Vraag en antwoord overzicht �� Zogenaamd moeilijke kinderen.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


v/P kloof en dan?(4 )2015-10-15 09:42:00
Mijn zoon van 9 valt sinds groep 3 al op. Kregen dat terug van school, nso en sport.
Kenmerken:
-Druk, wiebelig
- tics
- slechte concentratie.
- Ziet niet wanneer hij te ver gaat of wanneer hij te dichtbij komt bij personen. daar had hij sociaal wel last van. Gaat nu veel beter
- Daarnaast heeft hij moeite met routinetaken (doortrekken wc, lamp uit doen). Veel meer dan andere kinderen.
Hij zegt vaak "oh,ja" omdat hij het vergeet.
- impulsief (heeft al iets aangeraakt of gepakt voordat hij het in de gaten heeft)
- houdt niet van veranderingen. Moet alles plannen of uitdenken zodat hij precies weet hoe het er uit gaat zien.

Sommige punten kunnen ook gewoon zijn voor kinderen / jongens. Dat besef ik.
Het gaat steeds beter, ook sociaal gezien. Maar de klas raakt ook aan hem gewend. Beweeglijk is hij nog steeds is de klas, concentratie blijft een probleem. Daarnaast heeft hij een slechte Cito-score. Al het leeswerk (4 vd 5 onderdelen scoort hij onder de maat), rekenen heeft hij een A+. Hij heeft al 5 onderzoeken gehad. Waarin telkens wordt gezegd "geen ADHD, maar wel een aantal kenmerken". Hij heeft wel een v/P kloof.

Wat nu? Hij wordt straks op basis van de Cito lager ingedeeld dan hij kan zijn wij bang. En zijn ook bang dat hij problemen krijgt met het drukke / beweeglijke gedrag als hij naar de middelbare school gaat. Weer een onderzoek? Krijgen we voor de 6e x de zelfde uitslag?

Misschien heeft u een advies?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ervaring met het rugzakje?(1 )2011-10-12 17:00:00
Zijn er ouders van kinderen die gebruik maken van de rugzak regeling op basis van gedragsstoornissen en wat zijn jullie ervringen? Wat doet de school met het geld en hebben jullie de indruk dat het ook echt beter is voor het kind?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ervaring met het opgeplakt krijgen van een label?(7 )2010-02-14 11:13:00
Zijn er meer mensen die ervaring hebben met het opgeplakt krijgen van een label op hun kinderen? Ik heb de indruk dat het tegenwoordig erg snel gaat en dat een kind dat maar enigzinds afwijkt van de "standaard" wat dat dan ook is, snel een label krijgt en eventueel extra begeleiding om het maar aan te passen aan het systeem. Ik zou graag ervaringen van andere ouders horen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Dromer laten doubleren??(5 )2010-02-13 23:19:00
Hoi Hoi. Ik heb een ontzettende lieve zoon. Echt een schatje, maar een ontzettende dromer in de klas. Nu willen ze hem laten doubleren omdat jij zo dromerig is en zo jong overkomt. Alleen met rekenen heeft hij iets moeite. Ik heb het met mijn zoon besproken en hij vind het helemaal niets. Waarom? Weg bij mijn vriendjes, etc.

Zelf denk ik dat blijven zitten geen optie is. Want ook volgend jaar zal hij gaan dromen het zit in zijn karakter. Zelf was ik vroeger ook een dromer en mijn ouders hebben mij wel (met beste bedoelingen) laten zitten. Heeft het geholpen? Nee! Ook toen bleef ik in de onderlaag van de klas. Ook had iik het gevoel dat ik gefaald had en werd ik dus onzekerder.

Kortom wie heeft ervaring met dromers en doubleren. Wel of niet doen? en waarom?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).