Archief: vriendschap verliefd of niet?

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2008-11-02 20:39:00
Verliefd of niet?
Ik weet het niet zeker, maar ik denk iets meer dan vriendschap te voelen voor mijn beste vriendin. Ik durf het haar niet te zeggen omdat ik denk dat ik haar dan afschrik en haar kwijtraak. Wat vinden jullie? Moet ik het haar vertellen?

Antwoord alstublieft.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2008-11-02 20:39:00
Dat gevoel heb ik ook gehad ! , Ik heb het haar gewoon verteld !
ik denk dat jou beste vriendin heel aardig is. Dus natuurlijk zal ze niet boos worden of jullie raken elkaar ook niet kwijt want vriendschap blijft voor altijd!
(1309) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-11-04 13:13:00
En heb je het verteld? Ik ben beniewd. Ik heb dat gevoel ook, maar ik heb een vriend en 2 kinderen.
(1310) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-11-04 23:18:00
Ik heb precies hetzelfde. Overigens heeft die vriendin van mij trouwens een vriend en 2 kinderen...maakt het erg lastig uiteraard, maar mijn gevoel is nu eenmaal zo. Plus er is een leeftijdsverschil, voor mijn geen probleem.
Ik denk dat ik het ga vertellen en meteen aangevende dat ik 0,0 verwacht (logisch, denk ik). Het is echt puur en alleen om erover te kunnen praten en opgelucht te voelen.
(1312) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-11-15 00:23:00
En heeft iemand van jullie het verteld? Ik sta in de reactie hierboven op 4-11 om 23.18uur hier, was benieuwd of jullie al iets hebben ondernomen.
Ikzelf ga binnenkort denk ik wel vertellen wat ik voel. Eerder is het er niet van gekomen.
(1337) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-11-28 21:08:00
ik vraag me soms af of ik op zoek ben naar iemand die mij volledig begrijpt. Helemaal mijzelf open en eerlijk kan zijn, zonder mij te veroordelen. Zo iemand heb ik nu gevonden. We voelen elkaar heel goed aan. Een blik is al voldoende. Ik voel me vrij als we samen zijn, begrepen en rust. Voel ik nu een dieper liggende vriendschap of iets anders. Ligt dit niet kort bijelkaar?
Wat denken jullie?
(1387) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-12-02 14:17:00
Ik ben een tijdje verliefd geweest op mijn beste vriendin. Wij hebben een hele intense vriendschap en hoezeer ik me er ook tegen verzette, kon ik niet anders dan verliefd op haar worden... Ik heb haar dat ook verteld en ze reageerde gelukkig heel goed. Doordat ik het verteld heb, kon ik het een plaatsje geven en nu zijn die verliefdheidsgevoelens over. In zulke intense vriendschappen waarbij je elkaar zo goed aanvoelt en waarin je zo heerlijk jezelf kunt zijn is het denk ik niet abnormaal dat je zulke sterke liefdes- of verliefdheidsgevoelens voelt. Heb het er gewoon met elkaar over, dat moet kunnen in een goede vriendschap. Succes en geniet van jullie vriendschap!
(1394) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-12-24 02:04:00
Ben ik weer na mijn reacties van 4/11 en 15/11. Ik heb mijn vriendin anderhalve week geleden een brief geschreven en verteld hoeveel ik om haar geef. Uiteindelijk heb ik niet verteld dat ik echt liefde voor haar voel, om geen verwarring te saaien. Het blijft lastig...het was echt geweldig haar weer te zien (had een maand geduurd) en ik voel nog steeds liefde voor haar...maar ik zal me erover heen gaan zetten, het kan niet anders. Ze heeft een vriend en 2 kinderen, dat wil ik niet verstoren.
Als je het kan vertellen, doe het dan. Het lucht wel erg op denk ik als je erover kan praten.
Groet, ray
(1470) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-01-05 23:36:00
Ik heb mijn beste vriend leren kennen terwijl we allebei in een scheiding verwikkeld waren, we werden verliefd en nu twijfelt hij of het liefde is of vriendschap maar dat er heel veel gevoel zit dat is duidelijk en al gaat de verliefdheid over vrienden zullen we altijd blijven.
(1510) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-06-12 19:26:00
Ik ben op heel veel van mijn vrienden maar ik durf het ze niet te vertellen dan gaan ze weer showenn en me negeren
(1950) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-06-21 21:40:00
2008-12-02 14:17:00
quote
" In zulke intense vriendschappen waarbij je elkaar zo goed aanvoelt en waarin je zo heerlijk jezelf kunt zijn is het denk ik niet abnormaal dat je zulke sterke liefdes- of verliefdheidsgevoelens voelt. Heb het er gewoon met elkaar over, dat moet kunnen in een goede vriendschap. Succes en geniet van jullie vriendschap!"

ik heb ook zo een vriendschap of heb gehad. ik heb een partner en vind het heel raar dat ik dit voor een ander voel. ik heb het verteld aan de ander. momenteel is er geen contact meer. mijn partner wist het en contact is afgesloten met die vriend. langs zijn kant. is het beter zo? ik mis hem wel. of is het omdat ik het hem heb verteld? ik weet het niet. we voelen elkaar zo goed aan en nu is dat weg? wat ik voel met hem heb ik niet met mijn partner. dat is sterker. maar mijn partner is iemand voor het leven. het is zo ingewikkeld..
(1967) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-06-29 14:41:00
ben ik weer naar de reactie van 28-11.
ik ben het ermee eens dat het niet abnormaal is om een sterke intense band te voelen of verliefd te zijn. ik denk dat deze gevoelens kort bij elkaar ligt.
Moet je degene vertellen? goede vraag. voor sommige schrik het af en weer anderen maakt het nog intenser en kan het een plaats geven.
het gevoel van verliefdheid is bij mij weggeebt en heeft plaats gemaakt voor intens houden van. ik heb over het gevoel zelf niets verteld. wel vaak gedacht om het te gaan doen. Wat we vroeger sms-en durven we nu wel rechtstreeks te zeggen. we zijn allebei verlegen en weten niet goed raad met complimenten.
Doordat niet vaak een intense vriendschap ontstaat in iemands leven is het ook moeilijk om met het gevoel om te gaan.
Een ieder moet voor zichzelf uitmaken of hij/zij de stap zet want de consequenties zijn omomkeerbaar.
(1981) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-11-09 18:34:00
Mijn aller beste vriend en ik gingen vaak samen naar de film, en veel andere leuke dingen doen, die meer voor koppels zou zijn. Hij is ook uiteindelijk verliefd op me geworden (of al die tijd al geweest).. Hij had toen even tijd voor zichzelf nodig toen ik zei dat ik hem gewoon als vriend zag.. Na die tijd heeft hij het nog wel gevoeld, en dat mij oko vertelt.. maar we gaan dit weekend toch wel weel als vrienden naar de film!
;)
(2374) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-04-01 17:05:00
Ik en mijn beste vriendin hadden ook een ongelooflijke klik, na 2 jaar konden we echt alles tegen elkaar zeggen en waren de hele dag bij elkaar op school. Wij dachten op een gegeven moment verliefd te zijn maar zij krabbelde terug en dacht dat ik hier moeite mee had omdat ik verliefd op haar was. Dat was niet zo, ik was alleen doodsbang om haar te verliezen en dat is uiteindelijk ook gebeurt. We hielden afstand en een half jaar hebben we bijna geen woord gewisseld. Nu zijn we weer 'gewoon vrienden' maar het liefst zou ik haar nooit meer zien. Elke keer dat ik haar zie denk ik weer terug aan wat wij hadden...
Dus mijn tip: Laat dit jullie vriendschap niet verpesten! Zet dit snel uit je hoofd en ga gewoon verder als vrienden, voor het te laat is.
(3385) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-07-17 19:44:00
Ik heb een goede vriendin. (Ik ken haar al dik 5 jaar)
En al een tijdje draag ik meer dan vriendschap gevoelens, zelf durf ik het totaal niet te zeggen of wat dan ook en we zien elkaar ook steeds minder etc.. Nu weet ik dus niet precies hoe te handelen. Natuurlijk zijn er wel meiden geweest die ik leuk vond, maar wat ik voor haar voel is mwa ik denk dat het woord verliefd wel geplaatst is. In dit soort dingen ben ik totaal geen lef gozer en weet ook niet zo goed hoe te handelen. Als iemand mij hier tips voor zou kunnen geven graag!
(5104) Reactie van een bezoeker van de site!

Ga naar het onderwerp op deze website »


Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 07-02-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).