Archief: Jaloerse schoonzus

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2008-11-24 18:12:00
Jaloerse schoonzus
Ik heb al 2 jaar een relatie. Deze jongen ken ik al een aantal jaar. Zijn zus ook. Sinds een paar maanden wonen we samen. Het is begonnen op t moment dat wij vertelden dat we wilden gaan samenwonen.. Volgens zijn zus wilde ik mijn vriend bij haar en dr moeder weghouden en mocht hy van my zn tel niet opnemen als zij belde. Ondertussen doet ze er voor mijn gevoel alles aan om ons uit elkaar te spelen. Mijn vriend ziet dit niet in en we hebben daarom ook regelmatig discussies. Ik heb en krijg het gevoel dat zij zelf zijn vriendinnetje wil spelen. Verschillende mensen hebben wel eens gezegd dat ze vinden dat ze doet alsof ze zijn vriendin is, echt ziekelijk! Laatst kwam myn puberende broertje met de opmerking of myn vriend 2 vriendinnen had.dus ik vroeg hoezo, toen zei die, heb je gezien hoe zyn zus doet, als jy zo zou doen zou ik gek van je worden!

Ik kan hier niet goed meer mee omgaan.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2008-11-24 18:12:00
Hoi, Wat herken ik je verhaal toch goed. Ik zit in precies dezelfde situatie. Mijn vriend en ik hebben nooit ruzie, en als we het hebben gaat het over mijn jaloerse schoonzus. In haar ogen ben ik de vijand. Zij ziet mij niet als iemand die erbij is gekomen, maar als iemand die haar broer inpikt. Ze doet inderdaad ook alsof ze zijn vriendin is, de band tussen die twee gaat in mijn ogen verder dan die tussen een broer en een zus. Ik ben benieuwd hoe jij hiermee omgaat? Want ik trek het af en toe echt niet meer......
(1376) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-01-26 17:26:00
ow verschrikkelijk is dat he. ik herken het ook. we hebben het er net nog over gehad. ik weet soms van narigheid niet wat ik er aan moet doen. het is zon gecompliceerde situatie dat ik weet niet eens of je er wat aan kan doen.

mijn "schoonzus" ziet haar zelf ook als het vriendinnetje van of zo en ze speelt ook heel vaak het slachtoffer bij zijn ouders. mijn vriend krijgt zo vaak op zijn kop als ie niets met haar van doen wil hebben;-) kan er zo boos om worden en ben er alleen maar verdrietig van want hij ziet het soms niet en als hij het ziet durft ie er neits aan te doen. want dan krijgt ie toch op de kop van zijn ouders. ik zeg er ook wel eens wat van maar dan luisterd zijn zusje nog niet.

hebben jullie misschien suggesties? wat je er aan kan proberen te doen?

liefs mij
(3251) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-10-10 22:53:00
Same over here! Alleen heeft mijn schoonzusje dan ook nog eens tegen hem gezegd: "als je mijn broer niet was, dan wist ik het wel" & zo heeft ze een keer gezegd.. "er zijn gewoon niet meer zo'n leuke betrouwbare jongens als jij.." En ze vraagt hem dingen geheim te houden voor mij, wat heel erg in de weg staat in onze relatie ...

What to do?
(3712) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-05-01 17:24:00
Ik herken jullie probleem heel goed. Zelf heb ik ook een schoonzus die deed alsof mij vriend haar tweede vriend was, want ze had al een eigen vriend. Ik kon er ook niet goed mee omgaan en werd er helemaal gek van.
Nu is de rust gelukkig weer terug, want de relatie tussen mijn vriend en ik werd er niet leuker op.
Ik denk vooral dat de jaloerse zus onzeker is om haar positie te verliezen. Vrouwen/meisjes hebben nu eenmaal (niet iedereen) de neiging mooier en leuker te willen zijn dan iemand anders, vooral als die ander heel dicht in de buurt komt. Het is waarschijnlijk 'leuker' te concurreren met iemand die aardser is en die je vaak tegenkomt dan met een angelina jolie. Daarnaast vergelijken vrouwen zichzelf (mannen natuurlijk ook) met andere vrouwen/meisjes, is diegene meer gewild dan ik? Dan kan ook een rol spelen. Maar ik denk wat de jaloerse schoonzus betreft dat het vooral voor haar een bedreiging vormt om haar positie als zus te verliezen. Ineens als broerlief een een vriendin heeft ziet ze hem minder, spreekt ze hem minder, vergeet hij haar misschien nog vaker dan voorheen.
Wat je kan doen, naar mijn idee en wat bij mij uiteindelijk heeft geholpen is te praten met je vriend. Hij moet weten hoe je je voelt en dat het een probleem is, juist ook in jullie relatie. De vriend zal het serieus moeten gaan nemen en wat heel handig zal zijn, hij zal moeten praten met zijn zus. De zus zal uiteindelijk jullie relatie moeten accepteren. En wat ook helpt, probeer vriendschap met haar te sluiten. Geef haar een compliment, verzeker haar dat ze niets zal verliezen, in elk geval geen broer.... en dat ze iemand inderdaad erbij krijgt. Een leuke schoonzus waar ze goed mee kan opschieten! Ga bijvoorbeeld iets met z'n 3en doen of laat je vriend af en toe wat vaker naar z'n zus gaan, zo 'leert' ze uiteindelijk dat ze nergens bang voor hoeft te zijn.
(3943) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-05-16 12:20:00
Nou ik heb er ook last van. Mijn schoonzus is 15 jaar ouders dan mij. Ze is de 40 al ruim gepasseerd en denkt nog steeds dat ze jong en aantrekkelijk is. Ze gaat met hem om alsof het HAAR man is. Zelf is ze ook getrouwd, al 20 jaar maar ze is niet gelukkig. En omdat ze niet gelukkig is met HAAR man wil ze dat zijn met de mijne. En mijn man doet dat weer uit medelijden voor haar. Ze doen dingen samen en gaan samen op pad. Een jaar terug ging hij zelfs op vakantie samen met haar en haar kinderen. Toen ik zwanger (niet gepland) raakte was zij de enige die daar een probleem van maakte. Ze heeft mij man zover gekregen dat hij mij als vijand van de familie zag, een vijand die hem en zijn zus uit elkaar wil drijven. Ik zit al 6 jaar in deze toestand.
(3953) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-05-10 18:53:00
o godzijdank ben ik niet de enigste, ik ken mijn vriend ook bijna 2 jaar nu, en hebben het echt leuk, hij is voor mij paar jaar alleen geweest waardoor hij wel eens wat met zijn zus samen deed 35 jaar is ze, heefd geen eigen leven, belt echt elke dag met haar broer om de dag door te spreken, en haar problemen te vertellen. ze zien elkaar ook veel vind ik , komt omdat zei nog in het ouderlijk huis woont en hij daar vaak eet omdat ie samenwerkt met zijn vader, elk dag aan tafel samen en dan nog bellen, met onzin. zelfs als we weekend weg zijn. en dan van die steken onder water naar mij als ik een keer iets doms heb meegemaakt en ze heefd dat gehoord van dr broer, ze knuffeld hem zelfs als ik er bij ben, het is een rotonderwerp om dr over te hebben hou heel veel van mijn vriend, maar kan geen kwaad over ze zus horen pfff. hopelijk iemand tips hoe je het toch subtiel uitlegt aan je vriend, dat dit niet gezond is.
(4838) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-06-21 22:16:00
Zo herkenbaar allemaal! Mijn schoonzus noemt mijn man- haar broer- zelfs ' schat' terwijl ik en mijn schoonbroer er voor spek en bonen bij zitten!
Ik voel, uit de reacties van haar jongste zoon dan er heel wat over mij en mijn dochter wordt geroddeld. Net alsof zij een veel betere partij zou zijn! Zij ziet in mij een liefdesrivale, haar gevoelens voor haar broer, mijn man, zijn niet meer normaal!
Zijn vrienden hebben desfijds meermaals gesuggereerd dat zij haar broer liever zag dan haar eigen vriend. Als ik mijn man zeg dat dit niet meer normaal is, dan
Eindigt het steevast in ruzie. hij verdraagt alles van haar, laat zich commanderen door haar en met mijn mening of gevoelens Houdt hij geen rekening.
Ik heb nu definitief gebroken let mijn schoonfamilie, hen samen zien en haar gefleem en geflirt maken mij fysiek,misselijk. Hij gaat nu wekelijks bij hen op bezoek en ik wil zelfs geen ' nieuWs' meer horen. De relatie met mijn man wordt slechter en slechter omdat ik voel dat hij voor hen kiest. Hoe lang ik dit nog vol houd weet ik niet. Ik zou ze liefst een ticket to the moon betalen( no return...)
(4957) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-07-27 19:50:00
i feel you guys!! ik dacht dat ik de enige was, ik heb nu al anderhalf jaar de liefste vriend van de wereld en zou geen ander willen. Alleen al vanaf het begin, heeft mijn schoonzus NIKS tegen me gezegd. ze negeerd me alleen maar en praat altijd overdreven met haar broer terwijl ik erbij sta. Ik heb het er zovaak met mijn vriend over gehad en soms komt het zelfs op het punt dat ik de relatie bijna wil opgeven omdat het me zo verdrietig maakt. Hij begrijpt het niet, en denkt dat ik maar meer moeite voor die zus moet doen zodat ze tegen me gaat praten, maar hallo.. ik ben te gast, zij is ouder dan mij, dus aan haar om te beginnen met praten. Ze is gewoon een achterlijk kinderachtig kreng die jaloers is en bang is dat ik haar broer inpik. ik denk dan, zoek lekker je eigen vriend ofzo. ik denk maar zo: The person who comes last in every mans life - always have and ALWAYS will be his lovely wife!!!!!
(5128) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-10-28 12:23:00
Ik heb mijn vriend 18 jaar geleden leren kennen, zijn zus deed toen ook jaloers, mij negeren en overdreven aardig tegen haar broer....tenenkrommend voor mij, maar intussen zijn we allemaal ouder en inderdaad, ook wijzer en is het geen issue meer. Zij moest haar broer ineens delen met iemand waar hij dolverliefd op was, het is vaak een soort jaloezie. Ik denk dat je het best aardig kunt blijven doen en je vriend hier ook niet te vaak op aanspreken, hij staat ook tussen 2 vuren in.
Het waait vanzelf over, sta er in ieder geval boven (en als je alleen bent schreeuw je even je frustratie van je af). Komt vaak wel weer goed, succes.
(5497) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-01-11 18:01:00
Hoe komt het toch dat schoonzussen zo kunnen zijn ? Vandaag heb ik nog iets achterbaks meegemaakt met een schoonzuster. Zij was het ergens niet mee eens. Dan stuurt zij mijn man (haar jongste broertje een SMS), terwijl zij mij ook deze SMS had kunnen sturen. Echt jammer en helemaal niet nodig. Persoonlijk denk ik dat het vaak te maken heeft met afgunstigheid en/of jaloezie. Het gevolg is dat ik mijn kostbare tijd en energie niet meer in deze schone zuster(s) ga steken. Ik ben er klaar mee en heb hier een enorme hekel aan.
(5845) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-03-05 15:32:00
Ik heb precies het zelfde gevoel bij de zus van mijn man waar ik al jaren mee getrouwd ben. Zijn zus doet net of zei de belangrijkste persoon in ziin leven is. En zeg ook dat hij naar haar wel luisterd. Naar dat mijn schoonouders overleden zijn zei ze dat ze haar moeder had belooft om voor mijn man te zorgen. Toen mijn man 2 jaar geleden een herseninfarct kreeg en het bijna niet gered had voelde zij zich het zieligst. Iedereen heeft ze bij mij vandaan gehouden want ik had genoeg aan mijn hoofd. Ze heeft niet naar mijn en de kinderen omgekeken omdat ze het zo druk had. Maar ging wel tegen anderen zeggen dat ze zo druk was met ons. Dat heeft ze volgehouden tot mijn man weer thuis was. Toen had ze wel weer tijd voor hem dus. Ik heb het contact verbroken. En laat mijn man daar heen gaan. Telkens gaat ze nu bij hem aandacht trekken wanneer hij weer koffie komt drinken. Dat is 1 keer in de 2 weken verplicht. En cadeautjes voor hem kopen en kaartjes sturen hoe trots ze is op haar broer. Wordt er echt misselijk van. Vroeger had ze nooit tijd voor haar familie. Toen waren alleen hun vrienden belangrijk. Ze zeg nu dat ze niet weet wat ze fout heeft gedaan. Je bent bij haar ook alleen maar goed als ze misbruik van je goedheid kan maken. Dat heb ik jaren voor haar gedaan. Nu niet meer. Ik ben er klaar mee.
(6172) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-01-15 09:38:00
Wat een vervelende situatie
Ik zit er ook in , mijn schoonzusje doet alsof zij de vrouw is van haar broer, en broerlief heeft het niet door. Soms heb ik t gevoel dat hij een meedoet en het gedrag goedkeurt. het wordt ook steeds gekker. Elke dag zoveel selfies van haar naar hem. ik overweeg mijn relatie te beeindigen omdat we hierdoor zoveel discussies krijgen
(6747) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-30 01:15:00
Precies dit, maar bij mij is het ietsjes anders. Mijn vriend en zijn zus zijn sowieso al heel erg close. Het is echt vervelend... ik had onlangs nog een dikke ruzie hierover gehad en hij ziet het maar niet in. Telkens dat vanne ja jij bent afstandelijker met je familie...Bijv. ik zat naast hem opeens komt ze boven op hem liggen, wat is dat voor iets raars dan... maar ja veel wil ik er niet over kwijt, het enigste is dat ik walg van jaloerse schoonzussen, dan denk ik bij mezelf ben je je verstand verloren?
(7339) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-08-07 12:31:00
Wel ik zit in de andere positie, maak dat eens mee. Mijn broer en ik kwamen goed overeen. Heel bizar is dat ik zelf na 10j mocht horen dat zij moest 'concurreren' met mij. Conclusie van het verhaal: Dit is pas ziekelijk. Concurreren met de zus, wow, als je dat in je hoofd moet steken. Nu ja, het contact met mijn broer is ongeveer gereduceerd naar nihil. Krijgt zij haar zin, ha. But then again, we leven allemaal ons leven. Alleen bizar dat bepaalde vrouwen toch zo'n ideen moeten hebben zoals ik hierboven lees. Zolang jullie gelukkig zijn zou ik maar zeggen, als jullie echt denken te moeten gaan concurreren met de zus, zielig & so not point, wat eigenlijk gewoon familie zou moeten zijn met een beetje vrede. Is jullie dat woord bekend? Zielige boel!
(7362) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-09-01 21:54:00
Het is inderdaad ziekelijk voor zussen om te willen concurreren met de partner van hun broer. Vervelend dat jouw schoonzus jouw broer bij je weg houd, dat hoort ook niet. Denk alleen dat we het hier over een iets ongezondere band hebben dan normaal.
Heb zelf ook schoonzus die flipt als ze niet mee gevraagd wordt naar de bios of mee winkelen enz. Ze gaat dan eerst naar mijn schoonmoeder het daar 'zeggen'. Waarna wij vervolgens daar op matje kunnen komen uitleggen waarom ze niet mee gevraagd is. Op vakantie ook al een keer op matje geroepen door schoonmoeders, schoonzus had geklaagd dat ik volgens haar teveel met mijn vriend praatte. Ze heeft letterlijk een keer gezegd dat ze haar broer liever ziet dan haar partner. Wil ieder moment van de dag weten waar ie uithangt, wat ie doet en met wie. Moet overal mee naar toe, heeft totaal geen eigen leven en geen vrienden. Als ik er wel ben wordt er alleen met mijn vriend gepraat over dingen van vroeger waar je bij geweest moet zijn, over mensen die ik niet ken enz. Ik en mijn zwager zitten er dan een beetje voor spek en bonen bij. Daarnaast heeft ze blijkbaar wel tijd om alles wat wij doen onder het vergrootglas te leggen. Als we weg zijn krijgen mijn schoonmoeder en vriend appjes over hoe ik gekeken heb of hoe ik erbij zat. Kon ik me weer verantwoorden. Ze moet me totaal niet, maar als ik niet mee kom is het drama nog groter, want stel je voor dat mijn vriend in het vervolg ook wegblijft. Heb al eens een gesprek met haar gehad, waarvan ik achteraf via mijn schoonmoeder terug kon horen waar ze het niet mee eens geweest was. Heb haar al paar keer meegevraagd om dagje te winkelen, wordt nooit teruggevraagd. Inmiddels heb ik het contact verbroken, de adrenaline kolkte me door de aderen als ik haar zag. Kreeg een vriendelijk praatje niet meer over mijn lippen en was alleen nog maar chagrijnig als ik haar zag (wat natuurlijk weer voer werd voor meer appjes richting schoonmoeder). Werd er zelf geen leuker mens van. Mijn vriend komt er overigens nog iedere week en onderneemt regelmatig wat met haar. Niet dat het haar genoeg is hoor, volgens haar heeft ze geen broer meer. Wij zijn overigens allemaal in de 30....
(7419) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-01-05 23:18:00
Hier hetzelfde verhaal, zus claimde broer ( appen bellen) wil overal bij zijn) broer krijgt vriendin dus minder tijd, ze negeert me sluit me buiten speelt ons uit, verzint dingen om aandacht te krijgen.
Altijd maar de wijste zijn en inleveren, nare opmerkingen inslikken houd eens op.. En dan trek je aan het kortste eind.. Want tegen broer doet ze poeslief.. En is het ' kkeine zusje..' Wij krijgen er ruzie om, tot het punt dat ik serieus denk ermee te stoppen, want laten we eerlijk zijn, zus blijft zus ! Daar kom je nooit vanaf en een echte kerel zou eens haar op haar plek zetten! Zielig maar bij haar komt het doordat ze zelf denk ik ongelukkig is en volgens ouders borderline, soms denk ik dat ze verliefd op hem is of zo ze heeft echt zieke dingen, maar uiteindelijk krijgt ze dus ook nog haar zin, door haar ga ik weg dat wil ze, maar bij de volgende zal ( tenzij deze bereid is een tweede persoon intensief te toleren die niet oprecht is maar wel altijd aanwezig)de geschiedenis zich herhalen maar wat zwak ook van de broers!
(7744) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-12-25 13:03:00
Omg zoooo herkenbaar. Toen we eens op vakantie waren, ging ze echt met haar hand in zijn nek wrijven en zeggen "oei je bent hier verbrand". En dit alles op straat. Manlief ziet het ook niet in. Zo lopen de kids en ik achter heen aan terwijl zij lekker liggen te keuvelen. Als ik hier iets over zeg dan ben ik diegene die zijn zusje wil afnemen. Hij ziet het echt niet in . Straffer nog.......nu begint ze zich te moeien met onze financile situatie. Van de zomer had ze gebeld om te zeggen dat ze ergens een intressant stuk grond had gezien dat hij moest kopen want met de tijd zou het sowieso meer opbrengen. Manlief wou dit doen.......terwijl we helemaal niet op zoek waren naar iets en we het ons ook niet konden permitteren. Toen een megaruzie gehad en sindsdien is onze relatie heel wankel. Dikwijls al op het punt gestaan om uit elkaar te gaan. Hij vindt dat ik onredelijk ben en ziet het niet in dat zij zich niet moet moeien.
(8562) Reactie van een bezoeker van de site!
2021-01-14 11:09:00
Ik zit in dezelfde situatie en daarbovenop gaat mijn schoonzus ook nog eens gezellig tafelen met mijn partner zijn exen.
(9596) Reactie van een bezoeker van de site!
2021-03-08 10:41:00
mijn schoondochter heeft in het weekend altijd ruzie met mijn zoon over zijn zus mijn dochter,dus ze komt hier niet meer omdat ze haar niet tegen wil komen.dus dan zien we onze kleindochter ook niet meer.Want zij vind dat mijn dochter geen kinderen moet nemen want zij kan er toch niet voor zorgen omdat ze geen werk heeft en een uitkering.
(9633) Reactie van een bezoeker van de site!
2021-03-20 23:18:00
Hier precies het zelfde alleen zitten we nu in een fase dar mijn schoonzus mij nu negeert en niks zegt. Met mijn man en mijn kids wel. Komt dan gezellig op bezoek en negeert mij volkomen. Mijn man ziet het probleem niet. En vind dat ik geen problemen moet maken. Hoe doe ik het goed. Haar de deur wijzen of het zo door laten lopen? Ben bang dat ik aan het kortste eind trek waardoor mijn gezin hieronder lijd.
(9635) Reactie van een bezoeker van de site!

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 06-11-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).