Vraag en antwoord overzicht �� De verschillen in omgaan met geld, huishouden en opvoeding.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Papa dag zou beter mama dag kunnen heten!(7 )2008-12-14 09:29:00
Even naar aanleiding van een andere vraag hier, ik heb met veel moeite op mijn werk het voor elkaar gekregen dat ik de dag dat ik een halve dag werk, thuis mag werken. Die dag doen we onze dochter niet naar de opvang en dat is dus mijn papa dag. In de tijd dat ze slaapt doe ik mijn halve dag werk en nog een beetje tussendoor. Ik kan de andere halve dag lekker aan mijn dochter besteden en probeer hier ook echt van te genieten door naar de speeltuin te gaan e.d.
Maar u voelt hem al, 's ochtends heeft mijn vrouw al een briefje klaargelegd met alle klusjes in huis die ik ook nog wel even kan doen en de boodschappen die ik moet halen. Die boodschappen is niet zo erg want dat doe ik dan samen met mijn dochter, maar bijvoorbeeld het hele huis stofzuigen dat kan gewoon niet omdat onze dochter daar doodsbang voor is, mijn vrouw zegt dan dat ik het kan doen als ze slaapt maar dan moet ik werken. Ik krijg het niet aan het verstand bij mijn vrouw dat ik een halve dag moet werken en de andere dag graag alleen aan mijn dochter wil besteden, dan krijg ik de schampere opmerking dat mannen niet dingen tegelijk kunnen doen en dat zij dat wel kan. Ze begint dan onmiddelijk te klagen dat zij alles alleen moet doen (zij werkt 4 dagen) en dat ik te beroerd ben om haar te helpen in huis. Toen ik dit verhaal aan een collega vertelde zei deze dat het bij hem niets anders was en dat zij daar ook regelmatig ruzie om hadden omdat hij de "lijstjes" stelselmatig negeerde. Wat is dit nu voor gedrag van de vrouw, van de ene kant willen ze dat we een goede vader zijn die veel tijd met zijn kind doorbrengt en aan de andere kant willen ze dat we die tijd maar besteden om voor hun aan het werk te zijn... Graag reacties... JW
Lees hier de al gegeven antwoorden

Waarom denken vrouwen altijd dat zij het huishouden runnen?(7 )2008-11-30 11:01:00
Mijn vrouw en ik hebben 3 kinderen en we werken beiden, ik 36 uur en zij 32 uur. Wanneer ik de optelsom maak ben ik veel meer met onze kinderen bezig en doe ik zeker meer in het huishouden dan mijn vrouw. Toch doet ze het altijd overkomen, zeker naar anderen, alsof zij diegene is die het huishouden runt en dat mijn rol die van haar helpen is. Ik kan me daar dan wel eens over opwinden maar het is me geen ruzie meer waard, ik gun haar het idee dat zij het huishouden runt. Ik heb hier al wel eens met andere mannen over gesproken en die hebben allemaal precies hetzelfde. Waarom doen vrouwen dit terwijl ze eigenlijk beter zouden moeten weten.
Groet Henk.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Mijn man wil bepalen wat ik met mijn zelfverdiende geld doe!(5 )2008-11-24 14:53:00
Ik ben als moeder een aantal jaren fulltime voor de kinderen thuis gebleven omdat mijn man en ik dat beiden de beste oplossing vonden. We hadden het in die tijd financieel wel eens moeilijk, maar we hebben ons altijd goed gered maar ik moest wel wat inleveren. Nu ben ik weer gaan werken sinds twee maanden en verdien ook weer wat geld. Eindelijk kan ik eens weer een keer naar de kapper zonder me schuldig te voelen en kan ik eens weer leuke kleren en makeup kopen. Gisteravond hadden mijn man en ik laaiende ruzie want mijn man vindt dat ik mijn geld op dezelfde hoop moet gooien als zijn salaris. Hij wil meebeslissen hoe ik mijn geld uitgeef en daar ben ik het maar gedeeltelijk mee eens. Ik doe mijn aandeel in het eten en algemene dingen maar ik wil er ook zelf iets beter van worden dat ik nu ben gaan werken. In deze tijd mag een vrouw toch finacieel onafhankelijk zijn?
groet, Els
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).