt worden bij het zelf bereiden van dergelijke natuurlijke geneesmiddelen, in de vorm van infusies, siropen, zalven, poeders enzovoort. U leert welke middelen het beste helpen bij verschillende klachten, zoals verkoudheden, huid- of spijsverteringsproblemen, keelontsteking, zonnebrand en nog vele andere. Dankzij deze gids kunt u uw gezondheid op een natuurlijke, eenvoudige en goedkope wijze verbeteren.

Last update: 12-08-2017

 Lees hier de privacyverklaring van deze site.

Disclaimer.

Hoewel de heer Hein Pragt de informatie beschikbaar op deze pagina met grote zorg samenstelt, sluit de heer Pragt alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via zijn site wordt aangeboden. Het opnemen van een afbeelding of verwijzing is uitsluitend bedoeld als een mogelijke bron van informatie voor de bezoeker en mag op generlei wijze als instemming, goedkeuring of afkeuring worden uitgelegd, noch kunnen daaraan rechten worden ontleend. Op de artikelen van de heer Pragt op deze Internetsite rust auteursrecht. Overname van informatie (tekst en afbeeldingen) is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Voor vragen over copyright en het gebruik van de informatie op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Dit is mijn