Hein Pragt Heinpragt.com    © Hein Pragt ( Facebook ,  )
Taalfoutje melden 
Volg site op Facebook 
 

Over vriendschap.

over vriendschapDeze pagina gaat over vriendschap in het algemeen, wat is vriendschap en waar ligt de grens tussen een goede kennis en een vriend of vriendin en ook de bekende vraag of vriendschap tussen mannen en vrouwen mogelijk is? Vriendschap is iets heel persoonlijks, de een beschouwt iemand snel als vriend ik ben zelf iets voorzichtiger, ik heb veel goede kennissen en een paar goede vrienden en vriendinnen. Hoewel iedereen wel weet wat vriendschap is, kan niemand het precies definiëren. Wel zijn er mooie spreuken en afbeeldingen over vriendschap en op deze pagina wil een verzameling van mijn gedachten en ideeën over vriendschap weergeven. Ik wens u veel leesplezier. Met vriendelijke groet, Hein Pragt

Een vriend als Mees

© Hein Pragt 2013

Dit verhaal gaat over een goede vriend, deze vriend heet Mees en het is altijd leuk als Mees eens op bezoek komt. Mees maakt nooit een afspraak om elkaar weer eens te zien, dat vindt hij onzin, hij komt gewoon langs als hij eens in de buurt is. Dan belt hij aan en vraagt of het "gelegen komt" en meestal maak ik dan even tijd in mijn drukke werkzaamheden want het is altijd fijn als Mees even op bezoek komt. We drinken samen een kop koffie en Mees vraagt me hoe het met me gaat, hij weet de details van ons laatste gesprek nog te herinneren en hij luistert zeer aandachtig en knikkend. Bij Mees heb ik altijd het gevoel dat ik in een warm bad van aandacht en belangstelling terecht gekomen ben en soms betrap ik me er op dat ik niet gevraagd heb hoe het met hem gaat.

Maar dat bagatelliseert Mees dan weg met zoiets als "met mij gaat het uitstekend en ik ben blij je weer eens gesproken te hebben!". Mees blijft ook nooit te lang hangen en bij het vertrek neemt hij hartelijk afscheid en wil hij niets afspreken, waarna ik hem een tijdje niet meer zie. Maar wanneer hij weg is laat hij een heel positief gevoel achter en ben ik altijd weer heel blij dat ik een vriend heb die Mees heet.

Waarom is Mees zo bijzonder? In deze tijd waarin mensen steeds meer aan zichzelf denken, waar men vooral druk is met het eigen leven en sociale netwerken, dat alles via de agenda gepland moet worden, weer afgezegd en opnieuw afgesproken, is Mees iemand die gewoon even langskomt en belangstelling toont in de ander. Hij dompelt je onder in een warm bad van belangstelling en het lijkt er op dat hij oprecht luistert en ook dingen onthoud. Een vriend zoals Mees willen we volgens mij allemaal wel! Ik denk dat het een goed begin zou zijn om zelf eens een vriend zoals Mees te worden.

Over vriendschap

© Hein Pragt 2004

Wat is een vriend of vriendin en wanneer ben je een goede kennis? Waar ligt het subtiele verschil, ik heb geprobeerd wetenschappelijk materiaal te vinden maar ik kom helaas niet veel verder dan enkele filosofische betogen. Vriendschap blijkt iets heel persoonlijks, erg betrekkelijk en niet echt meetbaar te zijn. Vriendschap is voor mij wel heel essentieel en ik probeer heel zorgvuldig om te gaan met het woord vriendschap. De mooiste definitie die ik ken is van de Griekse filosoof Aristoteles:

'Ware vriendschap is de liefde voor de ander, omwille van de ander.'

Wat ik na alle jaren in dit leven wel geleerd heb is dat vriendschappen zeker afhangen van rationele overwegingen waarbij mensen de kosten en baten met elkaar afwegen. Er moet een zekere overeenkomst zijn en beide partijen hebben vaak een eigen voordeel door deze vriendschap.

Vriendschap is ook een heel breekbaar begrip, sommige vriendschappen duren niet zo lang maar er zijn vriendschappen die een leven lang kunnen duren. Wat ik ook geleerd heb is dat echte vrienden er voor elkaar zijn door dik en dun en dat vriendschappen vaak een langere levensduur hebben dan andere relaties.

Ook lees ik veel betogen en discussies over vriendschap tussen mannen en vrouwen. Ik moet bekennen dat ik zelf meer vriendinnen heb dan vrienden, ik denk dat dit komt omdat ik een gevoelsmens ben en in communicatie stijl beter aansluit bij een vrouw dan bij een man. De vrienden die ik heb communiceren meestal op dezelfde wijze en in dat opzicht is er een sterke overeenkomst. Maar vriendschappen tussen mannen en vrouwen zijn meer breekbaar omdat er vaak andere gevoelens mee gaan spelen of er andere relaties een rol gaan spelen. Ook zijn er mensen die een vriendschap aangaan met als verwachting tot een relatie te komen. Zeker mijn soortgenoten (de mannen) zijn vrij goed in dit (zelf) bedrog.

Veel mensen vinden het niet erg prettig als hun partner een vriend of vriendin heeft van het andere geslacht. Ik heb zelf gemerkt dat hoewel de vriendschap in een heel rustig vaarwater terecht kan komen als een van beide partijen in een relatie beland, de vriendschap wel stand kan houden en als een relatie verbroken is weer heel goed kan opleven. De vriendschap ondergaat dan een soort van winterslaap.

Zelfs seksualiteit en vriendschap kunnen samengaan als beide partijen dezelfde verwachtingen en uitgangspunten hebben, als dit niet het geval is kan het de vriendschap onherstelbaar beschadigen. Gelukkig heb ik in dit opzicht alleen maar positieve ervaringen, ik denk dat eerlijkheid hier het sleutelwoord is.

Ook heb ik enkel vrienden via Internet leren kennen die al vele jaren ken en ook al heb ik enkele van deze mensen nooit ontmoet omdat ze aan de andere kant van de wereld wonen, is er na al deze jaren voor mij sprake van een hechte vriendschap.

Al met al ben ik blij met de vrienden en vriendinnen die ik ken en zijn ze voor mij zelfs wel eens van levensbelang geweest. Ik ben heel blij met de handvol mensen die ik vrienden en vriendinnen noem en die voor mij zo bijzonder zijn dat ze met kop en schouder boven de vele kennissen uitsteken.

In mijn visie is een liefdesrelatie ook een bijzondere vorm van vriendschap waarbij partners ook nog eens minnaars zijn maar vooral de beste vrienden door dik en dun.

Vriendschap tussen man en vrouw

Ik zag een tijd geleden een interview op youtube waarin een reporter aan zowel jonge mannen en vrouwen de vraag stelde of ze dachten dat een puur platonische vriendschap tussen een man en een vrouw mogelijk zou zijn. De gemiddelde man reageerde dat dit bijna onmogelijk was en de meeste vrouwen vonden dat dit prima zou moeten kunnen. Tot de reporter verder vroeg en ook vroeg of ze er dus geen moeite mee zouden hebben als hun partner een avond met zijn beste vriendin zou doorbrengen in plaats van met hen. Hier werden de reacties al iets meer aarzelend. Toen ze hoorde dat een "vriend" met alle plezier met haar naar bed zou willen werd het helemaal anders. Het komt nogal eens voor dat een man te verlegen is om door te pakken en dan maar voor een vriendschap gaat, in de hoop dat het ooit misschien een relatie kan worden of komt het voor dat een van beiden toch meer gevoelens gaat krijgen voor de ander. Kortom, is het mogelijk om bevriend te zijn met iemand van het andere geslacht? Het moet kunnen maar er zijn veel complicerende factoren.

In veel gevallen van een vriendschap tussen een man en een vrouw komen er uiteindelijk gevoelens kijken met als risico dat de één toch meer gaat voelen voor de ander terwijl de ander alleen vriendschap blijft voelen. Hetzelfde kan gebeuren in een zogenaamde "vriend met voordelen" relatie waarbij men wel seks met elkaar heeft maar geen relatie. Als één van beiden dan toch verliefd wordt, maar de ander niet dan betekent dat vaak het einde van de vriendschap. De persoon met verliefde gevoelens kan jaloers en bezitterig gaan doen en de persoon zonder verliefde gevoelens kan zich schuldig gaan voelen. Zelfs wanneer de gevoelens wederzijds zijn is er vaak niet een kans van slagen omdat het niet voor niets eerst als een vriendschap begonnen is. Er mist dan blijkbaar toch iets waardoor het niet vanaf het begin te weinig aantrekkingskracht was en het meer een verstandsrelatie is.

Nog een complicerende factor is wanneer één van de twee een relatie krijgt. Bij vrouwen komt er dan toch snel jaloezie om de hoek kijken, ze zien de goede vriendin toch als een bedreiging voor hun relatie. Wanneer de andere vrouw ook nog eens aantrekkelijk is, kan het de onzekerheid en de daarbij behorende gevoelens aardig aanwakkeren. Mannen zijn vaak realistischer en kunnen zich vaak niet voorstellen dat een andere man niets anders dan vriendschap zou willen. In beide gevallen zal het moeilijk worden om de vriendschap te handhaven, ik heb zelf ook wel eens een stap terug gedaan uit een vriendschap met een vrouw omdat ik begon te merken dat de nieuwe partner onze vriendschap niet zo kon waarderen. Om het voor haar niet moeilijker te maken heb ik toen besloten om hun relatie voor te laten gaan en geen contact meer te zoeken.

Ik heb persoonlijk in de praktijk geen innige vriendschappen tussen een man en een vrouw zien overleven wanneer één van twee een serieuze relatie kreeg. Men hoeft niet als non of monnik te gaan leven en kennissen en collega's van het andere geslacht zullen er altijd zijn, maar innige vriendschappen liggen vaak wat moeilijker. Het blijft een kwestie van keuze van beide partners of ze zich goed voelen bij het omgaan van hun partner met iemand van het andere geslacht en aan het eigen gevoel van zekerheid en eigenwaarde.

Spreuken, citaten en uitspraken over vriendschap.

Hier staat een kleine verzameling van spreuken, uitspraken en citaten over vriendschap, vrienden en vriendinnen.


Vrienden zijn die zeldzame mensen die vragen hoe het met je gaat en dan wachten op je antwoord.
(Onbekend)

Het is beter vrienden te maken door er een te zijn dan een gezamelijke vijand te zoeken.
(Onbekend)

Een vriend(in) is iemand die alles van je weet en toch van je houdt.
(Heilige Augustinus)

Wanneer ik goed over vriendschap nadenk, merk ik dat ik veel goede kennissen heb.
(Hein Pragt)

Er zijn meer eerlijke en betrouwbare mensen op deze wereld dan je soms zou denken. We vallen alleen minder op.
(Hein Pragt)

Een groot verschil tussen mannen en vrouwen is dat mannen een schouder om op te steunen, of een arm om je heen, vaak verwisselen met andere lichaamsdelen.
(Hein Pragt)

Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer je het met iemand deelt.
(Cesbron)

Vriendschap is niet veelbetekenend kijken maar veel betekenen.
(Onbekend)

Men verliest een vijand als men hem tot vriend maakt.
(Onbekend)

Vreemden zijn vrienden met wie u nog kennis moet maken.
(Onbekend)

Geef nooit uitleg. Je vrienden begrijpen je wel en je vijanden geloven je toch niet.
(E. Hubbard)

Denk goed na, alvorens een goede vriend te bezwaren met een geheim.
(M. Dietrich)

Niemand is zo rijk dat hij een vriend kan laten schieten.
(Onbekend)

Vrienden zijn als sterren. Je kan ze niet altijd zien, maar ze zijn er altijd.
(Onbekend)

Als de mensen alles wisten wat ze van elkaar zeiden, dan zouden er op de wereld geen vier vrienden zijn.
(B. Pascal)

Samen eten is olie voor de vriendschap.
(Timmermans)

Als een vriend je vraagt om geld te lenen, denk dan na welke van de twee je wil verliezen.
(Petit-Senn)

In de liefde kent men elkaar omdat men elkaar bemint. In de vriendschap bemint men elkaar omdat men elkaar kent.
(Schulz)

Ontrouw in de liefde heft liefde niet op, maar ontrouw in vriendschap bewijst dat er geen vriendschap bestond.
(S.E. Van Praag)

Het is gemakkelijker je vijanden te vergeven dan je vrienden.
(Onbekend)

Duizend vrienden is weinig, één vijand is één te veel.
(Onbekend)

Vleiers lijken op vrienden, als wolven op honden.
(Onbekend)

In de ene mens kunnen wij ons duidelijker vollediger en fraaier projecteren dan in de andere. Dat noemt men dan vrienden.
(J. Greshoff)

Medevreugde niet medelijden maakt de vriend.
(Nietzsche)

Uiteindelijk zullen we ons de woorden van onze vijanden niet herinneren, maar het zwijgen van onze vrienden.
(M.L. King)

Geen straat is te lang met een vriend naast je.
(Onbekend)

Vriend: iemand die het beter met je meent dan jijzelf.
(C. Buddingh)

Ware vrienden herkent men niet aan hun medelijden, maar aan hun oprechte vreugde om een anders geluk.
(C. Guirlande)

Er zijn twee soorten vrienden: de eersten kan je kopen, de tweede zijn onbetaalbaar.
(Onbekend)

Vriend: iemand die tijdens je leven tegen je zegt wat anderen na je dood vertellen.
(K. Jonckheere)

Jaloers zijn op een vriend bewijst dat je niet echt zijn vriend bent.
(P. Soupault)

Sommige vrienden zijn als de schaduw: je ziet ze alleen als de zon schijnt.
(Onbekend)

Vrienden maak je met het hart, niet met de tong of de vuist.(Onbekend)

Vriendschap geeft ogen aan de afstand en een stem aan de stilte.
(J. Daisne)

Je moet de vriendschap een weinig tegemoet komen door de vriend af en toe een eindje uit de weg te gaan.
(J. de Valckenaere)

Vriendschap wordt geboren op het ogenblik waarop iemand tot een ander zegt: "Wat jij ook al? Ik dacht dat ik de enige was."
(Onbekend)

Velen, die over vriendschap spreken, bedoelen gezelligheid.
(S. Graff)

Als het karakter van je man niet duidelijk is, kijk dan naar zijn vrienden.
(Onbekend)


Gedichten over vriendschap

Vriend

Je hebt iemand nodig
stil en oprecht
die als het erop aan komt
voor je bidt of voor je vecht
pas als je iemand hebt
die met je lacht en met je grient
dan pas kun je zeggen:
'k heb een vriend

(Toon Hermans)


Mijn hart zit vol emoties
soms is het echt te klein
ik heb ze goed verstopt
wil sterk en zeker zijn

maar als ik niet zo sterk ben
het leven even moe
mezelf helemaal kwijt raak
en domme dingen doe

dan word ik heel erg bang
om controle kwijt te raken
maak mooie dingen stuk
die niet meer zijn te maken

maar als de nood het hoogst is
en je bent echt heel klein
dan kom je er pas achter
wat echte vrienden zijn.

Hein Pragt


Een vriend

Een echte vriend is heel veel waard,
Omdat hij van je houdt,
Omdat hij heel veel om je geeft,
Omdat hij je vertrouwt.

Een echte vriend die is geen vijand,
Maar ook ruzie is niet verkeerd,
Het maakt de vriendschap sterker,
Het is iets waar je van leert.

Een vriend kan je vertellen,
Vertellen wat je wil,
Een echte vriend vertelt niets door,
Een echte vriend die houdt het stil.

Een echte vriend is er als het leuk is,
Maar ook als het wat slechter gaat,
Daarom is en vriend ook zo bijzonder,
Iemand die je nooit verlaat?

Lotte (12 jr.)


Vriendschap symbolen

vriendschap steen
Vriendschap steen. Dit is een van de leuke symbool om vriendschap weer te geven. Het heeft zover ik kan zien geen historische achtergrond maar is leuk als presentje voor een vriend of vriendin. Door het geven en bij u dragen van de steen versterkt u de vriendshap. De engel op de steen is het symbool van de helpende hand in tijden van nood.
vriendschap Luckenbooth
Luckenbooth broche. Deze Luckenbooth broche is een traditioneel Schotse huwelijksgeschenk van de bruidegom aan de bruid op hun huwelijksdag. Het werd ook op de shawl van hun baby bevestigd om het tegen "kwade geesten" te beschermen. De Luckenbooth heeft overeenkomsten met de Claddagh ring en is ook een symbool van vriendschap en liefde.De Luckenbooth bestaat uit twee omsluitende harten met een kroon erboven. Het is een symbool van liefde en loyaliteit en word ook vaak als teken van vriendschap geschonken.
vriendschap Claddagh
Claddagh. De claddagh is een hart dat door twee handen word vastgehouden, met een kroon erboven. De twee handen staan voor vriendschap, het hart voor liefde en de kroon loyaliteit. De naam is afkomstig van een visserdorpje genaamd Claddagh dat ligt waar de rivier Corrib en de Galwaybay elkaar ontmoeten. In dit dorpje zou de ring ontworpen zijn en werd deze gedragen door de vissers van Claddagh. Wanneer de Claddagh vissers vreemde collega's in hun wateren aantroffen, werden die gecontroleerd op dit teken, hadden ze die niet, dan konden de vreemde vissers rekenen op een enkeltje zeebodem.
vriendschap hart
Hart symbool. Het hart symbool word tegenwoordig voor liefde in de seksuele vorm gebruikt. In Zweden word het ook gebruikt als een symbool voor billen omdat het ook een oud symbool is voor een toilet voor zowel mannen als vrouwen.

Boeken over vriendschap

boek boek bestellen Vriendschap - Ik geef je vriendschap is een boek voor mensen die beseffen wat echt belangrijk is in het leven. Niet gebrek aan liefde, maar gebrek aan vriendschap maakt ongelukkige huwelijken, zei de filosoof Nietzsche. Want vrienden en vriendinnen zorgen ervoor dat je het leven kunt delen, dat je samen iets kunt beleven, leren, ervaren en je kunt spiegelen aan elkaar. Vriendschap geeft je daarvoor de ruimte. In dit boek worden al die bijzondere eigenschappen van de vriendschap belicht. De citaten zijn van schrijvers, dichters, filosofen en spirituele leiders uit het heden en verleden, van Wouter Stips en Simon Carmiggelt tot Goethe en Aristoteles. Alle bladzijden zijn gedecoreerd met achtergrondmotief en illustraties. Het boek is uitgegeven in samenwerking met de uitgeverij van het populaire tijdschrift Happinez. Deel in een serie boeken met mooie illustraties en citaten. Een zogenaamd 'feelgood-boek', de citaten kunnen tot nadenken stemmen. Het vierkante boek met gewatteerd omslag is geschikt voor mensen die persoonlijke groei belangrijk vinden. In dezelfde reeks verschenen eerder 'Ik geef je mijn hart' en 'Ik geef je de hemel op aarde'*.


boek boek bestellen Vriendschap - Vriendschap gaat over ons leven. Vriendschap gaat over samen leven. De meeste mensen rekenen vriendschap tot het privéterrein. Vriendschappelijke gevoelens gaan echter verder dan de voordeur. Deze gevoelens kleuren en bepalen het dagelijks leven, je ervaart ze tijdens de behandeling bij de kassa van een supermarkt, en ze betreffen ook het hoogste ambacht: het bedrijven van politiek. Is vriendschap een kostbaar bezit vol onzekerheden? Of zelfs méér dan dat: is vriendschap een illusie, 'een pakketje schroot, met een dun laagje chroom'? Kún je van bezit spreken als het over vriendschap gaat? Van welke makelij is vriendschap? Is vriendschap een fenomeen dat we zelf op eigen wijze vorm kunnen geven? Is vriendschap een levenshouding die we met vallen en opstaan vanaf onze jeugd als vanzelf leren? Hebben we nog vrienden nodig als we een partner hebben met wie we alles kunnen delen? Deze en andere vragen worden in dit boek beantwoord, met behulp van filosofische beschouwingen en teksten van filosofen, met een vleugje psychologie en sociologie, met literaire voorbeelden ter illustratie. Catharina De Haas studeerde onder meer filosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds 1992 filosofisch consulent met een eigen praktijk voor zowel particulieren als bedrijven. Haar praktijk is gevestigd in Amsterdam.


Vragen en reacties m.b.t. dit onderwerp

Hier kunt u de vragen over dit onderwerp lezen van andere bezoekers van deze site en eventueel een antwoord of reactie plaatsen. Om de volledige vraag te lezen en alle reeds gegeven reacties kunt u op de vraag klikken! U kunt alleen de vraag en reacties lezen, u hoeft niet te reageren!

05 - Vriendschap  -  Vriendschap algemeen
Vraag of reactieReactiesDatum en tijd
Problematiek binnen mijn vriendengroep(0 )2015-04-02 15:05:00
Ik heb een goede vriend 'Jan' waar ik al sinds de basisschool mee om ga. Tijdens de periode van de middelbare school is er een vriendengroep ontstaan, waaronder 'Jan' en ik bij zaten. Nu, naar 8 jaar wordt 'Jan' opeens buitengesloten, omdat hij niet veel aanwezig is. Deze afwezigheid heeft te maken door zijn studie in Enschede en hij daar is gehuisvest. Door zijn afwezigheid willen mijn andere vrienden niet meer met hem op vakantie en is er ondertussen een andere Whatsapp groep aangemaakt. Ik vind dit erg vervelend en ik weet echt niet wat ik moet doen. Graag zal ik hier advies willen krijgen, over hoe ik dit moet oplossen. Het probleem is als ik in het proces ga bemoeien, dat ik of mijn vriendengroep kwijtraak of mijn beste kameraad. Heeft er iemand advies of dit zelfde meegemaakt? Ik hoor het graag! Groeten Kevin
hartsvriendschap terugvinden(0 )2015-03-27 15:59:00
Ik ben opzoek mnaar mijn vroegere hartsvriendin Alsagonda Schollema maar kan haar met geen enkele mogelijkheid bereiken kunnen jullie mij misschien helpen. Groet Tamara Pico
Hoe van zakelijk contact naar vriendschap(2 )2012-07-10 19:02:00
Een paar jaar kom ik nu als klant bij een bedrijf. Het bedrijf is te vergelijken met een fietsenmaker. Daar kom je ook voor je onderhoud en reparatie. De eigenaar vind ik een leuke man: ik zou er graag een platonische vriendschap mee willen. Maar hoe pak ik dat nou aan? Als ik (alleen) kom dan biedt hij me tegenwoordig koffie aan, neemt pauze en we praten wat. Hij vertelt over zijn hobbies, familie en ook soms over zijn vorige relaties die hij heeft gehad (wel summier). Hij vraagt mij ook weleens wat. Nog wel sumier. Verder is het altijd lachen en de tijd vliegt voorbij. Al is het maar een kwartier, dan gaat hij weer aan het werk. Ik wordt nagenoeg altijd uitgezwaaid, hij loopt dan nog even mee en kan ook hulpvaardig zijn. Het is in de jaren zo gegroeid, dat ik nu in de werkplaats zit i.p.v. in de "winkel". Als ik echter met mijn man erbij kom, dan biedt hij wel koffie aan maar we praten niet of niet op de manier zoals wanneer ik alleen kom. Hij heeft gezegd dat ik altijd welkom ben voor een praatje, er ho ...
ben veraden door oude vrienden hoe kan ik weer vertrouwen krijgen?(2 )2012-07-01 17:11:00
hey, ik ben een jonge van 15 jaar en heb meerdere vrienden gehad maar ik ben alleen gebruikt voor geld / spullen en ga zo door. ik heb wel vrienden maar ik heb 1 vriend die ik echt een vriend noem ik ken hem nu ongeveer een jaar en we kunnen altijd gezellig lachen klooien en als er iets is delen we t ook met mekaar deze gene die wilt ook als ie bij me komt met iemand anders tegelrijk afspreken en ik ben bang dat t zo zit dat ook hij het alleen doet om bij die ander te kunnen zijn en me dan laat barsten en hem kwijt ben. hierdoor vind ik het soms allemaal wel best moeilijk nog hoe kan ik nou erkennen dat hij met mij bevriend is om wie ik ben en niet om er alleen maar beter van te worden? (dit is niet eerlijk tegen over hem dat ik dit af en toe denk daarom vraag ik jullie advies dit advies) ik hoor het graag terug als jullie een antwoord typen kunnen jullie dit dan ook na jop_1000@hotmail.nl kunnen sturen dat is mijn email adres namelijk. alvast bedankt mvg, j
Vriendschap of meer?(2 )2012-06-20 15:28:00
Ik heb een paar weken een collega leren kennen die in een andere stad woont. Voor mij was het liefde op het eerste gezicht maar hij is getrouwd. Ik ben single. Na 3 weken kreeg ik een mailtje van hem omdat hij een klik voelde tussen ons. We zijn inmiddels een paar weken verder en we mailen nog steeds. Zijn vrouw is een week op vakantie geweest en we hebben gebeld en gemaild. We zijn zelfs via de What's app "intiem" geweest en hebben fantasieën uitgewisseld. Nu geeft hij aan dat we te dicht naar elkaar toe gegroeit zijn en hij even een stap terug wil doen. Ik heb aangeboden om afstand te nemen maar dat wil hij niet om dat hij om mij geeft en mij belangrijk vind. Hij wil gewoon weten hoe het met mijn kinderen gaat en met mijzelf. Hij weet van mijn gevoelens naar hem maar hij zegt dat er van zijn kant alleen maar vriendschap is. Doe je dit soort dingen in een vriendschap of zit er meer en wil hij het zichzelf nog niet toegeven.
vriendschap tussen man en vrouw wat doe je wel en niet(1 )2012-03-01 14:06:00
getrouwde man heeft kennis aan gescheiden vrouw ,helpt haar bij problemen maar als hij zijn hond uitlaat gaat zij mee en lopen ze hand in hand en geven elkaar een zoen bij het afscheid. Ze geven elkaar ook een zoen als hij bij haar thuis komt en weggaat. Is dit normaal bij VRIENDSCHAP? Ze hebben een poosje een verhouding gehad,maar die gevoelens zijn er niet meer zeggen ze.
Weet me geen raad met mijn vriendschap(3 )2012-01-18 11:09:00
Hoihoi, ik ben een man, 44, al 18 jaar getrouwd en we hebben 2 kinderen. Ik ben denk ik niet de doorsnee man, ben gevoelig en emotioneel en trek me veel aan van anderen. en vrienden weten me te vinden als ze iets dwars zit of ze willen hun hart luchten of gewoon iets vertellen. Nu is het zo dat bij ons bedrijf veel gewerkt wordt met mensen die een tijdelijk contract hebben. En over een van deze mensen gaat mijn probleem. De persoon in kwestie is een jonge vrouw van 21 en haar dienstverband loopt volgende maand af. Sinds afgelopen november is mijn collegiale band met haar gegroeid. Op een gegeven moment is onze band verder gegroeid dan "collega", ik wil het omschrijven als vriendschap en vertrouwensrelatie. Ik wil echt duidelijk stellen dat er niets van verliefdheid oid is. Ze vertelde me bv vrij diepgaande en intieme verhalen uit haar. Ook de problemen waar ze prive me te kampen heeft. Ik kan die hier niet vertellen maar het zijn de normale "problemen" waar een meisje van rond de 20 mee zit, maar ook enkele ...
het voel alsof ik niet meer besta voor haar(2 )2012-01-05 15:57:00
ik zit met een probleem, jarelang bevriend zijn ik en mijn beste vriendin, alleen nu we op een andere school zitten zie ik haar nog maar weinig. ze is heel anders geworden heeft een grotere mond gekregen enzo. En ik wil steeds met haar afspreken logeren maar het lijkt of zei dat allemaal niet wil. ze heeft nooit meer tijd voor me en als beste vriendin maak je daar toch tijd voor ofniet, alleen dan ook nog bv, op hyves ze heeft meerdere bffs als ik dan en lieve krabbel stuur waar blijkt dat ik echt om haar geef antwoord ze niks terug. en dan zie ik later dat ze naar een ander persoon stuur waar zei in verklaart wat hun vriendschap is. en dan denk ik nog ben ik nog wel speciaal voor jou. ik heb 1x gezegd dat ik geen beste vriendin meer wil zijn maar daar kreeg ik al vlug spijt van. dus heb ik het weer goedgemaakt. kan iemand me helpen hoe het beter tussen ons kan gaan? want ik mis haar zo.
beste vriendin heeft andere vriendinnen nu ik naar een ander land ga voor een jaar is ze mij vergeten(2 )2012-01-05 15:41:00
ik ging naar een ander land voor een jaar om te studeren maar elke keer als ik op facebook ga zie ik nieuwe foto's van haar en haar nieuwe vriendinnen en leuke reacties en elke keer als ik met haar chat is het alsof ze met iemand anders wilt chatte ik heb haar vriendinnen toegevoegd op FB en als ze online zijn zegt ze sorry ik moet weg! maar ik zie haar nog de hele dag online ik ben bang om haar te verliezen ik ben jaloers ik weet niet wat ik moet doen is ze mij vergeten?
Vriendin met jongens(1 )2012-01-05 15:34:00
Mijn vriendin gaat alleen nu maar met jongens om, ze vergeet mij helemaal. we lopen nu alleen nog maar naar school en ga bijna nooit meer met har om. ik wil onze vriendschap weer wat closer maken!! maar hoe?
Mijn vriendin en ik en nog een andere vriendin...(2 )2011-12-26 15:50:00
Mijn vriendin en ik gaan super vaak met elkaar om. Alleen mijn andere vriendin trekt dat niet, en wil mijn vriendin afpakken. om te laten zien hoe dat voelt om als 2de te staan. help mij! hoe kan ik dit overwinnen!??
Beste vriend terug en dan?(1 )2011-12-07 13:21:00
Een paar maanden gelden heb ik mega ruzie gehad met mijn beste vriend. Hij loog alles aan elkaar en gaf mij daar de schuld van. Dit is allemaal op gelost maar nu doet hij zo anders hij vraagt dingen over naveltruitjes en over of ik daar een foto van heb hij doet echt raar wat moet ik doen?
Is dit echte vriendschap?(2 )2011-11-24 18:00:00
Heb al jaren een goede vriend, maakt niks uit dat ik een vrouw en hij een man is, hebben we nooit problemen mee gehad. We konden over alles praten en er waren ook geen gevoelens bij, echt pure vriendschap. De laatste 6 maanden komt van zijn kant echter niks meer, ik regel de afspraken, ik ben degene die mailt en sms-st, met moeite krijg ik een antwoord terug of niks, als ik niet af en toe bel hoor ik nooit wat van hem. Ook is het zo dat hij voor niks meer de verantwoordelijkheid neemt, alles waar ik op reageer, zegt hij dat ik hem dingen in de mond wil leggen of dat het allemaal iets van mij is. Hij is heel erg verandert, hij is lastiger waardoor ik natuurlijk ook anders reageer op hem, maar dat is natuurlijk ook allemaal mijn fout dan dat hij lastig doet. Deze vriendschap is me heel veel waard, wat stom is als ik andere dit zeg, maar ik zou graag ronduit willen vragen aan hem of hij eigenlijk nog wel contact wil hebben met me? Maar eerlijk gezegd ben ik bang voor het antwoord en of dat hij weer alles bij mi ...
geroddel over onze(1 )2011-11-21 15:47:00
ik heb 2 maanden verkering gehad met een jongen, daarna is het uitgegaan, vervolgens kwam hij 2 maanden later weer terug bij me, we hielde allebei nog van elkaar, we hebben een probleem met onze ouders, we mogen allebei geen verkering, hij niet voor zijn 16e ik niet voor mijn 15e, daarom hebben we vanaf die tijd geen verkering meer genomen, maar wel vaak afgesproken met elkaar, ik zie hem nu niet heel vaak, er zijn veel momenten geweest dat het slecht ging en we elkaar soms meer dan 2 weken uit de weg liepen en ontweken, nu gaat het al een tijdje beter maar nog is het niet als vroeger, ik heb nu een andere jongen leren kennen, waar ik veel om ben gaan geven, hij is verliefd op mij, ik niet op hem omdat ik nog steeds op die andere jongen ben, toch voel ik iets voor deze jongen, zelf zie ik hem als mijn broertje omdat ik hem alles vertel altijd bij hem terecht kan en hij heeft altijd een luisterend oor, maar.. tijdens de les spreek ik hem vaak, ik ga ook vaak de les uit, en als ik uit school kom geef ik hem een ...
Verdient ze mij?(2 )2011-10-31 16:27:00
Ik ken dus nu al 3 jaar een kei leuke meid, en jah in begin konden we totaal niet met elkaar opschieten maar dat beterde eigenlijk vrij snel. We zaten in zelfde klas enzo maar er was altijd het probleem dat ze nooit tijd voor me had buiten school. Op school waren we onafscheidelijk en m'n mama dacht dus dat het aan de mama van die vriendin lag dat we bijna nooit afspraken. Ik ben een persoon die graag afspreekt ook buiten school en nrml heb ik daar nooit probleme mee met andere, dus kvond het wel erg. Ze had dan twee andere héél goede vriendinnen waar ik niet goed mee overweg kon, maar jah dat waren haar vriendinnen dus allejah kvond vrij logisch da ze daar ook mee omging (niet jaloers fzo) ma die andere vreindinnen wel jaloers op mij. Ze mocht dus van die twee ook niet afspreken met mij en ging dus altijd met hhun wél weg. Kvond da vrij raar, en kheb altijd achter haar gestaan en haar gesteund enzo. Dan jaar verder zaten we nog in zelfde klas en er was dan een vriendin naar een andere school gegaan en die an ...
Mijn vriendin is verdwenen, wat moet ik doen???(2 )2011-10-19 14:01:00
Mijn vriendin was mijn beste maatje, Totdat zij veranderde ze is nu heel arrogant geworden. Ze was zo lief, vriendelijk en vrolijk en nu doet ze ineens alsof ze me niet ziet staan ze had laatst hele erge ruzie met iemand en ineens is dat weer goed we hebben veel over haar geroddeld en ik weet niet hoe het nu verder moet ik denk dat ze al haar roddels op mij schuift en dat ik dan beschuldigt wordt want dat zit wel in haar aard de vriendin die ze vroeger was is uit haar verdwenen en van de hele aardbodem afgegaan ik weet niet meer wat ik moet doen en wat ik moet doen om dit te voorkomen en nu ziet zij me al niet meer staan het wordt al steeds erger ook in de klas dus al iemand mij kan helpen dan graag en als iemand dit ook heeft gehad wil ik graag weten hoe dat was en hoe je dat hebt opgelost dus ALSJEBLIEFT HELP MIJ
Hoe kan ik mijn vriendenkring uitbreiden c.q. mannelijke vrienden maken / krijgen?(1 )2011-10-17 15:11:00
Hallo, Hoe pak je dat nu eigenlijk aan, als je als vrouw zijnde een man leuk vindt en waar je graag als gewone vrienden mee om zou willen gaan. Ik heb daar namelijk totaal geen kaas van gegeten en ben daarom bang dat ik de verkeerde indruk wek en mezelf voor schut zet o.i.d.. Er is namelijk iemand die ik ontzettend gezellig vind en als we praten gaat dat heel spontaan en zonder stiltes o.i.d. maar waar ik niets mee wil, aangezien ik hartstikke getrouwd ben en monogaam plus er zijn geen gevoelens behalve die zoals in een vriendschap.
Hij houdt van mij (de moeder van zn kind) en van mijn beste vriendin(1 )2011-10-05 10:40:00
Hai ik zit al geruime tijd met dit probleem. De vader van mij zoontje geeft het eerlijk toe dat hij van mijn bestie houdt en ook van mij. Hij ziet zichzelf eerder naar de maan gaan dan ons tweetjes als vrouwen...........Hij wilt me aan de andere kant ook niet kwijt en doet nog altijd alles voor me,alleen hebben we voorlopig geen relatie. Omdat hij volgens hem in de war is..........Naar zijn mening wacht hij op et moment 1 van ons door zal gaan met ons leven met een andere partner. Hij houdt mij niet tegen iemand anders te nemen in mijn leven maar zal et wel erg vinden. Ik snap hem niet helemaal.....ik mis hem zo in mijn leven en houdt zielsveel van hem, meer ook omdat we een kindje samen hebben en ik hem altijd zal blijven zien.
Jaloers op zijn beste vriendin(3 )2011-08-26 14:03:00
Ik heb nu iets langer dan een jaar een relatie met een pracht van een kerel en het gaat echt heel goed met hem, zijn kids, ons leven in het algemeen. Alleen heeft hij een "beste vriendin" die hem wel door een hele moeilijke periode heen geholpen heeft lang voor mijn tijd maar die zodra ze een vriend had veel minder contact met hem had. In dat jaar heeft ze mijn vriend nog wel regelmatig gesproken, voor mij was dat toen geen probleem maar hij heeft mij nietsvermoedend een aantal quotes van haar verteld die mij duidelijk maken dat ze zeker niet het beste met me voorheeft. De eerste keer dat ik haar ontmoette was ze bijzonder bot tegen me, waar zelfs mijn vriend van schrok want zo kende hij haar echt niet. Nadien heeft ze hem 2 keer iets gezegd dat in mijn ogen maar 1 doel had, hem aan het twijfelen zetten. Hij zegt dat er van een relatie tussen hen totaal geen sprake kan zijn omdat hij nooit ofte nimmer met haar zou kunnen samenleven, maar anderzijds springt hij wel als mevrouw weer eens dringend nood heef ...
Verzwijgen vriendschap tegen partner(1 )2011-08-16 15:43:00
Ik ga weleens met een man om, het is in mijn ogen een 'gewone kennis'. Hij heeft een vriendin, ik ben single. Ik ging weleens onverwachts bij hem langs toen zijn vriendin er was...veel gestress...ik werd niet binnengelaten. Nu heb ik laatst van hem te horen gekregen dat hij compleet zwijgt tegenover zijn partner over mij(n bezoekjes), omdat hij denkt dat ze jaloers wordt. Hij zegt ook regelmatig tegen mij 'geen zin meer te hebben in een relatie'. Is dit normaal...wat kan dit zijn?
vriendin maakt vrienden binnen mijn vriendenkring.(2 )2011-08-14 03:31:00
Mijn beste vriendin haar relatie is sinds een aantal maanden uit. Nu heeft ze buiten mij om nog maar weinig sociale contacten. Ze is sindsdien ook bij mij in de straat komen wonen en het is logisch dat we nu meer tijd samen door brengen. Naar mijn idee wel wat veel maar dat is ook logisch. Ik wil er ook wel graag voor haar zijn. Ze is ook al druk bezig met nieuwe vriendinnen zoeken zodat ze ook met anderen af en toe wat kan gaan ondernemen. Dit vind ik hartstikke goed van haar en wil haar hier ook in steunen. Maar het probleem is dat ze al haar nieuwe vriendinnen zoekt binnen mijn vriendengroep. Als ze dan toevallig een andere vriendin van mij treft dan stuurt ze die achteraf berichtjes via facebook gaat met haar afspreken en dat mond uiteindelijk uit in een vriendschap. Dan zie ik haar ineens op facebook op een foto staan met mijn vriendinnen. Ik vind dit niet leuk. Zo heeft ze al een groot deel van mijn vriendenkring de hare gemaakt. Daar heb ik eens wat van gezegd en toen was ze zwaar beledigd. Maar ze ga ...
Wie heeft er tips? Erg onzeker wat vriendschap betreft!(3 )2011-07-24 15:20:00
Wie heeft er tips voor mij? Omdat ik in het verleden veel heb meegemaakt, en veel mensen mij hebben laten vallen, ben ik nu erg onzeker over vriendschap. Ik heb iemand waar ik veel mee mail, maar ik durf er nooit voor honderd procent op te vertrouwen dat het een echte vriendschap word, omdat ik dan zo bang ben voor een nieuwe tegenslag als het niks word... Hoe kan ik over die onzekerheid heen komen, en hoe kom ik erachter of iemand een echte vriendin is?
Verliefd op beste vriend(3 )2011-07-24 11:16:00
Wat moet ik doen? Ik ben verliefd op mijn beste vriend, maar voor hem is het gewoon just like 9 years best friend.
bindingsangst(2 )2011-07-18 09:27:00
Ik heb bindingsangst. Tot voor kort vond ik dat zelf geen probleem omdat ik altijd blokkeerde voor er iets gebeurde. Maar nu heb ik gekust met de jongen waarvoor ik iets voelde en zijn we samen, maar ongeveer een week nadat we samen zijn ben ik terug geblokkeerd en heb ik dus geen gevoelens meer voor hem. Ik wil hem echt niet kwetsen door het uit te maken, want dat verdient hij echt niet. Ik denk dat ik wel samen met hem zou kunnen blijven en hopen dat hij het uitmaakt, maar dan vind ik het ook oneerlijk t.o.v. hem dat ik niks voor hem voel en toch met hem samen blijf. Langs de andere kant denk ik ook dat het beter is voor hem als ik het zou uitmaken, omdat hij veel beter verdient dan mij of deze situatie! wat moet ik doen?
haat aan de vriendin van mijn beste vriend(1 )2011-07-14 19:15:00
De titel zegt het al: ik haat de vriendin van mijn beste vriend. Ze hadden eerst al wat, maar toen dumpte ze hem. En nu zijn ze weer samen. ik weet niet wat ik nu voel, maar heb een grote haat aan die meid gekregen. terwijl ik haar niet eens goed ken. Hoe kan ik hier mee omgaan? heeft iemand tips?
Mijn beste vriendin liegt tegen mijn beste vriend hij nu boos D=(1 )2011-07-06 17:26:00
Ik heb ruzie met mijn beste vriend omdat een meisje via mijn msn zei dat die hele familie liegt ensoow. Dat meisje zei dat zij het was en mijn vriend wilt het niet eens geloven. Maar hij kan ook niet boos zijn en het enige wat hij kan is negeren. En normaal zou hij schelden als hij ruzie met iemand heeft wat moet ik nou doen
Vriendschap en leeftijdverschil, wie kan mij helpen?(5 )2011-06-27 18:47:00
Ik heb een vraag: Ik ken iemand die 10 jaar ouder is als mij. Ik heb diegene leren kennen op mijn werkplek. Nu moet ik daar weg, maar wil aan diegene graag een goede vriendin over houden. Waar je af en toe eens een gezellig filmpje mee kunt kijken, of kunt gaan shoppen etc. We mailen al wel een tijdje. Maar hoe weet ik nu of zij ook vriendinnen met mij wil worden? Maakt tien jaar leeftijdsverschil tussen twee vriendinnen ook wat uit? Hoe moet ik dit aanpakken? Anders heb ik over een tijdje helemaal geen contact meer met haar. Hoe zouden jullie dit aanpakken? Ik spreek haar nu nog, straks niet meer. Zouden jullie gewoon vragen om een keer iets leuks te gaan doen? Ik hoop dat jullie wat goede tips voor mij hebben! Hoe weet ik of zij ook vriendinnen wil worden?
heeft dit toekomst of niet?(1 )2011-06-19 17:17:00
ik zat vroeger op een andere school en ik was heel hecht met mijn vriendinnen daar( nu nog steeds) mijn nieuwe vriendinnen zijn niet echt vriendinnen te noemen. Eentje beledigt me steeds( echt altijd ik) en dan zegt ze grapje ik meen het niet. En dan zegt ze even later... in elke grap zit de kern van de waarheid. met de ander kan ik mijn vriendschap niet plaatsen. We waren begin van schooljaar heel close. Maar toen ik een voldoende haalde en zijn een onvoldoende werd ze opeens heel boos op mij. Toen werd ze opeens beste vriendinnen met de meisje die mij steeds beledigt terwijl ik degene was die zei dat ze bij ons mocht zitten( meisje die mij steeds beledigt) terwijl de andere niets met haar te maken wouden hebben. De andere vriendin is denk ik heel jaloers. Toen ik heel close werd met een andere vriendin werd ze weer boos op mij omdat ze vond dat ik niet gezellig deed bij haar maar wel bij dat andere meisje. Nu zijn we weer soort van close, maar mijn vraag is: heeft deze vriendschap wel echt een toekomst? Z ...
Vriendschap of meer?(1 )2011-05-28 17:53:00
Hallo, Een aantal jaren geleden moest ik stage lopen van mijn school bij een kledingwinkel in A'dam. Een jongen moest mij begeleiden en als ik bij hem in de buurt was dan werd hij vaak rood. Na mijn stage ging ik werken bij een kledingwinkel. Helaas is een tijd terug deze winkel failliet gegaan. Ik ging solliciteren bij kledingwinkels en werd aangenomen bij de kledingwinkel waar ik destijds stage heb gelopen.Zo kwam ik ongeveer 2 maanden geleden weer in contact met deze jongen. Heel sporadisch werken wij samen en alleen met elkaar. Als wij alleen zijn in de winkel dan vraagt hij mij persoonlijke dingen. Zoals hoe het gaat tussen mij en mijn vriend. Hoeveel relaties ik heb gehad etc. Dan komt hij ook moeilijk uit zijn woorden. Hijzelf heeft ook een relatie. Maar soms heb ik het gevoel dat hij meer voelt. Een keer bij sluitingstijd gaf hij ook een keer aan dat hij het leuk vindt als ik wat met hem ergens ga drinken. Ik kan moeilijk omgaan met lastige klanten. Hij helpt mij altijd graag in zulke situaties. ...
Emotioneel uitgeput door deze vriendschap..(2 )2011-05-22 17:05:00
Ik heb een beste vrienden. zo noem ik haar en zij mij. ze liegt alleen heel vaak over alles. ze laat gewone vriendinnen boven mij staan. ze leent vaak geld en sigaretten van me enzo en ik vind het niet erg, als ik er ooit iets voor terug zou krijgen. en laatst hadden we ruzie en hadden we afgeproken om afgelopen zaterdag het goed te maken. op msn hadden we een plaats en tijd afgesproken en ik heb dat gesprek voor bewijs opgeslagen. ik heb een uur op dat bankje op haar lopen wachten en om 6uur savonds kreeg ik een fb bericht met: waar was je? x. ik ben er kapot van hoe ze doet en reageert op me. ze zit op een andere school sinds kort en al haar tijd en aandacht gaat naar iedereen behalve mij. ik ben constant verdrietig ik ben ongezellig en down. ik heb haar op msn, hyves en facebook al verwijderd maar ik zou graag willen weten: hoe moet ik verder met dit? ik wil haar vergeten en mijn leven voortzetten met me andere vrienden. hoe moet ik verder? zonder pijn het liefst...
vriendin verhuist(2 )2011-05-13 18:31:00
Hallo, mijn vriendin is nu zo´n 12 jaar geleden verhuist naar een dorp 25 km verder. In het begin gingen we nog met elkaar om zoals voorheen, samen op vakantie, nu zijn er kinderen en heeft zij door school, veel contacten gekregen in haar woonplaats. Mijn kinderen en ikzelf maken minder snel contact, of blijven meer bij het vertrouwde. Nu met een verjaardag van mijn zoon weet ze ook niet of de kinderen meegaan, terwijl ik juist vind dat dat moet, ook voor de contacten onderling. Ik merk dat haar contacten in haar woonplaats belangrijker worden en dat doet pijn, hoe kan ik hier het beste mee omgaan.
Geen enkele vriendshap(5 )2011-05-04 16:12:00
Ik ben een man van 51 en heb tot nu toe nooit ook maar 1 vriendschap gehad. Ik ken veel mensen vanuit mijn werk, maar ik durf niemand het etiket vriend te geven. Bewust hou ik afstand en als iemand probeert dichterbij te komen, dan kap ik het contact af. Ben single, niet lid van een verenging of zoiets en breng mijn tijd, vakanties e.d. alleen door. Her breekt me wel eens op. Valt zoiets nou nog te veranderen na zoveel jaren?
Mijn beste vriendin laat me zitten...sinds ik geopereerd ben en niet weg kan!(2 )2011-04-26 16:45:00
Mijn beste vriendin en ik hadden een oude vriendin waar we door omstandigheden een kruis doorheen hebben gezet! Sinds ik geopereerd ben en niet naar haar toe kan...is er bijna geen contact meer..ze is me pas naar drie weken na de operatie gaan opzoeken! Toen kwam ik erachter dat ze weer contact heeft met die oude vriendin...ben achter nog meer leugens gekomen....ik vind het erg dat ze wel naar andere vriendinnen (waar ze nooit heenging en slecht over praat) kan gaan om een filmpje te kijken en naar mij kan ze niet komen! Terwijl ik wel voor haar klaarstond toen zij in het ziekenhuis lag... Ik heb met haar een gesprek gehad; dat ik me in de steek gelaten voel door haar en waarom ze niet langskomt...haar antwoord; ze voelde zich ook schuldig hierover en vond het ook erg dat ze niet vaak langs is geweest.... dan denk je oke...nu gaat er verandering in komen en heb je er vertrouwen in, maar is het weer hetzelfde en gaat ze naar andere vriendinnen en mij laat ze vallen (zo voelt het)! ik zit hele dagen thuis ...
mijn beste vriendin vertelt me dat we geen vrienden meer zijn, ik kan haar niet vergeten.(5 )2011-04-03 21:49:00
hallo, ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb een heel goeie vriendin gehad waar ik ontzettend mooie tijden heb met gehad. We waren onafscheidelijk en deelden onze diepste geheimen met elkaar, elk moment dat we vrij hadden zaten we bij elkaar, behalve als 1 iemand van de 2 een vriendje had, toch hadden we tijd zat voor elkaar. We werden elkaar alles behalve beu gezien. Ik heb zoveel 'first times' met haar mogen mee maken. Maar op de duur werden we enorm jaloers.. Dat werd erger en erger. Maar we bleven elkaar dood graag zien. Het ging nooit kapot gaan en voor altijd blijven duren, dat zei ze, en ik dacht dat. We zitten in dezelfde klas dus zien we elkaar veel. Ik zat al heel vaak te denken van als we niet meer met elkaar in klas zitten, ofdat alles dan zou kapot gaan. Ze zei dat ik me geen zorgen moest maken, dat onze vriendschap nooit stuk gaat, ik geloofde haar. Ze was alles voor me, en ze blijft dat ook. Als we ruzie hadden was dat nooit langer dan een dag. We belden dan en alles was in orde. Tot 20 septe ...
Liegende 'beste vriendin'(3 )2011-03-15 02:30:00
Ik heb een 'beste vriendin', ik ben al 4 jaar vriendinnen met haar. alleen ik merk dat ze heel vaak liegt. soms zeg ik het wel eens op een vriendelijke manier maar ze ontkent echt alles altijd. ik kan me heel erg ergeren aan haar.. ook best vaak. ook is vaak asociaal, brutaal, onbeschoft en super eigenwijs. het klinkt nu echt alsof ik overdrijf ofzo maar dat is niet zo! soms denk ik wel eens om geen vriendinnen meer te zijn, maar dat kan ik gewoon niet. hoe moet ik er voor zorgen dat ze niet meer liegt en niet zo onbeschoft enzo is??
Wat zijn vrienden?(3 )2011-02-17 21:59:00
wat zijn vrienden eigenlijk? want ik doe mijn spreekbeurt er over maar juist dit weet ik niet.
Beste vriendin versus gewone vriendin(2 )2011-02-08 17:34:00
Ik heb een hele leuke vriendin die ik super graag mag maar we zitten niet op dezelfde hoogte. Ze beschouwt mij precies niet zo als haar beste vriendin terwijl ik haar wel zie als een super goeie vriendin. Ik moet er mee leren leven dat zij mij gewoon ziet als een gewone vriendin, maar ik kan het niet laten om haar steeds te sturen. Ze antwoordt vaak niet en dan word ik kwaad en denk ik vaak dat ze mijn vriendschap niet waart is. Ik denk eraan om de vriendschap wat te verbreken en kennissen te worden aangezien we elkaar toch nog zullen zien door gemeenschappelijke vrienden. Want enkel gewone vrienden wil ik precies niet. Ik heb haar daar veel te graag voor. Tis missch heel raar wat ik hier vertel maar ik kan er niet goed mee om. Wat moet ik doen? Is dit normaal hoe ik mij voel? hebben er nog mensen zoiets meegemaakt ? dat jullie bevriend willen zijn met iemand die dat precies niet met u wilt?
Mijn beste vriendin liegt(2 )2011-02-02 21:07:00
Sinds een jaar of 3 ben ik verhuisd en dacht hier een hele goede vriendin te hebben. Nu ben ik er achter gekomen dat ze meerdere malen heeft gelogen. Ik durf het haar niet te zeggen. Wat moet/kan ik het beste doen?
Ik ben jaloers op men beste vrienden(1 )2011-01-27 17:23:00
Ik heb nu een goeie vrienden maar daar is een andere vrienden van mij en zy is nu de bff vn mn goeie vrienden en ik ben nu heel erg jaloers ik ben bang da ze me in de steek laat en nix meer met me wilt wat moet ik doen
wie moet ik kiezen ik kan geen keuze maken(3 )2010-12-26 21:35:00
Ik heb 2 beste vrienden maar ze maken altijd ruzie met elkaar.1tje is heel lief en is erg grappig ma ze heeft me al eens gebruikt en ze zegt dat ze verandert is 2de is ook heel lief en grappig ma is altijd jaloers als ik bij iemand anders ben.men hart zegt dat k voor de eerste moet gaan omdat ze geeft me ht gevoel dat ze echt is verandert.Ik wil graag u raad meneer wilt u me helpen alvast bedankt
Is het nog mijn beste vriendin?(13 )2010-12-02 21:29:00
Hyee Het zit zo in elkaar: Ik had mijn beste vriendin uitgenodigt op een feestje en zij heeft een andere meisje uitgenogigt.Toen liep zij altijd met die andere meisje.En zo hadden we altijd ruzie omdat ik gehoort heb dat de meisje dat zij uitgenodigt had dat haar familie racist was (kan daar niet tegen)en toen gaf de moeder van mijn beste vriendin gelijk en nu loop ze altijd bij die andere we praten niet meer tegen elkaar ik heb andere vriendin maar ik weet niet diep van binnen voel ik me zo rot en verdrietig ik voel me in de steek gelaten door mijn beste vriendin ze is zo verandert! Wat moet ik doen? Heeft zij gelijk? Is ze wel nog een goede vriendin? Moet ik haar vergeten?
ruzie met je beste vriendin om je vriendje, wat moet ik doen?!(2 )2010-12-01 20:33:00
sinds de zomervakantie van 2010 ben ik wat voor een goeie vriend van mij gaan voelen, gelukkig was dit gevoel wederzijds, er zijn telkens wat probleempjes tussen ons waardoor ik me dan telkens kut voel, we voelen al een half jaar wat voor elkaar en nu het eindelijk eens echt goed gaat denken we er over om een relatie te beginnen, maar als er wat is dan vertel ik dat allemaal aan mijn 2 beste vriendinnen, maar die zeggen nu dat ik teveel over die jongen praat en dat ze zich aan mij irriteren en dat ik anders ben geworden, we negeren elkaar al bijna 2 weken en heel veel mensen om me heen zeggen dat ik voor me vriendinnen moet kiezen, maar ik wil niet kiezen, dat is iets wat ik echt niet kan want ik hou ontzettend veel van me vriendje maar ook van mijn vriendinnen, alleen ik weet niet meer wat ik moet doen.. dit is al de 3e ruzie tussen mij en mijn vriendinnen om hem en ik ben bang dat ik hun kwijt raak, en dat wil ik niet. ik weet ook niet hoe ik dit tegen mijn vriendje moet zeggen, heeft iemand tips voor mij? ...
myn beste vriendin :s(9 )2010-11-27 21:33:00
ik heb een beste vriendin, maar echt een geweldig meisje. we zijn al beste vriendinnen voor 2 jaar, en ik zou me geen leven zonder haar kunne of willen inbeelden. vorig jaar zaten we in dezelfde klas, maar sinds dit jaar zitten we niet meer samen. geen enkel probleem voor mij, en voorhaar ook niet. maar nu, we zijn allebei 16 geworden, dus gaan we wel eens feesten, en op zo'n feestje worden er wel eens jongens gekust. In het begin vond ik dat niet erg, ik deed het zelf ook, maar nu heb ik bijna een vriend, en ik denk niet dat mijn beste vriendin dat accepteert. ze denkt dat ik te veel ga veranderen, maar zij is diegene dat superhard verandert is. elke dag hebbe we wel ergens een discussie over, of heb ik iets fout gedaan. als er iets slechts gebeurt reageert ze dat altijdop mij af. in het begin snapte ik het wel, maar nu vind ik dathelemaal niet meer leuk. gisteren waren we gaan feesten, en ik moest vroeger door omdat ik ergens anders heenging, en ik wou dag zeggen, haar eenkus geven, en ze zei 'ga weg, ga d ...
Ik raak al mijn vrienden kwijt, wat moet ik doen??(2 )2010-11-24 21:34:00
Hee, op het gegeven moment raak ik al mijn vriendin kwijt. En later komen ze weer bij me terug. Wat moet ik deon? Ik wil ze niet kwijtraken!!! Ik hou van ze! Help!!
Mijn Beste vriend is een enorme egotripper(1 )2010-11-20 02:04:00
Mijn beste vriend praat alleen maar over zichzelf en houdt geen rekening met mijn gevoelens.Ik luister altijd naar hem omdat ik geen keuze heb,hij is tenslotte mijn beste vriend en ik wil hem niet kwijtraken,want ondanks dat hij een egotripper is in zijn verhalen is hij toch een goede vriend op sommige gebieden,En als ik iets aan hem vertel interesseert het hem eigenlijk niet echt,hij denkt dat ik het niet zie maar ik ben wel slimmer dan dat,hoe vertel ik hem dat ik het beu ben zonder hem te kwetsen ???????? HELP ME AJB
vrienden van mijn vriend(1 )2010-11-18 22:16:00
ik kan totaal niet goed overweg met de vrienden van mijn vriend. maar omdat ik wel van mijn vriend hou, wil ik proberen toch zo goed mogelijk met zijn vrienden om te gaan, zodat ik mijn vriend niet beperk of in de weg zit. ik kan ze alleen echt niet uitstaan, het zijn gewoon mijn mensen niet. wat moet ik doen, zodat ik mn vriend niet te veel beperk. ik snap dat ik geen beste vrienden met ze hoef te worden, maar ik stoor me nu gewoon veel te veel aan ze, en dat doet onze relatie zeker geen goed.
knipperlicht vriendschap.(2 )2010-11-17 10:26:00
Ik ben al mijn hele leven goede vriendinnen met een meisje, maar het was een knipperlicht vriendschap. Nu ben ik het zat om zomaar aan de kant te worden gezet. Ik kan haar beste vriendin niet meer zijn want zij heeft nog 1 andere beste vriendin naast mij. Ik heb het zeg maar 'uitgemaakt'. Maar ik mis haar en wil haar terug. Maar ik heb geen zin om elke keer weer aan de kant te worden gezet want dan ben ik er kapot van. Maar ik wil haar beste vriendin wel weer zijn. Kunnen jullie me helpen asjeblieft?!
Hoe denkt ze over mij?(1 )2010-11-11 16:15:00
Hallo, Een paar dagen geleden heb ik iemand ontmoet op een feestje. We hebben wat gepraat en gelachen en elkaars gsm-nr uitgewisseld. Veel gestuurd is er nog niet. Een paar keer ben ik beginnen sturen. We hebben ook al afgesproken om eens naar de cinema te gaan binnenkort (als eerste afspraakje dan). Het klinkt mss stom om over na te denken. maar ik heb al een dag niet gestuurd en ontvang geen bericht van haar. Is dat een teken dat ze niet echt wil praten met mij? Of afwacht? of... Someone has advice? :)
raak ik mn vriend kwijt??(1 )2010-11-02 17:33:00
ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb de 1ste en 2de klas bij hem in de klas gezeten, het 3de jaar zaten we in verschillende klassen; ik heb eind 2de zijn emailadres weten te achterhalen. Sinds toen praten we bijna dagelijks op msn met elkaar! helaas heb ik de school waar mn hart naar uitgaat moeten verlaten-> ik heb net de eerste periode op mijn nieuwe school gehad (het bevalt me totaal niet), maar ik ben bang dat we stees minder gaan praten en dat het stopt!! ik heb hem nu al een week niet gesproken (we hebben het allebei erg druk met werken) maar het voelt rot: helemaal omdat we de vorige keer een meningsverschil hadden.... Door die nieuwe school ben ik heel veel (mensen waarvan ik dacht dat het) vrienden waren verloren. ik ga nu nog maar met 1 vriendin en met hem om... daarnaast heb ik het idee dat ik verliefd op hem ben!! ik word er gek van! wat moet ik doen??????
vriendin neemt teveel tijd in beslag(1 )2010-10-04 16:51:00
Ik heb een vriendin, hele aardige meid daar niet van, maar het probleem is dat zij mij steeds verteld hoe ik mijn leven moet leiden. Ik heb op dit moment geen werk en zij zit eigenlijk de hele dag ook thuis. Hierdoor meent zij te kunnen stellen dat ik altijd tijd en zin heb om bij haar te komen en op haar kinderen te passen. Op het moment dat ik hier 'nee' tegen zeg moet ik altijd verantwoording afleggen naar haar toe. Ik heb hier geen zin in omdat als ik zeg dat ik er een keer geen zin in heb, zij dat dan af doet als smoesjes en daar allemaal dingen achter zoekt. Op het moment dat ik wel werk heb, of andere verplichtingen die wat meer tijd in beslag nemen is zij beledigd dat ik niet constant bij haar ben en dit niet met haar deel. Ik wil haar in principe niet kwijt als vriendin maar ik begin haar gedrag nu min of meer zat te worden.
hoe komt het dat ik mijn vriendin niet geloof ?(3 )2010-09-13 21:07:00
Ik ben een meisje en heb een zeer goede vriendin , maar het probleem is we hebben altijd ruzie omdat ik haar niet geloof, ik weet niet of ik haar kan en mag geloven.
een jaar geleden verliefd(1 )2010-08-31 20:22:00
op vakantie was er een jongen die ik heel leuk vind. ik heb later tegen hem gezegd dat ik hem leuk vond en toen zei hij tegen mij dat hij mij ook leuk leuk vond alleen durfde hij mij niet te vragen. nu is het alweer een jaar geleden...zou die mij nog steeds leuk vinden en hoe moet ik met hem afspreken??
verliefd op beste vriendin maar ze heeft een lief :s(3 )2010-08-25 14:25:00
ik ben een jongen van 16 en mijn beste vriendin heeft sinds een tijdje eeen relatie met iemand die ouders is dn haar, maar ik ben een beetje jaloers want ik ben ook verliefd op haar maar dat weet ze niet.. Ik weet niet hoe ik me moet gedragen, ik probeer mezelf te zijn en dat lukte redelijk goed, ik steun haar in wat ze doet maar toch geeft het een raar gevoel.. We sturen eig bijna de hele dag en zijn tammelijk close. Ik weet niet goed wat ik moet dn :s greetz N.
De vriendschap die me blijft achtervolgen.(4 )2010-08-11 23:47:00
Hallo iedereen. Ik ben een jongen van 22jaar en zou graag iets vertellen over die ene vriendschap...het mysterieuze gevoel dat ik er aan heb overgehouden. Twee jaar terug leerde ik een meisje kennen...Het klikte direct...We spraken enorm veel met elkaar. stuurden elke dag veel berichten naar elkaar. We voelden ons als soulmates. Het was precies alsof we elkaar al heel lang kenden. We waren precies vrienden die uit dezelfde buik waren gekropen...Vrienden die precies al veel avonturen hadden meegemaakt met elkaar. Het was een heel leuk gevoel. Maar dan dook de liefde op. (maar ik kwam plots te weten dat zij dat zij een vriend had) en ik was verliefd op haar. Zij vertelde me altijd van niet. Door omstandigheden had ik besloten om niet meer te praten tegen haar opdat mijn verliefdheid zou weggaan. Ik heb het zo iets van 2-3maand volgehouden, terwijl zij bleef sms naar mij....ik had niet echt door dat ik haar kwetste. na die tijd nam ik weer contact op met haar...het verliep redelijk moeizaam...maar uiteindeli ...
Angst om lief te hebben(2 )2010-07-14 15:22:00
Sinds drie jaar heb ik een fantastische man leren kennen, aanvankelijk was onze relatie zakelijk, tot hij op een dag een kerstkaartje stuurde met enkele lieve woorden. Nu sinds twee jaar trekken we regelmatig met elkaar op als vrienden. Ik merk dat wanneer ik bij hem in de zaak kom hij zich gedraagt als iemand die verliefd is.... Hij probeert mij te behagen, en zijn ogen spreken boekdelen....doch wanneer ik zelf toenadering zoek door eens lief een hand te strelen, bevriest hij ! Als we samen zijn genieten we vollop van elkaars gezelschap, we babbelen honderduit en genieten van ieder moment....doch een knuffel zit er al helemaal niet in....hij staat daar helemaal bevroren.... als ik er hem over aan spreek dan zegt hij:" ik hou zielsveel van je maar...." Hoe ga ik daar mee op ? Moet ik een stap terug zetten en hem loslaten, of gewoon mijn persoonlijke gevoelens voor hem opzij zetten ? Heeft iemand daar ervaring mee ? Soms heb ik zin om gewoon de deur dicht te klappen...
wat moet ik doen ? ze is niet te vertrouwen(6 )2010-07-05 11:55:00
hee, mijn beste vriendin zei op msn dat ze niet kon afspreken omdat ze al zo vaak weg was dat ze dus een dag moest thuis blijven van haar moeder.. dus ik zei : is goed hoor , gaan we wel en andere keer, dus nu had mijn beste vriendin een krabbel op hyves gestuurd naar haar vriendin ; hee , hoe laat gaan we morgen naar ....? Wat vinden jullie, is dit en goeie vriendin of niet? Als je snel met iemand anders gaat afspreken..
ik zoek vrienschap wie kan mij helpen(13 )2010-06-14 01:22:00
wie kan mij helpen voor vriendschap, ik vind het moeilijk om een vrienden kring op te bouwen. Ik ben soms bang dat ik af gewezen te worden als ik contact heb dan is het maar voor korte duur. Wie kan mij helpen?
wat die je als je je aller beste vriendin niet meer kan zien(1 )2010-06-14 01:16:00
wat kun je het beste doen als je je aller beste vriendin niet meer kunt zien omdat elkaar ouders ruzie met elkaar hebben en elkaar niet meer willen zien of spreken ma jij en je beste vriendin willen elkaar wel zien ma het kan niet, omdat door je ouders en je woont te ver weg wat moet je doen? kuss, lisanne
Echte vriendin?(2 )2010-05-14 12:19:00
2 van mijn beste vrienden zijn een koppel en hebben een knipperlicht relatie, ze maken bijna constant ruzie en liegen bijna heel de tijd over hoe het nu gaat tussen hen twee, op zich allemaal niet zo erg, maar kan een vriendschap wel leven als de ene heel de tijd leugens tegen jou zit te vertellen. Zij heeft die vriend van mij ondertussen ook al kei vaak gekwetst door hem jaloers te maken en samen te gaan met andere jongens. Onlangs kreeg ik ook nog te horen dat ze naar bed is geweest met de jongen waar ik verliefd op ben, terwijl ze samen was met die vriend. Het is voor mij echt moeilijk om nu niet boos te zijn op haar, maar die vriend vraagt of ik haar niets wil zeggen, omdat hij dan nog meer ruzie zou krijgen met haar. Wat moet ik doen?
mijn beste vriendin?(4 )2010-05-05 10:56:00
Ik heb een vriendin die denkt dat ze mijn beste vriendin is. Maar ik weet helemaal niet of ik dat wel wil, niet dat ik haar niet aardig vind, het is alleen ze is te gewoon voor me, het is gewoon een te korte tijd dat ik haar ken. Ik heb soms het idee dat ze het opdringt om mijn beste vriendin te zijn, en ook om dingen te doen die ik niet altijd wil doen. Wat moet Ik doen?
vrienden met je ex na je relatie met elkaar(3 )2010-04-16 18:10:00
Mijn vriend heeft het uitgemaakt na 3 maand relatie. Het ging heel goed tussen ons... Alles klikte gewoon... Maar hij begon te twijfelen en nu is hij tot het besluit gekomen dat hij blijkbaar niet klaar is voor een nieuwe relatie... Maar hij wil wel vrienden blijven en ik wil hem ook niet volledig kwijt want ik mis hem heel erg en zie die ook nog altijd heel erg graag... Weet alleen niet hoe ik die vriendschap moet aanpakken... Is niet makkelijk als je nog zoveel gevoelens voor die hebt en hem eigenlijk terug wil...
Slechte intenties als vriendin(2 )2010-03-05 12:20:00
Als je vriendin erachter komt dat iemand slechte intenties heeft met jou, maar ze niet ten uitvoer komen, moet ik dan bevriend blijven met die persoon? We hebben in het verleden veel meegemaakt samen, wat een band heeft gecrëeerd. Tevens is haar zoon, bevriend met mijn zoon, wat een beslissing voor mijzelf moeilijk maakt.
vriendschap of verborgen liefde(7 )2010-02-28 15:02:00
hallo, sinds vorig jaar heb ik iemand leren kennen waarmee het enorm klikt, 1 blik zegt meer dan 1000 woorden en we vulde elkaar aan en we begrepen elkaar door 1 woord te zeggen, hij heeft een vriendin en ik ben vrijgezel, als we elkaar zien is er een vonk die telkens overspringt ons gesprekken gaan over onze interesses die we beide hetzelfde hebben, hij vraagt veel aan mij wat ik leuk vind , ik kom er vaak nauwelijks tussen,als ik bij hem ben negeert hij de hele omgeving .. en ik vroeg aan hem 1x voor de grap een knuffel maar die knuffel duurde langer als 3 min.. en laast deed hij of hij pijn had en ik keek even erna omdat ik fysiotherapeut ben van beroep, en hij vertelde mij dat hij even niet mocht belasten maar de volgende dag gebruikte hij het gewoon of het nooit is gezegt dat hij het niet mocht belasten , is dit gewoon omdat hij door mij aangeraakt wilde worden? ik weet niet meer wat ik hiermee moet.. ik vind hem stiekem enorm leuk en geef veel om hem. kan iemand mij hiermee helpen?
hoe leer je het weer(1 )2010-02-28 14:59:00
hallo, ik ben in het verleden door zowat al me vrienden/kennisen verlaten door dat er wat in me priveleven gebeurde(iets wat me partner toen had gedaan, niet vreemd gaan was dat)waardoor ik ook erg veranderde. op een gegeven moment kreeg ik in de gaten dat ze niet meer met me om wouden gaan, dus ik stelde de vraag aan hun dan werd er gezegd, nee het heb niks met jou te maken, en ik negeer je toch niet ik zeg je nog gedag.waardoor ik me steeds afstandelijker ging gedragen, spraak zelfs een keer af met een van hun en hij loop zo me huis voorbij stapte in zijn auto en reed weg.toen dacht ik oke dan maar zo, maar ik zit er nog steeds mee dat het zo gegaan is en het preciese antwoord heb ik nooit gehad.ik wil dit afsluiten maar dan wil ik wel graag weten wat er nou precies was.ik ben trouwens nog wel steeds bij die partner en haar verwijt ik het ook nog weleens dat het haar schuld is dat er niemand meer langs komt.en sinds dien maak ik ook niet meer zo makkelijk vrienden, omdat er toch wat wantrouwen op de een of ...
vriendschap hoe werkt het(4 )2010-02-28 14:45:00
ik heb altijd vrienden gehad die er altijd waren als er wat te halen viel nu heb ik 1 echte vriend en weet niet goed hoe ik daar mee om moet gaan omdat ik nooit echte vrienden heb gehad. Ik ben erg bang om het verkeerd te doen en dat persoon weg te douwen bij me wie kan me helpen ??
hoe komt het dat ik mijn vriendin niet geloof ?(3 )2010-01-29 18:29:00
ik ben een meisje en heb een zeer goede vriendin , maar we hebben bijna elke dag ruzie , omdat ik haar niet geloof... ik weet niet of ik haar kan en mag geloven en of ze de waarheid spreekt tegen mij... ik wil haar wel geloven maar het lukt me niet?
Vrienden of toch niet?(3 )2010-01-04 21:00:00
Ik heb het volgende dilemma: Ik heb een stiefbroer, die ook mijn beste vriend was, met wie ik al 30 jaar zeer close omging . Meestal in zijn sociale kringen, waarin hij mij introduceerde. In deze kringen stond hij nogal hoog in de 'pikorde'. Dit heb ik altijd gerespecteerd en nooit iets ondernomen om die pikorde ten voordele van mijzelf pogen te veranderen. Ik wist dat hij met een aantal mensen uit die kring een bijzondere band had. Het was niet gewenst dat ik mij op dat zelfde niveau bij die betreffende personen moest proberen te komen. De duidelijke signalen heb ik gerespecteerd. Echter, na verloop van tijd verdwenen deze sociale kringen en introduceerde ik hem in mijn sociale kring, waar ik ook een bepaalde status had. Tot mijn verbazing bleek na lange tijd dat deze vriend wel actief werkte aan een verandering en daar op slinkse wijze in slaagde. Al snel ondernam hij activiteiten met mijn goede vrienden uit deze kring zonder mij daarin te betrekken of kennis daarvan te geven. Ik voelde mij beroofd en ...
vlinders in je buik, maar toch niet verliefd, wat moet ik daarmee??(12 )2010-01-03 01:02:00
Ik ben een vrouw van 43, en heel gelukkig met mijn man en onze dochter. Kort geleden heb ik een man leren kennen die mij inmiddels heel dierbaar is geworden, maar op wie ik niet verliefd ben. Ik zou voor hem nooit mijn gelukkige huwelijk willen/kunnen opgeven. Ik weet ook bijna zeker dat dat zijn bedoeling niet is. Maar toch geeft hij mij op een bepaalde manier vlinders in mijn buik! Mijn vraag: kun je vlinders in je buik krijgen van iemand waar je geen liefdes-relatie mee aan gaat? Ik ben geneigd om me schuldig te voelen tegenover mijn man, die mijn schuldgevoel uit mijn hoofd probeert te praten, want ook mijn man vindt dat ik gewoon van die vlinders, voor die dierbare vriend, moet genieten. afz. M.C.
Hoe moet ik doen?(3 )2009-11-05 19:52:00
Ik had een keer ruzie met mijn vriendin en toen ging ze de hele tijd met iemand anders om, alleen nu is het al weer goed en ze blijft ook veel met die andere omgaan. Maar ik vind die andere niet echt zo aardig, maar heb haar toch geaccepteerd . Maar nu doet dat meisje heel lullig en bot tegen me. Wat moet ik doen? Ik wil geen ruzie met dat meisje anders kwets ik mijn vriendin misschien ;S. En dat wil ik niet. En ik ben toch bang dat mijn vriendin haar helpt inplaats van mij ofzo ;S.
vriendschap en relatie(3 )2009-10-22 23:45:00
hallo, ik heb een partner. samen zijn wij een goed koppel die af en toe probleempjes hebben. ik heb iemand leren kennen van het andere geslacht die mijn partner ook kent. we hebben een lange tijd contact gehouden. we zijn close en voelen ons goed bij elkaar als vrienden. nu ben ik met hem intiem geweest. en mijn relatie was beeindigd. ik heb veel problemen daardoor gehad met mijn partner zoals ook met mijn 'vriend'. momenteel is er geen contact meer met mijn vriend en mijn relatie heb ik terug opgepikt. m a w we zijn opnieuw begonnen met een nieuwe lei. het probleem is dat ik mijn vriendschap mis die ik had en contact is er momenteel niet. ik voel mij super goed bij mijn partner. het is iets voor het leven zoals je kan zeggen. maar wat de ene niet heeft, heeft de andere. rationeel bekeken is het een goede zaak dat er geen contact meer is. de vriendschap was meer dan gewone vriendschap. het is zo ingewikkeld. ik weet niet goed wat te denken.. uit antwerpen. meisje
waar kan ik vrienden maken(21 )2009-09-23 15:34:00
Hoi Ik voel me heel alleen ik heb bijna geen vrienden, ik heb het gevoel dat ik niet de juiste mensen ontmoet. Ik probeer er bij te passen maar dat gaat gewoon niet, ik weet dat het belangrijk is om gewoon mezelf te blijven maar soms lijkt dat niet goed genoeg. weten jullie waar ik mensen kan leren kennen en vriendschap een kans kan geven.
Is het echt ?(5 )2009-08-23 23:35:00
Hallo ik ben loes en ik ben 10, ik heb een hartsvriendin ee hele goede maar ze mailde me en zegt dat ze een ander meisje als hartsvriendin wilt wat moet ik doen? xxxloes
binnen 2 maanden vrienden echt of niet?(5 )2009-08-22 15:09:00
ik kwam in een nieuwe klas en leerde daar iemand kennen binnen een week gingen we al veel met elkaar om. we wisten op een gegeven moment zelfs email wachtworden van elkaar en pincodes en we kunnen alles aan elkaar vertellen we zijn heel close is dit echte vriendschap of niet????
Echte vriendschap???(7 )2009-08-18 23:20:00
Gisteren gingen mijn vrienden de hele dag weg.'S morgens gingen ze zwemmen en 's avonds naar een feestje. ik kon namelijk niet gaan want ik moest mijn vader helpen. Ik heb gistere de hele dag niks van hen gehoord en vandaag ook niet, tot een vriendin mij 's avonds laat op msn vroeg waarom ik niet was gekomen terwijl ze goed wist waarom ik niet kon en ze wou alles weten over mijn dag en ik vond dat het precies leek dat het hun niks kon schelen of ik er was of niet en dat ze gewoon iets vroeg uit beleefdheid en ik werd kwaad en we hadden ruzie gemaakt. Ik ben al heel onzeker van mezelf op elk vlak. Als ik met hun buite ben zijn we meestal met oneven en dan voel ik me alleen gelaten want ze zijn altijd met groepjes van twee aan het praatten. Door die dingens heb ik het gevoel dat ik eigenlijk gwn bij hun ben om er te zijn het lijkt dat ik er niet hoor. Mijn vraag is nu eigenlijk heb ik een grote fout begaan door ruzie te maken of kan ik hun echt niks schelen???
moeilijke materie(2 )2009-07-28 23:40:00
Vroeger, vroeger was het makkelijk. Als je iemand leuk vond dan vroeg je gewoon "wil je Vrienden met me zijn?" En als daar dan een "ja hoor" op geantwoord werd dan wist je het, je was Vrienden. Als de Vriendschap over was, vaak door ruzie of het niet tegen je verlies kunnen met knikkeren, dan weer was dat duidelijk. " nou, pfff dan zijn we geen Vrienden meer hoor!!" Het klinkt cliche, maar wat was het vroeger zoveel makkelijker. Op de basisschool wist je wie je Vrienden waren en wie niet meer. Tegenwoordig, in mijn volwassen leven, vind ik het een stuk ingewikkelder. Allereerst: wanneer is iemand een Vriend ?? Is dat na 3x koffie, of na 2x uitgaan. Is iemand een Vriend als je diegene 2x of vaker in de maand ziet ?? Ten 2de: Hoe onderhoud je een vriendschap ?? Drink je elke week samen koffie, of is dat dan weer te opdringerig ?? Kan je iemand die je pas als Vriend beschouwt mee uit vragen of ziet diegene je dan als hopeloos en eenzaam ?? Ten derde: Wanneer is de vriendschap over ?? Als je diegene niet ...
kun je over vriendschap spreken als de een deze wil verzwijgen?(2 )2009-07-14 19:58:00
ik had contact met een man die 11 jaar ouder is dan ik. Hij heeft kinderen ik niet. Wel zijn we beide vrijgezel. Zijn regelmatig intiem met elkaar geweest. Maar daarnaast ook vele diepe, goede gesprekken. Feit wilde dat ik gevoel kreeg. Daardoor n tijdje elkaar niet gezien. Daarna contact weer opgezocht. Er gebeurde t zelfde en toen kreeg hij n relatie. Inmiddels dat voorbij en wij zochten het contact weer. Alleen na een tijd hebben we besloten dat we liever vrienden wilde blijven ipv een intiem contact, aangezien dat altijd moeilijk blijft. Alleen moest het contact onder de voorwaarden dat niemand in de omgeving mocht weten dat wij elkaar regelmatig zagen en het goed met elkaar konden vinden. Dit punt heeft altijd tussen ons in gestaan. Ik kon daar niet mee dealen en snap er ook niks van. Je bent toch trots op n vriendschap? Kun je over een vriendschap spreken als de ene partij deze wil verzwijgen?
nood vriendin(2 )2009-05-28 09:06:00
Ik denk al 5 jaar dat ik een vriendin heb, sinds 2jaar heeft ze een nieuwe vriendin. Ik heb heel sterk het gevoel dat ik alleen goed ben voor problemen op te lossen, geld te lenen, raad geven,de auto lenen, af en toe eens afspreken,zn dingen. en de nieuwe vriendin voor de leuke dingen, samen dingen doen, feesten, zn dingen. verbeeld ik het me maar, of is het miss toch gewoon zo dat ze met haar gewoon beter kan praten en lachen..... Ik moet toegeven heb vaker gedacht dat het niet echt is, maar steeds weer geprobeerd, omdat ze me (als ik afstand neem) steeds het gevoel weer geeft dat ik wel degelijk haar vriendin ben...?
Ben ik de vriendschap met hen kwijt?(2 )2009-05-27 16:01:00
Beste Mensen, Sinds gisteren heb ik een grote fout gemaakt in mijn hechtste vriendschap. Mijn 2 beste vrienden hebben een onterechte aangifte tegen hun gehad. welke nu in proces zit. Ik wist niet dat ik dit niet door mocht vertellen. Iemand vroeg namelijk aan mij waarom ik niet naar de vliegclub zou gaan zaterdag, vanwege problemen. Ik heb toen uitgelegd wat het probleem was, maar mijn vrienden wilden dit in prive houden met mij. Nu weet heel de club het. Ik heb het vertrouwen enorm geschaad. Ze zijn erg teleurgesteld in mij. Onze band is wel heel sterk, maar hoe kan ik het beste dit probleem oplossen. Ik weet niet hoe ik dit moet doen? en ik ben heel verdrietig.
Als je eerlijkheid verbergt en daardoor de vriendschap verminderd?(1 )2009-04-23 11:31:00
Normaal ben ik een heel eerlijk persoon, alleen door rare monstandigheden heb ik tegen mijn beste vriendin gelogen. ze houdt juist van eerlijkheid, en kan er absoluut niet tegen als iemand liegt. toch heb ik dat gedaan. ook al was het maar een klein beetje. ze is teleurgesteld in me, en nu zegt ze dat ze me even niet meer wilt spreken. wat moet ik doen?
de ex van mijn beste vriendin..(6 )2009-03-19 19:00:00
Heel veel heb ik gemeen met mijn beste vriendin, ook jammer geoeg het soort mannen waar we op vallen .. Mijn vriendin en haar ex zijn een jaar geleden uit elkaar gegaan, ik hou van hem, en dat is hard. Ik kan er met haar niet over praten en kan er niets mee beginnen omdat ik dat te gemeen zou vinden. Maar lang hou ik dit niet meer vol, ik kan gewoon niet zwijgen tegen haar. Wat moet ik doen om haar niet te kwetsen? hem vergeten? er met haar over praten? groetjes
Is mijn vriendin jaloers of is ze gewoon zo van persoonlijkheid?(2 )2009-03-18 18:43:00
Mijn hele leven heb ik al een hartsvriendin. Sinds een jaar woont ze op zichzelf met haar vriend en gaat ze dit jaar trouwen. Ik ben zelf 3 jaar jonger dan haar, zij wordt 26 dit jaar. Het probleem is eigenlijk dat ik haar niet meer zie als hartsvriendin omdat ik het gevoel heb dat er een strijd is tussen ons wie het beste is. Dit heb ik alleen bij haar. Bij mijn andere vriendinnen heb ik dat niet. Ik ben zelf ook dit jaar verhuist naar Noord-Holland voor mijn opleiding. Ik spreek haar niet zo heel veel meer, maar ook omdat ik gewoon weer bang ben dat ze dingen gaat zeggen waar ik weer een rot gevoel over krijg. Nu is dit al jaren zo, en heb ik het haar nooit verteld. Vroeger toen wij nog klein waren en er was nog een vriendinnetje bij, liet ze me altijd links liggen en praatte ze over me of pestte ze me. Ik kwam altijd huilend thuis. Maar ik zei er nooit wat over, want zij was juist mijn beste vriendinnetje. Ik heb het eigenlijk altijd van haar gepikt. Ook toen we wat ouder werden, en er was een vriendin bij ...
vriendschap als het de ander uitkomt(14 )2009-03-18 16:43:00
Wat mij zo opvalt is dat mijn vrienden om me heen heel weinig contact met me zoeken . Het contact begint altijd als ik er moeite voor doe . Als ik dat niet doe dan hoor ik helemaal niks en dan verwateren de contacten . Maar als er iets aan de hand is en ze moeten hun verhaal kwijt dan weten ze me wel te vinden . Ik baal er ontzettend van omdat ik het gevoel heb dat ik alleen maar goed ben als er iets is en voor de leuke dingen niet nodig ben . Maar goed ik word dan wel es verdrietig en denk ik zijn dit nou vriendschappen alleen als de ander je nodig heeft . Sommige ken je al zolang en dan is het moeilijk als je dan zelf niks meer doet de vriendschap gewoon vervaagd .
Alles zeggen in een vriendschap?(4 )2009-03-08 11:59:00
Ik denk dat je in een vriendschap open en eerlijk moet kunnen zijn. Toch denk ik niet dat je zomaar alles kunt zeggen. Zo ben ik nu zwanger en hou ik er een andere leefwijze op na. Was ik voorheen met vrienden tot in de vroege uurtjes aan het borrelen, nu ben ik sneller moe en ga ik er én minder op uit én als ik uit ga ben ik het om twaalf uur 's nachts wel zat. Nu kregen we (ik en mijn partner) de opmerking van vrienden (die we elk weekend zagen) de opmerking dat we irritant waren geworden en ze ons voorlopig niet wilden zien. Ten eerste vind ik het een heel onvolwassen opmerking, maar vooral ook respectloos. Natuurlijk kan niet iedereen volledig weten hoe je je voelt, maar enig begrip moet toch op te brengen zijn? Als je iets verkeerds zegt, kan ik nog zeggen: 'dat had ik niet moeten zeggen', maar ik niets doen tegen vermoeidheid: 'sorry ik had niet moe mogen zijn.' Waar is het hier nu mis gegaan?
Is het een echte vriendin?(8 )2009-03-08 10:37:00
Ik heb/had een vriendin. Ze begon over mij te roddelen omdat ik perongeluk op haar vest had gestip met marker. Ze heeft een weddenschap gedaan met een groepje vriendinnen niet meer met me te praten en ze heeft iedereen tegen me opgestookt. Mijn beste vriendin is ook afgepakt en weet niet meer waar ze mee bezig is. Is ze wel echt een vriendin?
Is het nep of echt?(9 )2009-01-04 21:43:00
Ik heb sinds sept 08 weer contact met iemand die ik nog van vroeger ken. Uit m´n jeugd. Destijds waren we beide rond de 12-14 jaar. Toen we verleden jaar weer in contact kwamen (hij is getrouwd en ik woonde samen) was het bij de 2e ontmoeting heel heftig. Al snel waren we intiem, maar het voelde mega goed. Hij vertelde al vrij snel problemen met zichzelf te hebben en ging in oktober naar een psycholoog. Tevens kwam zijn vrouw achter onze intimiteit en maakte het voor hem erg moeilijk thuis. Hij is een paar maanden uit huis gegaan en gelijktijdig heb ik mijn relatie verbroken. Hij veranderde enorm, vooral na die gesprekken met die psych. Keerde zich van me af. Terwijl we zo goed konden (en kunnen) praten. Z´n vader is toen hij nog jong was overleden. Ze zaten diep in de schulden. Hij had al 3 jaar geen intieme relatie meer met z´n vrouw etc etc. Hij kon in z´n hoofd onze intieme relatie niet meer aan en wat overbleef was een platonische vriendschap, die voor mij heel belangrijk was. Ik ben erg op hem gesteld e ...
verwachtingen(3 )2009-01-04 20:43:00
Ik heb iemand die zich een vriend noemt en gebonden is, we hebben leuke gesprekken maar we botsen soms ook wel eens en nu is het zo, we hebben heel dit jaar samen van alles beleefd en nu heb ik geeneens een kerstkaart van hem ontvangen dus ik ben zwaar teleurgesteld. Hij heeft zoiets van is het dan altijd voor wat hoort wat maar dat vind ik geen eerlijke mening, ik heb zoiets van in deze tijd van warmte en genegenheid kan hij toch ook wel een kaartje sturen wat is dat nou voor moeite? Is dit dan een echte vriend?
dubbel gevoel met vriendschap(2 )2008-12-27 00:47:00
Ik heb een fijne vriendschap met een man en we betekenen erg veel voor elkaar. beide voelen we meer als vriendschap maar het is niet zo dat we verliefd zijn. we zijn ook wel intiem met elkaar geweest. nu hebben we een gesprek gehad dat we het beide zo dubbel voelen. soms zeggen we echt tegen elkaar dat we niet bij elkaar passen omdat ik een gevoelsmens ben en hij juist op dat gebied wat gesloten is. vandaar dat we vriendschap houden. maar we zien elkaar wel regelmatig en doen veel dingen samen. dagelijks contact sms of bellen. we hebben nu afgesproken niet meer intiem met elkaar te zijn, maar de behoefte om hem aan te raken is zo aanwezig. wat moet ik nou?
Hoe weet je of je vrienden hebt voor het leven?(9 )2008-12-21 02:38:00
Al meerdere keren hebben vrienden me in de steek gelaten en nu zoek ik willen weten hoe je weet dat het echte vrienden zijn
Vriendschap of meer?(1 )2008-12-16 11:09:00
Hallo ik ben een man en heb al jaren een beste vriendin.We bespreken alles met elkaar en zijn allebei vrijgezel mijn vriendin zegt steeds dat als ze een relatie zou krijgen. Hij mij moet accepteren omdat ik heel belangrijk voor haar ben. Ik zeg dat dat veranderd als ze een relatie heeft maar zei zegt dat ze dat niet wil. Voelt ze misschien meer dan alleen vriendschap?
zei of ik ??(2 )2008-12-12 16:48:00
ik heb een hele goede vriendin, het is mijn aller beste vriendin van allemaal !! tot dat ze uitgenodigd werd samen met een ander meisje op een beste vriendinnen feest. ze waren met z'n 3e een weekendje weg naar friesland... ik dahct, oo dat kan geen kwaad ! tot dat ik er achter kwam dat die 2 een breekhartje hebben en ik van iedereen hoor dat ze al heel lang beste vriendinnen en met dat andere meisje is ! ik ben kapot ! want ze had dat kettinkje aan mij beloofd ! Snik....
Verliefd of vriendschap(10 )2008-12-02 12:30:00
Ik vraag me soms af of ik op zoek ben naar iemand die mij volledig begrijpt. Helemaal mijzelf open en eerlijk kan zijn, zonder mij te veroordelen. Zo iemand heb ik nu gevonden. We voelen elkaar heel goed aan. Een blik is al voldoende. Ik voel me vrij als we samen zijn, begrepen en rust. Voel ik nu een dieper liggende vriendschap of iets anders. Ligt dit niet kort bijelkaar? Wat denken jullie?
Is vriendschap onvolwaardelijk?(1 )2008-11-26 15:05:00
Is vriendschap onvolwaardelijk, onbaatzuchtig of allebei? In de liefde weet ik dat wel maar in vriendschap? Ik heb een vriendin waarvan ik altijd zeg dat het mijn beste en dierbaarste vriendin is. Voor mijn gevoel is dit niet wederzijds, zij heeft nl. een heleboel "beste vriendinnen" terwijl ze wel zegt dat ík het meeste van haar weet. Ik heb haar nl 2 jaar bijgestaan met raad en daad tijdens haar scheiding, haar geholpen in haar nieuwe huis enz enz.Zij wilde zelf scheiden, het allemaal alleen doel terwijl ze altijd heel afhankelijk was van haar man. In mijn ogen kon ze niks zelf. Nu gaat het een tijdje minder met mij (dat weet zij) en dan hoor ik niks van haar. Ik dacht, ik neem even afstand, laat even het initiatief aan haar, vervolgens komt zij met de opmerking dat vriendschap onbaatzuchtig en onvoorwaardelijk is, volgens mij is het niet grenzeloos. Ik ben best wel teleurgesteld en heb er eigenlijk niet zoveel zin meer in. Mijn man zegt uitpraten, streep eronder en opnieuw beginnen, ik weet niet of ik d ...
Moet ik bij mijn partner weg.......?(3 )2008-11-25 15:58:00
we hebben alletwee al een scheidining achter de rug en zijn dus een samengesteld gezin... Mijn twee kinderen wonen bij ons en de kinderen van mijn partner komen om het weekend.... Nu komt mijn partner uit een gezin met een zeer moeilijke jeugd en het lijkt erop of hij dit patroon over gaat nemen.... Kwetsen, kwellen, alles moet leuk en gezellig in de weekenden dat zijn kinderen er zijn en de andere dagen is het verschrikkelijk... Als we met z'n tween zijn gaat het prima, we hebben lol en genieten van elkaar, maar als het gewone leven weer begint dan begint de ellende weer.... Schreeuwen, verwijten, verbale agressie etc etc, het is vreemd maar we houden ontzettend veel van elkaar...... Moet ik nu weg gaan bij mijn partner want soms houd ik het gewoon net vol, maar bij elkaar weg gaan heeft de nodige consequenties zoals alweer opnieuw verhuizen, financieel enz enz, en wat betekent dit voor de kinderen... Help me, want ik weet niet wat ik moet doen Groeten een nachtvlinder...
Beste vrienden met jouw hartenbreker(1 )2008-11-15 16:39:00
Mijn 'beste' vriendin is erg goede vrienden tegenwoordig met degene die mij in mijn leven het meest pijn heeft gedaan. Bovendien eist die persoon haar in gezelschap zo op, dat ik er compleet buitenval. Vraag: is het normaal dat zij zulke goede vrienden is met iemand die ook nog eens negatief doet en praat over mij? En is het raar als ik haar vertel dat dit opeisen van die persoon mij pijn doet? groetjes
Ik weet het niet(1 )2008-11-15 16:31:00
Ik heb iemand ontmoet op mijn werk en we kunnen het goed vinden met elkaar. Altijd even een praatje sms en mailtjes en wij zijn zelfs uitgeweest. Wij zijn beiden single en houden van onze vrijheid maar ik twijfel of er van zijn kant vriendschap is of meer. Bij ons afscheid kreeg ik 3 zoenen en hij trok mij tegen zijn schouder aan. Hij is doodsbang om opgejaagd te worden dus ik neem geen initatief naar hem toe. Maar ik twijfel aan zijn gevoelens, hij wil alles van mij weten kijkt mij diep aan en geeft mij een warm gevoel, iets wat ik niet wil omdat ik geen relatie wil. We hebben veel interesse in dezelfde dingen en ik krijg veel complimenten zoals lief, dus ik twijfel of hij mij als een vriendin ziet. Ik heb hem gezegd dat hij het initatief maar moet nemen voor een afspraak en ik vraag mij af of ik er goed aan heb gedaan dit zo te zeggen. ik heb een vervelende relatie achter de rug dus ik ben bang en hij gaf al aan het rustig aan te willen doen. Ik weet dus niet wat zijn gevoelens zijn en hoe ik daar ...
vriendschap tussen getrouwde man en vrouw(7 )2008-11-07 23:04:00
Hoe gevaarlijk is vriendschap tussen een getrouwde man en vrouw?
Verliefd of niet?(14 )2008-11-02 20:39:00
Ik weet het niet zeker, maar ik denk iets meer dan vriendschap te voelen voor mijn beste vriendin. Ik durf het haar niet te zeggen omdat ik denk dat ik haar dan afschrik en haar kwijtraak. Wat vinden jullie? Moet ik het haar vertellen? Antwoord alstublieft.
Beste vriendinnen op reis naar mijn ex(2 )2008-10-29 17:40:00
hallo Mijn ex vriend is een tijd geleden naar het buitenland verhuist. Mijn beste vriendinnen hebben nooit een 'echte' vriendschap met hem opgebouwd. Nu kwam ik er laatst per ongeluk achter dat hun al een aantal maanden bezig zijn om een bezoek naar hem te plannen. Mijn ex is ontzettend lastig en gemeen geweest na onze breuk, en tijdens onze relatie is ook sprake geweest van misbruik en emotionele mishandeling. Mijn vriendinnen hebben me hier nooit echt in gesteund. Ik ben nu ook zwaar teleurgesteld in hun, al verbaast het me niets. Ik kan hun niet verbieden om te gaan maar leuk vind ik het ook niet. We zijn al jaren vriendinnen en mijn beste vriendin heeft altijd beweert niets te zien in het land waar hij naartoe is en hem ook absoluut niet te missen. Toch gaat ze. Hoe moet ik hiermee omgaan? Ik wil hun na alles toch niet kwijt maar ik voel wel heel bedrogen.
Wat moet ik nou doen..hun verlaten??(3 )2008-10-15 19:59:00
Ik ben een Marokkaanse meisje dus gelovig. Ik heb 3 vriendinnen waarvan 1 lesbi is en de andere bi is, me andere vriendin is gewoon. Ze zijn verliefd op elkaar en hebben met elkaar. Maar ik vind dat niet leuk. En op school wordt ik ook daarvoor gepest. Ze zeggen dat ik met een hoofddoek ben en met zulke meisjes omga. Als mijn ouders of broers of zussen het horen...... Ik weet niet wat ik moet doen hun kwijtraken? Groeten help me alstublieft
Ik zat op haar hotmail en las verhaal over mij(9 )2008-10-11 21:04:00
Ik wou op me vriendin ze hotmail een foto zoeken, ik zag een mail die ze naar me ex had gestuurd (heeft ze contacten mee, jammer genoeg). en ze weet dat ik het al niet leuk vind dat ze contact met hem heeft, hij heeft achter me rug gepraat tegen haar en andere vriendinnen van mij. In die mail stonden dingen over mij, dat ze teleurgesteld in me is en dat ik haar niet begrijp. bla bla bla. (onzin, maar ze vat het elke keer verkeerd op) Ze heeft sommige dingen daarvan al tegen mij gezegt en moet ze dit ook nog tegen hem zeggen. nu ben ik dus teleurgesteld in haar en het liefst zeg ik het tegen haar. maar dan weet zei dat ik op haar hotmail heb gezeten. Iemand tips...?
Mijn beste vriendin is verliefd(5 )2008-09-19 10:06:00
Mijn beste vriendin heeft sinds eind december verkering. In het begin ging het echt hartstikke goed en hadden wij nog het contact als dat wij daarvoor hadden. Samen gezellig shoppen, elkaar steunen in moeilijke tijden, er voor elkaar zijn, maar boven gewoon veel gezelligheid hebben. Zij heeft in April haar examen gehaald, had toen vakantie en is toen 3 maanden onafgebroken bij haar vriend geweest. Ze reageerde nog amper op mijn smsjes, op mijn berichtjes via hyves, ik kon haar gewoon bijna niet meer bereiken. En als ze iets van zich laat horen gaat het alleen maar over haar vriend. Ik voel mij erg gepasseerd, bedrogen en vooral in de steek gelaten. Dit is niet de vriendschap die wij hadden, het lijkt nu nog maar van 1 kant te komen. En ik weet niet meer wat ik moet doen. Liefs, Myrna
Ik ben ms patient en mijn vrienden snappen daar niks van!(6 )2008-09-15 10:43:00
Ik ben ms patient en heb 2x een beroerte gehad en ben suikerpatient mijn vrienden snappen daar niks van vinden me een aansteller en lui ik zit in een rolstoel kan niet meer lopen en ze ga zo kijken overal of er stof ligt en dan geef ze haar man een seintje kijk daar ligt wat lui wijf en ik heb hun eruit gezet heb alles van mijn ziektes uitgelegt maar ze kunnen of willen het niet begrijpen wat moet ik daar mee aan mijn man wil ze altijd over de vloer ik niet meer daardoor rusie ik weet het niet meer krijg een hekel aan die mensen.
Gedumpt door mijn beste vriendin(10 )2008-09-10 14:50:00
Ik was al beste vriendinnen met haar sinds groep 5 en opeens heeft ze 2 jongen leren kennen heeft ze me gewoon gedumpt. Ze kende die jongen pas ongeveer een maand en liet mij gewoon helemaal in de steek dat is toch geen echte vriendin!
Bang voor vriendschap.(7 )2008-09-09 12:17:00
Niet lang geleden werdt ik omringt door mensen, had erg veel kennisen en 3 vrienden waarvan een, een hele goede vriend. Nu ben ik verhuist en krijg ik geen contact meer met deze mensen ik bel ze wel en mail en nodig ze uit, en probeer wat af te spreken maar ik geloof niet dat het die mensen iets kan schelen wordt zelfs niet uitgenodigt op bruiloften. Voel me eenzaam en durf geen contact meer te maken met nieuwe mensen. omdat dit niet de eerste keer is dat het gebeurt, de 3e eigenlijk. wat nu?
vrienschap met stellen(1 )2008-08-30 06:59:00
Hoe kan ik v/a de computer vrienden vinden tussen de 65 en 75 jaar . gewoon vrienden
Gewoon vriendschap(2 )2008-07-21 19:58:00
Het is mij opgevallen dat vriendschap een begrip is wat voor ieder een andere betekenis heeft. Je moet bij de ander aan bepaalde voorwaarden voldoen en als je je anders gedraagt dan het plaatje wat zij in hun hoofd hebben - dan is het afgelopen. Ik mis hier echt, wat ik versta onder, Echte Liefde. Ik heb wel vriendinnen van vroeger die blijven door dik en dun. Maar naarmate je ouder wordt, zijn nieuwe vriendschappen erg moeilijk te starten. Om nog maar te zwijgen over vriendschappen met mannen. Inderdaad komt het meestal neer op iets anders dan vriendschap. En of ik nu van te voren aangeef dat het nooit een lichamelijk intieme relatie kan worden (al in het begin geef ik dit aan), toch na een tijdje blijkt het zo te zijn dat ze eigenlijk iets anders willen en bij weigering van mijn kant, verandert dan toch het karakter van de vriendschap en kan je de vriendschap min of meer als beëindigt beschouwen. Ik vind dit zeer jammer. Mijn vraag is: Bestaat er dan geen vriendschap met Echte Liefde (dus zonder licham ...
Ik zoek vriendschap maar weet niet hoe?(3 )2008-07-01 15:30:00
Ik woon in Amsterdam en ben vrouw 40 jaar en zoek gewoon vriendinnen maar weet niet hoe? Ben door straat vrees alles kwijt geraakt en weet niet hoe en waar ik moet beginnen? Wie kan mij helpen?
Wat moet ik doen ( hij/zij is verliefd en ik ben bang om hem/haar kwijt te raken!?(2 )2008-06-27 16:10:00
Ik heb veel vrienden gehad van verschillden culturen en ben ze ook na hoog uit ander half jaar steeds kwijt geraakt. Ik heb nu vrienden van het andere geslacht en ook van mijn eigen geslacht. Alleen nu is er een probleem één van mijn vrienden van het ander geslacht is verliefd op iemand en ik weet niet waarom maar ik voel me hierdoor niet lekker. Geen jarloersie alleen meer bang dat ik hem/haar kwijt ga raken, omdat ik al zo veel vrienden heb kwijt geraakt iedere keer het verkeerde en veel heb mee gemaakt??!! Wat moet ik doen om dit te overleven.
mijn beste vriendin heeft sinds december een vriend(7 )2008-05-05 03:34:00
In het begin hadden we nog vaak contact maar nu heb ik ruim 7 weken niks meer van haar gehoord, ze woont zelfs al 4 maanden bij hem en het engiste waar ze me voor belt is of ik iets kan doen voor haar. Maar niet voor bezoek of wat dan ook, zelf zegt ze dat ze druk is( maar ze beantwoord zelfs me smsjes niet). We hebben samen heelveel meegemaakt en ook ruzies gehad wat een dag erna weer goed was, dus ik weet niet wat ik er nu van moet denken en of doen
Vrienden verraden elkaar niet(29 )2008-04-18 17:02:00
Vrienden hooren elkaa rniet te verraden afspraken na te komen?
Waar kan ik vriendinnen leren kennen?(7 )2008-02-11 09:51:00
Waar kan ik vriendinnen leren kennen of vrienden op msn en laters elkaar eens te ontmoeten om een terrasje , cinnema ofzo te doen.. Veel liefs Mieke .
Wat doe je met je vrienden?(8 )2008-01-10 20:54:00
De vraag is: met je vrienden ga je leuke dingen doen en je deelt geheimen etc. Maar wat doe je eigenlijk nog meer behalve dat?
Spreekbeurt over vriendschap(12 )2008-01-10 17:04:00
Ik moet een spreekbeurt houden... en ik heb zelf heel veel ervaringen met vriendschappen, en 1 daarvan is: een tijdelijke ruzie tussen 2 vrienden kan de band sterker maken... kan dat kloppen?
Info over vriendschap(19 )2007-10-10 12:08:00
Wat is vriendschap?


Last update: 17-06-2015
 

Disclaimer.

Hoewel de heer Hein Pragt de informatie beschikbaar op deze pagina met grote zorg samenstelt, sluit de heer Pragt alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via zijn site wordt aangeboden. Het opnemen van een afbeelding of verwijzing is uitsluitend bedoeld als een mogelijke bron van informatie voor de bezoeker en mag op generlei wijze als instemming, goedkeuring of afkeuring worden uitgelegd, noch kunnen daaraan rechten worden ontleend. Op de artikelen van de heer Pragt op deze Internetsite rust auteursrecht. Overname van informatie (tekst en afbeeldingen) is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Voor vragen over copyright en het gebruik van de informatie op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com)