Vraag en antwoord overzicht �� Emotionele ontrouw.

Op deze subrubriek overzicht pagina staat een archief overzicht van alle vragen binnen deze subrubriek. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


Emotionele ontrouw: ik word er moedeloos van(2 )2019-10-06 00:15:00
Mijn geliefde echtgenote, met wie ik al meer dan 30 jaar ben, liegt met grote regelmaat over contacten met mannen.
Het liegen en aandacht zoeken bij mannen heeft een aantal keren geresulteerd in iets dat je emotionele ontrouw zou kunnen noemen. Op 23 februari 2009 heb ik het volgende verhaal op dit forum geschreven:
Overdrijf ik, dat is ook de vraag die al enige tijd bij mij bovenkomt en in deze dagen weer. Ik ben een kerel, en niet echt thuis in de wereld van emoties en ben zelf niet echt sociaal handig, ik vraag me af of ik overdrijf als ik zeg dat mijn vrouw emotioneel/virtueel is vreemdgegaan, en dat is de reden dat ik ons prive-geheim zomaar op dit forum dump. Ik heb wederom bij toeval ontdekt dat mijn echtgenote al een hele tijd mailt met een totaal onbekende man. Ze heeft hem ontmoet op een forum voor manisch depressieven. De inhoud van de mailtjes zijn vzv ik kan beoordelen, zeer vriendschappelijk van aard, virtuele knuffels en hugs vliegen over en weer, mijn vrouw wordt door de man zeer geprezen:... mag ik even uit mn dak gaan, je bent een wereldwijf, ik weet dat je getrouwd bent, dikke kus, maar..., zo lief dat je aan mij denkt, ik moet erom huilen, je bent warm en sympathiek, veel liefs...
verder vertelt hij intieme zaken van zijn vriendin, en dat ze tijdelijk uit elkaar zijn enz. enz. Mijn vrouw zegt dat het zijn voorstel was het priv mailcontact te beginnen maar het is mijn vrouw die elke keer enthousiast vroeg hoe het met hem is. Verder was het een hele klus om het boven tafel te krijgen: eerst botweg ontkennen, en daarna allerlei uitvluchten als privacy schending enz.
Tussen ons tween was het niet geweldig de laatste tijd, en daar voel ik me wel schuldig over, dat was een gevolg van onenigheid over therapien voor haar psychische problemen, reden waarom ze zich terugtrok op het forum en daar en tegen vrienden en bekenden van ons heeft ze zich voortdurend uiterst negatief uitgelaten over man en kinderen, daar ben ik al eens op aangesproken door een van hen. Iets dergelijks (stiekem mailcontact met andere man) heeft mijn vrouw eerder gedaan. Toen heeft ze me plechtig beloofd het nooit weer te zullen doen... Eerlijkheid en trouw zijn de basis voor een goede relatie, maar ik voel me diepgekwetst.... terecht? Bedankt voor het lezen en het meedenken!
Dat was 2009. In 2004 had zij al eens een lange tijd emailcontact met een ex vriendje waarop ze vroeger hevig verliefd was. Lange emails, waarin ze haar hele leven besprak met deze man, die daarop weer zijn commentaar gaf.
In 2013 vermoedde ik weer iets. Ze was veel met haar telefoon bezig, en toen ik haar eens vroeg of ik mee mocht kijken moest ze opeens naar de WC, waar ze, naar later bleek, alles had gewist. Ik heb nog het een en ander terug kunnen halen, en daaruit bleek dat zij wederom, deze keer via Wordfeud, een man had leren kennen. Via de Wordfeud chat en Whatsapp hadden ze elkaar vele ondubbelzinnige berichten gestuurd, waaruit bleek dat ze beiden hevig verliefd op elkaar waren geworden. Uit n bericht van deze man bleek dat mijn vrouw bij hem was geweest (200 km reizen), maar dat heeft ze stellig ontkend. Wat ik dus niet geloof. Verder schreef ze hem een aantal brieven waarin ze verklaart wat hij voor haar betekent, dat ze zich gestreeld voelt, en noemt hem lieve vriendbroer. En dat ze 22 jaar getrouwd is en in een kooi zit, en (citaat) niet wist dat ze erin zat, en vond met veel strijd een manier om te leven met de man die ze zelf gekozen had. Ai dat doet pijn na jarenlang het hele gezin draaiend te hebben gehouden omdat ze volgens haar tot niets in staat was, omdat ze volgens haar psychisch ziek was, waarvan achteraf bleek dat ze eigenlijk alleen maar aandacht wilde en zwolg in zelfmedelijden. Nog steeds hebben de oudsten en ik last van haar gedrag destijds, waaronder vele woedeuitbarstingen van haar. Ik heb haar in al die tijd altijd bijgestaan, ontzien in de huishouding, en haar begeleid en geholpen bij haar zogenaamde psychische problematiek.
Het ontdekken van dit ontrouw resulteerde, net als in 2009, weer in een groot drama, door haar ten toon gespreid. Haar ouders hebben mij ooit eens gewaarschuwd hoe keihard ze kan liegen. Nou dat heb ik gemerkt. Alleen als ik keihard bewijs heb, erkent ze het ontrouw, tot die tijd ontkent ze het glashard. Volgens mij moet ik daarom bang zijn dat er nog veel meer is dat ik niet weet.
Complicerend is dat zij een bijzonder hartelijke en sociale vrouw is, en als zodanig door iedereen wordt behandeld. De schaduwzijde hiervan weet alleen ik. Door het ontrouw is onze relatie op een zodanige wijze beschadigd dat ik soms meen te bespeuren dat anderen vinden dat ik Els tekort doe. Ik merk dat ik soms kortaf ben, en bijvoorbeeld moeite heb om een afscheidskus/omhelzing te geven, vanwege die ontrouw. Daardoor krijg ik minder leuke reacties van bijv. vrienden, die mij om die reden beschouwen als lomp of bot. Daardoor heb ik nagenoeg geen vrienden meer, maar mijn vrouw wel. Dat zorgt bij mij weer voor een minderwaardigheidsgevoel en frustratie.
Ik heb daar erg veel last van. Ik vind het moeilijk om van een vrouw te houden die van tijd tot tijd grenzen overschrijdt in het contact met allerlei mannen, en ondertussen gewaardeerd wordt om haar hartelijkheid enz. In al die jaren ben ik qua verwerking van het ontrouw eigenlijk geen steek verder gekomen, ook omdat het telkens weer gebeurt. De laatste tijd heb ik haar niet meer betrapt, maar ze heeft een nieuwe baan waarin ze, hoe is het mogelijk, alsof ze het zoekt, veel 1-op-1 contact met mannen heeft. Als ik haar vraag hoe die contacten verlopen, krijg ik weer ontwijkende antwoorden. Bovendien kloppen ze aantoonbaar niet. Van 2 mannen weet ik dat ze zeer regelmatig contact met hen heeft, en een stuurt haar per email, whatsapp en facebook regelmatig berichten. Zij zegt dat ze het niet zoekt, maar zij legt een zodanige belangstelling voor de ander aan de dag dat de ander graag de ruimte neemt om haar uitgebreid te antwoorden, en haar te bedanken en complimenteren. Daartegenover moeten vooral de oudste kinderen weinig van haar hebben, ook gelet op de tijd dat ze meende psychisch ziek te zijn, en alles in het honderd liet lopen.
Naar mijn mening heb ik echt oprecht geprobeerd haar die aandacht te geven die ze nodig heeft, maar die ze steeds bij anderen zoekt. Ik blijk er echter niet in te slagen. Deze vrouw heeft verschrikkelijk veel aandacht nodig, die ik haar niet kan geven, bovendien blijft ze maar liegen. Bovendien blijkt elke keer weer dat meer loyaal is aan allerlei andere mensen dan aan haar echtgenoot en gezin...
Tot zover. Ik zou graag willen weten wat jullie hier van vinden, en sta open voor tips. Ik ben langzamerhand radeloos, en merk dat ik het niet meer trek met deze vrouw. Maar ik wil niet scheiden, als was het alleen al omdat dat nog veel meer schade aan ons gezin toebrengt. Ik moet er niet aan denken dat ik dit ooit aan de kinderen (2 volw, 2 puber) zou moeten vertellen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Emoties maken me gek(4 )2018-08-02 22:55:00
Ik en mijn man zijn al reeds meer als 10 jaar samen, zo goed als elkaars 1ste liefde ook. (Hij is 28, ik 27jaar) samen hebben we een zoontje van bijna 3 jaar. Onlangs heeft hij een vouw leren kennen op een opleiding. Toen de opleiding bijna rond was, zijn ze met zijn allen iets gaan drinken. Na het eten & drinken zijn ze naar een danscafe getrokken en hebben ze liggen dansen met elkaar. Allebei ook redelijk dronken en dan is het allemaal veel plezanter natuurlijk. Ze zijn verliefd geworden op elkaar (zij heeft ook een relatie van meer als 10jr) ik ben daar heel stom achtergekomen via berichten. (Wat ze naar elkaar stuurden, was echt niet leuk om te lezen) Hebben even op het punt gestaan om uit elkaar te gaan (langs zijn kant) Na veel dagen en uren te praten heeft hij wel ingezien dat hij mij niet kwijt wil.. We hebben zelf beseft dat we echt in een sleur zaten, ik die enkel mama was er niet meer was voor hem zoals vroeger.

Maar mijn vertrouwen is wel enorm geschaadt.

Hij stuurt ook nog bijna elke dag met haar, maar zegt dat hij er niets meer voor voelt. En ik moet hem er vrij in laten, want hij zou niets doen om mijn vertrouwen te schaden. Ikzelf zit elke dag met zoveel emoties, wil continu bevestiging krijgen van hem terwijl hij wat meer ruimte wil. Hij zegt elke dag dat hij me graag ziet, maar blijft er wel met smsen terwijl hij weet dat ik me daar echt niet goed bij voel. Hij heeft met haar over mij gepraat, over ons maar ook soms gewoon de stomste dingen. Vraagt hoe het met haar is en andersom. Ik moet het allemaal niet persoonlijk nemen, dat het spannend maar onschuldig is. Maar in mijn ogen is dit nooit onschuldig geweest. Er is niets fysiek gebeurd, zelfs niet gekust. En toch, voel ik me bedrogen.. Moet zelfzeker zijn, hem laten doen. Maar dit is elke dag een gevecht met mezelf 😔

Hij wil een openere relatie, en ik weet niet of ik me daarbij goed bij ga voelen. Hij heeft er onlangs zelfs met afgesproken terwijl hij zij dat hij iets ging drinken met vrienden. Hij zei dit om me te beschermen, dat ik dan enkel me zot zou maken die dag. En dat is waarschijnlijk wel zo, maar dat neemt niet weg dat hij dit achter mijn rug om heeft gedaan.

Wat moet ik nu? Wordt zot van mezelf, moet elke keer men gedachten verzetten of ik denk aan niets anders. Als zijn gsm gaat, denk ik direct dat is zij of als hij iets zegt over iets stom, gaan mijn gedachten direct naar haar omdat ik heb gelezen dat hij dit tegen haar ook heeft gezegd. Hem lijkt het niets te doen, hij blijft gewoon zijn gangetje gaan. En ik, ik ga kapot vanbinnen. Hij wil er vrienden met blijven (dat zijn we ook niet gewoon vrouwelijke vrienden vr hem/mannelijke vr mij) maar ik blijf steeds denken dat er meer achter zit.

Iemand die hier ook ervaring met heeft, tips of tricks?

Ben gewoon even radeloos...
Lees hier de al gegeven antwoorden

Wat moet ik hiermee, ontrouw of vertrouwen geven(0 )2018-07-31 00:14:00
Mijn vrouw is een soort heler, geeft energetische massage. Aan vrouwen. Of dat dacht ik toch. Onze relatie is niet de beste, zij heeft de alternatieve levenswijze en ik eerder conservatief. Dat leidde vaak tot conflicten. Maar we hielden van elkaar, en we hebben kinderen. Een tijdje terug zei ze me dat er een politieagent die ze kende van vroeger aan school stond. Hij was heel hartelijk met haar, kus op de wang, lieve woorden en zo. Een week of 2 geleden ging ze weer massage geven aan een vrouw. Terug gekomen zei ze dat ze bij een man was geweest, en die had haar aangeraakt. Op het been, gewreven. Ze heeft stop gezegd en is naar huis gekomen. Ze zei dat ze erg opgewonden was erdoor. Ze wou sks. Na wat praten bleek dat het om de politieagent te gaan. Ik vroeg of ze er veel contact mee had, nu nog? Neen, alles gestopt. Naderhand zeize wel contact en dat ze er verliefd op was. Daar na zei ze dat ze er verliefd op kon worden. Na een dag of 3 blijkt het een echte vrouwenzot te zijn, en zij stopt de contacten. Ze wil er zogeheten niets van weten, nu ze weet dat hij enkel sks wou. Er is niets gebeurd maar ik voel me nu 2e keus. Als de man het anders had aangepakt weet ik het niet. Ik vertrouw haar niet meer. Ze laat me ook de communicatie niet zien tussen hen. We hebben kinderen. Ik heb veel zin om haar te laten zitten. Ik heb haar stevig aangepakt, verbaal, en de politieagent heeft een klacht aan zijn broek omdat hij in uniform zijn veroveringen doet. Zij voelt zich niet goed bij de klacht en wil ze zien ik denk echter dat zij gestuurd wordt door hem, ook al zegt ze dat ze er geen contact meer mee heeft. Wat doe ik hiermee? Ben ik te streng if maak ik me terecht zorgen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Mijn vriend (65 jr) heeft 8 maanden e mail contact met een andere vrouw.(3 )2018-01-11 15:49:00
Mijn partner heeft 8 maanden gelegen een operatie ondergaan, in het ziekenhuis leerde hij op zaal een vrouw kennen die dezelfde operatie had ondergaan. Toen ik hem opzocht was zij al ontslagen ( dus voor verder herstel naar huis). Ik heb haar niet ontmoet. Daarna hebben zij met elkaar e mail contact onderhouden (soort lotgenoten)
Enige tijd verder vertelde mijn vriend dat ze hem wil ontmoeten , hij zou dat ook leuk vinden.
Ik heb gevraagd of hij mij benoemd heeft , hij heeft in het ziekenhuis gezegd dat hij een vriendin heeft daarna niet meer over mij gesproken.
De laatste mail een gelukkig nieuw jaars wens van haar liet hij mij zien vanwege dat er een leuke kaart bijvoegd was. De aanhef was beste ( lieve ) en de kaart van 2 mensen die dansen.
Voor mij voelt het niet zo goed , natuurlijk ga ik niets verbieden maar wil wel gevoel kunnen uiten. Wat zou u / jullie doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

contact ex partner(1 )2016-12-31 10:00:00
Hoi,hier even mijn verhaal ik ben een man en heb al zes jaar een vaste relatie met mijn vriendin. Nu heb ik per toeval twee maanden terug ontdekt dat ze al een lange tijd sms't en al een paar keer heeft afgesproken bij haar ex partner zonder het te weten en hoe gaat dat! leuke gesprekken enzv maar geen sks daar ben ik zeker van.
Ik moet vertellen als ik hun berichten las, dat ik een klop van de hamer kreeg bv over hoe onze vakantie was of waar hij was(ex) en ook over het missen van de vrouw van zijn leven waar zij hem lieverd noemt. Nu mijn vriendin en ik hebben hier dus over gepraat over haar gedrag met als resultaat dat ze mij graag ziet en er niets achter moet zoeken.
Wij zijn nu twee maanden verder en het gaat goed tussen ons maar ik kan het maar niet van mij afzetten omdat ik geen antwoorden op mijn vragen krijg en het ook niet meer op de spits wil drijven. Blijkbaar denkt ze dat ik jaloers ben maar is ons geval ook emotionele ontrouw? Maar ik weet wel was ze eerlijk tegen mij geweest, wie ben ik om haar contact te verbieden met haar ex wat heb nooit problemen gehad met deze man.Met het gevolg dat ik mij normaal gedraag maar mijn gevoel in vertrouwen is weg en denk ook dat ze het ergens ook voelt dus doet ze erg haar best toch voel ik mij nummer twee.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Je partner heeft vaak niet door hoeveel impact chatten kan hebben(3 )2016-09-02 13:38:00
Emotionele ontrouw zijn hartverscheurende kwesties. Sinds kort is er voor mij op dat gebied ook een wereld open gegaan. Vorig jaar is mijn moeder/collega en beste vriendin overleden. Zij was de persoon bij wie ik alles kwijt kon en vaak hoefde we niet eens wat te zeggen ok elkaar te begrijpen. Ik wilde koste wat kost ons bedrijf voortzetten en heb daar mijn rouw in verwerkt. Mijn sociale leven heb ik een jaar uitgezet en het beetje tijd wat er restte er geweest voor mijn gezin. Mijn vrouw draaide daardoor het grootste gedeelte op voor de kinderen en gaf al een paar keer aan dat ze me gesloten vond en dat ik te veel werkte. Ik was savonds voor 11uur bijna nooit binnen alleen op zaterdag stopte ik om 6 uur. Ook mijn vrouw miste mijn moeder enorm en met mijn vader ging het ook niet goed. De keren dat mijn vrouw zei dat ze me nodig had ging dat gepaard met kritiek en omdat we allebei daar slecht tegen kunnen werd die kloof groter. Verder was de relatie ok en onze kinderen zijn buiten het feit dat ze oma miste nooit iets te korte gekomen.
Een fijne vakantie afgelopen zomer na een uitermate moeilijk jaar was het gene wat welkom was en de relatie ging weer steeds beter. Totdat ik toevallig een foto wou maken van mijn trots met haar telefoon. Terwijl ik de foto's bekeek kwam er een bericht van een nickname met de tekst " eindelijk weer Internet. Hey lekker ding! Alles goed op je vakantie? Op het moment dat je zoiets leest zakt de bodem onder je voeten vandaan. Savonds toen de kinderen op bed lagen kwam de gehele uitleg en toen volgde enkele slapeloze nachten met heel veel praten. Ze biechtte alles op en vertelde dat ze soms alleen maar met de onbekende persoon chatte om haar verhaal te doen. Alles wat ze zei leek niet voorgekauwd en klink als de waarheid.. Niets sxueels en geen fotos (hij wilde dat wel maar toen mijn vrouw zei dat ze dat te ver vond gaan zei hij; dan noem ik je toch gewoon lekker ding), namen of woonplaats. Hooguit 6 avonden had ze gezellig contact met hem maar voelde niets speciaals, gewoon een luisterd oor en geen be hoeft om hem snel weer te spreken. Het probleem is dat ik haar hierop moet vertrouwen. Ik heb de chat destijds beantwoord en daar kwam ook niets geks op met x of iets dergelijks, maar ik heb haar gezegd dat alleen 100% vertrouwen ons huwelijk kan redden. Vanaf het moment dat ik het ontdekte riep ze ook constant dat er niemand anders is en dat ze alleen maar mij wil en dat geloof ik ook wel. Het vertrouwen is alleen beschadigd omdat ze buiten mij om met iemand contact had waar ze haar verhaal bij deed. Zijn problemen werden ook besproken en dan gaf zij raad. Ze heeft meteen alles verwijderd en ik mag constant haar telefoon doorspitten als ik dat zou willen. Ze heeft nooit in de gaten gehad dat ze mij er zo hard mee zou kwetsen. Ze zocht even een maatje die het zou begrijpen zonder dat vriendinnen er zich mee gingen bemoeien. Wij zijn denken wij een goede match en willen niet dat bijvoorbeeld mijn vader via via zou horen dat er iets loos is. Ik zou graag willen weten of er lotgenoten zijn die hun ervaring van dit op het oog onschuldige hart luchten kunnen delen, en of het vertrouwen weer in ere hersteld kan worden. We praten heel vaak over onze relatie en maken er soms zelfs grapjes over. Als er bijvoorbeeld een niet zo'n knap iemand loopt zeg ik, kijk dat is hem nou. Hoe dan ook...het lijkt erop dat het moeilijke jaar een onverwacht vervolg gaat krijgen....een onschuldige maar zeer foute chat, en het kan gedaan zijn met de pret!
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik mijn ex emotioneel bedrogen.(2 )2016-01-25 12:06:00
Hallo, 6 weken geleden heeft mijn ex op mijn facebook gezeten en heeft ze ontdekt dat ik virtuele contacten had met meerdere meisjes. Toen ze erachter kwam was ze woedend en verbrak ze meteen alle contact. Ik besef dat ik haar diep gekwetst hebt maar ik krijg de kans niet om het uit te praten. Ik dacht dat ze tijd nodig heeft om het te verwerken maar 6 weken later nog steeds niks, geen contact en steeds woedend. Ik heb enorm veel spijt van wat ik gedaan heb ik heb ook gelijk alle contacten verbroken en mijn facebook verwijderd. Zij denkt dat ik haar fysiek ook wel bedrogen heb al die tijd maar dat heb ik echt niet gedaan. Ik zou het zo graag terug goed maken maar daar wilt ze niks van weten heb ik vernomen via familie.
Wat kan ik best doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Geflirt met getrouwde man(7 )2015-12-09 18:13:00
Voor mijn werk kwam ik met hem in contact en om dingen te bespreken kreeg ik zijn telefoonnummer. Er werd ge-appt. Over werk. Maar afgelopen keer werd er geflirt. Duidelijk.
Zijn vrouw las het en is (terecht) des duivels. Zij is op oorlogspad en zegt dat ik de aanstichtster ben. Maakt niet uit of dat wel of niet zo is, ik wil dit graag oplossen. Uiteraard om priv redenen, maar ook om mijn relaties op het werk werkbaar te houden. Ik heb geprobeerd te bellen en te praten, maar daar is ze (nog) niet voor in. Wat kan ik doen?

De apps en telefoonnummers heb ik verwijderd. Ik heb een harde les geleerd en ben zo geschrokken: dit doe ik nooit meer!
Lees hier de al gegeven antwoorden

Als vriendschap geen geheim is waarom dan stiekem afspreken en whats appen?(3 )2015-09-15 09:03:00
Mijn vriend heeft een vriendin waar hij volgens hem gewoon vriendschap mee heeft. Alleen verdenk ik hem ervan dat er meer afspeeld. De vriendin en ik hebben geen vriendschap omdat wij elkaar niet liggen. Ze doet zich anders voor dan ze daadwerkelijk is.
Nu heb ik mijn vriend een paar keer betrapt dat zij achter mijn rug afspreken en ik heb hem ermee geconfronteerd dat ik de whats app berichtjes gelezen heb. Hij was natuurlijk boos hier over. En dat is hem goed recht.
Na verloop van tijd. Komt het oude gewoonte weer en Kreeg ik van diverse vrienden dingen te horen waar door ik ging geloven dat er meer afspeelde. Voor de zoveelste keer Heb ik hem daarmee geconfronteerd en dan beloofd mijn vriend dat hij openlijker over hun vriendschap zal zijn. Want hij beweerd dat hij geen relatie met haar heeft. Helaas komt er geen verbetering hij blijft maar door gaan.
Zijn mobiel blijft nog steeds een gesloten boek. Althans dat denkt hij. Hoe slecht het van mijn kant weer is en daar schaam ik me eigenlijk ook voor. Want ik wil hem niet controleren ik kan ondanks de beveiliging nog steeds in z'n mobiel kijken en lees de appjes en dan krijg ik weer twijfels.
Over alle andere zaken in onze relatie kan hij heel open en eerlijk zijn. Maar als het om zijn vriendschap met haar gaat dan kan het niet. Hij zegt de vriendschap met haar niet willen opgeven. Moet ik dan onze relatie van 25 jaar wel opgeven om hem wakker te schudden?
Wat zouden jullie doen als alles in je relatie goed. We hebben regelmatig sx we kunnen over alles praten behalve over 1 vriendschap wat volgens de partner geen geheim is, maar waar de partner wel geheimzinnig over doet.
Gr Mira
Lees hier de al gegeven antwoorden

Relatie met een getrouwde man(2 )2013-12-09 21:33:00
Ik heb 15 jaar relatie met een man, van wie ik heel veel houd en kwam pas twee weken geleden te weten dat de man getrouwd is. We hadden een hele goede relatie, maar dit kwam als een bom op mij. Nu ik het weet, wil hij dat ik op hem een jaar wacht, zodat hij kan scheiden van zijn vrouw. Ik heb hem gezegd dat ik helemaal niet wil bijdragen tot een breuk in een gezin. Hij blijft me elke dag weer zeggen om te wachten. Hoe kan ik deze zaak beter aanpakken? Ik weet geen raad hiermee.
Lees hier de al gegeven antwoorden

is mijn vriendin ontrouw en is dit normaal(1 )2013-10-28 16:07:00
is het normaal de dag van vandaag dat je vriendin even laat weten via sms dat een vriend die ze enkel maar als vriend noemt en nooit sks wil mee hebben omdat ze voor mij gekozen heeft, maar waar hij toch altijd schatje naar schrijft en xxx zoveel je wil, waar zij alles over ons aan verteld waar ik geen weet mag van hebben, hij niet anders doet dan sms en chatten en daar mag ik niets van weten want dat is priv, even in een dip zit omdat hij alleen is en maar geen vrouw kan vinden, dat zij daar naar toe gaat om er dan evt. te blijven slapen? ze beweerd hoog en laag dat ze daar nooit iets mee gehad heeft of zal hebben maar moet ik dat zo maar geloven en dit is maar een klein deel van alles.

ben ik dan zo jaloers en naef?
Lees hier de al gegeven antwoorden

zie ik spoken?(3 )2013-10-05 23:03:00
Hoi hallo,

Ik heb sinds een aantal maanden het gevoel dat mijn vriend met een collega vreemdgaat. Nu weet ik niet of het echt zo is. Ik heb haar nummer uit zijn telefoon gejat en zie dat zij vaak precies op hetzelfde tijdstip online zijn. Vaak gebeurt dit als ik er niet ben. Zondag kwamen wij terug van vakantie en tussen 15 en 17u waren zij drie keer op hetzelfde tijdstip online. Op maandag was ik aan het werk en hij was vrij. Nadat ik gedoucht had waren zij tussen 7u en 9 u vier keer op hetzelfde tijdstip online. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat dit toeval is. Het enige wat mij laat geloven dat het niet zo is is het feit dat wij verder geen slechte relatie hebben. we hebben bijna dagelijks s&ks en wel meerdere keer. Ik weet dat je niet de telefoon van je partner moet gaan controleren. Dat zij samen op hetzelfde tijdstip op whatsapp zitten gebeurt trouwen vaak als ik afwezig of ongesteld ben. ik heb in zijn telefoon tot nu toe geen berichten kunnen vinden van haar. weet ook niet wat ik moet geloven. zou het liefst whatsapp willen afschaffen....
Lees hier de al gegeven antwoorden

ex op voetstuk plaatsen(3 )2013-09-26 11:15:00
Mijn vriend en ik hebben nu drie jaar een relatie en we wonen een half jaar samen. Hij heeft veel moeite met het loslaten van zijn ex. Ik merk dat hij een zwak voor haar heeft. Hij was als een vader figuur voor haar en zij was veertien jaar jonger. Zijn ex vrouw heeft hem belazerd met een andere man en is nu met hem getrouwd. Hij wil hier niets van weten en stopt het in de doofpot. Hij ziet alleen de goede dingen van haar en van hun relatie. Hij heeft veel herinneringen aan haar.Video banden van hun vakanties samen en heel veel foto's. Hij is drie jaar geleden van haar gescheiden. Nu ben ik erachter gekomen dat hij alle videobanden heeft overgezet op dvd voor zichelf maar ook voor haar. Ze zien elkaar bij verjaardagen van zijn ex schoonfamilie. Hij heeft haar de dvd toen gegeven ongeveer twee weken terug. Hij mail ook nog met haar en hij praat graag met anderen ( waar ik bij ben) over hun goede band samen.
Als er iets over haar wordt gezegd springt mijn vriend in de verdediging. Momenteel heb ik behoorlijk last van mijn rug en ben al een aantal keren naar de huisarts geweest. Prompt verteld hij mij dat zijn ex ook last vd rug had en zelfs een mri scan heeft laten maken. Mijn vriend heeft me ook gezegd dat hij haar vroeger vaak op de film heeft gezet en foto's heeft gemaakt van haar. Ik vroeg waarom hij dat niet bij mij wilde. Hierop was zijn antwoord dat zijn interesses w.b.t fotografie heel erg is verandert. Als ik alles zo nagaan en ik heb een heleboel voorbeelden, dan vindt ik dit ook een vorm van emotionele ontrouw. Steeds je ex beschermen, ophemelen op een voetstuk plaatsen. Wat vinden jullie hiervan. Ben benieuwd naar de reacties. Gr Anna
Lees hier de al gegeven antwoorden

Mijn vriendin betrapt(1 )2013-09-05 17:29:00
Ik heb mijn vriendin betrapt dat ze via facebook er@tisch chat met een ex collega achter mijn rug om. Ze heeft spijt en heeft gezegt dat ze het niet meer zal doen. maar ze wil hem niet uit de vriendenlijst verwijderen, omdat ze bijna geen vrienden heeft. sinds kort typt ze weer met hem dat laat ze mij ook lezen, moet ik dat toestaan? Ben op van Jaloezie
Lees hier de al gegeven antwoorden

webcam intiem chat(1 )2013-05-16 13:37:00
Heb ontdekt dat mijn vriend al maanden met een meisje via de webcam sks heeft en ook nog eens met haar chat. Het is 1 op 1, hij geeft een opdracht die zij uitvoert voor de cam(sm). Hij vindt dit geen vreemdgaan maar verwezenlijken van zijn verborgen verlangens. Ik vind het wel vreemdgaan en voel me duidelijk verwaarloosd omdat hij mij afwees de laatste maanden. Voel me besodemieterd en ook emotioneel bedrogen. Wil niet meer met hem verder. Nu heeft hij spijt. Wat vinden jullie?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Hoe verwerk ik dit?(1 )2013-05-16 12:03:00
Ik heb 14 jaar een relatie gehad met een zeer gesloten man. Toen we 4 jaar verkering hadden is het eens uit gegaan. Hij begon zich meer en meer van me af te sluiten en trok naar zijn (wat hij noemt) beste vriendin toe, zij had toen al een relatie, met wie ze tegenwoordig nog steeds getrouwd is. Het gaf me toen al geen lekker gevoel, maar toe maar...ik had vertrouwen. Na een paar maand ging het weer aan. Het contact met haar verwaterde wat in de loop der tijd, wat mij eigenlijk een goed gevoel gaf. Omdat hij weinig vrienden heeft heb ik hem altijd wel gestimuleerd om deze vriendschap te onderhouden (ik ben geen jaloers typje en gun hem een goede vriend(in))
Toen ik in 2010 in het buitenland zat sprak hij meteen met haar af. Hier was hij nog open over. In de loop der tijd begon ik te merken dat ze steeds vaker afspraken (ze hebben een gemeenschappelijke hobby/ sport) en dat hij zich meer en meer van mij begon af te sluiten. Ik kon op het laatst niks meer goed doen. Hij veranderde, maakte zich zorgen om zijn uiterlijk, luisterde lovesongs, ging nieuwe kleren voor zichzelf met haar kopen (terwijl ik hem zo vaak had aangeboden om samen even kleren te gaan kopen). Sms-jes met haar werden verwijderd. Ik kwam er achter dat ze niet alleen meer afspraken voor de hobby, maar dat ze voor die tijd ook nog samen gingen winkelen. Later kwam ik achter nog meer leugens, zoals samen met de hondjes het bos in, dat hij bij haar is gaan eten (en loog dat het bij een collega was) Ik heb hem z vaak gevraagd wat er aan de hand was, maar hij gaf geen antwoord. Uiteindelijk eens met haar gaan praten en toen bleek dat hij mij op allerlei manieren zwart heeft lopen maken bij haar. Toen heb ik de relatie verbroken, maar nog niet definitief. Op een gegeven moment kreeg ik de kans om zijn telefoon eens te checken (zou ik nooit doen, maar hij heeft het er naar gemaakt) en zag ik hoeveel hij haar smste. Smsjes als "ze spelen ons nummer nu op de radio" "shit, dan zie ik je een maand niet, dat trek ik niet" hij deelde zijn dromen met haar (die ook nog eens over haar gingen) Het heeft lang geduurd voordat ik realiseerde dat dit emotionele ontrouw was en dit dus echt niet kan! Ik heb lang gedacht dat ik hier wel overheen zou kunnen komen. En omdat hij mij zo sterk het gevoel geeft dat ik gek ben, achterdochtig ben, want "ze zijn toch niet vreemdgegaan" en "vriendschap met een vrouw moet toch kunnen" "je bent gewoon jaloers". Inmiddels ben ik zo ver dat ik stellig kan zeggen "dit nooit meer!!!" Ik hoef hem niet meer terug. En toch voel ik me zo vernederd, heb nog zo vaak nachtmerries (na 1,5 jaar) zo veel boosheid. En omdat me zo lang is voor gehouden dat ik niet zo achterdochtig en jaloers moet zijn, nog steeds zo wankel. Hoe kom ik hier over heen? Ik wil niet meer boos, verdrietig en vernederd zijn maar verder met mijn leven. Wat is nu goed voor mij??
Lees hier de al gegeven antwoorden

heb ik de juiste beslising genomen of overdrijf ik?(1 )2013-05-16 11:13:00
ik heb een relatie van 10 maanden beindigd sinds vorige week. Mijn ex ging een weekend stappen met een vriend aan de ander kant van Nederland. Niets mis mee vond ik, want ik vertrouwde hem volledig en dacht dat hij smoorverliefd op mij was. Toen hij bij mij thuiskwam na een lang weekend feesten en drinken vertelde hij mij meteen dat hij heel veel vrouwen om zich heen had gehad die hem leuk vonden. Ook dat vond ik normaal omdat het een aantrekkelijke man is om te zien. Nog geen kwartier later vroeg hij of ik nog ongesteld was waarop ik ja beantwoorde .Hij zei toen dat hij veel zin in s&x had en om klaar te komen. Ik zei toen dat dat door een weekend drinken kwam. Maar hij zei dat het niet door de alcohol kwam maar door al dat oestrogeen die hij om hem heen had gehad , en door al die mooie vrouwen die hij had gezien. Ik beschouw dit als emotionele ontrouw. Hij noemde mij bekrompen en naderhand in een sms gaf hij mij te kennen een andere zienswijze te hebben. Ik voel me zwaar bedonderd . Tuurlijk is het normaal andere mensen aantrekkelijk te vinden, maar er opgewonden van thuis komen en s&x met mij te willen geeft mij een goedkoop gevoel , alsof ik het wel even mag afmaken...
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ongemakkelijk gevoel bij de vriendschap van een goede vriendin van mijn vriend.(2 )2013-04-05 17:52:00
Ik heb 1 1/2 jaar een lAT relatie we zien 1 weekend om de 14 dagen ( andere weekend is mijn werkweekend) We kennen elkaar 5 jaar. Mijn vriend heeft naast mij ook een goede vriendin , die bij hem in de buurt woont. Ik heb haar 2 keer vluchtig gezien, bij toeval. Wat mij soms stoort is dat hij tijdens mijn werkweekend met haar iets onderneemt uiteten of naar de film en mij "vergeet " in aandacht ; hij neemt dan weinig of geen contact met mij op , hij vertelt daarna hoe leuk het is geweest. Als ik bij hem ben en hij ontvangt een sms van haar dan moet dat gelijk beantwoord worden. Zij woont alleen, wil geen relatie. Voordat wij een relatie kregen zijn ze regelmatig op steden trips geweest.
Ik heb geen moeite mee , dat ze samen iets ondernemen, maar lijkt erop dat ik dan meer op de achtergrond raak.
Mijn gevoel is erbij hij zou liever voor haar zou kiezen, maar zij wil dat niet dus voel ik mij soms de tweede keus. De vraag is hoe kan ik hier het beste mee om gaan? Ik heb dit ooit weleens besproken, hij ontkent dit en toch komt het gevoel 1 keer per maand terug.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik weet niet meer wat te doen(6 )2012-10-05 12:25:00
We hadden altijd al een moeilijke relatie . Maar met vallen en opstaan zijjn we ondertussen 16 jasr samen en hebben een dochter van 8 . maar sinds een paar maanden merkte ik dat het helemaal fout ging . Ze gaf me helemaal geen aandacht meer en we hadden alleen nog maar ruzie. Ik merkte dat ze meer aandacht schonk aan een van onze vrienden . En ook liever in zijn gezelschap vertoefde. Dat ze veel tel. Contact had en skype ed . Ik werd jaloers, een gevoel dat ik niet kende tot nu toe . Ik werd er zot van , maar probeerde het te verdrukkenn. Dat lukte niet ,en ik vertelde het haar . Ze werd boos en zij dat er niets aan de hand was. Ze mocht toch wel vrienden hebben?.
Het ging van kwaad naar erger, ik begon alles te chekken . En natuurlijk kom je dan op vanalles uit . Zoals koosnaampjes edv. Ik was een tijdbom . Opnieuw vroeg ik haar te stoppen , ik smeekte . Maar ze nodigde hem gewoon uit voor een etentje bij ons en de fam . Dan op een avond ben ik helemaal onploft , ik was gewoon mezelf niet meer . Heb haar in het midden van de nacht aan de deur gezet hardhandig . Sinds die avond is mijn leven een hel . Ik ben tetug naar mijn ouders vertrokken . En storte gewoon emotioneel in mekaar . Ze mijde ook gewoon elk contact voor 2 weken . Ik worstelde met schuldgevoelens en alle andere gevoelens tegelijk. Nu probeer ik te praten en een oplossing te zoeken . Maar zij erkend hetbprobleem niet eens en heeft alleen maar over die bewuste avond . Ze praat ook niet over haar gevoelens . Blijft onverschillig . Ik zie geen oplossing meer ..... Help
Lees hier de al gegeven antwoorden

wat moeten we doen(2 )2012-07-22 23:03:00
mijn vrouw heeft mij bedrogen. ik heb het haar vergeven en we willen werken aan een nieuwe start. Er zijn twee problemen. de man waar ze mij met bedroog stopt niet met te sms"n en hij wil haar steeds ontmoeten voor een gesprek. tweemaal is ze geweest en hij wil haar steeds overhalen om voor hem te kiezen. ze heeft hem steeds gezegd dat ze voor haar bestaand gezin kiest.
hij blijft sms"n en ons zelfs opzoeken. En probleem, mijn vrouw voelt zich schuldig ten opzichte van hem ( ze zijn collega's).
Wat kunnen we best doen....
Lees hier de al gegeven antwoorden

Een geheim waar ik niets van mag weten(3 )2012-06-10 07:44:00
Mijn vriendin komt een oude vriend tegen die gescheiden is en erg gekwetst is.
Hij bespreekt met mijn vriendin heel persoonlijke dingen, maar mijn vriendin mag hier niets over vertellen tegen mij want het is te persoonlijk en hij kent mij niet.
Ondertussen hebben ze al n keer af gesproken en mailen ze bijna dagelijks naar elkaar.
Is dit emotionele ontrouw?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Wat is de grens van vreemdgaan?(1 )2012-04-23 11:44:00
Zo te lezen bij de meeste al het emotionele vreemdgaan partroon.Ik ben alleenstaand en helaas verliefd geworden op een getrouwde man (wat ik in het begin totaal niet wist) in het begin is er van alles gebeurd zeg maar, behalve het ultieme.Ik ben dus met alles gestopt nadat ik het wist, maar nu komt het mooiste n keer in de paar wkn (door omstandigheden zien we elkaar) blijft hij toch op n of andere manier contact zoeken, want vindt tongzoenen, aan elkaar zitten enz niet vreemdgaan. Fronst zijn wenkbrauwen en totaal geen berouw tegen zijn vrouw, blijft thuis voor huisje, boompje enz, en wat niet weet wat niet deert. Ligt dit nu aan mij, want ik vind dat hij wel degelijk vreemd gegaan is, emotioneel zeer zeker, want hij pluist s"morgens al uit,hoe hij mij pad in der loop der dag zal kruisen. Het geeft mijn enorm veel verdriet hoe kan iemand zo hard zijn en zo liegen of zie ik het verkeerd, zal wel zijn ego willen opkrikken en de stofjes die er vrij komen, maar ik kom er gewoon niet uit net zoals sommige van het forum dat zoiets kan of bestaat? Hij moet toch in twee werelden leven of niet?
Lees hier de al gegeven antwoorden

totaal geen vertrouwen meer(3 )2012-04-19 16:48:00
Ik ben 8 jaar samen met mijn man waarvan ik 4 jaar ben getrouwd. We hebben een hoop achter de rug!! Toen we nog niet getrouwd waren (en niet samen woonden) ben ik het eerst geconfronteerd met emotionele ontrouw bij mijn man. Hij woonde dus nog thuis, we hadden wel een relatie, heeft hij stiekem naar s&kslijnen gebeld. Daarbij belde hij ook stiekem met andere meisjes die hij voor mij kende via de chat, waarmee hij dus ook s&ks gesprekken had!. Ik ben via zijn telefoonrekening die hij had verstopt in zijn tas erachter gekomen. Ik ben hier heel erg van geschrokken! Hij vertelde mij dat hij dit niet wilde, maar door problemen in zijn jeugd daardoor dit ging doen. Na lange gesprekken en hij beloofde dat ik hem kon vertrouwen gingen we toch verder met elkaar.
Inmiddels zijn we 2 jaar verder. Alles liep zo goed, woonden inmiddels wel samen, besloten we om te gaan trouwen. Het was echt de mooiste dag! Daarna zijn we direct een huis gaan kopen. Alles was zo roze kleurig!!!! Helaas blijft het hier niet bij. Ik merkte een aantal weken dat mijn man heel vaak op de laptop bezig was. Ik vond dit raar, dus ik vroeg aan hem "ben je nu nog altijd op die laptop bezig!!"Hij antwoorde "ben niet zo achterdochtig, vertrouw me nou, ik doe niks!!.
Ik wilde hem geloven maar iets in me zij dat het niet klopte!. Toen we op een avond op de bank zaten, trok ik de laptop uit zijn handen, en ja hoor, hij was aan het chatten!!!. Hij trok het terug en klikte alles weg! Ik confronteerde hem hiermee, maar hij zij dat ik waanbeelden had, en dat hij niet was het chatten!. Hij loog nog even hierover tot uiteindelijk eruit kwam dat hij stiekem contact had met andere meiden via de chat. Hij vertelde hun dat hij vrijgezel was en dat hij hun leukt vond etc.... zelfs nog een keer telefoons&ks.......
ik heb heel veel verdriet gehad hierover! Maar je bent getrouwd, huis gekocht, wat moet je nu. Hij wilde alles doen om ons huwelijk te redden, dus ging hij naar een psycholoog om te praten. Ik heb hem gezegd dat dit de laatstse kans was. We zijn nu een jaar verder en sinds kort ben ik er weer achter gekomen dat hij heel veel sms contact heeft met een vrouwelijke college! wat moet ik nu doen ik wordt gek!
hij zegt het is alleen voor het werk, maar hij wiste het wel achter mijn rug om uit zijn telefoon! kunnen wij nog wel verder, want ik kan hem echt niet meer vertrouwen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Dating en fotografie(2 )2012-03-20 17:46:00
Ik heb een vriend, eerst ontdek ik hem op een datingsite waar zijn uitleg over is dat het enkel om te mailen is met vrouwen. Hij doet ook fotografie en had hem gewaarschuwd geen topless of lingerie foto's te nemen van modellen, ontdek weer dat hij in de fout gaat met het toch te doen. Wie weet raad voor mij. Ik denk zelf dat ik het best met de relatie stop want mijn vertrouwen is gebroken.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Het maakt me gek!!(2 )2012-02-29 12:53:00
Hallo iedereen,
In tegenstelling tot de meesten die hier iets posten ben ik zelf geen slachtoffer. Toch zit ik zelf volledig in de knoop en weet geen raad meer met mezelf. Ik schets jullie even mijn situatie. Ik ben nog een jong meisje van vooraan in de twintig en heb ondertussen een relatie van een 3tal jaartjes. Toen ik nog heel klein was, een jaar of zes, was ik dolverliefd op een jongen (verre familie) die 9 jaar ouder was dan ikzelf. Uiteraard was dit onschuldig en besefte ik maar al te goed dat het ook onmogelijk was, ook door het leeftijdsverschil. Hij zou nooit nog maar de minste interesse in me hebben. Jaren ben ik stapelzot van hem geweest, maar omdat ik hem niet zo vaak zag en met het opgroeien, is hij met de tijd uit mijn gedachten verdwenen. Zo'n 9 maanden geleden nam hij plots contact met me op via internet. De eerste maanden was er niets speciaal, gewoon van tijd tot tijd een kort mailtje. Rond dezelfde periode dat die man contact met me opnam, was er ook al ontevredenheid in mijn relatie. Die ontevredeneheid heb ik toen meteen met mijn partner besproken en hij zei dat hij eraan ging werken. Maar op een zekere dag kwam dat gevoel van toen ik kind was opnieuw bovendrijven. Ik voelde me weer (virtueel) aangetrokken tot hem, vlinders in mijn buik en wilde niets liever dan zijn aandacht. We kregen steeds regelmatiger contact en de mailtjes werd chatten en uiteindelijk werd ook het gsm-nummer uitgewisseld. Er vonden intiemere gesprekken plaats via de chat, zowel over mijn ontevredenheid in mijn relatie als over s&ksuele fantasien. En dit laatste deed zich soms ook voor via sms. Mijn vriend was op de hoogte van het contact en de gesprekken, alleen niet van de inhoud. Ik probeer om niets achter zijn rug te doen en vertel dan ook vaak kleine dingen hierover. Toch vertel ik hem lang niet alles en zijn er dingen die ik verberg.
Ik zit zo met de zaak verveeld, want ik heb een geweldige vriend die alles voor me over heeft, me doodgraag ziet, nooit naar andere vrouwen kijkt, begripvol en geduldig is en nog zo veel meer. Maar zelf kan ik er niet aan doen dat ik over kleine dingen ontevreden ben in onze relatie en de indruk heb dat ik niet alles kan aankaarten omdat hij zo gevoelig kan reageren en ik hem niet wil kwetsen. Bovendien als ik hem uitleg wat ik graag of niet graag heb, dan merk ik wel dat hij alles doet om eraan te werken, wat ik mega lief vind, maar toch komt het dan de volgende keer geforceerd bij me over. Alsof hij het gewoon doet om mij te plezieren en niet omdat hij zo is. Dit heeft dus tot gevolg dat ik niet meer alles wil vertellen, in mijn ogen voorkauwen, hoe ik het al dan niet wil. Ik wel hem ook niet kwetsen, maar stel me al een tijdje de vraag of hij wel degene is met wie ik mijn verdere leven wil delen. Ik besef heel goed dat ik een heel goede partner heb, maar het feit dat ik het gevoel heb dat we s&ksueel niet opdezelfde lijn zitten, stoort me enorm. Ook is mijn partner heel actief na zijn werk, waardoor we elkaar niet zo vaak zien en het contact met de man dus bevordert. Ik besef maar al te goed dat het altijd beter lijkt op een ander, maar daarom niet zo is.
Al enkele dagen voel ik me echt verschrikkelijk door deze situatie. Ik krijg geen hap door mijn keel, voel me schuldig en tekortschieten tov mijn partner. Ik ben voortdurend in gedachten omdat ik totaal niet weet wat ik hiermee moet doen. Ik heb altijd al gedroomd van aandacht en zelfs van een relatie met die man. Wat zijn bedoelingen zijn weet ik uiteraard niet, maar ik word er wel gek van. De hele dag moet ik aan hem denken. Ook heeft mijn vriend enkele dagen geleden gesteld dat ik hem met die man vergelijk en dat hij dit uiteraard niet leuk vindt. Ik ben zo verward en ongelukkig door de hele situatie en ben bijgevolg op zoek gegaan naar informatie en op deze site over emotionele ontrouw terechtgekomen. Hopelijk kan iemand mij helpen met zinvolle tips en steun.
Alvast bedankt!!
Lees hier de al gegeven antwoorden

Ik ga kapot!(5 )2012-01-18 10:37:00
Sinds een paar weken ben ik er achter dat mijn vriendin en moeder van mijn kind, virtueel vreemd ging,via alle mogelijke manieren: whatsapp, email, sms... Foto's verstuurd van zichzelf en van ons kind.. De ander idem naar haar... Alles is op een niet s&xuele manier gegaan... En ik weet dat ze elkaar ook nooit ontmoet hebben. Ze heeft alle banden gebroken zegt ze, en ik wil haar zo graag geloven, maat ga helemaal kapot van binnen... Probeer thuis de lieve pappa en man te spelen en net te doen alsof ik het kan hebben... Zij wil er eigenlijk niet veel over spreken en wuift het ook redelijk weg, ' vind het zo rot voor jou' ' het stelde niets voor' ' het was gewoon maar een spel'. Ik heb haar beloofd niet meer te controleren en dat doe ik ook niet meer, want dan werd ik nog gekker van.. Weet niet wat ik met mezelf aan moet, en voel me zo onzeker.. Maar ben een man He! Dus kan dat nooit aan iemand laten blijken... Hoop dat mijn vriendin voor 100% er voor gaat... Dat ik het hierop plaats komt alleen omdat ik nergens heen kan met mijn verhaal... Dus dan maar zo.... Dan ben ik het misschien een beetje kwijt... Iig bedankt voor het lezen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

hoe los ik dit op ?(4 )2011-12-26 15:44:00
Heb een bizar probleem.Mijn vriend en ik hebben al 7 jaar een relatie. Door een vorige relatie ben ik vrij jaloers geworden. En we hebben de afspraak niet chatten met anderen. Geen online spelletjes tegen anderen en zo van die dingen. Tot hier toe hebben we ons daar beiden aan gehouden. Moet er ook bij zeggen dat hij nooit naar andere vrouwen op straat kijkt en zo. Het is niet wat je noemt een vrouwenversierder. Door omstandigheden is mijn vriend even niet bij me en waarschijnlijk puur uit verveling is hij toch online gaan spelen. Heb dit op een hele rare manier ontdekt. Een vriendin van speelt op die site, deed een spelletje, had een leuk gesprek met de persoon aan de andere kant en kreeg heel snel zijn mailadres. En msn. Hij ken tdie vriendin trouwens niet dus het was niet zo dat hij het daarom zo snel gaf. Je kan je voorstellen dat ik me rot schrok toen die persoon mijn vriend bleek te zijn. Het eerste moment was ik razend. Waarom maken we dan die afspraak. Vriendin is zo lief geweest om mij haar account te geven. Dus zonder dat hij het wist met m'n vriend op msn beginnen praten. Ook omdat ik mezelf vaak vervloek om die stomme jaloezie en dacht als hij nu gewoon leuk gaat zitten praten en over koetjes en kalfjes praat dan is dat voor mij misschien wel een manier om van die jaloezie af te raken. En was ook van plan om hem na een dag of zo te zeggen dat ik het ben maar door een opmerking van hem durfde ik dat niet meer. Op een bepaald moment voelde ik een ekere spanning en ben beginnen flirten met hem. Hij had wel gezegd dat hij een vriendin heeft. Had gehoopt dat hij dan zou zeggen van ho stop, ik vind je leuk, aardig maar dit gaat te ver. Het is zelfs zo dat hij op het moment met mijn dubbel zullen we haar maar noemen wil afspreken. Nou zal je denken, heel simpel dumpen. Maar dat is net het hele probleem want uit die gesprekken blijkt dat hij tot een paar dagen geleden dacht dat hij een gelukkige relatie met me had en zelfs nooit gevoelens voor iemand anders heeft gehad. Hij geeft ook aan nog steeds van de echte ik te houden. Hoe los ik dit nu op ? Erover praten is helemaal uitgesloten dan is onze relatie stuk. Ik wil dat nepcontact laten verdwijnen maar wel op een manier dat hij niet meer aan haar gaat denken want dat gaf hij aan dat hij als we besloten elkaar niet te ontmoeten toch die gevoelens zou blijven hebben. Ontmoeting kan natuurlijk niet want dan ziet hij dat hij de hele tijd al met zijn eigen vriendin aan het praten is. Voel me vreselijk rot want als ik nooit met hem op msn zo had zitten praten was dit nooit gebeurd. Ben vreselijk bang dat hij zich nu ongelukkig gaat voelen in onze relatie en het niet meer gaat werken tussen ons.
Het is een wat lange uitleg maar wist niet hoe ik het kort moest uitleggen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

mijn partner gaat/ging emotioneel vreemd met een goede vriend...(2 )2011-11-09 19:04:00
Ik ben een 31-jarige man, heb een 9-jarige relatie met mijn partner en heb 2 dochters (2 en 4).
Vorig jaar kwam ik per toeval een oude jeugdvriend tegen, het klikte meteen en hebben onze vriendschap weer opgepakt. Hij kwam vaker bij ons over de vloer, zelf is hij vrijgezel en heeft 2 dochters van 2 verschillende vrouwen.
Vorige maand kwam ik erachter dat mijn partner meer contact met hem heeft dan dat ik in eerste instantie dacht. Mijn partner vertelde mij op een dag terloops dat ze die middag bij die vriend op bezoek geweest was met onze jongste dochter... ik vond dit raar, omdat ik in de veronderstelling was dat ze niet eens elkaars telefoonnummer hadden... ik heb laten doorschemeren dat ik dit niet zo leuk vond, en dat ik verbaasd was dat ze elkaars telefoonnummers hadden. Ik heb het verder laten rusten, maar had er toch een ongerust gevoel over.
De volgende dag open ik de laptop en zie dat haar facebook-account open stond, ik heb de chatgeschiedenis bekeken en schrok me rot, ik heb er letterlijk een uur over moeten lezen om alles gezien te hebben. De toon van de chat was zeer flirterig met verwijzingen naar sms'jes (die ik dus niet gelezen heb) en uitnodigingen om af te spreken. Ik herkende mijn partner absoluut niet in dit gedrag, en was dan ook verbijsterd. Ik ben toen naar haar werk gegaan om haar ermee te confronteren... haar reactie was heel "schuldbewust", stilletjes en gelaten. (ze kon ook niet echt reageren omdat ze in een winkel werkt).
Ze is thuisgekomen, en hebben er toen over gepraat. Ze gaf aan dat ze het erg fijn vond om met hem te chatten/smssen, maar zweert op de kinderen dat ze niet is vreemdgegeaan, en dat er verder niks gebeurd is. Ze wist echter niet hoe het verder gelopen was als ik er niet was achter gekomen....
We zijn nu een maand verder en het gaat wel iets beter, ik ben er niet meer achter gekomen dat ze nog contact met hem heeft, en geloof me dat ik een volwaardige sherlock holmes geworden ben.
Ik merk echter aan mezelf dat ik haar nog niet volledig vertrouw, ik controleer haar, en denk overal bij door... dit komt onze relatie natuurlijk ook niet ten goede. Ik heb het gevoel dat ik de onderste steen boven wil hebben in dit hele hoofdstuk, had bijvoorbeeld haar sms'jes willen lezen, maar ze heeft deze allemaal gewist; wat bij mij ook weer argwaan opwekt. Die jeugdvriend heb ik er ook mee geconfronteerd, en deze zegt dat hij te ver gegaan is en dat hij er spijt van heeft. Hij zegt dat het een bevlieging was, waar verder van zijn kant helemaal niks bij zat.... right!!
Wat moet ik hier nou mee? Als ik met mijn partner over mijn gevoelens praat (onzekerheid, argwaan, onmacht etc) dan probeert ze het altijd af te ketsen (waarschijnlijk omdat zij dan weer geconfronteerd wordt met haar schuldgevoel).
Ik denk dat mijn gecontroleerd ook een vorm van zelfbescherming is, ik wil gewoon niet nog een keer gekwetst worden, maar ik begrijp dat je het op een gegeven moment los moet laten...
Alvast bedankt voor jullie reacties... Groetjes
Lees hier de al gegeven antwoorden

Weet niet meer wat ik moet doen(1 )2011-09-29 09:45:00
Ik woon nu ongeveer 10 jaar samen met mijn vriend. Ik ben op dit moment 6 maanden zwanger van ons eerste kind. Op zijn facebook account las ik een bericht van een andere meid die helemaal hotel de botel is op mijn vriend. Ze noemt hem haar bolleywoodman. Nu heeft hij al vaker met haar afgesproken en stuurde hij haar een mail met daarin I love you. Zit er nu over te denken mijn spullen te pakken maar over 13 weken wordt ons kind geboren en weet niet meer goed wat ik nu moet doen. Als ik de babykamer bij ons thuis in loop kan ik alleen maar huilen....
Lees hier de al gegeven antwoorden

Wat moet ik doen, kan je dit bedriegen noemen?(2 )2011-06-12 01:36:00
Hallo
Mijn vriend en ik zijn nu ongeveer 1.5 jaar samen. Een tijdje geleden ging het even wat minder tussen ons maar de laatste 4 maanden ging alles heel goed. De laatste twee weken viel het mij wel op dat hij veel geheimzinniger begon te doen rond een bepaalde vriendin van hem die hij kent via een vakantiejob op zijn werk. Ik had al een vreemde mail van haar zien staan in zijn mailbox toen hij naast mij in de zetel zijn mail nakeek. Toen ik ernaar vroeg beweerde hij dat het een artikel was over haar studie, wat ik niet echt geloofde. Ook deed hij vroeger totaal niet geheimzinnig over zijn sms'en enzo, maar dat veranderde ook de laatste tijd. Zo had ik zijn gsm onlangs vast en vroeg lachend of die vriendin nog interessante dingen gestuurd had waarop hij de gsm direct uit mijn handen trok. Dit vond ik een vreemde reactie en toen hij onlangs in slaap viel in de zetel, kon ik mezelf niet meer inhouden en heb ik eens naar zijn berichten gekeken. Daar vond ik een heleboel sms'en (zowel van hem als van haar) waarin ze beschreven wat ze met elkaar zouden doen als ze naar elkaar zouden gaan (ik denk wel dat dit bij woorden gebleven is). Ik heb hem hiermee geconfronteerd, mij gexcuseerd voor het lezen van zijn berichten en gezegd waarom ik ze gelezen had. Hij vindt het heel normaal dat hij zo'n sms'en stuurt en vindt er niets mis mee, het is een vorm van vrijheid en van ontspanning volgens hem. Ik voel me hier ontzettend slecht bij en heb dat ook uitvoerig met hem besproken, hij heeft mij verzekerd dat hij niets voor dat meisje voelt en dat hij gewoon zo terugstuurde omdat zij zo'n berichten stuurde, ze had het nodig volgens hem. Kan je dit nu ontrouw noemen? En wat moet ik doen? Zou hij 'anders met haar omgaan' zoals hij zei of zal dit nooit stoppen? Hij vond het in 't begin ook niet nodig ermee te stoppen. Ik vind het vreselijk dat dit gebeurd is want ik zie hem doodgraag en hij ziet mij ook nog steeds heel graag zegt hij. Hopelijk kan iemand hier mij wat advies of uitleg geven...
Lees hier de al gegeven antwoorden

emotionele ontrouw?(5 )2011-05-05 09:17:00
Hallo, mijn man en ik zijn al een paar jaar bevriend met een stel. Een goede vriendschap, maar ik heb hele erge moeite met hoe mijn man en onze vriendin met elkaar omgaan. Ze knuffelen veel, volgens hun vriendschappelijk, en hebben veel gezamenlijke interesses. Dit gebeurt dus wel waar ik bij ben, maar geeft me geen fijn gevoel. Ik heb dit ook aangegeven , maar mijn man ziet hier geen problemen in. Ondertussen gaat onze relatie niet lekker. Ik ben ook erg bang dat hij vanzelf wel iets op lichamelijk gebied met haar krijgt. De familie en vrienden in mijn omgeving vinden het ook vreemd en snappen niet dat mijn man en vriendin niet begrijpen dat het me kwetst. Is dit ook emotionele ontrouw? En wat kan ik hier verder mee doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

vreemd gaan met mijn vriendin(2 )2010-11-08 13:32:00
ik ben er pas achter gekomen dat mijn vriend 10 jaar geleden met toen nog een vriendin vreemd is gegaan niet een keer maar een hele tijd . zo stom dat ik er toen niet ben achter gekomen.en nu blijf ik er maar aan denken hoe en waarom het zo kon gebeuren, het blijf maar door mijn hoofd spoken. wat kan ik er aan doen om er mee te leven , want zo kan ik het niet .
Lees hier de al gegeven antwoorden

Wie moet ik geloven?(1 )2010-06-19 14:12:00
Ik zit met iets wat al een tijd geleden is gebeurt.Het gaat om mijn man en een goede "vriendin" van mij (inmiddels niet meer).
Om te beginnen ik ben 27 jaar met mijn man en we hebben 2 kinderen.Deze vriendin kende ik al 25 jaar en zolang kende mijn man haar ook. Ik dacht dat mijn man en ik een goede relatie op alle vlakken hadden.Totdat ik op een dag de mededeling van mijn vriendin kreeg dat mijn man op haar verliefd bleek te zijn.Het is een heel lang verhaal maar om het kort te maken.Zij is ook getrouwd 3 kids en zij heeft mij toen we samen zouden gaan winkelen dit met haar man bij haar thuis tegen mij gezegd.Ik was helemaal van slag ze kwam met allerlei beschuldigingen van het tot op haar mond een zoen tijdens het feliciteren tot aan nou ja noem maar op.B.v hij zei op vaak hoe goed ze er uit zag, dat ze het derde kind wel van hem had kunnen krijgen legde vaak een arm om haar heen etc.Nu moet ik zeggen dat ik uit ervaring weet dat dit een zeer wantrouwend gezin is met altijd wel een probleem met een ander.Ik weet dat ze een gezin zijn die altijd wel wat hebben.Ruzie met die of die ook de kinderen .Zij denkt dat veel mensen haar gelijk geven vanwege haar uiterlijk ze weet dat ze er goed uit ziet en mensen een zwak hebben voor d'r. En dat buit ze uit.
Er is heel wat gebeurt het blijkt zelfs dat haar man verhaal is gaan halen bij mijn man met veel agressie waar ik niks vanaf wist ook niet van mijn man.
Maar nu komt het mijn man beweert nooit verliefd geweest te zijn.Hij was amicaal maakte grapjes dacht dat zij het ook leuk vond omdat ze nooit heeft laten merken dat ze er niks van moest hebben.En ook dat verhaal halen viel reuze mee haar vent was agressief en de mijne zegt zijn schoppen ontweken te hebben.Maar volgens hun moest hij op z'n minst gehavend zijn maar ik heb niks gezien.En hij vond het niet de moeite om het mij te vertellen omdat er tijdens de ontmoeting tussen haar vent en de mijne er alleen gezegd is waarom hij zijn vrouw op der bek zoende.En de mijne was zich van geen kwaad bewust (hij zegt dat hij haar gewoon drie kussen op de wang heeft gegeven).
Lees hier de al gegeven antwoorden

Help mij a.u.b.!!!!!!!!!!!!(5 )2010-06-19 11:44:00
Mijn partner (57) gaat zonder het mij te vertellen naar de 23 jaar oude ex oppas om gezellig koffie te drinken, samen de boodschappen mee te doen en waarschijnlijk nog veel meer dingen die ik (nog) niet weet. Als ik hem confronteer met het feit dat ik dit niet leuk vind, maar er minder moeite mee zou hebben als hij het me eerlijk van tevoren zou zeggen, is het antwoord dat hij niet vreemd gaat, want hij heeft nog nooit het bed met haar gedeeld en ook nog nooit gezoend. Waarop ik hem probeer duidelijk te maken dat je ook op andere manieren vreemd kan gaan.
Gisteren barstte de bom. Ik heb zijn telefoon gepakt en de smsjes gelezen die hij met deze ex oppas gisteren had verstuurd. ( Normaal wist hij deze smsjes direct, maar ik had nu "geluk"). Oppas: heeft de heks nog geeneens niet voor het eten gezorgd? Partner: Nee en er staan ook 2 koffiekopjes op tafel. Wie weet wat de slettebak allemaal heeft uitgevoerd vandaag. Oppas: dat zal wel niet veel goeds zijn. Maar wat zijn we slecht h Maar het wordt nog erger: tijdens dat gesms met haar smst hij mij ook en de conversatie wordt afgesloten met XXX

Ik voel me zo bedrogen, belachelijk gemaakt, vernederd, noem alles maar op in dit genre en ik voel het. Mijn hart was al afgebrokkeld, maar gisteren is er weer een heel stuk van af gevallen. Mijn vertrouwen in andere mensen is op het moment minder dan nul komma nul.

Nog een zuur detail.....die ex oppas staat elke dag op hetzelfde schoolplein, want haar oppaskindjes zitten op dezelfde school als mijn kinderen......

Wie kan mij een goede raad geven, om voor mezelf de dingen weer op een rijtje te krijgen, om van de chaos in mijn hoofd weer een rustig geheel te maken.
Heb vandaag om me af te reageren mijn hoofdkussen als boksbal gebruikt heb mijn ogen uit mijn hoofd gehuild. Ik zoek straks een heel rustig plekje om daar heel hard te gaan schreeuwen........nu maar hopen dat niemand het hoort, denken ze dadelijk nog dat ik een heks ben.................

Dimphna
Lees hier de al gegeven antwoorden

is dit emotionele ontrouw(5 )2010-06-01 11:38:00
Ik heb een vraag en die luidt bestempelen jullie onderstaand verhaal als emotionele ontrouw, ikzelf weet het niet (meer) Mijn vrouw is onlangs op haar werk een man tegengekomen waar zij naar eigen zeggen een hele goede vriendschappelijke band mee heeft. Ze is ook erg open over hoe ze met hem omgaat. Ze heeft ook met mij overlegt of ik het goed vond dat ze met hem omging en af en toe eens met hem afspreekt. Hij is zelf een getrouwde man met twee kinderen. En zijn vrouw heeft nergens moeite mee. Nou wil het geval dat ik haar telefoonrekening onder ogen kreeg en tot de ontdekking kwam dat naast dat ze hem zo'n 2 tot 3 keer per week op haar werk ziet ze hem ook nog zo'n 50 smsjes per maand stuurt en ook nog eens 2 tot 3 keer per week belt en die gesprekken duren meestal een uur. Ik vind dit echt heel veel en schrok hiervan. Heb hier met mijn vrouw over gesproken en zij heeft aangegeven dat de gesprekken en smsjes nergens over gaan behalve over dagelijkse dingetjes en de gesprekken ook. en daarnaast geeft ze aan dat ze dit drastisch zal verminderen en heeft ze eerst ook gedaan, alleen nu de tijd verstrijkt heb ik het idee dat het contact weer meer word. Zij geeft alleen aan dat het niks meer is dan een goede vriendschap. Daarnaast vind ik nog een moeilijke factor dat zij binnen haar werk heeft gesolliciteerd op een nieuwe functie per september en als zij die krijgt betekent dat zij iedere dag met hem gaat samenwerken. Ik blijf erg veel moeite houden met het contact dat ze samen hebben, maar ze bezweert dat het niks meer is dan een vriendschappelijke relatie en is naar mijn idee ook vrij open over het contact dat ze met hem heeft. Verder hebben wij een goede relatie waar we goed met elkaar kunnen praten en dat ook nog steeds kunnen, alleen is dit een onderwerp dat steeds moeilijker word om te bepraten omdat als ik er te vaak over begin zij het gevoel heb dat ik haar claim. Wie wil me helpen

Geplaatst door: BOB - 31-05-2010 12:14
Lees hier de al gegeven antwoorden

Is dit emotionele ontrouw?(3 )2010-05-16 02:37:00
hallo allemaal,

Ik wil hier even iets kwijt, voor het me echt teveel wordt... Ben nu 2,5 jaar samen met mijn vriend. We hebben onze moeilijke momenten samen en ik ben heel erg bang om gekwetst te worden. In het verleden heb ik al eens een aantal keer in z'n gsm gekeken - waar ik niet trots op ben, by the way - maar het was sterker dan mezelf. Ik vond smsjes van hem met andere vrouwen, maar niks echt bezwarends. Toch voelde ik me gekwetst omdat ik dit niet van hem had verwacht. Ik vertelde het hem. Hij was erg boos dat ik zijn privacy had geschonden en ik nam mezelf voor het niet meer te doen... Tot gisteren... Ik vond het volgende dat hij had verzonden: "Ze kent je trouwens niet en ik denk niet dat ze moeilijk zal doen..., het gaat nu al wat beter." Ik maak hieruit op dat hij met deze vrouw praat over onze relatie. Ik zeg niet dat hij vreemdgaat, maar dit kwetst me enorm en vraag me af hoe ver dit gaat. Ik vond nog andere smjes van deze vrouw waaruit ik opmaak dat ze elkaar zien als mijn vriend op stap gaat. Ik durf hem er niet mee confronteren omdat hij vorige keer zo boos werd. Hoe moet ik dit aanpakken? Zie ik het verkeerd en is er niks mis met wat hij doet?
Lees hier de al gegeven antwoorden

mijn man houdt er innig sms contact op na(6 )2010-04-21 21:51:00
Een aantal jaren geleden kwam ik er achter dat mijn man afspraakjes had met een andere vrouw. Allemaal platonisch. Vrouwtje had problemen etc, Zou niet meer gebeuren. Al die tijd had ik er geen gerust gevoel over. Tot een paar dagen geleden ik bij toeval een sms van een "collega"las in zijn telefoon. Deze collega bleek een dekmantel te zjn voor het "vrouwtje met de problemen" De tekst loog er niet om. Ik mis je zo, ik hou van je, straks zie ik je weer even",. Na de confrontatie en de nodige emotionele spektakels zei mijn man dat hij er moeilijk vanaf kon komen en dat het eigenlijk altijd van haar afkwam. Hij deed er nies mee maar was wel gevleid. Er is weer beterschap belooft! Ik voel mij nu verscheurd van binnen. Wat moet ik hiermee. Vertrouwen is compleet weg.
Lees hier de al gegeven antwoorden

Emotioneel vreemdgaan(3 )2010-04-12 17:54:00
Hallo allemaal,

Heb een probleem,
Ben nu 5 jaar getrouwd en heb een kindje samen met mijn echtgenoot.
Ben er achter gekomen dat mijn man al die jaren mijn vertrouwen heeft geschonden door vreemd te gaan en vooral te gaan flirten met andere dames die mooier en dunner zijn in zijn ogen
over het vreemdgaan weet ik niet hoeveel hij dat gedaan heeft, hij heeft in ieder geval het wel toegegeven en dat was in het begin van onze relatie.
Ik kwam veel te laat achter door mijn goedheid.

Ik heb hem hiermee geconfronteerd en hij blijft er maar mee door gaan.
Ik ben gebroken en weet niet ik hiermee moet met zo een gebroken ziel die alleen maar aan zijn pik denkt en niet aan zijn hersenen.
Helaas is het niet zo dat hij mij wil loslaten, ik heb hem voor de keuze gezet en hij wilt gewoon niet weg.
Wat moet ik hier mee , ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
Lees hier de al gegeven antwoorden

word gek met deze gedachten(1 )2010-01-05 23:21:00
als jezelf ontrouw bent geweest is het dan raar dat ik denk dat zij dat ook is?pijnig mezelf elke dag met deze gevoelens is het mijn onzekerheid zie ik spoken?gebruik ook cocaine en als dan deze gedachten mij kwellen dan zie ik het voor mijn neus afspelen heb ik nou waanideen kan je mij antwoord geven
Lees hier de al gegeven antwoorden

vertrouwen verloren(6 )2009-06-19 19:53:00
Ik woon al meer dan 3 jaar samen en sinds vorige week ben ik ergens achter gekomen. Het laatste jaar viel mij op dat hij elke week 1 keer alleen uitwilde en ik mocht niet mee. vanaf het begin heb ik dit vreemd gevonden en er vele gesprekken over gevoerd maar ja als het moeilijk werd zei die altijd maak er geen probleem van ik ga gewoon wat drinken. Maar vorige week vond ik uit dat dat gewoon drinken toch niet waar was. Ik zag hem samen met een andere vrouw die hem betaste en kuste enz en dat op een terras waar hij ook wel eens met mij kwam. Toen ik hem daar op aan sprak dat ik hem gezien had met een ander zei hij ja ik mag toch wel wat drinken met een ander. De volgende avond ben ik naar die plaats gegaan met een vriendin en daar vond ik bij toeval uit dat dit al 2 maanden zo ging.
Ik ben kwaad naar huis gegaan en heb hem er op aan gesproken.
Hij bekende dat hij die meid al 2 maanden kende en daar elke week mee ging drinken enz. Hij voelt zich totaal niet schuldig daarover. En hij vind dat het geen vreemdgaan is.

Hij heb geen idee hoe ik me voel ik voel me belazerd bedonderd en bedrogen. Ik vind dat hij dit vanaf het begin eerlijk had moeten zeggen ondanks dat hij weet dat het niet leuk is zulke dingen te horen. Maar er achteraf achter komen is veel erger.

Hij wil gewoon verder met onze relatie en wil dat ik het hem vergeef. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ook zegt hij elke week alleen uit zal ik niet meer doen maar 1 keer maand wil ik alleen uit. Nou ik vertrouw het helemaal niet en weet me eigenlijk geen raad.
Lees hier de al gegeven antwoorden

wel of niet samenwonen?(2 )2009-06-04 20:41:00
Ik ben een vrouw van 36 jaar en heb al 6 jaar een LAT relatie met een man van 45 jaar. We hebben een hele goede start gehad in onze relatie en heel wat jaren genoten van elkaar en toch ook onze vrijheid. Ik ben nu op een punt gekomen dat ik die LAT wel om zou willen zetten naar een samenwoonconstructie en mijn vriend zegt dit ook te willen maar doet tegelijkertijd helemaal geen moeite ( ik kijk op internet naar huizen, heb mijn huis laten taxeren, schrijf mij in voor nieuwbouwprojecten).
Ik ben niet helemaal eerlijk geweest over mijn verleden (ik heb in de prostitutie gewerkt) maar inmiddels weet hij alles en geeft aan hier mee om te kunnen gaan.
Mijn vriend is ongeveer 1,5 jaar geleden met een andere vrouw naar bed geweest en heeft dit ook gelijk eerlijk verteld en zodoende kon ik het wel aan, want eerlijkheid voorop! Toch merk ik dat mijn vriend neigt naar andere vrouwen, niet dat hij er iets mee doet maar wel de aandacht een sms'je hier of daar, uit eten gaan met vriendinnen, hij is hier weliswaar eerlijk over maar toch.

Laatst liet hij voor het eerst vallen dat hij liever alleen blijft wonen want dan kan hij zijn eigen ding blijven doen, toen ik vroeg wat zijn eigen ding dan is bleef het antwoord erg vaag maar wel iets met nouja dan lig je er gelijk zo uit bij vrouwen want dan ben ik bezet?
Een dag later had hij opeens allemaal folders over woningen gehaald.

Ik weet het even niet meer, ik heb een goede baan en een mooi huis op mijn salaris...moet ik mijn huis verkopen en iets samen kopen? of zijn dit signalen dat het niet goed gaat komen en zit ik dadelijk met de gebakken peren?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Is dit ontrouw en wat moet ik daar mee?(6 )2009-05-07 11:53:00
Mijn vrouw en ik zijn al 12 jaar samen en 4 jaar getrouwd. Beide zijn we rond de 40 en volgens de dokter heb ik midlife crisis verschijnselen en is mijn vrouw aan haar menopauze begonnen. Het enige wat ik daar van merkte is dat ik veel piekerde en niet goed in mijn vel zat, onze relatie geraakte dan ook nog eens in die gekende sleur en van intiemiteit en gesprekken was op den duur bijna geen sprake meer. In januari installeerde ik msn op de computer op vraag van mijn vrouw en toen begon het, ze raakte aan het chatten met een collega op het werk, hij zit niet op dezelfde dienst als haar maar in een ander gebouw. Al gauw begon dit chatten uit de hand te lopen, elke avond soms tot een stuk in de nacht. Eerst had ik er geen problemen mee maar na verloop van tijd ben ik me toch vragen gaan stellen. Ik heb dan mijn stoute schoenen aangetrokken en heb de chatgeschiedenis aangezet. De eerste chatsessie die ik las leek me al verdacht veel op flirten. Ik heb die avond nog het probleem aangekaart (zonder haar te zeggen wat ik had gezien) dat dit zo niet verder kon etc, etc. Versta me niet verkeerd wij zien elkaar doodgraag maar er was geen communicatie meer. Haar uitleg is dat ze met iemand moest praten over dit alles. laat die iemand nu juist een mannelijke vrijgezel zijn. Hoe moet ik dit nu allemaal plaatsen en is dit ontrouw?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Overdrijf ik?(6 )2008-12-19 14:43:00
hallo
Ik ben 28 en heb ongeveer acht maanden een relatie. We gaan binnenkort samenwonen en willen echt onze toekomst uitbouwen. Eerlijkheid is voor mij heel erg belangrijk. Nu heb ik gisteren op zijn msnprofiel gezien dat hij een mailberichtje stuurde naar een meisje. Daarin stond zoiets van 'hoi sugar, alles goed lekkertje'? Ik stond versteld. Ook omdat het niet de woorden zijn die hij volgens mij zou zeggen. Ik vroeg hem ernaar en hij zei dat het niet waar was, dat hij van niks wist. Vandaag (na er een nacht nadenken) zegt hij dat hij het wel heeft geschreven. Op de vraag waarom antwoordt hij dat hij het niet weet en dat het gewoon een stommiteit was. Hij heeft haar dus nog nooit ontmoet of gehoord gevolgd met een hoop sorry's.
Overdrijf ik nu dat ik me zo rot voel? Ik ben helemaal in de war. We hebben er lang over gepraat, maar ik weet het echt niet.
Groetjes
Lees hier de al gegeven antwoorden

Is dit emotionele ontrouw?(46 )2007-12-27 13:15:00
Het gaat al een tijdje niet zo goed tussen mij en mijn vrouw, we zijn amper nog intiem en gewoon aardig zijn tegen elkaar lijkt soms gewoon moeilijk. Mijn vrouw is altijd moe en ondanks dat ik veel in het huis doe en heel veel voor onze dochter is ze elke avond te moe om nog gezellig te zijn en zeker te moe om te praten. En dat is nou wat ik graag wil, samen weer eens praten over ons en onze toekomst over ons intieme leven e.d. Ook ik heb gevoel, het gebrek aan intimiteit breekt me aardig op. Ik voel me niet echt een man meer maar meer een huissloof waar van alles aan mankeert. Er zijn zoveel redenen om niet intiem te zijn, ik ken ze momenteel denk ik allemaal. Mijn vrouw wil hier ook niet over praten, volgens haar is het heel normaal allemaal en het ligt aan ons drukke leven en het komt vanzelf weel weer een keer goed. Maar toch mis ik onze intieme gesprekken heel erg en voel ik me heel erg in de kou staan. Ik kan heel goed opschieten met een vrouwelijke collega, er is niets tussen ons zij is gelukkig getrouwd en ik wil ook niets met haar. Maar we kunnen wel heel goed met elkaar praten en ze geeft me vaak heel goed advies. Ik bespreek dus bijna alle intieme details over mijn huwelijk met haar en soms weet ze me ook weer op te monteren door aan te geven dat ik een leuke aantrekkelijke man ben. Maar ik voel me ook soms schuldig over deze gesprekken omdat het eigenlijk emotionele ontrouw is. Maar het is onschuldig en ik heb het erg nodig. Ziet u het ook als emotionele ontrouw en wat moet ik er mee doen?
Lees hier de al gegeven antwoorden

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).