Archief: vriendschap als het de ander uitkomt

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2009-03-18 16:43:00
vriendschap als het de ander uitkomt
Wat mij zo opvalt is dat mijn vrienden om me heen heel weinig contact met me zoeken . Het contact begint altijd als ik er moeite voor doe . Als ik dat niet doe dan hoor ik helemaal niks en dan verwateren de contacten . Maar als er iets aan de hand is en ze moeten hun verhaal kwijt dan weten ze me wel te vinden . Ik baal er ontzettend van omdat ik het gevoel heb dat ik alleen maar goed ben als er iets is en voor de leuke dingen niet nodig ben . Maar goed ik word dan wel es verdrietig en denk ik zijn dit nou vriendschappen alleen als de ander je nodig heeft . Sommige ken je al zolang en dan is het moeilijk als je dan zelf niks meer doet de vriendschap gewoon vervaagd .

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2009-03-18 16:43:00
weet hoe je je voelt zit met het zelfde probleem. Nooit komt het eens van hun kant, en toen ik 2 jaar geleden stopte met contact zoeken hoorde ik helemaal niks meer van niemand. vriendschappen van 16 jaar oud stopte gewoon omdat ik geen contact meer zocht. Het slaat echt nergens op. maar goed als je er een keer over wilt praten.
(1733) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-03-29 16:12:00
ik heb ook zoiets maanden ik voor mijn vriendin klaar dag en nacht neem de tefoon mee naar bed voorals ze me nodig heeft . haar moedr had kanker en was in dec geconstateerd en ik was er al die tijd voor haar en fam. telkens gebeurd er daar weer wat nu is moeder overleden is haar zoon ineens manies depresief en slaat alles in elkaar heb ik gezegt hij is niet zielig maar vraagt aandacht hij moet hulp hebben. waaaw nu ben ik slecht heb geen aandacht voor haar en gooit ze me uit msn en hyves
pufff zit er wel mee en doet zeer .
(1765) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-04-05 13:14:00
hoi snap helemaal hoe je je voelt. heb net een vriendschap van bijna 10 jaar verbroken. ik stond haar bij toen bleek dat ze ziektes had, ik bleef achter haar staan toen ze vreemdging. ik had een moeilijke periode, maar begrip ho maar. had nu al een paar maanden niks gehoord. geen reacties of koraffe reacties op mijn berichtjes/krabbels. heb dus de knoop doorgehakt en gezegd dat de vriendschap over is. heel moeilijk. ik heb nu helemaal geen vriendinnen meer en mis dat wel. het samen shoppen en theaterbezoekjes. maar ik geloof erin dat er wel weer een nieuwe vriendschap mijn pad kruist.

ik steek geen energie meer in vriendschappen, waar de ander dat ook niet meer doet. misschien zou jij dat ook moeten doen. dan weet je pas wat echte vrienden zijn.
succes
(1789) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-04-14 18:15:00
heey, ik heb nu precies hetzelfde, je moet eerlijk tegen die 'vrienden' zeggen wat je ervan vind, ik zeg het ook, ik heb gezegd : je vind dat ik een teddybeer ben die als je er geen zin meer in hebt even aan de kant gooit, en als je iets kwijt wil ben ik goed genoeg voor je?
(1819) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-07-04 19:09:00
ik herken je verhaal. soms kan ik me heel eenzaam voelen, niemand die gewoon zomaar koffie komt drinken. altijd ben ik degene die beld of langsgaat.
als ik het dan afwacht gebeurt er (inderdaad) niets.
ik ben de hoop kwijt, is dit nou vriendschap ??
(1994) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-07-26 18:24:00
Ik weet precies hoe je je voelt. Ik heb precies het zelfde. Ik ben iemand waar je altijd terecht kunt voor problemen en dat weet iedereen. Maar zodra ik ergens mee zat ofsow dan hadden mijn `vrienden` geen tijd. In mijn groep was ik de enige met een rijbewijs, zo hoorde ik nooit wat van ze (als ik niet belde) maar als ze ergens heen moesten ofzo dan konden ze wel mijn huisdeur of nummer vinden. Maar ik heb er van geleerd en weet nu wel wie mijn echte vrienden zijn en wie niet. En je moet gewoon de stap durven te zetten om een punt achter een vriendschap te zetten, want de meeste mensen zijn een vriendschap niet waard.
(2039) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-08-20 17:45:00
Goh, ik ben eigenlijk een beetje opgelucht als ik lees dat ik niet de enige ben. Ik heb mijn contact met mijn beste vriendin ook verbroken, ik ken haar al van de kleuterklas, ze heeft een moeilijk huwelijk , en ik heb haar 10 jaar lang echt gesteund, en op haar kinderen gepast als het moest, ik deed alles voor haar. 2 jaar geleden ging het mij niet zo lekker, maar met haar ging het wel goed. Maar wat dacht je dat ze me zou steunen? Not daar had ze dus geen zin in. en ze belde nooit meer, en dat terwijl we eigenlijk elke dag belden. En op een gegeven moment ben ik ook gestopt met bellen. Maar het doet echt pijn , ik had dit nooit verwacht van haar.
(2116) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-09-16 17:58:00
heel erg herkenbaar zit ook in zo'n situatie. Kan het geen vriendschap meer noemen
(2184) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-10-04 15:02:00
Vervelend voor jullie allemaal. Ik herken het ook, al een jaar mijn vriendin niet gezien, ze is sinds twee jaar moeder, altijd komt het van mijn kant, om iets af te spreken. Ik baal hiervan,ik ga met haar praten. Ik heb zo geen zin meer in deze vriendschap.
(2258) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-12-05 19:31:00
Nog zo'n goedzak hier (man). Geen moeite teveel, geen rit te ver, maar met veel mensen kwam het maar van een kant. Ik ben er in de loop der jaren wel attenter op geworden. Er is nog maar een handvol mensen voor wie ik dat doe. Maar ik heb wel met mezelf afgesproken dat er NIKS tegenover hoeft te staan. Ik geef, omdat het mij een goed gevoel geeft. Als je niks terug verwacht is alles meegenomen.

Na een verbroken relatie heb ik afgewacht wie er nog contact opnamen, zowel van mijn vrienden als van haar vrienden/familie. Resultaat: een jeugdvriend, een latere vriendin, een lotgenoot qua ziekte en een familielid van haar namen contact op. En die zijn er na negen jaar nog steeds.

Verder heb ik een hoop nieuwe kennissen opgedaan, maar geen nieuwe vrienden. Ik verleer mijn goedzak-streken nooit, maar ik ben niet meer zo gek als vroeger. Alleen met die vier vrienden wel, want dat zijn ze ook met mij.
(3139) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-12-16 12:12:00
Dit is echt heel moeilijk. Je kunt wel zeggen; verbreek de vriendschappen, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt niet zomaar een jarenlange vriendschap verbreken, al ben je teleurgesteld in de ander, al komt alles van jouw kant. Ik zou het eerlijk tegen hen zeggen, dat je het jammer vind dat jij altijd contact met ze moet zoeken en dat je het idee hebt dat zij met jou alleen contact zoeken als ze je nodig hebben. Misschien dat als je met ze gaat praten je alles uit een heel ander standpunt gaat bezien. En als dat niet gebeurt; je vind zeker nieuwe vrienden. Een bepaalde klik met mensen ontstaat vanzelf. Maar je moet er daarna wel moeite voor doen de vriendschap in stand te houden. Veel succes!
(3167) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-07-14 17:38:00
Mij valt het dus ook op dat mijn vrienden heel weinig contact met mij zoeken. Inderdaad het contact begint als ik er moeite voor doe.en inderdaad als ik niets doe dan hooor ik ook helemaal niets en dan verwateren de contacten.Gelukkig niet bij iedereen .een paar vrienden heb ik, maar heel weinig.en het gekke is die ken ik al 20 jaar en dat blijft en dat komt wel van 2 kanten.daar ben ik wel heel erg blij mee.Maar andere vrienden en kennissen daar komt het allemaal heel erg vaak van mijn kant uit.
kennisen die ik al ken van mijn geboorte af. zij zou al een paar maanden terug bij mij komen.En alleen denk ik omdat ik het al een paar keer gezegd heb, zo van kom eens langs bij mij,dat zou ik zo leuk vinden. Nu moeten ze nog komen ik heb eigelijk helemaal geen zin meer in contact met hun. Waaarom moet ik altijd maar bij hun komen etc ??Maar om het contact te verbreken, nee dat durf ik niet.het zijn eigelijk ook vrienden van mijn ouders geweest. Die allang al niet meer leven. Dus dat speelt ook een grote rol mee.Wie weet er raad ?het gekke is ik moet altijd van mijn kant uitgaan en ik moet altijd maar bij die ander op bezoek gaan. Nooit of zelden komt er iemand bij mij.Ik heb er genoeg van.!
(4000) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-11-17 16:37:00
Heb ik ook super erg vind ik dat het gevoel dat je niet meer op de eerste plaatst staat. Maar soms denk ik ook zo van misschien denkt die andere ook het moet altijd van mij komen en zij neemt nooit meer contact op dan doe ik dat ook niet. Ik wil het contact verbreken maar het gaat moeilijk we wonen namelijk naast elkaar dus ja.. Maar ik weet hoe je je voelt het is zeer moeilijk als je weet dat er niemand achter je staat dan wordt het best zwaar.
(4056) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-12-14 17:37:00
Zoals de vele verhalen hierboven, komt het dus vaak voor dat je je wel eens achteruitgestoken voelt, ondanks alles wat je voor hen doet. Ik heb hierdoor ook al enkele vriendschappen die niet volledig verdwenen zijn, maar je doet gewoon maar dat wat ze verdienen. Uiteindelijk als ze met een probleem zitten, zal je altijd naar hen luisteren, het is niet omdat zij "slechte" vrienden zijn, dat je dat zelf ook moet zijn, maar stel je grenzen, en stel je niet "zielig" op, leef je eigen leven. Ik had redelijk recent weer dit gevoel en heb onmiddelijk gezegd wat er op mijn lever lag en blijkbaar zag zij het helemaal niet zo, dat vond ik nog erger, dat ik haar "vriendschap" en aandacht wel miste, maar dat zij er zelfs niet bij stil stond dat we uit elkaar groeiden. Ze was zo aangedaan van ons gesprek en doet nu soms domme kleine dingetjes om me toch maar te laten merken, dat ze me nog altijd nodig heeft. In dit geval heeft het me geholpen om eerlijk te zijn en we zijn eigelijk betere vriendinnen dan tevoren, maar het is niet altijd positief uitgedraaid. Uiteindelijk moet JEZELF gelukkig zijn met hoe je je voelt. En als iemand je een slecht gevoel geeft, praat erover, helpt dit niet... ga dan voort en weet dat er mensen zijn zoals ons, die wel weten hoe waardevol een goede vriendschap is.
(4066) Reactie van een bezoeker van de site!
2021-06-06 20:57:00
Precies zoals het bij mij ook altijd is. Ik praat er over en allemaal hebben ze precies hetzelfde, maar niemand zoek mij eens gezellig op. Alleen wanneer ze iets nodig hebben.
(9656) Reactie van een bezoeker van de site!

Ga naar het onderwerp op deze website »


Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 06-11-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).