Vraag en antwoord overzicht �� Opnieuw beginnen.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Reacties op de pagina: Opnieuw beginnen(0 )2013-09-06 16:30:00
Hier kunt u reageren op het onderwerp van deze pagina!
Lees hier de al gegeven antwoorden

stekels opzetten tegen liefde(2 )2012-05-29 13:26:00
hoi, ik ben nu ruim 3 jaar alleen, met 2 lieve kinderen, leuke vrienden enz...het laatste jaar heb ik ervaren als leer oen ontwikkel jaar..ben van mezelf gaan houden..en sta sterker in mijn schoenen..ik geniet elke dag van mijn leven voel me totaal niet eenzaam alleen..ik heb het punt bereikt dat ik geen partner nodig heb in mijn leven om gelukkig te zijn..nu heb onlang een leuke man getroffen..hij zorgzaam en lief..de eerste 2 dagen voelde ik wel warmte maar de dagen daarna nam ik meer afstand en klapte uit eindelijk helemaal dicht en zette mijn stekkels op..hoe meer hij voor mij deed en hoe liever hij deed naar mij hoe heftiger het binnen in mij, me tegenkeerde naar hem..ik vraag me nu af...ben ik te zeer gaan houden van mijn vertrouwde leventje of ben ik toch zodanig beschadigd dat ik het gewoon niet meer kan...ik voel me schuldig tegenover hem dat ik dit voel..lijkt of ik niet meer van een ander kan genieten of toe kan laten in mijn hart...
Lees hier de al gegeven antwoorden

Moet ik om blijven gaan met ex?(2 )2011-11-07 15:34:00
Ik heb sinds een jaar mijn relatie uit met mijn partner(vrouw, ik ook vrouw).
Ze wil maar mijn aandacht blijven hebben, terwijl ze alweer zelf een andere vriendin heeft. Maar ik wil wel vriendschap met haar, ik heb het gevoel dat ze weer meer van me wilt, ze wil weekendje weg met mij, wat ik niet wil. Dus ze blijft me claimen een of andere manier, op msn, als ik niet reageer dan is ze terleurgesteld, en zeg ze dan, dat ik mensen ontloop, omdat ik niet online ben, weet niet wat ik hiermee aanmoet.

Gr G
Lees hier de al gegeven antwoorden

help wat moet ik doen?(2 )2011-01-18 14:30:00
Ik heb een relatie (nu had ) van 5 jaar .Samen hebben we een prachtige zoontje van drie jaar .Ik ben 24 en hij is 23 jaar. In de verloop de jaren ,Hebben we veel meegemaakt. Hij heeft veel fouten gemaakt en verslavingen achter de rug .
Ondanks alles wat er tussen ons is gebeurd, ben ik bij hem gebleven .
In de hoop van . Maar al die ellende heeft veel pijn en verdriet veroorzaakt .
Ik ben vertrouwen in hem verloren al een flinke tijd. Hij is vaak heel erg egocentrisch en heeft in het begin een spelletje gespeeld met mij Om te kijken hoeveel ik van hem hou . Met een ander meisje ouwehoeren en vertellen tegen mij als ik jou niet had ontmoet dan was ik bij haar geweest .
ik ben heel erg onzeker en heb een eetstoornis .Daarover ben ik heel erg eerlijk tegen hem geweest .In de tijd vocht ik er heel hard tegen .
Toen ik dat te horen kreeg niet meer ,op een gegeven moment at ik niks meer.
Hij heeft me vaak voorgelogen, valse beloftes gemaakt.We maakten veel afspraken over onze relatie . maar deze kwam hij vaak nooit na .
al zijn fouten worden vaak omgedraaid naar mij en vaak werk mij schuld gevoel aangepraat . Tot dat ik op een gegeven moment niet beter dacht .
Ik was zwaar depressief,had zelfmoord problemen . kon vaak niets meer behalve voor mij zoontje doorgaan .
Maar als ik hem nodig had was hij vaak nergens te bekennen .
Kwetste mij vaak nog meer .

Over de duivel gesproken !
Zijn moeder heeft altijd in onze relatie gemend . Door hem te koppelen met andere meisjes (geprobeerd).
slecht over mij praten tegen iedereen .Mijn verleden vertellen ,jah ik heb domme dingen gedaan ,maar ben er wijzer van geworden.
Ze speelde ons ook op elkaar uit ,misbruik van vertrouwen maken .
Ik werd aangevallen op internet door haar en andere ,bedreigd met me zoontje ect.
Maar om een lang verhaal kort te houden laat ik het hierbij.

Recentelijk heb ik iets gehoord ,Wat mij tot onderzoek heeft gedreven.
Ik heb namelijk uit zijn naam een bericht gestuurd,Naar een meisje ,zij en de moeder waren vaak bezig tegen mij.

Met heb jij tegen mij moeder gezegd dat ik jou heb gezoend ,ik kreeg het volgende terug .
(Nee hoor, volgens mij heb ik niet veel gezegt.. Althans is alweer n tijdje geleden.dus zou ook wel kunnen.
Moet je moeder nu alweer problemen maken. )

Uit reactie heb ik een sms'je gestuurd met game over en laten weten kijk je mail na.
Wat ik hem erg kwalijk neem is het liegen ,Want bij mij bereik je meer als je eerlijk bent .
Hij zeg dat het niet zo is en dat er echt niks gebeurd geweest is .
En dat het tocht uit was tussen ons ,twee daagjes .Dat hij het dan gerust had kunnen zeggen.Dat hij mij niet kwijt wil en niet zonder me kan .
Wat moet ik er dan uit maken ? Ik weet het niet meer en ben gewoon heel erg verward .

Er ook gewoon iets heel erg bijzonders tussen ons,Vanaf het begin .
We trekken elkaar heel erg aan.
Ik hou ook heel erg veel van hem ,Maar we missen zoveel dingen van onze relatie.

Groetjes
Lees hier de al gegeven antwoorden

wanneer laat je los ?(2 )2010-12-15 11:37:00
Ben sinds twee jaar gescheiden na een huwelijk van precies 25 jaar.We hebben 3 geweldige kinderen en dacht tot aan de dag van de scheiding dat mijn huwelijk ook geweldig was.
Ik hield zielsveel van mijn man, mijn eerste grote liefde en we deelden alles ( dacht ik dus ) mijn beste maatje door dik en dun.
Maar hij had al maanden een ander ( collega )en na het uitkomen van de leugens heb ik nog 3 maanden geprobeerd om ons huwelijk toch weer op de rit te krijgen, maar helaas de leugens bleven en vechten voor je huwelijk kan je niet alleen dat besef ik nu. Een hele nare scheiding volgde en de kinderen zaten ertussen in en kozen duidelijk partij voor mij ondanks dat ik hun erbuiten wilde laten ( 2 woonden al op hunzelf )Ze keken altijd tegen hun vader op en hadden deze man met al zijn principes op een voetstuk gezet en daar was hij heel hard van af gevallen.
Inmiddels heb ik mijn ex al ruim een jaar niet meer gezien, alle financien zijn gelukkig ten goede van mij geregeld door uiteindelijk de deurwaarder, en beslag op zijn loon ect
Ik heb een goede baan, de kinderen zijn zelfstandig, en voor ons huis wat we samen hadden heeft hij mij moeten uitkopen. Ik ben meteen na de scheiding verhuist naar de andere kant van Nederland omdat ik het niet aankon om hem te zien.
Ben er lichamelijk en geestelijk doodziek van geweest en het heeft een jaar geduurd voordat ik weer kon werken/functioneren en het gevoel te hebben dat ik mezelf weer een beetje terug gevonden had.
Maar het verdriet blijft, gelukkig zijn de allerscherpste kantjes er een beetje vanaf, huil ik niet meer elke week om hem, maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hem, en aan ons leven van toen denk.
Ik snap er nog steeds niets van en dat is denk ik ook de reden dat ik het niet kan loslaten.
Ik wil graag verder, wil weer genieten van het leven maar het houdt me constant bezig.
Wanneer en hoe laat je in godsnaam los ?
Lees hier de al gegeven antwoorden

word ik nu gedumpt of heeft hij echt even tijd nodig?(2 )2010-08-12 11:40:00
Zal het proberen zo kort mogelijk te houden. Ik gescheiden, 2 kids, mijn vriend sinds 1 jaar, ook 2 kids, voor mij had hij relatie die niet goed liep dus uit elkaar. toen was hij tijdje alleen en ontmoetten wij elkaar. Ging vanaf begin heel goed en woonden snel samen. Hij praat niet maar als ie niet meer weet loopt ie weg om dan altijd weer terug te komen. wordt ook elke keer weer opgelost. Contact met zijn kids ook goed, jongste ernstig ziek. Nou lag die dus kort geleden in ziekenhuis, levensbedreigend en is nu gelukkig weer thuis. Ik ben op dit moment zwanger van ons eerste kindje samen, beide voor gekozen. Nu heeft dit hem allemaal zo aangegrepen doordat hij er eigenlijk vanaf nu pas zo dicht bij betrokken is geweest en ziet hij in wat hij zijn kids heeft aangedaan en voelt zich schuldig enz enz. Door miscommunicatie tussen ons zijn er bepaalde dingen gezegd met als gevolg dat hij nu bijna 3 wk geleden zijn spullen heeft gepakt en is weggegaan. Reden die hij mij geeft is dat hij het allemaal niet meer weet, dit nu niet aankan door de angst pijn verdriet ivm zoontje, zijn hele hoofd vol zit, hij voor zichzelf niet meer weet wat hij wel of niet meer kan voelen en dus tijd nodig heeft om alles weer op rijtje te krijgen. Ondertussen heb ik hem paar keer gezien, heel vreemd, en natuurlijk ook gesmst en deze wk brief geschreven en daar door bus gegooid. Hij smst dan weer wel dan weer niet, soms lief maar vaak oppervlakkig. Beter voor nu, enz enz. Hij zou paar keer komen praten, gister en eergister maar zegt dat hij dat nog niet aankan door alles wat er is gebeurd en wat hij nu allemaal voelt en dat hij zo vol zit dus mij brief wil schrijven omdat hem dat op dit moment voor hem het beste lijkt. Dus daar wacht ik op. We zijn 1 keer met elkaar naar bed geweest omdat hij mij smste en toen kwam en van een kwam het ander... Nou is het zo dat hij mijn ware liefde is en ik echt heel graag met hem verder wil. Punt is alleen dat ik niet meer weet wat ik kan doen behalve afwachten maar zie het ondertussen ook niet meer echt objectief, zit alleen maar te hopen. Hij is bij zijn ex met de kids weggegaan jaren geleden omdat hij de verantwoordelijkheid niet aankon en omgang met kids gaat nu stukken beter. Misschien is hij bang? Kan iemand anders zijn mening of idee heel erg goed gebruiken nu, weet het ook allemaal niet meer.....
Lees hier de al gegeven antwoorden

Overnieuw beginnen(1 )2010-03-05 17:46:00
Momenteel is er een lastige situatie ontstaan in mijn inmiddels verbroken relatie. Om het zo kort mogelijk te houden zal ik een kleine omschrijving geven. In onze relatie is van haar kant het vertrouwen weg omdat ik over niet volledig open heb kunnen zijn over mijn verleden met mijn ex-partner. Logisch en begrijpelijk dat mijn huidige ex voelt alsof haar vertrouwen beschaamd is. Echter doet nu het volgende zich voor: nu inmiddels 8 weken verder hebben we elkaar veel gebeld, gesmst en ook al weer een aantal keren gezien, waarbij het gezellig, emotioneel en romantisch was. Nu mijn "geheim" dus de last van mijn schouders is gevallen ben ik pas weer mezelf, dat ziet zij ook in. Maar ze geeft aan mij niet meer toe te kunnen laten in haar hart, wat in mijn optiek volledig tegen hetgeen ingaat als we elkaar zien. Ook stelt ze zelf voor elkaar te zien en stemt ze er mee in als ik dat voorstel ook al zegt ze een uurtje eerder dat we elkaar maar niet meer moeten zien. U zult begrijpen dat mijn gevoelens van links naar rechts gaan en weer terug. Eigenlijk ben ik ten einde raad, mede daar er geen concreet antwoord is, wel dat ze me mist, nog sterke gevoelens voor me heeft en van me houdt. Maar verder dan dit komen we op dit moment niet. Ze is de liefde van mijn leven en wil hard voor haar vechten, maar waar moet ik beginnen? Haar rust geven en de tijd haar werk laten doen of toch de motor van alles blijven en zorgen dat we ontspannen contact houden? Wat betekenen de gemixte signalen van haar kant? Het 1 zeggen en dan het ander doen? Wil ze ons toch nog die kans geven of juist niet en is het "lust" om elkaar te zien? Hopelijk weet u of iemand het juiste antwoord. Ik wil hard knokken om haar terug te winnen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Doorstarten met ex-partner na scheiding(4 )2010-01-07 00:02:00
Hallo allemaal,

Zijn er op deze site ook mensen te vinden die na verloop van tijd een nieuwe start hebben gemaakt met hun ex-partner waarvan ze destijds zelfs gescheiden zijn.!!!!
ben benieuwd naar hun ervaringen hoe dit gelopen is en op welke wijze deze wer bij elkaar kwamen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe lang duurt het helen van het hart eigenlijk(1 )2009-03-19 19:09:00
Ik hoor zulke uiteenlopende verhalen, de een zegt de helft van de tijd van de relatie, de ander een paar maanden, of een half jaar. Hoeveel tijd is "normaal" voor je weer aan een relatie kunt beginnen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).