Vraag en antwoord overzicht �� Foute mannen en vrouwen.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Kind van een overspelige man(2 )2017-04-15 07:47:00
Ik heb een relatie gehad van meer dan 10 jaar. Het was geen relatie waar we elkaar iets hebben beloofd noch een of andere liefde getuigenis. In het begin was het puur voor de sx, daarna werden we ook vrienden maar beiden wouden niet meer. Het moment dat ik zwanger was, wou hij abortus of ik was hem kwijt. Ik koos voor het laatste, voed mijn kind zelfstandig op. Na 2 jaar elkaar niet gezien of gehoord, is het contact er weer, zelfs sx aan te pas gekomen maar over het kind wordt niet gerept. Nu komt hij erachter dat zijn nichtje en 'ons' dochter samen spelen en verwijt hij me dat ik zieke spelletjes speel.
Ik vraag voor een dialoog maar weigert elke communicatie. Zou ik hem gewoon blokkeren of wachten tot hij weer bij zinnen komt?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Van minnares naar zijn echte vriendin?(3 )2014-11-21 13:48:00
Circa 12 jaar geleden had ik een relatie met een man voor ongeveer een klein half jaar. Het ging erg goed ondanks onze verschillen, hij 15 jaar ouder, zakenman, gek op zeilen en golf, en ik gevoelig, bejaardenhelpster, gek op dansen en dieren.
Daarnaast vulden we elkaar goed aan en lachten we wat af, goeie sx en beide in staat om ons in elk gezelschap aan te passen. Op een dag kwam ik erachter dat hij getrouwd was doordat ik hem thuis belde wat ik nooit deed maar hij mobiel niet opnam en niet op kwam dagen op een afspraak. Kreeg zijn vrouw aan de tel en zodoende kwamen we achter elkaars bestaan af. 2 maanden ongeveer erna kwam ik hem nog eens tegen maar tot een echt gesprek is het niet gekomen, schaamte van zijn kant en mijn zogenaamd ongevoelige houding zorgden voor een luchtig gesprekje.

Vorig jaar na al die jaren zijn we via soc media weer in contact gekomen, had voor het eerst facebook en heb hem via een pb gevraagd hoe het ging. Direct kreeg ik een waterval aan spijtbetuigingen, hij was me nooit vergeten, had me nog gezocht en had vooral spijt dat hij indertijd niet voor mij had gekozen. Hij lag in scheiding zei hij en wilde me zien. Ik zat op dat moment nog in een aflopende relatie maar twijfelde nog om bij mijn vriend weg te gaan. Uiteindelijk is dat 3 maanden later toch gebeurt,

Enfin uiteindelijk toch afgesproken, was hem ook nooit vergeten en toen ik hem zag staan was het alsof de wereld even stil stond. We hebben toen gekust en de volgende afspraken rustig aan gedaan dus geen sx. Ik wilde wel maar hij hield de boot af, toch gebeurde het na een tijdje. Over zijn scheiding zei hij niet veel maar vertelde in het honderd over zijn zoons. Opzich gingen we 'beleefd' met elkaar om.

Na ongeveer een klein half jaar werd hij stiller, afstandelijker, zag hem nog maar 1x per maand soms minder maar altijd was het de zaak of de kinderen maar ook rare smoezen. Praten lukte niet, kreeg gewoon geen antwoord niks.
Even later kwam eruit dat hij al die tijd twijfelde en mij ineens een erg romantische kijk op zaken vond hebben en geen relatie meer wilde. Dit is een keer of 3 gebeurd voor de werkelijke breuk. Moet er wel bij zeggen dat ik op een gegeven moment ben gaan vragen naar zijn scheiding en geen zin had om net alsof te doen en er geen echtgenote was. Stelde hem ook voor de keus, of actie ondernemen of niet.
Hij bleef vaag, wel zeggen te scheiden en dan weer niks zeggen en doen.

Goed t was dus over, van hem geen zinnig woord gehoord alleen sorry en je verdient beter en ik ben een l.l blabla.

Maanden gejankt liefdesverdriet gehad en hem ik een bepaalde bui nog af en toe gemaild dat ik hem miste en dergelijke en soms kreeg ik wat afstandelijks terug zonder inhoud.

Goed nu een 9 maanden verder kreeg ik een telefoontje van hem dat mijn vermoedens niet klopten en hij inmiddels gescheiden is en reeds verhuisd is en hij kort gezegd opnieuw echt met mij wil beginnen en het een eerlijke kans wil geven maar begrijpt als ik dat niet zou willen na alles. Ik vroeg hem naar de reden van zwijgen en hij totaal met mij brak als hij toch in scheiding lag en niet vroeg te wachten tot alles achter de rug was. Had net zo goed iemand anders kunnen tegenkomen of hem nooit meer willen spreken. Hij heeft zegt hij geen enkele verklaring hierop, hij weet dus niet waarom hij me niet meer wilde... Zei nog van is je vrouw er achter gekomen maar nee zegt hij en toch weet ik t niet maar daar is hij niet duidelijk over, zoals hij zegt; simpel laten we naar onze toekomst kijken.

Heb in mijn enthousiasme ja gezegd maar ik wil het niet meer, ben zo vaak door hem gekwetst maar ik hou heel veel van hem, ben ook stapel op hem en fantaseer over hoe het kan zijn etc. Nu moet ik gaan zeggen dat ik het niet zie zitten terwijl ik niets liever dan bij hem ben. Enerzijds vind ik dat we t moeten proberen want anders weet ik het nooit maar t erge is, is dat ik afgelopen jaar (weer) in een zware depressie terecht ben gekomen, heb hem niks te bieden momenteel, ben mijn baan kwijt geraakt en werken lukt niet meer voorlopig. Daarnaast ben ik ziek geworden waardoor ik medicatie slik en er daardoor anders ben gaan uitzien, zowel door de ziekte als de medicatie en niet in mijn voordeel en dit zal waarsch zo blijven. Kortom wil hem zo niet onder ogen komen en een relatie al helemaal niet.
Ben steeds angstig en totaal veranderd.. Dit is de reden dat ik het niet meer aandurf en eigenlijk niet om zijn gedrag alleen maar. Ben dus in korte tijd totaal veranderd qua uiterlijk en innerlijk. Zie er echt heel anders uit en walg van mezelf. Ik wil dit niet tegen hem zeggen en heb geen zin meer in ons. Het kan gewoon niet.
En hij, waarom wil hij nu wel.

Help svp?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Reacties op de pagina: Foute mannen en vrouwen(8 )2014-10-29 21:16:00
Hier kunt u reageren op het onderwerp: Foute mannen en foute vrouwen. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

moederskind en betweter?(2 )2013-01-07 12:27:00
Als ik dit hier zo allemaal lees is hij en een moederskind, al woont hij niet bij haar, hij springt voor haar, en hij is al bijna 45, ze weet dat ook en ze buit dat ook uit, en telkens hebben we daar ruzie over...het is al 2 keer uit geweest, en telkens moest het initiatief van mij komen omdat hij zo enorm koppig is en nergens geen schuld aan heeft, dan komen we bij de betweter...de hele wereld is rot volgens hem, hij leeft dan ook ergens nog in het jaar 1975, kinderen spelen niet meer buiten, mensen staan niet meer buiten met elkaar te kletsen, niemand doet nog iets voor elkaar, de hele wereld gaat vreemd enzovoort, we zien elkaar graag maar het is soms zo moeilijk om met hem te leven, hij blijft ook altijd maar doorzeuren over zijn exen, die altijd maar kuren hadden inc mij, maar zijn eigen aandeel hierin ziet hij niet of wil hij niet zien pfff moeilijk allemaal, soms irriteert hij mij zo erg dat ik denk, waarom kan ik hier niet mee stoppen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Aantrekken en afstoten(1 )2012-01-18 10:54:00
Waarom blijven mannen tijdens het flirten constant aantrekken en afstoten?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Bijna te laat vrouwen zijn foute vrouwen?(7 )2010-08-18 14:11:00
Ik ben bij toeval op deze website van Hein Pragt terecht gekomen en ik vind zijn inzicht en kennis erg interessant en ben het vaak met hem eens. Toch schrok ik gisteren want ik las dat onder foute vrouwen onder meer de vrouw valt die op het laatst moment nog een kind wil krijgen en daarvoor een man zou "strikken". Ik denk dat ik schrok omdat ik zelf een bijna te laat vrouw ben. Ik wil misschien nog wel een kind maar heb ook niet meer jaren de tijd om eerst iemand uitgebreid te leren kennen en dan na een aantal jaren samenzijn besluiten tot het beginnen aan een kind. Dus ook ik zal als ik diegene denk te hebben ontmoet snel zwanger moeten worden. Wat is daar fout aan als er geen andere optie is? Vergeet niet dat als je niet snel tot actie over gaat, kinderen krijgen voorbij zal gaan. Het is bovendien helemaal niet leuk om in zo'n situatie te zitten als vrouw dat je biologische klok wegtikt met elk jaar dat je ouder wordt en er een kinderwens is. Ik ken een aantal van die vrouwen en het is niet iets waar je zelf voor kiest; een bijna te laat vrouw zijn. Het is heel verdrietig en wanhopig en je voelt je machteloos. Dus dan maar liever een foute vrouw, dat kan ik me best voorstellen dat vrouwen daarvoor kiezen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

is dit een vriend?(2 )2010-07-17 19:58:00
ik heb een vriend, maar soms heb ik verdriet! dan zegt hij niet huilen! ik zou zo graag eens willen dat hij zij huil maar !lucht je hart maar eens.en zijn arm om me heen legde, maar dat gebeurt nooit. toch is het een echte vriend? harjet
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe kan ik een gepaste partner vinden en waar kan ik die vinden?(2 )2009-10-09 10:50:00
ik ben een spontane vrouw met een open karakter.maar ik ben erg koppig, ik heb duidelijk mijn willetje. welke soort man past bij me?
Lees hier de al gegeven antwoorden

verliefdheid in de midlife(16 )2009-09-10 10:15:00
Na meer dan 25 jaar, gelukkig, getrouwd heeft mijn partner gekozen voor een ander. Hij houdt veel van mij maar is stapel verliefd geworden op een ander. Zijn vriendin (een "paardenvrouw") heeft 10 paarden terwijl hij een zware paardenallergie heeft. Duurt verliefdheid in de midlife langer? Hoe lang kan het duren tot hij weer "landt".
Lees hier de al gegeven antwoorden

ik ga met de vrouw van me collega(1 )2009-08-23 10:17:00
ze heeft me woorden belooft gesmeekt om tijd te geven tot zaterdag om erover na te denken wat ze wilde gaan doen of bij mijn zijn of bij haar man ze heeeft voor het laatste gekozen met het feit datie nog een kans moet krijgen ze is bang want haar beslissing kwam niet overtuigend over bang is omdat hij zich wat anders aandoet en dat die het niet redt enzo hoe kan ik de overtuigen om toch bij me te zijn
Lees hier de al gegeven antwoorden

Drastisch besluit van minnaar(138 )2009-03-31 09:35:00
Zijn er vrouwelijke lotgenoten, die weten hoe het voelt, dat een minnaar via een brief/mail verdwijnt uit haar leven. Na jaren van lief hebben en samen alles delen.
Achter gebleven vol vragen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Weer een foute man?(2 )2009-01-11 05:44:00
Beste Hein, ik ben de laatste maanden erg aan de sukkel geraakt in mijn-tweede-relatie. Ik kwam per toeval terecht bij de site van C.Roodvoets en mijn mond zakte open; ik die dacht na jaren van therapie en opnames, eindelijk de juiste weg te bewandelen, ben er weer ingetuind! en weet je wat het rare is? Ik heb er niet eens de paniek en angst en alle emoties die ik 20 jaar geleden had bij ervaren. Eigenlijk ben ik eerder opgelucht, en ik weet in ieder geval dat ik per direct moet stoppen met zoveel tijd en energie in mijn man te investeren, maar alle energie oplopende woede ( tegen mezelf of tegen hem?) Ik weet nu zeker dat hij nooit zal veranderen, en ik moet mijn eigen plan trekken. Weer een echtscheiding? Of kan ik het ook anders oplossen, want hij wil beslist niet in therapie, en ik ben al mijn halve leven in therapie. De vraag is dus concreet: hoe kan ik beginnen met me losmaken van hem in die zin, dat ik niet steeds bezig ben met hem maar mijn eigen welzijn en leven bovenaan kan zetten.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Niet los kunnen komen(4 )2008-12-14 12:43:00
Ik kan niet loskomen van mijn ex man terwijl hij mij heeft bedrogen met een voormalige vriendin, financieel bedrogen en nu ook toegeeft in mediation dat hij een zware drinker is. HELP ik wil rust en vergeten, maar dan weer niet en heb hoop ook voor onze 2 meisjes van 3 & 4,5 jaar.. weet niet wat ik moet doen.. Ik weet dat ik altijd met hem te maken blijf houden door de kinderen, maar het doet zoveel pijn! Ik wil en kan haar niet verdragen, de gedachte dat zij samen gelukkig zijn, met haar kinderen..
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe wordt je verliefd?(2 )2008-06-11 14:31:00
Ik wil verliefd worden op een jongen die ik heel leuk vind, kan ik daar wat aan doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Is er uberhaupt een goede man/vrouw?(5 )2008-04-25 10:40:00
Als ik dit rijtje foute mannen zo eens lees vraag ik mij af; hoe ziet de goede man/vrouw er uit? Want er blijft niet gek veel over he?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).